מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוליאןשלום11/09/2009
שלום רב
בני סובל מהמחלה כבר מספר שנים וניסה כבר מספר תרופות את לכל אחת הוא חווה תופעות לוואי די מטרידות. לאחרונה שמעתי על תרופה בשם סוליאן שלא גורמת להשמנה וישנוניות שהיו בעיותיו העיקריות. האם שמעתם על הטיפול הזה? האם אתם ממליצים עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוליאן
ד''ר אירנה נתנאל13/09/2009שלום לך,
כדי להמליץ או לא להמליץ על תרופה יש לערוך אבחון מקצועי ומעמיק תוך הכרות עם הסובל. באופן כללי אני יכולה להגיד שסוליאן הינה תרופה המשתייכת לקבוצת התרופות הנוגדות פסיכוזה-האטיפיות. משתמשים בה לטיפול בחולי סכיזופרניה, הן במצבים אקוטיים והן במצבים כרוניים, אשר בולטים בהם תסמינים חיוביים כגון הזיות ומחשבות שווא ותסמינים שליליים כגון ירידה במוטיבציה, בכישורים החברתיים ובמצב הרוח.
במינונים נמוכים אמיסולפיריד יעילה לטיפול בתסמיני הסכיזופרניה השליליים ובמינונים גבוהים היא יעילה לטיפול בתסמיני הסכיזופרניה החיוביים.
אומנם מדובר בתרופה נוגדת פסיכוזה אך ככל הנראה היא גם בעלת השפעה נוגדת דיכאון ויש מחקרים המצביעים על שימוש בה כתוספת לטיפול בהפרעה אובססיבית-כפייתית (OCD).
מנגנון פעילותה של התרופה בחסימה סלקטיבית של קולטנים לדופמין. בהשוואה לתרופות האנטי פסיכוטיות הטיפוסיות היא פחות צפויה לגרום לתופעות לוואי אקסטראפרמידאליות (דיסקינזיה, אקתיזיה ופרקינסוניזם).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם תופעת לוואי של SSRIרן11/09/2009
שלום,
אני בחור בן 24, לוקח ציפרמיל לטיפול בOCD מזה שבועיים. לפני זה לקחתי פריזמה במשך 5 חודשים. מבחינת השפעה על הOCD נראה שהתרופות לא עוזרות בינתיים. עם זאת, אני סובל מתופעת לוואי שמפריעה לי במיוחד. אני נוטה לחלום vivid dreams, בהם אני מתעצבן ואז אני מתעורר תוך כדי תנועה בה אני מכה את הקיר שליד מיטתי או נושך את האוויר חזק.
אני לא מרגיש שהתופעה הזו חולפת מעצמה. האם יש איזשהו פיתרון? האם תרופות שאינן מבוססות SSRI פחות ידועות בתופעה הזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה
רן15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פרפנאןאוהד11/09/2009
שלום רב,
ברצוני לשאול 2 שאלות אשמח לתשובה :)
א.
יש לי חרדות ופחדים שיהיה לי התקף פסיכוטי
כפי שכבר אתה יודע אני על למיקטל 200,פרנאן כרגע העלו ל16
חיפשתי בכל אינטרנט,ולא מצליח להסביר בכלל,וגם אין כמעט הסברים על מה זה התקף פסיכוטי,כתו' ממה חווים אותו
איך מגיעים אליו ואיך הוא בא לידי ביטוי?
אשמח אם תסביר לי בקצרה בכמה משפטים.
מה גם,שאני פוחד שאגיע להתקף כזה ויש לי בימים האחרומים חרדות ורעד בכל הגוף אני רק חושב על זה.
ב.
דבר שני,אם הלילה ראיתי כמה בנות שצעקו לעברי כל מיני מילים,והתאפקתי,ורק כשהן היו רחוקות הרמתי מהמדרכה חתיכץ עץ וזרקתי לכיוון שלהן כמובן שהן היו במרחק ענק ממני, אבל עשיתי זאת בלי ממש הרבה אגרסיביות
זה אומר שהפרפנאן 16 מג בטח לא עוזר!! כי עדיין אני מתעצבן מכל דבר או שטות שמעירים לי אנשים ברח',במקום ציבורי, או בפאבים,מועדונים אלייהם אני יוצא,ואני בליין לא קטן בלשון המעטה.
מה גם שאחרי כל בילוי אני חושב כל הזמן על הבילוי,והאם נהננתי,או האם לא.
יש לי פתיל קצר,וכבר יש לי מחשבות של לפגוע באנשים פגיעות רציניות ע"י לזרוק עלייהם משהו וכו'
אני מבין שיש לי פסיכוזה ?? ולמה הפרפנאן לא עוזר??
כמובן שהמחשבות הן גם הפוכות שאני פוחד שירביצו לי,ושיפגעו בי כל מיני אנשים ברחוב..וכו'..
בברכה,
בתודה מראש,
אוהד:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף פסיכוטי
ד''ר אירנה נתנאל13/09/2009אהוד שלום,
פסיכוזה הינה מצב קיצוני של אובדן חלקי או מלא של המציאות, ופגיעה חמורה בשיפוט ותובנה. הפסיכוזה מאופיינת בהתנהגות הנחווית כמוזרה או חריגה ובלתי מובנת, העשויה לעורר לעתים רגשות חרדה ודחייה מצד החברה. בפסיכוזה מופיעות מחשבות שווא והזיות לפרק זמן של מספר שבועות, וקיימת הפרעה בתחומי החשיבה, התפיסה וההתנהגויות הדרושות לניהול אורח חיים תקין. אפיונים של מצב פסיכוטי:
קושי בחשיבה רציפה ועניינית,
איבוד הקשב ופזור הנפש,
הדובר נעשה מוזר, לא מובן ולא לעניין
תפיסות שגויות (הזיות או מחשבות שווא)
תנודות רגשיות חזקות ולא תואמות את הנסיבות ואת המחשבות,
התכנסות, הסתגרות, צמצום חברתי, הזנחה עצמית,
שיפוט מציאות לקוי,
אובדן של תפיסת המשמעות של זהות העצמית
חוסר התמצאות בזמן ובמקום.
בקשר לשאלתך השניה כדאי שתפנה לרופא המטפל שמכיר אותך ותתיעץ איתו לגבי מצבך וגם לגבי הטיפול התרופתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אחרי לידהשרון09/09/2009
אחרי ההריון הראשון שלי סבלתי מדיכאון אחרי הלידה, קבלתי טיפול של שיחות במקביל לויפאקס XR, הטיפול הצליח וחזרתי לחיים נורמאליים כמו לפני הלידה.
כעת אני בהריון עם הבן השני שלי ואני חוששת שאולי זה יחזור לאחר הלידה
האם בגלל שטיפלתי בזה בעבר יש סיכוי שהדיכאון לא ישוב? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון אחרי לידה
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2009שרון שלום,
לצערי, קיים סיכוי גדול שגם הפעם הדיכאון יחזור. במקרה וזה יקרה, שוב תצטרכי לעזר בטיפול התרופתי (כנראה שגם הפעם ב ויאפקס).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון אחרי לידה
שרון10/09/2009מה הסבירות שהדיכאון יחזור בעצם? למה זה קורה?
האם הטיפול בויפאקס יהיה במשך אותו זמן כמו בפעם הראשונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון אחרי לידה
ד''ר אירנה נתנאל13/09/2009שרון שלום וסליחה על האיחור.
הסיכון לחלות בדיכאון אחרי לידה גבוה יותר ביולדות עם היסטוריה של דיכאון מאג'ורי או דיכאון אחרי לידה בהריונות קודמים. האטיולוגיה של דיכאון אחרי לידה אינה ידועה אם כי היא, קרוב לוודאי, מולטי-פקטוריאלית, כשגורמים פסיכולוגיים, ביולוגיים (כשינויים הורמונליים) וסוציאליים (כסביבה לא תומכת ואירועי חיים סטרסוגניים) משחקים תפקיד. קשה לשער משך הטיפול התרופתי. אני מאוד ממליצה לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT קצר וממוקד ומאפשר ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה שיאפשרו לצמצם גל נוכחי של דיכאון ולמנוע גלים חוזרים בעתיד.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאניה דיפרסיהאבי09/09/2009
מה ניתן לעשות עם חולה במאניה דיפרסיה שהפסיק לקחת כדורים והוא כרגע במצב של היי גבוה לא ישן מבולבל קונה המון ומסרב בכל תוקף ללכת לפסיכיאטר או כל רופא אחר מה עושים למי פונים דחוף דחוף דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאניה דיפרסיה
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2009אבי שלום,
ניתן להזמין פסיכיאטר לביקור בית. פרטים נוספים ניתן לברר בלשכה של הפסיכיאטר המחוזי או לפנות לרופאים פסיכיאטרים באופן פרטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לפסיכיאטר דחוףאנונימי09/09/2009
שלום לכם.
אני בן 32,בריא בד"כ, לאחר ניסיון התאבדות, עם כדורי שינה ואלכוהול,בעקבות גירושין.
בעקבות הגירושין, מטופל ע"י פסיכולוגית.
הפסיכולוגית שלי לא מוכנה להפגש איתי עד שאראה פסיכיאטר, ןלכן אני זקוק לראות פסיכיאטר בדחיפות. אם יש דבר כזה, פסיכיאטר שניתן לראות מעכשיו לעכשיו, אנא הגיבו להודעה .
בתודה מראש,
אנונימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק לפסיכיאטר דחוף
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2009שלום לך,
ניתן לפנות באופן פרטי לפסיכיאטר. במרפאות הפרטיות בוודאי תמצא רופאים זמינים יותר מאשר דרך קופ"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סזכירופניהדינה08/09/2009
מהו הטיפול הכי טוב למחלת הסכיזופרניה ?
מדובר בנער בן 18 שבשנתיים האחרונות סבל משני התקפים פסיכוטים ,כרגע לא במצב פסיכוטי ,סובל מדיכאון בעקבות הבעיה,מטופל בסירוקוול ופריזמה.
האם יש מקום שמתמחים בטיפול מסוג זה?
ובאיזה דרך אפשר להשתקם הכי טוב מ המצב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סזכירופניה
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2009דינה שלום,
עמותת "אנוש" עוסקת בשיקום מסכיזופרניה ויש לה סניפים בכל הארץ. שם תוכלי לקבל הכוונה והדרכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהרננה08/09/2009
אני לוקחת פריזמה 40 מ"ג בבוקר, יש לי תור לרופא בעוד 6 שבועות, לפי דעתי ולפי הרגשתי הרופא יעלה לי את המינון.
בד"כ שמעלים את המינון מעלים כתוספת למינון בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה
ד''ר אירנה נתנאל08/09/2009רננה שלום,
אפשר לקחת גם בצהרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בונדרומין ורסיטללילך08/09/2009
האם אפשר לשלב בטיפול את שני הכדורים הללו? או שמה הם סותרים אחד את השני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בונדרומין ורסיטל
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2009כן, בהחלט! ניתן לשלב את הכדורים. בונדרומין נותלים לפני השינה ורסיטל בבוקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרועי07/09/2009
העלתי מינון של ריספונד באחד מ"ג מ 4 מ"ג האם תוך שבוע יכול להיות שיחול אצלי שיפור במצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספונד
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2009כן, בהחלט!
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוניין לברר בקשר לסוליאןשרון07/09/2009
שלום
מעוניין לברר פרטים בקשר לטיפול בסוליאן לסכיזו'
מדוע לא שמעתי על התרופה עד כה?האם היא לא מוכרת בארץ?
אני שמעתי עליה שבדרך כלל מתמידים איתה ולא נושרים - חשוב לי מאד
האם אכן כך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוליאן
ד''ר אירנה נתנאל09/09/2009נימי שלום,
סוליאן הינה תרופה המשתייכת לקבוצת התרופות הנוגדות פסיכוזה-האטיפיות. היא מאושרת לשימוש בחולי סכיזופרניה, הן במצבים אקוטיים והן במצבים כרוניים, אשר בולטים בהם תסמינים חיוביים כגון הזיות ומחשבות שווא ותסמינים שליליים כגון ירידה במוטיבציה, בכישורים החברתיים ובמצב הרוח.
במינונים נמוכים אמיסולפיריד יעילה לטיפול בתסמיני הסכיזופרניה השליליים ובמינונים גבוהים היא יעילה לטיפול בתסמיני הסכיזופרניה החיוביים.
בהשוואה לתרופות האנטי פסיכוטיות הטיפוסיות היא פחות צפויה לגרום לתופעות לוואי אקסטראפרמידאליות (דיסקינזיה, אקתיזיה ופרקינסוניזם), אך היא כן עשויה לגרום לעלייה גבוהה ברמות ההורמון פרולקטין (המתבטא בהפרשת חלב מהשד והפרעות במחזור החודשי אצל נשים).
תופעות הלוואי השכיחות ביותר כוללות: קשיים בשינה, חרדה ועצבנות קלה. תופעות שכיחות נוספות הן עצירות, בחילות, הקאות, עליה במשקל וישנוניות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירה
הדר09/09/2009האם תוכל להתעקב על מה שנכתב בשאלה שאחוזי הנשירה מהתרופה הזאת קטנים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סרוקוול 10 מ"ג דחוףקובי06/09/2009
אני בן 37 רווק לא עובד ולא לומד כרגע כבר שנתיים וחצי לערך ומאז התפתח אצלי חרדות ופוביות ואני נוטל כבר חצי שנה פלוס סרוקוול 100 מ"ג בערב ושלוש פעמים ביום קלונקס 0.5 מ"ג ופרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים , והשאלה שלי היא כזאת אני הגובה שלי הוא 1.80 מ' ושוקל 118.5 ק"ג האם הסרוקוול גורם לכך או שזה נובע מחוסר מעש ותעסוקה ? אודה לך בתשובה מהירה דוקטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול מאד להיות שהסרוקוואל גורם לכך,
שרון07/09/2009הוא ידוע בכך שגורם לישנוניות, סמרטוטיות וחוסר רצון לעשות משהו...
מניסיון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקוול
ד''ר אירנה נתנאל07/09/2009קובי שלום,
עליה במשקל היא תופעה מוכרת ושכיחה מאוד של סרוקוול. פעילות גופנית ואכילה נכונה יכולה מאוד לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת כליה ובעיות שינה קשותדניאל06/09/2009
לפני כשנה וחצי עברתי השתלת כליה והנפרולוג שאצלו אני בבקורות אומר שההשתלה התיצבה אולם מאז ההשתלה אני לא מצליחה לשוב לתפקוד הנורמלי בגלל שאינני ישנה כלל בלילות ואני מותשת ועייפה במהלך כל הימים
תרופות לשינה כמו בונדורמין וזודורם הפסיקו לעזור לי והתחלתי טיפול ברסיטל 20 מ"ג אבל הנפרולוג שלי אומר שהבעיה נובעת מתרופות נגד דחיה שאני לוקחת ובעיקר בגלל פרדניזון ו פרוגרף והוא המליץ לי לפנות לטיפול פסיכולוגי
אני אמנם ניראת כאילו שאני בדיכאון אבל זה לא ממש כך מפני שהבעיה שלי היא עייפות במהלך היום כי איני ישנה בלילה בגלל תרופות נגד דחיה שאני מקבלת אבל אינני חושבת שהבעיה שלי פרופר היא דיכאון.
אין לי שום חרדות פחדים או מחשבות רעות אני פשוט עייפה
וכשאדם עייף הוא ב doun וניראה כמו דיכאון.
הבעיה שלי החלה לאחר ההשתלה , ולפני כן הייתי נרדמת תוך פחות מ 10 דקות מרגע שהייתי מניחה את הראש על הכר ומעולם לא סבלתי מבעיה של שינה
אז אם הבעיה היא בגלל תרופות נגד דחיה שגורמות לי לעוררות יתר מה כבר יכול פסיכולוג לעזור לי בשיחות כאשר הבעיה היא לא נפשית אלא נובעת מתרופות שגורמות לי לעוררות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות השינה הם לא רק בגלל הפרוגרף
ענת08/09/2009שלום ליאת
אבא שלי עבר השתלת כבד לפני מספר שנים ואצלו יש את אותם תופעות
הרופא שמטפל בו אמר לו שלא רק הפרוגרף אלא גם הסטרואידים ( פרדניזון )
וגם התרופה השלישית שלוקחים מושתלים נגד דחיה ( שאת שמה אני לא זוכרת כרגע )
משפיעות על חלק מהמושתלים בצורה קשה ביותר - זה נקרא אינסומניה
וכל התרופות שהוא קיבל לטיפול בבעיה לא עזרו לו בכלל
הוא עבר בדיקות בבית לוינשטין במעבדה של שינה והפסיכיאטר אמר לו שהוא לא המושתל
הראשון עם בעיה כזו ושהבעיה שלו של חוסר יכולת לישון נובעת מהתרופות נגד דחיה
והתרופות שהוא קיבל אח"כ כדי לעזור לו צריכות היו למעשה להלחם בתרופות נגד דחיה שהוא חייב לקבל
וזה עשה לו בלגן רציני בגוף והיום אחרי שנים מההשתלה אבא שלי החליט לוותר על התרופות הפסיכיאטריות בהדרגתיות כי הם גרמו לו יותר נזק מתועלת
אבל עד היום הבעיה לא נפתרה והוא חי ככה ..... ישן מידי פעם ביום ומידי פעם בלילה ועייף רוב הזמן
זה המצב.
מצטערת שלא יכולה לעודד אותך לפחות תהיה מאושר במה שיש ולא במה שאין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין וסחרחורות בוגרדרור04/09/2009
שלום רב
רציתי לברר האם במידה ובנטילה של וולבוטרין 150 מ"ג כבר בימים הראשונים מופיעות
סחרחורות בלתי פוסקות(תופעת לואי ידועה) יש להמשיך ולתת תגוף להתרגל
או להפסיק את השימוש בתרופה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין וסחרחורות
ד''ר אירנה נתנאל04/09/2009דרור שלום,
אכן, סחרחורת הינה תופעת לוואי שכיחה של תרופה זו. כדאי לתת לגוף תהתרגל. מספר ימים, עד שבוע במידה וסחרחורות נסבלות. במידה והן קשות כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל. בנוסף, כדאי להימנע מנהיגה ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה, אגורפוביה, דיכאון 17 שניםAhat03/09/2009
בבקשה תעזרו לי...
בת כשלושים וחמש, הסיפור התחיל בסביבות שמונה-עשרה...
חרדה, התקפים, אגורפוביה... ודיכאון שהתפתח אחר כך - אני לא מתפקדת כאם וכאישה ובבית בכלל. גם לא יכולה לצאת מהבית.
שנים של כדורים פסיכיאטריים (כעשור שנים), לדעתי כמעט ואין תרופה שלא נסיתי, דווקא לא פחדתי לקחת, הכל עדיף על הסיוט הזה... היו המון תופעות לווי.. גם ככה לא תפקדתי ועם התרופות היה עוד יותר גרוע. כל פעם בזבזתי חודשים ארוכים על כל תרופה שניסינו...
האחת (סרוקסט) הוסיפה לי 27 קילו (שקלתי לפני זה כ50 קילו), הפסיכיאטר אמר שהתרופה לא אשמה זאת אני שאוכלת יותר מידי. אף פעם אבל לא הייתי שמנה, בטוח ש27 קילו תוך כמה חודשים זה מהתרופה.. ניסיתי כל מה שאפשר - התרופות מהדור הכי חדש, שילובים...
חוץ מהרצון לחיות ולתפקד, אני מאוד רוצה ללדת ילד שני... אבל לא יכולה, מספיק שכיום אני אמא לא מתפקדת לילד אחד..
אז לפני כמה זמן החלטנו עם בעלי שאם אני סובלת עם תרופות, עדיף לסבול בלי...
וככה אני חיה עד עכשיו ואין תקווה... זה כל כך מוזר הרי לפני כל מה שקרה ועמוק בפני אני טיפוס אופטימי, פעלתן, עם כושר מנהיגות ושמחת חיים. יחד עם זאת - אני לא יוצאת, לא מתפקדת פגיעה ובוכה מכל שטות!!! בקושי מצחצחת שיניים בבוקר ולא מסדרת, לא מתפחת את עצמי... אני יפה פיזית ונראת כמו הומלסית.
ניסיתי טיפולים לא תרופתיים, פסיכולוגים, ביופידבק, דיקור, הומאופטיה, נטורופטיה. לא הזיז שום דבר... חשבתי אולי כל זה בגלל בלוטת המגן (היה גידול, נותחתי) ואני מאזנת אותה...
האם המקרה שלי זה משהו נדיר, לא מובן, אי אפשר לרפא את זה (לסיפור כבר כ17 שנים)?
או אולי כן אפשר עוד לעשות משהו? האם יש מומחה ממש טוב שיוכל לגלות מה קורה פה??
תודה למי שיוכל לענות..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון 17 שנים
ד''ר אירנה נתנאל04/09/2009ענת שלום,
מצב שאת מתארת יכול להתאים לדיכאון עמיד לתרופות. אני מצרפת לך כתבה על TMS (גרייה מגנטית למוח) במצבים של דיכאון עמיד.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירנה, תודה לך!
Ahat04/09/2009אירנה, תודה רבה שענית, אני רצה לקרוא את הכתבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המחיר?
Ahat05/09/2009אירנה. קראתי שהטיפול בגרייה מגנטית כולל הרבה פעמים, כ-30-40. כמה עולה כל טיפול? זה מאוד חשוב לי, כי יכול להיות ש אני סתם חושבת שמצאתי תקווה קטנה ולא אוכל לממן..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtms
ד''ר אירנה נתנאל05/09/2009ענת שלום,
את יכולה לפנות למיינד קליניק ולברר את כל הפרטים.
נשמח לעזור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני...
Ahat06/09/2009אני קצת מתביישת לחשוף את עצמי... אי אפשר להגיד את זה בפומבי, כאן?
חוששת שקשה לי יהיה ליזום שיחת טלפון וכרגיל לא אתקשר..
האם תוכלי להגיד בכללי, זה עשרות או מאות שקלים - טיפול אחד?
אודה לכם מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtms
ד''ר אירנה נתנאל06/09/2009ענת שלום,
הטיפול יקר מאוד, בסביבות 400 ש"ח עבור טיפול אחד. בסה"כ נדרשת סדרה של 12-15 טיפולים פעם או פעמיים בשבוע ולפני הכל צריך קודם כל להגיע להתיעצות אצל פרופ' כדי לקבל הפניה ל TMS יש לבדוק התאמה, צורך, לעבור אבחון והערכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)