מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בחשיבה והזכרון (סכיזופרניה)אנונימי05/10/2009
החלטתי עקב הבעיה שלי לכתוב במכתב לאט ובטוח את מצבי (לקח לי הרבה זמן לכתוב את המכתב).
שמי אמיר בן 32 מתגורר עם הורי מוכר כנכה צה"ל של משרד הבטחון
סובל מסכיזופרניה שעקב התפרצותה הוכרתי כנכה צה"ל ושוחררתי לאחר שנתיים ושמונה חודשים מהשירות הסדיר .
בדיקות הדם האחרונות יצאו תקינות לחודש אוקטובר הנוכחי .
בעברי טופלתי בשלל תרופות כנגד הסכיזופרניה אבל התייצבתי על כדור בשם סוליאן במינון 200 מ"ג אשר עימו תפקדתי מצוין ולא סבלתי מתופעות לוואי .
לאחרונה נעשה שינוי בתרופה לריספרדל קונסטה שמותנת בזריקה ואותה תרופה עובדת בשיטת SLOW RELEASE ומספיקה לשבועיים , מרגע מתן הזריקה סבלתי משלל תופעות לוואי כמו אי שקט,ישנוניות
,טשטוש בעיניים, חרדה , מחשבות אובדניות קשות ועוד תופעות לוואי , את התופעות לוואי שרדתי בשלום
אבל תופעה אחת שהתחילה לי אז מטרידה אותי ואינה עוברת : (כרגע חזרתי שוב לטיפול בסוליאן)
התחילה להיות לי בעיה בחשיבה ועקב כך גם בדיבור , אני מרגיש שקשה לי לחשוב באופן תקין , קשה לי להסביר ולנתח אינפורמציה ובשל כך קשה לי לדבר , קשה לי להזכר בדברים באירועים וגם במילים , דוגמאות :
1. צפיתי בטלויזיה בסרט והיה לי קשה מאוד להבין מה מתרחש בסרט וגם אחרי הסרט היה לי קשה להזכר במה שצפיתי , במחשבה הכל היה במעורפל ולא הצלחתי להגיד לעצמי כך וכך ראיתי .
2. שאני מנסה להזכר במשהו ולחשוב עליו זה בלתי אפשרי כאילו אין לי מחשבה בראש ואני לא מצליח לגשת לאינפורמציה בראשי .
3. ניסיתי לקרוא עיתון (משהו שבעבר לא היתה לי שום בעיה לבצע) ואני מתקשה להתרכז ולהבין מה שכתוב , אני שוכח מיד את מה שקראתי ולא מסוגל בתום כתבה למשל להגיד לעצמי מה הרעיון בה .
4. אוצר המילים שלי לקוי מאוד ,אני משתמש במשפטים קצרים ופשוטים ולא מצליח להרכיב משפטים יותר מורכבים .
5. ניסיתי להזכר באירוע שקרה לפני יום וכאילו אני לא מצליח לגשת למידע הזה בראשי .
• את המכתב הזה , אחרי שעות רבות של תיקונים וסידורים הצלחתי לכתוב !
אני מתפקד ברמה הבסיסית כרגיל , אני מתלבש כרגיל ,אין בעיות מוטוריות ,מתגלח ומתקלח עושה צרכיי ,שקול כדי להמנע מסכנות , מצליח להפעיל את המחשב ואת הטלויזיה ,זוכר פעולות מסוימות ודרך תפקודם , מצליח לנסוע ברכב ולהפעיל שיפוט תקין , מבין ברמה יחסית את התקשורת אלי .
כתבתי כמיטב יכולתי על התפקוד כדי להעביר תמונה כללית
מה שרציתי לדעת האם זו בעיה נוירולוגית ? האם מישהו נתקל בבעיה כזו ? ומה אפשר לעשות .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בחשיבה והזכרון (סכיזופרניה)
ד''ר אירנה נתנאל06/10/2009אמיר שלום,
אני מאוד מעריכה את המאמץ שלך לכתוב את פנייתך ולפורום, אך לצערי דרך הפורום לא ניתן לאבן את מקור הבעיה. אני מאוד ממליצה להתיעץ בנושא עם הפסיכיאטר המטפל שמכיר אותך. במידה ויהיה צורך הוא יפנה אותך לבדיקה נוספת של נוירולוג.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפראמיל וחוסר חשקאפרת05/10/2009
שלום
אני בחורה צעירה 23 שלוקחת מזה כשנה ציפראמיל מינום של אחד וחצי ליום
בכלל במשך כל השנה הזו, איבדתי עיניין במין, זה לא חלף אפילו בראשי ולא היה לי בן זוג.
