מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה חשובה בקשר למה שיש לישלמה מזרחי16/09/2009
התחיל שאני הייתי בילדות רגיש לכאב גב למטה, וממנו אני חששתי, ובהדרגה מרוב פחד לכאב, כבר באו לי דמיונות על עצמי של אותו כאב, והייתי מודע לכך שזה דמיון אך לא מציאות, ואני חששתי שמא הדמיון יהפוך למציאות, וכאן קרה לי האפקט של אל תחשוב על פיל לבן, ומרוב פחד לזה בא לי כאב דמיוני על עצמי, ואני הייתי מבטל אותו על ידי טקס שמאפיין OCD. כלומר חוזר לתנוחה שבה הייתי מלכתחילה ומדמיין שהגב לא כואב לי. וככה אחר כך אותו כאב דמיוני הושלך גם על חפצים כלומר אותו דמיון של כאב תקף חפצים שחשובים לי רגשית, או דברי קדושה ודברי ולעיתים גם אסטרונומיה, או כל דבר חשוב בעבורי, וגם אנשים חשובים לי, כמו בני משפחה או דמויות אחרות חשובות לי.
וכך הדמיונות חוץ מכאב הפך גם לדמיון של המילה, מת. גם כאן אני מבטל את זה בדמיון מנוגד עם אותו טקס לביטול כאב, ואני מדמין על החפץ או על האדם את המילה חי.
ושוב אני מודע לכך שזה דמיון, לא מציאות, ובמקרה כזה אני חושב בכאב שאולי בכל זאת יש דברים שהם מעבר למציאות שיכולים לקרות, כממו אורי גלר מכוףף כפיות, או שאנשים מרפים מרחוק בהילינג, אז אולי ככה יתכן שאולי, גם אם הסיכוי לכך קלוש, אולי בכל זאת כואב לאותו חפץ.
ובקשר למילה, מת, אני חש כאילו זה יוצא ממני, ואני חש עם זה, לא בנח שאני כאילו "אומר" ככה על דברים חשובים לי, למרות שאני לא רוצה בזה, גם כאן פועל אפקט הפיל לבן.
לפי מה שראיתי על עצמי והשוותי לספרים חשבתי שזה בעצם OCD בגלל מחשבות וטקסים. אבל 2 פסיכיאטרים שונים ללא קשר זה לזה איבחנו אותי כסכיזופרני, ונתנו לי כדורים נוגדים פסיכוזה, כמו למשל זיפרקסה או ריספרדל. אינני בטוח אם ההבחנה שלהם נכונה. כי אדם סכיזופרני בטוח ב100 אחוז שהדמיונות שלו אמיתיים, אני יודע שזה רק דמיון שעלול אולי להיות מציאותי.
האם אני צריך לקחת את הכדורים נוגדים פסיכוזה.? הציעו הרופא הראשון זיפרקסה, רופא אחרת ריספרדל. ובהשוואה שעשיתי באינטרנט ראיתי שלריספרדל יש תופעות חמורות מלזיפרקסה. ורופא אחר מהמחלקה של דוקטור זוהר גם אמר לי שבהחלט זיפרקסה יכול להתאים לי.
איך אדע אם האיבחון נכון ואם לקחת את הזיפרקסה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשיבו לי ביום שישי לפני כניסת החג
שלמה מזרחי18/09/2009או ביום ראשון אחרי צאתו.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה בקשר למה שיש לי
ד''ר אירנה נתנאל20/09/2009שלמה שלום,
אם שני רופאים ללא קשר זה לזה הגיעו לאותה מסקנה, סביר להניח שאובחנת נכון ואני מאוד ממליצה להיצמד להמלצות הרופאים ולהתחיל לקחת את הטיפול התרופתי.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאנה16/09/2009
שלום, אני חווה משהו מאוד לא נעים ורציתי לשאול את המומחים
האם אתם מכירים את התופעה ומה זה בדיוק..
כשהייתי קטנה אבא שלי היה מכה אותי עד גיל 12 בערך
ועד היום אין לנו מערכת יחסים נורמאלית למרות שבחיים לא ראיתי מישהו שמשתדל
יותר ממנו לשקם את הקשר ביננו, הוא באמת עושה הכל.
הבעיה היא איתי, יש מן תופעה מוזרה שאני לא יכולה להקשיב לקול שלו.
כלומר, כשאני שומעת אותו מדבר, או נע, למשל מנדנד את הרגל כשהוא יושב,
או כשהוא מדבר עם הידיים, אני לא יכולה להסתכל עליו
זה מגעיל אותי, וזה מוזר זה מעלה לי תחושת עצבנות מטורפת!
כשאני בחדר שלי ואני שומעת אותו מדבר בחדר השני, אני חייבת לאטום אוזניים!
לא מסוגלת להקשיב לו.. לא מסוגלת לשבת לידו או מולו כי הוא נורא אמוציונאלי .
זה כמו התחושה כששורטים לוח אז זה עושה מצרמורת אז זה משהו דומה אבל הרבה יותר חזק וגרוע.
מה שהכי מצחיק זה כשהוא מצביע על משהו עם האצבע שלו, זה דווקא עצוב, אבל אני משום מה כועסת! ואני חייבת לגרד את העיין שלי עם אצבע. אני לא יודעת מה לעשות , אני לא יודעת בכלל מה יש לי.. אפילו כשאני חושבת על זה עכשיו אני מתעצבנת.
בנוסף לכל יש לי חרדה חברתית אז אני לא מסוגלת לדבר איתו (או עם אף אחד) בלי שאני מסמיקה תוך כמה שניות..
האם מישהו יכול לומר לי מה יש לי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוויות ילדות
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2009שלומית שלום,
כנראה, שהאינטראקציה עם אבא מזכירה לך חוויות ילדות טראומטיות שעברת איתו. חוויות אלו לא נמחקות, לא נעלמות ולא נשכחות. הן שמורות במוח בחלק שנקרא אמיגדלה וצצות כל פעם מחדש כשיש משהו שמזכיר את החוויה מהעבר (הרמת יד, הרמת קול וכו'). לחוויות אלו שבאמיגדלה אין תחושה של עבר, הכל כאילו חיי, קיים ומתרכש כעת. לכן, את ממשיכה להרגיש אי נוחות כל פעם מחדש ביחסים עם אביך.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אתם מבצעים ניסוים לטיפול בהפרעתאור16/09/2009
קשב באמצעות tms? (ראיתי בטלוויזיה את אברהם צנגן בתוכנית "מדינה באיבחון" מדבר על זה שזה אולי יהיה בעתיד תחליף לריטלין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tms
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2009אור שלום,
אנו לא מבצעים ניסויים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןאליאור15/09/2009
האם ייתכן שאחווה כאבי ראש כתוצאה מדיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2009אליאור שלום,
כן, בהחלט. דיכאון יכול להיות מלווה בכאבים פיזיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין אדרונקס לציפרלקסיב15/09/2009
שלום אני הייתי רוצה להבין יותר טוב
לפני כמה זמן אני קבלתי אדרונקס 4 מ"ג
ואני והייתי רוצה מה הבדל צ'פרלקס 10 מ"ג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרונקס
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2009שלום לך,
אדרונקס היא תרופה נגד דיכאון בעלת מנגנון פעולה ייחודי. היא פועלת באופן סלקטיבי על המעביר העיצבי נוראפינפרין, ומעכבת את הספיגה מחדש שלו בתאי המוח. על-ידי כך עולה רמת הנוראפינפרין, ופעילותו על תאי המוח מוגברת. אדרונקס יעיל לטיפול בדיכאון בינוני עד חמור ובדיכאון מתמשך. לתרופה יש יעילות לטווח ארוך והיא נסבלת היטב על-ידי רוב החולים. בנוסף,, התרופה יעילה גם בטיפול בתסמינים הקשורים לתפקוד חברתי כגון חוסר מוטיבציה וערך עצמי נמוך.
יתרון נוסף שיש לאדרונקס על-פני תרופות אחרות נגד דיכאון הוא זמן תחילת הפעילות המהיר יחסית שיש לו: 10 עד 14 יום לאחר תחילת הטיפול. כמו כן, יחסית לתרופות החוסמות ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI) לדוגמא, ציפרלקס, יש לו פחות פוטנציאל לתגובות בין תרופתיות.
ציפרלקס, היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי ונסבלה טוב יותר על-ידי המטופלים.
ציפרלקס נוחה לשימוש ונלקחת פעם ביום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסיטל ומינוןלילך14/09/2009
היי,
אני נוטלת רסיטל מזה כשבוע.
הרופא המליץ לי על חצי כדור בשבוע הראשון (10 מ"ג) ועל כדור שלם (20 מ"ג) מהשבוע השני ואילך.
אני חשה בטוב ואינני מרגישה כי עליי לעלות את המינון (האם המינון תלוי גם במשקל הגוף? כיוון שהינני די "קטנה" - לא גבוהה ודי רזה...)
האם יש צורך להעלות את המינון בכל מקרה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללילך
ד''ר ערן ואדים הראל15/09/2009אין חובה לעלות אך מינון של כדור הינו בדרך כלל המינון המומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרילקסלימור14/09/2009
שלום,
אני נוטלת ציפרילקס כ-5 שנים במינון 10 מ"ג ליום.
התחלתי ליטול את הכדורים בשל חרדות קלות ותלישת שיער (טריכוטלומניה) , היום כבר אין לי חרדות ואני לא תולשת יותר (הודות לטיפול קוגנטיבי התנהגותי מוצלח ביותר. )
חשוב לציין שאיכות החיים שלי השתנתה לטובה מאז שאני נוטלת את הכדור ואני לא כל כך רוצה להפסיק, אבל אני מנסה להיכנס להריון ואני לא יודעת את ההשלכות של נטילת הכדור.
בחודשיים האחרונים הרופא משפחה שלי הוריד לי את המינון לחצי כדור - יום כן יום לא ,עד להפסקה לחלוטין.
בסה"כ אני חשה טוב, אבל בזמן האחרון אני שוב עם דפיקות לב במרבית היום, מצבי רוח משתנים והתפרצויות כעס....
1. האם יש סיכון כלשהו אם אני ממשיכה ליטול את הכדורים בזמן הניסיון להיכנס להריון וגם בהריון עצמו.
2. האם יש איזשהו כדור טבעי כחלופה לציפרילקס.
אודה עזרתכם בהקדם
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר ערן ואדים הראל15/09/2009השיקול לגבי טיפול תרופתי במהלך הריון הוא מורכב ומומלץ לעשות אותו תוך התייעצות ומעק'ב פסיכיאטרי. מומלץ גם ייעוץ של המרכז הטרטולוגי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה קצת מוזרהאיתן14/09/2009
שלום רב,
במשך חיי נחשפתי (בצורת קריאת כתבות ומאמרים) לרעיון הפלצבו כתרופה.
לאחרונה עלה בי הרצון לאסוף חומר מקצועי בנושא (שלצורך העניין אקרא לו "כוח המוח") והייתי שמח אם תוכלו לעזור לי בנושא, להפנות אותי לחומרים מקצועיים או לאנשי מקצוע שעוסקים בתחום או חוקרים אותו.
הסיבה לכל העניין היא רצון עז להוכיח לאנשים שלמוח האנושי ישנן יכולות אדירות ואנו יכולים להשתמש בו לטובתינו לצורך ריפוי עצמי, למשל.
אני בדעה שהפצת הבשורה תוך נימוקים מדעיים מוכחים תגרום גם לסקפטים ביותר להאמין ולשפר את חייהם ולו במעט. אני מאמין שבמקום זה הרוח והמדע נפגשים.
אני שואף בשלב מסויים, לאחר שאאסוף מספיק חומר, לקיים הרצאות בנושא, ללא מטרת רווח, תוך שיתוף פעולה עם אנשי מקצוע השותפים לרעיון.
אשמח לכל עזרה שהיא ולו הקטנה ביותר.
תודה רבה על זמנכם
איתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרא את "כוחו של התת מודע"
אלכסודי14/09/2009בידיוק הכח שיש למוח שלנו לשנות מציאות .
"במה שאתה מאמין הוא קיים כי אתה מאמין בו וישנו"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שיש לי אותו
איתן14/09/2009וקראתי. וגם ראיתי את "הסוד" וגם את "WHAT THE *BLIP* DO WE KNOW"
אבל אני מחפש סימוכין יותר מוכחים מספרים. תודה על התגובה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור שינהדניאל13/09/2009
שלום
רציתי לדעת... אני שותה לשינה את הכדור נוקטורנו והוא משאיר טעם לואי נוראי שנשאר בפה
יש הסבר לתופעה?
(ולמה הוא נקרא כדור מצופה?)
ניסתי בעבר בונדרומין, נומבון, סטילנוקס והאמת שהם לא מרדימים בכלל
וגם trazodone
לאחרונה אני משתמש בנוקטורנו
דווקא כדור שיחסית די מרגישים אותו אבל גם לא כל כך ... הינה אני עדין ער ב2 בלילה וכותב את ההודעה הזו.
מישהו יכול לתת לי שם של כדור שינה טוב?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור שינה
ד''ר אירנה נתנאל14/09/2009דניאל שלום,
כל התרופות שאתה נוטל הן מצויינות אך לעיתים קרובות הן אינן מספיקות כדי להתמודד בצורה יעילה. תרגילי הרפיה בנוסף לתרופות יכולים מאוד לעזור בהתמודדות עם הפרעות שינה. אני מאוד ממליצה לך ללמוד טכניקות הרפיה שונות. בנוסף, גם ביופידבק יכול מאוד לעזור. מיומנויות נוספות של התמודדות עם הפרעות שינה ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבוליתאלה 1000013/09/2009
קרובת משפחה מדרגה ראשונה אובחנה כבעלת הפרעת אישיות גבולית ומצבה מידרדר לאחרונה, היינו רוצים לקבל ייעוץ מפסיכיאטר נוסף, האם תוכלו להמליץ על מישהו שיודע על שיטת הטיפול ההתנהגותית וכו'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות גבולית
ד''ר אירנה נתנאל14/09/2009שלום לך,
במיינד קליניק צוות מקצועי ומנוסה בטיפול שמשלב תרופות ופסיכותרפיה במיוחד להפרעת אישיות גבולית. לפרטים נוספים תפני לקליניקה.
נשמח לעזור,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים חיובייםאדם13/09/2009
בסכיזופרניה- כמה קל/קשה לטפל בהם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאדם
ד''ר ערן ואדים הראל14/09/2009סמנים חיוביים - מח' שווא והזיות מגיבים בדרך כלל יחסית טוב לטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שלי או שלו?רוני13/09/2009
שלום,
חבר שלי נפרד ממני אחרי חצי שנה שהיינו ביחד בין היתר כי הוא הפסיק להמשך אלי וזה שילוב של כי שכבנו יותר מדי ושאלתי אותו שאלה על גוף של אנשים מבוגרים ומאז הוא לא הפסיק לדמיין אותי בגוף של אדם מבוגר. יש לו OCD והוא טוען שאין קשר בין השניים. רציתי לדעת אם זו תופעה של המחלה או שבאמת דבר כזה יכול לקרות. אשמח לקבל תשובה כדי לדעת איך להתנהג בעתיד עם אדם אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוני
ד''ר ערן ואדים הראל14/09/2009קשה על פי התאור לדעת האם זה קשור או לא באופן עקרוני זה בהחלט יכול להיות קשור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה מפורתת יותר?
רוני15/09/2009איזה פרטים צריך להוסיף כדי לקבל יותר מושג? ובכלל איך אפשר לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכאורה נשמע שמדובר במשהו שקשור לOCD
רן15/09/2009לדעתי, את צריכה לשאול את עצמך למה ההגדרה הזו חשובה לך בכלל.
אני לא בטוח שהבנתי את שאלתך אפילו. לפי מה שהבנתי, את רוצה לדעת אם זה קשור לOCD כדי שבמידה ומדובר בתופעה "נורמלית" אז תמנעי מלשאול את בן זוגך לעתיד את מה ששאלת את בן זוגך הקודם? את באמת מאמינה ששאלה שלך יכולה לפרק קשר? ואם כן, לא עדיף שתמצאי בן זוג שיכול להתמודד עם השאלות שלך?
נראה לי שאת השאלות את צריכה להפנות לעצמך ולא לפורום פסיכאטריה.
סלחי לי אם דבריי נשמעים קצת חצופים, אבל אני רק רוצה לעזור לך.
בשורה התחתונה, אם זה באמת חשוב לך, לדעתי הלא מלומדת נשמע שיש לדברים קשר כלשהו להפרעה שממנה סובל החבר שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה עקב שימוש בציפרלקסמעין12/09/2009
שלום,
בחודשיים האחרונים התחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג עקב בעיית דכאון וחרדה חברתית.
השפעת הכדור עוזרת לי מאוד בתפקוד היומיומי, גם מבחינת הדכאון וגם מהחרדה.
רוב תופעות הלוואי חלפו מלבד פריחה שמופיעה על חלקה העליון של זרועי הימינית (מצורפים קישורים לתמונות של הפריחה)
רציתי לדעת האם הפריחה הזו אמורהלהדליק איזו נורה אדומה לגבי המשך השימוש, או שזו תופעה מוכרת וידועה ? ואם עליי לפנות לרופא לבדיקות ?
בתודה מראש,
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 1
מעין12/09/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 2
מעין12/09/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 3
מעין12/09/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי זה קרה
ריקי13/09/2009הי מעיין,
אני בד"כ לא נוהגת להגיב אבל פה אני מרגישה חובה. סיפור חיי הוא די דומה... אני כרגע נמצאת אחרי טיפול של שנים בכדורים שונים. כבר 3 שנים סבלתי מהתופעה שאתה מתאר ועפ"י התמונות זה נראה ממש אותו דבר. תחילה זה החל כמו אצלך - כתמים פה ושם, בעיקר ברגליים. השנה זה נהפך לכל כך בלתי נסבל שאני עכשיו בתהליכי אבחון בבית חולים ומפסיקה לאט לאט את הכדורים.
שים לב אם אצלך זה כמוני - לקח לי זמן לקשר שהפריחה מופיעה בכל פעם שאני נחשפת לשמש.
אבחנו לי אורטיקריה לשמש אבל רוב המומחים אומרים שמדובר בהרעלה של הכדורים. חשוב לי להזהיר אותך שמכאן המצב רק מחמיר ולכן אני ממליצה לך כבר עכשיו לבקש מהפסיכיאטר שיחליף לך את הכדורים. יש אחרים שיכולים לעזור...
אצלי הנזק כבר נעשה ואני עכשיו מנסה לתקן ורואה כמה זה קשה.
למרות כל זאת, אצלי הכדורים (שנשארו לאחר שלילת כל השאר) הם פריזמה ודפלפט אבל אני ממש ממש מאמינה שזה דווקא הפריזמה. הפסקתי אותו לפני 3 שבועות ואני מחכה כל יום שהוא יתנקה לי מהדם והתופעה הזו תעלם.
אני לא יכולה לצאת באור יום מבלי להתגרד אחרי זה שעה
זה סיוט בלתי נסבל ועם הזמן זה מתפשט לכל חלק בגוף שחשוף לשמש - מקצות האצבעות ועד לאוזניים.
אם עפ"י התאור שלי נראה לך שמדובר באותו דבר, אשמח לשתף יותר במידה ותרצה.
כשאני פניתי וחיפשתי עזרה, לא היה מי שיספר לי על זה. בכל מקום כתוב שלתרופות האלה אין תופעות לוואי כאלה ושהן בטוחות. למדתי על בשרי שזה לא מדויק ושזה אולי נדיר אבל קורה... רק אחרי חיפוש ממש מעמיק גיליתי באיזה חלקה נידחת באינטרנט מאמר שמפרסם כי הכדורים האלה בהחלט גורמים לתופעה כזו....
בהצלחה,
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ריקי !
מעין13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לתרופה אחרתנור12/09/2009
אני כבר 3 חודשים עם שני כדורי לוריבן ליום ללא הקלה משמעותית בחרדה.
עברתי לפסכי' אחר והמליץ לקחת לנטין חצי כדור פעמיים ביום וחצי כדור ציפרלקס ליום
יש לי שתי שאלות:האם לניטין היא תרופה חדשה ומה מייחד אותה האם היא יותר יעילה מלוריבן
האם שילוב של לניטין וצפרלקס יכול להזיק
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדה
ד''ר אירנה נתנאל13/09/2009אמל שלום,
לניטין היא תרופה ממשפחת הבנזודיאזפינים, בדומה לוריבן ניתנת לבעיות חרדה. ניתן לשלב אותה עם ציפרלקס אך חשוב לציין כי התרופה עלולה לגרום לתלות בנטילה סדירה למשך תקופה ממושכת וכמו כן השפעותיה עלולות לפחות עם הזמן. מסיבות אלו יש להגביל את משך השימוש לזמן קצר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהפרעת חרדה- לפסיכוזה-מה הטיפול?אני12/09/2009
שלום.
אני בת 24, בגיל 16 הופיעו אצלי לראשונה התקפי חרדה-שהלכו וגברו במשך השנים. הייתי הטיפול ומעקב פסיכיאטרי- לאחר הצבא- הייתה תקופה בה עישנתי חשיש. באחת הפעמים נכנסתי "לסרט רע". כל הגוף פירקס, הייתי בטוחה שכולם צוחקים עלי, חשבתי שאני עומדת למות, פחדתי שאתקע עם השיגעון הזה לנצח. מאז לא עישנתי. שלושה חודשים אח"כ עברתי הפלה, לא חשבתי על זה הרבה- ושבוע אחכ טסתי עם המשפחה לנופש. כבר בטיסה התנתקתי לגמרי מהעולם- במשל שלושה ימים ישנתי ולא הצלחתי להסביר מה קרה לי- ביום הרביעי החלו הזיות- חשבתי שכולם מתים- שאני לבד בעולם- הסתכלתי במראה- ראיתי את עצמי קמה למרות שידעתי שאני יושבת ולא זזה.
נעשיתי אלימה- החזירו אותי לארץ ואחרי מס התקפים דומים נכנסתי לאשפוז יום ל3 חודשים.
מאז מצבי השתפר- שיקמתי את עצמי- אני סטודנטית, מתפקדת כמו כולם למעט ימים, שבועות שיש נפילות. לאחרונה עברתי למרפאת בריאות נפש אחרת בגלל הלימודים. עד היום (במשך כשנתיים בערך) אני לוקחת 225 מ"ג ויפאקס כל בוקר, 1 מ"ג קלונקס בערב. במקרים שמתחילות לרוץ מחשבות וחוסר מנוחה אני לוקחת ריספרדל.
הפסיכיאטר החדש שלי אמר שלא הכיר עד היום אף אדם שאובחן כ"הפרעת חרדה" ובבת אחת הפך לפסיכוטי- הוא מקשר את זה לפעם ההיא בה עישנתי סמים. רוצה שאתחיל לקחת פרפנן 4 מ"ג כל יום כדי למנוע התקפים חוזרים. האם שמעתם על מקרים דומים? ואם כן האם זו הדרך לטפל? אני כל כך לא אוהבת את הכדורים האנטי פסיכוטיים- תופעות הלוואי נוראיות ופוגעות בתפקוד היומיומי שלי. העניין שהוא לא מוכן שאהיה מטופלת ואקבל שיחות עפ פסיכולוג כל עוד אינני מקבלת את הטיפול החדש שהוא מציע. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרה לי מקרה דומה בעקבות שימוש בסמים
א.מ.18/10/2009אני בת 23, ולפני יותר מחצי שנה החזירו אותי מהודו בעקבות "סרט רע" מעישון ג'ראס (חשיש הודי).
הגעתי לפסיכיאטר פרטי שרשם לי ריספרדל מ"ג 1, להסיר סיכוי שזה יחזור. חשבתי שהכל נגמר והיו לי שבועיים נפלאים עם המשפחה, חגגנו פסח. ופתאום, המצב שלי התחיל להתדרדר בהדרגה ובשיאו הגעתי להתקף פסיכוטי מיסטי קשה שנמשך כמה ימים שלמים בלי שינה (הייתי סגורה בבית עם אמא וחיכינו שזה יעבור.) בינתיים העלו לי את המינון ל-5 מ"ג ריספרדל.
הכל עבר, ושמחתי שהכל מאחוריי כשכעבור משהו כמו פחות מחודש, זה חזר. הפעם לא כהתקף פסיכוטי אלא התקף חרדה קשה של חוסר יכולת מוחלט לתפקד, ולופים מחשבתיים רציניים.
שוב הייתי באישפוז בית, והריספרדל עלה לאט לאט. בדיעבד הבנו שהפסיכיאטר הפרטי שלי לא ראה אותי ברגעי האמת ולכן לא נתן לי את הטיפול הנכון (ריספרדל כבר לא קשור להתקפי החרדה)
אחרי שההתקף עבר, הכל היה בסדר, אבל לאחר זמן מה, זה שוב חזר!
(כל זה בטווח של כמה חודשים) עברתי שוב כמה ימים שלמים של גהינום עד שהגעתי למצב שהוא קשה מנשוא והפגישה האחרונה עם הפסיכיאטר הפרטי נגמרה באישפוז.
האשפוז ארך שלושה חודשים, שוחררתי לפני חודש וחצי והכל בסדר איתי :)
נחמד לחלוק עם אנשים את הסיפור ועוד לשמוע שמישהי עברה משהו דומה, מרגיע באיזשהו מקום.
לשאלתך, הטיפול שאני מקבלת כיום זה ריספרדל מ"ג 1, ציפרלקס (בשביל דכאון פלוס חרדה קצרצרה שהיה לי לאחר השחרור), ולמיקטל - התרופה העיקרית. זהו מייצב מצברוח שאצטרך לקחת במשך שנה.
לעניות דעתי, הטיפול שלך נשמע דיי הגיוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפי את הפסיכיאטר
רספוטין18/10/2009שיאיים על המשפחה שלו ולא עליך.
אני לא הייתי סומך על הטיפול שלו.זכותך לסרב לקחת טיפול!אבל את חייבת למצוא את הדרך להשאר מאוזנת לצערי הטיפול התרופתי עושה זאת בדרך המהירה ביותר.
רספוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)