פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה PTSD
    אוהד
    11/08/2009

שלום רב,

ברצוני לשאול האם קיים קשר בין: הפרעת אישיות גבולית לבין PTSD ?? או ההפך ??

כמו כן, כאשר אנשים מסויימים מקבלים PTSD עקב משהו שעברו, האם יש להם כבר לפני הפרעת אישיות גבולית?

בתודה,

בהערכה,

אוהד :):)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה PTSD

הוספת תגובה

• שאלה PTSD

16/08/2009

לאוהד שלום
    PTSD והפרעת אישיות גבולית יכולים להופיע ביחד או לחוד. אין קשר הכרחי בניהם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קלונקס
    אוהד
    11/08/2009

שלום רב,

ברצוני לשאול מה הכמות הכי גדולה שאפשר לקחת בקלונקס ?

אני יודע שיש קופסה של 0.5 מג, וגם קופסה של 1 מג.

אני נמצא בהתקף חרדה,שלצערי הכדור של 0.5 מג לא עזר !!

כמו כן,אני על למיקטל 200, פרפנאן 12. היתה לי בחילה חזקה אתמול,לקחתי חצי שעה

אחרי הקלונקס פראמין. הבחילה עברה.

היום קמתי לפני שעתיים, שוב עם בחילה ורציתי להקיא וקצת לחצים בבטן.

לדעתי זה הכל חרדה. הצלחתי לאכול כמה צנימים,ואני כן מרגיש רגוע,אבל עדיין יש

המון מה לשפר. אני מרגיש היום חנק,ורפלקסים של הקאה,וזה מפריע לי לתפקד היום,

וכשאני מדבר או משתעל אני כאילו יש לי רלפקס שם גם להקיא..שבא עם חנק..

איזו כמות קלונקס לדעתך עליי לקחת ?? האם 1 מג או 2 מג יעזרו או שצריך יותר?

או שצריך פעמיים,3 ביום.אנא עזור לי.

בברכה,

בהערכה,

אוהד :):)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קלונקס

הוספת תגובה

• שאלה קלונקס

ד''ר אירנה נתנאל
    13/08/2009

אוהד שלום,

מומלץ לא ליטול יותר מ 4 מג' של קלונקס ליום. יש להיזהר מאוד משום שהתרופה ממכרת והשפעות פוחתת עם הזמן. כדאי ליטול תרופה בפיקוח רפואי. חשוב לציין ששילות של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם חרדות.

תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במכות חשמל
    סו אלן
    11/08/2009

שלום רב.

האם השימוש במכות חשמל עדיין נמצא בשימוש בעולם הפסיכיאטריה? ואם כן, באילו מקרים יש להשתמש בו ולמי מותר השימוש? האם לכל פסיכיאטר או רק לכאלה המתמחים בטיפול בחשמל?

תודה על התשובות!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במכות חשמל

הוספת תגובה

• טיפול בחשמל

16/08/2009

לסו אלן שלום\
    ECT ממשיך להיות אחת מהטיפולים המוצלחים בפסיכיאטריה, במיוחד עבור דיכאון עמיד. כל הזמן יש התקדמויות הטיפול ולאחרונה נכנס לשימוש מכשיר שמקטין מאוד את התופעות הלווי הקוגניטיביות. הטיפול בידי פסיכיאטרים מומחים בתחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרנדה
    חנן
    10/08/2009

שלום

לפני 14 יום בדיוק התחלתי לקחת כדור סרנדה אחד בכל בוקר בשל תופעות שיוחסו למתח וחרדה.

בימים הראשונים היו לי תופעות שכנראה הן תופעות הלוואי של הכדור שלאחריו התמתנו (בחילה, לחץ לסגירת לסתות, יובש בפה).

היום לאחר שבועיים בדיוק קשה לי להצביע על שיפור משמעותי, או שיפור דרמטי שאני יכול לייחס לכדור ולכן רציתי לשאול:

* אחרי כמה זמן של לקיחת הכדור אפשר להבחין בשיפור מורגש והחלטי ?
    * האם יש מקום ליעוץ עם הרופא לגבי הגדלת המינון ? ואם כן אחרי כמה זמן ?
    * האם לכשאגדיל את המינון אסבול שוב מתופעות הלוואי ?
    * כיצד בכלל ניתן לדעת אם הכדור יעיל ועוזר או שיש להחליפו ?
    * האם יתכן גם לאחר 14 יום שאני עדיין מרגיש עייפות ?

תודה על חוות הדעת

לקביעת תור
    סגירה
    סרנדה

הוספת תגובה

• סרנדה

ד''ר אירנה נתנאל
    10/08/2009

חנן שלום,

חשוב שתעזר בסבלנות. יתכן ויעברו לפחות 3 שבועות על המינון הטיפולי עד שהשפעת התרופה תורגש במלואה. במידה וכעבור כחודש לא יורגש שינוי, שיפור אפילו מועט במצבך כדאי לפנות לרופא שוב. בדרך כלל, כאשר הגוך מתרגל לתרופה לא מרגישים תופעות לוואי כשמעלים מינון. יחד עם זאת, אלו הן תופעות אפשריות שיכולות להפיע גם כשמעלים מינון. על מנת לצמצם תופעות לוואי כדאי לעלות במינון באופן מאוד הדרגתי. השיקול לגבי שינוי התרופה או החלפה לתרופה אחרת רבים והרופא יקבל החלטה על סמך התרשמותו, הוא ינסה לקבל החלטה הכי יעליה למצבך. בדרך כלל, אם יש תגובה חיובית לטיפול התרופתי אפשר לעלות מינון, אם כלל אין שיפור אפילו מועט אפשר להחליף תרופה לתרופה אחרת מאותה הקבוצה או מקבוצת תרופות אחרת. עייפות שאתה מרגיש הינה חלק מתופעות הלוואי של התרופה והיא תחלוך כאשר הגוף יסתגל לכדור (לפחות חודש על המינון הטיפולי).

תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוליאן כטיפול לסכיזופרניה
    אלברטו
    09/08/2009

מעוניין בפרטים על סוליאן
    האם נחשבת יעילה ?
    לםי מה שקראתי היא נפוצה בחול ולא כל כך בארץ ?
    למישהו יש ניסיון איתה ?
    איזה מינון מומלץ להתחיל ?

הוספת תגובה

• סוליאן כטיפול לסכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    10/08/2009

אבנר שלום,

סוליאן הינה תרופה המשתייכת לקבוצת התרופות הנוגדות פסיכוזה-האטיפיות. היא מאושרת לשימוש בחולי סכיזופרניה, הן במצבים אקוטיים והן במצבים כרוניים, אשר בולטים בהם תסמינים חיוביים כגון הזיות ומחשבות שווא ותסמינים שליליים כגון ירידה במוטיבציה, בכישורים החברתיים ובמצב הרוח.
    במינונים נמוכים סוליאן יעילה לטיפול בתסמיני הסכיזופרניה השליליים ובמינונים גבוהים היא יעילה לטיפול בתסמיני הסכיזופרניה החיוביים. בהשוואה לתרופות האנטי פסיכוטיות הטיפוסיות היא פחות גורמת לתופעות לוואי של תנועות לא-רצוניות של הפנים והגפיים, אך היא כן עשויה לגרום לעלייה גבוהה ברמות ההורמון פרולקטין (המתבטא בהפרשת חלב מהשד והפרעות במחזור החודשי אצל נשים).
    טווח המינון: 50-300 מ"ג ביום בחולים עם תסמינים שליליים, לרוב פעם ביום.
    400-1200 מ"ג ביום בחולים עם תסמינין חיוביים, בחלוקה ל-2 מנות ביום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיטב הבנתי וניסיוני

רנה
    11/08/2009

ייצור הפרולקטין המוגבר כביכול לא הפריע לי לשגרת החיים
    הסוליאן עוזרת לי מאד
    והבנתי שעם רספרדל ייצור הפרולקטין אף גבוה יותר, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוליאן

שי
    10/08/2009

אני קבלתי את הסוליאן רק כטיפול אחרון וממה שזה נראה עכשיו (רק חודש איתו) הוא הרבה יותר יעיל משאר תרופות שניסיתי
    יש לך שאלות ספציפיות שהיית רוצה לשאול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

אלברטו
    11/08/2009

אני ממש אשמח לשמוע איזה טיפול תרופתי ניסית לפני ומה השיפור עכשיו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    אמירה
    09/08/2009

במידה ואני מטופלת במרפאה לבריואת הנפש, והרופא פסיכיאטר נתן לי מרשם לזיפרקסה.
    אז אני יכולה להגיש תביעה לקצבת נכות?

השאלה שלי היא יותר מה הזכויות של מי שלוקה בסכיזופרניה ומטופל בתרופות אנטי פסיכוטיות.

אודה לך אם תעני לי.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• לקצבת נכות

ד''ר אירנה נתנאל
    10/08/2009

אמירה שלום,

כדאי שתפני לעובדת הסוציאלית במרפאה לבריואת הנפש בה את מטופלת. היא תעזור לך להגיש תביעה לקצבת נכות. מי שלוקה בסכיזופרניה זכאי לקצבה וזה לא קשור לסוג התרופות שנוטלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב VIAPAX
    שי זיו
    08/08/2009

מזה מספר שנים אני סובל מחרדה, כאשר בשנה האחרונה (לאחר סיום לימודי האקדמיים) חלה החמרה משמעותית בעוצמתה.
    מזה כשנה אני נמצא בטיפול פסיכולוגי (דינמי). חשוב לי לציין שמדובר בחרדה שקיימת כמעט כל הזמן ובשלב מסוים התמעטו מאוד הזמנים בהם איני בחרדה (או בדריכות לקרתה)
    לפני כשבוע "נשברתי" והחלטתי להגיע אל פסיכיאטר ולהתחיל שימוש בתרופות.
    חשוב לי לציין שכבר לפני השימוש בתרופה התחלתי להרגיש מעין ריחוף קבוע ותשישות מוזרה.
    מזה כשבוע אני נוטל את התרופה ועדיין חש מעין "היי" לא ברור.
    האם מדובר בתשישות כתוצאה מהחרדה המתמשכת?
    הבנתי שהתרופה מתחילה להשפיע לאחר 3 שבועות בערך - האם עלי להיוועץ עם הרופא לפני כן?
    בתודה מראש שי.

שם התרופה VIAPAX 75MG

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב VIAPAX

הוספת תגובה

• ריחוף קבוע ותשישות מוזרה

ד''ר אירנה נתנאל
    09/08/2009

שי שלום,

ריחוף קבוע ותשישות מוזרה יכולים להיות סימפטומים של חרדה. תופעות לוואי עיקריות של VIAPAX כוללות בחילות, כאב ראש והפרעות בשינה. במידה ותופעות של תשתוש וריחוף יתגברו יש לפנות לרופא המטפל. במידה וכעבור כחודש על המינון הטיפולי של התרופה התופעות לא יפחתו כדאי שוב לפנות לרופא. בנוסף, חשוב לציין כי טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד מאוד יעיל בהתמודדות עם החרדות והתופעות שאתה מתאר.

תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    רועי
    08/08/2009

לאמא שלי יש הפרעות קשות ,היא מדמיינת שהשכן נכנס לבית וגונב דברים,
    היא יכולה לחשוב שאנחנו הבנים שלה גונבים לה דברים,היא בטוחה שהיא צדיקה גמורה
    וכל הסובבים אותה פשוט עושים קונספירציה נגדה.
    שאני אומר לה לפעמים שהיא חולה והיא חייבת כדורים בשביל האיכות חיים שלה,
    היא חושבת שזה עוד קונספירציה נגדה.
    התסמינים האלה הם עשרות שנים האם יש דרך שאני יכול לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

ד''ר אירנה נתנאל
    09/08/2009

רועי שלום,

תנסה לפעול בשיתוף עם רופאת המשפחה. אם האדם מסרב להתחיל מיידית בטיפול, ניתן להפעיל דרך נוספת באמצעות רופא משפחה. אפשר להציע לאדם לגשת לרופא המשפחה כדי להתייעץ בקשר לתוספי מזון טבעיים שיקנו יותר כוחות ואנרגיה או במטרה לבצע בדיקות דם כדי לעלות על קיומה של מחלה גופנית שגורמת לחולשה. רופא המשפחה ידע לאבחן במה מדובר ויפנה את האדם לטיפול מיידי. תחושת דאגה שמעביר הצוות הרפואי, משקלה של הסמכות הרפואית, פחד ממחלות נוספות, תחושת פגיעות - כל הגורמים האלו תורמים ליצירת חלון הזדמנויות שבו עולה הסיכוי שאדם יתפוש את הבעיה ויקבל טיפול הולם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת זהות דיסוציאטיבית
    Rain
    07/08/2009

שלום רב,

התפתח אצלי דיכאון מאג'ורי בערך בגיל 17 עד גיל 22, שאחריו נכנסתי לתהליך של החלמה. במהלך תקופת הדיכאון השחורה, התלוו לדיכאון התקפים דמויי פסיכוזה (של שמיעה, ריח, מישוש וראייה) שבהם הייתי מודע לכך שהם לא אמיתיים אבל עדיין הרגשתי אותם כמו היו שם לחלוטין, מחשבות וניסיונות אובדנות מרובים שבגינם הועברתי לטיפול אינטנסיבי של שלוש פגישות טיפוליות בשבוע, אחר-כך גם התאשפזתי להסתכלות למספר ימים (ושיקרתי לועדת הרופאים שהכול אצלי בסדר רק כדי לצאת משם). בנוסף, היו לי סממנים של פציעה עצמית, דפרסונאליזציה ודראליזציה, וניתוק מן העצמי. בנוסף, אני סובל מ-OCD, שמאופיין בעיקר בעודף מחשבות אובססיביות (פחות עניין של כפייתיות) כלפי אירועים, אנשים חדשים שנכנסים לחיי או פרוייקטים עתידיים שארצה לקחת בהם חלק.

אני מטופל בתרופות מאז גיל 17, לקחתי אנטי-דיכאוניים, אנטי-אובססיבים, ואנטי-פסיכוטיים.

כיום אני בן 26, ירדתי מכל התרופות מלבד האנטי-פסיכוטיים שהפסיכיאטר לא מוכן להוריד לי. ההתקף הפסיכוטי האחרון שלי היה לפני שנתיים וחצי בערך, מאז הכול בסדר מהבחינה הזו. עם זאת, לאחרונה אני מתחיל להרגיש שאני חוזר לתקופה השחורה הישנה שלי. אבל לא בזה רציתי לעסוק.

מאז שהייתי צעיר, התחלתי לכתוב על דמות נוספת שקיימת בי. קראתי לה גשם.

אני וגשם עברנו הרבה תלאות ביחד. והיינו מתקשרים בעיקר דרך הכתיבה.

משהו שנראה כמו חבר דימיוני לכאורה, הפך להיות ממש סוג של אישיות נוספת, כשאני מתייחס אליו כאל עוד אישיות בפני עצמה, שחוללה בי תמורות וייסורים לא קטנים.

לאחרונה, בטיפול החדש שהתחלתי לפני חצי שנה עם מטפלת שמתמחה בין היתר בטיפול נוסח גשטלט, אנחנו יוצרים קשר עם החלק הזה שבי, גשם, ומנסים לתקשר איתו בצורה מבוקרת. הוא מאוד עוין וכנראה מאוד כואב ופגוע.

אחרי גשם, נוצרו עוד מספר רב של דמויות, חלקן בעלי אפיונים דומים, של פיצולי אישיות.

כל זה עוד לפני שהייתי ממש מודע לכך שישנה הגדרה כזו שנקראת 'הפרעת זהות דיסוציאטיבית'. ההתעסקות הבלתי פוסקת הזו, בתוספת של כל מה שעברתי, כשחלק מהתסמינים תואמים את מה שקראתי על הפרעת זהות דיסואציאטיבית, גורמים לי לחשוב שאולי אני לוקה בזה. הסתירה היחידה שקיימת, שבגינה הפסיכולוגית שלי ופסיכולוגים קודמים לא אישרו את האבחנה העצמית שלי, היא שאני מודע לקיומן של האישיויות, ושהן לא לוקחות חלק מובנה באישיות שלי, כלומר, אין את הליך ה-Switching. לרוב אני מתקשר איתן מתוך בחירה; כאמור דרך הכתיבה. עם זאת, שמתי לב שלפעמים עולה בי "רוח אחרת" של מחשבות, ואני מתנהג לעתים בשונה מאיך שהייתי מתנהג בדרך-כלל. לפעמים אני יותר אגרסיבי, יותר מרושע, יותר סאדיסטי.

(המשך בהודעה הבאה)

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת זהות דיסוציאטיבית

הוספת תגובה

• המשך -

Rain
    07/08/2009

זה מעניין שהייתה לי בעיה של זהות כבר מאז שהייתי צעיר. הגדרתי את עצמי כסוג של 'זיקית' או סוג של אדם עם עודף אמפתיה, משום שאם הייתי עובר ליד מישהו ברחוב ומסתכל על פניו, הייתי מרגיש כמו אני שואב ממנו משהו ופניו נהפכות להיות פניי שלי לזמן ממושך. תופעה זו הפחידה אותי. בנוסף, רבות אני מרגיש שאני מסוגל "לקרוא" אנשים מרק להסתכל עליהם, להבין בדיוק מה הם חושבים ומה עובר להם בראש. לעתים אני מסוגל לעשות זאת גם דרך האינטרנט, דרך המסך בלבד. תופעה זו גרמה לי להרגיש שאולי אין לי זהות משל עצמי, ולכן אני מוצא "מפלט" בהמצאת דמויות אחרות או אישיויות אחרות שיסבירו את החלקים הרבים שבתוכי, או אולי איך שהייתי רוצה להיות.
    המשונה הוא שמרבית אותן הדמויות הן שליליות, מרושעות, ופצועות נפשית.

בהתחשב בכך שהיו לי גם הפרעות פסיכוטיות שבהן הייתי מודע לפסיכוזה שלי,
    ועם זאת קיבלתי תרופות שטיפלו בזה והעלימו את ההפרעות,
    האם לא ייתכן שגם במקרה הנ"ל, אפשר לבצע אבחנה חריגה ולאבחן אדם שסובל מהפרעת זהות דיסוציאטיבית ועם זאת עדיין *מודע* לאישיויות שנוצרו בתוכו?
    עייפתי מהמערכת הטיפולית שמאבחנת רק לפי הספר, ומה לעשות, כן, יש אנשים שצריך להתייחס אליהם בצורה ייחודית ושונה מהרגיל, ואולי יש להם הפרעות שונות שלא בדיוק מוגדרות בצורה מדויקת על ידי ה-DSM.

אשמח לקבל תשובה בהקדם, כי סוגיה זו מעסיקה אותי עד מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    דניאל
    05/08/2009

השתחררתי מהצבא אחרי שרות של 5 שנים (3 חובה ועוד שנתיים קבע) היה לי מאוד טוב שם אבל תקופת הקבע שלי תמה ונאלצו לשחרר אותי
    אני רואה חברים שמשתחררים רוצים לנסוע ,לטייל לעשות כסף ואני ממש לא מרגיש ככה אני כל הזמן יושב בבית ואין לי חשק לכלום למצוא עבודה עכשיו נראה לי כמו רעיון ממש לא נעים
    מה אני יכול לעשות? האם אני בדיכאון?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

ד''ר אירנה נתנאל
    05/08/2009

דניאל שלום,

הסתגלות לשינויים בחיים אף פעם לא קלים ולא פשוטים. זה הזמן לחשוב על הכיוון. מחשבות מסוג זה יכולים לעורר פחדים רבים, חרדות ואף להגיע לדיכאון. זה מצב טבעי מאוד. קח את הזמן. תנסה לארגן מחשבות לגבי ההמשך. תחשוב על כיוון של לימודים, עבודה, מקצוע וכו'. ניתן לעשות אבחון פסיכוטכני כדי לקבל כיוון איזה מקצוע מתאים לך.

מצרפת לך כתבה שתעזור לאיבחון עצמי של דיכאון:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477

תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ספק

לילך
    06/08/2009

שלעזוב 5 שנים של מקום מוכר שהיה אני מניחה כמו בית שני שלך ולא רק עבודה זה קשה. אין לך מושג איפה מתחילים וזה לגיטימי.
    זה גם בסדר לקחת ת'זמן כדי להתאפס ולהבין מה רוצים, לא צריך ישר לשעוט קדימה.
    יכול להיות שבמקביל כדאי להתייעץ עם רופא או פסיכולוג כדי לראות שבאמת הכל בסדר איתך ואין לך איזה דיכאון בהתהוות.
    בהצלחה באזרחות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עם איזה רופא

דניאל
    09/08/2009

להתיעץ? אפשר פשוט ללכת לרופא משפחה או שצריך את כל הסיפור של פסיכולוג??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושב שכן

דניאל
    09/08/2009

אני חושב שאני בדיכאון לא יודע מה לעשות עם עצמי
    אני לא רוצה לחשוב על עבודה ולימודים לא חושב שזה משהו שאמצא את עצמי בו
    מה אני עושה?? למי לפנות? מה הטיפול??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדניאל

ד''ר אירנה נתנאל
    10/08/2009

דניאל שלום,

התיעצות עם איש מקצוע (פסיכולוג/ית או פסיכוטרפיסט/ית) יכולים לעזור לך לגבש כיוון. כאשר אתה עסוק בלחושב על מצבך מצב זה לא מביא אותך לפיתרון, הדבר רק מוריד מצב הרוח ומדרדר אותך. אתה מרגיש מדוכא וכתוצאה מכך לא מצליח לראות עתיד. נסה להעסיק את עצמך בפעילויות מהנות, להיפגש יותר עם חברים, פעילות גופנית, ספורט, ים, טיולים, אוכל טוב וכו' כל אלה ישפרו את הרגשתך.

תרגיש טוב,
    בהצלחה בהמשך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ
    עודד
    04/08/2009

אני שותה סראקסט הרבה זמן מתי שאניקצת לחוץ יש לי תקופה כמו שריפה צריבה בחזה כול היום מה לעשות ואם זה מלחץ

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ

הוספת תגובה

• לחץ

ד''ר אירנה נתנאל
    04/08/2009

עודד שלום,

תופעה שאתה מתאר יכולה להיות קשורה ללחץ. כנראה, כשהלחץ עולה הסרוקסט לא מספיק. בנוסף לטיפול התרופתי כדאי ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם לחצים. כלים אלה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) או ביופידבק.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בלתי טיפוסית
    דרור
    03/08/2009

שלום רב שמי דרור
    הנני סובל "מחרדה בלתי טיפוסית" ומטופל מזה כ 4 שנים ברסיטל בהצלחה.
    לאחרונה עצהתי לעשות חשבון נפש בנוגע למצב ואפקטיביות הטיפול והעלתי כמה נושאים שמפריעים לי.
    1-אני מרגיש שלמראת שהתרופה עוזרת לי אני לא מקבל את מלוא הסיוע ותמיד חש בחוסר כוח נפשי ופחדי התמודדות המלווים במועקה תמידית.כאילו שהכדור לא עוזר במאת האחוזים.
    2-אני חש באופן תמידי בעייפות וצורך לישון. למראת היותי אדם תוסס פעלתן ובעל מוטיבציה גבוהה אני חש שבשנים האחרונות אני במצב"כבוי" חסר מוטיבציה,ונטול חשק ומצב רוח לפעילויותשונות.
    3-מאז תחילת נתילת התרופה עליתי בכ 30 ק"ג.
    4-אני מתקשה ללמוד(לקוי למידה)וסובל מקשיי ריכוז חריפים יותר.

בייעוץ עם פסיכיאטרית הומלו לי כמה אופציות.
    1-להגדיל את המינון של הרסיטל ולשלב טיפול פסיכולוגי.
    2-להחליף את הרסיטל בויפקס במינון התחלתי של כ 150 מ"ג.
    3-להחליף את הרסיטל בוולבטרין(זייבן).

אבקש לקבל חוות דעתכם המקצועית והשוואת האפקטיביות האופצינלית לבעיות בהם נקבתי.

תודה רבה טרופ דרור.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בלתי טיפוסית

הוספת תגובה

• חרדה בלתי טיפוסית

ד''ר אירנה נתנאל
    04/08/2009

דרור שלום,

לגבי הטיפול התרופתי כדאי לחשוב יחד עם הרופאה המטפלת שמכירה אותך ואת מצבך. באופן כללי מאוד מומלץ לשלב תרופות עם פסיכותרפיה. זאת גישה מאוד אפקטיבית שהוכיחה את עצמה מבחינה קלינית ומחקרית. בדרך כלל הנטיה היא קודם כל לעלות את המינון של התרופות ולהמתין כחודש. במידה ואין עדיין שינוי אפשר לשקול שינוי תרופתי או להוסיף תרופה אחרת שתתגבר את התרופה הקיימת. תצמד להמלצות הרופאה!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי
    שירן
    03/08/2009

אני כבר כמה זמן מתלבטת בשאלה אם להתחיל טיפול תרופתי או לא
    מצד אחד כן זה יכול לעזור מצד שני אני לא יכולה לנהל מעקב תרופות כל הזמן ולהתעסק בזה כל הזמן
    ובכלל... מה תרופות נגד דיכאון באמצע החיים? הרופא שלי חושב שאם הוא ייתן לי משהו קל כמו ויפאקס זה יכול להסתדר לי אבל אני ממש לא יודעת אם זה הזמן להתחיל טיפול.. אני רק בת 26

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• לשירן

לילך
    06/08/2009

אין גיל מתאים או לא מתאים להתחיל לקחת תרופות כאלו.
    להיפך, אם באמת את סובלת מדיכאון כזה או אחר רצוי מאוד שתקחי את הטיפול שהרופא מציע לך ברצינות.
    דיכאון שלא מטופל כראוי בתחילתו מסוגל להחמיר ואף יהיה קשה יותר לטפל בו בהמשך אם בכלל.
    למיטב ידיעתי ויפאקס היא אכן תרופה "קלה" כשהמשתמע מכך הוא שחלק מתופעות הלוואי שלה מאוד נמוכות ביחס לתרופות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות...

שירן
    19/08/2009

אני כבר די הגעתי להחלטה שאני הולכת על זה, אחרי שכנועים רבים מצד הרבה אנשים שזה יכול להועיל לי
    וכנראה שאין באמת גיל לזה, לפחות לויפאקס הזה לא אמורות להיות תופעות לוואי של השמנה וירידה בחשק המיני שזה הדבר האחרון שאני וחבר שלי צריכים עכשיו
    בכל מקרה, אני הולכת על זה...די! אני חייבת את זה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי

ד''ר אירנה נתנאל
    10/08/2009

שירן שלום,

אני מצרפת לך כתבה שיכולה לעזור לך בקבלת החלטה:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6148

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תרופות אנטי-פסיכוטיות
    איציק
    03/08/2009

שלום לצוות הרופאים , אני איציק , האבחונים של הפסיכאטרים אומרים שיש לי סכיזופרניה .ואני לוקח גאודון במינון של 120 מיליגרם בבוקר ו120 מיליגרם בערב , אני עובד במפעל מוגן לאחר שהתקשיתי מאוד להשתלב בתעסוקה נתמכת בגלל העייפות שיש לי כתוצאה מלקיחת גאודון כל יום , אחת ליומיים שלושה ימים אני מרגיש בבום עייפות חזקה מאוד שמקשה עליי לתפקד בעבודה ולכן אני נאלץ לעזוב את העבודה במפעל אחת לשלושה ימים בערך . זה קורה לי בהפתעה מוחלטת בלי שום סימנים מקדימים ... הפסיכיאטר שלי אמר ששאר הכדורים האנטי-פסיכוטיים מעייפים פי כמה וכמה מהגאודון . מתסכל אותי מאוד העניין הזה של העייפות מהכדורים ! אני נאלץ לעזוב באמצע של אירועים משפחתיים , יציאות עם חברים . ותקופה ארוכה שאני לא יודע איך אפשר לצאת מהתקופה הזאת עם העייפות שמביאה איתה הרבה תסכולים . אפילו אם אני שותה קפה כדי להתעורר זה לא עוזר כלל . הפסיכיאטר שלי אומר לי שהסרוקסט והזיפרקסה והריספרדל וכל השאר מעייפים פי כמה וכמה מהגאודון !

השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות כדי לתפקד ביום יום בצורה נורמלית ? הכוונה שלי האם יש כדורים שלא גורמים לעייפות , בעבר הפסיכיאטר שלי נתן לי אינווגה אבל הכדור לא השפיע עלי ולכן הוא חזר לתת לי להשתמש בגאודון .

* בנוסף קראתי באינטרנט שיש זריקה שמקבלים אחת לשבועיים שנקרא ריספרדל קונסטה - האם זו זריקה יותר טובה מהגאודון ומה התופעות לוואי שלו .
    בעבר ניסיתי להתייעץ איתכם על העניין הזה ואמרתם שאני צריך להתייעץ עם הפסיכיאטר , העניין הוא שאין ביכולתו כבר לעזור לי בעניין הזה , אין לא תשובות לשאלה הזאת והמצב מייאש אותי מאוד ... היו לי שאיפות בחיים שעכשיו בגלל הגאודון אין לי איך לממש אותם .... בבקשה תעזרו לי
    יש לציין שאני לוקח בבוקר 120 מיל' גאודון עם 150 מיל' בולווטרין וכדור אחד דרלין 10 מיל', בצהריים כדור אחד של דרלין 10 מיל' . ובערב 3 כדורים ציפרלקס של 10 מיל' וגאודון 120 מיליגרם

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי !

איציק
    04/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני שאתה מחליף את גאודון

תומר כ.
    04/08/2009

ידידי, המלצתי החמה היא שלפני שאתה מחליף את גאודון, תשקול את תופעות הלוואי של התרופה הזו לעומת האחרות. גאודון מוכחת כתרופה היחידה שאינה גורמת להשמנה, שזה דבר שהרבה אנשים מתמודדים איתה כשהם לוקחים תרופה אנטי-פסיכוטית. השמנה זה לא רק העניין האסתטי, אם כי גם הסכנות הטמונות בהשמנה (סכרת, לחץ דם, מחלות לב ועוד).

לשיקולך ידידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוליאן

רנה
    11/08/2009

סוליאן לא גורמת להשמנה והכי חשוב - לא סדטיבית ולא תכרום לך לעייפות הזו שמפריעה לך כל כך
    מניסיון שלי - תרופה יעילה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תרופות אנטי-פסיכוטיות

16/08/2009

לאיציק שלום
    מדוע אתה מקבל מינונים אלו של שתי התרופות?
    האם ניסית תרופות אחרות מנגדי הפסיכוזה? תרופה יכולה לגרום לעייפות כהשפעה כללית שלה אבל תמיד צריך לוודא אצל האדם הספציפי.
    האם ניסית להעביר יותר גיודון ללילה?
    עקב המצד המורכב לא ניתן לתת לך תרובה אישית. אני מקווה שתצליח עכשיו לשאול את השאלות המתאימות למטפל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך דחוף המלצה על קליניקה פסיכיאטר
    אלון
    02/08/2009

דחוף- המלצה על קליניקה פרטית לאישפוז פסיכיאטרי.
    בבקשה- דחוף!

הוספת תגובה

• קליניקה פסיכיאטר

ד''ר אירנה נתנאל
    03/08/2009

אלון שלום,

אישפוז פסיכיאטרי מתבצע רק בבתי חולים ממשלתיים. לצערי, אין עדיין קליניקה פסיכיאטרית שעוסקת באישפוזים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליניקה פרטית

ליאת
    04/08/2009

האם בחו"ל יש קליניקות פרטיות לאשפוז?
    מה ההבדל בין בית חולים ממשלתי ובי"ח פרטי מבחינת הטיפול?
    האם יכולה להיווצר טראומה אחרי אשפוז?
    ושאלה נוספת, בלי קשר: האם הפרעה סכיזו אפקטיבית היא כרונית ( לכל החיים) כמו סכיזופרניה או שניתן להחלים ממנה לגמרי?
    לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליניקה פרטית

ד''ר אירנה נתנאל
    04/08/2009

ליאת שלום,

לגבי קליניקות בחו"ל אין לי מידע ספציפית. סביר להניח שיש. למרות השיבושים בתפקוד הפסיכולוגי החלים במקרים של הפרעה סכיזואפקטיבית, לעיתים קרובות חמורים, כגון הרהורי שווא והזיות שאינם תואמי מצב רוח, אולם שלא כסכיזופרניה נוטים להיות דפוסים של אירועים יחידים. סיכוי ההחלמה מכל אירוע בנפרד טובים, ויש תקופות של צלילות יחסית בין האירועים. סיכוי ההחלמה גבוהים יותר מאלה של סכיזופרניה, אך נמוכים בהרבה מאלה של הפרעות מצב רוח.
    אישפוז הינו חוויה לא סימפטית, אך לעיתים קרובות הכרחית. בבתי חולים בארץ עובד צוות מקצועי מאוד ומסור.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה אחרי אישפוז

אלישבע
    08/08/2009

אושפזתי בעצמי ולגבי טראומה בגלל זה אני יכולה להגיד לך שהטראומה, אם יש, זה מהקושי לקבל את עצמך כאדם שעבר משבר כזה ולפעמים יש סטיגמות מבחוץ שצריך להתמודד איתם. קשה לעמוד מול רוקח, למשל, שמגיב בצורה לא עניינית לקנייה של תרופות מרשם פסיכיאטריות וגם קשה לדעת מתי ועם מי לחשוף את המשבר שלך.
    אם אישפוז זה דבר טראומטי או לא זה תלוי בקשר בינך לבין המטפלים במחלקה. לפעמים נוצר אמון וקשר טוב ולפעמים יש קשר פחות טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה