פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס
    מיכל
    17/08/2009

שלום!
    אני נוטלת כחודשיים ציפרלקס במינון 10 מ"ג לחרדות. התרופה מאוד מאוד עוזרת לי. הבעיה היא שהפסיכיאטר אמר לי לקחת אותה בבוקר, אבל היא גורמת לי לישנוניות ועייפות לאורך היום, גם אם אני ישנה 8-10 שעות בלילה!
    האם כדאי לי להעביר את לקיחת התרופה ללילה? או שאולי כך יעילות התרופה תפחת?
    אני לוקחת גם כל לילה לפני השינה אלטרולט 20 מ"ג לכאבי ראש כרוניים. האם זה בסדר לקחת ציפרלקס ואלטרולט באותו הלילה?
    תודה רבה!
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• הוספת מידע

מיכל
    17/08/2009

אני בת 24 ובריאה בדר"כ, אם זה מידע חשוב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    17/08/2009

מיכל שלום,

עייפות וישנוניות הינן תופעות הלוואי השכיחות והמוכרות של ציפרלקס. את התרופה נותלים בבוקר ולא בליילה כי היא מעוררת. תעזרי בסבנות ותני לגופך להסתגל לתרופה. יתכן ויעברו כ 6-8 שבועות עד שעייפות וישנוניות יחלפו. תמשיכי ליטול את התרופה בבוקר. פעילות גופנית, תרגילי נשימות, שטיפת פנים, שתיית מים, מקלחת מרעננת, יכולים לסייע בהתמודדות עם העייפות.

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות דור חדש וישן לסכיזופרניה
    אביעד
    17/08/2009

האם יש הצדקה לטיפול היום בתרופות דור ישן בסכיזופרניה ? מה הכוונה בתרופה אטיפית ? האם ריספרדל היא תמיד אופציה ראשונה ? קראתי כאן תגובה על סוליאן האם זו תרופה חדשה ? מומלצת ? האם זיפרקסה נחשבת לדור חדש ? סליחה על כמות השאלות אני פשוט קצת בלחץ ואודה לתשובה מהירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

נמרוד
    17/08/2009

בדרך כלל סוליאן לא תבוא כטיפול ראשוני וזה מאוד מצער כי היא נחשבת למאוד יעילה ולפי מה שקראתי יש לה גם אחוז נשירה מאוד קטן יחסית לשאר התרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    ציפי
    16/08/2009

שלום רב
    אני פונה אליכם בקשר לאימא שלי,היא בת 52,סובלת מזה שנים מדיכאון שנבע כתוצאה אחרי
    הלידה וזה כרוני.היא מטופלת כעת בכדור קלונקס פעם אחת ביום.היא מאוד מדוכדכת ותשושה
    ובוכיה,יש לה פחדים,ומחשבות אובדניות.היא לא ישנה טוב בלילות ולא יוצאת הרבה בחוץ
    ואינה יכולה לצאת לבדה.
    יש לה לפעמים קוצר נשימה,מצבי רוח משתנים,התפרצות זעם וכל דבר פעוט מציק לה.
    מס' פעמים היא הייתה אצל פסיכיאטר בסורוקה ונתנו טיפול אך זה לא הועיל ויש לציין שאיכות החיים שלה ירודה עקב כך.אנחנו גרים בדרום וביקשנו מספר פעמים תור לשיחות עם הפסיכולוג אך תמיד
    נעננו בשלילה שצריך לחכות המון זמן ובינתיים אימא סובלת המון.אני יודה לך מאוד אם תוכל לייעץ
    מה ניתן לעשות על מנת לפגוש בפסיכולוג פרטי והאם יש דמי השתתפות דרך הקופת חולים בשביל זה כי אין באפשרותנו ללכת באופן פרטי.אודה לחוות דעתך האישית לגבי הבעיה והמשך טיפול.
    בתודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    16/08/2009

ציפי שלום,

אני מאוד ממליצה לפנות קודם כל להתיעצות פסיכיטרית נוספת (חוות דעת שניה) על מנת לקבל טיפול אנטי דיכאוני מיידי או טיפול אחר בהתאם לאבחנה ובהתאם להתרשמות הרופא. התערבות רפואית מיידית הכרחית כדי קודם כל לאזן את מצבה של אמך. ניתן לעשות זאת דרך פרטית של פרופסור, מנהל מחלקה ולקבל החזר בקופ"ח על התיעצות עם מומחה במידה ולא ניצלתם שירות זה שמגיע לבעלי ביטוח משלים / מושלם של קופ"ח. הזכאות ניתנת 3 פעמים בשנה (פעם ברבעון). במקביל לתרופות ניתן להתחיל טיפול פסיכולוגי דרך קופ"ח. הגישה היעילה ביותר להתמודדות עם דיכאון הינה גישה התנהגותית - קוגניתיבית (CBT). למרות שמעט מאוד מטפלי CBT עובדים בקופ"ח שווה לנסות ולברר. מגיע מכסה מוגבלת של טיפולים פסיכולוגיים דרך הקופה לכן כדאי לנצל אותם לטיפול יעיל.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרהה בבקשה
    אלכסודי
    16/08/2009

אני מזה כ4 חודשים נוטל ציפרלקס עד להעלאה של כ30 מ"ג .

כרגע בהיתייעצות עם פסיכיאטר אנחנו מחליפים את התרופה הנ"ל בויפאקס.

שאלתי היא איך לעשות את השינוי ?רק היום לקחתי ציפרלקס ומחר אני לוקח כדור אחד של ויפאקס 75 מ"ג ואחרי שבוע עולה ל150 ?

רציתי לשאול איזו דרך אתה היית מציע לעשות את השינוי ?

וגם איזה מינון של ויפאקס שווה ל30 מ"ג ציפרלקס ?

ז"א איזה מינון מקסימלי של ויפאקס לOCD של ויפאקס?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרהה בבקשה

הוספת תגובה

• ויפאקס

ד''ר אירנה נתנאל
    16/08/2009

שלום לך,

השינוי התרופתי נעשה באופן שבו בצורה הדרגתית מורידים תרופה אחת ומעלים את המינון של התרופה החדשה בו זמנית עד שהתרופה הקודמת נגמרת.
    ציפרלקס וויפאקס שייכים לקבוצות שונות:
    ציפרלקס - SSRI
    ויפאקס - SNRI
    לכן, לא ניתן להשוות מינונים.
    המינון המקסימלי של ציפרלקס 20 מג' ליום
    המינון המקסימלי של ויפאקס 225 מג' ליום.

חשוב לציין שהטיפול הכי יעיל ב OCD הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה בהפרעה בזמנן נתון וגם לטווח הארוך.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לפאקסט
    אמיר
    16/08/2009

שלום.
    לאחרונה התחלתי בנטילת כדור פאקסט ורציתי לדעת האם ניתן לשתות אלכוהול\לעשן סמים קלים בזמן נטילת הכדור. והאם יש קשר למינון התרופה ו\או ולסוג האלכוהול. ומהן ההשלכות הבריאותיות על מעשה כזה
    תודה רבה אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לפאקסט

הוספת תגובה

• פאקסט ואלכוהול \ עישן סמים קלים

ד''ר אירנה נתנאל
    16/08/2009

אמיר שלום,

רצוי שלא לשתות אלכוהול, כולל בירה, מפני שהאלכוהול עצמו יכול להחמיר חרדה ודיכאון. בנוסף, אלכהול בשילוב עם התרופה עלול להחמיר את תופעות הלוואי של התרופה.

עישון סמים קלים מעודד התקפי חרדה ודיכאון. השילוב בין השניים אינו נכון ואינו מומלץ. ובכלל, לאנשים עם נטייה לחרדה ודיכאון לא מומלץ לעשן סמים ולשתות אלכוהול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בדחיפות
    לנה
    16/08/2009

אבי חולה סכיזופרניה מאובחן 20 שנה בערך.
    האשפוז האחרון היה לפני 15 שנה לאחר התפרצות המחלה.
    ומאז הוא מקבל זריקה הלידול 100 מ"ג לאחרונה הורידו לו ל 50 מ"ג.
    כיום המחלה התפרצה שוב.
    אני מעריכה שלפני חודשיים התחילו הסימנים.
    לפני שבוע קיבל שוב זריקה אך הסימנים הפסיכוטיים לא נעלמו.
    אציין שהפסיכיאטרית שלו בחופש לחודשיים הקרובים ואינו מוכן לראות אף מטפל אחר.
    הדמיון והמציאות התערבלו לו, יש התקפי זעם קשים התהפך על כולם בייחוד על משפחתו.
    האם הזריקה תשפיע? מה ניתן לעשות אנחנו משפחתו בחוסר אונים מוחלט ככל שהוא מרגיש יותר גרוע הוא עצמו מרגיש שהוא נראה ומרגיש יותר טוב המחלה מתעתעת בו.
    מה ניתן לעשות אנחנו לא מצליחים לגרום לו להגיע לטיפול הוא מפחד מאישפוז לדעתי יש בו חלק שמבין שמצבו חמור.
    אנחנו בשלב שכולם התרחקו ונשארנו לבד.
    בבקשה אני צריכה עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בדחיפות

הוספת תגובה

• עזרה בדחיפות

ד''ר אירנה נתנאל
    16/08/2009

לנה שלום,

התמודדות עם סרבני טיפול לא פשוטה ודורשת אסרטיביות ונחישות רבה. אם אביך לא מסרב לפנות לרופא ביוזמתו ואיננו משתף פעולה ניתן להזמין פסיכיאטר לביקור בית. ישנו שירות של ביקורי בית פסיכיאטריים. הרופא יגיע לביתו, יעשה אבחון, הערכת מצב וימליץ על המשך הצעדים הנדרשים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שיר
    16/08/2009

האם אפשר להשיג דרך קופת חולים כדורים פסיכיאטריים?
    אני לא נמצאת כרגע בטיפול אבל הייתי מאושפזת באשפוז יום תל השומר, אז לקחתי בונסרין קלונקס פנרגן ולוריוון תקופה קצרה.
    אני רוצה להתחיל לקחת שוב כדורים, הבעיה היא שאין לי כרגע איך לפנות לטיפול, מבחינת הרבה דברים. אבל אני סובלת מהפרעת אישיות גבולית, OCD והפרעת חרדה.
    יש אפשרות לדבר עם רופא כללי ולקבל אפילו הפניה חד פעמית לפסיכיאטר ולקבל פשוט טיפול תרופתי?
    למישהו יש מושג בנוסף כמה עולים כדורים בערך? (פשוט בזמן האשפוז נתנו חילקו לנו אותם במחלקה בימים מסוימים.)

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רציתי לשאול גם אם זה נורמלי שבגלל

שיר
    16/08/2009

החרדות שיש לי, בחודש האחרון עלו ברמה מאוד גבוהה אני חווה התקפי חרדה אחרי שנים האמת שלא חוויתי. אני מפוחדת, אני רועדת, רוב היום כואב לי בחזה והדפיקות לב שלי מהירות מאוד, אני לא מצליחה לאכול שום דבר וגם כשאני אוכלת אני מקיאה, הנשימות שלי כבדות וקשה לי לתפקד.
    הבעיה היא שזה לא עובר, זה מופיע כבר באופן כמעט יום יומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

16/08/2009

לשיר שלום
    כל התרופות שהזכרת נמצאים בקופת החולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום. ולגבי ההודעה השניה על החרדות

שיר
    16/08/2009

האם זה נורמלי לסבול בצורה כזאת שהגוף מגיב בצורה פיזית לסימפטומים הנפשיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תרופה
    גילה
    15/08/2009

שלום,
    כיום אני נוטלת פבוקסיל בשל דיכאון והפרעות כפייתיות במינון נמוך של 50 מ"ג ביום, המינון ההתחלתי היה 150 מ"ג, (התחלתי בטיפול לפני 4 שנים)
    היום אני בת 19 והתרופה פחות ופחות משפיעה. קראתי שהתרופה מתאימה יותר לילדים ונוער, האם זה נכון? אילו תרופות אחרות מסוג ה ssri יכולות לטפל בבעיה של תנודות מהירות וקיצוניות במצבי הרוח, הפרעות טורדניות וחרדה, כמובן עם כמה שפחות תופעות לוואי ובמיוחד שלא גורמות להשמנה?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תרופה

הוספת תגובה

• החלפת תרופה

16/08/2009

לגילה שלום
    כדי לך לפנות למומחה שיכוון את הטיפול. כל הssri מתאימים לבעיה שאת מתארת.
    פאקסט יכול לגרום להשמנה לעיתים קרובות יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תרופות התקפי חרדה שאלה
    צבר
    14/08/2009

שלום שמי צבר אני בן 28 לפני כמה שנים התחלתי לקחת פבוקסיל פעם ביום ואחרי שנה החלפתי לסרנדה עד היום בעצם.את התרופה התחלתי לקחת ביעוץ של פסיכאטר וזה בגלל התקפי חרדה בזמן שאני אוכל אז לא הצלחתי להרים את המזלג.. ההתקפי חרדה עברו אני אוכל בלי פחד ליד אנשים,אבל אי שקט והתכנסות עצמית ואי חשק מיני זה מה שעכשיו אני מרגיש..עברתי קופת חולים ןאני צריך ללכת לרופא לבקש מרשם
    האם אני חייב ללכת לפסיכאטר או שהרופא משפחה יכול תת לי מרשם?
    האם כדאילי להחליף תרופה? האם יש תרופה ספציפית שעלי לבקש מהרופא?

הוספת תגובה

• החלפת תרופות התקפי חרדה שאלה

16/08/2009

לצבר שלום
    אתה צריך קודם הערכה פסיכיאטרית אחר כך רופא משפחה יכול לסייע. עם המצב לא פשוט כדי לך להיות במעקב של מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשק מיני
    ישראל
    14/08/2009

מדוע נעלם לי החשק המיני אני נוטל אינווגה 6 מ"ג דיקנט וצפרלקס 15 מ"ג
    מאז ההתקף הפסיכוטי שעברתי נעלם לי החשק המני האם זה קשור לכדורים או להתקף הפסיכוטי?

לקביעת תור
    סגירה
    חשק מיני

הוספת תגובה

• חשק מיני

16/08/2009

לישראל שלום
    התרופות שאתה מקבל יכולות להשפיע על המיניות באופן משמעותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא זורקת כלום!!
    שרון
    13/08/2009

שלום . יש לי כמה שאלות אשמח אם אקבל תשובות כאן ואם לא אשמח אם תוכלו להפנות אותי לגורם המטפל.. חמתי לא זורקת כלום ממש כלום כולם יודעים שיש לה בעיה אך היא מסרבת לטפל בה .. אפרט קצת .הבית מלא עיתונים , אוכל ישן , גלילי ניר טואלט , אין כמעט מקום לעמוד על הריצפה .. בעלי ממש מוטד מהעיניין ממש חסר אונים בנוסף לכל הבית מן הסתם מלוכלךךך. תולכים גוקים!! כל פעם שמעירים לה היא מתחמקת מהתשובה .. היא אינה יכולה לארח אנשים חוץ מהילדים שגם ממעטים לבוא כי ממש לא נעים שם כל פעם לבדוק תאריכים על המוצרים והמטבח מטונףףף.. אני ממש רוצה לעזור לה!!! והילדים ובעלה לפי דעתי הרימו ידיים היא לא מוכנה ללכת לשום טיפול .. מה עושים???? המצב הולך ומחמיר היא לא זורקת כלום בנאדם שקונה קונה ולא זורק הכל מצטבר ויש ערמות בבית .... אשמח לכל תגובה בנושא..

אהה שחכתי לציין שהיא דור שני לניצולי שואה ואיכשהו זה אומר הרבה ..

לקביעת תור
    סגירה
    לא זורקת כלום!!

הוספת תגובה

• לא זורקת כלום

16/08/2009

לשרון שלום
    התיאור מתאים לתסמונת מוכרת שנקראת תסמונת כפייתית של אספנות (Hoarder) זו תמונת לא קלה לטיפול. יש צורך בבדיקה מקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לציפרלקס
    לימור
    12/08/2009

לפני שנתיים לאחד לידה חרדות ודיכאון קל לקחיתי ציפרלקס והוא מאוד מאוד עזר לי! לפני חודש עשיתי הפסקה הדרגתיתי לאחר חודש החלטתי לחזור לאור חזרת התסמינים הנני נוטלת כשבועיים כדור אחד ש ל 10 מ"ג התופעות לוואי עדיין קשות בחילות בבוקר חוסר תיאבון וזרמים בגוף ודפיקות לב הולמות שלא עושה לי חשק לכלום , מה שגיליתי לפני יומיים שאם אני לוקחת חצי קסנקס בבוקר התופעות נעלמות לגמרי ותפאום אני אוכלת ובנאדם חדש . כמה שאלות:

כמה זמן לחכות כדי לעלות במינון?

יכול להיות שמה שהשפיע לחלוטין קודם הפעם לא יעבוד?

כמה זמן אפשר לקחת קסנקס במקביל?

האם כבר הייתה צריכה להיות השפעה והאם זה שיש תופעות לוואי במשך שבועיים אומר שהתרופה עדיין לא עובדת עליי?
    לא ניסיתי בחיים שום תרופה אחרת

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לציפרלקס

הוספת תגובה

• חזרה לציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    13/08/2009

שרון שלום,

קודם כל חשוב לציין שנטילת התרופות חייבת להיות בפיקוח רפואי. עליה הדרגתית במינון התרופה מצמצמת תופעות לוואי. קלונקס אכן, מסייע למתן תופעות לוואי וכדאי להפסיק אותו כאשר הגוף מסתגל לציפרלקס. תוך כ 6 שבועות על המינון הטיפולי תופעות הלוואי אמורות לחלוף. ההשפעה החיובית של ציפרלקס מורגשת במלואה תוך 4-6 שבועות על המינון הטיפולי.

אני מאוד ממליצה לך לפנות לרופא המטפל ולא ליטול תרופות על דעת עצמך!

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נכון

ירון
    14/08/2009

המינון המקסימלי של אפקסור הוא 300 מג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תרופות
    רמי
    11/08/2009

שלום דר

אני בן 34 סובל מחרדות ודיכאון ובעקבות כך כנראה גם מבעיות קשב וריכוז .

נטלתי כשנתיים ציפראלקס 20 מ"ג , התרופה עזרה לי מאוד אך גרמה לי לבעיות קשב וזיכרון , לאחר שהפסקתי לקחתה הבחנתי בעלייה ברמת הזיכרון שלי (זאת הרגשתי על כל מקרה) לאחר שהפסקתי לקחת אותה רופאת המשפחה המליצה לי לקחת רימוטיב שהוא על בסיס טבעי ולנסות את התרופה הזאת ואם אצטרך בעתיד היא תוכל לת לי עם התרופה גם ריטלין לבעיות הקשב (אני סטודנט) .

לאחר כחודש שנטלתי את התרופה רימוטיב כ 2 כדורים ביום , לא הרגשתי הטבה ולהפך הרגשתי החמרה בדיכאון.

עכשיו הייתי אצל הרופאה משפחה וביקשתי ממנה אפקסור (כדור שלקחתי כבר בעברי)

ראיתי מאמרים שכנראה יש לו השפעה לטובה גם לבעיות קשב.

היא נתנה לי להתחיל במינון 150 מג , האם זה בסדר ?

האם זה לא טוב לעבור מתרופה לתרופה ?

יש לציין כי הרופאת משפחה מבינה בפסיכיאטריה ויש לה גישה איכפתית .

לא הייתי אצל פסיכיאטרית כבר שנה כי כשאני הולך אליה היא לא מדברת איתי אלא פשוט רושמת לי מרשם וזהו ולקבוע תור בקופה לוקח חודש

אני מניח שאני אקבע תור , אך בינתיים האם המינון בסדר להתחיל ? אפקסור 150 ?

האם אני חייב לראות פסיכיאטר למרות ניסיוני עם תרופות אנטי דיכאוניות ?

בבקשה תנסה לענות לי

תודה מראש

רמי

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת תרופות

הוספת תגובה

• החלפת תרופות

ד''ר אירנה נתנאל
    13/08/2009

רמי שלום,

אפקסור שייך לקבוצת SNRI לעומת ציפרלקס - SSRI. המינון המקסימלי 225 מג' ליום. ייתכן ויחלפו מספר שבועות עד שההשפעה תורגש במלואה. במידה וכעבור 2-3 לא תרגיש שיפור אפילו מועט כדאי לפנות לרופא שוב. חשוב לציין כי הגישה הכי יעילה בטיפול בדיכאון/חרדה הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). CBT הינו טיפול קצר וממוקד, במהלכו תוכל ללמוד כלים להתמודדות יעילה בטווח המיידי וגם לטווח הארוך. זה יאפשר לך שליטה מירבית בהפרעות מהן אתה סובל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באקולליה
    אפרת
    11/08/2009

בני אוטיסט הוא קיבל 10 מ"ג זיפרסקה עד לפני חודש, היות והאקולליה שלו ואלימות שלו גברו הפסיכיאטר העלה את הזיפרקסה ל-12 מ"ג והוסיף אטומין 20 מ"ג . א. אחרי כמה זמן האטומין מתחיל להשפיע ב. האם זה עוזר לאקולליה היות והוא חוזר על דברים השליליים שאמרו לו שהיה קטן ואז הוא מתעצבן ומתחיל להרביץ ג. ואם לא יעזור מה יכול לעזור לאקולליה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באקולליה

הוספת תגובה

• טיפול באקוליה

16/08/2009

עליך לפנות לפורום של פסיכיאטריה של הילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה וטופמקס
    אירית
    11/08/2009

אני אישה בת 55, לוקחת 40 מ"ג פריזמה בבוקר ו50 מ"ג טופמקס בבוקר ו50 מ"ג טופמקס ערב כ4 שבועות.
    בשבועיים האחרונים התחיל לי שיעול יבש, והתחלתי גם לא לראות כ"כ ברור והעיניים התחילו לשרוף לי, קראתי בתופעות לוואי שזה יתכן בגלל הפריזמה, הכדור משפיע עליי יפה מאוד ואני לא יודעת אם זה בגלל זה, האם זה יכול להזיק אם אני אמשיך לקחת בגלל השיעול? מה יכול לקרות? האם זה יכול להיות בגלל זה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה וטופמקס

הוספת תגובה

• פריזה וטיפמקס

16/08/2009

לאירית שלום
    התופעה שאת מתארת נראית קשורה יותר לטופמקס. עליך לבדוק בהקדם עם רופא. טופמקס יכול לגרום ללחץ תוך עיני מוגבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה