מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לוריוון כמה זמן להשתמש בכדור?ענת17/09/2010
רופאת מישפחה נתנה לי לוריוון אני לוקחת כבר שבוע כול יום כדור כי אני במצב קשה בחיים מתיי להפסיק ואיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת לוריוואן
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010השאלה אינה כיצד להפסיק אלא מה המצב כעת והאם הלוריוואן עוזר לך. הייתי ממליץ לקחת אותו בשבוע הקרוב רק לפי הצורך ואם את זקוקה לו כל יום הייתי ממליץת לפנות אל פסיכיאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סורבוןיעל17/09/2010
האם סורבון מתנגש עם לוסטרל. אני סובלת מאי שקט חזק.לוקחת 4 לוסטרל ו-4 סורבון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סורבון ולוסטראל
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010אנחנו משתמשים פעמים רבות בשילוב התרופות הזה שהזכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרליעל17/09/2010
האם לוסטרל יכול לגרום אי שקט גם בטווח ארוך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטראל ואי שקט
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010יש אנשים שמתלוננים על אי שקט שהלוסטראל גורם להם אבל אלו מיעוט שבמיעוט והאי שקט חולף בדר"כ לאחר זמן קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- topmax תופעות לוואיאיציק17/09/2010
שלום לרופאים הנכבדים שתורמים מזמנם החופשי לציבור.
אני אובחנתי עם אישיות גבולית, חרדה ודיכאון קל. הפסיכיאטר רשם לי למיקטל 75 מ"ג ורמוטיב.
נטלתי את הלקמיטל כחודש, הועיל לי והרגיע אותי, אלא שאז הופיעה פריחה, והרופא אמר שצריך להפסיק מיד, נתן טופמקס ואמר להגיע למינון של 200 מ"ג (בהדרגה כמובן).
עכשיו אחריו חודשיים אני נוטל 200 מ"ג, אבל התופעות לוואי תקפו אותי.
הראשונה התפקוד המיני נעשה לקוי, בכל המישורים האפשריים, (אפילו במישורים כאלו שלא ידעתי שיכולים ללקות).
השנייה, גירודים קשים התחילו לעקוץ אותי כל פעם שאני מתעמל, (תליתי את זה באסתמה של העור שזה תורשתי, אבל יש גבול).
השלישית והחשובה. כשלים קוגנטיביים, בלאק אאוטים. איבוד זיכרון, בלבול, חוסר בטחון בקוגניציה.
עניין חשוב נוסף, הלמיקטל עלה 30 ש"ח לחודש, והטופמקס עולה 250 ש"ח לחודש.
שאלותי הן 1. האם יתכן לנסות לחזור ללמיקטל שוב ואולי הפעם לא תופיע פריחה. (אולי אז הפריחה היתה בגלל אלכוהול).?
2.אם כן האם אפשר להפסיק את הטופמקס מיד ולעבור ללמיקטל, או שדרושה הדרגתיות?
האם יש תרופה שלישית שעובדת על מערכת העצבים המרכזית, ואין לה תופעות לוואי רעות אלו.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופאמאקס
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010אכן התופעות לוואי שאתה מתאר ובעיקר אלו של הקוגניציה יכולים להיות משוייכים מלטופ]אמאקס. מהירות ההפסקה תלויה בחומרת התופעות לוואי וגם ביעילות שהתרופה השיגה. ההפסקה תלויה במשך הטיפול ותוכל להפסיקה בהדרגה . או בהפחתה למחצית המינון למשך תקופת מה ולראות אם יש הקלה מסויימת או לא ואח"כ להחליט מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת קלופיקסול דפוט 100 מ"גshiran161116/09/2010
קיבלתי מהפסיכית הפרטית היום זריקה של קלופיקסול דפוט 100 מג בגלל שאני נוסעת שבוע הבא לשבוע לאיטליה והיא אמרה שעם הזריקה הזו ובנוסף לשאר התרופות שאני מקבלת סרוקוול 700 סרוקסט 60 וליתיום 900 אני לא אצטרך לקחת כל יום כדור איטומין להרגעה כי שאני לוקחת איטומין הוא מרדים אותי..
זו פעם ראשונה שאני מקבלת דפוט לעומת אקיופייז שקיבלתי מספר רב של פעמים...
מה אני אמורה להרגיש? הבנתי שהחומר משתחרר בגוף במהלך שבועיים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלופיקסול דפו
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010שלום לך,
התרופה משתחררת בהדרגה למערכת הדם במהלך שבועיים עד חודש. מה את אמורה להרגיש? לא יודע... המינון שקיבלת מקביל בערך ל 5 מ"ג קלופיקסול בכדורים... מינון די נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלופיקסול
shiran161120/09/2010המטרה שלשמה קיבלתי את הזריקה היא לא מינון טיפולי (לשם כך אני מקבלת 700 סרוקוול 60 סרוקסט ו900 ליתיום ו20 איטומין) והכוונה של הפסיכית היא לחד פעמי בגלל שאני טסה.. אז זה יותר להרגעת המחשבות...
האמת שקיבלתי אותה לפני 5 ימים והיה לי מאז רק התקף חרדה אחד שלפני זה היה לי יותר מפעמיים ביום..
אני שואלת במה הזריקה אמורה לעזור?? להרגיע את המחשבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלופיקסול
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010התרופה הוזרקה לפני 5 ימים אבל עדיין אינה משפיעה בשיאה ולכן ... זה ככל הנראה מקרה.
התוספת של קלופיקסול שהיא תרופה נוגדת פסיכוזה היא לשם טיפול נוגד פסיכוזה. למה דווקא השילוב הנוכחי? כדאי שתשאלי את הפסיכיאטרית שלך לשיקוליה. אינ לא אוכל לומר אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלופיקסול
shiran161101/10/2010את הטיפול הקבוע שאני מקבלת בגלל התקף פסיכוטי הוא הסרוקוול 700
את הזריקה היא נתנה לי כי היה לי בלגן מחשבתי בראש שלא נתן לי מנוח לפני הטיסה לחו"ל...
אני מודה שכנראה זה באמת מה שעזר לי כי הטיול עבר לי בנעימים ובלי מחשבות מיותרות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטו מול ציפרלקסאלי16/09/2010
שלום אני מטופלת בריטלין קונצרטה 36 מ"ג מזה שלושה חדשים (לא בכל יום...בעיקר לצרכילימודים ועבודה). לקח לי זמן וטיפול להודות שיש מרכיב של חרדה באשיות שלי. היום בקרתי אצל פסיכיאטרית ובקשתי על מנת להפיג מעט את החרדות - ציפרלקס, בנוסף לטיפול בקונצרטה. הרופאה נתנה לי אסטו 10 מ"ג .שאלתי הראשונה היא: האם יש בעיה לקבל שתי תרופות כאשר, האחרת מעוררת והשנייה מרגיעה?
שאלתי השנייה: מה ההבדלים במרכיבים בין הציפרלקס והאסטו, גם מבחינת תופעות הלוואי וגם מבחינת העלייה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו וקונצרטה
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010אין מה להשוות בין 2 התרופות. הקטנצרטה מכילה ריטלין שמהוה תכשיר מעורר שמטרתו להגביר את הריכוז. האסטו מכילה חומר ממשפחת SSRI שהתפקיד הוא להפחית את המתח והחרדה.
אין בעיה להשתמש בתרופות ביחד.
אסטו יותר גורמת לעליית משקל על ידי הגברת התאבון (אם כי רוה המטופלים לא מדווחים על כך) והריטלין כמובן, לא.
לגבי ההבדלים בעליית משקל בין אסטו לציפרלקס- לא ראיתי הבדל ביניהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה (אך לא תודה)
אלי01/10/2010תודה על התשובה אבל,
הפסקתי להשתמש באסטו לאחר שבוע של בחילות והרגשה ממש לא טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התקף חרדה מסוכן?ירון16/09/2010
שלום רב,
האם התקף חרדה (וחרדה בכלל) זה מסוכן? בהתקף חרדה הדופק יכול להיות מהיר מאוד והלחץ דם עולה, זה לא יכול לפגוע בבריאות איכשהו?
גם חשיפות בטיפול התנהגותי שמעלות את החרדה וכתוצאה מכך את הדופק, הלחץ דם, עושה סחרחורת וכדומה לא יכול לגרום נזק בריאותי ואינו מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסכנה בהתקף חרדה
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010התקף חרדה אינו מסוכן.
המהות של התקף חרדה במהותו הוא מצב שבו את מייחסת משמעות גופנית לתסמינים של ההתקף חרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס והתייבשותק.15/09/2010
ב"ה
אני מטופל בחודשים האחרונים בויאפקס (כרגע 225 מ"ג ליום) בגלל חרדה, דכאון ו-OCD מחשבתי שהחמיר נורא בזמן האחרון. אני גם לוקח לוריבן פעמיים ביום.
העניין הוא שאני מרגיש לפעמים שהויאפקס (או שמא הלוריבן) קצת מייבש אותי, לאו דווקא יובש בפה שזה תופעת לוואי ידועה של התרופה. בכל הצומות שצמתי מאז שהתחלתי עם הויאפקס, הטלתי פחות שתן בצורה משמעותית ממה שהייתי מטיל במצב של צום לפני שהתחלתי את התרופה. בצום תשעה באב האחרון הרגשתי ממש לא טוב, אבל אני לא יכול לדעת האם זה קשור או לא.
עוד כמה ימים יום כיפור והייתי רוצה לדעת האם באמת יכול להיות קשר בין התרופה להתייבשות. אם כן, האם יש כאן חלילה סכנה להתייבשות במצב צום ? ומה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייבשות
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010ויפאקס אינה גורמת להתייבשות. ויפאקס יכולה לגרום לתופעות לוואי שונות של עצירת שתן, עצירות, יובש בריריות (פה ועיניים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפסיכיאטרמייק15/09/2010
בשנתיים האחרונות הייתה לי קצת בעיה בחרדות ופחדים. לפני שנתיים וחצי היה לי את הבעיה למשך שלושה חודשים ולקחתי פקסאט למשך אותה תקופה ואז הפסקתי ולא הייתה לי בעיה למשך יותר משנה. לפני כעשרה חודשים התחילה לי הבעיה שוב והיית במצב לא ממש טוב והיה לי קשה לצאת מזה במיוחד שבמקביל אני גם לומד תואר מאוד קשה. התחלתי לקחת פקסאט שוב לפי מרשם של פסיכאטרית ולקחתי אותו במשך כתשעה חודשים. היה לי מאין מצב של מחשבות כפייתיות. תוך כמה חודשים המצב די התייצב ומצב הרוח ממש השתפר בצורה ניכרת למרות שהיו קצת ירידות וגם מחשבות מטרידות מידי פעם. כבר בערך חודשיים אני חושב על הפסקת נטילת התרופה ולפני כשבועיים הפסקתי. עכשיו נהייה לי קצת פחד שזה לא יחזור בלי התרופות ומחשבה אולי שלא הייתי צריך להפסיק למרות שממש רציתי. אני מאוד רוצה להישאר בלי התרופה אבל אני מפחד שזה לא יערער לי שוב את המצב ויחזיר לי מחשבות מציקות. חשבתי להמשיך לקחת משהו טבעי באופן קבוע ואני גם לוקח אומגה 3 כדי לשמור על הגוף.
יש המלצות מיוחדות למצב שאני מתאר או שזה טבעי שיהיו חששות עם הפסקת התרופה וצריך לעבור אותם? האם אי ההתעסקות בבעיה והמשך החיים היה נכון במצב כזה או שגם בימים טובים צריך לעשות משהו כדי לשמר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות לאור הפסקת התרופה
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010החששות שלך מוצדקים ובעיקר הייתי אומר שעשית זאת על דעת עצמך. אם היית מתיעץ והיו אומרים לך שזה בסדר להפסיק אני מניח שהיית יותר רגוע.
כדאי שתפנה אל פסיכיאטר שיסביר האם המעשה שעשית היה נכון מבחינה רפ]ואית או לא ומה אפשר לעשות עכשיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפסיכיאטר
מייק20/09/2010הפסיכאטרית שהייתי אצלה לא יכולה לקבל בחודשיים הקרובים אז הייתי אצל הפסיכולוגית שהייתי מטופל אצלה והיא המליצה לי לחזור לכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבת שלי בת 13 יש סכיזופרניהענת15/09/2010
וביגלל שאין לנו במשפחה סכיזופרנים עולה בי המחשבה שזה ביגללי אני אומנם הייתי אמא אוהבת וטיפלתי בכול צרכיה של ביתי אך דבר אחד היה לי ועדיין זה לחץ נפשי כול פעם שהילדה נפלה ניבהלתי וצרחתי התגובות שלי היו לא רגועות במצבי לחץ
חוץ מיזה ההתפתחות של ביתי היתה לא תקינה מהתחלה
היא התחילה ללכת מאוחר מאוד רק בגיל שנה ושמונה חודשים
כאשר הינו יוצאים איתה בחוץ תמיד היא ברחה לנו אף פעם לא עמדה לידנו בגן כבר ששמו לב לשינוי שלה בגיל 3 לא היתה פעילה כמו כולם תמיד מבודדת חברתית אף פעם בחייה לא יזמה קשים חברתיים .
והששאלה שלי האם אני גרמתי לביתי את מחלת הנפש?
אגב יש לי בת בגיל 9 עם ליקוייה למידה שפה לא קולחת ומפחדת לישון לבד רוב הזמן ועד גיל 7 עשתה צרכים קשים בתחתון
יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה בקצרה
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010שלום לך.
לא גרמת להתפרצות ההפרעה אצל ביתך ולא משנה מה היה קצת ההתפתחות שלה והיציאות שלה. יחד עם זאת את במצוקה רצינית וכדאי שתפני לפסיכיאטר או לפסיכולוג על מנת לבדוק את הדברים ואולי לעשות לך סדר בדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמייק14/09/2010
בשנתיים האחרונות הייתה לי קצת בעיה בחרדות ופחדים. לפני שנתיים וחצי היה לי את הבעיה למשך שלושה חודשים ולקחתי פקסאט למשך אותה תקופה ואז הפסקתי ולא הייתה לי בעיה למשך יותר משנה. לפני כעשרה חודשים התחילה לי הבעיה שוב והיית במצב לא ממש טוב והיה לי קשה לצאת מזה במיוחד שבמקביל אני גם לומד תואר מאוד קשה. התחלתי לקחת פקסאט שוב לפי מרשם של פסיכאטרית ולקחתי אותו במשך כתשעה חודשים. היה לי מאין מצב של מחשבות כפייתיות. תוך כמה חודשים המצב די התייצב ומצב הרוח ממש השתפר בצורה ניכרת למרות שהיו קצת ירידות וגם מחשבות מטרידות מידי פעם. כבר בערך חודשיים אני חושב על הפסקת נטילת התרופה ולפני כשבועיים הפסקתי. עכשיו נהייה לי קצת פחד שזה לא יחזור בלי התרופות ומחשבה אולי שלא הייתי צריך להפסיק למרות שממש רציתי. אני מאוד רוצה להישאר בלי התרופה אבל אני מפחד שזה לא יערער לי שוב את המצב ויחזיר לי מחשבות מציקות. חשבתי להמשיך לקחת משהו טבעי באופן קבוע ואני גם לוקח אומגה 3 כדי לשמור על הגוף.
יש המלצות מיוחדות למצב שאני מתאר או שזה טבעי שיהיו חששות עם הפסקת התרופה וצריך לעבור אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת טיפול
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010האמת היא שאני לא מבין את השאלה שלך. אתה אומר שכל הפסקה בתרופה החזירה אותך לאחרו ושואל אותי לגבי תרפות טבעיות. אין תרופות טבעיות שמוכחות כעוזרות לבעיות שאתה מתאר. מכאן תסיק את המסקנות לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקסור ותופעות לוואירן14/09/2010
הפסיכיאטר המליץ לי על אפקסור כטיפול בדיכאון קל-בינוני הכולל עייפות קשה וישנוניות וחוסר הנאה מפעילויות,שאלתי אותו בקשר לתופעות לוואי מחשש לתופעות לוואי מיניות,ישנוניות ועייפות,עלייה במשקל ונשירת שיער,הוא טוען שאין לתרופה כמעט תופעות לוואי כאלה כיוון שהתרופה היא פועלת על מנגון הנוראדרנלין ולא על הסרטונין,מה שנשמע לי קצת תמוה כיוון שקראתי על תופעות לוואי של התרופה של רעב כבד והשמנה,וגם תופעות לוואי מיניות ואפתיה,כך שאני קצת סקפטי לגבי כך שהוא אמר שאין תופעות לוואי..אני ממש מתלבט אם לקחת את זה...
האם תרופה כמו פרוביג'יל יכולה לעזור גם עם הדיכאון וגם עם העייפות במקרה כזה?האם אכן לאפקסור אין סיכון לתופעות הלוואי הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010שלום לך,
תופעות לוואי הן תופעות שאינן רצויות אך יכולות לגקרות.
התופעות שאתה מתאר יחסית נדירות.
התרופה בדר"כ נוחה מאוד ובדר"כ לא מעלים איתה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לגרום לבעלי ללכת לאיבחון.עירית14/09/2010
אני נשואה מעל 20 שנה לאדם לחוץ תמידית נתון להתפרצויות זעם קשות ביקורתי ומכל דבר יוצר ויכוח .מצד שני כשהוא לא בתקופת התקף הוא נחמד בעל חוש הומור תומך במשפחה ויחסית סביל. מצבי הרוח שלו באים כמו גלים ההתקפים קשים יותר בתקופת החגים ,סופי שבוע וכן לפעמים אחרי בילוי טוב עם הילדים (מסעדה , חברים, חופשה)הוא פיתאום משנה את עורו והופך לאדם אחר:מדוכדך ,לחוץ ,כועס ומתפרץ ממש על כל דבר שטותי .חיי וחיי ילדיי אינם חיים אנחנו לא מרגישים בטוחים במחיצתו ופוחדים ממנו ולמרות הכל אוהבים אותו כי גם הוא חסר אונים,אמרתי לו פעמים רבות ללכת לאיבחון כי לפי דעתי יש לו בעיה נפשית אך הוא מסרב לשמוע אותי מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל שלא מוכן ללכת לטיפול
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010לא יודע מה עלייך לעשות. כנראה שהוא לא מרגיש מספיק מצוקה בעקבות הבעיות שלו. לכשירגיש מצוקה הוא יבקש עזרה. לעתים המצוקה מגיעה אחרי שבני זוג נקלעים למשבר ואז הצד עם הבעיה מתרצה לטפל בעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס 25 מ"גמאיר14/09/2010
שלום,
בן 34, בריא באופן כללי. אני כמה ימים לאחר עלייה מ-20 מ"ג ציפרלקס ל-25 מ"ג לטיפול בחרדה.
כשעה לאחר ההתעוררות היום התחיל רעד בכפות הידיים + תחושת רעב חריפה ביותר, שכמוהם לא זכורים לי (אני רזה). לאחר אכילת ארוחה גדולה, פסק הרעד בכפות הידיים. האם מדובר בסינדרום סרוטונין? לא הבחנתי אצלי בסימפטומים אחרים שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
מאיר20/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסנדרום סרוטונין
ד''ר חיים שם דוד22/09/2010שלום לך,
רעד אינו אינדיקטור לסנדרום סרוטונין.
סנדרום סרוטונים מלא או חלקי מחייב עוררות של החזרים ולעתים יש שילשוטל וערפול הכרה. סביר להניח שמדובר בתופעת לוואי או בחרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוליאן ופוריותערן14/09/2010
שלום,
לקחתי סוליאן 800 מ"ג וציפרלקס 30 מ"ג במשך כ-שנתיים.
היום אני לוקח סוליאן 600 מ"ג, במגמה להוריד עוד, וציפרלקס 30 מ"ג.
האם יכולה להיות פגיעה בפוריות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בפוריות
ד''ר חיים שם דוד20/09/2010איני רואה סיבה שזה יגרום לפגיעה בפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)