פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה קוגניטיבית
    אבנר
    25/07/2009

שלום אפשר בבקשה הפנייה למחקר העוסק בתופעה הנ"ל בהקשר של היסחי דעת בנהיגה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה קוגניטיבית

הוספת תגובה

• תשובה לאבנר

ד''ר ערן ואדים הראל
    26/07/2009

תוכל ליצור קשר לטלפון 09-7478644 למעבדה הקוגניטיבית בשלוותה. תבקש את רוני שאחראית על מחקר אבחון הפרעות קשב.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר להפרעה/עיוותים
    ורדית
    25/07/2009

שלום רב,

הכרתי בחורה מאוד נחמדה אבל, כל פעם שאני מדברת היא מסתכלת עלי ומניעה את שפתיה בדיוק במילים שאני אומרת בקול רם רציתי לדעת איך התופעה נקראת והאם יש אפשרות שהיא תעלם על ידי לקיחת תרופה ?ורדית . היא לא יודעת שהיא מניעה את שפתיה? האם להעיר לה ?

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר להפרעה/עיוותים

הוספת תגובה

• תשובה לורדית

ד''ר ערן ואדים הראל
    26/07/2009

מה שאת מתארת הינו סימן ולא הפרעה מסויימת. הייתי ממליץ לך להפנות אותה לפסיכיאטר לאבחון.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון של פסיכיאטר צבאי-מבולבלת
    פלוניתאלמונית
    24/07/2009

שלום,
    סיימתי שירות צבאי מלא השבוע, במהלכו נפגשתי פעמים רבות עם קב"נים ופסיכיאטרים.
    טרם גיוסי נשלחתי לקב"ן ולפסיכיאטר ונקבע לי פרופיל נפשי שסעיפו (כפי שדף שלי באתר של לשכת הגיוס) introvert personality disorder.
    כשנפגשתי עם קב"נים בתחילת שירותי הצבאי הם ניסו להסביר לי מה זה אומר (והאמת, אני לא זוכרת את ההסברים שהם). לקראת סוף השירות הצבאי שלי הגיעה קב"נית חדשה לראשונה ליחידה שלי ונפגשתי איתה. באחת הפגישות היא אמרה שהאבחון שלי מהפסיכיאטר הצבאי היא borderline personality disorder ודיברה איתי על ההפרעה הזו.
    זמן לא רב לפני השחרור התחלתי להפגש עם פסיכולוגית שהייתי מטופלת אצלה לפני 3 נים לתקופ ארוכה. כשסיפרתי לה על האבחון של הפרעת אישיות גבולית היא מיד הגיבה ואמרה שהיא לא אוהבת לתת קטגוריות ושמות כי היא לא רוצה שאני אחשוב שזה משהו שאי אפשר לשנות. היא הוסיפה ואמרה שהפסיכיאטרים שפגשתי הם 'לא טובים'- (איך תדע מבלי שהכירה אותם?) כמו כן, היא מעוניינת שאפגש עם פסיכיאטר שהיא ממליצה עליו. אני מאוד מבולבלת כי אני כבר לא יודעת אם קיימת אצלי הפרעת האישיות הזו או לא... הסעיף שלי בפרופיל בצבא הוצג כל פעם אחרת, הפסיכולוגית שלי מראה אי נוחות מאוד ברורה כשאני מזכירה את הפרעת אישיות גבולית ואני כבר לא יודעת למה להאמין ואיך באמת לבדוק את העניין.
    מה כדאי לעשות? לאיפה לפנות?

תודה רבה רבה.

הוספת תגובה

• אבחון של פסיכיאטר צבאי-מבולבלת

ד''ר אירנה נתנאל
    26/07/2009

שלום לך,

חשוב להתמקד בסימפטומים ולא בהגדרות. חשוב לטפל במה שמפריע ופוגע בתפקוד התקין ובהתקדמות. כדאי שתצמדי להמלצות המטפלת שמכירה היטב אותך ואת מצבך.

מאחלת לך הצלחה בהמשך!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי - בבקשה עזרה!!!
    מלי
    23/07/2009

שלום.
    בעלי עבר המתוטטות עצבים קשה אשר התבטאה במצב פסיכוטי של הזיות, חדרה ומחשבות שווא. הוא מטופל אצל פסיכיאטר ומקבל כדורים. אנחנו הורים צעירים לתינוק בן 9 חודשים.
    כרגע, בהמלצת הפסיכיאטר הוא נמצא אצל הוריו בבידוד מלא, הם דואגים לו לסביבה סטרילית מאוד, נטולת גירויים כגון אור, רעש ואף ריחות.
    האירוע התחיל לפני כשבועיים, הוא החל לקבל כדורים ואז כעבור מספר ימים התמוטט קליל, חזר לפסיכיאטר ועבר להורים.
    מצבו אינו משתפר, למרות שהוא בטיפול תרופתי כבר יותר משבוע. איני יודעת איך לעזור לו, הוריו מעדיפים שלא אדבר איתו ולא אפגש איתו על מנת לא להעמיס עליו רגשית. הוא לא ראה את בננו יותר משבוע וחשוב לציין כי הוא אבא מאוד פעיל בחייו.
    הוא מלא ברגשות אשמה על נטישת המשפחה, הוא עצבני מאוד ואני ממש לא מצליחה לגשת אליו ובטח שלא לדבר איתו.
    אני נורא מתוסכלת וכבר לא יודעת איך לתפקד וכיצד להמשיך.
    מיותר לציין שחברינו לא יודעים דבר ואני כל היום ממציאה סיפורים.
    אני מנסה להתרכז בעבודה ובטיפול בתינוק אבל אני לא מסוגלת....
    בבקשה בבקשה עזרה....

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    24/07/2009

מלי שלום,

אני מצרפת לך כתבה על התמודדות המשפחה עם חולה בסכיזופרניה:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8343

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות, שאלה נוספת

מלי
    25/07/2009

התקף פסיכוטי הינו ביטוי של מחלת הסכיזופרניה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    26/07/2009

גם של סכיזופרניה אבל לא רק.
    חלק מההפרעות הפסיכוטיות מקורן "גופני", בעיקר במחלות הגופניות או מצבי נזק גופני (למשל הרעלה, זיהום, התייבשות, ומחולת שפוגעות במערכת חיסונית) או הפוגעים ישירות במוח (טרשת, פרקינסון, מחלות ניוון שרירים).

ישנן שלוש קבוצות של הפרעות פסיכוטיות ללא סיבה גופנית, והן:

סכיזופרניה, הפרעות סכיזואפקטיביות, מצבים פסיכוטיים בהפרעה דו-קוטבית (מאניה דפרסיה), ודיכאון.
    הפרעות פסיכוטיות יכולה להיות כתוצאה משימוש בסמים, באלכוהול.
    יכולה להיות תוצאה של הפרעות דלוזיונלית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי את הכתבה, אבל...

מלי
    25/07/2009

היי אירנה
    תודה על ההתייחסות, קראתי את הכתבה, אבל נותרתי עם כל השאלות פתוחות
    האם זה נכון לבודד אותו ממשפחתו (אני ובנו) ולהיות בסביבה כל כך סטירלית אצל ההורים?
    האם הכדורים לא אמורים כבר להשפיע?
    האם כל התקף פסיכוטי משמעותו סכיזופרניה?
    אני יודעת שהוא לוקח כדורי ZAPAREXE - אילו כדורים אלו?

חשוב לי גם להוסיף שאני מאוד מנסה להיות שם בשבילו והוא בעיקר דוחק אותי החוצה, כאשר אני מבקרת עם בנינו הוא מאוד מתקשר איתו ומצליח להנות ממנו.
    ההתייחסות אלי כזרה יחד עם ההתמודדות לבד עם מה שקורה (כי אני לא יכולה לשתף חברים) והטיפול לבד בתינוק גורמת לי כעס נורא ואני חייבת לדעת איך להמשיך מפה...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    26/07/2009

מלי,

לא ברור לי למה לא אישפזתם את בעלך. עדיף שיהיה תחת השגחה רפואית. צוות הרופאים, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים יכולים להדריך והנחות את המשפחה ואותך בנוגע לדרכי התמודדות עם המצב כעת וגם בהמשך. אני לא מכירה את המצב ואין לי את כל התמונה המלאה ולכן דרך הפורום קשה לי לתת עצות מעשיות. התרופות לא משפיעות מייד ודרוש זמן (6-4 שבועות) עד שהשפעתן מורגשת. כל נטל הבית נפל עליך ולא ספק לך מאוד קשה להתמודד. את חייבת לארגן לעצמך עזרה פיזית בטיפול בילד. האם משפחתך יכולה לעזור לך בזה?

חזקי ואמצי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאירנה

מלי
    26/07/2009

היי אירנה
    הוא נשלח לנוח אצל ההורים בהכוונת הפסיכיאטר, יכול להיות שהוא חשב שזה לא כזה נורא?

אשמח לקבל כמה תשובות
    1. האם כל התקף פסיכוטי מקורו בסכיזופרניה?
    2. מה הם הכדורים שקיבל

שיתפתי את הורי והם עוזרים לי, אבל גם יש גבול כמה אני יכולה להיות לנטל עליהם...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    27/07/2009

1. גם של סכיזופרניה אבל לא רק.
    חלק מההפרעות הפסיכוטיות מקורן "גופני", בעיקר במחלות הגופניות או מצבי נזק גופני (למשל הרעלה, זיהום, התייבשות, ומחולת שפוגעות במערכת חיסונית) או הפוגעים ישירות במוח (טרשת, פרקינסון, מחלות ניוון שרירים).

ישנן שלוש קבוצות של הפרעות פסיכוטיות ללא סיבה גופנית, והן:

סכיזופרניה, הפרעות סכיזואפקטיביות, מצבים פסיכוטיים בהפרעה דו-קוטבית (מאניה דפרסיה), ודיכאון.
    הפרעות פסיכוטיות יכולה להיות כתוצאה משימוש בסמים, באלכוהול.
    יכולה להיות תוצאה של הפרעות דלוזיונלית.

2. כתבת שבעלך מטופל בזיפרקסה. היא תרופה אנטי פסיכוטית.

חזקי ואמצי!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל
    מיה
    23/07/2009

פסיכיאטרית בקופת חולים אבחנה אותי כדיסתימית, אתמול הייתי אצל מישהוא אחר מהקופה והוא טען שאני לא, אלה חרדתית ורשם לי ציפרמיל. איך הכדור הזה? והאם אתה מכיר פסיכיאטר פרטי שלוקח מחיר זול שאוכל לעשות איבחון כמו שצריך. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמיל

הוספת תגובה

• ציפרמיל

ד''ר אירנה נתנאל
    24/07/2009

מיה שלום,

ציפרמיל היא תרופה נוגדת דיכאון ממשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI). שימושים נוספים לתרופה זו כוללים: טיפול בהפרעה כפייתית (obsessive-copulsive disorder), בהפרעת חרדה (panic disorder), ובתסמונת קדם וסתית. תופעות הלוואי העיקריות של כוללות בחילה, כאב ראש, יובש בפה, ירידה או עלייה בתיאבון, וקשיי שינה.
    ההשפעה מורגשת במלואה לאחר שבועיים עד 4 שבועות על המינון הטיפולי. במידה וכעבור כחודש לא תרגישי שיפור כדאי לפנות שוב לרופא.
    ניתן לקחת עם או בלי אוכל. מומלץ להימנע משתיית מיץ אשכוליות. במקרה של יובש בפה, מומלץ למצוץ סוכריה ללא סוכר, או להרבות בשתייה.

תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום! עזרה
    עדינה
    23/07/2009

שמי עדינה בת 18 וחצי, אני סובלת מ ocd ברמה חמורה ומהפרעת אישיות גבולית.
    לפני כשנה היו לי טקסים וכרגע אין לי, הייתי מטופלת בסימבאלה, ציפרלקס, וריספרדל.
    והחרדות נירגעו.
    כיום אני מטופלת ב30 מג' ציפרלקס ו 1 מג' ריספרדל.
    אין לי טקסים אני חושבת, יש לי אובססיה להיתייעץ עם אנשים כל הזמן, אולי זה הטקס?
    אני מאז ומתמיד הייתי ילדה עדינה ורגישה ועברתי סוג של התעללות נפשית בבתי הספר, לא הייתי ילדה מקובלת ודי הייתי "הבדיחה" של הכיתה. יכול להיות שזה קשור?
    אני כיום משלבת טיפול קוגנטיבי, ללא טיפול התנהגותי.
    אבל טיפול זה יועיל רק ל ocd, הבנתי שמה שיכול לעזור להפרעת אישיות גבולית זה פסיכותרפיה.
    מה המלצתך?
    והאם כדאי להתחיל את שניהם בו-זמנית, או לסיים אחד ולהתחיל עם השני?

האבחנה של הפסיכיאטר בכמה מילים היא -
    הפרעת חרדה ocd חמור עם היעדר תובנה
    הפרעת אישיות גבולית
    התקפי פניקה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום! עזרה

הוספת תגובה

• ocd

ד''ר אירנה נתנאל
    24/07/2009

עדינה שלום,

כדי להחליט על דרך טיפול, מטרות, מה קודם ומה אחרכך נדרשת הכרות איתך ועם מצבך. את יכולה להפנות את השאלות למטפל ולפסיכיאטר שלך. הם אלה שצריכים להחליט כיצד ניתן לעזור לך בצורה הכי טובה והכי יעילה. הם צריכים לבנות לך תוכנית טיפולים.

בהצלחה בהמשך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנת יתר
    שלי
    22/07/2009

אני לוקחת טופמקס כמעט שבועיים ועדיין יש לי תאבון, מתי התרופה מתחילה להשפיע?

לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר

הוספת תגובה

• השמנת יתר

ד''ר אירנה נתנאל
    24/07/2009

שלי שלום,

יתכן ויעברו כ 6-8 שבועות על המינון הטיפולי של התרופה עד שהשפעתה תורגש במלואה. תעזרי בסבלנות. חשוב לציין, שטיפול תרופתי משולב עם פסיכותרפיה מאוד עוזר בהתמודדות יעילה עם בעיית ההשמנה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקוול ובעיות בתיפקוד המיני
    קובי
    22/07/2009

אני בן 37 לוקח סרוקוול 100 מ"ג בערב

ויש לי בעיות בתיפקוד המיני שקודם לא היה לי כלל

האם הסרוקוול עושה בעיות בתיפקוד המיני ?
    ברצוני לציין אני חש בעיות בתפקוד המיני (ירידה דרסטית בליבידו, קושי בהשגת זקפה ושמירתה וקושי בשפיכה).אני לוקח גם קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום ופרטן 2 מ"ג בוקר וצהריים

הוספת תגובה

• סרוקוואל ותיפקוד מיני

חן
    24/07/2009

היי
    גם אני בן 37 נוטל 125 מג סרוקואל ,75 מג וייפאקס
    גם לי יש בעיות בתיפקוד המיני בדיוק כפי שאתה מתאר.
    אולם למדתי לחיות עם זה,עכשיו זה לא מפריע לי בכלל ,אני יותר מרוכז בנושאים
    אחרים של החיים כמו עבודה, גידול ילדים ותחביבים נוספים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקוול ובעיות בתיפקוד המיני

ד''ר אירנה נתנאל
    24/07/2009

קובי שלום,

סרוקוול יכול לגרום להפרעות בתיפקוד המיני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ודיכאון
    אילנה
    22/07/2009

שלום רב,
    אני משתמשת בציפרלקס כבר יותר משנתיים. לפני כמה זמן עשיתי הפסקה וזה לא עשה לי טוב אז חזרתי.
    הבעיה היא שעכשיו אני מרגשיה שמינון של כדור אחד כבר לא מספיק לי אני מרגישה שאני כל הזמן בדיכאון ושאני צריכה עזרה.
    האם אני יכולה לעלות את המינון על דעת עצמי? אני לא מכירה שום פסיכאטר באיזור ולא יודעת איך מוצאים דרך הכללית ופסיכיאטרים, אני מרגישה שזה דחוף לי.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ודיכאון

הוספת תגובה

• ציפרלקס ודיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    24/07/2009

אילנה שלום,

לא כדאי להפסיק או ליטול תרופות על דעת עצמך. כדאי שתפני לפסיכיאטר של קופת חולים או באופן פרטי ותתחילי טיפול תרופתי מסודר תוך מעקב והשגחה רפואית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ודיכאון קל ורסיטל
    הילה
    22/07/2009

אני נוטלת רסיטל 40מ"ג כשבוע וחצי ומפחדת להעלות את המינון ע"פ המלצת הפסיכיאטר ל60 מ"ג לאחר טיפול כושל בציפרלקס
    אני מרגישה כאילו אני רואה קרום שעוטף אותי ולא מבינה האם זה קשור לחרדות או לתופאות של הכדורים והאם יכול להיות שינו לטובה עם 60 מ"ג או שאם 40 לא מספיקים אז גם ה60 לא יעזור ממש
    אני מתחננת לתשובה נמאס לי מהמצב הזה כבר 7 חודשים

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ודיכאון קל ורסיטל

הוספת תגובה

• חרדות ודיכאון קל ורסיטל

ד''ר אירנה נתנאל
    24/07/2009

הילה שלום,

את מתארת תחושה של "קרום" שעוטף אותך. תחושה זאת יכול להיות סימפטום של חרדה. כדאי לנהוג לפי המלצותיו של הרופא המטפל. יתכן ויעברו 6-8 שבועות על המינון הטיפולי (60 מג') עד שהשפעת רסיטל תורגש במלואה. במידה ואחרי תקופה זו התחושות הלא נעימות לא יעלמו כדאי לדווח לרופא.

תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה פרנואידית
    רונית
    22/07/2009

חברה טובה שלי אובחנה בחולה בסכיזופרניה פרנואידית ומקבלת טיפול תרופתי כדור אחד ליום
    תוך כמה זמן אמור מצבה להתייצב? האם עם טיפול תרופתי היא תצא מהמחלה?
    כאמור לסוג הזה של סכיזופרניה יש המון דמיונות והיא כרגע מנהלת איזה הליך נגד העיריה (אמיתי)
    אבל עקב המחלה היא מקצינה דברים, שאלתי היא כשמצבה יתייצב והיא תיגש להמשיך בהליך שהיא התחילה האם היא תיזכור את הדימיונות הקיצונים שהיו לה?

מה הסיכוי אם היא תצא מזה שזה יחזור?

תודה רונית,

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה פרנואידית

הוספת תגובה

• סכיזופרניה פרנואידית

ד''ר אירנה נתנאל
    24/07/2009

רונית שלום,

ההחלמה בדרך כלל איננה מלאה ונשארות צלקות של ליקוים שונים. החולה איננו "כתמול שלשום". בעזרת טיפול כוללני ומקיף החולה יכול להגיע להקטנה משמעותית של הסימפטומים והסבל ולחוש את כוחו לחיות מחדש בקהילה ולחזור לתפקוד ולהנאה בחיים. טיפול יציב וממושך עוזר להתגבר על תנודות של עליות וירידות במצב הנפשי.

האם היא תמשיך את ההליכים בעירייה אינני יכולה לדעת.

תודה על פנייתך לפורום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב לקבל טיפול

סימה
    19/05/2010

בני בן 24 ,אובחן עם סכיזופרניה פראנויידית ,סרבן טיפול באופן קיצוני , האם זה חלק מהפרנויה שלו , כל חצי שנה מגיע לאשפוז עקב פסיכוזה .. אז מה יהיה , כיצד עוזרים לו להבין את חשיבות לקיחת התרופות?
    ההבנה שלו מבוססת בין השאר , על קריאת מאמרים מהאינטרנט , בין היתר של פסיכיאטרים ואנשי מקצוע שכותבים נגד הטיפול התרופתי .
    האם יש איש מקצוע שמתמחה לנושא זה , שיכול לסייע לו בשינויי הגישה שלו לתרופות ?

תודות סימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר הענות לטיפול פסיכיאטרי

ד''ר חיים שם דוד
    19/05/2010

שלוםפ לך,
    מניסיון, הדרך הטובה ביותר היא ליצור קשר עם מטפל יחיד. לעתים טיפול מרפאתי כפוי לפי המצבים שקבועים בחוק יכול לעזור ועם הזמן הקשר שיווצר בינו לבין הפסיכיאטר יכול להוות את קפיצת הדרך הדרושה על מנת לגרום לו להתמיד בטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן תגובה
    לילך
    22/07/2009

התחלתי לקחת ויפאקס XR תוך כמה זמן אמורים להרגיש את השפעת התרופה? ותוך כמה זמן עוברות התופעות לוואי הראשוניות של בחילות, כאבי ראש...?

לקביעת תור
    סגירה
    זמן תגובה

הוספת תגובה

• ויפאקס

ד''ר אירנה נתנאל
    22/07/2009

לילך שלום,

יחלפו מספר שבועות על המינון הטיפולי (לא כולל העליה הדרגתית של התרופה בתחילת נטילתה) עד שההשפעה תורגש במלואה. זהו הזמן שדרוש לגוף להסתגל לכדור וכעבור מספר שבועות על המינון הטיפולי תופעות הלוואי חולפות.

בברכרה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן הסתגלות

אורח
    22/07/2009

לי לקח בערך חודש להסתגל לויפאקס וזה לוקח בערך מספר חודשים כמו שענו פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אני השתמשתי בסם מסוג ''חגיגת'
    דניאל
    22/07/2009

וחטפתי אירוע פסיכוטי חמור שבו היו לי מחשבות שרודפים אחריי מפיונרים ,שאנשים מדברים איתי ג'יבריש ושהם יכולים לקרוא את המחשבות שלי ועוד כל מני כאלה.
    אחרכך נגמלתי מסמים אך הפסיכוזה המשיכה חשבתי שה' מתגלה אליי,שהכל קורה בגללי ועוד...
    מאז אני לא מתפקד הכל נראה לי כמו ''סרט'' ואני לא יוצא מהבית.בנוסף אני גם מתבייש מאוד שיש לי מחלה נפשית.איך יוצאים ממצב כזה ? אני מטופל בזיפרקסה 20 מ''ג וויפאקס 150 מ''ג.
    אני ממש סובל כל יום אני לא נהנה משום דבר ...הכל רע לי ואני מרגיש בסיוט ארוך ומתיש
    האם את\ה מכיר מצבים דומים לשלי?
    תודה מראש
    דניאל

הוספת תגובה

• ''חגיגת' ואירוע פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    22/07/2009

דניאל שלום,

אירוע פסיכוטי כתוצאה משימוש בסמים הינה תופעה מוכרת ושכיחה למדי. הפרוגנוזה טובה ורמת התפקוד הכללית חוזרת לזו מלפני המחלה. עם זאת החולה עלול לסבול עוד תקופה מדיכאון והערכה עצמית ירודה. טיפול תרופתי ופסיכותרפיה שממוקדת בתוכנית שיקומית יכולה מאוד לעזור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לתרופה
    חן
    21/07/2009

הומלץ לי ע"י הפסיכיאטר שלי להתחיל שימוש במייצב מצב רוח מסוג ליתיום.
    כרגע אני לוקח 30 מ"ג ביום ציפרלקס ורציתי לדעת מהם הסיקונים הרפואיים מתרופת הליתיום ומהשילוב של תרופת ssri עם הליתיום.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי לתרופה

הוספת תגובה

• ליתיום

ד''ר אירנה נתנאל
    21/07/2009

חן שלום,

ליתיום נמצא בשימוש מאז שנות ה- 40. ליתיום היא התרופה המועדפת לטיפול במניה, אך משתמשים בה לעיתים גם למניעה וטיפול בדיכאון קשה. דרוש ניטור קפדני של רמת הליטיום בדם מכיוון שרמות גבוהות של ליתיום בדם עלולות לגרום לתופעות לוואי קשות. מאחר שעשויים לחלוף 2-3 שבועות עד שתורגש השפעתו החיובית . באופן עקרוני אין סיקונים הרפואיים מהשילוב של תרופת ssri עם הליתיום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לשאול אם רספרדל שלוקחים לטווח
    יוני
    21/07/2009

ארוך גורם לנזקים במח או בחשיבה?
    לאחר הפסקתו המוחלטת?

האם הוא גורם לנזק כלשהו שלוקחים תקופה של 5 שנים?
    ואם כן מה הנזק?

הוספת תגובה

• ריספרדל

ד''ר אירנה נתנאל
    21/07/2009

יוני שלום,

? תופעות לוואי קוגניטיביות (של החשיבה), עייפות וישנוניות שכיחים בתחילת הטיפול במיוחד עם ריספרדל ולכן רצוי לקחת לפני השינה.
    ? תופעות לוואי ניורולוגיות:

לריספרדל פחות תופעות לוואי אקסטרפירמידליות אבל במקרים בודדים אנו יכולים לצפות לתופעות אלו. כמו כן תופעות של דיסטוניה מאוחרת מופיעות לעיתים רחוקות.
    פרכוסים יכולים להופיע עם ריספרדל בשכיחות של 1-5% במיוחד במינונים הגבוהים.
    ? תופעות לוואי במערכת הלב וכלי דם:

ריספרדל יכול לגרום לירידות בלחץ הדם עד עילפון. במיוחד במצבים של עלייה מהירה במינון.

? ריספרדל יכול לגרום לעליה במשקל, עד 50% מהחולים עולים כ 10-20% במשקלם תוך שנה מתחילת הטיפול.

? הפרעות אנדוקריניות. ריספרדל גורמת לעלייה בפרולקטין באחוזים ניכרים. לא כל עלייה בפרולקטין גורמת לתופעות שליליות. צריך לבדוק כל מקרה לגופו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה