מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אוקיי תודה רבה לך!
ליאור17/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק להתייעצות דחופה..ליאור16/01/2011
שלום,
אני לוקח חודש וקצת ציפרלקס כדור בבוקר במינון של 10 מ"ג.וזה בגלל חרדות שהפסיכאטר איבחן אצלי.
הייתי צריך להיפגש איתו לפני כשבוע והוא דחה את הפגישה מה שהייתי חייב להתייעץ כאן איתכם כי אין לי גם אפשרות ליצור איתו קשר טלפונית.
אני מרגיש בשבוע האחרון שחזרו לי החרדות בתקופת החודש כמעט לא היו לי חרדות.
כל הדפיקות לב,הקוצר נשימה,הלחץ נפשי הזה.היה לי במינון ממש שכמעט ולא קיים.ופתאום זה חזר לחיים איכשהו,ואני עדיין לוקח את אותו מינון ובאופן קבוע.האם יש אבחנה לזה...אולי צריך להעלות את המינון או שצריך להחליף את התרופה..רציתי לדעת מה אתם חושבים..האם זה טבעי, כי אני לא רוצה להרגיש מיואש כי היה בי תקווה שזה יעבור לי וזהו וזה שוב חזר..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק להתייעצות דחופה.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/01/2011אם ההחמרה קשורה להתחלת הטיפול זה נורמאלי, לכן מומלץ להתחיל חצי כדור. יש צורך לישלול בעיות סביבתיות ופסיכולוגיות הגורמות להחמרה. בנוסף יש לישלול בעיה גופנית ולישלול גורמים כגון : צריכת קפה , סיגריות ואו סמים , היכולים להחמיר חרדה. יש להתייעץ עם רופא מטפל בנדון.בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן..
ליאור17/01/2011התחלתי שלושה ימים חצי כדור כמו שהפסכיאטר אמר לי ולאחר מכן כדור אחר וכ'ו.ואני נמנע מכל הדברים שרשמת כך שאני לא רואה בעיה סביבתית אחרת.בגלל זה אני עדיין לא מבין למה זה חזר..האם קיימת אפשרות שכן צריך להעלות מינון או להחליף תרופה זו השאלה שלי.אם לא אז אני ימשיך לקחת בתקווה שזה יעבור פשוט..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן.. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/01/2011יש צורך לשלול תגובה לטיפול, תופעות לוואי. לפעמים יש צורך לקחת חצי כדור מעל שבוע. לפעמים יש מטופלים אשר הכבד שלהם עובד לאט יותר ( פירוק החומר הפעיל- SLOW METABOLISED ) ואז התגובות שונות למינון רגיל, זקוקים למינונים נמוכים יותר. יש צורך לפנות לרופא המטפל, אשר אמור לבדוק את תלונותיך ולהחליט, לא מומלץ לעשות שינויים בתרופה ללא התייעצות עם רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסוקוול ורידזיןשרית16/01/2011
שלום רב
מה ההבדל בין רידזין לרסוקוול?
איזה מהם יותר יעיל להרגעה ושינה בלילה?
אני מטופלת בויפאקס 75 אחד ליום והרופא הוסיף לי רבע כדור סרקוול בלילה.
הרופא משפחה המליץ על רידזין בגלל שרסקוול לא בסל התרופות
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסוקוול ורידזין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/01/2011רידאזין וסרווקאל נוגדי פסיכוזה, סרווקאל דור חדש והרבה יותר בטוח.
לבעיות שינה הייתי ממליצ לישקול תוספת סירקאדין ( מלאטונין) או טראזודיל, הרבה יותר בטוחים בתור תוספת.
יש לשים לב להייגינה של השינה, חינוך התנהגותי לשינה טובה יותר, ראי באתר שלי, בדף המטופלים, המלצות לשינה טובה. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של 'אסטו'תמר16/01/2011
אני בת 57
לאחר הפסקה של תקופת מה, החלטתי לחזור ולקחת אסטו, לאחר שחשתי בירידה ובתחילתו של דיכאון. התחלתי לקחת חצאי כדורים של 10מ"ג כדי לאט לאט לעלות חזרה למינון של 10מ"ג שלקחתי קודם.
תוך שבועיים חזרו לי כל תופעות הלוואי:
- שינה קלה (אם כי אין לי בעיות הירדמות)
- קושי להתעורר מהשינה
- חלומות מפורטים מאוד שאני זוכרת אותם היטב (סרטים....)