כעת יש לי בן זוג ואני שמה לב שאיני מקבלת חשק כלל, ואם כן אז הוא נעלם לאחר כמה שניות. אף פעם לא הייתי 'עסוקה מינית' ברמה גבוהה מאוד אך זכור לי כי הייתי מביעה יותר חשק ויותר עיניין. זה ממש לא נחוץ לי, בכלל! וז מצער אותי מאוד
האם הדברים אותם אני מתארת אמורים לקרות בהשפעת הכדור או שמא הבעייה שלי היא פסיכולוגית... חרדה .... פחד.... ?
מה אפשר לעשות???
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראמיל וחוסר חשק
ד''ר אירנה נתנאל06/10/2009אפרת שלום,
אחת תופעות הלוואי השכיחה ביותר של ציפרמיל היא פגיעה בחשק המיני. תופעה זו מוכרת וקיימת בקרב גברים ונשים. חשוב לעשות ערכה נכונה של תועלת ונזק של התרופה. אם תועלת עולה על הנזק ובזכות התרופה את מרגישה טוב לא מומלץ לשנות. לצערי, רוב התרופות הפסיכיאטריות (אם לא כולן) פוגעות בתפקוד המיני.
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהגלית04/10/2009
שלום ,
אני לוקחת כבר שלוש שנים פעמים ביום אלפרליד 0.5 עקב הרגשת חנק וגוש בגרון.
עשיתי בדיקות דם , וראיתי ש B 12 מאוד נמוך , עקב זה אני צריכה לעשות זריקות .
שאלתי, האם אלפרליד 0.5 משפיע על ירידת B12 או שיש איזה שהוא קשר ?
תודה
גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
07/10/2009לגלית שלום
אין קשר בין שימוש באלפרליד ו וויטמין 12B* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרונילמיכל04/10/2009אני בת 36 לפני כ3 חודשים החלו לי התקפות חרדה
פניתי לפסיאטר שנתן לי רסיטל 40 מ"ג למשך חודשים בהתחלה הייתה הטבה לאחר מיכן הייתה ירידה של ממש
הרופא החליף לי את התרופה למרוניל 75 מ"ג
הרגשתי מעולה , התחלתי לאכול לתפקד הכל היה בסדר
עד אתמול , התחיל לרעוד לי הידיים , הרגשה כזו בגוף לא נוחה
הרופא יצא לחופשה בת חודש ימים לחו"ל , אני נורא מיואשת אין לי את מי לשאול
אודה להמלצתך הנידון ..
למי אני פונה ?
האם ללהמשיך לקחת את המרוניל עד שיחזור ?
רעד ביידים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמרוניל
07/10/2009למיכל שלום
מרוניל הינה אחת מהתרופות הטובות להתקפי חרדה. רעד יכול להיות אחד מתופעות הלוואי של התרופה. עם את בטוחה שלא מדובר בהחמרה של החרדה אפשר להוריד את המינון ל 50מג. תבדקי עם המחליף של הרופא כדי לאשר מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיבנתי04/10/2009שלום,
אני נוטל רמוטיב ועובר טיפולי הסרת שיער לייזר. האם אני יכול לעבור טיפול לייזר במקביל לנטילת התרופה. קיבלתי מרופאים תשובות סותרות בנושא.
בעלון של התרופה רשום שיש להתייעץ עם רופא אם עומדים לעבור טיפול פוטודינמי באמצעות אור. האם לייזר הוא טיפול פוטודינמי?
אם אני מפסיק ליטול את התרופה תוך כמה ימים בערך היא מתנקה מהגוף?
אציין שאני לא רוצה לקחת סיכון כלשהו ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמוטיב
07/10/2009לשאול שלום
לא ידוע לי על בעיה בין רמוטיב וטיפול לייזר. מאחר וזו סוגיה מאוד מיוחדת עליך לקבל תשובה מהמטפלים שלך במכון לייזר. בדרך שבוע אחרי הפסקת התרופה היא כבר לא בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי חרדה וטיפול תרופתיאלמוני02/10/2009שלום רב!
אני בחור בן 32, בריא בד"כ ולאחרונה הובחנתי כמי שיש לו התקפי חרדה, וליתר דיוק, הפרעות פאניקה. אני נוטל כדור מסוג ציפרלקס 10 מ"ג פעם ביום. הפסיכיאטר המטפל אמר שלעת עתה ניתן להסתפק בתרופות, למרות שהוא המליץ, בין השאר, גם על טיפול בשיטה ההתנהגותית-קוגניטיבית. אך כאמור, לעת עתה, אני מסתפק בנטילת התרופה בלבד מזה חודש ימים. עליי להודות, כי היום ההתקפים מגיעים בתדירות ובעוצמה נמוכות בהרבה ביחס לתקופה שלפני נטילת הציפרלקס. עם זאת, לאחרונה, לאחר כמה ימים של תחושות נורמאליות לחלוטין והתנהלות די רגילה, חזרו לי תחושות של מעין מועקה או כובד (משקולת) מתחת לחזה בצד שמאל וגם בצד מתחת לבית השחי, לצד קושי מסוים בנשימה (לא מדובר בנשימות מהירות של חולה אסטמה אלא תחושה שחסר אוויר ולא מלוא האוויר נכנס לריאות). זה קורה במהלך הימים האחרונים לסירוגין (כלומר, בא והולך). הפסיכיאטר אמר שזה יחלוף ושאמשיך ליטול את התרופה כרגיל מבלי להעלות מינון או משהו כזה.
שאלותיי הן:
1)מהי תרופת הציפרלקס? כיצד היא פועלת ואיך היא מועילה? אחרי כמה זמן היא מוכיחה יעילות מקסימאלית? האם ניתן לשתות אלכוהול בעת נטילת התרופה (מדי פעם, כוסית פה או שם ולא בכמויות גדולות)?
2)האם תחושותיי אחרי חודש (משקולת בצד שמאל מתחת לחזה ובצד שמאל מתחת לבית השחי מלווה בקושי מסוים לנשום) של נטילת תרופות הן נורמאליות וזה אכן יעבור?
3)האם כדאי לגשת לטיפול פסיכולוגי בשיטה ההתנהגותית-קוגניטיבית ומה היתרון בכך לעומת הסתפקות בנטילת התרופה בלבד?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקפי חרדה וטיפול תרופתי
ד''ר אירנה נתנאל02/10/2009שלום לך,
1. ציפרלקס היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח. היא פועלת במינונים נמוכים, משפיעה תוך זמן קצר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. התרופה נוחה לשימוש ונלקחת פעם ביום. תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
2. באמצעות טיפול נכון עם, הזמן אתה יכול להיפטר מהתחושות הלא נעימות.
3. הטיפול המשולב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אכן, הוכיח את עצמו כטיפול יעיל ביותר בהפרעות חרדה. במהלך הטיפול תוכל ללמוד כלים ומיומנויות לשליטה בסימפטומים של החרדה / פאניקה. כלים אלה יפשרו לך התמודדות יעילה בהווה וגם למנוע חזרתיות של ההפרעה לטווח הארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדכא תאבוןנטע02/10/2009שלום
אני חולה בפסיכוזה לקחתי עד היום תרופת קלופיקסול למניעת הפסיכוזה ,מאוד עליתי במשקל.
אשמח מאוד אם תוכל להמליץ לי על תרופה נגד פסיכוזה שמדכא תאבון
אני ממש אודה לך אני ממש מיואשת מהמשקל שלי
תודה נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיחיד שמדכא קצת תיאבון זה גאודון
אני02/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה להמשך טיפולavi01/10/2009שלום רב,
אני בן 39 ולפני כשלושה חודשים התחלתי טיפול בציפרמיל ומזה כחודשיים אני נוטל כמות של 40 מ"ג ליום.
זוהי אפיזודת הדיכאון והחרדה השלישית שלי בשמונה השנים האחרונות כאשר בשתיים הקודמות נטלתי גם חצי כדור אדרונקס וחזרתי "למוטב".
חשוב לציין כי שלושת האפיזודות הופיעו בתקופות בהן לא נטלתי כדורים.
אין ספק כי חל שיפור מהמקום הנמוך והבלתי נסבל בו הייתי אך עדיין העצב וחוסר החיות גדולים והחרדות גם הן מלוות אותי.הרופא המטפל שלי סבור שצריך לתת עוד פרק זמן כדי למצות את השפעת הציפרמיל ורק אז לבחון אפשרות של תוספת אדרונקס כמו בעבר או החלפת תרופות.
שאלתי היא האם גם לדעתך להמתין או כבר לעשות את השינוי והאם תרופה כמו ויפאקס אינה עדיפה על שילוב של ציפרמיל ואדרונקס. בנוסף, אם אכן מחליפים לויפאקס ולמרות שהתגובה אינדוידואלית לכל מטופל האם עלולה להיות הדרדרות נוספת במצב ואם כן לכמה זמן עד שההשפעה ניכרת.
רוב תודות,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעצה להמשך טיפול
05/10/2009לאבי שלום
לוקח בין 6-8 שבועות עד שההשפעה המקסימלית של תרופה מורגשת לכן תמיד כדי להמתין לפני החלפה. אך בדרך כלל חוזרים לשילוב שעבד בעבר לכן האופציה של הוספת אדרונקס נראית נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול וישנוניותאמנון01/10/2009חמותי אובחנה לפני כשנתיים כחולת סכיזופרניה ומאז כבר ניסתה סוגים רבים של תרופות ושילובים בין תרופות כאשר לאורך כל הזמן סבלה מתופעת לוואי חמורה של ישנוניות. היא מתלוננת על חוסר יכולת לתפקד ועל עייפות שאינה נגמרת. האם הטיפול בסכיזופרניה הוא תמיד כזה, האם יכול להיות איזה טיפול מנע לישנוניות הזו?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרישנוניות
נירה01/10/2009לפי מה שאני יודעת, יש תרופות שלא גורמות לישנוניות ולכן אפשר לברר אצל פסיכיאטר לגבי האופציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תרופות שאינן גורמות לכך?
אמנון10/10/2009אשתי כבר עשתה מעברי תרופות רבים ועוד לא הצלחנו למצוא תרופה שתתאים לה. אגב מפאת מצבנו הכלכלי איננו יכולים להרשות לעצמנו תרופה שאיננה בסל הבריאות, אז אולי התרופות שאת מדברת עליהן אינן בסל? אשמח ליותר הכוונה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסוליאן איננה גורמת לישנוניות
שרון12/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוליאן
אנונימי12/10/2009אני משתמש במינון נמוך של סוליאן וכמעט ואין תופעות לוואי , אצלי אמנם המצב תקין עם מינון נמוך אבל לא לכל אחד יתאים מינון נמוך , אני מדבר על 200 מ"ג ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות כמו רספידליב198430/09/2009בוקר טוב לכם
אני בן 26 לפני כמה שנים אני קבלתי איבחון שיש לי בעיה של קשב וריכז מאז אני החלפתי כמה רופאים חלקם לא מיקצועים וחלקם באים סתם לחתום על מירשם של ריטלין ואתה יכול לעשות מה אתה רוצה לעשות איתו ולקבל כמה אתה רוצה
לפני כמה זמן אני הגעתי אצל פסיכיאטרית שהיא בתחום הזה הרבה שנים ואני מרגיש לפחות אני יכול להיות איתה פחות או יותר לפתוח בה אבל בעת שאני היתחלתי לקבל ריטלין הבאו אלי בתקופות של זעם
ואני מרגיש לפעמיים שאני לא אוכל להתשלט עלהם
ואני מיתרגז הרבה פעמיים על כל מיני שטיות בלי שום סיבה מוצדקת לכך
ואני ספרתי לאותה פסיכיאטרית ואני בקשתי תרופה כמו רספידל לפחות רוב היום אני אהייה רגוע ואני לא אהייה עצבני כל היום שכל העצבים שאני יכול להפיל על אנשים
אבל היא לא הסכימה כי היא חושבת שאני לא במצב כזה בשביל תרופוך כאלו אבל אני מרגיש היא שלא צודקת
ואני הייתי רוצה לדעת על זה תרופה אתם ממליצים לבקש ממנה בשבילי אבל שלא אהייה הרבה תופעות לוואי ועוד כל מיני שטיות כאלו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות
ד''ר אירנה נתנאל04/10/2009שלום לך,
צר לי מאוד לשמוע על כך, שלא מצליחים לאתאים לך תרופות. לצערי הרב, דרך הפורום בלתי אפשרי להמליץ על תרופה כל שהי, כיוון שהתאמת התרופה איננו תהליך אוניברסאלי אלא מאוד אישי שנעשה תוך הכרות איתך ועם הבעיה שלך, בוחנים לעומק את ההיסטוריה התרופתית שלך וממליצים על תרופה על סמך הידע המחקרי, הקליני העל סמך ניסיון הרופא בתחום. אני ממליצה לך להיצמד להמלצות הרופאה שלך ולבדוק איתה אפשרויות שונות של הטיפול התרופתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון שחוזרנועה29/09/2009שלום
אני סובלת מדיכאון חוזר, האפיזודה האחרונה הייתה לפני 7 חודשים וקיבלתי ציפרלקס. עכשיו הדיכאון שלי חזר. האם אין תרופה שאוכל לקחת ולהפחית סיכוי שהדיכאון יחזור? או לפחות שלא יחזור לעתים כה תכופות?
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בדיכאון
שני30/09/2009אתמול התפרסמה כתבה במעריב לפיה הטיפול הראשוני המומלץ הוא טיפול ב-SNRI ולא SSRI. יש תרופות שמטפלות ביעילות בדיכאון ויכולות להביא לרמיסיה מלאה, למצב בו הדיכאון לא יחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין
נעמה01/10/2009וגם בכתבה ציינו את זה שלמרות שבאמת יש תרופות מעולות כמו הויפאקס אין תחליף גם לעבודה עצמית ונפשית שנעשית יחד עם הפסיכיאטר אךגםאנו החולים צריכים לקחת עליה אחריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקראי את ההודעה של שני והכתבה המצור
שרון30/09/2009המצורפת
ןתראי כי בהחלט ניתן לטפל בדיכאון כך שלא יחזור!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיבות הטיפול
נמרוד30/09/2009בנוסף לכתבה שהעלו פה, חשוב לציין שדיכאון זה משהו שניתן לטפל בו בצורה טובה ואין צורך להמשיך לסבול יש כיום טיפולים שונים וטובים כמו תרופות מקבוצת SNRI וטיפולים פסיכולוגיים שתורמים מאוד למטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת
לילך01/10/2009שהכתבה הזו נצרבה בתודעה של כולנו ולכן מהיום כשהולכים לרופא והוא מציע תרופה נגד דיכאון, אל תתביישו להתעניין, לשאול ולחקור על תרופה ממשפחת SNRI שלא לדבר ספציפית על ויפאקס.
אז שלא יעבדו עליכם...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס 2 שאלותדני29/09/2009שלום רב,
שתי שאלות בנוגע לתרופה :
1 ) אני בן 30 מטופל מזה שנה וחצי במינון של כדור אחד ביום של ציפרלקס לטיפול ב OCD ודיכאון קליני.
כעבור שנה וחצי המצב מצויין ,אבל... מ 60 קילו אני כעת 73 קילו. ( גובה 183 )
אני חייב לציין שאני לא אוכל יותר ממה שאכלתי קודם לטיפול ,ודווקא כעת אני כן עושה ספורט בעיקר קצת מרים משקולות .
האם יש במנגנון הפעולה של הכדור הנל שגורם לעליית במשקל? ומה ניתן לעשות בנידון
2.)האם בטיפול לצורך של OCD , מקובל להפסיק עם התרופה או שמכיון ומדובר במחלה כרונית אני אצטרך לקחת את הכדור למשך שנים רבות...
אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם משהו יכול לענות לשאלות שלי ?
דני30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות נפשיותחנה29/09/2009אני נמצאת בקשר עם בחור שיש לו אח עם , OCD ועוד אח עם הפרעת חרדה קלה. האם זה מגביר את החשש הגנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעות נפשיות
ד''ר אירנה נתנאל29/09/2009חנה שלום,
אכן, כן. להפרעות חרדה (OCD גם שייך להפרעות חרדה) ישנו מרכיב גנטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאני אלך על זהאיילת29/09/2009נראה לי שאני אלך על זה. למה אף אחד לא מתייחס אלי? ריתמיקל, נוזינן, סרוקוול, קלונקס, מרוניל, בונדורמין, פלוס אלכוהול פלוס תליה. מספיק בשביל למות? אני מפחדת שלא אצליח ושאשאר משותקת או עם נזק מוחי. למה אף אחד לא מוכן לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה אף אחד לא מוכן לעזור לך?
אלישבע29/09/2009דווקא מהתיאורים שלך נשמע שמנסים לעזור לך, או לפחות ניסו בעבר לעזור לך. אולי עשו את זה בלי שהרגשת בזה במיוחד כי אולי היית בתוך הכאב שלך ולא רצו שתרגישי חייבת. לפעמים כשעוזרים למישהו, אז עושים את זה בשקט כדי לא להפריע לו במאמצים שהוא עושה בשביל עצמו. לפעמים גם עוזרים בשקט כדי לתת למטופל את הספייס שלו להיות מי שהוא באמת, וככה יכולים להכיר אותו יותר טוב ואז בעצם גם לעזור לו יותר טוב.
ואולי את צודקת - אולי יש כמה מטפלים שבאמת צריכים לעזור לך יותר והם - בעוונותיהם - לא עושים את מלאכתם. פעם דיברתי עם פסיכיאטר כזה לגבי החבר שלי דאז שהיה אובדני. הפסיכיאטר ענה לי שהוא לא עוזר למי שלא עוזר לעצמו. הוא מצדיק את זה בכך שהוא פסיכיאטר פרטי ולא מחלקה סגורה, ואם מטופל שלו יתאבד אז יאשימו את הפסיכיאטר והפסיכיאטר הפרטי לא יכול לעמוד בנטל הזה. אז הוא עוזר רק למי שנאחז בחיים ומסכים לסבול כמה שיש לו סבל.
בכל אופן, העניין שאת צריכה להתעסק בו הוא לא חשבונות עם הסביבה - מי עוזר ומי לא עוזר ולמה. את גם ככה צודקת - יש מי שעוזר ויש מי שלא - כולם צודקים וכולם טועים. המצב מבלבל. ולכן, מה שאת צריכה לעשות זה להתעסק אך ורק בלעזור לעצמך. חוץ מזה, אם באמת אף אחד לא עוזר לך, אז "אם אין אני לי - מי לי?" - תעזרי לעצמך. למה את פוגעת בעצמך? זה בטח שלא יפתור לך שום בעיה. את בטח חושבת "קל להגיד, קשה לבצע". אז תדעי לך, שגם אני הייתי אובדנית וגם אני עשיתי מעשה. לא אגיד לך מה, אבל את בטח לא תרצי לדעת כי לא עשיתי דבר נעים במיוחד. וזה גם לא עבד, לשמחתי (כיום). זה היה לפני כמה שנים - 6 שנים - ואני מאז רק עובדת בלשקם את עצמי. כבר לא היה אכפת לי משום דבר כי הרבה חברים זרקו אותי בגלל סיבות אנוכיות, לא רציתי ללמוד כי לא הצלחתי להתרכז, השמנתי בגלל תרופה פסיכיאטרית מסויימת ולא ראיתי שום תקווה לעתיד. גם הפסיכיאטרים היו מייאשים כי הם לא עזרו לי למרות המאמצים שלהם להבין אותי ולעזור. תדעי לך שחלק מהעבודה היומיומית שלי זה למצוא את הרצון לחיות.
כל יום אני מחפשת מה לעשות היום כדי למצוא קצת סיפוק מהחיים. פעם זה טיול קצר בחוץ, הליכה רגלית. פעם אחרת זה קנייה ספונטנית של נעליים חדשות. פעם זה לעזור למישהו אחר בצרה. פעם זה לעזור לאמא שלי בבית (הרי גם הם צריכים עזרה, לא?). יש דברים ששמתי בצד, כמו דייטים למשל, רק כדי שאוכל להביא את עצמי למקסימום. מבחינתי זה אומר להגיע למקום שבו אני מרגישה מוגנת - גם מעצמי. פעם מישהו שאל מישהו: "אין לי חברים. איך משיגים חברים?" וענו לו: "קודם כל תהיה חבר לאחרים. אחר כך הם כבר יהיו החברים שלך". למדתי ליישם את זה - אני עוזרת לאחרים קודם כל. אני יוזמת ועוזרת. ותאמיני לי - הכל חוזר.
תרגישי חופשי לענות לי כאן. אקבל מייל שכתבת לי תגובה ואענה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסכיזופרניהשני28/09/2009שלום רב
האם תופעות הלוואי בטיפול בסכיזופרניה הם דבר שאי אפשר לימנע ממנו?
האם בכל תרופה ישנן תופעות לוואי והענין הוא רק אילו תופעות ועוצמתן?
האם זה יכול להשתנות בין מקרה למקרה ובין חולה לחולה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בסכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל29/09/2009שני שלום,
לכל תרופה יש תופעות לוואי. אכן, זה עניין של אילו תופעות ועוצמתן והדבר משתנה מחולה לחולה. הרופא המטפל מנסה לצמצם את התופעות על סמך ידע מחקרי והקליני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)