פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות
    ניקול
    03/09/2009

אני בת 30 אמא לשני ילדים קטנים טופלתי בעבר בסרוקסט דרך רופא המשפחה עקב חרדות ואגורפוביה, היום כחצי שנה לאחר שהפסקתי את הטיפול (כי הרגשתי יותר טוב) חזרו לי החרדות והתחלתי שוב לקחת סרוקסט חצי כדור ליום במטרה להעלות את המינון לכדור ביום
    אני לוקחת כבר במשך שבוע ומרגישה שהחרדות מתחזקות ונורא קשה לי (אין לי גם שום תמיכה מהמשפחה)
    מה לעשות האם לסבול בסבלנות עד שיעבור והכדורים יתחילו להוריד את החרדה או שאתה ממליץ משהו אחר
    וביכלל מה דעתך על סרוקסט לטיפול בחרדות ואגורפוביה?

את האמת מאוד קשה לי אני צריכה לטפל בילדים לקחת אותם לגן וכו… וזה מאוד קשה לי אולי אתה יכול להרגיע אותי או להמליץ על משהו שיעזור
    אין לי אפשרות לצאת לפגישה עם רופא כי החרדות סוגרות אותי אז אני מחכה שהכדורים יאזנו קצת את החרדה ואחר כך אני הלך לטיפול מקצועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    04/09/2009

ניקול שלום,

סרוקסט, תרופה טובה לטיפול בחרדות אך חשוב ליטול את התרופות תחת פיקוח של רופא. יש להתחיל בתרופה באופן מאוד הדרגתי (במשך שבוע הראשון רק רבע כדור, שבוע שני להוסיף עוד רבע וכו'). כשאת לוקחת את ילדיך לגן תגשי לפחות לרופא משפחה. חשוב להבהיר שכדי להתמודד עם חרדות ואגורופוביה נדרש טיפול שיטתי, עקבי ומקצועי על ידי איש מקצוע שמומחה לחרדות.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך רופא המשפחה

ניקול
    05/09/2009

רופא המשפחה שלי אומר לי לעלות במינון אבל אני פוחדת שזה יחזק את החרדות
    האם לחכות עוד קצת עד שאני ירגיש יותר טוב ואז אעלה במינון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך רופא המשפחה

ד''ר אירנה נתנאל
    05/09/2009

ניקול שלום,

קשה לענות על שאלתך דרך הפורום. אני מציעה שתצמדי להמלצות רופא המשפחה שמכיר אותך ואת מצבך. בדרך כלל עולים במינון באופן מאוד הדרגתי כדי לאפשר לגוף הסתגלות טובה יותר לתרופה ועל מנת לצמצם תופעות הלוואי של התרופה. תתיעצי עם הרופא שוב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס(אסציטלופראם)
    שבי
    03/09/2009

שלום.
    אני סטודנט שצריך לעשות עבודה על התרופה ציפרלקס...
    היכן אני יכול לקבל מידע על ההרכב הכימי ורקע על החומר אסציטלופראם?
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס(אסציטלופראם)

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    04/09/2009

שלום לך,

נסה לפנות לנציגות של חברת התרופות בארץ (חברת לונד בק).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    ליהי
    03/09/2009

היי (:
    אתמול הייתי אצל הפסיכיאטרית והיא נתנה לי את הכדור ציפרלקס. אני מאוד רוצה לקחת אותו, אבל חוששת מתופעות הלוואי שלו- אני אחרי ירידה של 21 קילו, ויש לי פחד רציני שאני אשמין בגלל הכדור. שמעתי שהעליה במשקל נגרמת בעקבות חומר מסויים שמופרש וגורם להאטה בחילוף החומרים... האם זה נכון? או שאם ויש עליה במשקל היא כתוצאה מהגברת התיאבון? ובשורה התחתונה, השאלה היא אם העליה במשקל נתונה לשליטה, או שגם אם אמשיך לשמור על תזונה מסודרת יש מצב שאני אשמין?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• שכחו אותי

ליהי
    06/09/2009

אני צריכה תשובה, בבקשה... :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס אכן משמין, את יכולה לנסות

שרון
    07/09/2009

תרופה אחרת
    יש היום תרופות מצויינות ויתר חדישות שלא גורמות להשמנה כמו תרופות מהדור הישן
    כגון ציפרלקס
    אני נוטלת ויפאקס XR שאפילו רזיתי איתה קצת וגם מטפלת מעולה בדיכאון ובמצבי הרוח
    בהצלחחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    09/09/2009

ליהי שלום,

דיכוי התיאבון הינה התופעות המוכרות והכשיחות ביותר של ציפרלקס. בדרך כלל עם ציפרלקס לא אמורים לעלות במשקל. יחד עם זאת ישנם מקרים של עליה במשקל שנגרמת מסיבות שונות. במידה ובמהלך נטילת הכדור תתחילי לעלות במשקל, דווחי על כך לרופא המטפל ותשקלו שוב מה ניתן לעשות. פעילות גופנית ואכילה נכונה מסיעיים בשמירה על משקל תקין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת שאני באמת הולכת למות
    יסמין
    03/09/2009

אני חושבת שאני באמת הולכת למות. אני מפחדת. אף פעם לא פחדתי למות, אבל מאז משהו שקרה לפני כמה חודשים אני גם מפחדת למות, אבל אני לא פחות מפחדת להישאר כאן, כלומר בחיים. אני כל כך מפחדת. לפני כמה שנים בלעתי הרבה כדורים והתעוררתי אחרי כמה ימים בטיפול נמרץ. אני לא חולת נפש. תמיד בכל המסמכים כותבים הפרעת אישיות גבולית. אולי אני אוכל להשיג כדורים איכשהו. אני אבלע כדורים ואתלה את עצמי. כולם אומרים שאני כזו עדינה. אני מרחמת על העור העדין של הצוואר שלי שעומד להיחתך מהחבל. אני גם לא יודעת איפה ואיך אני אתלה את עצמי, וזה כמובן חייב לבוא גם עם כדורים מרדימים. אין לי לאן לפנות יותר. במרפאות ציבוריות פשוט לא רוצים לקבל אותי. למטפלים פרטיים אין לי כסף. אין שום מקום שאפשר לפנות אליו. אף אחד לא רוצה אותי פה. אני לא מעניינת את אף אחד. פעם הייתי תמיד ה"חכמה", ה"מוכשרת". עכשיו אני כלום. אני רוצה למות לפני ראש השנה.

הוספת תגובה

• ליסמין

ליהי
    03/09/2009

וואו לא יכולתי שלא להגיב. מרגישים את הכאב הרב שלך אפילו דרך המחשב. אל תאבדי תקווה. אני לא יודעת מה המצב שלך, מה קשה לך, אבל לא הכל אבוד גם אם זה נראה ככה כרגע. יש רגעים שמרוב שרע לנו, גם החלקים הטובים בחיים נצבעים בצבע שחור. אני יודעת שאולי כרגע זה לא נראה ככה, ואולי גם יישמע קלישאתי, אבל החיים הם מתנה. לכולנו יש את הרגעים שנמאס מהכל, שהכל נראה חסר תקנה, אבל זה לא נכון, אנחנו אלה שבוחרים לראות את זה ככה, אנחנו אלה שבוחרים לוותר. הכל אפשר לשנות, כל דבר שרק תרצי, כל דבר שרק מפריע לך, רק תבחרי לשנות אותו- ועם קצת אמונה, עשייה והתמדה וכמובן זמן (כמו לכל תהליך) אפשר לשנות דברים מקצה לקצה. אני אשמח לדבר איתך מחוץ לפורום, זה המייל שלי [email protected] ורק אם יבוא לך את מוזמנת לפנות אליי בכל שניה, אפילו סתם לשלוח נקודה אם את לא רוצה לפרסם פה את המייל שלך (ואם בא לך, אני יותר מאשמח לשלוח לך הודעה). שום דבר לא אבוד, וזו הבטחה ממישהי שארבע שנים בקושי חיה, בהכל אפשר לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות

אלישבע
    05/09/2009

היתה לי פעם חברה שדיברה כמוך - רצתה להתאבד וגם עשתה ניסיונות בעבר. גם היא הרגישה שמטפלים לא רוצים לקבל אותה ושאין לה כבר שום מוצא. כיום היא כבר לא אובדנית. החיים לימדו אותה שהחיים הם מתנה שאסור לסרב לה. אולי את לא מרגישה ככה וזה בהחלט לגיטימי כי סה"כ כל בנאדם חווה את החיים אחרת. אבל אולי תוכלי לנסות להבין את ההרגשה שלך שלא רוצים אותך ולא מעוניינים לטפל בך:
    פעם דיברתי עם פסיכיאטר לגבי חבר שגם היה אובדני. הפסיכיאטר אמר שהוא לא מקבל מטופלים אובדניים כי הוא לא עוזר למי שלא עוזר לעצמו. בזמנו הרגשתי שהפסיכיאטר הזה אינו אחראי, אבל היום אני מבינה את זה אחרת. גם אני הייתי אובדנית - ניסיתי פעם אחת להתאבד. יותר לא אעשה את זה. הבנתי שאני צריכה להילחם בשביל עצמי. אמנם אני מיואשת...אבל אני כבר מוכנה לסבול. התרבות בה אנחנו חיים היום מלמדת אותנו שהחיים צריכים להיות מהנים ומדהימים. זה לא נכון בכלל. החיים יכולים להיות שק של צרות וסבל רצוף. אבל תראי את זה ככה: מי שנלחם בשביל עצמו הוא לא יוצא דופן, הוא לא בנאדם חסר מזל והוא לא כישלון. מי שנלחם הוא בנאדם שמוכן להכיר בעובדה שהחיים הם לא מסלול לפי הזמנה מראש. החיים הם מה שיש. ועם זה מתמודדים או ששום דבר לא זז. קחי למשל את מקצוע הדוגמנות. זה מקצוע שעושה רושם שהדוגמנים והדוגמניות נוצצים, יפים, מאושרים, עשירים. אבל המציאות היא שהם עובדים מאוד קשה, אסור להם להנות ממאכלים שהם רוצים, אלא צריכים להקפיד על משקל מאוד מסוים. ככה זה גם בשבילנו. כתינוקות, השקיעו בנו המון נשיקות ותשומת לב. ולאט לאט, עם השנים, אנחנו גדלים ואנחנו הופכים להיות "סתם" עוד בנאדם. ופתאום צריך לעבוד בשביל עצמנו וצריך לפתור בעיות וצריך גם לסבול.
    כמישהי שניסתה להתאבד ושהחליטה שיותר לא אעשה את זה, אני אומרת לך שאני עדיין סובלת, אבל עכשיו יש לי סיפוק גדול מזה שאני נלחמת בשביל עצמי - אני קצת יותר אסרטיבית. ואני יודעת שזה גבורה. להתגבר על הפחדים, להתגבר על הסבל גם אם זה אומר לסבול בשקט עם עצמי בלי שאף אחד יעריך את המאמץ שאני עושה.
    תלמדי להאמין שאת שווה את זה. אני לא מכירה אותך, אבל אם את בנאדם ממוצע, אז את עם יופי וחוכמה ממוצעים. וזה נורמלי לגמרי. הצרות שלך הם צרות כמו שיש לכל אחד צרות. תביני שזה סביר ושבכל מצב - את שווה את המלחמה הזאת שאת צריכה להילחם. את צריכה להיאבק כדי לשרוד ריגשית.
    אולי תחפשי בסביבה אנשים שאת יכולה ללמוד מהם על שמחת חיים. יש לי חברה כזאת שהיא כל כך מלאה בשמחת חיים שרואים את זה בשפת הגוף שלה ובמבט על פניה. מחווית ההיכרות איתה אני לאט לאט מפנימה שגם אני יכולה להרגיש ככה. אולי ייקח לי לא מעט זמן...אבל שווה לי להילחם ולהשיג את זה בכבוד. בשביל עצמי. ואת - בשביל עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו תרופה טובה נגד דיכאון וגם עוזרת בשפיכה מוקדמת?
    דניאל
    02/09/2009

האם זו תרופה טובה נגד דיכאון וגם עוזרת בשפיכה מוקדמת?

האם היא בסל התרופות? מה המינון הרצוי?

האם יש לה חיקויים?

הוספת תגובה

• ויפאקס

ש.
    02/09/2009

התרופה נחשבת לטובה נגד דיכאון, נמצאת בסל התרופות, מינון מוחלט באופן אישי
    ולמה חיקויים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס

ד''ר אירנה נתנאל
    04/09/2009

דניאל שלום,

ויפאקס תרופה טובה נגד דיכאון וגם עוזרת לעכב שפיכה מוקדמת.
    היא בסל התרופות. טווח המינון 37.5 מ"ג ביום עד 225 מ"ג ביום.
    השם הגנרי Venlafaxine (ונלאפאקסין) תחת השם הזה יש Efexor XR (אפקסור XR ) ו- Venla (ונלא).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוט בפצעי בגרות
    מורן
    02/09/2009

שלום אני בת 26 וסובלת מפצעי אקנה בגוף כבר שנתיים וחצי , אני כל הזמן מחטטת בפצעים.
    הייתי אצל רופאת עור אשר אמרה כי יש לי NEUROTIC EXCORIATIONS וכי אני צריכה ללכת לפסיכולוג... האם זה הפיתרון? האם אפשר לקבוע תור ליעוץ דרך קופת חולים מכבי? אני צריכה פסיכולוג או פסיכיאטר ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוט בפצעי בגרות

הוספת תגובה

• חיטוט בפצעי בגרות

ד''ר אירנה נתנאל
    04/09/2009

מורן שלום,

תופעה שאת מתארת מוכרת מאוד. אני ממליצה לך לפנות להתיעצות פסיכיאטרית. ניתן לעשות זאת דרך קופ"ח. בנוסף, אפשר להתחיל גם טיפול נפשי אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט כדי להיתיחס לגורמים הנפשיים של תופעה זו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים כשהרספרדל כבר לא עוזר?
    נעמה
    01/09/2009

האם יש חלופות טובות?

הוספת תגובה

• יש את הסוליאן

יעל
    02/09/2009

שמאד פופולרית באירופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים כשהרספרדל כבר לא עוזר?

ד''ר אירנה נתנאל
    04/09/2009

ענת שלום,

היום שוק התרופות כל כך עשיר ומגוון שבהחלט ניתן להתאים תרופה אחרת במקום. תתיעצי עם הרופא המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקסור
    ירון
    01/09/2009

שלום רב,

האם אפקסור יעילה יותר מהSSRI?

לקביעת תור
    סגירה
    אפקסור

הוספת תגובה

• אפקסור

ד''ר אירנה נתנאל
    04/09/2009

ירון שלום,

שאלתך כללית מאוד. היא דומה לשאלה מה טעים יותר אפרסק או תפוח? יעילות התרופה והתאמת התרופה הינו עניין מורכב ולא חד משמעי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    דניאל
    01/09/2009

שלום לממחים ולאנשי הפורום

אני מטופל בציפרלקס שלושה חודשים ויש לי כמה שאלות

1. אני לוקח 10 מ"ג ואני לא בטוח שזה מספיק לי, האם המעבר ל 20 מ"ג הוא משמעותי?

2. האם יש כבר חיקוי ישראלי או אחר? התרופה מאוד יקרה

3. האם מומלץ לנסות לקחת פעמיים 1ם מ"ג לבדיקת היעילות של 20 מ"ג ומקסימום לוותר ולחזור ל 10 מ"ג

4. האם רופא משפחה יכול לתת ציפרלקס או רק פסיכיאטר?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    04/09/2009

דניאל שלום,

אני מאוד ממליצה להימנע מהתעסקות עם תרופות על דעת עצמך. אומנם רופא משפחה יכול לתת מרשם לציפרלקס אך חשוב ביותר להיות במעקב של הפסיכיאטר המטפל. חשוב שתפנה אליו ותתיעץ איתו לגבי השפעת התרופה ועליה במינון. כעת אין תחליף ישראלי לציפרלקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב והשפעה על התפקוד המיני
    נתי
    31/08/2009

אני בן 29 ומעוניין להתחיל לקחת רמוטיב.

האם קיים סיכוי לתופעת לוואי על התפקוד המיני? האם יכול להיות השפעת פלצבו במקרה כזה?

לגבי היחשפות לשמש - אם נחשפתי זמן רב לשמש לפני נטילת התרופה ולאחריה אני נמנע מכך, האם יש בעייה בכך?

איזו עוד תופעות לוואי קיימות עם סיכון גבוה?

בתודה

הוספת תגובה

• רמוטיב

ד''ר אירנה נתנאל
    01/09/2009

ניב שלום,

מחקרים עד היום הראו שיעור תופעות לוואי נמוך עם היפריקום לעומת נוגדי דיכאון רגילים.
    תופעות הלוואי הן בד"כ קלות וקשורות בהפרעות במערכת העיכול כגון: בחילה, כאבי בטן, איבוד התיאבון, ושלשולים. תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה ועצבנות.
    רמוטיב, עלול לגרום לרגישות יתר לשמש, בעיקר לבעלי עור בהיר. מומלץ להמנע מחשיפה ממושכת לשמש (או למקור אחר של קרינה) בזמן הנטילה של התרופה. אין שום השפעה על חשיפה לשמש בעבר.
    כמו-כן, תופעות הלוואי של רמוטיב אינן מאופיינות בפגיעה בתפקוד המיני או בהשמנה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לשמש

אור
    27/05/2010

מה הכוונה ב-"רגישות יתר לשמש" ?
    יש לי עור יחסית בהיר.
    האם הרגישות מתבטאת בהופעת כתמי שמש ? או שמדובר בנטיה גוברת לכוויות ("להישרף") ?
    אם צריך להתקע בבית ואי אפשר לצאת בשעות האור, זה לא בדיוק עוזר לדיכאון...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לשמש

ד''ר אירנה נתנאל
    27/05/2010

וודאי אפשר לצאת מהבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפת יתר לשמש רמוטיב

מ
    18/12/2014

נוטלת 250בבוקר ובערב עובדת בשמש מרוחה בקרמים האם זה מספיק או כדאי לנפסיק את הכדור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בעלי
    מאיה
    31/08/2009

אני מאוד מודאגת לגבי בעלי. מאז שהכרנו לפני 8 שנים הוא כבר היה קצת מוזר - הוא לא זכר איפה הוא שם דברים (ובניגוד לזה הוא זכר בעל פה ספרים שלמים), היה מאחר כרוני, לא יכל לארגן את עצמי אפילו לכמה שעות קדימה, פסיבי, יכולתי לראות אותו מדבר עם עצמו באמבטיה לפעמים חצי שעה. בנוסף הוא בן אדם לא חברותי במיוחד עם "פחד מאנשים", אפס "אינטליגנציה רגשית", עם היסטוריה של היפראקטיביות בילדות והתפתחות שפתית מאוחרת.
    לאחרונה המצב החריף מאוד ואני ממש מבוהלת. הוא לא שומע כשפונים אליו, לא תמיד מגיב - פשוט חולף על פניי מרוכז במחשבות לא ידועות, לא שם לב למה שקורה סביבו, התחיל לדבר עם עצמו גם במקומות ציבוריים, הבאת הפנים שלו "קפואה" כאלו הוא הוא חש איזה כאב. בנוסף הוא מתלונן על עייפות כרונית. כל זה לאחרונה מלווה גם בהתפרצויות זעם שלא הכרתי לפני כן.
    חייבת לציין שהוא עובד במשרה מלאה בתחום יצירתי, די מצליח בזה ואין לנו איזה סוגייה כבדה בחיים שבגללה הוא יכול להיות כל כך מדוכא.
    יש לנו ילד מקסים בן שנתיים, ולאחרונה שמתי לב שהוא פשוט לא רוצה להישאר עם אבא, דוחה אותו, לא מוכן לעשות איתו כלום, נדבק אליי ובוכה. בנוסף, לפני חודשיים היה מקרה שבעלי עשה לילד אמבטיה ולא שם לב שהמים היו חמים מאוד, הילד התחיל לצרוח, וגם אז לקח לו איזה 2 דקות לקלוט שמשהו לא בסדר. לפני יומיים הוא פתח על הילד דלת ושבר לו ציפורן ברגל כי הוא לא שם לב שהוא עומד ממש לידו. כאלו יש סביבו איזה ערפל והוא פשוט לא שם לב לשום דבר.
    ניסיתי לדבר איתו ולהפנות אותו לרופא, הוא מתנגד בחריפות ואומר שאני רוצה להפוך אותו למשוגע.
    אני לא יודעת מה לחשוב. מה קורה לבעלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי בעלי

הוספת תגובה

• עזרה לבעל

ד''ר אירנה נתנאל
    01/09/2009

שלום לך,

כדי להבין ממה בעלך סובל וכיצד ניתן לעזור לו נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. אם בעלך מסרב לפנות ליעוץ פסיכיאטרי מיידי, ניתן להפעיל דרך נוספת באמצעות רופא משפחה. אפשר להציע לו לגשת לרופא המשפחה כדי להתייעץ בקשר לתוספי מזון טבעיים שיאפשרו לו יותר כוחות ואנרגיה או במטרה לבצע בדיקות דם כדי לעלות על קיומה של מחלה גופנית הגורמת לחולשה. לפני הביקור כדאי לידע רופא משפחה על מטרות הפגישה והוא יפנה את בעלך להתיעצות פסיכיאטרית מיידית. תחושת דאגה שמעביר הצוות הרפואי, משקלה של הסמכות הרפואית, פחד ממחלות נוספות, תחושת פגיעות עקב מצבו - כל הגורמים האלו תורמים ליצירת חלון הזדמנויות שבו עולה הסיכוי שבעלך יתפוש את הבעיה ויקבל טיפול הולם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לבחור אוטיסט - למה לא עונים
    עינת
    30/08/2009

בני בן 26 אוטיסט,הוא כל הזמן מדבר לעצמו ומסתובב הוא קיבל 10 מ"ג זיפרסקה עד לפני חודש, והאקולליה(הוא מדבר על דברים שליליים שאמרו לו פעם והוא מתחיל להכות )לאחרונה אלימות שלו גברה והפסיכיאטר העלה את הזיפרקסה ל-12 מ"ג והוסיף אטומין 20 מ"ג . האטומין עזר קצת אבל לא לגמרי שאלתי היא א.האם יש מקום לעלות את המינון של האטומין . ב. האם הזיפרקסה או האטומין גורמים לנזקים לטווח ארוך. תודה מראש על תשובתכם

הוספת תגובה

• תשובה לעינת

ד''ר ערן ואדים הראל
    01/09/2009

לא ניתן לענות לשאלותייך לגבי עלייה במינונים כי יש צורך בבדיקה והכרות מעמיקה יותר עם המטופל. לשאלתך לגבי נזקים לטווח ארוך של הטיפול. לתרופות אלו פוטנציאל לעלייה בשומנים וגלוקוז ובשל כך יש לבצע מעקב על כך. התועלת אל מול הנזק האפשרי נשקלת כשמתחילים טיפול.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רועי
    30/08/2009

שלום אני נוטל ריספונד 4 מ"ג במשך מספר חודשים עקב פגיעה מסם אקסטזי ומצבי מצויין אפשר להגיד 100 אחוז.
    מכיוון שאינני מרגיש כבר צורך בכדורים אני מתכוון להפסיק איתם כמובן בתיאום עם רופא ובהדרגה.
    שאלתי היא האם יש סיכוי שהמחלה תחזור או שזה אינדיבידואלי ? אם כן מה הסיכויים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אשמח אם יענו לי תודה

רועי
    30/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאורי

ד''ר ערן ואדים הראל
    01/09/2009

חסרים פרטים בשאלתך על מנת לקבל תשובה מושכלת. בהנחה ומדובר במצב פסיכוטי כתוצאה משימוש באקסטזי יש מספר גורמים שיכולים להעלות סיכוי לחזרה של מצב זה בעתיד כמו משך, חומרה, מאפיינים, תפקוד בטרם ההתקף וכו'. באופן עקרוני זה אומר שיש לך נטייה לפתח מצבים פסיכוטיים תחת סטרס גבוה ועליך להיות מודע לכך.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ והכוונה לגבי התקפי חרדה
    אלמוני
    30/08/2009

שלום רב,
    אני בן 32, בריא,מעשן כ-10 סיגריות ביום בממוצע(וזאת לאחר שהפחתתי בכמויות במהלך השנה האחרונה) ודי מאושר בסכ"ה בחיי האישיים (עבודה, זוגיות, משפחה וכו'). לפני כשנה, באחד הלילות הרגשתי קושי בנשימה, שהתבטא בחוסר יכולת לקחת שאיפה עד סופה ולהכניס את מלוא האוויר לריאות.לא מדובר בקוצר נשימה היסטרי המלווה בנשימות קצרות והרגשת חנק, אלא בקושי מסוים. תופעות כמו הזעה,תחושה שיד שמאל רדומה (לעומת יד ימין שתפקדה כרגיל),תחושה שיש מעין משקולת פנימית באזור הלב או הריאות(לעומת צד ימין שבו התחושה הייתה רגילה לגמרי),רעידות קלות ברגליים ומעין זרמים בגוף התלוו לכך.כמו כן,הרגשתי צורך לשנות תנוחה כל הזמן(מעין תחושה של חוסר מנוחה וחוסר יכולת למצוא תנוחה "מתאימה" שתקל על ההרגשה המוזרה)וצורך להתפנות לשירותים.באותו לילה לקחתי כדור נגד כאבים ושתית תה ולאחר 30 דק' ניתן לומר שחזרתי לעצמי.נלחצתי בעקבות המקרה והחלטתי לגשת לרופא משפחה שהמליץ לי לערוך סדרת בדיקות.הבדיקות(דם,לחץ דם,בדיקות מאמץ,צילום חזה,אקג ועוד)נמצאו תקינות לגמרי,למעט רמה גבוהה של טריגליצרידים בדם.לאחר שחזרתי עם התוצאות לרופא המשפחה,נאמר לי כי ככל הנראה מדובר בהתקפי חרדה.הוא ביקש שאקח כדורי הרגעה והמליץ על קלמנרבין או על רסקיו רמדי ואכן כך עשיתי.אלא שהתקפי החרדה לא הפסיקו ומאז חזרו במספר הזדמנויות(כ-6-7 מקרים של התקפים חמורים [לפחות מבחינתי,כי אין לי אפשרות להשוות,אלא להתקפים אחרים שלי] כמו הראשון ועם אותם תסמינים,פחות או יותר,ועוד מספר התקפים ברמות נמוכות בהרבה).ביום שישי,לפני כשבוע ויומיים,בעת שטיילתי ברחובות ת"א היה לי התקף די חמור(שוב,לפחות מבחינתי). מעבר לתסמינים שהתרחשו בהתקף הראשון,הרגשתי צורך עז להקיא(לאחר שאכלתי ארוחת בוקר),בתקווה שזה יעזור ויקל עליי, אך ללא הועיל.ביקשתי מאישתי,לאחר 30 דק' של התקף שתזמין ניידת אמבולנס שתפנה אותי למיון וכך קרה.במיון לקחו מדדים(לחץ דם,אקג,חום וכו' אך לא בדיקות דם,מאמץ או צילומים)כמו כן,נתנו לי תרופה בשם מודאל וזמן קצר לאחר שנטלתי אותה נרגעתי.הרופאה במיון נתנה לי מרשם ל-10 כדורים של מודאל והמליצה לי ללכת לבדיקה אצל פסיכיאטר.מאז,יש לומר, היה לי התקף נוסף אתמול(יום שבת) ועד כה נטלתי 3 כדורים סה"כ באופן עצמאי כשהתחלתי להרגיש רע.כל התקף כזה אורך כ-20-30 דק'.היום,יום א',ניגשתי לרופא המשפחה כדי לקבל ממנו המלצות לטיפול בתופעה.הוא נתן לי מרשם לעוד 10 כדורי מודאל,למרות שאני לא שש להשתמש בתרופה הנ"ל ואמרתי לו שאני נוטל אותה רק כאשר אני מתחיל לחוש ברע.מעבר לכך,גם הוא המליץ ללכת לפסיכיאטר ואיך לומר בעדינות,אני כלל לא מתלהב מכך(אני חושש מכתם בקורות חיי בעת שאחתום על טופס ויתור סודיות רפואית),אז הצעתי לקבל ממנו הפנייה לפסיכולוג תחילה ואכן כך נעשה.שאלותיי הן:האם אכן מדובר בהתקפי חרדה?האם אי פעם יעברו?איך ניתן להתמודד עמם?מהו הטיפול המומלץ על-ידכם?ואשמח לדעת כל מה שאפשר על הנושא..
    תודה רבה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    30/08/2009

שלום לך,

תופעות שאתה מתאר אכן יכולות להתאים להתקפי חרדה. הטיפול המתאים ביותר הינו שילוב של תרופות נוגדות חרדה ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). CBT הינו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו תלמד כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה עם החרדה. כמו כן, תרכוש מיומנויות של שליטה בהווה וגם לטווח הארוך שיאפשר לך למנוע חזרתיות של החרדה למשך כ 5 שנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שאני ממש בבעיה
    נילס אולגרסון
    30/08/2009

לאחר תקופת המתנה ממושכת נבדקת בדיקת איידס ויצאתי שלילי (תודה לאל) הבעיה שלאחר שוטטות ברשת מצאתי עוד רופאים אם דעות שונות לגבי זמן הבדיקה ואיכות הבדיקה וכמספר הרופאים מספר הדעות בכל מקרה עשיתי עוד 4 בדיקות בעיקבות אותם רופאים אבל הרופא שבדק אותי אמר לי שהוא מאוד רגוע לגבי ואין לו כל חשש לגבי מבחינה רפואית (רופא מומחה בתחום הזה) והוא המליץ לי לגשת לפסיכולוגית. הפסיכולוגית איבחנה אצלי חרדה והחלה איתי בטיפול בעזרת פגישות שבועיות בכל מקרה הרגשתי שזה עוזר עד שהייתה מסיבת רווקים לחבר קרוב ובמסיבה הזאת קיבלתי מין אוראלי אם קונדום שגם בפורום האיידס וגם הרופא שלי אומרים שככה לא נדבקים אבל כמובן כמספר הרופאים מספר הדעות אז אני הולך להיבדק שוב אבל אני לא יודע כבר מה לעשות אם החרדה הזאת אני כבר לא אותו בנאדם שהייתי ובמצבי כיום אני כבר דיי מנותק מהעולם ולא מתפקד כרגיל אני מרגיש כבר דיי חסר כוחות וכבר מאסתי בפסיכולוגית אני מרגיש בכל פעם שאני מדבר איתה שהיא מנסה ללכת למקומות אחרים בחיים שלי ואני עדיין תקוע בעינייני חיים ומוות ואני לא יודע אם כדאי לפנות לטיפול תרופתי יש לציין שאני סובל מהפרעת קשב וריכוז שאובחנה עוד בילדותי לא הפרעה קשה בסכ"ה נתנה לי 20 % תוספת זמן במבחנים. תבינו שהסיבה שאני הולך להיבדק היא שאני לא ראיתי את הבחורה מוציאה את הקונדום אבל ראיתי את הקונדום לפני שהיא שמה לי אותו והוא היה נראה חדש מגולגל כזה ושקוף ועוד דבר שיכול להרגיע זה שהיא הוציאה את הקונדום על דעת עצמה זאת אומרת שהיא כנראה מודעת למצבה ורוצה להישאר כך היא גם לא נראתה מסוממת או חולה והקונדום לא נקרע ולא היה שום דבר מחשיד במקרה הזה רוב האנשים הנורמלים היו נהנים וממשיכים הלאה לא שאני נותן לגיטימציה לדברים כאלו אבל אני ממש בפחדים למרות שאני יודע שכל מה שעשיתי בחיי היה מוגן ולפעמים נראה לי שעד שאני לא אסדר את התחום הרפואי (שהוא בעצם כבר מסודר אבל אני לא מאמין לזה)אני לא אוחל להתקדם הלאה.
    מה אני עושה ? אשמח לאיזו עצה טובה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נראה לי שאני ממש בבעיה

הוספת תגובה

• פחד מאיידס

ד''ר אירנה נתנאל
    30/08/2009

אור שלום,

הדרך הכי יעילה להתמודד עם מצב שאתה מתאר הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). בטיפול ההתנהגותי לומדים לפתח את המיומנות להתמודדות יעילה עם החרדה, לומדים דרכים חדשות לתגובה מול החרדה. שיטות הרפיה ותרגילי נשימה אופייניות לטיפול התנהגותי. בטיפול התנהגותי יש חלק חשיפתי שבו נחשפים באופן הדרגתי למצבים המאיימים, ולומדים להתמודד עמם. שיטה התנהגותית משולבת לעיתים קרובות עם טיפול קוגניטיבי שמטרתו לשנות את הדרך בה אנשים רואים את עצמם ופחדיהם. למשל במקום לחשוב "אני מפוחד ואני עלול להיכנס להתקף אימה", מעודדים את הבן אדם להעריך את המצב בצורה חיובית יותר, ואולי לחשוב "אני מפוחד ולחוץ אך איני נמצא בסכנה". כך לומדים למקד את תחושות ולהפריד בין מציאות ולא מציאות. שיטה אחרת נקראת טיפול בביופידבק. בטיפול, המטופל יושב מול מחשב ומחובר למדדי לחץ דם, דופק ומדד למתחים. המטופל לומד טכניקות להרגעה גופנית, ורואה את התוצאות במסך שנמצא מולו. בשיטה זו משתמשים במכשור אלקטרוני ממוחשב הקולט את השינויים המתרחשים בגוף המטופל ומציג לו אותם חזרה באופן מיידי ומדויק. בבסיס השיטה ההנחה שמתח שמצטבר בגוף האדם משפיע על המצב הפיזיולוגי והנפשי של האדם. המטופל לומד לשלוט יותר טוב על זרימת הדם בכלי הדם, על פעילות המעי, על המתח בו הוא שרוי, ועל הריכוז והלמידה. המטופל לומד לשלוט על תפקודי גוף שהם בעצם מחוץ למודעות הרגילה.

אני בהחלט מאוד ממליצה לעזר גם בטיפול התרופתי.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה