פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מירו 15 מ"ג
    שני
    14/07/2010

האם מירו עוזר להרדם בלילה לאחד שיש לו או סי די ומטופל ב200 מג לוסטרל? (הוא מלא מחשבות שמקשות עליו להרדם)

האם מירו אמור לעשות אוגמנטציה ללוסטרל?

האם מירו מרגיע?

האם מירו טוב גם לאובססיות?

האם יש לו תופעות לוואי משמעותיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מירו 15 מ"ג

הוספת תגובה

• מירו 15 מ"ג

17/07/2010

שלום
    מירו משלימה את הפעולה של תרופות כמו לוסטרל, יש לקחת החשבון שתופעות הלוואי של 2 תרופות יכולות להיות רבות יותר. עם מירו צריך לשים לב לתאבון ולעייפות יתר. השילוב הזה מאוד מקובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצוקה!!!
    מ
    14/07/2010

שלום כבר יצא לי לדבר איתכם אך עדין היתה לי עכשיו צונאמי של מחשבות טורדניות ואני עדין נורמלית אבל אני מרגישה שהמח נדפק כאילו מן האטה כזו ויש לי הרגשה פיזית ממש מוזרה כאילו אני לא נורמלית זה לא עובר כאילו יש לי לא יודעת מה זה .. אני מודאגת כי אני לא יכולה לשלוט על זה כאילו אני משוגעת . למרות שאני עדין לא. ויש לי אי שקט כזה שמדברים איתי. מה זה :( לא לוקחת כדורים . ההרגשה הזו תעבור או לנצח?"? או שהמח זוכר הכל?

לקביעת תור
    סגירה
    מצוקה!!!

הוספת תגובה

• מצוקה!!!

17/07/2010

שלום
    את נשמעת מאוד מתוחה ועם הרבה חרדה. עליך ללמוד להרגיע את עצמך, לעשות דברים שאת אוהבת, לפגוש אנשים שאת נינוחה איתם, פעילות פיזית, מחשבות מאזנות, ועוד. עם זה לא עובד אפשר להתייעץ עם פסיכולוג או רופא לבדוק האם טיפול יכול לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף.
    יגאל
    13/07/2010

שלום רב .
    אחרי טראומה שעברתי ותקופה של סטרס הופיעו אצלי תופעות עצביות שונות.
    הענין הוא כרגע שיש לי תופעה מאוד מוזרה שאני מתקשה להסביר לרופאים.
    זה בא לידי ביטוי במצב שאני מתכוון לבצע פעולה מסוימת ,מוטורית. ובמאית השניה משנה את דעתי.
    שולח יד לפלפון ואז אחרי ומחזיר...שולח יד לעכבר במחשב ומחזיר...
    גם במצבים של הליכה וישנם אנשים מולי אני כאילו מתקשה לעקוף אותם , כאילו אני מתקשה להחליט כמה רחוק ללכת , יש לציין שלא מדובר במחשבה של הרבה זמן , אלא בהחלטות רגעיות .זה דבר שמאוד קשה לי להסביר.
    אין לי מושג במה מדובר . יש כיוון
    יש לציין שאם אני לוקח תרופת בסגנון קלונקס הדבר הזה כמעט ונעלם
    אם זה עוזר... אני גם סובל מרעידות בגוף.... בידיים בצוואר.... קפיצות שרירים.... ובוקשי ישן ..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף.

הוספת תגובה

• הייתי מחכה לתשובה מפסיכיאטר

מירי
    14/07/2010

יש כאן אנשים כאוהליה, נטע וכו' הזוהיים ביותר שלא מאמינים בטיפולים פסיכיאטרים, נותנים עצות מוזרות ומשונות לטענתם פסיכיאטרים למדו 7 שנים בכדיי
    " לסמם "אנשים, הם ממליצים על כל מיניי צמחיי מרפא ואלוהים יודע מה עוד, בקיצור אף אחד/ת מהם לא למד/ה רפואה, פסיכולוגיה, פסיכיאטריה, טיפול, אז כדאיי מאוד להתייעץ עם מומחים. רק בריאות. מירי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך מירי ואת צודקת בהחלט!

ספיר
    14/07/2010

לדעתי הרופאים של הפורום הפסיקו לענות לשאלות של הפורום, רק בגלל המטרידנים האלה,
    ולכל מי שקורא את מה שהם כותבים דעו לכם שכל הצמחים והטיפולים הטבעיים האלה הם בולשיט אחת גדול!
    גם אני האמנתי למה שהם מספרים, ובזבזתי 20.000 שקל לא עזר לי במאומה!!!!!
    הם אנשים שיודעים לנצל היטב היטב את המצוקה של אנשים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהליה די לבלבל את המוח

מירי
    15/07/2010

את עושה מהדברים האלה הרבה כסף וזו המטרה שלך בחיים, את מנצלת אנשים חוליםלתועלתך האישית בלבד!!!!!!!!!!!!צאי מצאי לך תעסוקה אחרת, את עושה נזק בלתי הפיך, מבחינתי את כאדם שעומד עם נשק ויורה לכל כיוון. אין לך הסמכה לכלום גם אנחנו יכולים להוציא דברים הזויים מיוטיוב ורובינו ראינו את הסרטונים, בנאדם הזוי ותמהוני שכמותך צאי מהפורום הזה מייד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף

17/07/2010

שלום
    התופעות עליהם את מתייחסת הם זמניות. לפעמים אחרי סטרס משמעותי יש כל מיני שינויים זמניים חסרי משמעות לתווך ארוך. לדעתי את בודקת את עצמך עם "מיקרוסקופ" פסיכולוגי. תלמדי הרפייה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NEUROTIC EXCORIATIONS
    מורן
    13/07/2010

שלום, אני כבר שנים מחטטת לעצמי בפצעים בכל הגוף, וכל הזמן נוצרים פצעי בגרות נוספים . אני כל הזמן מנסה להתיר בבגדים ארוכים ומייק אפ אשר מחמיר את המצב. כאשר אמרו לי שזה NEUROTIC EXCORIATIONS , הלכתי לטיפול אצל פסיכולוג במשך חצי שנה אך זה ממש לא עזר.. מה אני יכולה לעשות והאם יש דרך כלשהי לטשטש את הצלקות המרובות על גופי??

לקביעת תור
    סגירה
    NEUROTIC EXCORIATIONS

הוספת תגובה

• NEUROTIC EXCORIATIONS

17/07/2010

שלום
    לא ברור מה מביא אדם לגרד את עצמו בצורה זו. המחשבה שמדובר בתופעה מהתחום הכפייתי לכן משתמשים בשילוב של טיפול התנהגותי ותרופות כמו פרוזאק, פלוטין, צ'פרלקס ועוד. תפני לפסיכיאטר להערכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    איריס
    13/07/2010

אמי סובלת שנים מבעיות דיכאון וטופלה שנים רבות . לפני כשנה וחצי החלה לשמוע מוסיקה בראשה , טופלה בזיפרקסה ללא הועיל ומאחר וסבלה מדיכאון עמוק קיבלה טיפול בחשמח שעזר לה. היא לה שימרה אותו והתופעות חזרו. לפני מספר חודשים החליפו את הזיפרקה כיוון שטענה ששמנה ממנה וכמו כן שלא עוזר לה למוסיקה שבראשה ולדכאון שהחמיר . בעקבות ניתוח קטרקט, לפני כחודש וחצי , חלה התדרדרות קשה במצבה , רעידות חזקות מאוד ביד ימין,חוסר שקט עצום, עצבנות,חוסר מוטיבציה, פחד להשאר לבד, חרדות, קשיים בתפקוד בהליכה , נפילה של כל הגוף. לקחנו אותה לנוירולוגית בעקבות הרעידות, שנתנה לה טיפול של גאבאפנטים 300 מג שלוש פעמים ביום , כדי לטפל במוסיקב בראשה.
    לקחה אותה, לא חל שיפור . לקחנו אותה שוב לפסיכיאטרית שנתנה לה כדור אסטו ,חצי כדור בבוקר והחלטיה להחליף את הריספונד 3 מג בחזרה לזיפרקס 2.5 מג, בהדרגה.
    לפתע שעה אחרי לקיחת הגאבאפנטין הרגישה אימי חום בכל הראש, צרבת בוושט וחולשה כללית מאוד של הגוף. נתתי לה וואבן 10 מג ואופטלגין בשתייה והדבר עבר לאחר שעה. כל פעם אחרי הכדור , חזרה תופעה זו , ולכן הפסיקה לקחת אותו.
    אולם מאותו יום היא מקבלת בין פעם לשלוש פעמים ביום מעין התקפה : חשה חום בעורף חולשה ,עם מתן וואבן ואופטלגין הדבר חולף.
    התייעצתי עם הנוירולוגית והפסיכיאטרית , שאמרו שהדבר נובע , כפי הנראה מעצבים והמצב הנפשי בו שרויה. יש לה בעוש כשבועיים בדיקה נוירולוגית , הדמייה של כל הראש בבית חולים .

מה לדעתכם הסיבה ממנה נוצרה ההתקפה הזו שממש מרעה את מצבה הנפשי עוד יותר. בעקבות הציפרלקס, קצת מתאוששת, אבל מה אפשר לעשות עם החום בעורף שמצריך טיפול וואבן להרגעה ואופטלגין בשתייה . האם העובדה שלוקחת וואבן ואופטלגין, יכולה לכוון לכיוון בעיה מסוימית ניאורולוגית או פסיכיאטרית או משהו אחר? האם יש רופא שאפשר לקחת אותה ע"מ שיתן טיפול או יבדוק ממה הדבר נובע , או חייבים לחכות לבדיקת המוח?

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ

17/07/2010

שלום
    תודה על התיאור הארוך של מצב אימך. לדעתי שווה לקחת אותה ליעוץ נוסך ולשקול שוב מתן טיפול ב ECT. נשמע מימך שזה מאוד עזר. לפעמים אפשר לעשות טיפולי החזקתים, כפעם בשבוע או שבועיים או חודש, כדרך להחזיק את המצב באיזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בילד
    שואל
    13/07/2010

ברצוני לדעת מה גורם להורה לפגוע בילד שלו? (הילד הינו בחור בוגר בשנות העשרים לחייו).הפגיעה מתבטאת בכך שההורה מעולם לא העניק תחושת אהבה לילד שלו,מעולם לא אמר מילה טובה כאשר הילד הגיע להישגים ומעולם לא התגאה בו. אותו הורה החליט להוציא אותו מביתו כשהיה בזמן שירותו הצבאי ונאלץ לחיות ממשכורת צבאית שלא הספיקה לקניית אוכל.כאשר הבחור היה בגיל העשרה ולא הרגיש טוב אביו דאג לו ודאג שיתנו לו טיפול רפואי. אותו בחור טוען שאביו רוצה שיהיה לו רע בחיים וכשלבחור רע, לאביו טוב ולהיפך. איך נקראת תופעה זו? איך זה יכול להיות שאבא לא רוצה את טובת ילדו? אביו כיום לא מוכן לדבר איתו.אביו מובטל מזה שנים רבות. מדוע הורה רוצה שיהיה כל הזמן רע לילד שלו?האם זו מחלת נפש?אם כן, כיצד מחלת נפש זו מוגדרת? ומה אפשר לעשות כדי לטפל בבעיה?למי המשפחה צריכה לפנות לעזרה? לאיזה גורמים? המשפחה הזאת מתפרקת. בבקשה זקוקים לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בילד

הוספת תגובה

• פגיעה בילד

17/07/2010

שלום
    אתה מתאר סיפור מאוד עצוב. למעשה בין הילדים וההורים אמורים למבצר היחסים הכי קרובים אבל הרבה פעמים במצבים כ"כ קרובים אנו עדים לפטולוגיה הכי קשה, אלימות, דחייה, ניצול מיני, חוסר התחשבות ועוד. מדוע? סיבות הם רבות. הרבה פעמים אתה רואה מעביר בין דורי של הפטולוגיה, הורה שמתיחס קשה לילדיו קיבל התייחסות דומה בילדותו. ילדים לפעמים סופגים את התסכולים של ההורים על זוגיות לא טובה, על קשיים כלכליים, על חוסר הצלחה בחיים, ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא חולת מאניה דיפרסיה
    אריאל
    12/07/2010

אני חוששת שאני בת לאמא החולה במחלת המאניה דיפרסיה.
    הדיכאון קיים ותחושת המאניה מתבטאת בבכי מתפרץ והתקפי זעם.
    איך אני יכולה לדעת לבטח? איך אפשר לעזור לה ?
    ואיך צריך להתנהל עם בן אדם שחולה במחלה זו והתחושה היא שהוא מעוות את המציאות שסביבו..?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אמא חולת מאניה דיפרסיה

הוספת תגובה

• היי אריאל

מירי
    14/07/2010

לאחי התגלה לפניי 3 שבועות מחלת המניה דפרסיה, הוא היה במניה קשה והגיע להתקף פסיכוטי אשפזנו אותו והממצא התגלה, זו תקופה קשה מאוד, אמך חייבת לראות פסיכיאטר על מנת שיאבחן, מה שכן אני יכולה להגיד לך שברגע שמאזנים ברגע שהמשפחה אוהבת מחבקת ותומכת חוליי מאניה דפרסיה חוזרים לחיי שגרה מלאים. בהצלחה והמון בריאות, תמתין שיענה לך גם פסיכיאטר, ותתייעץ עם רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא חולת מאניה דיפרסיה

17/07/2010

שלום
    התמודדות עם אדם שסובל מחלה מני דפרסיבית לא קלה. קודם צריך להיות בטוחים באבחנה לכן יש לקחת אותה לבדיקה. אחר כך צריך לוודא שהיא לוקחת את הטיפול כפי שהומלץ ואחר לפתח גישה שמאשרת הדברות ולא התנגשות כל הזמן. לפעמים שווה להתייעץ עם איש מקצוע על גישות מתאימות יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקתי לקחת ויפאקס על דעת עצמי
    לירון
    12/07/2010

שלום,
    אני בת 32 ובמשך כחצי שנה הנני מטופלת במרפאה להפרעות אכילה. כחלק מהטיפול של הפסיכאיטרית ניתן לי ויפאקס 150 מ"ג כדור אחד ליום עבור טיפול בדיכאון (לא קיצוני). לאחר כ 5 חודשים ולאחר שלא חל שינוי ונראה שהכדורים לא משפיעים על מצב הרוח, לפני כחודש שינו לי את הכדורים והתחלתי ליטול "אסטו" 10 מ"ג כדור ליום.

עד דעת עצמי ולפני שבוע, החלטתי שאינני צריכה את הכדורים, והתחלתי להוריד את המינון. במשך 4 ימים לקחתי חצי כדור כל יום עד להפסקה כללית של הכדור. יש לציין, שלא יידעתי את הפסיכיאטרית שלי בצעד זה ועשיתי זאת על דעת עצמי.
    מזה 5 ימים אינני נוטלת את הכדורים ("אסטו"). במשך היומיים האחרונים מדי ערב החל מהשעה 7 אני מרגישה תחושת ערפול בחלק העליון של המצח, כמו ערפול חושים. אני ייחסתי זאת לתחושה כללית לא טובה, אולימחלה, עד שחברה ציינה בפניי שזה מן הסתם קשור לעובדה שהספקתי ליטול כדורים המשפיעים על המוח על דעת עצמי ובצורה לא מבוקרת.
    כעת הדבר מטריד אותי ואני חוששת שאולי הסבתי נזק לעצמי - הייתי רוצה לדעת:
    1. האם 4 ימים מספיקים אחרי תקופה ממושכת של חצי שנה של נטילת כדורים כדי להפסיק לקחת את הכדורים.
    2. מה לעשות עכשיו עם התחושה הזו - האם פשוט להמשיך עם הפסקת הכדורים הכללית ולא לחזור ליטול כדורים או לחזור לחצי כדור ביום?
    3. האם ייתכן גרימת נזק למוח בשל הפסקה לא הדרגתית ולא נכונה של נטילת הכדורים?

אודה על תשובתכם, לירון

הוספת תגובה

• הפסקתי לקחת ויפאקס על דעת עצמי

17/07/2010

שלום
    הפסקה של תרופות פסיכיאטריות צריכה להעשות בהדרגה. התופעות עליהם את מדברת יחפלו תוך מספר ימים (עד 2-3 שבועות). בהצלחה. אין נזק בילתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס וריטאלין
    אברהם
    12/07/2010

אני כיום בן שלושים נטלתי בעבר עד גיל 18 ריטאלין בגלל בעיות קשב וריכוז והתנהגות ,
    כל השנים מגיל קטן מאוד סבלתי מקשיי הרדמות ועיפות ביום מגיל 21 אני נוטל כ3 פעמים בשבוע בונדרמין לשינה אבל זה פוגע לי בערנות ביום
    בשלוש שנים האחרונות התחלתי ליטול ציפרלקס כסוג של פתרון לבעיות השינה התוצאה מבחינת ההרגשה הכללית היא טובה מאוד וזה שיפר לי את איכות החיים( כנראה גם ענין קטן של חרדה)
    בענין השינה יותר קל לי כיום להירדם אבל ירדה לי איכות השינה מאוד וקשה לי לקום ולתפקד ביום, לאחרונה אני שוקל לחזור ליטול ריטאלין משני סיבות
    א. אני רוצה ללמוד מקצוע וב. אולי זה יעזור לי מבחינת עיפות כי בזמנו שנטלתי ריטאלין בשעות הפעילות שלו הייתי מאוד עירני (והבנתי שהיום ההשפעה יכולה להימשך ל12 שעות )ומאידך ישנתי בלילה עמוק מאוד (אבל יחד עם זה היה לי מאוד קשה לקום)
    השאלה שלי שרופא המשפחה אומר לי שמאוד לא מומלץ ליטול בגילי ריטאלין שזה בדרך כלל לא עוזר ויש לזה תופעות לוואי ובכל אופן גם אם כן אז רק לצורך לימודים ובשעות הלימודים !
    האם הוא צודק ?כי לי מפריע חוסר הריכוז בכל התפקוד ביום יום בעבודה נהיגה וכ"ו וכן נושא העיפות! בעלי מקצוע ששמעו ממני בעבר על רעיון לחזור ליטול ריטאלין מאוד המליצו האם להתיחס לדעת רופא המשפחה או להיתעקש ולנסות וכן האם נצפו תופעות לוואי בשילוב ריטאלין וציפרלקס

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס וריטאלין

הוספת תגובה

• לא להתייחס למה שכותבת אוהליה

מירי
    16/07/2010

יש לה אינטרס של להרוויח כסף מכל מיני צמחיי מרפא ורפואה אלטירנטיבית שלא הוכיחה את עצמה, אוהליה לא פסיכיאטרית, רופאה, פסיכולוגית, ומטפלת, היא אדם הזוי ומסוכן ששם לעצמו מטרה להרוויח הרבה כסף מ"קסמים" לחכות שיענה פסיכיאטר שמטרתו לעזור לאדם שזקוק לעזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס וריטאלין

17/07/2010

שלום
    שילובים של תרופות יכולים להוביל לתופעות לוואי נוספות אבל אין שום קושי מיוחד בשילוב של ריטלין וצ'פרלקס. השימוש בריטלין מומלץ גם אצל מבוגרים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז. עד 30% מילדים שסבלו מ ADHD ממשיכים לקחת את בתרופה כאשר הם מבוגרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ציפרלקס
    יקיר
    12/07/2010

שלום,

לאחר תוצאות חלקיות בטיפול בחרדה עם אסטו (ציפרלקס) 10 מ"ג, העליתי את המינון ל-15 מ"ג, וכעת התוצאות מצויינות.

הבעיה היא עצם נטילת הכדור. אין כדור אסטו במינון 15 מ"ג, ולכן אני צריך לחצות את הכדור של ה-20 מ"ג פעמיים (כדי לקחת שלושה רבעים ממנו). החציה השניה של הכדור (לאורכו) היא בעייתית ולא מדוייקת.

אני מניח שבמקום לקחת 3/4 כדור של 20 מ"ג, אפשר גם לקחת כדור וחצי של 10 מ"ג, שם צריך לחצות רק פעם אחת, השאלה אם זה לא מייקר את כל העניין? או שמא ישנו חותך כדורים שמאפשר גם חצייה שניה מדוייקת של אותו הכדור? או אולי פשוט אעלה את המינון ל-20 מ"ג ואז לא אצטרך יותר את ההתעסקות היומית הזו עם החציה. מה דעתכם?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון ציפרלקס

הוספת תגובה

• מנין צ'פרלקס

17/07/2010

שלום
    אין תשובה הגיונית לשאלתך. נכון שזה מורכב. יש חותך כדורים אבל הוא לא "מדוייק".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, יש לי שאלה ואשמח לתשובה:)
    ש
    11/07/2010

אני בת 23, סה"כ בד"כ מאוד אנרגטית מאושרת ושמחה, סבלתי מהפרעות אכילה מכל סוג אפשרי ואחרי טיפול ממושך אני בסדר גמור אמנם,אבל עם מחשבות שלא עוזבות ונוטלת 75 מ"ג של טופמקס( לדיכוי התקפים) אני לא יודעת אם זה המקום בייחוד כי כשראיתי את הפסיכיאטר שלי לפני 4 שנים הוא המליץ לי על התרופה שבאמת הביאה בשורה טובה אז אני מאוד סומכת עליו, הבעייה העיקרית היא שהשנה האחרונה הייתה לי לא משהו, קשה לי לאהוב את עצמי יש לי מחשבות ריקנות ובגדול אני מאוד בודדה, חשוב לי לציין שזה רק תחושות שלי כמו בתקופה שהייתי על סף אנורקסיה וחשבתי שאני שמנה. השבוע אחרי הרבה זמן, היום למעשה הפסיכיאטר שלי המליץ לי להתחיל לקחת ציפרלקס. הייתי בטיפולים פסיכולוגיים שמאוד עזרו בזמנם הבעייה היא שאני מאוד מדברת ומוציאה הכל ואני לא מרגישה שכרגע זה מה שאני צריכה. ואני בגדול מנסה לשאול פה, בפורום אם זה לא נשמע מוגזם שבנוסף ל75 מ"ג טופמק, גלולות נגד הריון(לא קשור אבל בכל זאת כימיקליים)אני גם יתחיל לקחת ציפרלקס. אני רוצה לשמוע חוו"ד נוספת כדי להיות בטוחה שאני לא "מסממת" את הבעיות שלי. אני אציין שוב, זה קצת אירוני אבל אני לא בנאדם דיכאוני בכלל!! ובשנים שאחרי ההפרעות אכילה האושר שלי השתפר עוד יותר כי הערכתי אותו עוד יותר!!. אני פשוט מרגישה שלמרות שכביכול "יש לי הכל" אני לא מצליחה להנות מכלום. אני לא מצליחה להיות שמחה, ובצורה הכי פשוטה שיש, זה כבר מרגיש כמו עול.

הוספת תגובה

• היי

יונית
    12/07/2010

הסתכלי לרגע.
    לאן את הולכת? כל כך הרבה כדורים?
    יש המון אזהרות וסכנות בתרופות אלו.
    איך הבאת את עצמך למצב הזה שאת נמצאת בו?
    זה שזה בסדר וחוקי זה עדיין לא עושה הבדל בינך לבין צרכן סמים רגיל. או שאני טועה?
    איך היו חייך לפני הכדורים?
    אולי היו לך קשיים, אך אני בטוחה שיכולת להתגבר עליהם ולצאת עם חיוך.
    איך המצב כרגע עם הכדורים? אם את כבר הרבה שנים על כדורים, זה נראה כאילו את לא יכולה להפסיק וזה יימשך עוד הרבה שנים.
    מה נראה לך יקרה לך בסוף?
    איפה זה ייגמר?
    ב"תרופה הנכונה"?
    כדור שלג שהולך לכיוון אחד ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ש
    12/07/2010

תחילה אני רוצה להגיד תודה על התגובה הכנה אבל לצערי, וזה מה שאני מאמינה בו לא כולנו נולדנו עם אותו מבנה אישיות, לא כולנו יכולים לשלוט על עצמנו ואני אישית חויתי משהו יחסית טראומתי בגיל 17 שמאז עברתי הרבה. אני יודעת שזה הרבה כדורים אך כשמאידך הצד השני הוא אפרוריות, עצבות, שנאה עצמית אני חושבת שברור לי במה אבחר. יש הבדל גדול-יש סיבה שאת הכדורים הללו נותנים עם מרשם והם חוקיים כפי שאת מגדירה אותם, אין לי שום בעייה בתפקוד היומיומי החל בשינה וכלה בנהיגה ואף שתייה של אלכוהול אם אני רוצה. הציפרלקס שעכשיו התווסף, לגביו בעיקר השאלה שלי, האם איתו זה יתר מידי? (אגבב, עד ספט השנה נטלתי 25 מ"ג טופמקס, והיו לי עליות וירידות לאחר מכן עשיתי הפקסה של מספר חודשים ועכשיו חזרתי לנטול שוב, ז"א שהכל לפי למידה מה באמת אני צריכה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יש לי שאלה

17/07/2010

שלום
    א. עליך לדעת שטופמקס יכול לגרום לכך שגלולות נגד הריון תהינה פחות יעילות
    ב. שילוב של טופמקס וצ'פרלקס אפשרי בהחלט
    ג. טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול מאוד לעזור כנגד מחשבות מטרידות חוזרות. מחשבות אלו, לפעמים בלי שהאדם ממש מודע להם, משפיעות לרעה על מצב הרוח. התייחסות טיפולים יכולה מאוד לעזור.
    תצליחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש פסיכיאטר טוב בצפון
    אבי
    11/07/2010

שלום
    אני אשמח אם תוכלו לעזור לי במציאת פסיכיאטר טוב בצפון באזור נהריה, קריות וחיפה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחפש פסיכיאטר טוב בצפון

הוספת תגובה

• מחפש פסיכיאטר טוב בצפון

17/07/2010

שלום
    מצטער אך לא ניתן להמליץ על בעלי מקצוע בפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחןף לי מאד
    ספיר
    11/07/2010

שלום אני בת 25
    הפסכיאטר שלי אמר לי לקחת ציפרלקס,
    קראתי הרבה באינטרנט שאנשים אומרים שזה גורם להשמנה,
    האם זה נכון?? האם ציפרלקס באמת יכול לגרום להשמנה??
    אני חוששת מאד מהשמנה...
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    דחןף לי מאד

הוספת תגובה

• עוד משהו....

ספיר
    11/07/2010

הסתכלתי עכשיו על המרשם הוא כתב לי גם: risperdal
    האם גם זה יכול לגרום להשמנה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה מפסיכיאטר.

ספיר
    12/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

יונית
    12/07/2010

חברה יקרה.

לפני שאת מתחילה עם כדורים פסיכיאטריים, דעי שאת עלולה להכניס עצמך לתקופה מאוד לא טובה בלשון המעטה.
    בהמלך עבודתי נתקלתי במאות מקרים של אנשים על כדורים פסיכיאטריים ואוכל לומר לך דבר אחד בוודאות שחוזר על עצמו שוב ושוב - ההתדרדרות האמיתית אצל אנשים אלו החלה בדיוק בנקודה שבה הם החלו עם כדורים פסיכיאטריים. בדיוק בנקודה שאת נמצאת בה. אני לא מאחלת לך לראות חצי ממה שאני ראיתי לגבי איך האנשים האלו נראים ומרגישים היום.

אני לא אלוהים על ענן ורוד. אם את רוצה להזיק לעצמך זו זכותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחןף לי מאד

17/07/2010

שלום
    הסיכוי להשמנה עם צ'פרלקס הוא פחות מ 10%. השמנה מופיע עקב עלייה בתיאבון. תשגיחי ואז את יכולה למנוע את העלייה. עם יש עלייה בלתי נשלטת של התיאבון צריך להחליף את התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה

ד''ר חיים שם דוד
    17/07/2010

ציפרלקס היא תרופה ממשפחת SSRI. רוב האנשים אינם מעלים את המשקל עם הטיפול בציפרלקס אולם חלק מדווחים על הלייה במשקל. חלק אחר מדווח על הפחתת משקךל. בכל מקרה כל אחד יגיב אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו כבר מפחדת לקחת כדורים...

ספיר
    17/07/2010

שלום לכם ותודה על התשובה....
    באותו יום שכתבתי לכם את השאלה,
    התחלתי לקחת את הכדורים שפסיכיאטר בעל שם ידוע מאד נתן לי....
    הוא נתן לי miro 15grm, risperdal 10grm ,cipralex 10 grm בשביל התחלה.
    לצערי הרב כחצי שעה לאחר שלקחתי את הכדורים התחלתי להרגיש רע מאד מאד מאד!
    לאחר שעתיים של שינה קמתי בצורה זוועתי
    בקושי הספקתי להגיד למישהו שלא טוב לי והתעלפתי,
    אושפזתי בבית חולים (אחסוך את הפדיחות שהיה לי....) הרופא של החדר מיון ממש צעק עלי,
    גם וגם וגם 3 תרופות בבת אחת, מה את חושבת, הוא נתן לך פה ויטמינים...??
    הייתי נבוכה מאד מאד! לקח לי יומיים לחזור לעצמי.
    עכשיו מה עלי לעשות??? אני מודעת שאני במצב שבלי תרופות לא אוכל לחזור לעצמי!
    1. אני מפחדת מאד לקחת עכשיו תרופות,
    2. איך אפשר לדעת איזה משלשת התרופות גרמו לתופעה לקרות?
    3. האם לחזור לאותו פסיכיאטר?

תודה מראש על התשובה
    מעריכה מאד...
    ספיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לוקח את אותן תרופות בידיוק

אבי
    17/07/2010

הן גורמות בהתחלה לסחרחורות עייפות בחילה וכדומה
    סתם שאלה אצל מי את מטופלת תגידי רק שם פרטי
    דרך אגב אני על אותך תרופות כבר מעל חצי שנה ואני לא מת אז תיהי רגוע את רק חרדה
    לגבי זה אז זה מעצים את התחושות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבי..לא יודעת אם אמשיך....

ספיר
    18/07/2010

תודה אבי, אבל לא ראוי שאפרסם את שמו של הפסיכיאטר....
    מה שקרה לי היה משהו לא רגיל. (לא התקף חרדה או פניקה...)
    מה בדיוק התופעות לוואי שהיו לך??
    האם היה עליה במשקל?
    תוך כמה זמן הכדורים התחילו להשפיע??
    האם אתה מרגיש שיפור במצב שלך??

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ספיר חמודה..

תמר
    18/07/2010

קראתי את כל הדיון שנכתב בעקבות הודעתך וגם אני רוצה להתייחס ולומר כמה דברים.
    ראשית, בתגובה לדבריה של.. יונית, נדמה לי, על כך שתרופות פסיכיאטריות מזיקות ומביאות להתדרדרות המצב: לא הכל כל כך שחור או לבן. יכול להיות שליונית הייתה אינטראקציה לא טובה עם הנושא ויכול להיות שהאנשים שפגשה היו בעלי מגמה שלילית לגבי התרופות. שהרי הרבה יותר קל להאשים את התרופות מאשר להביט לאמת הקשה בפנים...
    מעבר לזאת, העובדה שהתרופות האלה משמשות לטיפול כבר כל כך הרבה שנים ועם עדויות טובות מוכיחה כי ישנה תועלת בהן.

וכעת, מנסיוני האישי:
    אני נוטלת תרופות פסיכיאטריות מזה שש שנים בערך (כל מני תרופות במשך השנים..) ואני חייבת לומר באופן חד משמעי כי התרופות הצילו אותי!!! לא אפרט כעת מדוע ואיך אך אשמח לדבר איתך באופן ישיר במייל, אם את רוצה.
    טופלתי גם בריספרדל במשך כמעט שנתיים- בדיוק במינון זה שנרשם עבורך וגם לגביו יש לי התנסות חיובית מאוד. במינון זה הכדור יעיל ביותר להפחתה בחרדות שונות והוא גם סייע לי בשינה. כמו כן, אני לא סבלתי מתופעות לוואי כלשהן המיוחסות אליו חוצמזה שהמינון שנרשם לך הוא מינון נמוך מאוד ולכן הסיכוי לתופעות לוואי הוא נמוך גם כן.
    גם ציפרלקס לקחתי תקופה קצרה וגם הוא כדור מצויין! הוא פועל מהר וכמעט שאין לו תופעות לוואי- לי לא היו כלל.

חוצמזה, אני מוצאת שעדיף לנסות טיפול תרופתי בכל מקרה, שהרי אם את מרגישה לא טוב בכל מקרה, אז אין לך באמת מה להפסיד ותמיד תוכלי להפסיק, אם לא תהיי מרוצה.

שוב, אשמח לעזור בכל שאלה שתעלה.
    אגב, אני בת 24.

שיהיה המשך יום טוב ובהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחןף לי מאד

18/07/2010

שלום
    עניתי לך כבר. צ'פרלקס יכול לגרום לעלייה בתיאבון ובמשקל. בדרך כלל זה מאוד מתון. תשגיחי על התיאבון ותשקלי את עצמך. עם יש שינוי תתיעצי עם הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישום פלילי אצל חולי סכיזופרניה
    אבי
    11/07/2010

נכנסתי לכלא לפני 5 שנים בערך על אלימות במשפחה בעיקר איומים ל-8 חודשים, בזמן שהייתי בהתקף פסיכוטי
    השאלה היא איך אני בעצם מבטל את הרישום הפלילי ככה שזה לא יפריע לי להתקבל למקומות עבודה בשוק?
    אני אמור פשוט להראות להם את ההבחנה? להביא אישור או משהו בסגנון מהפסיכיאטר? מה אני אמור לעשות?
    הערה:
    הציעו לי במקום מעצר ללכת לאשפוז-סירבתי,לכפר גמילה(לא הייתה בעיה של סמים)-סירבתי,הציעו מעצר בית-סירבתי, וכל זה בגלל שלא הייתי מודע לגוף שלי ובעצם הייתי חולה.

הוספת תגובה

• רישום פלילי אצל חולי סכיזופרניה

17/07/2010

שלום
    לא מוכרת לי דרך לביטול רישום פלילי. עליך להתיעץ עם עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע רפואי לעבודה
    קטי
    10/07/2010

שלום רב! הנני בחורה בריאה בת 26. סובלת מהפרעת חרדה ונוטלת ציפרלקס 10 מ"ג ביום בשנתיים האחרונות ומרגישה מצויין. ניסיון להפסיק את הכדור לפני מספר חודשים לא צלח וחזרתי לקחת אותו בהמלצת רופא כמובן. סיימתי לימודים בטכניון ואני מתעתדת לעבוד באחת החברות הגדולות בצפון. לאחר שעברתי ראיונות ומיונים השלב האחרון הוא מילוי שאלון רפואי וסיווג ביטחוני. אני מאוד מאוד חוששת להצהיר על השימוש בציפרלקס שמא זה יפגע בקבלתי לעבודה, ומצד שני אינני יודעת אם אני יכולה להסתיר זאת כי אני חותמת שהמידע שנתתי הוא אמין ומלא. האם ההפרעה שלי והטיפול שאני מקבלת יכולים לפגוע בקבלה שלי לעבודה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מידע רפואי לעבודה

הוספת תגובה

• מידע רפואי לעבודה

17/07/2010

שלום
    במדינת ישראל, בשונה לארה"ב לדוגמה, דורשים מבין אדם לגלות את מצבו הרפואי לפני קבלה לעבודה. את צודקת כאשר את אומרת שחתימה על ויתור סודיות רפואית יכול להוביל לרשמים שלך בתיק הרפואי. מצב שני לא להצהיר גם לא טוב. את צריכה לעשות החלטה אמיצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה