פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורי שינה טבעיים
    יב1984
    10/10/2009

שלום לכם אני כבר כמה חודשיים רצופים
    אני מקבל כדורי שינה טבעים אבל כמובן אם מירשם רופא פסיכיאטר
    ואני לוקח לפי הצורך

ואני הייתי רוצה לדעת האם כדורי שינה טבעיים יכולים להתמכרות אלהם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורי שינה טבעיים

הוספת תגובה

• מה זה כדורי שינה טבעיים

ינון
    15/10/2009

אתה יכול לפרט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי שינה טבעיים

18/10/2009

אנני יכול לענות לשאלתך בלי לדעת את שם התרופה עליה אתה מדבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי
    אורלי
    10/10/2009

שלום רב,
    מבקשת לדעת מדוע לאחר התקף פסיכוטי קיימת התדרדרות במצבו של האדם לצמיתות ? מה גורם לכך ? כמו כן, מבקשת לדעת, עם איזה "מטען" אדם צריך לבוא,קודם ההתקף, ( מטען גנטי, מטעם אורגני, מטען מהבית וכד') על מנת שמצב לחץ קיצוני יכניס אותו להתקף פסיכוטי ?
    בתודה מראש
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    התקף פסיכוטי

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    12/10/2009

אורלי שלום,

לפעמים הסיבות לכך ידועות ולפעמים לא. חלק מההפרעות הפסיכוטיות מקורן "גופני", בעיקר במחלות הגופניות או מצבי נזק גופני (למשל הרעלה, זיהום, התייבשות, ומחולת שפוגעות במערכת חיסונית) או הפוגעים ישירות במוח (טרשת, פרקינסון, מחלות ניוון שרירים).
    בהתמודדות עם לחץ קיצוני יש השפעה של מתעט גנטי, טמפרמנט מולד, כלים להתמודדות שרוכשים במהלך ההתפתחות, סביבה תומכת, דפוסי אישיות חזקים ויציבים וכו'.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    מבקשת עזרה
    09/10/2009

אני לוקחת אפקסור ואטומין כבר מספר שנים.
    בשבוע האחרון התחילה לי תופעה מוזרה של טעם לוואי בפה, מעין טעם רע שלא נפסק.
    רציתי לשאול אם זו תופעת לוואי של אחד הכדורים ואם כן מה ניתן לעשות?

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• מישהו יכול לנסות לענות לי?

מבקשת עזרה
    13/10/2009

זה ממש חשוב וקריטי

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ וחרדה
    אריה
    09/10/2009

שלום רב אני בן 27
    ולפני כחודש אני ובת הזוג שלי( שאיתה אני כבר 3.5 שנים מאושרות) עברנו לגור ביחד בדירה שכורה.
    בתקופת המעבר התחילו לי לחצים וחרדות וסוג של לחץ ומתח נפשי שהתאפיין בחולשה חוסר תיאבון ויקיצה מוקדמת.
    לאחר כשבוע מאז החלה התופעה זה הפסיק והכל חזר לשגרה.
    לפני מספר ימים אחרי שאנחנו כבר חודש ימים בדירה זה החל שוב. אני הולך לישון בדכ בשעה 10,11 בלילה ומתעורר פתאום ב5.
    לפני מספר ימים הלכתי לישון ב1 בלילה ושוב קמתי מאוד מוקדם (אחרי 4).
    לאורך היום אני מרגיש חולשה ועייפות והרגשת מתח וחרדה - הבעיה היא שאני לא מצליח להבחין בסיבה ולא ברורלי מה גורם למה - חוסר השינה למתח או שהמתח לחוסר שינה. אני מאוד מבולבל כי למעשה אף פעם לא חוויתי תופעות כאלה (לפני הפעמיים האלה) האם אפשר\כדאי לקחת כדור (ואבן או קלונקס) להתנסות חד פעמית?
    הרגשת הלחץ מאוד מפריעה לי . אני שוקל על פנייה לפסיכיאטר אבל לא בטוח איך לבחור את האחד שמתאים לי. האם יש איזה שהיא המלצה לפסיכיאטר באיזור כפר סבא,נתניה,אבן יהודה?
    מה זה אומר שהמצב הזה חוזר על עצמו אחרי הפסקה של כמעט חודש?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ וחרדה

