מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיעל21/07/2010
האם אדם הסובל מהפרעה סכיזואפקטיבית נאלץ לקחת תרופות אנטיפסיכוטיות כל החיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
22/07/2010שלום
אין תשובה אחידה. זה אהיה תלוי בסוג המחלה, תדירות הגלים, שיקום, תגובה לטיפול, רצון האדם, ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי במצב פיסי עקב רסיטלח"כ21/07/2010שלום רב,
אני בן 36 ונוטל 30 מ"ל רסיטל מזה 6 שנים.
אובחנתי ע"י פסיכיאטרית לאחר תלונות על חרדות, מתחים ודיכאון בעקבות היפוכונדריה.
התחלתי עם 20 מ"ל ועליתי לאחר שנה ל30 מ"ל ומאז ועד עכשיו המצב היה מצויין.
לפני כשבוע נתקפתי בחרדה מתח ועייפות גדולה ומאז המצב לא השתנה למרות המשך נטילת התרופה כרגיל.
אני מרגיש מתח, לחץ וחרדה, מן עיקצוצים בכל הגוף מפעם לפעם, קצת לחץ בחזה, חום/קור ובאופן כללי תחושות לא נעימות בכלל.
אני נוטל בנוסף מזה כחודשיים 2 כדורים נוספים להורדת לחץ הדם (רמיטנס ואיקפרס).
כל התרופות ניתנות במרשם ע"י רופאת המשפחה.
שאלתי היא: מדוע פתאום חל שינוי לרעה במצבי? האם הכדור הפסיק להשפיע לאחר 6 שנים של שקט?
האם אני צריך להעלות את המינון או להחליף כדור אחר?
כהיפוכונדר אני דואג בכללי, מתוח ועייף של כך.
אנא עזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיה שקט מאוהליה ושוב היא כאן
מירי22/07/2010מייעצת לכולם לא לקרוא את מה שאוהליה כותבת, היא לא פסיכיאטרית, רופאה, פסיכולוגית או מטפלת, היא אדם הזוי שמוכר בולשיט בצורת צמחיי מרפא וריפוי אלטרנטיבי מקומה לא בפורום הזה, זהו פורום פסיכיאטריה, נא למחוק אותה, כלעוד היא כאן אני אהיה כאן לכתוב על המסוכנות שלה...........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בOCD מחשבתי חמור...?!איתן21/07/2010שלום רב,
מהן שלושת התרופות היעילות והמומלצות,כנגד OCD מחשבתי חמור - ואילו מינונים מומלצים כנגד
OCD מחשבתי חמור?
בתודה רבה מאוד מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראפשר בבקשה;תשובה לשאלתי...
איתן22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה;תשובה לשאלתי...
איתן22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו סי די מחשבתי?
ינון22/07/2010נראה לי יש לי משהו דומה.
אתה יכול לתת דוגמה? בלי קשר לשאלה שלך כמובן (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו סי די מחשבתי?
ינון22/07/2010נראה לי יש לי משהו דומה.
אתה יכול לתת דוגמה? בלי קשר לשאלה שלך כמובן (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בOCD מחשבתי חמור...?!
23/07/2010שלום
התרופות מקבוצת ה SSRI ן SNRI מומלצות לתסמונת כפייתית (צ'פרלקס,סרמדה, פבוקסיל,פקסט,פריזמה, אפקסור, וויאפקס, סימבלתה, ועוד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיות זומבישני21/07/2010האם תרופה אנטי פסיכוטית (לדוגמא - לפונקס ועוד) גורמת לאדם שלא צריך לקחת אותה להיות "זומבי"?
האם זה נכון גם לגבי פסיכוטים שנוטלים אותן להיות כאלה - זומביים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלהיות זומבי
22/07/2010שלום
להיות "זומבי" זה לא מונח קליני. אבל יש "זומבי" גופני-בקושי זז, קפוא, הבאת פנים מסוימת, ועוד- ו יש "זומבי מוחי"-כמעט ולא חושב, לא יוזם, מעט מחשבות. תרופות מהדור הקודם כמו הלידול, קלופיקסול, מודיטן, ועוד, גורמים יותר לתופעות אלו. גם מחלת הסכיזופרניה יכולה לתת סימנים שלילים של המחלה שנראים כמו ה"זומבי" עליו אתה מתייחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת מירו וקשיי הירדמותיפעת21/07/2010שלום רב.
לאחר כחצי שנה של נטילת מירו במינון שגדל מ 15 מ"ג ל 45 מ"ג יחד עם ציפרלקס (15 מ"ג) החלטתי להוריד במינון המירו שכן הוא גרם לי ישנוניות מרובה. ירדתי במירו במינון הדרגתי. הבעיה היא שכיום ללא מירו איני מצליחה להירדם
האם התופעה ידועה ומה עושים? שכן גם אם אני לוקחת שוב מירו אף בכמות קטנה (7.5 מ"ג) אני ישנה הרבה וישנונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא לקרוא את אוהליה, היא אדם הזוי
מירי22/07/2010ש"מבינה את מצבך"????????סליחה, מאיפה היא בדיוק מבינה, היא לא רופאה פסיכיאטרית פסיכולוגית, היא אפילו לא מטפלת מוסמכת, היא אדם משועמם שיושב כל יום כאן ומבלבל במוח מקומה לא בפורום הזה, מקומה בפורום רמאויות ומכירת לוקשים, להביא סרטיי יוטיוב או מאמרים מיוטיוב גם אננחנו יכולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלללללללללללללללל.20/07/2010שלום רב
כיצד תרופת ליריקה הצליחה לטפל בדיכאון ,בקיצור גם בנפש .
האם זה מוכר לכם, ומה יש בתרופה הזאת שהיא עוזרת גם לנפש
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלללללללללללללללל
22/07/2010לא ברור על אוזה תרופה אתה מדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תרופותרוני20/07/2010שלום רב,
האם מניסיונך קבוצת הSNRI יעילה יותר לטיפול בדיכאון מאשר קבוצת הSSRI?
כמו כן, האם מנסיונך קבוצת הטריצקליים יעילה יותר לטיפול בדיכאון מקבוצת הSSRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלא לקרוא את אוהליה שמביאה
מירי22/07/2010את כל ההוכחות שלה מהיוטיוב, היא לא פסיכיאטרית, פסיכולוגית, רופאה או מטפלת מוסמכת, היא אדם הזוי שמאמין באמונות תפלות בריפוי טבעי ומסוכן, בהצלחה והמון בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצת השאלה
רוני22/07/2010השאלה ירדה למטה ולכן אני מקפיץ אותה. אשמח לקבל תשובה ממומחה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצת תרופות
23/07/2010שלום
כל התרופות נוגדות דיכאון נחשבות ליעילות. הבדלים קטנים במחקרים שונים לא קובעים שיש הבדל. יש שונות בתופעות הלוואי ובעלויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מחקר שהראה יעילות עודפת
רוני31/07/2010יש מחקר שהשווה 12 תרופות נוגדות דיכאון וקבע שציפרלקס, לוסטראל, אפקסור ורמרון הכי יעילות. מה דעתכם על המחקר?
והאם עצם זה שתרופות SNRI עובדות על סרוטונין ובנוסף על נורפאינפרין לא עושה אותם יעילות יותר מSSRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה לביתיאורית20/07/2010שלום,יש לי בת בת 9 וחצי בעלת שיתוק מוחין.מזה שנים מתקשה להרדם בלילה ומתעוררת גם במהלך הלילה פעמים רבות.לאחרונה ביתי גם אינה רגועה בשעות אחה"צ מרגע שמגיעה מביה"ס ונוטה לכעוס,לבכות ואף לתת לעצמה בוקסים כדי להביע את אי שביעות רצונה ממשהו.(היא אינה מדברת וזו כנראה דרכה לתקשר).כמו כן איננו יכולים לצאת איתה לטייל או לחברים או בני משפחה כיוון שהיא יכולה פתאום לכעוס מאוד,ואז זהו תרחיש שיכול גם להמשך בין שעה לשעתיים עד שתרגע.
ניסינו בהמלצת ניאורולוג טיפות "ריווטריל" שלא עזרו לה להרדם ולא יצרו רגיעה.
אנא עיזרו לי לעזור לה.אני לא רוצה שביתי תיהיה אפתית אך כואב לי גם לראות אותה סובלת ובוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה
22/07/2010שלום
מצטער אבל עליך לפנות לפורום של פסיכיאטריה של הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכיזופרניה פרנואידיתמייק19/07/2010מה בדיוק אומר מושג זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסכיזופרניה פרנואידית
ד''ר חיים שם דוד20/07/2010שלום לך.
המונח הזה מתחיחס לתהליך שנקרא סכיזופרניה והסוג הוא פרנואידי. ההפרעה מתאפיינת בפגיעה תיפקודית מתמשכת וכרונית עם חשיבה שמאופיינת במחשבות שווא- אמונות או אמיתות שאינן נהכונות כגון שאנשים מסתכלים עליו, שרוצים לפגוע בו או שקיימות הזיות כלשהן.
הטיפול הוא תרופתי וכמובן, שיקום משולב עם אנשי מקצטוע נוספים על הפסיכיאטרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי זיוני שכל
אחת19/10/2012שם דוד-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי (ציפרלקס, ואיפקס)יריב19/07/2010שלום
אני בן 28 וסובל מחרדות, דיכאון ואובססיה מאז שאני זוכר את עצמי. תחילה טופלתי ברסיטל, לאחר מכן עברתי לציפרלקס וכעת אני מטופל בואיפקס XR.
את המעבר לואיפקס עשיתי בעקבות שיחה עם פסיכיאטר אליו הגעתי בשל העובדה שהטיפול בציפרלקס חדל להשפיע (במינון הגבוה ביותר) ובעיקר בשל העובדה שהוא לווה בתופעות לוואי, שעיקרן: עוויתות שרירים קלות בכל חלקי הגוף (בשרירי הבטן, הגפיים וכד').
כמו כן, התחלתי לחוש רעד קל בכל ארבע הגפיים (כמו בפרקינסון), ואי נוחות כללית מכך.
פעמים רבות, כשעלה בדעתי לבצע תנועה כלשהי (תזוזה של היד וכד') - היא התבצע מאליה; כאילו המחשבה התפרשה אוטומטית למעשה, עוד לפני שגמרתי בדעתי לבצע אותו.
לאור התופעות הללו, נדמה כאילו הויאפקס (כמו הציפרלקס לפניו) משפיע על המוח שלי באופן לא רצוי.
נכון להיום, אני מטופל בואיפקס כבר מספר חודשים (במינון של 225mg), ועדיין סובל מכל התופעות הנ"ל.
האם התופעות הללו מוכרות? האם הן סבירות? האם עליי להחליף תרופה/מינון?
תודה מראש,
יריב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתועות לוואי?
ד''ר חיים שם דוד20/07/2010שלום לך,
אלו לא נשמעות כמו תופעות לוואי של התרופות שאתה נוטל ונראה שאתה דרוך מאוד וחרדתי שיתכן והתחושות הללו נובעות מהבדיקות החוזרות שוב ושוב לגבי המצב של התנועות שלך ותחושות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש לקבל הכוונה בנוגע לסימפטומים ?דביר19/07/2010שלום רב
בן 44 בריא, לא מעשן, לא שותה משקאות אלכוהוליים, ולא נוטל תרופות.
לא עברתי משבר או טראומה. לא עברתי אשפוז, נשוי 21 שנה באושר .
בשבוע שעבר ביום חמישי בערב נשארתי לבד בבית - עסוק בענייני .
פתאום הרגשתי מעין לחץ במרכז הבטן מעין כבדות שהשתלט על הגוף
והציף את הרגש והנפש (?), תחושה מוזרה עמוקה שהשתלטה גם על הנשימה.
הרגשתי צורך בלתי מוסבר להדליק את כל האורות בבית ולצאת לנשום אוויר .
התחושה המוזרה שהשתלטה גרמה לעצבות, חוסר שקט, להרגשת מחנק
הסחרור המהיר הזה גרם וסחף אותי לבכי בלתי מוסבר ולא רצוני, שקט בהתחלה
ובהמשך קולי ועוצמתי. היה לי קשה להשתלט על עצמי ועל המתרחש ולהסדיר את הנשימות.
נגשתי לטלפון והתקשרתי לאשתי ובקשתי שתגיע מהר, בשל הנסיבות והדחיפות לצאת מהמצב
לשנות מקום ואוירה הזמנתי מונית כדי לנסוע אליה, ברגע זה ממש כשאני כותב אני מרגיש
טוב, להוציא איזה בלוק שיושב בבטן ומערער את שלוותי, נראה שהמקרה שעברתי עזב אצלי
גם פחד חשש להיות מרוחק ולבד, וגם צורך שהאור השאר דלוק כשאני הולך לישון.
*
* מבקש את עזרתכם והכוונתכם למתרחש, לתופעה הפתאומית הזאת, למהלך הברור וטיפול?
*
בתודה מראש
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקף חרדה
התסמינים שאתה מתאר מתאימים להתקף חרדה. בדר"כ כשאין מלבד ההתקףחרדה הזה שום דבר , הצפי הוא שהמצב יעבור והחרדה והמתח שנוצרו יעברו אף הם במידה והתסמינים ישארו למשך עוד שבועיים - שלוה כדאי לפנותא ל פסיכיאטר.
בינתיים כדאי שתפנה לרופא המשפחה שיתן לך תכשיר הרגעה ויערוך בדיקות דם כלליות ואת הבירור הגופני של המצבים הרפואיים היכולים לגרום להתקפים כאלו- בעיקר תיפקודי בלוטת תריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימפטומים של דה פרסונליצזיהדויד19/07/2010שלום ד"ר שמי דויד נשוי + 1
אני סובל מזה כשנתיים מכל התסמינים של דה פרסונליזציה (ריחוק,ניתוק קל ,עירפול ניתוק רגשי ,בילבול ונטייה למצבי רוח ירודים .
הדבר שרוי בי בקביעות לפעמים עובר יום בחודש .
הדבר התחיל בעקבות סטרס חזק (שינוי מקום עבודה והתרחקות מהמשפחה )
לפני שנה איבחן פסכיאטר דכאון קל בלבד ורשם רסיטל ל-4 חודשים 50 מ"ג (בדיעבד ללא הועיל)
כיום מתקשה לתפקד במקום העבודה ובתא המשפחתי בעקבות הבעיה
שאלות :
האם יש טיפול לתופעה ומהו הכיוון תרופתי או פסיכולוגי ?קראתי בויקיפדיה שאין טיפול מוכח
האם אחד מהמומחים באתר עוסק ספציפית בבעיה זו אשמח להכוונה למומחה בתחום
האם תיתכןתופעה כזו ללא טראומה של ממש אל דחק רגשי חזק? ??
בדיקות הורמונים קורטיזול תקינות , נמצאה בסיטי מוח מיקרואנדומה קטנה 3 מ"מ שאנדו טוען שאין קשר בין התסמינים למיקוראנדומה .
אשמח להכוונה לפיתרון הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדה פרסונליזציה
אכן קראת נכון שאין טיפול מכוון ספציפי לכך אולם הטיפול המומלץ בדר"כ הוןא טיפול תרופתי לתסמינים הנלןווים לכך (למשל נודגדי דיכאון וחרדה) ביחד עם פסיכותרפיה עם או בלי היפנוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרונקס- צום, זיעה, שתן ודופק מהיר.יה- יה19/07/2010שלום וברכה אני מטופל מזה 8 חודשים בציפרלקס 20 (חרדה) אך מלפני כמה חודשים אני ממש אפטי וחוסר עניין והנאה משום דבר. לפני כמה ימים הרופא שלי נתן לי אדרונקס 8 מ"ג שני כדורים ביחד בבוקר. אני מרגיש שהוא באמת "מעיר" אותי וזה משמח.
1. אני מרגיש את הדופק שלי מאד חזק וגם מהיר יותר- האם זו בעיה?
2.האם אני יכול לעשות ספורט וריצות בזמן לקיחת התרופה?
3.בנוסף יש לי קושי כאבים בהטלת שתן- זה תופעות שעוברות?
(יש לי גם בחילה וחוסר תיאבון- אבל זה לא מזיז לי)
4. האם יש בעיה רפואית לצום (צום ט' באב 24 שעות) עם אדרונקס? מבחינת שתיה- אני מזיע בכמויות- כל תזוזה, גל זיעה.
תודה רבה ויום טוב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראדרונקס- צום, זיעה, שתן ודופק מהיר
20/07/2010שלום
יש לך תופעות חוואי מוכרות של אדרונקס. תתייעץ עם רופא המטפל. שינוי במינון או זמן יכולים לעזור. צריך לבדוק עד כמה הדופק מהיר והאם קיימת הפרעת קצב הלב. הבעיה עם מתן שתן מסתדרת בדרך כלל.
צום מלא לא מומלץ עם תרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריטת גבותSALONA19/07/2010שלום רב,
גיליתי לאחרונה שחבר שלישהוא מורט גבות מזה עשר שנים
אני מודאגת ולא בטוחה מה זה אומר.
הוא בחור חכם מאוד,נדיב ,אדיב, ומאוד חברותי וללא כול דופי.
הבנתי שמדובר בתופעה שנקראת OCD אובססיב-קומפולסיב דיסאורטר.
הוא מעולם לא קיבל טיפול ולא הלך לקבל טיפול
האם יש למקרה כזה השלכה על עתיד כמו אלימות,תסביכים אחרים, שיגעון, האם זוהי בעיה ניורוטית?
האם זה דורש טיפול בכול מקרה?
האם כדאי להשאר בקשר עם בן אדם כזה?
אני מאוד מודאגת ומפחדת
אם אוכל לקבל תשובה -אודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמריטת גבות
19/07/2010שלום
קשה לענות לשאלות שלך בלי להכיר אותך ואת חברך.
כדי לך לקראו ב wikipedia על trichotilomania
האינפורמציה באתר זה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיאת נשק ואדרונקסיה- יה19/07/2010ברשותי אקדח להגנה עצמית (תושב ישוב זכאי). לפני כ10 חודשים לקיתי בכמה התקפי חרדה ודיכאון ראיתי כמה פסיכיאטרים ולקחתי את התרופות ציפרלקס, אסיוול, אדרונקס, סטילנוקס ועוד.
האם יש בעיה להחזיק נשק עם תרופות כאלה? (לצורך חידוש הרשיון) או שיקחו ממני את הנשק?
שאלה נוספת לגבי אדרונקס- אני נוטל אותו מזה כמה שבועות- האם יתכן שהתרופה גורמת לי להזעה מטורפת? כמו כן יש לי קצת הרגשת "הי" למה זה קורה? אשמח טיפה לשמוע על התרופה הזו..
תודה גדולה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנשיאת נשק ואדרונקס
19/07/2010שלום
לקיחת תרופות כשלעצמו לא סיבה להגביל רישיון להחזקת נשק. המצב הקליני של האדם הוא הקובע.
אדרונקס יכול לגרום לתופעות שאתה מתאר. תתייעץ עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)