פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    מיכל
    31/07/2010

שלום,
    אני בת 29 אמא לילדה בת 2 ולתינוק בן 5 חודשים.
    בעבר (לפני 6 שנים) שבלתי תקופה ארוכה מפאניקה וחרדה ולבסוף הסכמתי לטפל בסרוקסט .
    טופלתי בסה"כ 3 חודשים והפסקתי. מאז היה בסדר . כמובן עליות וירידות נסבלות שלא מצריכות טיפול תרופתי.
    בשלושה חודשים האחרונים חזרו כל מיני תסמינים: פחד, רעד, חוסר תאבון, סחרחורות חריפות מלוות בתחושת התעלפות וכו'.
    כל הסביבה שלי נגד חזרה לכדורים למעט אחותי, רןפאת משפחה, שלוחצת שאקח ציפרלקס.
    הפחד שלי מהכדורים הוא רב, התמכרות, השלכות עתידיות, ובעיקר תקופת ההסתגלות שעם הסרוקסט היתה נוראית.
    במקביל אני מטופלת אצל הואופט באמצעות תוספי מזון ולאחרונה הציע שנערוך שיחות אחד על אחד.
    אני לא באמת מאמינה שזה יכול לעזור אבל.....?

מה המלצתכם? וכיצד אפשר לשוב ולתפקד כאם, כאשה , כחברה וכבעלת עסק. אני פשוט מזניחה הכל בגלל ההרגשה

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• אשמח לקבל עזרה ומענה

מיכל
    01/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?

ד''ר חיים שם דוד
    02/08/2010

נראה שהסרוקסט עזרה לך ואת יודעת שזה הפרתון. אנשים רבים חשבו בעבר שכאבי גרון זה חולשת רצון ויש היום אנים שרואים במצבים דכאוניים או חרדתיים כסימן לחולשה ולכן אומרים "זה שום דבר, את יכולה להתגבר על זה לבד". דווקא לקיחת אחריות היא הסימן לחוזק וחוסן ולא הרצון להתחמק מכך על ידי אמירות שהכל בסדר

טיפול הנומאופאטי מעולם לא הוכח כיעל נגד הבעיות שאת מספרת עליהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ דחוף
    אהובה
    31/07/2010

בתי בת ה18 וחצי, כבר שנה ושלושה חודשים סובלת מתחושת סחרחורת ואי שיווי משקל, כל הבדיקות יצאו תקינות, והרופאים אמרו שזאת תופעה רגשית נפשית, ביקרנו אצל פסיכיאטור ורשם כדורים, ציפרולקס שלא עזרו, ואז אלטרולוט שעשו יותר גרוע (התחושות התגברו), לאחר הפסקה של חצי שנה בלי כדורים, התחושות ירדו קצת אבל לא בצורה משמעותית, לכן שוב חזרנו לטיפול תרופתי בתקווה שיפחיתו את התחושות יש לציין שהתחושת הן רצופות וחזקות, הילדה הפסידה שנת לימודים בבית הספר בכיתה י"ב. התחושות מתלוות בכאבי ראש שנורא מציקה. בפעם השניה של טיפול התרופתי ניסינו את סימבלטה והילדה הרגישה ממש לא טוב, התחילה להקיא והתלוננה על כאבי ראש חזקים. חזרנו לניוירולוגים מומחים שאמרו שאכן זאת תופעה נפשית פסיכוסומטית, כיוון שכל האירוע קרה בזמן בחינות בגרות של כיתה י"א , שייכו את התופעה כתופעה מלחץ. השאלה שלי היא האם קיימים באמת תופעות האלה שקשורים משהו פסיכוסומטי? מה ניתן באמת לעשות אם הטיפול התרופתי לא עוזר? האם התופעות האלו יכולים לחלוף מעצמם?
    הקפאנו כרגע את תהליך הגיוס של הילדה. בחינות בגות עשתה במסגרת הבית ויש בחינות שצריכה עדיין להשלים.
    מאד מבקשת תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ דחוף

הוספת תגובה

• תועות משונות

ד''ר חיים שם דוד
    02/08/2010

שלום לך,
    ישנן תופעות נוירולוגיות לא ברורותושאין להן סיבות גופניות וללא השפעה על פי המצופה מהתלונות שלא יקבלו מענה מטיפול תרוךת י והן אמורות לחלוף. כשהן לא חולפות בפרק זמן קצר, יש סכנה שהמצב ישאר כרוני.
    האמריה שאולי אין צתורך בתרופות, לפי התיאור שלך, נראית לי הגיונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

אהובה
    03/08/2010

האם אחר זמן של שנה ושלושה חודשים המצב לא הפך לכרוני? התחושות כבר היום יותר טוב, ופתאום שוב התגברו. האם אתא ממליץ בטיפול בהיפנוזה במצב כזה? או שלצורך זה צריך להכיר טוב את ילדה?

תודה מראש על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת מינון כפול של סרוקסט בטעות
    שרון
    31/07/2010

מה קורה אם לוקחים בטעות מינון כפול של סרוקסט באופן חד פעמי? האם זה יכול להיות בעייתי או מסוכן באיזשהו אופן?

הוספת תגובה

• מנה עודפת

ד''ר אירנה נתנאל
    31/07/2010

שלום לך,

מנה עודפת מקרית לא צריכה להדאיג!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול במירו ?
    ליאת
    31/07/2010

שלום רב,

לפניי כחודשיים התחלתי טיפול במירו בגלל ירידה במצב הרוח בעקבות בעייה רפואית הקשורה בריפלוקס ובעיות בתנועתיות הושט. לאחר ירידה משמעותית במשקל, ומצב רוח מדוכדך שנגרמו לי עקב כל השינוי הזה בחיי- כאבים בזמן האוכל, נטילת סותרי חומצה ללא הקלה, וכו', הפסיכיאטרית המליצה על כדור זה.
    מזה חודשיים נטלתי כ-חצי כדור ממירו 30 מ"ג', החלטתי לפני כשבוע להפסיק עם הכדור- עליתי במשקל, הכדורים כנראה עשו לי עצירוצ וגם ההרגשה היתה של קצת אגרסיביות כלפיי קרוביי מאיין חוסר סבלנות. אמנם הכאבים והבעיות הגסטרו טרם נפתרן, עדיין בבירורים ובדיקות. השבוע ירדתי לרבע כדור יום כן ויום לא, ויש לי תחושה שהכאבים מוחמרים.

שאלתי היא- האם עצם הידיעה שאני נפרדת מהמירו הכאבים והשריפה בבית החזה מוחמרים (שריפה נובעת מהריפלוקס)?
    האם מומלץ במקרה זה להפסיק? ולגביי המינון- אולי חצי כדור של 30 מ"ג הוא לא טוב וכדאי להמשיך קבוע ברבע כדור של 30 מ"ג על מנת להימנע מהעצירות, התוקפנות? האם רבע כדור של 30 מ"ג הוא מינון שמשפיע בכלל?

תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול במירו ?

הוספת תגובה

• מירו ותופעות אחרות

ד''ר חיים שם דוד
    02/08/2010

התשובה הקצרה היא "אולי" והארוכה היא כזו:
    ישנן סיבות רבות שיכולוךת להסביר את המצב שלך כולל חרדה ודיכאון. התקרוםה יכולה להרגיע ולשפר מרכיבהים דכאוניים וכאשר מפחיתים את המינון בטרם עת החרדה או הדיכאון עלולים לעלות ולגרום לאותן תופעות גופניות.

בכלל מה הפתרון? לנות אל הפסיכיאטר שלך ליעוץ חוזר לצורך בטיפול הזה ולנסות אולו תכשיר אחר שיהיה עבורך יותר נוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לרופאים
    ,
    30/07/2010

שלום

דוד שלי בעקבות חבלה מקבל זה מספר שנים פרוטין ,קלונקס ,

בכול אופן למרות הטיפולים שהוא קיבל ,רמת החרדות והדיכאונות שממנו הוא סובל שנים
    הימשכו.

בתקופה האחרונה בעקבות גם כאבים שהוא סובל ,התחיל לקבל תרופה אוקסיקונטין.

לטענתו יש שיפור גדול בחרדות ובדיכאונות , אחרי מספר ימים שהוא לוקח אוקסיקונטין.

איך ניתן להסביר את התופעה הזאת שכדורי נרקוטיקה עזרו לדוד שלי תוך מספר ימים????

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לרופאים

הוספת תגובה

• שלום

03/08/2010

שלום
    כאשר כאב כרוני מקבל מענה טיפולי בדרך כלל משתפרים גם מדדי דיכאון וחרדה. יש קשר מאוד הדוק בין כאב ושינויים במצב הרוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקסור וגלולות סרזט
    רוני
    30/07/2010

אני לוקחת אפקסור 150 מ"ג ליום. החודש התחלתי ליטול גלולות "סרזט". האם יכול להיות שהן הסיבה לכאבי ראש, בחילות וסחרחורות שאני חשה?? האם יכול להיות שלא כדאי ליטול את 2 התרופות האלו יחד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אפקסור וגלולות סרזט

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר חיים שם דוד
    02/08/2010

כדאי שתלתיעצי עם הגניקלוג לגבי תופעות לואי של הגלולות שרשם לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות ותיאבון
    דנה
    30/07/2010

שלום
    אני בת 23 נוטלת שנים תרופות פסיכאטריות
    כרגע נוטלת 2 ציפרומיל, חצי מירו, וחצי זיפרקסיה ליום
    בחודש האחרון התחלתי לקחת גם את גלולת מינס, בגלל כאבי מחזור חזקים
    מטריד אותי שהתרופות פותחות לי תיאבון חזק בעיקר בלילה לאחר נטילת המירו והזיפרקסיה
    דבר הגורם לי לעליה במשקל שמפריע לי מאוד.
    מה ניתן לעשות בנידון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות ותיאבון

הוספת תגובה

• שליטה בתאבון

ד''ר חיים שם דוד
    02/08/2010

לעתים השליטה בתאבון ובמשקל קשה ולא רק לאלו הלוקחים את התרופות שאת מתארת. השליטה יכולה להיות על ידי קביעת תפריט מאוזן ופםעילות גופנית. הפחתת הממתקים ומיעוט אכילת פחממות פשוטות בילות ובכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    ר.ק.
    30/07/2010

היי,
    אני חיילת, ולפני חודש אובחן לי דיכאון, למרות שאני במצב הזה כבר 3 שנים.
    הפסיכיאטרית רשמ הלי ויפאקס XR במינון של 75 אחת ליממה.
    לקחתי את הכדור שבועיים וסבלתי נורא מתופעות לואי:
    בחילות, עיוותים בראיה, עצירות, עייפות תמידית, ריקנות ריגשית ומחשבתית וחוסר ריכוז.
    ולכן הפסקתי לקחת את הכדור.
    אחריי 3 ימים בלי הכדורים, היתה לי נפילה רצינית... וחזרתי לקחת אותם.
    הפסיכיאטרית העלתה את המינון ל 150 מ"ג...
    השאלה היא האם רצוי להעלות לי את המינון עם כל תופעות הלואי ??
    אני מפחדת נורא מהתמכרות.
    .
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• אחלה פרסומת שייייייי וזו ההוכחה

מירי
    31/07/2010

שאתה ואוהליה אנשים רודפיי בצע וכסף, מסוכנים ומקומכם לא כאן!!!מבקשת שוב מהפסיכיאטרים להסיר את האנשים ההזויים והגנבים מכאן. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בOCD באמצעות ציפרלקס וCBT
    שרון
    30/07/2010

שלום,

אובחן אצלי מצב יחסית מתקדם של OCD עם סימפטומים מסוגים שונים.
    התחלתי בפניה לפסיכולוג, והגעתי בסופו של דבר לפסיכיאטר.
    הפסיכיאטר רשם לי ציפרלקס, התחלתי עם 5 מ"ג ולאחר כמה ימים הגדלנו את המינון ל10 מ"ג.
    במקביל, התחלתי טיפול CBT אצל פסיכולוג קליני מומחה.

היו לי חששות בהתחלה מנטילת התרופה, כיוון שבאופן כללי אני לא כל כך אוהב תרופות, במיוחד לא כאלה שיש להן השפעה על המוח. ייתכן כי זה חלק מהדאגות שלי שנובעות מהOCD, אבל אני בכל מקרה חושש. לאחרונה גם קראתי מאמרים וראיתי סרט תיעודי שמספר על הסיכונים הכרוכים בתרופות מהסוג הזה, וגם קראתי בעלון שבמארז התרופה, מה שאישר את הטענות.
    כעת, אני מאוד חושש מנטילת התרופה.
    הייתי מאוד רוצה לקבל דעה נוספת לגבי התרופה, ואם אפשר גם מידע לגבי מחקרים שנעשו בתרופה זו או תרופות דומות, שבדקו השפעה לטווח הארוך.
    האם טיפול CBT בלבד יכול להיות יעיל מאוד גם ללא התרופה? כמה קריטי עניין נטילת התרופה במקביל לטיפול?

שאלה נוספת - האם יש איזשהו סיכון בשתיית אלכוהול בתקופה של נטילת התרופה? השפעות לטווח קצר או לטווח הארוך?

תודה רבה,

שרון.

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

שרון
    01/08/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיון של הרבה שנים

יוחאי
    01/08/2010

הכדורים באים לרכך,וה-CBT בא כחיזוק,אשר בעצם יכול להביא אותך לרמיסיה(,תקופת רגיעה),כמעט מלאה,או אפילו מלאה,תלוי במקרה.
    אני לוקח כדורים מהסוג הזה כבר 17 שנה,ואין לי משהו שממש קרה בגללם.(כל ה-SSRIים למיניהם.כדורים אנטי פסיכוטיים זה כבר סיפור אחר)
    במקומך,הייתי לוקח את הציפרלקס,למרות שיש חלופות זולות יותר,ולעיתים יעילות בדיוק אותו דבר,ומתחיל CBT.
    בד"כ,לפחות ככל הידוע לי,OCD בינוני-קשה מחייב את השילוב של שניהם.(לי יש OCD קשה)
    אל חשש,והמון בהצלחה,ואגב,CBT מאוד עוזר,מניסיון.
    צריך פשוט ללמוד לעשות לעצמך חשיפות אח"כ כל החיים,ולהיות בקשר עם גורם טיפולי.
    אני לא עושה את זה טוב,ולכן אני דורך במקום הרבה פעמים מאז אותו טיפול מאסיבי שעשיתי,וכ"כ עזר לי.
    תרגיש טוב,
    יוחאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לוקח ציפרלקס ל ocd

ערן
    02/08/2010

שלום שרון,
    אני לוקח ציפרלקס כבר שנתיים לocd.
    מניסיוני 10 מ"ג זה לא מספיק, אני על 30 מ"ג ואין לי כמעט תופעות לוואי אולי מעט יותר רעב אבל לא משהו מיוחד שמפריע.
    לי התרופה מאוד עזרה (לא באופן מוחלט אבל משביע רצון) אבל כל אחד מגיב אחרת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתם נקודה לפיקנטריה

יוחאי
    02/08/2010

אני לקחתי עד היום 40 מ"ג ציפרלקס,כאשר המינון המקסימלי היה 20.
    אני הייתי בקבוצת ניסוי בבית חולים פסיכיאטרי לפני שנתיים,שבדקה אם 40 מ"ג ציפרלקס עוזר ל-OCD.
    הבעיה שלי היא כפולה,כי יש לי גם דיכאון די חזק.
    אז התוצאה הייתה:
    1.שיפור מדהים מבחינת הדיכאון.
    2.לא רק שלא היה שיפור בתסמיני ה-OCD,הוא אף החריף.
    מסקנה:
    אפשר לנסות ציפרלקס,כי זה כל מקרה לגופו(למרות שאני מכיר פסיכיאטר סופר בכיר,שאומר שזה הכל בולשיט,לגבי הציפרלקס.הוא מנהל מחלקה שמאמין יותר ב-CBT מאשר בתרופות)
    אפשר לנסות ציפרמיל,שזו תרופה מאוד מאוד דומה,אפשר לנסות עוד הרבה SSRIים אחרים,או SNRIים אחרים.
    הבעיה המרכזית שלי עם ציפרלקס היא,שהיא לא בסל התרופות,ולפעמים יחס העלות/תועלת של הכדור הזה לא מצדיקה שימוש בו,לפחות לדעתי.
    לערן זה עזר,ולי עזר "רק" בדיכאון,ואולי זה יעזור לך מאוד.(מקווה שידך משגת,כי זה יכול להגיע ל-200-270 ש"ח לחודש במינוון המקסימלי)
    אני פשוט קונה עוד חצי טונה תרופות,אז זה לא משתלם לי כלכלית.
    בקיצור,
    המון המון בהצלחה,והעיקר-תרגיש טוב.
    יוחאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת תרופות לעומת אלכוהול

ד''ר חיים שם דוד
    02/08/2010

יש המון מחקרים על אלכוהול והסכנות שיש בו וכולל ההשפה שלו על המוח. אני מניח שזה מה שיגרום לך להפסיק לשתות , נכון?

תקרופות ממשפחת SSRI יעילות לטיפול בהפרעות חרדה. טיפול CBT יכול להיות יעיל כאמצעי טיפולי יחיד אולם צריך לקחת בחשבון שבהשוואה לטיפול תרופםתי יש בו חסרונות רבים ו\זה העלות שלו- על מנת שהוא יהיה באותה רמת יעילות של טיפול תקרופתי יש צורך במספר טיפולים שבועיים רבים יותר מאלו הא]שריים בדר"כ. זה לא אומר שלא תהיה עזרה מטיפול פחות תכוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובות, אשמח לשמוע עוד

שרון
    27/08/2010

אשמח לשמוע עוד לגבי היעילות של CBT ללא התרופות.

ערן ויוחאי תודה רבה על העזרה והשיתוף במקרים שלכם, תרגישו טוב..
    אשמח לדעת את השם של הפסיכיאטר מנהל המחלקה שמאמין ביעילות של CBT ללא תרופות.

ד"ר, האם במחקרים על האלכוהול כוונתך לאלכוהול לבדו, או אלכוהול בשילוב עם תרופות? אין לי בעיה עם שתיית אלכוהול כיוון שאינני נוטה להגזים, אך אני מפחד מהשפעה מזיקה לטווח הקצר או הארוך בשל שילוב עם הציפרלקס. בנוסף אני מפחד שאלכוהול עלול לעורר לי חרדות.

תודה מראש

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    רחל
    29/07/2010

שלום

ברצוני לדעת האם השלב ההתחלתי של חולה סכיזופרניה (בסביבות הגיל 20 - 25) הוא השלב הקשה ביותר של המחלה? (התקפים פסיכוטיים תכופים וקשים) .

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• שלבים של סכיזופרניה

ד''ר חיים שם דוד
    02/08/2010

שלום לך,
    הקושי של המחלה אינו נובע רק מהמצב הסוער של החולה אלא גם מאוחר יותר ובעיקר מחוסר התיפקוד שנלוה לעתים קרובות למחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירו 15 מ"ג
    שני
    29/07/2010

האם זה עלול לגרום לבריחת שתן?

לקביעת תור
    סגירה
    מירו 15 מ"ג

הוספת תגובה

• מירו 15 מ"ג

01/08/2010

שלום
    כל תרופה שגורמת לשינה עמוקה יכולה לגרום לבריחת שתן. זה לא פגיעה תפקודית אבל מאוד לא נעים. לעתים קרובות זה עובר תוך זמן קצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודדאגת ממצב בני
    אמא מודאגת
    29/07/2010

שלום יש לי בן 17 שחולה בסכירופניה ובהפרעה דו קוטבית ואני חושדת שהוא סובל מפסכופתיה
    הוא מאוד מנופלטבי משקר לרוב כדי לקבל מה שהוא רוצה לא מתחשב אדיש לסביבה אפילו תפסתי אותו הורג את השרקן שלי באכזריות רבה ולא הביא חרטה קבר אותו בכלוב ושיקר לי בפנים שזה לא הוא אני יודעת שהוא הרג חתולים שהציקו לכלבו שהיה גור אבל הוא לא מוכן להדות בזה ואומר שאיתו הכול בסדר הוא משתמש בשקרים כדי להשיג כול מה שהוא רוצה וקשה להבדיל עם הוא משקר או דובר אמת מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את מצבו ולתת לו טיפול מתאים הוא אפילו ניסה לפגוע בסכין בחברתי לקחו אותו למעצר והוא אפילו לא הבעיה חרטה ואמר שיעשה זאות שוב הוא יתעלל בשכנים כי הם הציקו לנו שם להם עכברים מתחת לדלת מכתבי איומים מה לא עשה הוא כול הזמן מסתבך אני אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה
    אני מודדאגת ממצב בני

הוספת תגובה

• בוקר טוב אשת אליהו ...

יהודה
    29/07/2010

הילד שלך בן 17. לכשיהיה בן 18 הבעיה תחריף אך אז יהיה בחזקת בגיר. עכשיו ומיד לפני שיהיה בגיר: זירקי עליו רשת ציידים ותטיסי אותו לגהה (הם טובים שם בנוער), משם יתחיל מסע ארוך, אבל בכיוון הטיפולי. אני עברתי זאת במשפחה עם בגיר וזה יותר קשה עד היום. עכ-שיו לגהה עם מחמלך, אלא אם ויתרת על חייך משל היו קליפת השום, או אלא אם את שונאת אותו !

שאלה: היית רוצה להזדקן אתו בבית במצב חמור מזה כשהוא ממונה לאפוטרופוס שלך, או שיהרוג אותך לפני כשאת צעירה ורעננה ומלאת ברק ?

סליחה שאני לא נחמד, וגם אין לי כלום נגדך באופן אישי. תפסיקי לבכות ותתחילי לעבוד. יש תקווה. בהצלחה.

גילוי נאות: אני לא פסיכיאטר ולא בכיוון בכלל. אני מהחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודדאגת ממצב בני

03/08/2010

שלום
    התיאורים על התנהגות בנך באמת מדאיגים. כאשר ההתנהגות מגיע לרמות שאת מתארת וקיים שילוב של הפרעה נפשית, התעללות בבעלי חיים, ופגיעה באנשים ללא לקיחת אחריות יש לערב משטרה בהקדם ולא להיות סלחניים. עם הבעיה היא שהוא פסיכוטי אז המערכת הפסיכיאטרית תוכל לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    אירית
    28/07/2010

אני לוקח 2 כדורי רסיטל של 20 מ"ג כל אחד. אני לוקח 5 ימים בשבוע. ברצוני להפסיק, מה יקרה אם אפסיק בבת אחת? האם תהיה איזשהי תופעה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• הפסקת תרופה

ד''ר אירנה נתנאל
    28/07/2010

שלום כך,

לא כדאי להפסיק תרופה על דעת עצמך. במידה ורצונך להפסיק טיפול תרופתי כדאי לעשות זאת בתאום עם הרופא המטפל. בכל אופן, מפסיקים תרופה באופן מאוד הדרגתי כדי למנוע תופעות שליליות. בדרך כלל ניתן להוריד רבע כדור בשבוע .

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים מיוחדים לחולי נפש??
    רונית
    28/07/2010

איך אפשר לזהות אדם חולה בנפשו , עכב היכרות עם אדם שלא סיפר לי שהוא חולה רק לאחר חודשיים, (מבחינתי הוא תיפקד רגיל,) חשף שהוא סכיזופרן , לאחר מקרה זה אני חוששת שאולי יחזור מקרה דומה מה הייתם ממליצים לי ? תודה..

הוספת תגובה

• סימנים מיוחדים לחולי נפש??

03/08/2010

שלום
    ברוב במצבים הפסיכיאטריים האנשים הם "אדם רגיל" בזמנים שהוא חש טוב. זה החלק האופטימי של המצב הלא תקין, שיש סיכוי רב שהוא זמני אפילו עם הוא חוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכופט
    דנה
    28/07/2010

מהיא הגדרה של פסיכופט, האם זוהיא מחלת נפש, ואיך מתפקדים עם בן אדם שהוא פסיכופט ויש קרבה יום יומית איתו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכופט

הוספת תגובה

• פסיכופט

ד''ר אירנה נתנאל
    28/07/2010

דנה שלום,

מדובר בהפרעת אישיות שתאפיינת בחוסר רגישות, אדישות, חוסר אמפתיה כלפי הזולת. אנשים הסובלים מהפרעת אישיות זו נחשבים לחסרי מצפון. הם נוטים להיות שקרנים ומניפולטיביים. הם פוגעים באחרים ומשתמשים באחרים כדי לספק את צרכיהם ללא חרטה על מעשיהם. הם יכולים להגיע לעבירות פליליות והתנהגות לא מוסרית הכוללת הונאה ושקרים. כיוון שמדובר בהפרעה מורכבת ומושרשת מאוד, שהופכת להיות חלק מהאישיות של האדם, הטיפול יכול להיות ארוך וממושך. הפרוגנוזה לשיפור מאוד מפוקפקת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה