מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמכרות לאתרי צ'אטאנונימי21/09/2009
שלום רב,
מהו התהליך הנכון להשתחחר מהתמכרות לאתרי הכירויות?
במשך תקופה די ארוכה (כ-5 שנים או אף יותר) בעלי מכור לאתרי צ'אט. אנחנו נשוים כ-3 חודשים ומכירים כ-3 שנים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אירנה נתנאל21/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=182 id=link]התמכרות, התמכרויות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות מוטוריות בעת מעבר ללפונקסירון20/09/2009
בני עבר התקף פסיכוטי לפני שנתיים, סובל מלחץ וחרדה המלוות
לעתים בהתקפים של מחשבות בלתי שיגרתיות (לועגות לו) מלוות
במנגינה אבל במחשבה ולא בקול. עקב כך שונה הטיפול במהלך שנתיים
אלה מריספרדל לזיפרקסיה ולאחרונה ללפונקס. המעבר מ 30 מ"ג
זיפרקסה ל 200 מ"ג לפונקס היה הדרגתי לאורך 3 שבועות ובסיומו
החלה הפרעה מוטורית בדיבור: הוא מרגיש שהלסת בורחת הצידה
(חיצונית: רעידה בשפה) והוא צריך לחזור על המילה האחרונה.
זה קורה מידי כמה משפטים, ואם הוא לחוץ במיוחד - מידי כמה מילים.
נוסף לכך התגברות רעידה בידיים ועוויתות שרירים בכל הגוף שאותן
הוא מרגיש ולא ניכרות מבחוץ, כולל התחלה של נפילה בעת ההליכה.
עליה של דקינט מ 2 מ"ג ל 4 מ"ג לא הועילה והפסיכיאטור שלו (שהוא
בעל ניסיון) הפסיק את הדקינט כי לפי בדיקתו אין קשיות בשרירים.
האם התופעה מוכרת ומה אפשר לעשות? האם יש מקום לערב נוירולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות מוטוריות - נוסח מתוקן
ירון20/09/2009בני עבר התקף פסיכוטי לפני שנתיים, סובל מלחץ וחרדה המלוות
לעתים בהתקפים של מחשבות בלתי שיגרתיות (לועגות לו) מלוות
במנגינה אבל במחשבה ולא בקול. עקב כך שונה הטיפול במהלך שנתיים
אלה מריספרדל לזיפרקסיה + פבוקסיל ולאחרונה ללפונקס + פבוקסיל.
המעבר מ 30 מ"ג זיפרקסה ל 200 מ"ג לפונקס היה הדרגתי לאורך 4
שבועות ובסיומו החלה הפרעה מוטורית בדיבור שנימשכת גם עכשו
(3 שבועות אחרי סיום המעבר) : הוא מרגיש שהלסת בורחת הצידה
(חיצונית: רעידה בשפה) והוא צריך לחזור על המילה האחרונה.
זה קורה מדי כמה משפטים, ואם הוא לחוץ במיוחד - מדי כמה מילים.
נוסף לכך התגברות רעידה בידיים ועוויתות שרירים בכל הגוף שאותן
הוא מרגיש ולא ניכרות מבחוץ, כולל התחלה של נפילה בעת ההליכה.
עליה של דקינט מ 2 מ"ג ל 4 מ"ג לא הועילה והפסיכיאטר שלו (שהוא
בעל ניסיון) הפסיק את הדקינט כי לפי בדיקתו אין קשיות בשרירים.
לאחרונה נאלצנו לעלות את מינון הלפונקס ל 250 והתופעה התגברה.
האם התופעה מוכרת ומה אפשר לעשות? האם מותר היה לערב את
2 התרופות בתקופת המעבר? האם יש מקום לערב נוירולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לירון
ד''ר ערן ואדים הראל21/09/2009מעבר בין תרופות בדרך כלל נעשה בהדרגה ובשילוב. תופעות נוירולוגיות כאלו הן נפוצות אך לעיתים מורכבות לטיפול ודורשות ברור מדוקדק. נוירולוג יכול לעזור בטיפול בתופעות אלו.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוול והפרעות בתיפקוד המיני , היתאני20/09/2009
כשנכנסתי למאגר התרופות בYNET בערך סרוקוול אז בטבלה למטה רשום
הפרעות בתיפקוד המיני נדיר , השאלה שלי באיזה הפרעות מדובר ?
כי אני לוקח סרוקוול 100 מ"ג בערב פעם אחת , קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום ופרטן 2 מ"ג בוקר וצהרים .
זה מאוד חשוב לי כי לצערי הזיקפה מתרופפת לה פתאום והגמירה היא מהירה האם זה מהסרוקוול או שזה ממצבי הנפשי אגב אינני נשוי ואין חברה , פשוט רווק , אודה לכם בתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בתיפקוד המיני
ד''ר אירנה נתנאל20/09/2009שלום לך,
בדרך כלל מדובר בהעדר חשק מיני, העדר זקפה, שפיכה מעוכבת.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהעודד20/09/2009
האם יש הבד בין מינון 45 מילגרום של סראקסט לבין 60 לחרדה אני הורדתי בגלל שזה מפריע לי בתפקוד מיני מה לעשות וכמה זמן זה לשתפר מהירדה של המינון ואם יש תופעות לןי בהורדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל20/09/2009עודד שלום,
לא כדאי לעסות שינויים תרופתיים על דעת עצמך. אני מאוד ממליצה לפנות לרופא המטפל.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של השמנהשלום20/09/2009
שלום רב
אח שלי מאובחן כחולה סכיזופרניה כבר מספר שנים וכרגע מטופל בתרופה בשם ? Olanzapine-Zyprexa. הבעיה שהיא סובל מתופעת לוואי של השמנה ולמרות שהוא מנסה לשמור על עצמו בזמן האחרון הוא ממש סובל מזה.
שמעתי שיש תרופות שיכולות לנטרל את השפעה הזו כמו סוליאן. אך מכיוון שהפסיכיאטר שלו מאוד ממליץ על התרופה בה הוא משתמש ומהחינת התסימינים של הסכיזופרניה היא די עוזררת רציתי לשאול האם יש מצב לשלב טיפולים או לחלופין לצרף לו משהו לטיפול שימנע את ההשמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
דרור20/09/2009אילו סימנים יש לו? לפי מה שהבנתי סוליאן במינון מסוים מטפלת בסימנים חיוביים ובמינון אחר מטפלת בסימנים שליליים, כדאי לבדוק את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי אין סיבה לשלב טיפולים
מיכל21/09/2009אם שתי התרופות מטפלות בדיוק באותו דבר ולמיטב ידיעתי הסוליאן מטפלת ביעילות בסימפטומים חיוביים.
הסיבה שסוליאן לא גורמת לתופעות לוואי של השמנה וישנוניות היא כיוון שהיא לא אנטגוניסטית לקולטנים היסטמינרגים, בניגוד לתרופות אחרות מאותה משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במינון בOCDירון19/09/2009
שלום רב,
הרופא שלי טוען שאחרי שנה וחצי של טיפול בOCD כשהמטופל מרגיש טוב בכל הזמן הזה הוא מוריד במינונים.
שאלתי היא מה ההיגיון בירידה במינונים, הרי התרופות לא מרפאות את הOCD, ואם מינון (או מינונים אם זה שילוב של תרופות) מסויים עזר אז ירידה במינון אמורה להביא להחמרה במצב (כמובן שיש את האופי הגלי של ההפרעה, אבל בלי קשר), אז לפי ההיגיון הפשוט המטופל אמור להמשיך לקחת את המינונים שעזרו לתקופה בלתי מוגבלת ואסור לרדת במינון.
אשמח לתשובתך.
תודה מראש, חג שמח ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD
ד''ר אירנה נתנאל20/09/2009ירון שלום,
כאשר מפסיקים תרופות אכן, קיימת סכנה שההפרעה תחזור. לכן, כדאי לשלב תרופות עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT ניתן לרכוש כלים להתמודדות ולשליטה מירבית בהפרעה. כלים אלה יאפשרו למנוע הישנות של OCD לטווח הארוך כאשר תחליט להוריד את התרופות.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהעידן19/09/2009
מה נישמע?האם זה בסדר שאני לא חושב על כלום אין לי מחשבות על כלום הראש שלי ריק אני בכככל לא חושב כבר שנה אני לא חושב על כלום האם זה מעיד על איזה בעיה פסכטירית או משו אין לי מחשבות בככל אני לא יודע איך חושבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר אירנה נתנאל19/09/2009עידן שלום,
העובדה היא שכתבת את ההדעה שלך בפורום, זה מראה על כך שהתרחש אצלך תהליך חשיבתי. במידה והתופעה שאתה מתאר מפריעה לך אני ממליצה לפנות להתיעצות פסיכיאטרית.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלקה פסיכיאטרית משפטיתערן לוי19/09/2009
אושפזתי במחלקה ב בפרדסיה והיייתי סגור חודשיים וחצי
עד שהיתה לי ועדה שאישרה לי חופשות ארוכות שישה ימים בבית ויום בבית חולים
ושלושה ימים היה לי כיף ולקחתי את הטיפול והיה לי דודה לעשן חשיש
אז עישנתי בערב ראש השנה שני באנגים וזה השפיע עלי לא טוב
אז כבר הבנתי שאסור לי לעשן אבל ראו עלי שאני מסטול המשפחה שלי
אז אחי הגדול רוני שהוא אנטי סמים אמר לי שהוא ידבר עם הפסיכיאטר ויבטל לי את החופשות הארוכות בגלל שעישנתי ניסיתי לשנות את דעתו במהלך ערב ראש השנה ולא עזר לי כלום
אמא שלי מקבלת אותי בבית למרות הטעות והוא החליט אחרת
אז השאלה שלי היא כזאת האם רוני יכול להשפיע על הפסיכיאטר אחרי שאישרו לי בועדה חופשות ארוכות לקצרות למרות שאמא שלי מקבלת אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לערן
ד''ר אירנה נתנאל19/09/2009ערן שלום,
אחיך יכול לדווח לפסיכיאטר על מה שקרה והפסיכיאטר יחליט כיצד להגיב. במידה והפסיכיאטר יעריך כי כדאי לקצר את החופשות שלך הוא יפעל בהתאם.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהעודד19/09/2009
שלום אני שותה סראקסט הרבה שנים התחלתי ב20 אחרי כמה שנים 40 ולפני 10 חודש 60 מילגרם מי העליה של ה60 יש לי בעיה במין השפיכה לוקחת הרבה זמן במיוחד שעושים יום אחרי יום אני רוצה לחזור ל40 איך עושים זאת ואם יש משמעות ללחץ וחרדה במינון 40 או 560 מה אתה ממליץ לעשות ואם ב40 מילגרם זה מינון מיקסמלי לחרדה ולחץ או60 לא יודע מה לעשות מפחיד שהכול יחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
עודד19/09/2009תענו בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל20/09/2009עודד שלום,
המינון המקסימלי של סרוקסאט 60 מג'. לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי לענות על שאלותך. כדי לתת תשובה מקצועית לגבי תרופות, יש צורך לבחון את המצב תוך הכרות איתך. אני ממליצה לפנות לרופא המטפל ויחד איתו למצוא דרך לעזור לך.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר התמדה בטיפולעמית17/09/2009
בני בן ה-26 חולה בסכיזופרניה ומטופל ברספרדל. הוא עדיין גר איתנו בבית ואפילו חשבנו שאולי יצליח לחזור לתפקד ואולי אפילו לעבוד. לאחרונה חלה הרעה במצבו ולא הצלחנו להבין למה, עד שהבנו שהוא פשוט הפסיק לקחת את התרופות שלו. הוא מתלונן עליהן וטוען שהוא מעדיף להישאר עם ההזיות שלו מאשר לעבור את הסבל של התרופות. אנחנו אוהבים אותו מאד אבל איננו יודעים מה לעשות. איך אנחנו בתור הורים יכולים לדאוג לכך שיקח את התרופות שלו? האם זה בכלל בסדר להכריח אותו או שכדאי לנסות תרופה אחרת שאולי הוא יסתדר איתה טוב יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר התמדה בטיפול
ד''ר אירנה נתנאל19/09/2009עמחת שלום,
אפשר לנסות רספרדל שניתן בזריקה לשריר פעם בשבועיים. חשוב להבהיר לבנך שטיפול תרופתי הכרחי כדי לחיות חיים טובים ולהשיג מטרות שהוא מעריך בחיים. ללא תרופות מצבו יחמיר ויפגע בו באופן מאוד משמעותי בתחומים השונים של החיים.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהשי17/09/2009
שלום ד"ר,
מאז שאני זוכר את עצמי אני פחות שמח מאנשים אחרים, פעמים רבות עם מצב רוח לא טוב, בעיקר בבקרים וכשיש לפני יום עמוס.
אני די נלחץ מאירועים חדשים, הכרות של אנשים חדשים, בעיות וצרות לא מתוכננות מה שאולי מגביר את תחושת הדיכאון. בגלל הלחץ קשה לי נורא לעשות שינויים הגם שאני יודע שהם נחוצים ונכונים עבורי וגם להתפתח יותר מכל הבחינות. אני מתפקד בסדר גמור מבחינת עבודה וחיי משפחה אבל מרגיש שהייתי יכול הרבה יותר אם לא הייתי חרד כ"כ מכל שטות.
בנוסף, יש לי לעיתים בעיות שינה ולכן לוקח פעם ב.. סטילנוקס. אני לוקח את הכדור כשעה וחצי לפני השינה ומשתלטת עלי תחושת היי אופטימית ונעימה :), אני לוקח הכל בקלות וכמובן שנרדם מהר מאוד.
השאלות: א. האם מצבי כפי שתארתי מצריך לדעתך סוג של טיפול נפשי?
ב. האם יש תרופה שבדומה לסטילנוקס תאפשר לי להשתחרר קצת בשעות היום מהלחץ וממחשבות מכבידות ולהיות קליל יותר לגבי החיים? אך שלא תפגע ביכולות המנטליות שלי
מצפה לתשובתך
שי
שי
ד''ר אירנה נתנאל19/09/2009שי שלום,
נראה, שהתופעות שאתה מתאר גורמות לך לסבל רב ומפריעות לממש במלואו את הפוטנציאל הקיים בך. למרות שמצבך מלווה אותך לאורך כל חייך ניתן ללמוד מיומנויות של התמודדות יעילה עם המצבים הרגישים שיאפשרו לך להגיעה למקום יותר טוב בחיים ולהשיג מטרות שאתה מעריך. אני מאוד ממליצה לפנות לאבחון מקצועי ומעמיק במטרה להבין את מצבך ולמצוא דרכים לעזור לך.
תודה על פנייתך לפורום,
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרהלילך17/09/2009
אני בת 24 וחצי
רציתי לדעת אם לוסטארל יכול לעזור לתופעות חרדה כמו חולשה איטיות בגוף ותזוזות בעיניים כאילו רואים דברים בצורה לא חלקה לא ישר כמו שמסתכלים על מדף ורואים את 2 הצדדים שלו גם כשמתמקדים רק באחד כאילו עוד חלק נכנס לתמונה
וגם איברים בגוף שלא יורדים בצורה חלקה כמו קטועים כזה אני מעלה את היד נגיד למעלה וכשאני מורידה אז היא יורדת בהדרגתיות כזה כמו מקוטעת ונוקשה וכך גם בראש זה קורה וכבדות בראש לחץ כזה ורעידות שקוראות בזמן מאמץ נגיד אני שוכבת ומתרוממת לכפיפות בטן אז כל השרירים רועדים וקופצים כזה
רציתי לדעת אם לוסטארל יכול לעזור לי לתופעות כאלה אני לוקחת לוסטארל של טבע 100 מ"ג 2 כדורים ביום בבוקר
זה מינון מספיק או שצריך לעלות יותר?
והאם זה בכלל יכול לעזור לי ? אני לוקחת אותו כבר מ- 10.8 כדור וחצי ומ 5.9 2 כדורים אני לוקחת עד עכשיו
במקביל אני נמצאת בטיפול התנהגותי קוגניטיבי
אני מקווה שתענו לי בהקדם כי אני לא יודעת אם זה טוב או לא ואם כדאי להחליף לכדור אחר אם לוסטארל לא יכול לעזור ואם המינון שאני לוקחת הוא מספיק
אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות חרדה
ד''ר אירנה נתנאל19/09/2009לילך שלום,
לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי לענות על שאלותייך. חשוב להיות במעקב אצל הרופא המטפל שמכיר אותך ואת מצבך. אני ממליצה להתיעץ איתו בקשר ליעילות התרופה והמינון האפקטיבי. באופן כללי, לוסטראל נמצא יעיל לטיפול בחרדות. נדרש לפחות כשבועיים-שלוש על המינון הטיפולי כדי להרגיש את השפעת הכדור במלואה. במידה ובמהלך מספר שבועות לא תרגישי שיפור אפילו מועט, כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בחזרה
לילך21/09/2009אני מבינה אבל השאלה שלי עם מינון כמו 100 מ"ג של לוסטארל זה מינון מספיק כדי שיהיה השפעה או שצריך מעל 100 מ"ג?
אני שוקלת57 והגובה שלי 1.57
אשמח אם תענו לי לגבי המינון רק כי הפסיכאטר שלי כרגע בחו"ל ורציתי לדעת אם יש טעם להמשיך לקחת 100 מ"ג אם מינון כזה יכול להשפיע למרות זאת?
אשמח אם תענו לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוסטרל
ד''ר אירנה נתנאל21/09/2009לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי לתת תשובה קונקרטית. טווח המינון של לוסטרל 50 מ"ג - 200 מ"ג. בדרך כלל אם יש תגובה חיובית לתרופה נוטים לעלות את המינון. במידה ואין שיפור בכלל ניתן לשקוך החלפת התרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בחזרה
לילך21/09/2009תודה שענית לי מהר
רק רציתי לשאול שאלה נוספץ לגבי תופעה נוספת אני רואה כמו הרגשה שהכל לא ישר לי נגיד אני מסתכלת על טלוויזיה ואז מזיזה את העין לכיוון אחר אז זה כמו שאני רואה קו ישר או נגיד אני מסתכלת על כמה דברים שנמצאים אחד ליד השני אז זה כמו שאני רואה בצורה של חצי עיגול זה ממש מפחיד אותי ההרגשה הזו שרואים ככה
רציתי לדעת אם זו תופעה מוכרת של חרדה? כי עברתי בדיקות דם ונוירולוגים והכל תקין אצלי
אז אבחנו אותי שזה קשור לחרדה ונתנו לי את הלוסטארל
השאלה אם לוסטארל יכול להשפיע על תופעה כזו בכלל?
אני אשמח אם תענו לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדה ריאליזציה
ד''ר אירנה נתנאל22/09/2009לילך שלום,
תופעה שאת מתארת יכולה להיות דהריאליזציה. היא סימפטום של חרדה ומאופיינת על ידי תחושה מוזרה כלפי המציאות כאשר רואים את המציאות בצורה מעווטת. התופעה יכולה להיות מאוד לא נעימה, מפחידה אבל היא כלל לא מסוכנת. היא חולפת כאשר רמת החרדה פוחתת. לוסטראל אכן, יכול לעזור. כמו כן, טיפול CBT קצר וממוקד מאוד יעיל בהתמודדות עם תופעה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
סופיה27/09/2009שלום אפשר לדעת מה זה תיפול הנוסף שרשמו לך cb משהו כזה . אם את יודעת תרשמי לי בבקשה ל[email protected] תודה וגמר חתימה תובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCBT
ד''ר אירנה נתנאל28/09/2009סופיה שלום,
פסיכותראפיה קוגניטיבית-התנהגותית CBT מתמקדת בתהליכים שכליים והשפעתם על הרגשות ועל ההתנהגות. נקודת המבט בגישה זו מתמקד בשאלה כיצד מחשבות ועיבוד מידע יכולים להשתבש ולגרום לרגשות ולהתנהגות בלתי מסתגלת. הגישה מתייחסת למחשבות כאל "התנהגויות" שאפשר לחקור אותן אמפירית ואחר כך להעניק להן תשומת לב מרכזית בטיפול. כמו כן, חקר דפוסים של עיבוד מידע משובש אצל בני אדם בעלי צורות שונות של פסיכולוגיה האיר את המנגנונים הכרוכים בהשתמרותן של הפרעות מסוימות. לגישה השפעה רבה בגלל ההצלחות שהיו לה בפיתוח טיפולים יעילים בהפרעות בבעיות רבות בשל הדגש על מחשבות מסולפות בהבנת התנהגויות חריגות. לפי הגישה בני אדם בונים מבנים אישיים – דרכים ייחודיות לכל אדם לתפיסת עצמם, בני אדם אחרים ואירועים בחיים. בני אדם משתמשים במבנים אישיים אלה כדי לפרש אירועים המתרחשים סביבם. מכאן שהמשמעות שאדם מייחס לגירוי מסונן דרך המבנים האישיים המיוחדים לו. כתוצאה מהעברת מידע דרך הפילטרים הללו נוצרת תחושה שלילית ותגובה רגשית. כך למשל, הפירוש שנותן אדם להערה שהעיר לו מכר עלולה לגרום לסערת רגשות, גם אם נאמרה בתמימות ובלא כוונה לפגוע. הטיפול על פי הגישה מצטיין בזיהוי מדויק של התנהגויות בעיתיות ספציפיות ובעקבותיו שימוש בטכניקות המכוונות ישירות לאותן ההתנהגויות ולאותן הקוגניציות שמנחות התנהגות מסוימת. שינוי התנהגות באמצעות שינוי קוגניציות. זאת בניגוד לטיפול הפסיכודינאמי, המניח כי מגוון רחב של בעיות נובעות ממערך מוגבל של קונפליקטים תוך נפשיים (כגון תסביך אדיפוס בלתי-פתור), ולכן טכניקות הטיפול הפסיכודינאמי נוטות שלא להתמקד ישירות בבעיות הייחודיות של האדם או בתלונותיו.
מטפלים קוגניטיביים התנהגותיים משתמשים במגוון טכניקות המיועדות לשינוי כל הטיה קוגניטיבית שלילית שהמטופל מפתח. בשלבים הראשונים לומדים המטופלים את הקשר בין דפוסי החשיבה שלהם לבין תגובותיהם הרגשיות. הם לומדים לזהות את כמחשבותיהם האוטומטיות ולתעד את תוכן החשיבה והתגובות הרגשיות שלהם. אחרי שלמדו על הטעויות הלוגיות שבדרך חשיבתם, הם לומדים לערער על תקפותם של מחשבות אוטומטיות אלה. במהלך הטיפול המטופלים אוספים מידע באמצעות ניסויים נטולי הטיה, המאפשרים להם להפריך את אמונותיהם המוטעות. מטלות התנהגותיות שמטופלים מבצעים בנויות על פי דרגת הקושי מן הקלות ביותר לקשות יותר. במהלך הטיפול המטופל רוחש מיומנויות חיוניות להבטחת חסינות מפני נסיגה כאשר ייאלץ המטופל להתמודד בעתיד עם אירועי חיים מעוררי דחק. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי קצר טווח, תחילתי, יעיל וממוקד מאוד. יחס בין עלות – תועלת הפך את הגישה לגישה הכי יעילה בחברה המודרנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיהיוני17/09/2009
יש לי נטייה לאובססיה לדברים מסויימים .למשל שאובד לי משהו (שעון או צמיד לדוגמא) . וללא סיבה נכנסת לי לראש מחשבה שאם אני לא אמצא את החפץ המסויים אני חושש שאני לא אהיה כבעבר .וזה כך לגבי חפצים ששייכים לי או סתם מחשבות טורדניות שנכנסות לי לראש כמו מעגל קסמיםשלא נגמר .
שאלות
1.האם זה תקין ?
2.קשה לי מאוד להלחם עם זה אני משתדל להשלים עם המצב . מה אתה ממליץ לי לעשות כדי שהמחשבות והחרדות יפסיקו ?
האם תוכל לפרט לי בהרחבה מה זה??
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה
ד''ר אירנה נתנאל19/09/2009יוני שלום,
מחשבות טורדניות תופעה מאוד נפוצה ומופיעה בשכיחות של 2-3% באוכלוסיה. הטיפול היעיל ביותר הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT תוכל ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם המחשבות הטורדניות. לעיתים קרובות אנשים שסובלים מהפרעה זו נוטים לעשות דברים שמחזקים את המחשבות ולכן, חשוב ביותר ללמוד כלים התמודדות נכונה שמחלישה את המחשבות. צעד ראשון, חשוב שתבין כי אין לנו שליטה על המחשבות, הן יכולות לתקוף ולהיכנס לראשנו ללא שליטתנו. יש לנו שליטה אך ורק על התגובה שלנו למחשבות האלה ותגובתנו היא קריטית וקובעת את המשך ההתרחשות (האם תכנס למעגל הקסמים או תפסיק אותו).
במידה והתופעה מפריעה לך, אני מאוד ממליצה לפנות לטיפול מקצועי ומסודר.
תודה על פנייתך לפורום,
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות הטיפולאהוד16/09/2009
כמה חשוב הטיפול הראשוני בדיכאון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות הטיפול
ד''ר אירנה נתנאל19/09/2009אוהד שלום,
הטיפול הראשון חשוב ביותר. על פי הקרטריונים המקובלים, במידה ותוך 3 חודשים דיכאון לא עובר לבד יש צורך בטיפול. הטיפול היעיל ביותר בדיכאון הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה שיאפשרו למנוע חזרתיות של דיכאון לטווח הארוך.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שיתוף פעולהאילה16/09/2009
מה ניתן לעשות כאשר הסבתא בת 76 אינה משתפת פעולה ואינה מוכנה לפנות לעזרה של פסיכיאטר או אחר. היא סובלת מדיכאון קליני עמוק, מביעה רצון למות, "נהנת" מהקורבנות שאותה היא מפתחת. בקיצור- פולניות קשה. בהיבט הפיזי היא לא מוכנה לקבל סיוע ומכבידה על עצמה, כך שנגרמות פגיעות, נפילות, הליכות מיותרות וכו'....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שיתוף פעולה
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2009אילה שלום,
כדאי לנסות לפעול דרך רופא המשפחה ובשיתוף איתו לנסות להביא את סבתא לעזרה מקצועית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)