מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה?שיין28/09/2009
אני בת 25 ועד היום אני הורסת כל מערכת יחסים זוגית אפשרית בחיי אני לא מבינה מדוע זה קורה ? והאם זו בעיה בכלל? אני לא מבינה ממה זה נובע? האם אפשר לקבל עצה נושא? אולי זה בכלל לא קשור לפסיכיאטריה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה?
ד''ר אירנה נתנאל29/09/2009שיין שלום,
אני מאוד ממליצה לך לפנות להתיעצות פסיכולוגית. יתכן וטיפול פסיכולוגי יאפשר לך להבין את השורשים של הדפוס שאת מתארת ולשלוט בו על מנת לשנות אותו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר ללמוד את זה
שפרה30/09/2009תקשורת טובה עם אנשים משפרת גם זוגיות.
תשאירי טל נייד ואני אצור איתך קשר איפה לומדים את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא בבקשה תעזרו ליאלכסודי28/09/2009
היי...אז ככה אני בעצם אובחנתי כסובל מאו סי די אך אינני בטוח וכל הזמן יש לי ספק מזההבעיה אצלי כזאת . המוח שלי כל הזמן חושב ,כל הזמן קופצות מחשבות בלי קשר מהעבר ,משהו שחבר שלי אמר לי ,אני רואה משהו בטלוויזיה המוח ניתקע על מילה או תמונה או משהו ועושה לי אסוציאציות ושרשרת של מחשבות בקשר לזה . וזה כל הזמן מחשבות רצות לי בראש על הכל .
הבעיה שלי היא גם שאני חושב על מה שאני עושה נגיד אני מרים את הכוס קפה "חשבתי על זה " אני מסיט מבט "חשבתי על זה לפעמים חושב על הנשימה שלי ובכללל כאילו דברים לא באים לי בטבעיות ואני חושב עליהם זאת הבעיה המרכזית שאני חושב כל הזמן על פעולות טבעיות וכו' .
נגיד חבר אמר לי משהו סתם משהו אז יכול לבוא אלי במחשבה כמה פעמים ביום למשך תקופה של איזה שבוע ככה סתם מכין לעצמי קפה פתאום חבר שלי עולה לי לראש ואת מה שהוא אמר לי .
יש לי מחשבה עיקרית כשאני שותה אני לא יודע אם זה מחשבה או קול פנימי שכשאני שותה מים בקבוק אז בא מחשבה "הלוואי שתיחנק " עכשיו זה עבר גם לאנשים אחרים ולמשפחה שלי שכשאני רואה אותם שותים או משתעלים אז עולה לי בראש "הלוואי שתמות" או הלוואי שתיחנק"
הראש פשוט לא מפסיק לחשוב על הכל על כל מיני דברים לא רלוונטים על חברים על מה שאמרו על מה שקרה לפני שתי דקות שבכלל היייתי צריך לשכוח מזה . נגיד סתם הרמתי שלט אז פתאום עולה מחשבה "שהרמתי תשלט הזה לפני שתי דקות " מין זיכרון אפילו לא יודע .
כתוצאה מהמחשבות יש לי מין חרדה חברתית קטנה שאני לא מרוכז בשיחה אלא כל הזמן במחשבות הללו שמפריעות לי שפשוט קופצות .
אני יכול לדבר עם חבר במשך שעה ובמשך השעה הזאת עולות לי מחשבות על כל מיני דברים זכרונות וסתם דברים כמו "הלוואי שתחנק" "התקפ חרדה " כל מיני מחשבות
ואני יכול כאילו לזכור את כל השיחה ואת כל מה שדיברתי ולדבר לעניין אבל זה מפריע לי מאוד
אנאא ממך אתה יכוללאמר לי מזה בידיוק ואיך אפשר לטפל בזה?ן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
ד''ר אירנה נתנאל28/09/2009שלום לך,
כדי להבין ממה אתה סובל נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי לתת אבחנה. אני מאוד ממליצה לך לפנות להתיעצות פסיאטרית. יתכן וטיפול תרופתי משולב עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכולים מאוד לעזור לך בהתמודדות עם המחשבות הלא רצויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מה יש לילילה28/09/2009
מזה שנה אני מקבלת תרופה נוגדת דיכאון, למרות שבאופן סמוי אני סובלת מדיכאון מאז היותי בת 17, כשעברתי חוויה של אונס די ברוטאלי ולא דיווחתי עליו לאיש. היום אני בת 40 גרושה אמא ל3 ילדים ובדרך לפרידה שנייה אחרי 9 שנות מערכת יחסים איומה עם גבר כשהילד השלישי שלי הוא מימנו. מעבר לדיכאון שהוא מובן לי.... אני מודעת לכל מיני "הרגלים" שיש לי שלדעתי מצביעים על הפרעות נפשיות נוספות, כגון שקרים רבים לסובבים אותי. אני ממש משקרת המון גם כשאין סיבה או שהסיבה היא בצורך הפנימי שלי לספר את הסיפור ולא משהו חיצוני שיש לי צורך להקל על עצמי בנסיבותיו ולכן כמו רוב האנשים "אבלף" כדי לצאת בזול. רוב השקרים שלי הם על רקע בריאותי ויש להם קצה חוט במציאות. כמו למשל: כל סיפור גדילתי הוא מורכב ולא אפרט כי לא הייתי רוצה להסגיר אבל אני שוזרת בו פרטים נוספים שלא היו או מאוד מוגדלים כדי אולי לעורר עניין או אמפטיה למרות שהסיפור האמיתי הוא מעניין כשלעצמו. מחלות שאני ממציאה לי ולבני משפחתי מקלים עליי את חוסר היכולת שלי לתפקד כשאני צוללת לדיכאון עמוק עד כדי מחשבות קשות על המוות ואז כשהתרופות מאזנות אותי אני חייבת להמשיך באותו קו כדי לא להחשף כשקרנית. הדבר השני שקורה לי הוא לפעמים בזבזנות. לא משהו קיצוני כי אני חיה מאוד בצמצום אבל לפעמים אני פשוט קונה מה שצריך בלי לחשוב אם יש לי או אין לי כדי לסיים את החודש. ספר חדש לבת שלי, בגד לבני, דברים שצריך אבל אם אין אז אין ולפעמים אני לא מחושבת. האם מעבר לדיכאון אני חולה בעוד משהו? או עניין הדיכאון מקבל ביטויים נוספים מעבר לתחושת העצבות העמוקה או מה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מה יש לי
ד''ר אירנה נתנאל28/09/2009שלום לך,
כדי להבין ממה את סובלת נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי לתת אבחנה למצבך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי את צריכה פשוט אוזן קשבת?
אלישבע29/09/2009לפעמים חסר לבנאדם רק שיקשיבו לו, שיפרגנו לו ושיעזרו לו להרגיש ערך עצמי. כשבנאדם מרגיש שהוא חשוב באמת, אז הוא כבר לא מעמיד פנים או משחק משחקים בגלל סיבות חברתיות.
אני לא מטפלת, אבל כשגדלתי היה לי חסר המון תשומת לב. וכשמצאתי אוזן קשבת זה שינה לי את החיים, זה שינה אותי. לקבל קצת טוב לב ממישהו, קצת תבונה חדשה מבנאדם. זה משנה המון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד אוהבת את התגובות שלך
לילה30/09/2009יש בהן גם אמת וגם הסתכלות עם תקווה ועתיד ואין בהן שיפוט ויש בהן תובנה רבה! תודה!
אני אמשיך לעקוב אחרי תגובותייך, אני לומדת מהן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אלישבע03/10/2009תודה על הפירגון! לפעמים אני נכנסת לפורומים וכותבת כדי לעודד אחרים. אני לא מטפלת, אבל זה מדהים כמה כוח אפשר לקבל משיחה פשוטה, לכאורה, עם אנשים אחרים על נושאים משותפים. במיוחד בתחום הזה, שבו מצד אחד יש כל כך הרבה אנשים שסובלים מבעיות כאלה ומצד שני עדיין יש סטיגמות וחוסר סובלנות חברתית כלפי התופעות האלו.
יש לי יתרונות שאני אוהבת לכתוב וגם אוהבת פסיכולוגיה ופסיכיאטריה ופסיכותרפיה ובנוסף גם מתמודדת בעצמי עם הצרות האלה. זה חבילה מאתגרת וזה מספק מאוד.
אני שמחה לעזור, ותודה גם לפורום שהוא פתוח ככה ומאפשר לעוברים ושבים לכתוב, בנוסף לחוות הדעת של המומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוולמיכל27/09/2009
שלום, ראיתי כרגע שהשימוש בתרופה סרוקוול הוא למאניה דיפרסיה וביי פולר.. פסיכיאטרית רשמה לי את התרופה למקרי חרדה ולחץ נפשי גדול (הייתי חותכת את עצמי בעבר במצבים כאלה). 1.האם זה מתאים במקרה שלי?...2. התרופה מאוד מרדימה אותי, האם יש תרופות אחרות שלא כוללת תופעת לווי זו? 3. אפשר להתמכר לסרוקוול?..
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול
ד''ר אירנה נתנאל28/09/2009מיכל שלום,
א. מניה דיפרסיה וביי פולר זה אותו דבר.
ב. סרוקוול זאת תרופה אנטי פסיכוטית אך ניתן להישתמש בה במצבים שונים שלא בהכרח קשורים להפרעות פסיכותיות.
ג. עייפות הינה תופעת לוואי מוכרת ושכיחה של תרופה זו וחולפת בהמשך השימוש כאשר הגוף מסתגל לתרופה.
ד. סרוקוול לא ממכרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לדיכאוןהילה27/09/2009
האם יש הבדל ביעילות בין תרופות ממשפחת snri לבין ssri? האם ידוע יעילות יותר גדולה של אחת מהן או אולי תרופות ספציפיות בתוך הקבוצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל28/09/2009הילה שלום,
כיום אין דרך מדויקת לדעת איזו מן התרופות הקיימות מומלצת יותר לחולה מסוים. הבחירה של התרופה מתבססת על המצב הקליני של החולה ובפרט על סמך ידע מצטבר ממחקרים רפואיים ונסיון הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהד27/09/2009
אני לוקח פרוטין במינון 30 כבר כשנה ולפני כן היתי עם תרופה דומה במשך ארבע שנים.אני בן 29
לכל אורך התקופה הזאת היתה לי עבודה נוחה ולכן יכולתי לישון המון שעות כל יום. למעשה היו ימים שבהם ישנתי 14 שעות והתעוררתי עייף. עייף כאילו לא ישנתי בכלל. התופעה קיימת כבר תקופה מסוימת אבל חשבתי אולי זה קשור ישירות לפרוטין?
אני משתמש בתרופה רק בגלל הדכאון, שאר התופעות המפורטות בתסמינים לא נוגעות אלי.(אגורפוביה OCD) האם זה נכון או שאולי אצל רוב הפציינטים המשתמשים בה קיימים תסמינים נוספים אלו?
הבנתי שאחת מתופעות הלוואי זה פגיעה בכבד? האם השימוש הארוך (כחמש שנים) יצור בעתיד בעיה רצינית בתפקודי כבד, אני דואג כיוון שאני מקבל הערות מאנשים שאני נורא חיוור וצבע האור נוטה לצהוב. יש סימנים כחולים מתחת לעיניים. (אבל שוב המצב היה כזה כבר מספר שנים).
בעיה נוספת היא התפקוד המיני, כתוב שהתרופה עלולה לגרום לבעיות בתחום. בשנה האחרונה אני נמצא תחת המון לחצים וקורה לי שלעיתים אני מתפקד מאה אחוז וחצי מהזמן למרות שאני מעוניין וההתחלה בסדר בשלב כלשהו אני פשוט מרגיש שאני לא יכול וחייב להפסיק.
אני צעיר וחשוב לי לדעת אם זה רלוונטי לתרופה, התיעצתי עם רופא וזאת חוו"ד שניה שאני מבקש
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אני לא קיבלתי תשובה
סופיה28/09/2009אני עד עכשיו מחקה לתשובה ורוצה שמשהו מי מקצוענים יענה לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה תענו לי -עוד לא קיבלתי תשובה
ד01/10/2009.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
05/10/2009לד שלום
אני משאר שאתה מדבר על תרופה בשם פלוטין.
הפרעות בתפקודי כבד או בתפקוד מיני לא חייבות להופיע. רוב האנשים לוקחים תרופות אלו ללא השפעה שלילית על שום מערכת גופנית. אבל צריך להיות המעקב של רופא ולבצע בדיקות תקופתיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרו ליסופיה25/09/2009שלום אני בת 32. כבר יותר מי 3 שנים אני מתופלת בתרופות נגד דיכאון וחרדה . ניסיתי הרבה תרופות ושום דבר לא עוזר לי ומה שנראה לי ביכלל עושה פעולה הפוכה. אני כל הזמן אצבנית בבוקר קמה ולוקחת מהר תרופות .כל הזמן בלחץ שכלום לא עוזר לי . אני קמה בבוקר מאוד עייפה . כל הגוף כואב לי . מחריחה את אצמי לקום לבשל לנקות . תמיד מאוד רוצה לישון וכשה הולכת לישון לא יכולה להירדם . תמיד חולמת חלומות מוזרים .אני לא יודעת מה לעשות איך לצאת מי זה מי מחשבות האלה מי חרדות היום אני לוקחת לוסטרל 200 וקלונקס 0.5 . לקחתי המון תרופות ציפרולקס סירוקסט וויופקס פקסט ליריקה .כל פעם מחליפים לי תרופות ואני מרגישה יותר גרועה אני לא יודעת מה לעשות תעזרו לי בבקשה איך אני יוצאת מי זה אני הייתי בן אדם נורמלי ועכשיו כבר לא יודעת מה קורה איתי אני כמו זומבי ביכלל מרגישה. אני מכירה נשים ששותות תרופות נגד דיכאון וטוב להם ואני סובלת . תודה מחקה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכמה שאני מבינה אותך
יסמין26/09/2009שלום לך,
כמה שאני מבינה אותך. אני קרובה לך בגילי, בעצם כמעט שלוש שנים מבוגרת יותר. גם אני סבלתי מאוד מתרופות. אני הכנסתי את עצמי לצרה הזו. לא ידעתי למה אני מכניסה את עצמי. קיבלתי כמעט את כל מה שקיים בשוק נגד דיכאון, למרות שאף פעם לא סבלתי מדיכאון קליני. מתוך כל הכדורים האלו אף לא אחד לא עזר. היו רק שניים שלא הזיקו. כדורי הרגעה, רובם לא הזיקו לי. כיום אני רק לוקחת כדורי הרגעה ומקווה מתישהו להפסיק גם עם זה.
כדאי שיהיה לך רופא אחד שיהיה לך אמון בו ושיהיה קשוב אליך. אם תרופות לא מועילות לך, אין סיבה שתיקחי אותן. אני הכרתי לפני הרבה מאוד שנים בחורה מקסימה שסבלה מדיכאון עמוק. היא ספרה שקבלה את כל מה שיש נגד דיכאון ושום דבר לא עזר לה, עד שהפסיכיאטר שלה אמר לה שפשוט יש אנשים שזה לא משפיע עליהם. אצלי זה היה יותר גרוע. אצלי הכדורים הזיקו.
אשמח לדבר איתך. אני מאוד מבינה לליבך. את יכולה לכתוב לי לאימייל ומשם נוכל להמשיך לדבר בטלפון אם תירצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יסמין
סופיה29/09/2009תודה רבה על יחס. אני רשמתי לך מכתב ואת לא אונה לי .את יכולה לרשום לי ואנו נדבר בקייף מחקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרו לי
ד''ר אירנה נתנאל28/09/2009סופיה שלום,
האם ניסית לשלב טיפולים לא תרופתיים כמו גרייה מגנטית למוח (TMS) או ניזעי חשמל (ECT). ECT ניתן לבצע בבתי חולים ממשלתיים ו TMS עושים באופן פרטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אירנה
סופיה28/09/2009שלום ותודה שאת ענית לי .אני פשוט עיבדתי תיקווה .אני פניתי לכמה פסיכיאטרים והאמת לא סמחתי אליהם ולא סומחת עד עכשיו כי חוץ מי תרופות שהם מחליפים לי כל הזמן אף אחד לא מדבר איתי כמו שצריך כשאני באה לרופה פסיכאטרית שלי היא שואלת איך אני מרגישה .ואני עונה לה אותו דבר .היא אומרת שהיא רואה יותר טוב .אילו היא מרגישה מה קורה איתי בגוף שלי ואומרת להמשיך תיפול אותו דבר . אם אני מתכילה להגיד לה שאני באמת לא מרגישה טוב .אז היא אומרת שאני היום עצבנית יותר מי פעם קודמת אז אני מעדיפה לא להתבקח איתה וזהו . אני לא יודעת אל מה שאת רשמת לי על בדיקות ותיפולים האלה אם אני יכולה לצור קשר איתך שתסבירי לי מה אפשר לעשות במצב שלי ולמי אפשר לפנות . אני מאוד מודה לך מי ראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחות
ד''ר אירנה נתנאל29/09/2009סופיה שלום,
נראה, שאת זקוקה לאוזן קשבת ואמפטית, למטפל/ת שיקשיבו וישוחחו איתך.
יש לך אפשרות לפנות לפסיכולוג דרך קופת חולים, דרך מרפאה פסיכיאטרית ששיכת לאזור מגוריך או באופן פרטי.
את יכולה לפנות אלי דרך מיינד קליניק,
אשמח לעזור,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אירנה
סופיה29/09/2009תודה רבה על תשובות יחס חם ויחפתיות . תודה לאנשים שעשו את ה אתר ועזרים לאנשים אני מאוד מודה לכם . אני לא יודעת לגהי פסיכולוג במרפאה שלנו כי תורים אלהם מאוד ארוכים וקשה למצוא תור פנוי כי לפעמיים צריכים דחוף ואין מקום רק ב עוד חודש או יותר .ופסיכילוג פרטי זה המון כסף ואני לא יכולה להרשות לאצמי על פגישה אחד 300-400 שח. השאלה שלי כמה זה עולה אצלך ואיפו את מקבלת תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוליאןאני25/09/2009שלום
אפשר לדעת בבקשה למה סוליאן במינון נמוך של עד 200 מ"ג ליום הוא גם נוגד דיכאון ומשפר תסמינים שליליים?
הבנתי שבמינון הנמוך הוא מפחית שחרור של דופמין ובמינון הגבוהה הוא חוסם קולטנים לדופמין אבל למה במינון נמוך זה נוגד דיכאון אולי זה בגלל שאם לא משתחרר דופמין אז הוא הופך לנוראדרנלין?
כי הרי דופמין אמור להעלות את המצב רוח אז חייב להיות משהו אחר שגורם לשיפור במצב רוח
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראפשר תשובה?
דיכאון01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוליאן
07/10/2009לאנונימי שלום
קודם כל יפה על הידיעות. אבל יש הרבה דברים שהם תיאוריה ולא מציאות של מערכת העצבים המרכזית של בין אדם. סולאין לא תרופה נוגדת דיכאון אבל יכולה לחזק את השפעת תרופות נוגדות דיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
שושנה18/10/2009אז בעצם התרופה אמורה לטפל גם בדיכאון במתלווה לסכיזופרניה לעיתים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאף אחד לא מזיז אם אני אמותאיילת24/09/2009הייתי הרבה פעמים בחודשים האחרונים במיון ברמב"ם. אף אחד לא מבין שאני צריכה עזרה מיידית, ושעזרה מיידתי זה לא אומר אישפוז. אני יכולה לזייף מרשמי רופא ולהשיג כל כדור שאני רוצה. נהייתי אמנית בזה. אבל הפסיכיאטרים במיון אומרים לי שבטח שזו לא בעיה. אחד אפילו אמר לי שלא צריך בית מרקחת, אפשר להשיג ברחוב. המנהלת של המיון הפסיכיאטרי אמרה לי: "את בחורה אינטליגנטית, איך את מסבירה את זה שאת בחיים?" לפני כמה שנים שכבתי בטיפול נמרץ אחרי נסיון. יש איזה מיתוס מאוד שיקרי על התאבדות שמי שרוצה באמת למות מת. אני שמעתי על שלושה אנשים שירו לעצמם כדור בראש ונשארו עוורים. כל מה שאני לא אומרת, זה פשוט לא מזיז להם. רופאה אחת כתבה שאני מדברת על לבלוע כדורים ולתלות את עצמי. בהמשך היא כתבה שאין סכנה אובדנית מיידית. למה שאמור היה להיות המשפחה שלי, בטח שזה לחלוטין לא מזיז. אני בכלל לא קיימת שם יותר. היום אמרתי לרופא במיון שאחרי כל המחקר שעשיתי על תרופות ועל שיטות התאבדות, ניסיתי להתחיל במחקר על רעלים. אני יודעת שיש איזה רעל שאם בולעים ממנו טיפה, מתים במקום. סיפרתי לרופא שניסיתי למצוא את הרעל הזה באינטרנט, אבל לא מצאתי. הוא ענה לי שבטוח שיש מידע באינטרנט. מה זה אמור להיות? הוא מעודד אותי להמשיך לחפש? אחרי זה באמת המשכתי לחפש, אבל אין שום מידע על זה. הסיבה היחידה שאני בחיים, היא לא שאני רוצה לחיות. גם אם יש בי עוד איזה רצון לחיות, הסיבה שאני בחיים היא שעוד לא מצאתי דרך שתעבוד במאה אחוז. אני לא רוצה יותר נסיונות, רק הצלחה אחת סופית. אני לא הולכת על פחות ממאה אחוז. למה אף אחד לא מבין שאני במצב נואש? למה אף אחד לא מוכן לעזור לי? למה במדינה הזאת אם אתה לא עשיר ואין לך כסף למטפלים פרטיים, אז מצד כולם, פשוט לך לעזאזל. זה היחס שאני מקבלת. הדבר שהיה אמור להיות משפחה שלי, הם רק מרעילים אותי יותר. הם שורפים אותי (בהרגשה), קורעים את הבשר שלי. הכל כאן כל כך אכזרי, ואין אף אחד שאיכפת לו. אין אף אחד שמוכן לעזור. אין אף אחד שמבין ומוכן לעזור לי לקבל עזרה מיידית שהיא לא אשפוז. בית חולים זה רק רע. כבר הייתי שם. בית חולים זה התגלמות המוות בעצמו. אני בסך הכל אהיה עוד קבר בבית קברות, או עד אז, בסך הכל עוד רוח רפאים על פני האדמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלאיילת
אני25/09/2009תיכתבי לי בבקשה למייל הזה [email protected]
תישלחי מייל שאת מהפורום אני רוצה לדבר איתך אם את מסכימה
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אני לא ראויה לתשובה פה?
איילת28/09/2009למה אני לא ראויה לתשובה פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיילת
לילה29/09/2009כאדם ללא כלים מקצועיים אני רוצה לומר לך שמדברים שאת כותבת ובדרך כתיבתך אני יכולה לשמוע את הצעקה דרך המחשב וזה נותן לי תחושה חזקה מאוד שאת נאחזת בחיים ולא שואפת למוות. ההודעות שלך מושכות הרבה תשומת לב והן מאוד דרמטיות ובעצם מלאות חיים. אולי חיים שאין בהם את האיכות ששאפת להם אבל "מלללאאא חיייייייםםםםם!!!!!!! אולי אם הייתי איש מקצוע הייתי מבררת איתך, כמו עם ילד שכדי לקבל תשומת לב לה הוא ראוי הוא מרעיש או מכה יל אחר, כמה הזנחה הייתה בילדות שלך והאם קיבלת מענה לצרכים בסיסיים ואיך הגעת עד למצב שכדי לקבל תשומת לב ואהדה את מאיימת בהתאבדות. בבקשה, אל תמשיכי בנסיונותייך למות כי את עוד עלולה בטעות להצליח! לכי לטיפול ממש ממש טוב ומעמיק שעוסק בחיים. בלי להכיר אותך אני מלאת רגשות. לחיים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף לתגובה הקודמת שלי
אלישבע02/10/2009את יודעת, איילת, אני שואלת את עצמי - אם לאף אחד לא באמת לא מזיז אם תמותי...מה אכפת לך? בכנות. נכון שאת מרגישה צורך לעזרה וזה בוודאי מוצדק. אבל למה מבחוץ? למה את לא מספיקה בשביל עצמך? את בטח צעירה וחזקה בגוף. את בטח גם לא טיפשה או חסרת ניסיון חיים. קשה להרגיש לבד ובודדה, אני יודעת, אבל להיות אובדנית בגלל ש"לאף אחד לא אכפת"? למה את כל כך נבהלת מהרגשות של אחרים? מה שחשוב זה מה שאת מרגישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב אלישבע מדייקת
לילה03/10/2009איילת אני מחזקת את מה שאלישבע כותבת ומצביעה על העובדה שיש תלות חזקה בתגובות ותשובות של אחרים. ואת "מאיימת" בהתאבדות כל פעם שאת לא מסופקת מהסביבה. אבל הסביבה בעצם לא יכולה לספק אותך או לתת מענה לתחושות שלך. את צריכה לרצות בשביל עצמך ולספק את עצמך. אני מדמה את העניין לבניית מבנה. האם הבניין האישיותי שלך נמצא אצל האחרים או שאת מתכוונת לבנות אותו כמרכז רגשי ועשייתי בתוכך כי רק שם תמצאי תשובות כמו שרק שם עולות שאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסאטטל24/09/2009קיבלתי סרוקסאט לפני שבוע מהרופא משפחה לטיפול בדיכאון.
כשהלכתי לקנות אותו אז הרוקחת אמרה לי שנגמר לה במלאי והביאה לי במקום זה פרוטין.
עכשיו שהפרוטין ייגמר לי אז אני יקבל סרוקסאט.
האם יש לזה השפעה שלילית? (על ההחלפה של התרופות מאחת לשנייה, אפילו שהן "זהות")
ולמה הרופא משפחה אמר לי להתחיל לקחת 20 מ"ג כל יום? ולא להתחיל לקחת חצי כדור שבוע ואחר כך לעבור לכדור שלם? - האם יש לזה נזק לגוף שהחלתי ישר לקחת כדור שלם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוקסאט
ד''ר אירנה נתנאל24/09/2009טל שלום,
סרוקסאט ו פרוטין זאת אותה התרופה ולכן, אין לזה שום השפעה שלילית. חשוב לציין שכדי לצמצם תופעות לוואי שליליות ולאפשר לגוף הסתגלות טובה לתרופה כדאי מאוד להתחיל נטילה באופן מאוד הדרגתי. לא מומלץ להתחיל מייד מכדור שלם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנהכרמית23/09/2009כאשר נוטלים תרופות לסכיזופרניה בד"כ משמינים, מה הסיבה- אכילת יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהשמנה
אלישבע29/09/2009יש תרופות פסיכיאטריות שעושות תיאבון. ריספרדל, למשל, עשה לי תיאבון מטורף. אכלתי כמויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל התרופות גורמות להשמנה
נעמה01/10/2009ישנן תרופות לא פחות יעילות כמו סוליאן למשל שטובות בהרבה מבחינה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור/ויפאקסדניאל22/09/2009
כמה עולה התרופה ויפאקס (האם היא בסל)ובמה היא עדיפה על ציפרלקס?
מתי יהיה תחליף ישראלי לציפרלקס וכמה זה יוזיל את העלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיא עולה
טל24/09/200916 ש"ח ל-28 כדורים במינון של 37.5
ובמינון של 75 מ"ג היא עולה 20 ש"ח ל- 28 כדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
דניאלה07/10/2009למה ציפרלקס עולה הרבה הרבה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור-תופעות לוואי
גלי08/10/2009שלום.
אני סובלת מדכאון ומנסה לטפל בו באמצעות אפקסור. הבעיה היא שכבר בלילה הראשון שנטלתי את הכדור (האימתני הזה עבורי), התעוררתי עם בחילה איומה שהובילה לשרשרת הקאות עד הבוקר...
למחרת חשתי חולשה גופנית ופעולות שאני עושה בכל יום בקלות (ספינינג למשל שמסייע לי גם הוא להעלאת הסרוטנין) פכו לבלתי אפשריות. אני בדילמה כיון שבעבר כבר נטלתי "סרנדה" שבשלב מסוים חדלה לסייע לי ואף הגבירה מחשבות אובדניות. אנני יודעת אם ואיך אצליח לשרוד את תופעות הלוואי הנ"ל של האפקסור.
שאלתי היא- האם זה הגיוני שתהינה כאלו תופעות לוואי אמתניות והאם יש המלצה לכדור פחות אגרסיבי?..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
ע07/10/2009ההבדל הוא שויפאקס שייך לSNRI , קבוצה של תרופות חדשות עם פחות תופעות לוואי מציפרלקס שייכת לSSRI ונחשבות לישנות יותר. אני לקחתי ויפאקס ובהשוואה למה ששמעתי על תרופות נגד דיכאון לא חשתי בתופעות לוואי הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הפירושאבי22/09/2009הי
מה הפירוש של אדם שמרבה לדבר על עצמו,מספר לאחרים וזרים על אופיו,על המעשים שלו,על התכניות שלו לאותו שבוע,מספר על העבר שלו ועל קורות החיים שלו במהלך שיחה קצרה עם אדם זר במשך כמה דק' ?
מה עניין כזה מעיד בעצם ?
אשמח לדעת.כי אני הוא האדם.אשמח לשמוע כל דבר הן לטוב והן לרע .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרזהו בנאדם רברבן
טל24/09/2009שאוהב את עצמו יותר מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופציות
אלישבע29/09/2009זה בטח שילוב של כמה תכונות בעייתיות:
אגוצנטריות - ההרגשה שאתה עומד במרכז העולם והעולם סובב סביבך. אולי הדבר היה נכון בעת ילדות כאשר הבית סובב סביב הילדים. כשגדלים ומתבגרים לומדים שהדבר אינו כך. הסטטוס הנכון הוא לפי הסיטואציה: יש מצבים בהם שייך לדבר על עצמך ולהתבטא, ויש מצבים בהם נכון להצטנע ולשתוק.
חשיפת יתר - אולי חסר שאיפה לפרטיות. בעולם המערבי כיום אנחנו מוצפים במסרים שאומרים שלהיות חשוף זה הדבר הנחשק - דוגמניות ונשים בכלל מתלבשות חשוף, אנשים מרוכזים בלהשיג תשומת לב. התיקשורת מנסה להיות פרובוקטיבית. האומנות היא פרובוקטיבית. זה מבלבל ודוחף אנשים לחשוף את עצמם כדי להרגיש שהם עונים על הציפייה החברתית. בשביל להתגבר, צריך להבין שההפך הוא הנכון. יש ערך בפרטיות - הפרטיות מעניקה מרחב אישי, בו האדם יודע שהוא בנאדם פרטי, הוא שייך קודם כל לעצמו. זו תובנה מנחמת כי זה מגן על האדם מטעויות שהוא עושה בעצמו - אם עושים אותם במרחב האישי, אז יש הזדמנות להשתפר לפני שהטעויות הופכות לתדמית לא טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבקשת לדעת על ההשפעות של התרופהרות21/09/2009שם התרופה הוא: keffra האם אפשר לפרט את השפעותיה במידי ולטווח ארוך ? אשמח מאוד לקבל את תשובתכם שנה טובה רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לרות
ד''ר אירנה נתנאל24/09/2009רות שלום,
קפרה, משמשת כטיפול נלווה לתרופות נוגדות פרכוסים אחרות בחולים המטופלים בסוגים מסויימים של מחלת האפילפסיה. התרופות הנוגדות פרכוסים .
היא נסבלת היטב בקרב המטופלים וחסרת תגובות בין-תרופתיות. תופעות הלוואי הנפוצות הן קלות וכוללות סחרחורת, ישנוניות, כאב גרון, פריחה, שלשול ובחילה.
לטווח הארוך, במהלך הטיפול יש צורך בספירות דם תקופתיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנוגע למניה דיפרסיהלילך21/09/2009שלום,
אמא של החבר שלי חולה במחלה הדומה במאפייניה למניה דפרסיה, אך היא לא מוגדרת באופן מובהק כחולה במניה דיפרסיה, אך לוקחת כדורים על בסיס יום יומי.
לבן זוגי אין תסמינים של המחלה
בעקבות כך רציתי לשאול
1.מה הסיכוי הסטיסטי שבמקרה ובו נחליט כי אנו רוצים להביא ילדים המחלה תעבור בתורשה לאחד הילדים?
2.שמעתי סברה שטוענת כי מחלות נפש עוברות ברוב המקרים בין אותו המין, לדוגמא אם האמא חולה יש סיכוי גדול יותר שהבת שלה תחלה ולא הבן, האם דבר זה נכון???
תודה על העזרה
ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמניה דיפרסיה
ד''ר אירנה נתנאל24/09/2009לילך שלום,
מחקרים גנטיים על אנשים עם הפרעה דו-קוטבית נעשו בשיטה של מחקרי תאומים זהים שנמסרו לאימוץ. מחקרי תאומים תמכו בסברה כי גנים בשילוב עם גורמים מעוררים סביבתיים לכן, בדיקת ההיסטוריה המשפחתית הנה חלק מההערכה האבחנתית הראשונית. עלולים ליצור נטייה מוקדמת להתפתחותה של הפרעה דו-קוטבית. מחקרי היסטוריה משפחתית מראים כי הפרעה דו-קוטבית עשויה לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות למדי. ידוע כי כאשר אדם אחד לוקה בהפרעה, לעיתים קרובות אח, אחות, הורה, דודה או דוד לוקים בה גם כן. ידוע כי לחלק מקרוביהם של הלוקים בהפרעה דו-קוטבית יהיו הפרעות מצב רוח אחרות: הפרעת דיכאון מאג'ורי או הפרעה דיסתימית (דיכאון קל ארוך טווח). שיעור ההפרעה בקרב קרובי משפחה מדרגה ראשונה (אח, הורים, ילדים) הלוקים במאניה-דפרסיה עומד על 20% בממוצע. כלומר, אחד מכל חמישה קרובים מדרגה ראשונה של אדם הלוקה בהפרעה דו-קוטבית סובל הפרעת מצב רוח. כ-8% בממוצע מקרוביו מדרגה ראשונה של הלוקה בהפרעה דו-קוטבית סובלים מהפרעה דו-קוטבית גם כן וכ-12% מהם סובלים מאפיזודות של דיכאון מאז'ורי ללא מאניה או היפו מאניה. סקירה של הספרות הגנטית העלתה כי שיעורי ההתאמה של ההפרעה דו-קוטבית בקרב תאומים זהים עמדו על 57% בממוצע ובקרב תאומי אחווה על 14%. במילים אחרות, כאשר תאום זהה אחד לוקה בהפרעה דו-קוטבית קיים סיכוי של יותר מאחד מתוך שניים שהתאום הזהה השני לוקה בה גם כן. כאשר תאום אחווה לוקה בהפרעה, קיים סיכוי של אחד מתוך שבע שאחיו או אחותו התאומים לוקים בה. הדבר מצביע על כך שלהפרעה דו-קוטבית מרכיב גנטי חזק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)