מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול תרופתי בחרדהאורנה10/07/2010
שלום רב,
אני בת 30 קיבלתי טיפול נגד חרדה לפני כשנה - ציפרלקס. התחלתי עם כדור אחד ליום ותוך חודש חשתי הטבה משמעותית מאוד - הרגשתי טוב יותר ,שמחה, ונעלמו המחשבות הכפייתיות ולכן הרגשתי חופש עצום. לאחר חצי שנה כאשר היו לי התמודדיות קשות מבחינת מקום העבודה ולאחר התיעצות עם רופא המשפחה הכפלתי את המינון בהדרגה ל שני כדורים ביום. כעבור שבועיים הרגשתי נורא, חוסר מוטיבציה בכל התחומים ובקושי יכולתי לקום בבוקר, הרגשתי ממש כמו דיכאון רק ללא המחשבות השליליות זה היה מוזר. בהדרגה הפסקתי בכלל ליטול כדורים. כיום אחרי חודשיים "נקיים" אני מרגישה שאני שוב צריכה תמיכה של כדורים. כמו כן הציפרלקס גרם לי לחוסר חשק מיני שהפריע לי בקשר הזוגי עם בעלי. האם יש כדור אחר המומלץ ויכול לעזור במצבי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה אחרת מומלצת
ד''ר חיים שם דוד10/07/2010יש תרופות רבות שיכולות לעזור לך. אולם לכולן יכולות להיות תופעות לוואי מינון. במידה והבעיה העיקרית שלך היום היא הדיכאון ניתן לנסות טיפול בוולבוטרין ובמדיה שהבעיה היא חרדה תוכלי כמובן לנסות תכשירים אחרים ואולי ממשפחת SNRI שפחות פוגעי בתיפקוד מיני אבל יש להן תופעות לוואי אחרות יותר בעייתיות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא לחסום את ערן חבר של אוהליהמירי09/07/2010
הם מסוכנים, הם שייכים לכת ששמה לה למטרה להרוויח המון כסף מטיפול הומופאטי, והם לא שייכים לכאן הם לא רופאים, מטפלים, פסיכיאטרים, פסיכולוגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערן זה אוהליה
מירי09/07/2010מעניין אוהליה נעלמה צץ ערן, נא למחוק ויפה שעה אחת קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס אפשר כל יום?דניאל09/07/2010
שלום אני בת 20 סובלת מחרדות מטופלת בכדורי רמוטיב ועכשיו התחלנו עם קלונקס0.5 מ"ג אחרי נסיון של עשרה ימים השאלה שלי הרופאת המשפחה אישרה לי לשתות את הכדור כל יום אבל אני יודעת שזה לא מומלץ כל כך אז האם לקחת אותו כל יום או רק כשיש התקף חרדה?
אשמח אם תוכלו לענות לי בהקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר חיים שם דוד10/07/2010שלום לך,
רמוטיב אינה תרופה מהמומלצת לטיפול בהפרעות חרדה. ניתן להשתמש בקלונקס על בסיס כל יום עד שתרופות שמטפלות בחרדה אכן משפיעות ואז להפחית עד להפסקה מוחלטת את מינון הקלונקס. אבל...כאשר מטפלים ברמוטיב להפרעות חרדה, היעילות עלולה להיות מוטלת בספק ואת תהיי עם הקלונקס לשמן יותר ממושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס..
דניאל10/07/2010הרומטיב משפיע במידה מסוימת הוא עושה מצב רוח אבל לא מפסיק את ההתקף לעומת הקלונקס שבאמת עוצר אותו..הבעיה שאני מפחדת להשתמש בקלונקס על בסיס קבוע ויום יומי..לכן אני לא יודעת מה לעשות...לכן אני אשמח לקבל המלצה מדויקת מה כדאי לי לעשות..
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס
רזיאל11/07/2010לא מומלץ בכלל לקחת קלונקס כל יום. זוהי תרופה שמיועדת לשבועיים בלבד לאנשים שהתחילו ליטול תרופות לזמן ארוך והתרופות עדיין לא משפיעות. אני יכול להגיד לך שלתרופה יש תופעות לוואי קשות ותסמיני גמילה קשים גם כן כאשר מחליטים להפסיק איתה. תשקלי טיפול אחר כגון טיפול ארוך טווח בתרופות ממשפחת ה- SSRI או שיחות עם מטפל. אם כבר עדיף לקחת כאשר יש התקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלונקס
יונית12/07/2010אחד הגרועים שבגרועים מבין כל הכדורים הפסיכיאטריים. אחד המסוכנים ביותר וזה שגורם לנזקים הקשים יותר והבלתי הפיכים ביותר מבין כל הכדורים הפסיכיאטריים. יוביל אותך בקלות למצב של שגעון.
צאי בחוץ לטייל. הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקסעודד09/07/2010
הבן זוג שלי לוקח את כדורי ויפאקס במינון של 225 מ"ג.
הוא הוריד את המינון ל 150 מ"ל ובעוד שבועיים ל 75 מ"ג.
יש ירידה דרסטית בתפקוד המיני. האם זה בגלל הכדורים?? ואם כן מה לעשות? איך לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה ביכולת מינית בעקות הפחתת מינו
ד''ר חיים שם דוד10/07/2010ירידה ביכולת המינית בעקבות הפחתת מינון ויפאקס יכול הלהיות מסוייכת להתגברות חרדה.
לא אוכל לתת מענה ללא מידע לגבי מה היבות שהובילו לטיפול ולמה הוא מפחית את המינון כ"כ מהר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל - תגובה
עודד16/07/2010הוא לוקח את הכדורים מכיוון שהוא סובל מדיכאון.
הוא מוריד את המינון מכיוון שזה פוגע בזוגיות בתפקוד המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בחינות.פז09/07/2010
אני סטודנטית,בת 21 לומדת לתואר ראשון.
אני סובלת מחרדה בבחינות התואר ברמה מטורפת שמונעת ממני להצליח לתפקד בזמן מבחן,לשלוף מידע מהראש,להקיף את התשובה הנכונה ,להתרכז וכד'.
קראתי באינטרנט שניתן לטפל זאת ע"י רופא פסיכאטר-תרופות מורידות חרדה וכד'..
א.עד כמה זה נפוץ? (לא החרדת בחינות עצמה אלא השימוש בכדורים לטיפול בחרדה.)
ב.האם כדי להגיע לפסיכיאטר אני זקוקה להפנייה מרופא המשפחה?
ג.האם הגעה לפסיכיאטר נרשמת בתיק הרפואי והאם זה יכול להזיק לי בעתיד.
תודה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה וטיפול פסיכיאטרי
הטיפול בחרדת בחינות יכול להיות תרופתי או טיפול משולב של טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי.
תוכלי לפנות אל כל פסיכיאטר ויש קפות חולים שמפקות את השיורת הזה ואחרות מכירות בשירות הזה ויש להן מרפאות כאלו.ץ בכלך בית חולים יש מרפשאה לשירותים פםסיכיאטרים ותוכלי גם לפנות אליהם. הטיפול אומנם נרשם בתיק רפואי במרפאה שזה תהיי מטופלת אך זה תיק חסוי ואין לאף אחד גישה בלי לתת לו כתב ויתור סודיות פרט למקרים המצוינים בחוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה הכדורים או אני??יה- יה08/07/2010
שלום וברכה. אני בן 25
כל חיי חייתי מאושר לחלוטין מעולם לא ראיתי פסיכאטר וכו'
אהבתי ספורט, מוזיקה, ציור, טיולים חברים לעבוד ללמוד..
לפני כשנה התחלתי לקחת רטלין בהמלצת נויירולוג הריטלין אכן מאד עזר וגם נתן לי תחושת אופוריה ומרץ חזק. אין לי מושג אם זה קשור לרטלין אבל שלשה חודשים אח"כ חוויתי כמה התקפי חרדה קשים. לאחר הסתובבות בין רופאים הלכתי לפסיכאטר שהביא לי ציפרלקס ואסיוול. (לא היה דיכאון- רק חרדה)
אני נוטל את התרופה ציפרלקס כבר 8 חודשים.
התחלתי מ10 מ"ג ציפרלקס. זה היה יעיל מאד נגד חרדה ואחרי שבועיים היא נעלמה.. אבל- פתאום הרגשתי שמשהו גורם לי לתחושת אפתיה חוסר הנאה ואדישות. חוסר כוח בידיים. הייתי מאושר רק ב8 שעות ריטלין. (שגם אותו הפסקתי לקחת בסוף) או בכוס קפה חזק. כל שאר הזמן פשוט אדישות והמון שינה. לא עושה ספורט לא שומע מוזיקה.
אז אחרי 3 חודשים נסיתי להפסיק את הכדור לאט לאט לאט בצורה עצמאית ובאמת הרגשתי שאני "חוזר לעצמי" היה נפלא ומרגש ומאושר בערך שבועיים שלשה. ואז היה לי התקף חרדה נוסף קשה. מיד חזרתי לקחת את הציפרלקס.
החרדה נעלמה מיד ומאז (5 חודשיים) אני לוקח כמו ילד טוב את התרופה ומרגיש כמו זומבי אדיש כל כך עד שאפילו לא בוכה. בכל פעם שאני אצל הפסיכאטר ואומר לו על התחושות האלה
הוא אומר לי להעלות מינון (עוד 5 מ"ג) אני כבר חודש על 30 מ"ג ומרגיש שאולי משהו בתרופה לא עושה לי טוב. כבר 4 שבועות אני גם על אדרונקס (אמור לתת יותר מרץ, כדברי הרופא) ההרגשות לא משתפרות. בכלל.
מה עושים? לנסות להפסיק עם הציפרלקס? מותר לקחת ריטלין? (חודשים לא לקחתי, אבל זוכר שזה עושה לי טוב 'מחזיר' אותי לחיים). אני מרגיש שעכשיו אני יכול לשלוט בחרדה. אז למה להמשיך לקחת את הכדורים?
האם נכון להעלות מינון כל הזמן למרות שהמצב לא משתפר? רמוטיב? ציפרמיל?
ממש אשמח לעזרה!!
תודה גדולה מכל הלב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות?
איני יודע להגיד לך בבירור כי יתכן והמדובר בהפרעת חרדה ויתכן שמדובר בעירוב של מספר מצבים. כדאי שתפנה אל הפסיכיאטר שלך לשם הערכה. אני לא חושב שאלו הכדורים- יש אנשים רבים הנוטלים ריטלין ואין להם כל התקפי חרדה אם כי טיפול בריטלין בתחילת הטיפול. אני מדגיש. בתחית הטיפול! עלול לגרום הגברת המתח ואף במקרים מסויימים להתקף חרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות חרדה וריטלין
רזיאל11/07/2010היה לי בדיוק אותו מצב כמו שאתה מתאר. אחרי 8 חודשים התחילו לי התקפי חרדה ועצבנות שאני מאמין שהביאה לדיכאון. כנראה שאצלך, כמו אצלי יש רגישות לתרופות והעובדה שמתחילות לך התופעות לוואי גם בנטילת ציפרלקס ושאתה מרגיש ממש שמח בנטילת ריטלין רק מחזקת את טענתי. אני ממליץ לך בחום ללכת לטיפול אצל פסיכותרפיסט כך שתוכל לעבוד על הדברים שעולים לך בעקבות החרדה ומפריעים לך להתרכז ובמקביל לעשות דברים שעוזרים להעלאת הריכוז ולהשריית רוגע: יוגה, מדיטציה, ספורט בכלל באופן כללי. עם עבודה קשה אתה לא רק תצא מהמצב שאתה נמצא בו היום אלא תהיה לאדם הרבה יותר שלם וטוב לעצמו. צריך הרבה כוח ורצון לעזור לעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקלונקס - דחוף הריוןאנה08/07/2010
בס"ד
לרופאים הנכבדים שלום רב
אני בתחילת הריון - שבוע -4-3 ובס"ד מאוד רוצה שנה יצליח
אני לוקחת קלונקס כ- 10 שנים
2 כדורים של 0.5 לפני השינה , כלומר 1 מ"ג
הבנתי שבתקופה זאת זה מאוד לא רצוי- בלשון המעטה
השבוע הפסקתי בבת אחת וכעבור יומיים החלו לי סימני חרדה , חוסר מיקוד , ורעד קל
היום לפני העבודה לקחתי כדור 1אחד כלומר , 0.5 מ"ג
איך אני מפסיקה בהדרגה ?
תודה מראש
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לקרוא את דני, דני זה אוהליה
מירי09/07/2010בניקים שונים, היא/הוא אנשים משועממים, לא למדו פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, טיפול, רפואה, לפי התורה שלהם פסיכיאטר לומד בכדיי לסמם אנשים, מאחלת לכולם כאן בריאות בדרך הקונבציונאלית, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת קלונקס
המינון שאת נוטלת אינו מאוד גבוה אבל הוא משמעותי.
הפחתת המינון צריכה להיות (במידה וצבך הנפשי מאפשר זאת), רבע כדור כל שבוע עד שבועיים עד להפסקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מביאים חבר לקבל עזרה?שואל08/07/2010
יש לי חבר טוב שכבר מספר שנים אובססיבי לבחורה מסויימת. המצב רק הולך ומחמיר. הבחורה מוכנה להיות איתו בקשר רק אם יעזוב את אישתו, יתגרש ויבוא אליה. הוא כל היום חושב רק עליה והראש שלו "טוחן" את הענין שוב ושוב. אחת לתקופה הוא מחליט לעזוב את הבית. לפעמים ההחלטה משתנה ולפעמים הוא גם מדבר עם אישתו בעניין, אבל בפועל הוא לא עוזב. טוב לו בבית והוא יודע שלא יהיה לו טוב עם הבחורה. בהתחלה זאת היתה אהבה. עכשיו ברור לי (לאחר מספר שנים) שזו אובססיה. בתקופה האחרונה הוא כבוי. אני לא מצליחה לשכנע אותו ללכת לטיפול. הוא אומר שטיפול לא יפתור את הבעיה, והוא מתרכז כל הזמן במחשבות על פיתרונות פיזיים. לעזוב את הבית, לשכור דירה וכו'. הוא מאד יקר לי. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לקרוא את מה שכותב דני
מירי09/07/2010הוא לא רופא/פסיכולוג/פסיכיאטר, הוא אוהליה בניק שונה, חכה לתשובה של פסיכיאטר, להביא לטיפול חולה נגד רצונו זה מאוד קשה, עברנו את זה עם אחי, אוליי להזמין פסיכיאטר על מנת שיוכל לאבחן, מקווה שיענו לך כאן אחד הפסיכיאטרים, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן אתה מסכן
מירי09/07/2010אבל ממש, מתיי ביקרת בהודו לאחרונה???????מתיי לקחת סמיי הזיה?????????אחרת לא יכולה להסביר את הדביליות של לאכול צמחיי מרפא ואז כולנו מבריאים, התורה שלך עברה חלפה מהעולם כולם רואים את רמאות ה"טבע" בעיניים גובים סכומים מטורפים ולא עוזר לכלום, אההה בעצם עוזר לרוקן תכיס.....כל עוד אתה/אוהליה ושות' תהיו כאן אני כאן לספר את האמת על הכת שלכם. שבת שלום. מי שעוזר לחולים זה רופא, כל רופא מסוג שהוא, לחוליי סרטן עוזר אונקולוג, לחולה לב עוזר קרדיאולוג, לחולה בנפשו עוזר פסיכיאטר ולפעמים גם פסיכולוג, אז אנא ממך תפסיק לבלבל במח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן נגיד שאני לוקה בפרנויה, אז???
מירי09/07/2010אני צריכה טיפול נכון???אתה כל הזמן כותב כמה אתה נגד הטיפולים, הפסיכיאטרים, התרופות, חשפת את עצמך, אתה רוצה להרוויח המון כסף על גבם של אנשים, ולא אני לא לוקה בפרנויה אני חושבת שאנשים שכמותך מסוכנים, ומקומך לא בפורום הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפראנויה תיקון טעות.
מירי09/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מביאים חבר לקבל עזרה?
10/07/2010שלום
לא פשוט ליעץ על בעייה כזו. התשובה ההגיונות אומרת שעליו להחליט להיות עם א' או עם ב' אבל ברור שזה לא עובד כך. יכול להיות שהדבר הכי טוב שהוא יכול לעשות זה לפנות לטיפול יתכן וטיפול זוגי עם אישתו ולבדוק מדיע מתלבט כ"כ הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין ותרופות פסיכאטריותבן08/07/2010ריטלין ותרופות פסיכאטריות (ריספונד ודקינט ) איך הן הולכות ביחד ?
אני בצעירותי הוחנתי עם בעית קשה ורכוז וכיום צורך ריטלין בשעות צורך ללימודים וריכוז.
התרופה הזאת עוזרת לי מאוד אבל נאמר לי ע"י רופא מטפל שזה לא מומלץ ולא להשתמש כל עוד צורך את התרופות הפסיכאטריות.
אני יודע מה עושה לי טוב ברוך השם ורציתי לשאול את דעתכם .
תודה רבה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשגיא לא להתייחס למה שכותבת אוהליה
מירי08/07/2010אין לה שום מושג ברפואה/בפסיכיאטריה/פסיכולוגיה היא אפילו לא מטפלת, היא אחת שמאמינה ברפואה אלטרנטיבית וצמחיי מרפא(שטויות במיץ) חכה שיענה לך פסיכיאטר, בהצלחה והמון בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין ותרופות פסיכאטריות
10/07/2010שלום
אפשר לקחת תרופות אלו ביחד. אם נוטלים ריספונד בגלל מצב פסיכוטי צריך להזהר מאחר וריטלין יכול להחמיר פסיכוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה להזהר ?
בן17/07/2010ממה עלי להזהר ? ואיך אני יכול לנסות לומר לאותו פסיכאטר שזה כן אפשרי ושאני זקוק לזה ללימודים? האם לעשות אבחון שיראה שאני זקוק לזה כי הובחנתי בציעירותי וזה כבר פג תוקף ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה להזהר
18/07/2010שלום
להיזהר אומר להתחיל במינון נמוך ולעלות בהדרגה. כמו כן לדעת שהתרופה יכולה להחמיר מחשבות לא מציאותיות. עליך לדבר עם הרופא ולתת היסטוריה רפואית מדויקת. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעצהזקוקה לעזרה07/07/2010
ד"ר שלום, אני בחורה בת 25 , סובלת מהתקפי חרדה כבר כ-3 שנים- ההתקפים היו מלווים גם בתחושת סחרחורת וחוסר שיווי משקל, הרגשה שאני עומדת ליפול ולהתעלף. אני נוטלת כבר חודש סרנדה 50 מ"ג ואתמול קרה לי דבר שלא קרה לי מעולם-קמתי בבוקר לתוך תחושת מערבולת הרגשתי שהכל מסתובב סביבי ולא הצלחתי לקום מהמיטה,התחושה הזאת היתה לכמה דקות ולאט לאט חלפה.כמובן, שנלחצתי מאוד מהתופעה שהגבירה את תחושת החרדה. הפסיכיאטר שלי טען שמדובר בסהכ בירידה של לחץ הדם (יש לציין שהייתי בתקופת מחזור) ושאין קשר לכדורים. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת? כמו"כ קראתי באינטרנט על הורטיגו וזה תאם לגמרי את תחושותיי-האם יכול להיות שאני סובלת מזה? אשמח לתשובתך! תודה, אני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה את מקשקשת..
זקוקה לעזרה07/07/2010תקשיבי לי טוב!!
במשך 3 שנים ניסיתי את כל הטיפולים האפשריים לטיפול בחרדה שממנה סבלתי , 3 שנים בהן התנגדתי לתרופות והוצאתי המון כסף על פתרונות אחרים. והיום במבט לאחור אני ככ מצטערת על כך שלא לקחתי את הטיפול הזה מוקדם יותר.. אני מרגישה הרבה יותר טוב ב"ה . נכון-בהתחלה היה קשה אבל זה שווה את זה!!
מה שאני סובלת ממנו עכשיו לא קשור או אם כבר אולי קשור לכך שלא טיפלתי בחרדות הרבות שהיו לי במשך שנים ונתתי לעצמי להגיע למצב של וורטיגו..
ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לטיפול
מירי08/07/2010אוהליה לא פסיכיאטרית/ע. סוציאלית/פסיכולוגית/מטפלת מוסמכת, היא כאן ב"שליחות" של כל מיני אנשים שמאמינים בהוקוס פוקוס וצמחיי מרפא, שעל זה אנשים באמת מוציאים הון, חוסמים אותה כאן כל הזמן אבל היא כמו טפיל, פשוט לא להתייחס לא אליה ולשכמותה ויש כאן הרבה לצערי, שירה, דני, וכו' שאוליי הם אותו אחד שמחליפים ניקים, חכי לפסיכיאטר שיענה, בהצלחה, והמון המון בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה התכוונה לזקוקה לעזרה
מירי08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לעצה
10/07/2010שלום
התקופה הראשונית של טיפול בהתקפי ורדה יכולה להיות לא פשוטה. את עדיין על מינון יחסית נמוך של התרופה וצריך לשקול האם לעלות את המינון. לוסטרל לא עושה הרבה קשיים אם לחץ דם אבל צריך למדוד אותו במיוחד אחרי שמשנים תנוחה. וורטיגו יכול להופיע כחלק מזיהום ווירלי ויכול להיות מאוד דומה להתקפי ורדה. אבל בוורטיגו קיימת תחושה שהחדר מסתובב דבר שברך כלל לא קיים בחרדה. כדי לך להמשיך עם הטיפול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה..נטלי07/07/2010יש סכנה בלקיחת פריזמה בזמן ההריון..?
אני כבר בחודש הרביעי להריוני והפסקתי מאז שגיליתי שאני בהריון, אבל אני מתחילה לחשוב
שאולי זאת הייתה טעות.
אפשרי לחזור לקחת אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה חשובה..
10/07/2010שלום
שאשר שוקלים את הצורך בתרופות בזמן הריון צרים לאזן בין סיכונים לאם וסיכונים לעובר. פריזמה נחשבר כאחד התרופות היותר בטוחות בהריון. עלים לשוחח עם מכול טרטולוגי-יעוץ תרופתי בזמן הריון-כדי לקבל תשובות יותר עדכניות. הסיכון לסבול מדיכאון לאם שהיתה בדיכאון משמעותי לפני ההריון ונכנסת או מפסיקה תרופה עקב ההריון הוא יחסית גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת העצביםרוני06/07/2010שלום,
אני בן 37 לפני כארבע שנים חוויתי התקף חרדה ומאז כמובן אני מטופל ובסך הכל הכללי אני מתפקד מעולה .אני נמצא בתקופה מאוד מורכבת רגשית(אבי חולה מאוד) וכמו כן מצבי הכלכלי התדרדר ומופעל עלי לחץ מצד הבנק לפתור את העניין.מי זה כשבוע אני מרגיש התרופפות משמעותית במערכת העצבים שלי זה בה לידי ביטוי במעין התקפי זעם שאני חש אותם חזק מאוד בחלק העליון של הבטן .לא מעט התרדות יומיומיות (ילדים,רעיתי...) שבימים כתיקונם היו מעצבנים אותי וזהו ,היום ממש אני מרגיש כאילו בא לי התקף זעם אותו כמובן אני מחזיק בבטן אבל זה מקשה עלי מאוד ואני חושש מה יקרה חס וחלילה עם יום אחד זה יהיה חזק מידי?? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא להתייחס למה שכותבת אוהליה
מירי06/07/2010היא מנצלת מצוקתם של אחרים בצורה צינית ומסכנת את בריאותם, היא לא פסיכיאטרית, לא רופאה לא פסיכולוגית, ואפילו לא סוג של מטפלת, תחכה שפסיכיאטר יענה לך, מנסיוני פסיכיאטרים מאוד עוזרים, ואני אגיב כאן כל עוד אוהליה תמשיך לבלבל את המוח עם הצמחיי מרפא שלה, היא שייכת לפורום אחר לרפואה אלטרנטיבית שעדיין לא הוכיחה את עצמה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני, יואב, אוהליה
מירי07/07/2010ועוד ועוד ועוד, כמה לינקים לבנאדם אחד, אני אמשיך להיות כאן, ואצלינו במשפחה פסיכיאטר בשיטוף פסיכולוג הצליו לאח שלי את החיים, וזה אומר תרופוה עם טיפול רגשי, אני פוחדת מאנשים כאוהליה שמבקשים מאנשים שחולים בסכיזופרניה/מאניה דפרסיה/דכאון/חרדה, לא לקחת כלום אלא להשתמש בכל מיניי צמחים, בחייאתתתתתת אתם כאן לוקחים אחריות, מביאים כל מיניי לינקים מיוטיוב שלא נראים כאמינים ומכניסים לראשם של אנשים, פסיכיאטר הולך ולומד 7 שנים, ואנשים כאוהליה שאין להם שום מושג בנפש האדם כי אוליי לא חוו התקף פסיכוטי מסוכן יושבים ומקלידים דברים מסוכנים שהם שטויות במיץ עגבניות, אנשים כאן בפרוש כותבים לגברת שליחות להפסיק להציק והיא לא מפסיקה!!!ידוע לכולם כאן שלתרופות יש השלכות של תופעות לוואי, בוא אני אמנה לך עוד תרופות עם תופעות לוואי, גלולות שאישה לוקחת אחלה תופעות לוואי, כימוטרפיה אחלה תופעות לוואי קשות ביותר, רוצים עוד??????אז למה לעזאזל אתם כותבים רק כאן, אתם מנצלים את רגישותם של אנשים לתועלת שלכם, כנראה שבכדיי למכור עוד ועוד ועוד תרופות צמחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירי אני זה לא יואב ולא אוהליה
דני07/07/2010מירי.
תני לאנשים להחליט בשביל עצמם ועל תשפטי ותרדי על אנשים שאת לא מכירה.
אנחנו חיים במדינה דמוקרטית שבה לאנשים יש זכויות לתקשר על מה שהם רוצים.
אוהליה היא מאוד עניינית.
למה שלא תהיי גם את עניינית ותבואי עם עובדות ברורות מאשר סתם השמצות על אנשים שאת לא מכירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מותר לקחת?נטלי06/07/2010שלום רב
בני בן 22 מעונין לעבור איבחון כלשהוא לבעית קשב וריכוז.
עד אתמול טופל בזיפרקסה 10 מ"ג אחת ליום, זאת במשך 3 שבועות, בשל התקף מניפורמי, לאחר שנחשף לסמי הזיה בתאילנד. היום הפסיק נטילת התרופה.
האאם מותר לו לקחת ריטלין לפני ביצוע מבדק TOVA.?
שמעתי שנטילת ריטלין יכולה לעורר שוב....?
האם עדיף לעבור BRC.? ולהמנע משימוש חד פעמי בריטלין לצורך המבדק?
אמרו לי שבכל מקרה רופא משפחה אמור לתת אישור למכון לפני שהוא מבצע את המבדק והוא עצמו צריך להצטיד בריטלין.
מה דעתכם?
אל תשלחו אותי להתיעץ עם הפסיכיאטר שטיפל בו בבי"ח , אני לא מתכוונת להגיע אליה יותר.
עם כל הכבוד, התאכזבתי מאוד מהיחס שלה , יותר נכון, העדר היחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה לעשות?
ד''ר חיים שם דוד06/07/2010אין וטעם לעשות מבחנים כלשהם ובדיקת השפעת ריטלין במצב שאינו מיוצב מבחינת המצב רוח.
אז לא הופנית אל הפסיכיאטר שהיה לו בבית חולים אבל נשארת עם השאלה מה עליו לעשות. על מנת לדעת מה הדבר הנכון הוא יצטרך להבדק על ידי פסיכיאטר ולדעת האם הוא עדיין עם מצב מאניפורמי או לא והאם זה הזמן לבדיקות כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעייה עמוקהסרגיי06/07/2010שלום רב
אני סובל זמן רב מדיכאון קשה. טופלתי אצל כמה פסיכיאטרים גרך קופת חולים אך ללא הצלחה.
קיבלתי לאחרונה המלצה על שני פסיכיאטרים שמקבלים באופן פרטי.אחד שמרצה באונברסיטה ומקבל אשים לטיפול במשרד שלו. השניה היא מנהלת מחלקה באברבנאל.
הייתי כבר אצל שניהם. הראשון רשם לי ציפרלקס והרופאה שהשניה רשמה רסיטל.
אני מתלבט בין שני כדורים וגם על המשך מעקב אצל איזה רופא כדאי להשאר?
מה הייתם ממליצים? מי נירא לכם יותר מקצועי ויוכל להתאים לי את הטיפול המדוייק? המרצה באונברסיטה שמלמד פסיכיאטריה או מנהלת מחלקה בקליניקה?
תודה על התייחסותכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיזה פסיכיאטר לבחור?
ד''ר חיים שם דוד06/07/2010שניהם טובים ורמתם האקדמית של האחד לא נופלת משל האחר. תתמיד אצל זה שיותר נוח לך איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להתייחס לאוהליה
מירי06/07/2010היא לא פסיכיאטרית, לא פסיכולוגית, לא רופאה ולא מטפלת היא בנאדם משועמם שמעביר את זמנו כאן בבלבוליי מח על טיפולים אלטרנטיבים, וצמחיי מפרא, מקומה אינו בפורום הזה, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מכירה את אוהליה וגם לא מעוניינת
מירי07/07/2010להכיר, מכירה אנשים מהסוג שלה, דני כנראה שאתה מה"שבט" שלה, אנשים עם בעיות נפשיות זה בדיוק כמו אנשים עם מחלות אחרות, כמו אנשים שצריכים דיאליזה לסוכר, ואנשים שצריכים כדורים ללחץ דם, הריי אף אחד לא ייתן להם צמחיי מרפא או שינצל את רגישותם לרפואה אלטרנטיבית, אוהליה לא שייכת לכאן היא צריכה לכתוב את "התורה" שלה בפורום רפואה אלטרנטיבית מה שהיא עושה מסוכן היא מנצלת חולשות של אנשים ומסכנת בכך את חייהם!!!תמוהה בעיניי האובססביות שלה נגד פסיכיאטרים שברוב המקרים הצילו חיים, עצה קטנה לי לאוהליה תפיגי את השעמום במקום אחר,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מלפונקסא06/07/2010שלום,
כיצד להתמודד עם תופעות הגמילה מלפונקס שנלקח במשך 6 שנים?
בצקות בכל הגוף, אישונים מורחבים ועוד.
א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרגמילה מלפונקס?
ד''ר חיים שם דוד06/07/2010האישונים מורחבים? בצקות? אני לא מכיר תופעות כאלו מהפסקת לפונקס
כאשר מפסיקים לפונקס או תרופות בעלות מרכיב אנטיכולינרגי משמעותי יש לעתים תופעות נוראדרנרגיות לזמן מוגבל. שיכולות להיות סינוור, נזלת ולעתים שילשול. משום כך צרי להפסיק את התרופה בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)