- ירידה משמעותית בחשק המיני
- קשיים בהגעה לאורגזמה
- בעיות שונות בעור (חזרו לי הרפס וסבוראה וקצת אורטיקריה)
אני מתחילה לשאול את עצמי - האם לא כדאי לוותר לגמרי על הכדורים???
או - האם קיימים כדורים שאינם גורמים לכל התופעות???
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של 'אסטו' - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/01/2011ניתן לנסות לשנות לתרופה אחרת מ SSRI , או לשנות למשפחה אחרת כגון: MIRO , פחות תופעות לוואי מערכת העיקול, מין ושינה, אך יכול לשנות את משקל הגוף ( יש צורך בדיאטה). בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה קשב וריכוז וריטליןעילום שם15/01/2011
אני סובל מחרדה ולוקח ציפרקלס. בנוסף אני סטודנט וסובל מבעיות ריכוז (אובחנתי בילדות) רציתי לדעת אם אפשר לקחת ריטלין עם ציפרלקס ואם בכלל אפשר לקחת ריטלין כשסובלים מחרדה.
ואם אי אפשר לקחת ריטלין אז מה כן אפשר לעשות? יש איזה טיפול לא תרופתי לבעיות קשב וריכוז שמוכח מדעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה קשב וריכוז וריטלין - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/01/2011אפשר לשלב ציפרלקס וריטלין. אך צריך להחליט במה מטפלים קודם כיוון שגם הריטלין לפעמים מחריף את החרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב במחזור שנימדוכא קל15/01/2011
שלום,אני נטלתי רמוטיב לפני כשנה בערך,והרגשתי שיפור רב בדיכאון ובחרדות בתוך שבועיים בערך אך החלה לי נשירת שיער חריפה והחלטתי להפסיק עם התרופה,
לאחרונה חזרתי לקחת את התרופה,עבר חודש הנשירת שיער החריפה לא חזרה אך הפעם התרופה לא מגיבה ואני לא חש בשיפור כלל מהתרופה.
האם זה עוד יכול להשפיע?האם שילוב עם ריטלין LA יכול להיות בעייתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב במחזור שני - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/01/2011השילוב עם ריטלין לא אמור להיותבעייתי. צריך לבדוק אם אתה מקבל את מלוא המינון (500 מ"ג ליום), ואם אין כל השפעה לאחר חודש מומלץ לפנות לפסיכיאטר להתייעצות בנוגע להמשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטאלין LAליאת15/01/2011
ברצוני לשאול האם אפשר לקחת ריטאלין LA (40 מ"ג) בצורה אחרת מלבד בליעת הכדור? כיוון שהבליעה קשה וגורמת להקאות ולהתנגדות (מדובר בילד בן 12) רציתי לשאול אם אפשר לפורר ולבלוע בעזרת גבינה לבנה או משהו אחר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטאלין LA - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/01/2011אפשר לפתוח את הקפסולה, בפנים יש כדוריות קטנות שאפשר לשים בכפית גם עם אוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףנילי14/01/2011
שלום אני אמא לבחור בן 30 שסובל מאו סי די הוא לוקח הרבה פעמים כדורי שינה לא יותר משניים אבל יחד עם אלוכוהול מתוך כוונה לפגוע מעצמו
השאלה האם באמת הוא יכול לפגוע בעצמו עם כמות כזו מועטה של כדורי שינה ואלכוהול או שרק בכמות גדולה השילוב מסוכן?
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/01/2011לרוב זה לא יגרום לפגיעה קשה, אבל צריך להתייעץ עם הרופא שמטפל בו בנוגע לדפוסי הפגיעה העצמית שלו ולחשוב איך עוזרים לו יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קלונקסאף14/01/2011
שלום רב,
פסיכיאטר רשם לי קלונקס לפני כשנה לטיפול בהתקפי חרדה, אבל מאז לא היה לי התקף ולא השתמשתי בכדור מעולם.
אני חוששת לקראת ראיון עבודה, ורציתי לשאול - האם ניתן להשתמש בקלונקס כדי להפיג את המתח לפני הראיון, או שזה עלול להשפיע בכיוון הלא נכון? אם כן, כמה זמן לפני הראיון?
ומאחר שאני לא יודעת איך משפיע עלי הכדור, האם ניתן לנסות ליטול אותו יום קודם, כדי לבדוק את ההשפעה?
אם הקלונקס לא מתאים למקרה כזה, מה כן מתאים? יצויין שניסיתי את כל ה"מרגיעים" הטבעיים ולא הייתה השפעה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי קלונקס - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/01/2011הכדור יכול להרדים ולהשפיע על הריכוז שלך כך שבוודאי לא מומלץ להשתמש בו בפעם הראשונה לפני משהו חשוב. כדאי לנסות קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעות לילהגלית14/01/2011
בוקר טוב! רציתי לברר אם יכולות להיות הזעות לילה עם ציפראלקס. בעבר היו לי עם סימבלתה ורסיטל. בדיקות הדם תקינות
אני מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעות לילה - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/01/2011התופעה אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסכולתומר13/01/2011
שלום, אני בן 23 עובד במשרה מלאה בתפקיד ניהולי.
לא מעט מתוסכל, בודד בחיים (ללא חברים כלל) מזה כעשר שנים לערך.
התסכול מעט מפריע לי לנהל את חיי - לעיתים ייאוש מהעומס בעבודה, לעיתים עצבות גבוהה מהרגיל עקב הבדידית. מעבר לכך - מנהל חיים תקינים לכל דבר ועניין.
שאלתי - האם עליי לראות פסיכיאטר? או ראשית לפנות לפסיכולוג/קאוצ'ר ?
בתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסכול - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/01/2011כדאי לפנות להערכה אצל איש מקצוע שיש לו ראייה כוללת כדי שיוכל להכווין אותך בין שלל האפשרויות הטיפוליות. הרושם הראשוני הוא לכיוון השיחתי ולא תרופתי אך ללא הערכה מעמיקה יהיה קשה לתת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, אני צריך יעוץ..אדם13/01/2011
אני כרגע חייל לאחר טירונות, ואני מעיירת מצוקה או כמו שנאמר, עיר ושמה שדרות..
מגיל קטן אני ראיתי ונחרדתי למול פחדי מוות תמידיים, היו לי המון בעיות מזה כי זה ממש השפיע עליי נפשית, כל הזמן הזה אני החבאתי את זה מחברים שלי, מהמשפחה שלי, וחשבתי שזה יעבור לבד, אבל יש לי די המון בעיות שעוברות לי בראש עם המצב הרפואי של אמא שלי, ובכלל בכל מה שקרה ויהיה בגלל שאני אמור להישאר שבת בבסיס, למרות שאמרתי במפורש שאני לא מסוגל בגלל המצב בבית, כמובן שלא אמרתי לממונים עליי על החרדה והתמונות & החלומות שהיו לי בשבוע הזה מתוך בושה..
היום גיליתי שהבקשה שלי לא להישאר שבת בבסיס לא נלקחה לחשבון ומאז רצו לי תמונות פרנואידיות בראש, כל מראה שראיתי מולי, התלווה עם המון הרס וקרה לי שפעמיים בעבר שמכמסתי למצב של הרס עצמי ופגעתי עצמי במכוון, אז בהיות יכולתי לשלוט בהפרעה הזו שלי, אני רוב הפעמים דחיתי את כל התמונות והרצונות לפגוע בי ובאחרים מסביבי, ואני בכלל לא בן אדם אלים.. המצב הנפשי שלי מתדרדר כרגע ואני רוב הסיכויים עולה למשפט על נפקדות ברגע שאני חוזר לבסיס ביום ראשון, ואני יודע שמה שעשיתי היה נפקדות, אבל אני חדרתי לחיים שלי ולחיים של החברים שלי בבסיס, כי לשמירות אני מקבל נשק ומחסנית, הייתי חייב לעשות את זה כי ידעתי שלא אוכל לשלוט בעצמי, וביקשתי לראות קב"ן כי במהלך השבוע המצב שלי פשוט ירד ואני מנטלית לא יכול להישאר שבת, אני פשוט יהיה טרוד כל הזמן ואבכה כי זה כבר קרה בשבת שסגרתי בטירונות, אני לא יכול לעמוד בזה נפשית וזה הורג אותי שמכריחים אותי להישאר..אני פשוט אפול נפשית.
איזה הפרעה נפשית זה נראה לכם, איך אפשר לדכא את זה ?
תודה רבה על זמנכם ואני יודע שאני מברבר הרבה אבל אף פעם לא פניתי לעזרה נפשית כלשהי..רוב הזמן אני מסוגל למתן את זה, אבל יש לי התקפי זעם וכל מיני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, אני צריך יעוץ.. - תגובה
ד''ר ירדן לוינסקי16/01/2011לא בהכרח מדובר בהפרעה נפשית, נראה שיש לך קושי להסתגל למסגרת החדשה ודרישותיה, בהחלט יתכן שבגלל ההסטוריה האישית שלך וגם יתכן שלאחר תקופת הסתגלות תוכל להשתלב בצורה מצויינת בצבא
כדאי לפנות לקב"ן ולשוחח איתו על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנטית לרפואהורד13/01/2011
היי,
שאלה לא כל כך קשורה לפורום...
אני סטודנטית לרפואה ועושה כרגע אלקטיב בפסיכאטריה. עליי להכין ג'ורנל קלאב ואני מחפשת רעיונות.
במהלך האלקטיב כמובן שנחשפתי לשלל מקרים, אבל עדיין קשה לי לבחור נושא טוב למאמר.
אולי תוכלו להמליץ לי על נושא שנחשב עכשיו "חם"? על מאמר מעניין שדיברו עליו?
היה לי אפילו יותר קל אם הייתי יודעת מהם העיתונים המובילים בפסיכאטריה היום - אז אשמח לשמות. (בפנימית למשל זה היה קל - הייתי פונה לניו אינגלנד, או אם הייתי רוצה משהו מדעי יותר לnature וכו')
(אגב - אני רוצה להכין את זה בסופ"ש ולא הספקתי לשאול במחלקה שלי את השאלות האלה)
תודה וסופ"ש מהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד בהצלחה
גול13/01/2011ורד שלום,
האם הנושא שלך שאת מחפשת חשוב מבחינה פסיכיאטרי? או שהוא חשוב לצורך האמת לעניין החולים ולנגד אנטרס הפסיכיאטריה?
אפשר להבהיר את המאמרים בנכונות ואמת המתרחש בנושא הפסיכיאטריה. למשל הפסיכיאטריה אינו מדע ולא רפואה, ועדות אישית באשפוז בכפייה, והשקר לסמים הפסיכיאטריים, והמדעות בחברה שכמעת לא קיימת לגבי המחלה הנפשית, ואבחנות לא נכונות וחיפוש מחלות לתרופות, והאלימות מהשפעת התרופות(התאבדויות) ועוד...
אני מצטער שמעמיס ומקשה לך בחיפוש מאמרים בסגנון כואב ומטרידים אלה.
אשמח לשתף אותך בעדויות ותעוד על הרבה דברים סותרים אחד את השני. למשל הגשתי תלונה במשטרה על פסיכיאטר מומחה אחראי מרפאה לבריאות הנפש במקום שהמטופלים שלו נחשבים באחוז הכי גבוה במדינה לגבי התאבדויות. התלונה במשטרה והתביעה הינה בנימוק ועדותי בצרוף הוכחות ואנשים המטופלים שהפסיכיאטר שלנו הוא שמגרה את החולים ומעודד אותם להתאבד, במקום לטפל בהם ולהפחית את הסיכון של ההתאבדות מהגורם האכזרי של המחלה שלהם. אז אותו פסיכיאטר שמתעלל בחולים שלו ונהנה בזמן שהמטופלים שלו מתאבדים הוא מזיק ולא מרפה. ואחות פסיכיאטרית שרק סימה ללמוד והתחילה לעבוד כאחות הספיקה לחבק חולים ולרחם ולאהוב אותם, בחום צודק ואהבת מקצוע אנושי הצליחה להציל אותי ממחלה שטעו אתי ואבחנו וטיפלו לא ראוי למשך שנים. האחות האהובה עלי ועל בני משפחתי אשר עדיין מחזיקים את התמונה שלה עשרים שנה הצילה אותי ובטוח שהצילה עוד הרבה חולים, הצילה אותי ויצאתי בסוף בריא ואין לי מחלה. ולא אשכח לחיי את שמה והוא: צבייה ועוד חברות שלה שהיו אתה: תאמי וגילה. לשלושתם אני מצדיע ולפסיכיאטר הרוציח אני תוביע.
שיהיה לך בהצלחה
בברכת בריאות
גול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מסלול עדיף?נתי13/01/2011
אחי מטופל בזיפרקסה במינון של 7.5 מ"ג בעקבות משבר קטן שעבר שבעקבותיו הוא חושש מפני הסתגלות למקום לימודים/עבודה ולכן אינו עובד/לומד ואין לו סדר יום. אציין שאחי לא קיבל הכוונה או כלים התנהגותיים פסיכולוגיים כדי לשקם את עצמו ולחזור למסלול חיים רגיל כמו שהיה לו.
הפסיכיאטר המליץ לו על שתי אפשרויות תרופתיות (במקביל להמלצה על טיפול פסיכולוגי-התנהגותי-שיקומי):
1. להגדיל את מינון הזיפרקסה ל-10 מ"ג (בתקופה מסויימת בעבר אחי כבר היה במינון זה אך עדיין לא ראינו תוצאות מבחינת מוטיבציה ללמוד/לעבוד).
או
2. להישאר במינון הנוכחי של 7.5 מ"ג ולהוסיף ציפרלקס.
איזו אפשרות תהיה יעילה כדי לגרום לאחי "להשתחרר" מחששותיו מפני מסגרת לימודים/עבודה, ולהתמלא באנרגיות/מוטיבציה/אופטימיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מסלול עדיף? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/01/2011לא ברור הסיבה לזיפרקסה והשיקול הקליני לתוספת ציפרלקס, באם המחשבות טורדניות ולא הגיוניות - יש צורך לעלאת מינון זיפרקסה, אם מדובר בדיכאון, חרדה ואובסיסיות ללא בעיה פסיכוטית - מומלץ להוסיף ציפרלקס. יש קושי להמליץ באופן חד משמעי, בגלל חוסר מידע רב, אשר מצוי בידי הרופא המטפל. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלומהליאן13/01/2011
שלום, אני נערה בת בת 19, הסובלת מדלקת בפרקים ים תיכונית FMF.
לפני גיוסי היו לי התקפים של FMF אך מרגע הגיוס שלי ההתקפים החמירו ולא קיבלו התייחסות.
לאחר מכן כשכבר סיימתי טירונות כעבור חודש וחצי בהגיעי לסדיר התחלתי לסבול מסחרחורות וכאבים בחזה שבתחילה לא נראו משהו רציני אבל לאחר מכן התחילו להיות לי התקפים שאני פשוט נופלת על הריצפה מעין מאבדת את ההכרה אבל מודעת למה שקורה בסביבה בלי יכולת להגיב ולוקח לי זמן להתעורר.
אני צריכה איזה צביטה חזקה או משהו אחר כדי להעיר אותי, כמו כן אני סובלת מחרדות ומטופלת בפלוטין.
ראוי לציין שאף פעם לא היה לי את ההתקפים של ההתעלפויות והיה גם התקפף שאני נפלתי והיו לי עוויתות ולמשך דקות מסויימות לא הבנתי היכן אני נמצאת ולא זיהיתי את קרובי משפחתי.
בדרך כלל הכאבים הללו מלווים לפני כן בכאבי בטן חזקים ולאחר מכןהשלב של ההתעלפויות החוזרות ונשנות.
השאלה שלי היא כזאת,
מה לפי דעתך זה יכול להיות, וכיצד ניתן לטפל בזה?
כמו אציין שהבדיקות דם תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעלומה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד13/01/2011איני יודע לומר משהו חכם. את מתארת כל מיני דבריםן שאין לי אפשרות לחוות עליהם דיעה. פני עם הדבר הזה לרופא שלך ואני בטוח שיהיו לו דברים יותר הגיוניים משלי לומר לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת
ליאן15/01/2011אז זהו שהוא לא יודע, יש לך אולי רעיונות לבדיקות שלפחות אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן, ריספונד, והשמנהA12/01/2011
יש לי שתי שאלות:
האם פרפנאן ידוע ככדור הגורם להשמנה?
האם רספונד ידוע ככדור הגורם להשמנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנאן, ריספונד, והשמנה - תגובה
ד''ר חיים שם דוד13/01/2011ריספונד היא תרופה נוגדת פסיכוזה שמשמשת לעוד מטרות. אחת מתופעות הלווטאי שלה היא השמנה בעקבות עליה בתאבון. יחד עם זאת פעילות גופנית ואורח חיים בריא מונעים השמנה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)