הוספת תגובה

• לחץ וחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    12/10/2009

אריה שלום,

במצבי לחץ, מתח, התרגשות אנו מתקשים להירדם כיוון שמערכות שאחריות במוח על התמודדות עם הלחץ מפרישות אדרינלין על מנת לגרום לגוף להיות ערני כדי להילחם או לברוח. קושי להירדם, שינה לא איכותית או יקיצה מוקדמת הינן תופעות מאוד לא נעימות, מעצבנות ואף פוגעות בתפקוד. יחד עם זאת ממש לא רלוונטי לנסות ולהבין מה קדם למה. כדאי ללמוד כלים שיעזרו לך להתמודד באופן יעיל עם התופעה וכמה שיותר מהר להחזיר אותך לשגרה. כלים אלה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT).
    בנוסף, גם ביופידבק מאוד יעיל. כמובן, ניתן לעזר בתרופות הרגעה, תרופות שינה. על כך אפשר להתיעץ עם רופא של קופ"ח או באופן פרטי.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה יעוץ
    מורן
    08/10/2009

שלום רב
    בחורה בת 26 מטופלת 6 שנים עם תרופות,האבחנה שלי היא הפרעת אישיות גבולית
    השאלה שלי היא ככה: בזמן האחרון,בשנתיים האחרונות,כל כאב קטן שיש לי בגוף או כל סימן
    אני מתחילה לחשוב שזו איזה מחלה נוראה,ואז רצה לרופא,
    אני כל חודש אצל רופא מסוג אחר אני כל הזמן מדמיינת שיש לי מחלות,למרות שעשיתי בדיקות
    ואני בחורה בריאה פיזית,למה כל דבר אני רצה לרופא,האם אני היפוכונדרית ?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה יעוץ

הוספת תגובה

• פחד ממחלות

ד''ר אירנה נתנאל
    11/10/2009

מורן שלום,

על מנת להתמודד בצורה יעילה עם הפחדים כדאי להפסיק פניות לרופאים. הרי שכבר נוכחת לדעת שהדבר לא עוזר לך אלא רק מקבע את הפחדים. הדרך היעילה ביותר להתמודד עם המצב היא טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT). זהו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו תלמדי כלים המאפשרים שליטה בפחדים בהווה וגם לטווח הארוך.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ
    shiran1611
    08/10/2009

שלום,בת 23 לאחר 4 אישפוזים במחלקות סגורות ב8 חודשים האחרונים. אישפוז אחרון של חודשיים וחצי בסגורה לפני חודשוחצי..
    שני האישפוזים הראושנים היו בהסתמנות פסיכוטית וקיבלתי רספרידל 3 מ"ג + זריקות קונסטה 37.5.
    האישפוז האחרון התחיל כפסיכוטי ואז החליטו שלא ושזה יותר בורדרליין.. כרגע לוקחת פבוקסיל 150 (אחרי שמינון יותר גבוה שלו 350 הכניס אותי למאניה) וליתיום 900 ולשינה טרזודיל.
    בנוסף לבורדרליין נתנו לי אבחנה בבית חולים של "factitios" הפסיכיאטרית הפרטית שלי שמטפלת בי יותר מ3 שנים ממש לא מסכימה לאבחנה הזו. היא אומרת שאני צריכה לקבל טיפול אנטיפסיכוטי אבל בגלל שאני מטופלת כרגע במסגרת של בית החולים היא לא יכולה להתערב. :\
    כרגע אני בסוג של אישפוז יום במחלקה הסגורה. אבל ממש קשה לי.
    כשהפסיכולוגית או הפסיכיאטרית שם מתעלמות ממה שאני מספרת.
    יש איש שכל הזמן אומר לי מה לעשות..אתמול מרב הפחד ממנו שוב נכנעתי וחתכתי אחרי תקופה ארוכה שהפסקתי..
    באופן מאוד מוזר בשבוע הראשון שהשתחררתי מהאישפוז תקף אותי חיידק בקיבה שעד עכשיו מפריע לי. ומונע ממני לעשות דברים..אני אמורה להצטרף לסבתא שלי ולבן דוד שלי שנמצאים מעבר לים ומחכים לי..
    אני לא יודעת מה לעשות..חזרתי לישון עם סכין מתחת לכרית ואני מסתובבת איתה כל היום..
    :(

לקביעת תור
    סגירה
    אממ

הוספת תגובה

• מצב מורכב

אלישבע
    08/10/2009

אענה לך בתור מישהי שהיתה מאושפזת במחלקות סגורות (ולא כמטפלת - כי אני לא מטפלת או אשת מקצוע בתחום). קודם כל צריך ללמוד לראות את החיים במובן הרחב ולא במובן של היום ומחר. למה הכוונה? הכוונה היא שאת במצב שבו את מתמודדת עם משהו שהוא עושה בעיות עכשיו ושיש פוטנציאל שהבעיה תימשך לכל החיים. אם תתמודדי נכון עם הבעיה, אז תצליחי להגיע למצב תקין ואז תצטרכי רק לתחזק את הבריאות שלך. אם לא תתמודדי טוב, אז הבעיה תימשך ותימשך. חבל.
    מה שצריך לעשות זה להתאים לעצמך את הטיפול הטוב ביותר. לפי מה שאת מתארת, הטיפול הנוכחי אינו הטוב ביותר, מכיוון שאת עם סכין מתחת לכרית וגם צמוד אלייך בשעות היום. בנוסף, את מתארת בעיית התמודדות עם איש מסוים שמפחיד אותך. את גם אומרת שהפסיכולוגים לא מתייחסים אלייך כראוי. ובכל זאת, את לא באישפוז, אלא באישפוז יום בלבד.
    אני מכירה את המצב - גם אני שוחררתי מבית חולים פעם כאשר מצבי היה רע מאוד.
    לדעתי, אם בית החולים הנוכחי אינו לוקח אותך ברצינות, אולי כדאי שתשתחררי כדי שתוכלי לפנות למרפאה אחרת או לפסיכיאטר או לפסיכולוג אחר.
    בכל אופן, את חייבת להיות במצב שבו את לא מסכנת את עצמך או את הסביבה (כדי שתוכלי להשתלב בחברה ולהיות בטוחה) - בלי סכין או כלי נשק אחר - ומניסיוני, כדי לעשות סוויץ' בראש, צריך תהליך פסיכותרפי מסוים. בבתי החולים הפסיכותרפיה הוא מוגבל. אולי תמצאי פסיכותרפיסט טוב באופן עצמאי? אפשר דרך קופת החולים, רמת הטיפול הוא טוב בדיוק כמו אצל פרטיים.
    בנוסף, כדאי לפתח מיומנויות חברתיות כדי ללמוד להתמודד עם אנשים כדי לחיות בפחד מאחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ???מישו פה מאנשי הצוות?

shiran1611
    13/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מאנשי הצוות אבל תהיי חזקה

ינון
    15/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לשירן

אנונימי
    16/10/2009

שירן האם סבלת מהריספרדל קונסטה איזה בעיות של חשיבה או בעיות בזכרון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאנונימי

shiran1611
    17/10/2009

לא לא סבלתי..אניאפילו חושבת שזה היה הדבר היחיד שעזר לי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ

18/10/2009

לשירן שלום
    את מספרת סיפור ממש מורכב. אני ממליץ לך לנסות למצוא שפה משותפת עם הצוות המטפל שלך כך שתצליחי לקבל הכוונה יותר טובה. להסתובב עם סכין לא עוזר הרבה ואת יכולה לפגוע בעצמך או באחר בטעות.
    אני מקווה שתצליחי להתגבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בעקבות שימוש חד פעמי במריחואנה
    תומר
    08/10/2009

שלום רב,

שמי תומר אני בן 30 ובעקבות שימוש חד פעמי במריחואנה (שכניראה הייתה חזקה) חטפתי התקף פאניקה שנמשך כשלוש שעות. הרגשתי מאד לא טוב בשלוש שעות אלו איבדתי תחושה של המציאות וזו הייתה חוויה מאד קשה.

אחרי הטראומה הזו התחלתי לסבול מחרדות, חוסר שינה, פחדים וחוסר ריכוז.
    לאחר שבוע פניתי לפסיכאטר אשר נתן לי כדורי ציפרלקס 10 מ"ג. וקלונקס לשעת חירום.
    אני לוקח את הכדורים כבר חודש יש שיפור (אין התקפי חרדה) אך אני עדיין לא רגוע. יש לי מועקה בחזה וחוסר שקט אשר לפעמים מתלווה בקשיי נשימה, חוסר ריכוז ודריכות גבוהה.
    כמו כן אני הולך לטיפול CBT על מנת להתמודד עם המחשבות הלא חיוביות (שלא היו שם בעבר) בעיקר המחשבות שלי זה שדפקתי לעצמי את החיים בגלל איזה שטות של עישון חד פעמי וקשה לי לשחרר את זה.

שאלתי אלייך בבקשה, (וסליחה על הפוסט הארוך) האם אני מקבל טיפול נכון? (סוג הכדורים, מינונים) אני לא סובל מהתקפי חרדה שזה פתאום מגיע ואז יש דופק גבוה ולחץ. אני סובל מזה שכל היום אני דרוך ויש לי מועקה גדולה.
    אני מאד פוחד שבגלל שהחרדה הגיעה בגלל שימוש בסמים זה לא יעבור, האם זו תופעה מוכרת? האם ניתן לצאת ממנה אפילו בגלל שמדובר בעישון מריחואנה.

תודה רבה,

תומר

הוספת תגובה

• חרדה בעקבות שימוש חד פעמי במריחואנה

ד''ר אירנה נתנאל
    11/10/2009

תומר שלום,

אינני מכירה אותך לכן, לא יכולה לחוות דעה ספציפית. באופן כללי, CBT משולב עם תרופות היא גישה הכי יעילה להתמודדות עם חרדה. בנוסף, חשוב שתתמקד גם בנושא של רגשות אשם בגלל התוצאות שאתה מייחס למעשיך.

תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת מה אתה מרגיש

א.מ.
    18/10/2009

שלום לך, אני נפגעתי קשות בעקבות שימוש אינטנסיבי בסמים (התקפים פסיכוטיים חוזרים, התקפי חרדה שנמשכו כחצי שנה עם הפסקות) ואף אושפזתי, אבל עכשיו אני מקבלת את הטיפול הנכון ואני בסדר ולפי הרופאים אני אמורה להפסיק את הטיפול התרופתי בעוד שנה ואחזור למצב נורמלי לחלוטין. נשמע שהחוויה שלך היתה הרבה פחות רצינית משלי, ואני רוצה להגיד לך לפי הידע המצומצם שלי יחסית, שפגיעה יחסית קלה מסמים כמו שלך היא דיי הפיכה ועם הטיפול הנכון אתה תחזור לקדמותך.
    אל תדאג! יהיה בסדר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק שתדע

רספוטין
    18/10/2009

למקרה ותצטרך,כנראה עישנת חומר חזק,זה קרה לי בעבר, הטיפול המיידי זה המון סוכר לפה והפאניקה יורדת.
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בציפרלקס+אינווגה
    דנה
    08/10/2009

קיבלתי ציפרלקס 20 מג+אינווגה לטיפול בOCD כגון סדר ונקיון ,דאגנות יתר ,חייבת להיות בשליטה
    האם הטיול נשמע הגיוני כי קראתי שאינווגה זה כדור לפסיכוזה ולא OCD ?
    2 . האם בגלל תרופות אלה יכולים לא לחדש את רשיון הנהיגה שלי או שאאלץ להביא אישור מהרופא המטפל עקב כך?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בציפרלקס+אינווגה

הוספת תגובה

• תשובה לדנה

ד''ר ערן ואדים הראל
    12/10/2009

זה יכול להיות טיפול למצב כפי שתארת אם כי אין מספיק פרטים ואין זה המקום להעריך זאת. לגבי רישיון נהיגה אין הטיפול קובע כי אם המצב בגינו ניתן הטיפול.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    שני
    08/10/2009

האם תוחלת החיים של חולי סכיזופרניה פחותה בגלל התרופות שהם לוקחים?

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    11/10/2009

יסמין שלום,

בזכות התרופות והרפואה המתקדמת תוחלת החיים התארכה בצורה מאוד משמעותית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע על תרופה
    שרון
    07/10/2009

שלום
    האם אפשר בבקשה לקבל מידע על תרופת הלפונקס בהקשר של סכיזו'?
    מה השם הגנרי ומה החומר הפעיל שם?
    איך היא עובדת על הסימנים החיוביים/שליליים?
    ועד כמה יעילה ומה תופעות הלוואי?
    מצטערת על קריבוי השאלות
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מידע על תרופה

הוספת תגובה

• מידע על תרופה

ד''ר אירנה נתנאל
    07/10/2009

שירלי שלום,

לפונקס = קלוזאפין
    תרופה נוגדת פסיכוזה. אופן פעולתה אינו לגמרי ברור, אך נראה כי אתרי הפעולה העיקריים שלה הם הקולטנים לדופאמין ולסרוטונין במוח.
    תרופה זו משמשת לטיפול במקרים חמורים של שסעת (סכיזופרניה) אשר לא הגיבו לשניים או יותר סוגים של תרופות. ניתן לצפות לשיפור ב- 30% מהמקרים שהיו עמידים לטיפולים אחרים. בגלל הסכנה שתרופה זו עלולה לגרום לדיכוי מספר תאי הדם הלבנים ולפירכוסים, ניתנת התרופה רק במקרים קשים.
    התחלת הטיפול בקלוזאפין מומלצת היום רק בהשגחה אישפוזית, וזאת לפחות עד שיצטבר מידע נוסף לגבי תופעות הלוואי שלה. יחסית לפנותיאזינים, נראה שתרופה זו גורמת פחות תופעות לוואי, ויתרונה הגדול הוא בכך שהיא כמעט שאינה גורמת תנועות בלתי רצוניות בגפיים ובפנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי התמוטטות עצבים
    אורלי
    06/10/2009

שלום רב,
    ברצוני לשאול. אחיו של בעלי סבל מ"התמוטטות עצבים, בצבא. מחיפוש באינטרנט הנבתי כי מדובר במושג עמיי וכלל אינו מתייחס לשם מחלה. אך זה מה שבעלי סיפר לי וכך גם כל אחיו מצידים זאת כך. ממה שסופר לי. אחיו של בעלי החל לשרת בגולני. באחת מחופשותיו, הוא ישן ללא הפסקה, קם וחזר לישון, שוב ללא הפסקה. אחיו הבינו כי מדובר במשהו לקוי, לקחו אותו לבית החולים, ומשם נשלח למחלקה הספיכיאטרית. הוא המשיך את שירותו ביחידה קרובה לבית, והוכר כנכה צהל. מטופל בכדורים ונפגש עם פסיכיאטר אחת לחודש.
    נכון להבחור חסר ביטחון באופו כללי, מאוד תלותי באחיו ( האב נפטר והאמא לא ממש מתפקשת כאמא) מתקשה לעמוד בתנאי לחץ, אך נשוי, אב לילדים ועובד.
    שאלתי: אם אין מונח כזה הנקרא התמוטטות עצבים, במה יכול להיות מדובר ? בעלי אמר לי כי נאמר להם כי יש וייתכן כי הבחור סבל מאיזו לקות למידה בעבר... דבר שגרם לבעיה. נשמע לי מוזר ולא ברור. מדוע נאמר להם כי הבחור לקה בהתמוטטות עצבים ואילו אופיצו יכולות לעלות כאפשריות לגבי בעייתו ? כמו כן, האם קיים סיכוי להעברה בתורשה לבעיה נפשית כפי שתואר בזאת ?
    תודה,
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי התמוטטות עצבים

הוספת תגובה

• התמוטטות עצבים

ד''ר אירנה נתנאל
    07/10/2009

אורלי שלום,

התמוטטות עצבים הוא מושג עממי המתייחס להתקף פתאומי שמשבית את האדם מהתנהלותו השגרתית. לעתים קרובות התמוטטות עצבים יכולה לנבוע מחוסר יכולת של האדם להתמודד עם אירוע בחיים או משבר. זאת לא אבחנה רפואית ובדרך כלל משתמשים בביטוי זה כשמתכוונים למשבר, דכאון או התקף פאניקה. לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי להבין מה סיבות שגרמו לתופעה זו אצל קרוב משפחתך. לא בורו גם באיזו בעיה נפשית מדובר לכן, אין דרך לדעת אם זה עובר בתורשה.
    כדי שתקבלי מענה לשאלותיך ותוכלי להבין את המצב, אני מאוד ממליצה להפנות את השאלות לרופא המטפל של הבחור.

תודה על פנייתך לפורום,
    חג שמח,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    צבי
    06/10/2009

האם יש אפשרות שתרופות פסיכיאטריות שלוקחים למאניה דיפרסיה - שהתופעות לוואי שלהן הן עצבנות, רגזנות, התפרצויות על אחרים בלי פרורורציות וכו'?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות

07/10/2009

לצבי שלום
    כל תרופה יכילה לגרום לשינויים התנהגותיים לא רצויים. הדבר לא אופייני כ"כ אבל לפעמים רואים תופעות שליליות כאלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת ציפרלקס
    אופיר
    06/10/2009

אני משתמש בציפרלקס כחודשיים
    עד כה התרופה השפיעה מצויין, רמת ריכוז גבוהה
    סיימתי קורס במטמתיקה בהצלחה רבה ואני לפני התחלת
    לימודים גבוהים.
    בשבוע האחרון חלה ירידה בהשפעת התרופה והתחיל כאב ראש חזק
    שפוגע ברמת הריכוז.
    אודה לכם מאוד אם תדריכו אותי מה לעשות בעניין
    זה די דחוף בהתחשב בעובדה שהלימודים מתחילים בקרוב.

בברכה
    אופיר

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת ציפרלקס

הוספת תגובה

• השפעת ציפרלקס

07/10/2009

לאופיר שלום.
    עליך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך על מה לעשות. לפעמים צריך לשנות תרופה לפעמים מאוד עוזר לעלות את המינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזואובססיב
    שני
    06/10/2009

לאחר נסיונות כושלים בתרופות רספרידל וזיפרקסה, אנו מנסים תרופה בשם לפונקס.
    מה דעתך על התרופה?
    האם מנסיונך היא תוכל להיות יעילה לסכיזופרניה עם סממנים אובססיביים?
    האם תרופה זו עלולה לדכא או לעורר גם אובססיות?
    האם לתרופה זו ניתן להוסיף תרופה נוגדת חרדה, ומתי?
    האם אפשר למצוא את "תרופת הפלא" למחלה כל כך קשה זו?
    האם אתה מכיר אנשים שהשתקמו מסוג כזה של סכיזופרניה?
    האם סוג כזה של סכיזופרניה נחשבת לקשה ביותר לטיפול?
    מדובר בנער כבן 18.

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזואובססיב

הוספת תגובה

• סכיזואובססיב

07/10/2009

ליסמין שלום
    הרבה שאלות. אני משאר שהנער מאוד חולה.
    לפונקס נחשבת לתרופה היעילה ביותר בסכיזופרניה. למרות שהיא לפעמים מחמירה סימנים אובססיביים עדיין יש לנסות אותה במצבים העמידים.
    הרבה מטופלים משתפרים משמעותית עם הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקסור
    ירון
    05/10/2009

אפקסור יעיל כמו הSSRI בטיפול בOCD?

לקביעת תור
    סגירה
    אפקסור

הוספת תגובה

• אפקסור

07/10/2009

לירון שלום
    התשובה היא כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה