מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמוטטות עצביםשני02/08/2009
איך מזהים התמוטטות עצבים ולמה זה קורה? אנימרגישה קרובה לזה מאד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמוטטות עצבים
ד''ר אירנה נתנאל10/08/2009שני שלום וסליחה על האחור,
התמוטטות עצבים הוא מושג עממי המתייחס להתקף פתאומי שמשבית את האדם מהתנהלותו השגרתית. לעתים קרובות התמוטטות עצבים יכולה לנבוע מחוסר יכולת לש האדם להתמודד עם אירוע בחיים או משבר. זאת לא אבחנה רפואית ובדרך כלל משתמשים בביטוי זה כשמתכוונים למשבר, דכאון או התקף פאניקה. אם תנסי לפרט יותר מה בדיוק את מרגישה אשמח להתיחס.
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחה את זה מויקיפדיה
גבי12/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקסט וסרוקסאטאורית01/08/2009
אני לוקחת כעת סרוקסאט (בעבר לקחתי גם כן בתקופות שונות) ויש לי כמה שאלות:
ראשית, האם סרוקסאט ופקסט זהות לחלוטין או שיש איזשהו הבדל בכל זאת? האם במידה ואני עוברת מסרוקסאט לפקסט יהיו לי תופעות לוואי? (הפקסט פשוט זול יותר לכן אני שוקלת לעבור אליו, אך רק אם לא יהיו הבדלים)
כמו כן רציתי לשאול האם במידה ואקח את הסרוקסאט תקופה ממושכת יש צורך בבדיקות כלשהן מדי פעם? (בדיקת דם או אחרת?)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקסט וסרוקסאט
ד''ר אירנה נתנאל03/08/2009אורית שלום,
פקסט וסרוקסאט אותה תרופה בדיוק רק מחברות שונות. בדרך כלל לא צפויות להיות תופועות לוואי. כדאי לערוך בדיקות תקופתיות לפחות פעם בשנה או כל חצי שנה גם בלי קשר לתרופות. לכל תרופה אפילו הכי קלה כמוו אקמול יכולה להיות השפעה שלילית על הגוף. לכן, חשב ליטול תרופות תחת השגחה של רופא ומדי פעם (פעם- פעמים בשנה) לעשות בדיקות דם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקלונס טרזודיל ובונדרומיןאסי01/08/2009
שלום רב ,
לאחרונה גילינו כי אבי נוטל מזה 8 שנים כדורי קלונקס 0.5 מ"ג שלושה פעמים ביום טרזודיל 50 פעמיים ובונדרומין 0.25 פעמיים ביום.
הכדורים והכמויות נודעו לנו על אף הכחשות גורפות , לאחר שמצאנו שקית עמוסת כדורים באחד הארונות.
שמנו לב כי בשנים האחרונות חלה הדרדרות קוגניטיבית משמעותית בתפקוד, הוא דיי מעופף לא מצליח לחשב דברים שיקול הדעת שלו ירד והוא שרוי בדכאון.
מסתבר שהוא מטופל אצל אחד הפסיכיאטרים המקומיים אולם נראה שהוא פשוט התמכר לכדורים והם אינם השיגו מטרתם.
מעבר לסיבות שבגללם כנראה שהחל ובהנחה ויתחיל טיפול פסיכולוגי מקיף , יש לי שתי שאלות -
האם הכמויות סבירות למישקלו (שוקל 66 ק"ג)
האם ניתן לגמול אותו מכל הכימיכלים הללו , מהי הדרך לעשות זאת (אני מעוניין בתשובה שתהיה לנו לאחיזה ) ובאילו יסורים זה כרוך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוני שמגיב תפסיק להרוס את הפורום !
איציק03/08/2009יוני או איך שקוראים לך תפסיק להרוס פה את הפורום בהודעות המתוסכלות שלך לכל הנוגע לעולם הפסיכיאטריה ! אם אין לך הודעות ענייניות פשוט אל תשלח הודעות !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסט וזיקפה- דחוף תודהיניב01/08/2009
שלום
אני נטלתי למעלה מ שנה סרוקסט.
כרגע אחרי הפסקה של למעלה מחודש אני עדיין מתקשה להגיע לזיקפה
או אפילו להיות מגורה כמו לפני הטיפול.
למרות שיש בזמן האחרון שיפור של הזיקפה אך היא לא נשארת לאורך זמן.
האם יש צורך לגשת לרופא או להמתין וזה יחלוף לאט לאט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט וזיקפה
ד''ר אירנה נתנאל03/08/2009יניב שלום,
אני מציעה לך להמתין עוד מספר שבועות. נראה, שאתה במגמת שיפור. המצב אמור להסתדר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסמים במקביל לשימוש ב-Viepaxסער01/08/2009
שלום רב,
שמי סער, עוד מעט בן 20 וסובל ממה שאנשי מקצוע כינו כ-"דיסטימיה"
תתכן החמרה בתחושת הדכאון בעקבות שימוש בסמים קלים (קנאביס - חשיש וגראס) במקביל לנטילת תרופות אנטי-דכאוניות (Viepax XR 225mg) ???
זה חשוב לי מאוד, בבקשה תענו
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסמים במקביל לשימוש ב-Viepax
ד''ר אירנה נתנאל03/08/2009סער שלום,
אכן, שימוש בסמים (גם "קלים") מגביר דיכאון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור מרונילאדווה01/08/2009
שלום רב,
מתי משתמשים בכדור המרוניל 75 מ"ג ומהן תופעות הלוואי.
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרוניל
ד''ר אירנה נתנאל03/08/2009אדווה שלום,
מרוניל שייך לקבוצת תרופות נוגדות דיכאון הנקראות נוגדי דיכאון טריציקליים. משתמשים בו בעיקר לטיפול ממושך בדיכאון. התרופה משפרת את מצב הרוח ומחזירה את העניין בפעילות היומיומית. מרוניל יעיל במיוחד לטיפול בחרדות ובהתנהגות כפייתית (אובססיבית). שלא כמו רוב התרופות הטריציקליות האחרות, אפשר לתת מרוניל בהזרקה במחלה קשה.
תופעות הלוואי האפשריות של תרופה זו נובעות בעיקר מפעולתה האנטיכולינרגית ומפעולתה החוסמת מעבר אותות דרך הלב. תופעות לוואי נוספות: הזעה, יובש בפה, הסמקה, נמנום. נדיר: סחרחורת, תשתוש ראייה,דפיקות לב, עיקוב אורגזמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבקרין30/07/2009
שלום
אשמח לשמוע את דעתך, כשנה לקחתי ציפרלקס עבק תסמינים גופניים של חרדה שהפכו לתסמינים נפשיים כגון: פחד לאבד שליטה,להשתגע או לפגוע במישהו, הפסקתי את הנטילת כדור כי הוא אכן עזר לתסמינים פיזים אך נפשיים לא, אני כל הזמן חיה בפחד מהדברים שרשמתי למעלה,רואה מקרה מחריד בתקשורת ומפחדת שאני אעשה גם משהו מחריד,
האם ניתן לאבד שליטה או להשתגע מזה שאני כל זמן חושבת על זה ?
האם התסמינים אלו מוכרים בפסיכיאטריה ולאן ניתן לפנות לעזרה אבל לא תרופתית??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
ד''ר אירנה נתנאל03/08/2009דנה שלום,
אחד הדברים המאפיינים חרדה זהו פחד לאבד שליטה או כלומר להישתגע. זהו פחד אוניברסלי ושייך לכל אדם. כולם מפחדים ממוות, מאיבוד שליטה או מלהישתגע. זהו פחד שנמצא רק במחשבות. ממחשבה על כך או מחרדה על כך אף אחד לא השתגע ולא איבד שליטה. זה לא מסוכן לחשוב!
תרגישי טוב! אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח בתת מודעאריק30/07/2009
לצוות שלום רב
מזה שבוע חש בחולשה ותשישות,במשך כמה ימים מלווה בתחושת מחנק בגרון
ולעיתים גם כאבים בגרון.בשבוע הבא אמורה להיות אצלי שמחה שאני מצפה לה.
המלטה של הכלבה שלי,ויש דאגות לכל תהליך ההמלטה ומסביב לזה.
המלטה קודמת של כלבה אחרת שהיתה לי נגמרה לא טוב.אני רוצה לדעת
האם יכול להיות שיש לי מתח בתת מודע שהוא גורם לי לתופעות גופניות אלו?
במודע אני לא ממש מודאג ולא מרגיש את הדאגה אבל אולי בפנים בפנים אני כן
וזה עולה וצף על פני השטח אם תופעות גופניות.
בתודה אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח בתת מודע
ד''ר אירנה נתנאל06/08/2009אייל שלום,
קודם כל חשוב לשלול מחלות גופניות. במידה ואתה בריא מבחינה גופנית אפשר להתייחס לסימפטומים כסימפטומים נפשיים. אכן, תופעות שאתה מתאר יכולות להיות סימנים של מתח, לחץ, התרגשות. לעיתים, חוויות לא נעימות מהעבר מעוררות תחושות גופניות לא נעימות במיוחד כאשר האירוע חוזר על עצמו. כלומר, אם בעבר נתקלת בקשיים בהמלטה הקודמת סביר להניח שגם הפעם האיורע המתקרב מעורר מתח, התרגשות, דאגה. הגוף מגיב לרגשות האלה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אממיבגני30/07/2009
שלום לכם אני בן 25
כיום אני מקבל ריטלין 40 מ"ג ביום בעת לימודים ביום שאני לא לומד 20 מ"ג
וכנ"ל צ'פרלקס 20 מ"ג
בעקבות של קבלת צ'פרלקס נהיו לי בעיוות שינה ואני עכשיו מקבל כדורי שינה מאוד קלים
וטבעיים
ואני הייתי רוצה לדעת אם אני ירצה להפסיק את כל תרופות ביום אם אחד אם זה אהייה בסדר או שאני אהייה אמור לעשות את זה בהדרגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופות
ד''ר אירנה נתנאל30/07/2009יבגני שלום,
קשיי שינה הינה תופעת לוואי מוכרת ושכיחה של ציפרלקס. כדי להקטין הפרעות שינה כדאי ליטול את הכדור מוקדם בבוקר. לא מומלץ להפסיק תרופות על דעת עצמך. כשתרצה להפסיק. תתיעץ עם הרופא המטפל שלך ותשקלו את עניניין ביחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון
יבגני31/07/2009את המינון שלי אני בעיקרון לוקח אותה בבוקר ממש אבל עדיין לפעמיים שאני לוקח ריטלין כמה זמן לפני יציאה לעבודה כדי שאהייה יותר מרוכז
עכשיו אני הייתי רוצה לדעת האם אני לוקח 40 מ"ג ביום שאני לומד ואני בן 25+ משקל 100
האם המינון הוא תקין אבל את המינון הזה אני לוקח על דעת העצמי כי מינון יותר נמוך הוא לא עוזר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ
יבגני05/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין בשילוב עם רסיטל וסרוקוולב29/07/2009
במינונים נמוכים, האם שילוב זה יוצר בעיה בין - תרופתית באופן עקרוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול עם רסיטל
ניר07/11/2015שאלה כיום אני לוקח רסיטל לטיפול בדיכאון וסרוקוול לטיפול בחרדות והפרעה טורדנית כפייתית רציתי לדעת האם השילוב הזה של 20 מילי רסיטל עם 25 מילי סרוקוול בבוקר ביחד הוא נכון ואם לא איזה נכון? והאם יש אינטראקציה בין הכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אנונימי07/11/2015אין "נכון" או "לא נכון"
על כול אדם התרופה תשפיע באופן שונה
סרוקוואל במינון של 25 מ"ג הוא מינוך נמוך מאוד
אני משתמש בו בכדי לישון טוב בלילה (25 מ"ג)
כשאני נוטל אותו במהלך היום הוא משרה עליי עייפות כבדה!
בזמנו נטלתי 4 מ"ג פרפנאן להפגת מתח חרדה, תרופה שדווקא עזרה לי במינון נמוך זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתחת לכבודכם לענות לשאלתי?
א.04/08/2009בינתיים עניתם על המון שאלות, אבל על זאת דילגתם,
האם אתם פשוט לא יודעים את התשובה וזאת הדרך שלכם לענות שאתם לא יודעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באוראהרון29/07/2009
שלום,
הייתי במכון שינה בשל בעיות הירדמות קשות ושעון ביולוגי דחוי והרופא המליץ על "טיפול באור".
אז רציתי לדעת היכן עושים את הדבר הזה? ואיזה מן רופאים מטפלים בשיטה זו? איך מוצאים אותם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה!!
אהרון23/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באור
ד''ר אירנה נתנאל24/08/2009אהרון שלום,
לצערי אינני יודעת על מרפאות שעוסקות בטיפול כזה. לא שמעתי על טיפול באור להפרעות שינה. לעומת זאת, אני מכירה שיטות טיפול אחרות יעלות שהוכחיו את עצמן מבחינה קלינית ומחקרית. לדוגמא, טיפטול תרופתי משולב עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) שכוללת רכישה של מיומנויות הרפיה שונות, בניית סדר יום מובנה, החזרת המנגנון הביולוגי לתפקוד התקין, תרגולים בביופידבק ועוד... יכולים באמת לעזור בהתמודדות יעילה עם הפרעות השינה.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטאלופרם 20מג'יפה26/07/2009
שלום רב. אני לוקחת את התרופה כ7 שנים אחרי סרטן שד ב2002 .ברצוני להפסיק ואיני יודעת איך .אני לוקחת 3 פעמים בשבוע 20מג'.שאלה נוספת האם היא גורמת להשמנה(5קג)ואיני יכולה לרדת במשקל.אני בת 58. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטאלופרם 20מג'
ד''ר אירנה נתנאל27/07/2009יפה שלום,
לא כדאי להפסיק תרופות על דעת עצמך. מומלץ להתיעץ עם הרופא המטפל.
אחת תופעות הלוואי של התרופה הינה עליה בתאבון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבה מעוותתשני26/07/2009
האם חשיבה מעוותת היא מחשבת שווא? האם זו הפרעה פסיכוטית או התקף פסיכוטי ומה ביניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסמדר
ד''ר ערן ואדים הראל27/07/2009הפרעות במהלך חשיבה אינם מחשבות שווא. עם זאת מצב פסיכוטי יכול להתאפיין בהפרעות במהלך חשיבה אשר יוצרים התנהגות בלתי מאורגנת.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCD+ דיכאוןכרמל26/07/2009
שלום,
רציתי לשאול האם OCD יכול להתאפיין גם במחשבות שליליות ושיפוטיות כלפי עצמי בלי סיבה
והאם ציפרלקס עוזר לכך
כמו כן, האם יש ל OCD גם השפעות מבחינה חברתית
והאם הוא מתקשר לדיכאון
תודה רבה
כרמל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לכרמל
ד''ר ערן ואדים הראל26/07/2009קיימת קורלציה בין OCD ודיכאון. באחוז מסויים מחולי דיכאון יש תסמינים של OCD ובחולי OCD יש אחוז גבוה של דיכאון. לעיתים קשה לאבחן בין תכנים דכאוניים לבין תכנים שהם חלק מאובססיות. ציפרלקס מטפל ב- 2 ההפרעות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PTSDעופר26/07/2009
שלום ובוקר טוב דר'
שאלותי הן- כמה זמן דרוש לך הפסיכיאטר לאבחן בחולה תסמונת - PTSD ?
האם זו אבחנה קלינית ורק פסיכיאטר קובע אותה ?
מי מוסמך להגיש טיפול נפשי ותרופתי לתסמונת זו?
תודה על תשובתך
בריאות ואריכות ימים
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעופר
ד''ר ערן ואדים הראל26/07/2009אבחנה של PTSD נקבעת על ידי פסיכיאטר. בבדיקה אחת ניתן להתרשם האם קיימת תסמונת כזו אך בדרך כלל נדרשות מספר פגישות על מנת להגיע לאבחנה סופית. הטיפול התרופתי ניתן על ידי פסיכיאטר אך טיפול פסיכולוגי ניתן גם על ידי פסיכולוגים.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)