מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לאיבחוןאמיר06/07/2010
האם יש בדיקה רפואית הורמונלית או בדיקת מסויימת לאבחן
הפרעות חרדות דיכאונות או כל דבר פסיכו נוירו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אמיר
מירי06/07/2010לא לקרוא את מה שכותבת אוהליה היא לא שייכת לפסיכיאטרים כאן, היא מאמינה בשטויות של צמחיי מרפא, רפואה אלטרבטיבית היא לא שייכת לעולם הרפואה, תחכה שיענה לך פסיכיאטר שלמד 7 שנים ויש לו את הידע, מה שעושה אוהליה פשוט לא הגיוני, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממליצה לקרוא את אוהליה/דני
מירי07/07/2010הייתי מתייעצת עם איש מקצוע, שלמד רפואה, רופא משפחה, פסיכולוג, פסיכיאטר, ובטח לא לאנשיי "שליחות" שכנראה כל מטרתם להרוויח בכסף בכך שאנשים יקנו תרופות צמחים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף אחד לא משלם לי ראיתי
מירי08/07/2010וחשתי את מצבו של אח שלי לפניי ואחריי, אח שלי היה באירוע פסיכוטי מאוד מאוד קשה לפניי כ 3 שבועות בערך, ברגע שהחל בטיפול אצל פסיכיאטר ופסיכולוג במקביל(אני עמדתי על זה שיקבל גם טיפול רגשי בנוסף לטיפול תרופתי) ובכל יום אנחנו מקבלים אותו חזרה יותר ויותר, חזר לעצמו חזר לחייך, הפסיכיאטר והפסיכולוג עובדים בשיתוף פעולה הוא לוקח כדור ובמקביל שיחות, הוציאו ממנו המון דברים מילדות ועד היום, בקיצור הרפואה הקונבציונאלית החזירה לנו אותו חזרה, מחייך ורוצה לחיות טוב, ועדין יש לי שאלה, למה אדם לומד פסיכיאטריה??כל רצונו הוא לסמם אנשים???אתם עושים כאן מעשה שלא ייעשה, מוציאים את הפסיכיאטרים שכן עוזרים וכן מחזירים אנשים לחיים נורמטיבים כאילו כל מטרתם בחיים היא לסמם או להרוג אנשים וזה לדעתי דוחה, ודי זה ניצול ציני של אנשים שבאמת באמת זקוקים לעזרה. כל עוד אתם תהיו כאן אני אמשיך להגיד את האמת על אוהליה וחבריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פבוקסילרוני06/07/2010
אני לוקחת 200 מ"ג פבוקסיל כל יום (התחלתי לפני חודשיים בערך) ובשבועיים האחרונים לאחר נטילת הכדור, מופיעים לי מידי פעם עקצוצים כאלה וגירודים ובנוסף דבר מוזר מאד, פתאום הרגל/היד קופצת לי זה בד"כ עובר לאחר שעה, שעתיים.
האם זה מסוכן? שבוע הבא אני אצל הפסיכיאטרית שלי אבל קצת מפחיד אותי להמשיך ליטול את הכדור שהמצב לא יחמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה.
רוני06/07/2010המצב מדאיג אותי מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיפות ברסיטלדודי06/07/2010
אשתי בת 29 נוטלת קרוב לשבועים רסיטל לטיפול בחרדה חברתית .וסובלת מאוד מתופעות לוואי של עייפות כל היום הרדמות בשעות מוקדמות של היום חוסר חשק מיני וסתם תחושה מוזרה מתי יש לצפות להיסגלות לתרופה ולהעלמות תופעות הלוואי הנ"ל והאם זה נורמלי או חריג כתופעות לוואי אודה לתגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי לא להתייחס למה שכותבת אוהליה
מירי06/07/2010היא איננה פסיכיאטרית, פסיכולוגית, ולא מטפלת, היא פשוט משועממת שמאמינה בכל מיני צמחיי מרפא ורפואה אלטרנטיבית, מקומה לא כאן אלא בפורומים אחרים, חכה שפסיכיאטר יענה, ובהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאוהליה ודני ובקשה מהרופאים
דודי08/07/2010אוהליה ודני אתם פשוט אנשים חולים אין לכם מושג על מה אתם מדברים או שאתם פשוט אנשים שמתפרנסים מזה אני לצערי סבלתי בעבר מכל מיני בעיות התנהגות שינה חרדה ועוד והורי הוציאו סכומים דמיוניים על טיפולים ומרפאים טבעים מכל שיטה וסוג והתוצאות היו דלות ביותר ולא לאורך זמן ומזה כמה שנים שאני נוטל את התרופות שאתם מזהירים מפניהם ואני בן אדם חדש ואני משוכנע שאם הורי היו מלכתחילה פונים אתי לטיפול קונבנצינלי היה נחסך ממני סבל רב והייתי היום במקום הרבה יותר טוב מלבד ים ים הכספים שהוצאו על המרפאים והתרופות האלטרנטיביות ואני פונה ומבקש מהרופאים לשוב ולענות לשאלות הגולשים ולא להשאיר את הפורום לאנשים אינטרסנטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדודי בהצלחה, זה מה שאני מנסה
מירי08/07/2010להסביר כאן על אנשים הזויים כגון אוהליה וחבריה, המון בריאות, ומקווה שהפסיכיאטרים יענו בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהרבה אנשים מתו ממחלות אחרות
מירי09/07/2010הרבה אנשים מתו מכיוון שהתאבדו, אז דני תפיג את השעמום במקום אחר, כל עוד אתה/אוהליה כאן אני יהיה כאן לספר עליכם את האמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי מרסיטל
ד''ר חיים שם דוד10/07/2010שלום לך,
חלק מתועות הלוויא חולפות לאחר השפעת התרופה- לאחר כחודש וחצתי. יחד עם זאת חלק מהאנשים מדווחים שתופעות לוואי אחרות אינן משפתפרות. איני יודע כיתד אשתך תגיב אבל התופעות ללו משתפרות עם הזמן. כדאי לחכות להטבה במצב הנפשי ואז להחליט מה לעשות הלאה. האם מדובר בתופעות לוואי או שמא, המדובר בחלק מהמצב הנפשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותאני04/07/2010
שלום, אני נוטלת כ-8 חודשים פלוטין 20 מ"ג עקב לחץ נפשי שהתבטא בסחרחורת, לחצים חזקים בראש ובחילות. היום מצבי הרבה הרבה יותר טוב אך עדיין יש מדי פעם בימים לחוצים או חמים במיוחד או ביום שלפני המחזור לחצים חזקים בראש. הנוירולוג שלי אמר שאפשר כבר להוריד את הכמות אך אני עדיין מתלבטת בשל הלחצים האלו. בנוסף, יש לי מדי פעם בחילות שהן כנראה תוצר לוואי של הכדורים. לפי נסיונכם, האם לחצים אלו יכולים לעבור לגמרי? יש לציין שאני כבר מרגישה הרבה יותר טוב. אשמח לדעתכם בענייני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעוד דעה בעניין
אני06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעניות דעתי
צ06/07/2010כדאי אולי לבדוק את מדדי בלוטת התריס שלך (אם לא עשית את זה כבר) שהם TSH FREE T4 FREE T3 כי זה ממש נשמע כמו סימפטומים של זה...
גם אם אני ממש טועה זה לא יזיק לבדוק כי זו בדיקת דם פשוטה שרופא משפחה יכול לתת לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי להפחית במינו התרופות.
ד''ר חיים שם דוד06/07/2010שלום לך,
הפסקת התרופה רק לאחר 8 חודשים כאשר היא נלקחה בשל הפרעת חרדה היא מוקדמת מדי לטעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות
אני07/07/2010תודה ד"ר על תשובתך ורציתי להבין -לאחר כמה זמן נראה לך שאפשר כבר להפסיק את נטילת הכדורים? ועוד שאלה-מזה מספר חודשים שאני חווה מעין ניתוק לשבריר שניה . הכוונה שאני מרגישה שעיני קצת מתגלגלות/עולות לחצי העין ואז הכל מסתדר. מצב זה יכול לקרות מספר פעמים ביום וכמובן שזה מעט מטריד ולא נוח. שוחחתי על כך עם הנוירולוג והוא אמר שזה יכול להיות או בגלל שאיני מאוזנת או שזה תופעת לוואי של כדור הפלוטין. מתוך נסיונך האישי, מה נראה לך הגיוני?
אשמח לשמוע עוד חוות דעת. תודה מראש,.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מחכה לתגובתכם בענייני
אני08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעוןת משונות
ד''ר חיים שם דוד10/07/2010גילגולי עינייןם למעלה אינן תופעות לוואי שכיחות של פריזמה. זו תו]פעת לוואי נדירה והיא מאוד מאוד מאוד נדירה בתרופות נוגדות פסיכוזה ועל אחת כמה וכמה בתרופות נוגדות דיכאון.
מה שאת מתארת יכול להתאים דווקא להפרעת חרדה (אם לא מצאו לזה בסיס גופני). פני אל הפסיכיאטר שלך לשם הערכה האם מדובר בחרדה או תופעת לוואי אחרת...
בהפרעו חרדה אינו מציע להפסיק את התרופות לפני שעברה שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםצ04/07/2010
ילדתי לפני כמעט שנה וסבלתי מדיכאון מאז. בהתחלה הדיכאון היה קשה מאוד ומספר חודשים אחרי הלידה התחלתי לקחת ציפרמיל והפסקתי לבד (כן אני יודעת טעות מטופשת)
היו לי כמה חודשים של און אנד אוף בדיכאון ובזמן האחרון זה ממש החמיר לרמה של חרדות חזקות ופרנויות שמשפיעות על התנהגויות והחלטות ביום יום. הבעיה היא שאין לי את הכסף לשלם עכשיו לפסיכיאטר לטיפול כמו שאני יודעת שאני צריכה. הבנתי שיש לי איזשהיא אפשרות לעשות את זה דרך ביטוח לאומי, אולי אתם יכולים לתת לי איזשהיא הכוונה בנושא? למי פונים מה עושים עמותות אולי? חוץ מהמרכז לייעוץ לאישה שהמחיר שלהם לטיפול פסיכיאטרי הוא בערך 350 שגם אתך זה אני לא יכולה לשלם כרגע...
ואולי תוכלו גם לתת לי איזשהו מידע לגבי זכאות לנכות נפשית?\
תודה מראש ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתייחס למה שכותבת אוהליה
מירי04/07/2010היא לא פסיכיאטרית לא פסיכולוגית ואפילו לא מטפלת מוסמכת, היא אחת שמאמינה בכל מני צמחים ושטויות, מנסיון פני לק. חולים, לרופא משפחה ויעזרו לך, בהצלחה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאוהליה
צ05/07/2010בבקשה אל תעני לי כי לא שאלתי אותך. אני פונה לרופאים שהפורום הזה שייך להם בגלל שאני רוצה תשובות של פסיכיאטרים דווקא. לא מעניין אותי במה את מאמינה ואם את חושבת שזו השליחות שלך. אם הייתי רוצה תשובה של מטפלת טבעית הייתי פונה לפורום המתאים. ואולי כדאי שגם את תלחצי על כפתור חזור ותלכי לפורום לרפואה טבעית שם אולי ירצו לשמוע את מה שיש לך לומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את ההודעה שלא תשכח
צ05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשתדלו לענות בקדם
צ06/07/2010אני מרגשה מאוד מאוד רע והאמת מפחדת מהשלב הבא בהחמרה הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחינם
ד''ר חיים שם דוד06/07/2010ישלך אפשורת לפנות למרפ]אות הציבוריות שיש בבתי חולים, במרפאות אזויות של המדינה. העלות מאוד נמוכה. (יש מסי רבעון שהם מספר עשרות שקלים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייshlomyyyyy04/07/2010
יש לי בעיית חרדות וקשב וריכוז ודיכאון קל וכל כדור משפיע לי על השינה
והריכוז וזה מאוד מפריע לי ואני לא מצליח להתרכז מוחית רק בחלק מהמקרים
שהשינה שלי ממש טובה ואז גם רק עם רילטןי או קונצרטה מצליח לתפקד אבל
קצת.בבקשה אם מישהו יש לו משהו כמו רגיעון שעוזר לשינה ומרגיעה
לחצים או מתחים וטבעי(שלא משפיע על הריכוז במוח כתוצאה משינה לא
מושלמת בבקשה שיגיד לי.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיריל אוהליה לא פסיכיאטרית
מירי07/07/2010לא פסיכולוגית וגם לא מטפלת מוסמכת, היא כאן ב"שליחות" של צמחיי מרפא ורפואה אלטרנטיבית אין לה את הלגיטימציה להגיד לאנשים כן/לא לקחת תרופות, חכי שפסיכיאטר יענה לך, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירה/אוהליה/דני/כולם
מירי08/07/2010אותו בנאדם לא להתייחס למה שכותבים, רפואה טבעית עדין לא הוכיחה את עצמה, טוב מאוד לאכול בריא, טוב מאוד לקחת ויטמינים, אבל לא טוב להסתמך על זה שיעזור לנו כשאנחנו בהתקף פסיכוטי כשאנחנו שומעים קולות שמדברים אלינו, כשאנחנו מסכנים את עצמינו/סביבה, רק אז יכול לעזור פסיכיאטר שלמד ההפך היום הפסיכיאטרים אומרים שאפשר לחזור לחיי שיגרה נורמאליים לחלוטין עם מטפלים בעצמינו וזה מוכח אח שלי חזר לעצמו רק בזכות פסיכיאטר ופסיכולוג טוב קיבל טיפולתרופתי ורגשי אז אוהליה ו"חבריה" תעשו טובה לעצמכם ותפסיקו לבלבל במוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת ריכוז
ד''ר חיים שם דוד10/07/2010ניכר מהשאלה שהבעיה אינה בהכרח הפרעת קשב וריכוז ראשונית אלא משנית להפרעת חרדה. כדאי שתפנה לרופא המשפחה או אל פסיכיאטר על מנת לבדוק את העניין ולטפל בכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות וטיפול הומאופטילילי03/07/2010
אני מאובחנת שנים כסובלת מחרדות,דכאון והפרעות במצב הרוח,אני לוקחת ציפרלקס,למיקטל וקסנקס
בימים האחרונים אחרי התייעצות עם הומאופת לגבי פריחה ואלרגיה(לא קשור להפרעה הפסיכיאטרית) אובחנתי על ידו כסובלת מקנדידה במעיים וטופלתי על ידי מכשיר ביקום וניתנו לי טיפות וכדורים בשם טיהורית וכן שיניתי את התפריט התזונתי שלי.אבל בימים האחרונים אני מוצאת את עצמי בחרדה וגם שוב חזרו לי התקפי החרדה שהם די נדירים אצלי לאור נטילת התרופות.כיאה לבן אדם חרדתי,אני ישר חושבת שזה בגלל הטיפול ההומאופטי.האם יכול להיות דבר כזה? או שאולי החרדות שלי נובעות ממקור אחר? חשוב לציין,שגם בתקופות קשות ומלחיצות אני נוטה לפתח תחושות חרדה אך הן חולפות תוך יום יומיים,אבל כרגע התחושה היא שזה נמשך מעבר לזה.אני מודאגת,מה שמתדלק כמובן את רמות החרדה.
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם תשים לב
לילי04/07/2010ותקרא היטב תראה שלא כתבתי שהפסקתי את הטיפול התרופתי.אני ממשיכה את הטיפול התרופתי הקבוע שלי ובמקביל לוקחת טיפול הומאופתי לבעיה שאיננה פסיכיאטרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיואב זה בעצם אוהליה, או שזה 2 אנשים
מירי04/07/2010שהחליטו להכניס את "התורה" שלהם בכח........לא לקחת ברצינות את הדברים שהם כותבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות וטיפול הומאופטי
10/07/2010שלום
המטפלים ההומיופטיים לעיתים קרובות משתמשים במוסג "יש לך קנדידה בגוף" עליך לטפל בשה. האמת היא שלכולנו יש קנדידה במערכת העיכול. זו פטרייה שקיימת בגף של כולנו ולא גורמת למחלה כלשהיא. לפעמים, כמו למשל אצל תינוקות אפשר לראות איך הקנדידה גורמת לזיהום-אז רואים שיכבה לבנה על שלשון- או לעיתים רחוקות עוד יותר אפשר לקבל מחלה כללית-חולי שרטן, אידס ועוד. לכן הטיפולים המומלצים הן בגדר פלצבו. נכון הוא שלפעמים כאשר ישנם תגובות אלרגיות לא ברורות שינויים בדיאטה יכולים לעזור למרות שההסבר מדוע זה עוזר הוא לא ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה - בדיקות מבוססותיצחק03/07/2010
שלום,
בני בן 21 עבר התקף פסיכוטי, כרגע לא ברור באם זה סכיזופרניה.
האם יש בדיקות לבדוק סכיזופרניה כמו MRI ?
אילו בדיקות מדעיות מוכחות אפשר לעשות כדי להגיע לאבחנה סכיזופרניה? (מלבד הסתכלות, תישאול ושיחות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבדיקות מבוססות
ד''ר חיים שם דוד06/07/2010שלום לך,
אין בדיקות מבוססות שיכולות להגיד אבחנה של סכיזופרניה או לדחות אותה. האיבחון נעשה על סמך האיבחון הפסיכיאטרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול חלופי לבעיות קשבחסוי03/07/2010שלום אני סטודנט עם הפרעה דו קוטבית, יש לי הפרעת קשב בגלל שאני לא יכול להתמקד בדבר אחד כמו כולם אלא מושפע מהרבה גירויים ותמיד נמצא בהיכון אסור לי לקבל רטאלין או קונסרטה אבל שמעתי על תרופה בשם נוראדרנלין האם כדאי לי לנסות יש לי תור בעוד חודש אצל פסיכיאטר רק בגלל זה ככה אני לא הולך כמעט לשם בגלל האווירה שמזכירה אישפוזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפתרון להפרעות קשב
רזיאל08/07/2010היי. טופלתי בעבר בכל סוגי התרופות להפרעות קשב מכיוון שריטלין עשה לי תופעות לוואי חמורות. נוירואדרנלין גם הומלצה אך היא לא עזרה לי כל כך. מכיוון שזה אינדיבידואלי אתה יכול לנסות אבל אם היא לא עובדת אני ממליץ לך לנסות לגשת לטיפול ארוך טווח אצל פסיכותרפיסט\ית שמשלב טיפול התנהגותי. כמובן שזה יצריך ממך עבודה קשה ולעשות שיעורי בית כגון ספורט, חשיבה במצבים מסוימים שיביאו לשינוי חשיבה ושינוי התנהגות וכד'. אני יכול להעיד שזהו הטיפול שעזר לי הכי הרבה מכיוון שאין באפשרותי לקחת תרופות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול חלופי לבעיות קשב
10/07/2010שלום
אין תרופה בשם אדרנלין או נוראדנלין. אלו חומרים עליהם משפיעים התרופות במוח. נכון שקיימת המלצה כללית כנגד מתן תרופות כמו ריטלין כאשר קיימת אבחנה של מניה דפרסיה אבל עם הצורך הוא מאוד ברור אפשר לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוראדרנלין
רזיאל11/07/2010תרופה שעובדת על נוירואדרנלין היא אדרונקס או סטרטרה, לזה הוא מתכוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שמישהו יוכל לעזור ליזקוק לעזרה03/07/2010צהרים טובים דוקטור,
אני בן 27, משכיל, מבוסס נמצא בזוגיות קרוב ל-9 שנים, אך יש לי בעיה חמורה שאני שומר אותה כבר זמן רב.
אני נולדתי כזכר, אך איני מעוניין להישאר כך, והדבר מטריד אותי ומפריע לי מאוד. עד כדי כך שניסתי לפצוע את האשכים שלי (משהו שטחי ולא רציני). מכל מקום עד כאן לכאורה, זה נראה פשוט וההמלצה של כל אדם שהיה מקשיב לי היתה לפנות לייעוץ פסיכולוגי/פסיכאטרי לצורך גיבוש תהליך לשינוי מין לנקבה....אלא שאני מרגיש שאני לא מעוניין להפוך לאישה(לא באופן מושלם, לפחות), רק להסיר מעליי את העוול הנורא הזה שנקרא אשכים ופין. פשוט לא מעוניין בזה. ובשנים האחרונות זה נטל קשה מנשוא.
יצוין, כי בשיחה שערכתי עם הקרובים לי ביותר לא זכיתי לאהדה. הרצון שלי להסיר את סימני הזכרות שלי מחריד את רוב האנשים ששוחחתי עימם, והם לעגו לי וחשבו שאני מתבדח. איני חושב שאני זקוק לפסיכולוג או שאני סובל מהפרעה כלשהי. פשוט חושב שהכי טוב עבורי זה להסיר את הפין ואת האשכים . קראתי שיש עוד כמוני ברחבי העולם (סירוס מרצון, שלוות הסריס - הם מתכנים בכל מיני כינויים).
מכל מקום, עם כל הבעיות החברתיות אני אצליח להתמודד. אני די חברותי ומאוד חזק נפשית. הבעיה שלי היא למצוא רופאים ופסיכולוגים שיסכימו ללוות אותי בתהליך הזה. יש לך מושג מאיפה אני מתחיל? מי יכול לסייע לי?
אני חושש שבהעדר מענה הולם לבעיה זו, מצבי המיני והנפשי יפגעו משמעותית וכבר כעת אני נמצא בירידה משמעותית במצב הרוח ובחשק המיני בשל סיבות אלו. כבר מספר שנים שהדבר מהווה מטרד עבורי ואני מנסה להיפטר ולפגוע באיבר המין שלי בכל מיני דרכים.
האם פסיכיאטר יוכל לסייע לי?
כרגע אני יותר ויותר מתבודד חברתית. לא מתקשר ומאבד עניין סביבי - דבר שהוא חדש. חשוב לי לעבור את השינוי הזה ואני נעשה אובססיבי לגביו.
אשמח לקבל תשובה
א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר?????
זקוק לעזרה07/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקווה שמישהו יוכל לעזור לי
10/07/2010שלום
אני ממליץ לך לפנות למטפלים העוסקים בבעיות של זהות מינית. מוכרת לי דר אילנה ברגר שעובדת בתל אביב. קרוב לוודאי מומחית מספר אחד בתחום. תתיעץ איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלכתי לפסיכולוג ויש לי שאלה ?אורן03/07/2010שעה ישבתי אצלו .
הוא רוב הזמן רק הנהן עם הראש
כהשפסקתי לדבר הוא התחיל לחשוב מה לשאול
20 דקות לפני סוף הפגישה הוא אמר שלא נשאר עוד הרבה זמן
הוא חזר על זה עוד פעמיים
לקח 300 שקל ואמר שצריך להפגש בתכיפות של פעם בשבוע
בשביל מה ללכת לפסיכולוג אם מה שמעניין אותו זה רק הכסף ותוך כמה זמן אני מתעופף
לו מהעיניים . ???????????
לצערי שמעתי שזו תופעה מאוד נפוצה אצל רבים מהפסיכולוגים .
אני מקווה מאוד שזה לא יצונזר פה כי זה רק יוכיח לי שאני צודק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול פסיכולוגי
ד''ר אירנה נתנאל05/07/2010אורן שלום,
כנראה שהגעת לפסיכולוג דינמי שגישתו הטיפולית ללת לך לדבר מתוך הנחה שתוך כדי שאתה מעלה דברים אתה אמור להגיע לתובנות. יש גישות רבות וזאת אחת מהן. זה לא שהמטפל רוצה רק את הכסף שלך אלה זה עניין של גישתו הטיפולית. אני ממליצה לעלות את הנושא בפגישה ולנסות לפתות את זה עם המטפל. תחדד יותר את הצרכים שלך, את המטרות הטיפוליותואת הציפיות שלך מהטיפול. במידה ולא תתרצה מהטיפול תחליף את המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קורה לבנאדם שחסיו03/07/2010מה קורה לבנאדם בריא בנפשו שלוקח תרופות אנטי פסכוטיות הוא יכול למות.?
תודה לעונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה קורה לבנאדם ש
03/07/2010שלום
מוות כתוצאה מתרופות מאוד נדיר. לפעמים יש תופעות של הפרעת קצב הלב או אלרגיה קשה. כאשר בין אדם שלא זקוק לתרופה מסוימת אבל בכל זאת לוקח אותה לא קורה הרבה. אפשר שתופעות הלוואי יורגשו יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדהאור03/07/2010שלום רב,
אני סטודנטית , שנה ג' ואחרונה, וכעת נמצאת בתקופת בחינות. בשנים עברו (תיכון ושנים א,ב') חשתי חרדה ביום ובלילה שלפני המבחן. אז החרדה היתה מאוד מתונה ולא הפריעה לי באופן משמעותי. באופן הדרגתי החרדה התעצמה, וכעת המחשבות על כשלון, החשש והפחד מציפים אותי ימים שלמים לפני המבחן. הפחד הגדול שלי הוא חוסר יכולת להרדם לפני מבחן ולהגיע עייפה ותשושה, מה שכמובן מגשים את עצמו,חוסר היכולת להרדם כבר מתפשט לא רק ללילה שלפני המבחן אלה לכמה לילות לפניו. גם תקשורת עם אנשים קרובים ורחוקים מסביבי גורמת לי לתגובות רגשיות מוגזמות ומוסיפות לי לילות לבנים. ניסתי לקחת קלמנרבין, שלא עזר לי כלל להרדם וגם דרלין לא הצליח לסייע.אני יודעת שלעולם לא אגיע למצב אפס חרדה , אך איך ניתן לפחות למתן ולצמצם את החרדה הזו ?(ולא רק בדרך תרופתית) כדי שלא אסבול כל כך
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
03/07/2010שלום
חרדת בחינות לפעמים בעייה קשה שצריך לטפל על מספר משורים. אפשר לגשב לשרות הפסיכולוגי של המקום שאת לומדת ולבקש עזרה. לפעמים יש שרות מיוחד של מטפלים שמכירים בעייה זו ומאוד עוזרים. בנוסף את יכולה לנסות כדורי הרגעה רגילים. קלמנרווין הוא חלש ולא תמיג יעיל. אפשר להגביא את המינול של דרלין. וגם לקחת כדור שינה לעת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכים עזרה דחופהשמרית03/07/2010שלום רב,
אימי בת 55 אובחנה כחולת סכיזופרניה.מחלתה התפרצה רק בשנה האחרונה ורק בחודשים האחרונים הבנו שהיא בעצם חולה. מצבה הולך ומחמיר מיום ליום עד כדי כך ששונאת את כל בני המשפחה, לא הולכת לעבודה, בהתפרצויות זעם בורחת מן הבית, הורידה ק"ג רבים ממשקלה בתקופה קצרה.
רופאים מטפלים ממליצים בחום על אישפוז דחוף ,אך היא מסרבת בתוקף לכל עזרה מוצעת ואף לא מוכנה לקבל טיפול תרופתי מינימאלי. הפיתרון היחיד האפשרי שעשוי להציל אותה הוא אישפוז. מה עושים כשיש חוק האוסר אישפוז בכפייה? מצבה הולך ומדרדר ובלי אישפוז אני לא רואה דרך לשקמה.
אנא עזרו לי בייעוץ- אנחנו נואשים לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצריכים עזרה דחופה
03/07/2010שלום
המצב שאת מתארת חוזר על עצמו לעיתים קרובות הפסיכיאטריה. אדם שלוקה בנפשו לא מוכן לטפל לעצמו והמשפחה מתרוצצת בניסיון לעזור, לעיתים קובות ללא הצלחה. צריך לנסות לשכנע, לפעמים להתחיל ישר עם תרופות בזריקה, לפעמים פסיכולוג יכול לפתח קירבה טיפולית עם החולה ואז לשכנע. אפשר אישפוז כפוי רק במקרים שאדם מסכן את עצמו או את הסביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגתי אדם מה עושים?אילן02/07/2010לפני כעשר שנים שרתתי ברצועת עזה, במסגרת השירות גרמתי למות מחבל בכך שמנעתי טיפול רפואי לו הזדקק וזאת עד שמת מפצעיו. האירוע אמיתי ויש לי תמונות של המקרה ושלי לידו. בזמן האחרון אני לא מפסיק לחשוב על המקרה ואני חושב לפעמים להרוג אנשים, מחשבה שאני משתלט עליה ומודע לה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרגתי אדם מה עושים?
03/07/2010לאילן שלום
אתה מתאר מצב מאוד מורכב וקשה. עליך לפנות לעזרה מקצועית בהקדם האפשרי!!
שליטה עצמית בדחפים מאוד חשובה. עם אתה עושה דברים כגון עישון סמים, שתייה מופרזת, נהיגה פרועה, חיפוש התקוטטויות, ועוד עליך להיות מאוד זהיר ולהימנע ממצבים כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)