פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד לילה בא
    שילה
    10/07/2009

הי
    בעבר עד לפני לא הרבה שנים סבלתי מבעיות שינה מגוונות וקשות
    אני בת 32 ושנתי נדדה במשך שנים הייתי נרדמת ומתעוררת כל שעה וחצי שעתיים לכשעה והלילה היהי מסתיים סופית אחרי חמש ש כולל ההפסקה
    תקופה לפני כן סבלתי מסיוטים בשינה ופחדתי ללכת לישון מצאתי את עצמי מסתובבת סהרורית מעייפות ברחוב עם הכלבלב העיקר לא להרדם ולחוות את החללית סיוט הזו
    לעיתים נאלצתי להלחם בכדו ר שינה שנטלתי באותו לילה והסיוטי הגיעו קיצור לא היה קל
    עם השנים אחרי נסיונות מעבדה של שינה נסיון מלטונין לא הועלו רק הזמן שיפר במעט והלילה התארך והיקיצות היו פעם בשלוש שעות, את הלילה שבו ישנתי שבע ש ברציפות לא אשכח לעולם אושר הוצת בי גם הסיבבה הקרובה ראתה זואת כארוע חריג
    בכל אופ ן הינה עכשיו עליי ללכת לישון ואני דוחה ודוחה א ת הרגע הזה אם אני מתעוררת באמצע שנתי , דבר שקורה לא מעט כי שנתי קלה , ישר אני בוחרת לקום מהמיטה אני לא מסוגלת להשאר שם להסתובב ולהמשיך
    בנוסף לכך בשנה וחצי האחרונות התחלתי עבודה חדשה שאומנם לא כל יום בשבוע אך כוללת משמרות לילה ויום , וודאי יש השפעה על הרגלי השינה שלי , לעיתים אני חוזרת ממשמרת וסוחבת וסוחבת עד ארבעים שעות רק מתוך הרתיעה מללכת לישון -יש לציין שמזמן אינני חובה סיוטים
    אני עושה במקרים האלו פעילויות שאינן כרוכות בישיבה סטטית מול מחשב או משהו שבו כמובן אצלול להזיות ושינה, אז אני גם מאוד פעילה עד שבסופ הגופ נשבר
    אגב הקיצ לא עוזר לי בכלל עכשיו מה אפשר לעשות בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד לילה בא

הוספת תגובה

• עוד לילה בא

ד''ר אירנה נתנאל
    10/07/2009

שילה שלום,

הפרעות בשינה הינה אחת התופעות הכי פוגעות בתפקוד התקין ובהרגשה הטובה. הבעיה להירדם נוצרת כאשר אנו מנסים לשלוט על תפקודים גופניים אוטונומיים כמו שינה. ברגע שאת אומרת לעצמך: "אני חייבת להירדם כי אם לא אירדם לא אצליח לעבוד מחר". ברגע שאמרת לעצמך את הדברים האלו, פרחה לה השינה ונעלמה לבלי שוב. כדי להירדם לא כדאי להילחם. רצוי להרפות, לשחרר, לעזר בתרופות שינה רציניות יותר מאשר מלטונין. כדאי ללמוד תרגילי הרפיה, דמיון מודרך, מדיטציה.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    לילה טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאפלאפט
    יובל
    09/07/2009

שלום
    אתמול עשיתי בדיקת רמת דאפלאפט בדם ושעה קודם לקחתי כדור, האם הבדיקה תהיה בסדר או אבוד לי ואני צריכה לעשות מחדש?.

לקביעת תור
    סגירה
    דאפלאפט

הוספת תגובה

• דרפלאט

רונית
    06/04/2014

הי
    אימי עברה אירוע מוחי ולאחר מס חודשים החלה לפרכס עקב זאת הוחלט לתת לה את הדרפלאט,

לאחר כמה חודשים החלו להיות פירכוסים קטנים מאוד ואז הוחלט להגדיל לה המינון.
    מיד לאחר כ-3 ימים אימי נעשתה אפטית לא מתקשרת עם סביבתה... האם ייתכן קשר בין הגדלת המינון להתנהגות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאפלאפט - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    10/04/2014

שלום רב,
    בדיקת רמה יש לבצע בבוקר לפני נטילת הכדור. התוצאה של הבדיקה שבוצעה לאחר נטילת הכדור אינה תקפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית
    יובל
    09/07/2009

לביתי בת ה17 הובחנה הפרעת אישיות גבולית , יש לי כמה שאלות שאשמח שתעזרו לי:
    האם בטיפול נכון ההפרעה תעלם?
    האם היא תוכל להקים משפחה ? ליצור קשרים להתחתן?
    האם היא תוכל ללמוד ולהיות רופאה (היא תמיד רצתה)תלמידה מצויינת?
    תודה מראש גלית

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית

יובל
    10/07/2009

יוני על סמך מה אתה אומר שהרסתי לה את החיים, ואין דרך אחרת חייבים לשמוע לרופאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית

ד''ר אירנה נתנאל
    10/07/2009

נוגה שלום,

הפרעה הינה חלק ממבנה האישיות והסימפטומים יכולים להופיע לאורך החיים. יחד עם זאת בעזרת טיפול ניתן למתן את ההשפעה של הסימפטומים, לשלוט בהפרעה ולחיות חיים טובים ואיכותיים. ללא ספק ביתך יכולה לממש את החולומות שלה כמו להיות רופא, להינשא, וכו'..

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מציפרלקס
    קרין
    09/07/2009

ערב טוב
    כשבוע אני נוטלת רבע כדור ציפרלקס כי אני מנסה להפסיק , לפני זה לקחתי כחצי שנה חצי כדור ולפני זה כדור שלם, מאז שעברתי לרבע כדור כל יום יש לי כאבי ראש עזים ואני על משככי כאבים, יש לציין שגם לפני זה סבלתי ממיגרנת אבל לא באופן כזה, האם זה קשור לזה שעברתי לרבע כדור ומה אלי לעשות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מציפרלקס

הוספת תגובה

• הקפצה- אשמח לתשובתך,תודה רבה

גבריאל
    13/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה
    אני
    09/07/2009

שלום אני מטופל בזיפרקסיה. רציתי לדעת אחרי כמה זמן מאז שהפסקתי לקחת את הכדור ההשפעה תחלוף? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זיפרקסה

הוספת תגובה

• ליוני

אני
    10/07/2009

ראיתי את הסרטון, תודה שחיזקת את עמדתי בנוגע ללקיחת זיפרקסה ולכן אני מפסיק לקחת.
    אך אני רוצה לדעת מתי יפסיקו תופעות הלוואי של הזיפרקסה מרגע שהפסקתי לקחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיפרקסה

ד''ר אירנה נתנאל
    10/07/2009

שבוע - שבועיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GPT
    עודד
    09/07/2009

האם יש קשר בין שתית שנים של פאקסט לעלית , ערכים קצת גבהוים של GPT ,שומנים בכבד

לקביעת תור
    סגירה
    GPT

הוספת תגובה

• תענו בבקשה

עודד
    10/07/2009

האם יש קשר בין שתית שנים של פאקסט יכול לעלות ערכים קצת גבהוים של GPT ,שומנים בכבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו בבקשה

עודד
    10/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GPT

12/07/2009

לעודד שלום
    לקיחה של כל תרופה יכולה לגרום לעלייה באנזימי כבד או בשומנים בדם. פאקסט יכול לגרום לעלייה במשקל וכך גם לגרום לעלייה של אנזימי הכבד ושומנים בדם. תתייעץ עם הרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    09/07/2009

שלם רב,

אני מנהלת קשר 3 שנים עם גבר נשוי ממנו ישד לי ילד
    מדובר בקשר רע מדי פעם הוא מתנהג יפה ומדי פעם בגלל מילה הוא מסוגל לעשות מלחמת עולם
    ברצוני לשתף אותכם בדברים שהוא אומר לי בשעת ריב ואשמח לשמוע את דעתכם האם מדובר בהתעללות נפשית.
    בזמן ריב הוא אומר לי אתה אפס אשפה טיפשה מפגרת שלא מבינה כלום ולא עשתה כלום בחיים
    אני מדבר עם דפוקה אדומה פרמיטיבית אני לא סובל אותל את כופה את עצמך עלי וכו'
    במצב כזה הדבר היחיד שאני עושה זה פשוט לבכות אלרח כמה שעות הוא יכול לחזור לעצמו ולהתנהג יפה

מה אני אמרוה לעשות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ד''ר אירנה נתנאל
    10/07/2009

ליאת שלום,

האם שוחחת עם בן זוגך בצורה אסרטיבית על מה שהתנהגותו גורמת לך להרגיש? האם ביקשת באופן חד משמעי ונחרץ שלא ידבר כך שוב? כדאי שתמצאו זמן (לא בזמן המריבה) ותבהירי בצורה ברורה מה את מרגישה ושאת מבקשת שידבר אליך בכבוד גם אם הוא מאוד כועס עליך.
    בנוסף, אני מאוד ממליצה התיעצות עם מטפל זוגי שיכול להדריך אותך ואת שניהם כיצד להתמודד עם כאלה מצבים.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפ קטן לכל החולים
    חן
    09/07/2009

בנוסף לכל הטיפולים הפסיכולוגיים ,והפסיכוטרפיים שאתם עושים ,אני ממליץ מאוד ללכת כל יום למשך שעה שעתיים לחוף הים.
    בנמל תל אביב או בנמל יפו,לעשות הליכה או סתם להסתכל על הים ולנשום את האוויר.
    אוויר הים מחולל פלאים...!!!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפ קטן לכל החולים

הוספת תגובה

• טיפ קטן לכל החולים

ד''ר אירנה נתנאל
    10/07/2009

חן תודה,

אתה צודק לחלוטין!
    ללא ספק, אוויר הים, שמש והליכה מאוד מומלצים!!!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה- אנסה לקצר מעט
    ליאור
    09/07/2009

שלום רב,
    ברקע מאניה דפרסיה. דיי מאוזן (כמה חודשים אולי שנים)
    אבל אני לא מצליח להירדם כרונית.
    ניסינו קלונקס, פינרגן, טרוקטיל, איטומין, סרוקוול, זיפרקסיה....
    כרגע הרופאה המטפלת בחופשה עד סוף יולי. ויש לי תור מחר לרופא משפחה... אשמח מאוד אם
    האם יש תרופה חדשה שאוכל לבקש מהרופא משפחה לבנתיים?
    אני נוטל למחלה באופן קבוע דפלפט, למיקטל וליתיום.
    שאלה נוספת. אני מקבל לשינה היא קלונקס 1 מ"ג... האם זה לא נמוך מדי לאדם ששוקל 80 ק"ג? אנני מרגיש השפעה (ממה שקראתי זה אמור להיות בין 4-8 מ"ג)...
    ומהו המינון המקסימלי ליום של קלונקס?
    תודה רבה לכם..
    לא ישנתי כבר 3 שבועות בכלל

לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה- אנסה לקצר מעט

הוספת תגובה

• נדודי שינה

ד''ר אירנה נתנאל
    10/07/2009

ליאור שלום,

אכן, המינון המקסימלי של קלונקס הינו 8 מ"ג. להפרעות שינה ישנן תרופות מאוד טובות ויעילות חוץ מקלונקס: בונדורמין, לניטין, זודורם, נוקטורנו ועוד.... כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.

לילה טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרדיב דיסקינזיה באישה בת 92
    אורי
    08/07/2009

שלום רב
    לאחרונה הפסקנו לסבתי את נטילת הריספרדל במשך מספר שנים. מלבד הטיפול בריספרדל לא נוטלת אף תרופה. בריאה לחלוטין.
    הפסקת הריסרדל עלתה לאחר שעם הזמן החמירה האקסטרפירמידליות שלה. אמנם לא חזרו ההזיות מהם סבלה אבל כעת כבר מספר חודשים שהיא מוטרפת מתנועות לא רצוניות של הפנים, הרגליים, הידיים, בעיקר הפנים, הפה.
    זה לא רק שהיא כל היום מפרכסת ומוצקת ומציקה אלא שיש לה גם חוסר שקט שמטריד את כולנו. כל הבית זה רק הסבתא שכולנו אהבנו אבל כעת כמו הפכה להיות מפלצת. כל היום משהקת, עושה קולות וטיקים, קוראת לכולנו סתם ככה כדי להציק כי משהו מפריע לה וכולנו על הרגליים כבר חודשים. היא בטוחה שהכל כואב לה ובכוונה מטרידה את כולנו בכל שעה בלילה, בהיסטריה, בקולות, בבכי. זה בלתי נסבל. לפעמים בא לי לזרוק אותה מהמיטה מיאוש. היא לוקחת לכולנו את הלילה, שלא לדבר על הגיהינום המהלך כל היום.
    מה יכול להרגיע אותה ? אני לא יכול יותר. ממש על סף יאוש.
    ברור שהיא לא שולטת בשום דבר שהיא עושה. היא מבינה שהיא מציקה ומטריפה את כולנו אבל לא מסוגלת להפסיק את זה אף רגע. 24 שעות אנחנו סובלים ללא הרף. האישה האהובה הפכה מיפלצת.

מה תוכלו להציע ?
    אודה על כל תשובה

הוספת תגובה

• תשובה לאורי

ד''ר ערן ואדים הראל
    09/07/2009

נשמע מורכב מאוד ואכן יש אפשרות שמדובר בתגובה מאוחרת לטיפול בריספרדל. כמובן שלא אוכל להמליץ על טיפול בפציפי פה באתר אך אני ממליץ לפנות לפסיכוגריאטר להמלצה על טיפול.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין
    DD
    08/07/2009

שלום רב! אני סטודנט בעל הפרעות קשב וריכוז אני נמצא בתקופת מבחנים לחוצה. היום זה היום השני שאני לוקח רטולין 30 מ"ג LA אני לא מרגיש שהכדור עןזר לי בנתייים
    התופעות לוואי שאני מרגיש הם שלשולים, האם לתת לו עוד זמן בכל זאת?
    אולי כדאי לעלות את המינון ליותר כדאי להרכיש את ההשפעה?
    אני לוקח אותו אחרי ארוחת הבוקר.
    אני שוקל 70ק"ג.

תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    רטלין

הוספת תגובה

• רטלין

ד''ר אירנה נתנאל
    10/07/2009

שלום לך,

לרטלין השפעה מיידית שמתפוגגת אחרי כ 8 שעות. מומלץ ליטול את התרופה כ 30-45 דקות לפני האוכל. במידה והשילשול לא יפסק כדאי לפנות באופן מיידי לרופא המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

DD
    11/07/2009

זה אכן עוזר בנתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התדרדרות במצב נפשי
    קרני
    08/07/2009

שלום,
    אני סובלת מחרדות קשות לא יוצאת מהבית מפחד שלא אראה אנשים דופק עז ומהיר זיעה בגוף ,זה תופס אותי במשך כל היום רעידות בגוף, אני נוטלת תרופות שניים סרוקסט בבוקך וקלונקס של שני מילגרם בלילה נוטלת רמירון קלונקס וואבן.(חולה מזה 30 שנה אך תמיד מאוזנת)
    אין שיפור במצבי עדיין , חוסר התפקוד מקשה עליי ועל משפחתי שנהיים חסרי סבלטנות כלפי המצב וגם כלפיי מכיוון שהמצב נמשך כבר שלושה חודשים(בחוסר תפקוד מלא)
    תודה אם תחזור אלי,

לקביעת תור
    סגירה
    התדרדרות במצב נפשי

הוספת תגובה

• התדרדרות במצב נפשי

ד''ר אירנה נתנאל
    10/07/2009

קרני שלום,

צר לי מאוד על מצבך. אני מאוד ממליצה לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) שהוכיחה את עצמה כגישה הכי יעילה בהתמודדות עם חרדות. במהלך הטיפול תוכלי ללמוד ולתרגל כלים שיאפשרו לך שליטה במצבך ויצמצמו באופן משמעותי חרדות.

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    לילי
    08/07/2009

רציתי לברר אני מטופלת הרבה זמן ברסיטל לפעמים 20 מ"ג והיו תקופות גם של 40 מ"ג. בגלל שיש לי גם פיברומיאלגיה שינו לי את התרופה לסימבלטה לכאבי שרירים. הרופא אמרה לי לעזוב את הרסיטל בבת אחת ולהתחיל סימבלטה 30 מ"ג. תחילת הטיפול היה מעולה אך אחרי חודש וחצי התחילו לי חולשות ועיפויות. אני נרדמת ב 8 בערב ולא יכולה לקום בבוקר. חוסר אנרגיה. חוסר רצון לעשות דברים. רק רצון לישון וכמו כן כאבים בגוף. הלכתי לרופא המשפחה והוא אמר שעשיתי בדיקות דם לפני 3 חודשים ואין ה לעשות שוב ויכול להיות שזה מהכדור. דיברתי עם הפסיכיאטרית והיא אומרת שאו שיש מחלה כלשהי בגוף או שפשוט זה סימנים של דיכאון. בחודש וחצי השפעת הרסיטל עברה מהגוף והסימבלטה 30 מ"ג היא מינון נמוך מדי ולהעלות ל 60 מ"ג. אני סובלת מחרדות בעיקר על רקע של דיכאון. התחלתי להיות מוטרדת ומודאגת שאולי יש לי משהו ולא גילו. מה דעתך? האם העיפות יכולה להיות מדיכאון או מהחלפת הכדורים?
    בתודה מראש לילי.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות

ד''ר אירנה נתנאל
    09/07/2009

לילי שלום,

במידה ונשללו סיבות גופניות לעייפות היא אכן אחד הסימפטומים של דיכאון. אם עשית בדיקות גופניות והכול יצא תקין כנראה שעייפות נובעת ממצבך הנפשי. תסמכי על רופאת משפחה שמבחינתה את בסדר גמור ותתיעצי שוב עם הפסיכיאטר המטפל. סימבלתה מצוינת לטיפול במצבים של פיברומיאלגיה וכאבי שרירים אבל היא לא התרופה היחידה.

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה עצה...
    מישהו
    08/07/2009

שלום לכולםם..
    אני בחור בן 21 שפעם אהב את החיים והיה מאושר והיום אני כבר לא יודע אם יש מצב שאני יהיה מאושר עוד פעם בחיים האלה...
    אני רוצה לרשום מה יש לי ומה הבעיה שלי אבל אני בעצמי מבולבל וכבר לא יודע מה לחשוב
    ליפני שנתיים ניהיה לי חרדות עקב עישון חשיש קבוע וממושך החרדות היו להסתכל לאנשים בעיניים לא הייתי יכול להסתכל לאנשיםמ בעיניים וזה הפריע לי שאנשים רויאם שיש לי בעיה להסתכל אליהם שלא יחשבו שאני השתגעתי או "נדפקתי"מהחשיש בקיצור פניתי לפסיכיאטר שנתן לי רסיטל זה לא עזר כול כך אבל אם הזמן הייתי מנסה להסתכל על האנשים בכוח ועושה הכול כדי שלא יראו שיש לי איזה בעיה הייתי חרד מאוד מזה שיש לי בעיה כזאת שיכולה לצייר אותי בפניי אנשים כלא בריא או משהו כזה ..וכול הזמן הייתי מנסה להבין מה יש לי ומה הבעיה ליפני חצי שנה בערך חשבתי שפיתחתי לי מחלה כמו או סי די והייתי מדקלם לעצמי כול מיני משפטים ומנתח לעצמי משפטים ועד שהייתי נפטר מאיזה מחשבה טורדנית שאני צריך לחשוב עליה ולדקלם אותה או משהו כזה הייתי משתגע ..בקיצור בזמן האחרון הבנתי שאין לי הרבה מה לחשוב על "מה יש לי?"אז אני פשוט חי מציאות קשה מאודד בשבילי..אני היום לא מדקלם ולא חושב כמעט שום מחשבה בכוח אבל אני מרגיש כאילו המוח שלי עובד על אוטומט ..אני כבר לא יודע איך להסתכל על אנשים אני לא יודע להסתכל בעיניים להסתכל על הפנים לאן להסתכל??אני כול הזמן עסוק בזה כול מי שמדבר איתי אני מסתכל עילו וחושב איך להסתכל רק שאני לא יסתכל בצורה שתיראה דפוקה או תגרום לו להרגיש לא בנוח ואז אני עוד יותר יחשוב על זה ויתבאס מילד מקובל ואם מלא חברים וחברות נהפכתי לבנאדם מת אני לא סובל לראות אנשים שאני מכיר כי אז אני מתבלבל ומרגיש לא בנוח אני לא מרגיש בנוח לשבת ולהסתכל על אנשים וגם לא עם חברים ואפילו לא משפחה אני כרגע בקשר עם חברים ודאוג שלא יראו שאני במצב כזה אבל אני נמנע מללכת למקומות שיש אנשים שמכירים אותי וגם למקומות שלא נמנע מלדבר אם בנות בקיצור נמנע מכול הנהות החיים אני כבר לא מכיר את עצמי פעם לא הייתי ככה הייתי מדבר וצוחק ואם ביטחון היום אני כבר לא יודע למה חיים בכלל הכל עושה לי רע וגם בטלפון לא משנה אם מי שאני מדבר אני כאילו בוחן את עצמי לא מדבר באמת בהתחלה של החרדה הייתי בכלל חרד גם מכול טלפון ..כול האשור הפנימי נעלם לי נעלמו לי כול הרגשות הטובים שיש באדם נעלמו לי .. ואני כול הזמן מסתכל על הבעיה הזאת ועל עצמי מהצד כאילו אני כבר לא בוטח בעצמי כאילו האני הפנימי שלי נעלם בנאדם בלי אופי ..אני מרגיש מחסום אם אנשים בגלל זה אני לא יכול להתחבר או להפתח אם אנשים וזה לא נעים בכלל לא לי וגם אני מרגיש לפעמים לא נעים שאני לא מסתכל או משהו כי קשה לי..זהו בערךך סליחה אם חפרתי או הייתי לא ברור אבל הייתי חייב להוציא את זה אני מקווה שלמה שיש לי יש שם ואפשר לטפל בזה כי אני כבר לא יכול לסבול תהרגשה הזאת.... תודה מראש על כול תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה עצה...

הוספת תגובה

• צריך עזרה עצה...

ד''ר אירנה נתנאל
    09/07/2009

ליאל שלום,

למרות שהפחד התחיל סביב עניין מסוים, הגביל ושיבש את היכולת לתפקד, הוא לא נשאר מוגבל לתחום אחד אלא עם הזמן הוא מתפשט וחודר לתחומים אחרים ומשבש גם אותם. הפחד הפך להיות ה"בוס" שמנהל את החייך ואתה עוסק רק במילוי דרישותיו, תכתיביו והגבלותיו של ה"בוס". ה"בוס" מכתיב לאיזה מקומות מותר לצאת ולאיזה אסור, מציב גבולות עד איפה מותר להתרחק עד כדי כך שאתה מוותר על רצונותיך, על החופש בפעולותיך אך למרות כול ההימנעויות שאתה עושה הפחד ממשיך ואף מתחזק ואינו מניח. אתה מגיע למצב לגמרי לא הגיוני: ככול שאתה משתמש יותר באמצעים מרגיעים על ידי התנהגויות של בריחה כך הפחד הולך וגובר ובמקום להתמודד איתו אתה נלכד יותר ויותר במעגל הקסמים הזה עד שהופך להיות חסר אונים מול ההפרעה.
    מנגנון ההימנעות מחזק את עצמו והנטייה להישאר בבית הולכת וגדלה ואתה נכנע להפרעה והיא מנהלת ומכתיבה את חייך.

הטיפול המשולב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעילה בהתמודדות עם הפרעות חרדה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

מישהו
    09/07/2009

אירנה תודה רבה על תשובתך..
    אז מה שיש לי בעצם זה רק חדרה???
    דבר כזה בדרך כלל עובר ומחלימים ממנו???או שיש סיכוי שהשאר ככה כול החיים???
    ועוד שאלה..רשמתי בהודעה הקודמת שחשבתי פעם שזה בכלל או סי די כול הבלאגן הזה והיה תקופה קצרה שהייתי חוזר על כול מיני משפטים ומחשבות וזה היה משגע אותי והיום אני כבר לא מדקלם ולא חוזר על כולם ..אבל אני עדיין מרגיש כאילו המוח שלי עובד על אוטומט..יש מצב שהתפתח לי גם או סי די עקב החרדה והמצב? ..השאלה שלי היא בעצם עם יכול להיות שיש לי או סי די בלי שאני ידקלם או יחזור על פעולות או משפטים..? סתם ככה פשוט שזה יהיה בתוכי אפילו שאין לזה כול כך השפעות חיצוניות ...אלא רק נותן למוח לעבוד בלופ??
    תודה מראש על תשובותייך מאד עזרת לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    09/07/2009

OCD שייך להפרעות החרדה. כפי שכתבתי לך, הטיפול המשולב מאוד עוזר בהתמודדות עם החרדות (כולל OCD). במהלך הטיפול תוכל ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה במחשבות ורגשות בהווה וגם בעתיד. שליטה זו מאפשרת לחיות חיים טובים ואיכותיים ללא הפרעת החרדה ולמנוע הישנות של החרדה למשך זמן רב (לפי המחקרים וניסיון הקליני לפחות למשך כ- 5 שנים).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתמכרות
    יבגני
    07/07/2009

שלום לכם אני בן 25+
    לפני כמה חודשיים אני היתחלתי לקבל צ'פרלקס 10 מ"ג אבל לפני כמה זמן אני קבלתי העליה 20 מ"ג כנ"ל יש לי בעיות שינה מאזה צ'פרלקס ואני לפני כמה זמן מפסיכיאטרית שלי כדורי שינה אבל אני מפחד להתמכר עליהם אך אני יכול לא להתמכר אליהם כי אני לא רוצה ואני ובן 25
    כדורים טבעיים בלבד

לקביעת תור
    סגירה
    היתמכרות

הוספת תגובה

• יוני

יבגני
    08/07/2009

קודם כל אתה לא יודע על מה אתה מדבר ואתה לא יודע לאזה מצב אני הגעתי לפני שאני הגעתי לפסיכיאטרית וקודם כל היא פרטית ואני לא הולך לטיפול ציבורי בנתיים
    והיא פסיכיאטרית בכירות בתחום שלה
    והיא אכן עזרה לי אם צ'פרלקס ועוד דברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבגני, האם אוכל לקבל את המייל שלך

גבריאל
    08/07/2009

אני מחפשת המלצה לפסיכיאטרית פרטית,
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתמכרות

ד''ר אירנה נתנאל
    10/07/2009

יבגני שלום,

צפרלקס, תרופה שמיועדת לטיפול ארוך טווח. ניתן ליטול אותו במשך שנים ללא שום סכנה של התמכרות. חשוב להקפיד לקחת את הכדור כמה שיותר מוקדם בבוקר כי זהו כדור מעורר ונטילה מאוחרת משפיעה על חוסר יכולת להירדם.

תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה