מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת תרופותהילה23/08/2009
שלום,
רציתי לשאול אם ובמידה והוחלט ע"י רופא המטפל להפסיק ליטול את הכדורים האם ויהיו תופעות לוואי כל שהן? במידה וכן אילו תופעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופות
ד''ר אירנה נתנאל23/08/2009באיזו תרופה מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה ודיכאוןי.20/08/2009
חולה סכיזופרניה שמיוצב ע"י ריספרדל והמצב יחסית יציב אפשר לומר שאין מצב של פסיכוזה אבל כנראה בגלל תופעות לוואי השמנה של כ20 קג וחוסר מוטיבציה אפילו דכאון ככה שהוא ממש לא נראה האדם שהיה אלא צל שלו מה כדאי לעשות ? האם כדאי להסתכן בהחלפת תרופה ? מה החליפות האפשריות לנסיונכם .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה ודיכאון
ד''ר אירנה נתנאל20/08/2009רועי שלום,
למרות שעליה במשקל הינה תופעת לוואי מוכרת של רוב התרופות אנטי פסיכוטיות, 20 קג' זו עליה משמעטותית מאוד. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי החלפת התרופה. כיום ישנן תרופות חדשות יעילות מאוד ופחות משמינות. הרופא המטפל וודאי יוכל להתאים את התרופה בהתאם להתרשמות וההכרות שלו עם החולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי לפרט עוד בנושא
י.23/08/2009אפשרויות תרופתיות ותופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במשקל
ד''ר אירנה נתנאל24/08/2009רועי שלום,
תרופות מהדור השני (בדומה לתרופות מהדור הראשון) יכולות לגרום לעליה משמעותית במשקל, במיוחד אלנזפין (ריספרדל) וקלוזפין (לפונקס). עד 50% מהחולים עולים כ 10-20% במשקלם תוך שנה מתחילת הטיפול.
פעילות גופנית ואכילה נכונה יכולים לעזור בהורדת המשקל.
כדאי שתתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
י.24/08/2009תודה על התשובה אני אישית לא הולך עם החולה לפסיכיאטר אלא אמא שלו ולכן אני מנסה לברר אם המצב הנוכחי נשמע סביר ומה החלופות כעקרון אני מבין שיש סיכוי סביר שתרופה אחרת תוכל להשאיר אותו יציב ולתת לו אפשרות להוריד במשקל ? הבהנחה שהוא יעלה גם פעילות גופנית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישפוז כפוי של אמאבת20/08/2009
שלום לכם.
אני זקוקה לעזרה ועצה. כי אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות.
אמא שלי בת 58 , חולת זכיזופרניה כבר המון שנים. לאחרונה אובחנה ע"י פסיכיאטר וקיבלה תרופות , שהיא לא ממש רצתה לקחת. ולא רצתה להמשיך להפגש איתו מעבר לפגישה יחידה.
אמא שלי היא די מסוכנת. אני לא יודעת אם זה עד רמה של חיים ומוות. אבל היא כן צועקת על השכנים, מנפצת להם את השמשות, חותכת להם עם סכינים את הגלגלים. כי היא מאמינה שרודפים אחריה, שכולם מוחלפים בכפילים, כולל אני וילדיי. לפני כמה שנים אף עצרו אותה במשטרה על זה שהיא עשתה דברים לשכנים.
היא נורא סובלת, לא מצליחה להחזיק עבודה, בקושי מקיימת את עצמה. לנו מאוד קשה, כי גם לי וגם לאחי יש ילדים קטנים שאנחנו דואגים לשלומם. כולם מפחדים ממנה. כולל אני ואמא שלה.
אמרו לי שהדרך היחידה לאישפוז כפוי זה שהוכח שהיא מהווה סיכון לעצמה או לאחרים ע"י הזמנת משטרה בזמן המעשה. אני מפחדת שזה יהיה מאוחר מדאי. האם יש דרך אחרת?
יצא לי קצת ארוך. תודה לכם שקראתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישפוז כפוי של אמא
ד''ר אירנה נתנאל20/08/2009שלום לך,
במידה ואמא מסרבת לפגוש פסיכיאטר מרצונה ניתן להזמין פסיכיאטר לביקור בית. הרופא יתרשם ממצבה וימליץ על הפעולות המשך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בת21/08/2009הצלחתי לקחת אותה לפסיכיאטר לפני כחודש. הוא המליץ על תרופות והמשך מעקב. אבל זה לא עזר לנו, כי היא לא לוקחת את התרופות. דיברתי איתו. הוא אמר שהידיים שלו כבולות ורק אם היא תהווה סיכון לעצמה או לסביבה, אפשר יהיה לאשפז אותה.
מישהי אמרה לי משהו על פסיכיאטר מחוזי שיכול לאשר אישפוז גם במיקרים אחרים. מה היא הפרוצדורה? ואם ידוע לך על משהו אחר שאפשר לעשות?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרה לאמא
ד''ר אירנה נתנאל23/08/2009שלום לך,
במקום תרופות אפשר לנסות זריקה היה ארוכת טווח וניתנת פעם בשבועיים. פסיכיאטר מחוזי מאשר הוראת אשפוז על סמך הבקשה של הרופא שהגיע לביקור בית והגיש את הבקשה על סמך התרשמותו ממצב החולה. אשפוז כפוי מאשרים כאשר האדם מסוכן לעצמו או לסביבתו באופן מיידי. גם אם יש אישור של הפסיכיאטר המחוזי, האדם עובר וועדה בתוך בית החולים (בדרך כלל ימים ספורים לאחר האשפוז) שנועדה לבחון מחדש את המשך האשפוז הכפוי. תהליך האשפוז לא פשוט, עדיף לנסות זריקה. אני מציעה לך לפנות שוב לפסיכיאטר המטפל ולהיתיעץ איתו בקשר לזריקה. במידה ואמא לא תסכים להגיע לרופא, דברי איתו לבד בלעדיה. ניתן למצוא אחות שתמורת תשלום יכולה להגיע הביתה ולתת את הזריקה פעם בשבועיים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בת25/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופותהילה20/08/2009
שלום איראנה,
ראשית תודה על תשובתך.
רציתי לשאול:
1. במידה והרופא המטפל מחליט על ירידה הדרגתית במינון האם באיזה שלב לקיחת הכדורים תופסק לגמרי?
2. כיצד ניתן לקבל כלים ומיומנות על שליטה וטיפול התנהגותי קוגנטיבי קצר וממוקד?
אשמח לקבל את תשובתך ועזרתך בנושא
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופות
ד''ר אירנה נתנאל20/08/2009הילה שלום,
1. ניתן להפסיק את התרופה לגמרי כאשר ההפרעה לא כרונית וכאשר יש שליטה מירבית על ההפרעה.
2. ניתן ללמוד כלים של CBT אצל אנשי מקצוע שהוסמכו לסוג טיפול זה.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתית אלכוהול עם נטילת ויפאקסגלית20/08/2009
שלום,
רציתי לדעת האם ניתן לשתות אלכוהול במידה ואני נוטלת כדורים מסוג ויפאקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתית אלכוהול עם נטילת ויפאקס
ד''ר אירנה נתנאל20/08/2009גלית שלום,
בהחלט לט מומלץ לשלב תרופות ואלכוהול. האלכוהול וגם התרופות עוברים מטבוליזם בכבד, שימוש באלכוהול עלול להגביר את תופעות הלוואי של התרופות. לכן רצוי להימנע ממנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתימעיין19/08/2009
שלום,
בת 31, סובלת מזה כמה שנים מחרדות. לפני כחצי שנה התחלתי בטיפול של ציפרלקס במינון נמוך, ונכון להיום נוטלת 15 מ"ג ליום (כשלושה חודשים). בנוסף נוטלת קלונקס עפ"י צורך, לרוב כחצי כדור עד כדור ביום.
לפני הטיפול בציפרלקס נטלתי כדור בשם טרנקסל אשר אינו עזר להפחתת החרדה אך עזר לי מאוד לישון כמו שצריך...
לאחרונה אני מוטרדת מאוד ומתקשה לישון בלילות. שאלתי היא, האם ניתן לשלב בין ציפרלקס(בבוקר) לטרנקסל (בלילה)? הקלונקס לא עוזר לי להרדם ואיני מעוניינת ליטול כדורי שינה אלא כדור שבבסיסו מפחית חרדה. מניסיוני הטרנקסל מאוד עזר לי אך אני חוששת שהשילוב "כבד" מדי.
1. האם ניתן לשלב לתקופה קצרה בין התרופות?
2. במידה וכן, האם עלי להפסיק ליטול את הקלונקס במידת הצורך
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה עונים רק על חלק מהשאלות??
מעיין19/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אישיות גבולית - התמודדות ללא תרופותמיקה19/08/2009
שלום רב,
לא מכבר התחלתי טיפול פסיכולוגי,לטענתה של הפסיכולוגית אני סובלת "מהפרעת אישיות גבולית" קלה.
האם ישנה דרך להתמודד עם הפרעה זו ללא טיפול תרופתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מיקה
יאיר20/08/2009יש שלום יש המון חומר על הפרעה זו באינטרנט
לפני 30 שנה גם לי הובחן סוגיה זו ,אשמח לשתף אוך ולשוחח על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות גבולית
ד''ר אירנה נתנאל20/08/2009מיקה שלום,
כן, בהחלט, ניתן לטפל בהפרעת אישיות גבולית קלה ללא תרופות. כמובן, שזה תלוי במורכבות ההפרעה. גישה שנקראת סכמה תרפיה שפותחה על ידי ג'פרי ינג מאוד יעילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויפאקס 150 XRהילה19/08/2009
שלום,
אני יוצאת עם בחור מזה כשנה ,רק לאחרונה גיליתי כי הוא נוטל כדור בשם ויפאקס 150מזה כ- 6שנים בגלל לחצים ועצבים. פעם אחת הוא ביקש להוריד מינון ל- 75 ולאחר הוא חזר למינון של 150 לאחרונה הוא החליט כי הוא מעוניין להפסיק לגמרי לקחת את הכדורים.
האם סוג הכדור הנ"ל הוא כדור שלא ניתן להפסיק ? האם הוא גורם לתלות? האם ניתן להפסיק את הכדורים ואיך עושים זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופות
ד''ר אירנה נתנאל19/08/2009הילה שלום,
באופן כללי, לא מומלץ להפסיק תרופות על דעת עצמי. יש להתיעץ עם הרופא המטפל. ויאפקס לא גורם לתלות אך כאשר מפסיקים תרופה הסימפטומים חוזרים. בדומה לאנשים שסובלים מלחץ דם גבוה וזקוקים לתרופות המורידות את לחץ הדם, ברגע שהם יפסיקו את התרופות לחץ הדם יעלה שוב. העובדה שחברך כבר ניסה להוריד במינון ושוב חזר למינון הטיפולי מצביע על כך שכאשר הוא מוריד במניון הדבר גורם לו להחמרה במצב. ניתן לשקול ירידה הדרגתית במינון כאשר קיימת שליטה מקסימלית בהפרעה שמאפשרת למנוע התדרדרות והישנות של ההפרעה. כלים ומיומנויות של שליטה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד כאבים וסכיזופרניהאלברטו18/08/2009
אני לוקח 200 מג סוליאן
האם אני יכול לקחת על דעת עצמי אדויל או אקמול
או שאני צריך להתייעץ עם הפסיכיאטר על כל דבר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נגד כאבים וסכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל18/08/2009שלום לך,
כאבים יכולים להיות תוצאה של תופעות לוואי של התרופה או לנבוע מסיבות אחרות ולכן חשוב לדווח על הכאבים לרופא המטפל. עקרונית, אין שום בעיה לקחת אקמול או אדוויל להקלה המיידית של הכאב אך על הכאב עצמו חשוב לדווח לרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה משמש הכדור פרוטיאזין?נטלי18/08/2009
למה משמש הכדור פרוטיאזין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרותיאזין
ד''ר אירנה נתנאל18/08/2009נטלי שלום,
פרותיאזין, שייך לקבוצת תרופות הנקראות פנותיאזינים, אשר פותחה בשנות ה-50 בזכות השפעותיה החיוביות על הפרעות בהתנהגות הנובעות מפסיכוזה.
מאוחר יותר הסתבר שלפרומתאזין יש השפעות הדומות לאלה של אנטיהיסטאמינים המשמשים לטיפול באלרגיות ובסוגים מסוימים של בחילה והקאה.
לעיתים משתמשים בפרותיאזין להקלת הגירוד במיגוון של מחלות עור הכוללות סרפדת (אורטיקאריה), אבעבועות רוח וגרב (אקזמה). פרותיאזין מקל על הבחילה וההקאה הנגרמים על ידי הפרעות באוזן הפנימית כגון מחלת הנסיעה ומחלת מנייר (Meniere). בגלל השפעותיו המרדימות משמש פרותיאזין לעיתים כתרופה לשינה לתקופות קצרות וכתרופה הניתנת לפני ניתוח. לעיתים משתמשים בשילוב של פרותיאזין עם מדכאי שיעול נארקוטיים להקלה משיעול וגודש באף שמקורם באלרגיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ויפאקס XR נחשבת ליעילה?רונן18/08/2009
האם ויפאקס XR נחשבת ליעילה? האם היא ניתנת כקו טיפול ראשוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפקסXR
חן18/08/2009ליפני כשנה נכנסתי לדיכאון עמוק עם מחשבות עובדניות ,
ניסיתי מספר כדורים כמו ציפרלקס וציפרמיל בשילוב עם תרופות פסיכיאטריות,
ולא היה שינוי במצב.
עד שהחליפו לי את התרופות לויאפקס 150 XR
היום כ8 חודשים עם ויאפקס אני אדם חדש!!!
ללא דיכאון ללא מחשבות תורדניות,קם בבקור עם הרבה מוטיבציה
הולך לעבודה ,
90% כמו שהייתי ליפני המחלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס
דני מור26/08/2009לגבי קו טיפול ראשון - אני מניחה שמדובר באופצית טיפול ראשונה, אז ככה:
אני חייבת לומר: שהדיכאון הגיע לחיי לפני כ 5 שנים אז הפסיכיאטר רשם לי ציפרלקס, ככה חצי על אוטומט - ככה אני מבינה היום
לא בא לי טוב הציפרלקס - האמת עשה לי רע הייתי שמנה ועוד יותר בדיכאון..
באחד מביקורי אצל הרופא - ודווקא רופא משפחה, שמעתי על הויפאקס ובקשתי מרשם
אני חייבת לציין שאני בדר כלל נגד תרופות, אפילו אקמול אין לי בבית
אבל הויפאקס XR הציל את חיי - פשוטו כמשמעו!!!
לא סובלת מדיכאון ואפילו רזיתי קצת - כבונוס!!
אז אולי צריך לדבר עם הפסיכיאטרים שישקלו לתת תרופה כזו על אוטומט במקום הדברים הישנים והמוכרים מדי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס XR
רונן30/08/2009ציינת שאחרי 8 חודשים אתה90% כמו שהיית קודם
כמה זמן לוקחים את התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויפאקס
28/08/2009ויאפקס תרופה מצויינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויאפקס יעילה יותר מSSRI?
ירון29/08/2009ויאפקס יעילה יותר מהSSRI?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונן30/08/2009האם היא ממכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפוי עצמי ע"י גראס-חולה סכיזופרניהנועה18/08/2009האם ניתן ליתן אישור רפואי לשימוש בגראס כריפוי עצמי לחולה סכיזופרניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרריפוי עצמי ע"י גראס-חולה סכיזופרניה
שימוש בסמים מכל סוג לחולה בסכיזופרניה אסור בהחלט!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחור שלוקח תרופותשלומית18/08/2009
נפגשתי עם בחור, והוא סיפר לי כי הוא לוקח כדורי רסיטל 20 מ"ג 3 פעמים ביום שאלתי אותו מדוע והוא אמר כי הפסיכאטרים טוענים שיש לו הרבה דברים.. והוא גם מטופל אצל פסיכולוג... אני מאמינה שבהמשך הוא יספר לי..
אבל בכל אופן הייתי רוצה לדעת אילו בעיות יכולות להיות לו? האם זה מינון גבוה של תרופה פסיכיאטרית? והאם יש סיכוי שהוא יפסיק לקחת את התרופה באיזה שהוא שלב.. הוא לוקח תרופות כבר כמה שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמהנסיון שלי
דינה18/08/2009קשר כזה עלול להיות בעייתי. הבעיה היא שלו ולא שלך, ואל תקחי את זה על עצמך. היה לי בן זוג שלקח כדורים מסוג ציפרלקס והיו לו שלל בעיות שבגללן נפרדנו. חבל על הבריאות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחור שלוקח תרופות
ד''ר אירנה נתנאל18/08/2009שלומית שלום,
רסיטל היא תרופה נוגדת דיכאון ממשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI). מיועדת גם לטיפול בהפרעה כפייתית (obsessive-copulsive disorder), בהפרעת חרדה (panic disorder).
20 מג' זהו המינון המינימלי של רסיטל.
אינני יודעת אם הוא יכול להפסיק את התרופה כי כאשר מפסיקים הסימפטומים של ההפרעה ממנה הוא סובל עלולים לחזור. בדרך כלל ניתן להפסיק את התרופה כאשר לא סובלים מהפרעה כרונית, או כאשר יש שליטה מירבית שמאפשרת למנוע חזרתיות של ההפרעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מה שיש לי זה מחשבות שוואאורי17/08/2009שלום שמי אורי בן 22 מגיל 18 בדיכאון וחרדות כרוניות ההולכות ובאות עקב טראומות שקרו לי בילדות......בגדול ניסתי כמה טיפולים לא מצלחי לי כל כך אני מטופל אצל פסיכולוג שכאשר אני יוצא ממנו אני מרגיש טוב לכמה שעות ואז שוב חוזרות המחשבות המזורות של למה
למה יש עולם ,,לאן כולם רצים הכל סתמי הכל הצגה אין שום הנאה בחיים כול מה שקורה זה מתוך אינטרס ולמה אנשים עושים את מה שהם עושים ולא יצא להם מזה כלום וזה לא יעבוד להם בכללל וכולם חיים בהצגה ...........בנוסף זה מתלווה לדה ריאליזציה מטורפת שמשתקת יוצא מצב שאני מסתכל מסביב עם דה ריאליזציה פשוט מששתתק ושוקע במחשבות שגומרות לי את הנפש.....
האם זו סכיזופרניה או איזה הפרעת אישיות...הפסיכולוג אומר שזה מהדדיכאון אבל אני בדיכאון הרבה זמן אז האם מחשבות אלה ניתנות לטיפול ...האם הם על טפוס קבוע בבקשה מתחנן לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחשבות שווא
ד''ר אירנה נתנאל18/08/2009אורי שלום,
מה שאתה מתאר יותר מתאים למחשבות טורדניות. טיפול תרופתי בשילוב עם פסיכוטרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם מצבך. כדאי לבדוק את אפשרות השילוב ולהתיעץ על כך עם הפסיכולוג שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בבקשהאלכסודי17/08/2009האם ויפאקס יעילה לOCD קשה
ובאיזה מינון אם אפשר לדעת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרOCD
ויאפקס, תרופה נוגדת חרדה ודיכאון, יעילה בטיפול בדיכאון וחרדה, ובמצבי דאגנות יתר (generalized anxiety). עקרונית, ויאפקסיכול להתאים גם ל OCD. חשוב להתיעץ עם הרופא המטפל גם לגבי התרופה וגם לגבי המינון. המינון 37.5 מ"ג ביום עד 225 מ"ג ביום. המינון האפקטיבי משתנה מאדם לאדם ותלוי בחומרת ההפרעה. בדרך כלל לטיפול ב OCD נדרש המינון המקסימלי.
חשוב לציין שהגישה היעילה ביותר לטיפול ב OCD הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT ניתן ללמוד מיומנויות של שליטה בהפרעה בזמן נתון וגם לטווך הארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)