פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתח
    עודד
    14/07/2009

תוכן:
    שלום אני שותה פאקסט לחרדות הרבה שנים יש לי שיוניןלפעמים בדופק לא מהיר לא סדיר האם זה ממתח עשתי אקג הכול תקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתח

הוספת תגובה

• מתח

ד''ר אירנה נתנאל
    15/07/2009

עודד שלום,

תופעה שאתה מתאר יכולה להיות בהחלט ממתח.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    אוהד
    13/07/2009

שלום רב,

יש לי 2 שאלות.

לפני זה אתן רקע כללי: אני נוטל 12 מג פרפנאן, 200 מג למיקטל

**אתמול במפגש חברתי,מכר שתכלס אני לא בקשר איתו,זרק לי מילה,שהוא שמע ממישהו עליי
    סוג של רכילות.אני פוחד שזה יתפתח לכך שכמה אנשים ירביצו לי,ונראה לי יש לי התקף חרדה,
    אבל שונה מכל ההתקפים שלי,אני מרגיש רק שאני רוצה לישון,חולשה,כאבי שרירים,כאבי ראש.
    האם כדאי לקחת חצי כדור קלונקס ? אני מרגיש גם צמרמורת קצת וקשה לי להירדם אבל אני
    יכול לשכב שעות במיטה מנומנם וזה התחיל מהיום בגלל התקל החברתי שקרה לי אתמול.
    כעת גם מתחיל לי חנק כל פעם.

** מאז הפרפנאן 8 מג,ועד היום שהעלו לי ל12,אני מרגיש אפטי,חסר חשק מיני,כל היום כמו
    סמרטוט,לא נהנה ביציאות עם חברים,לא נהנה ממסיבות, פחות מדבר,פחות מגלה עניין,
    אדיש,חסר כל אנרגיה. אני יודע שזה מהפרנאן לפי מה שהבנתי מפה.
    אין תרופה אחרת נוגדת פסיכוזה ונגד הצפת מחשבות כתחליף לפרפנאן?

אבקש תשובה ל2 השאלות שלי.זה חשוב לי
    בתודה מראש,
    אוהד :):)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

ד''ר אירנה נתנאל
    13/07/2009

אהוד שלום,

1. התופעות שאתה מתאר אופייניות לחרדה. קלונקס יכול לעזור, אבל בגלל שהוא מרגיע אתה עלול להרגיש חולשה וצורך לישון.
    2. יש תרופות רבות טובות ויעילות לטיפול בסכיזופרניה חוץ מפרפנאן, כדאי שתתיעץ עם הרופא המטפל.

תודה על פנייתך לפורום,
    תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף ריספרדל או אינווגה ?
    שלום
    12/07/2009

ועוד שאלה
    מינון של 2 מיליגרם ריספרדל
    כמה שווה לאינווגה?

ומה התופעות לוואי של אינווגה

הוספת תגובה

• מה עדיף ריספרדל או אינווגה ?

ד''ר אירנה נתנאל
    12/07/2009

שלום לך,

התאמת התרופות הינו עניין מאוד אינדיווידואלי. ישנם אנשים שאינווגה מאוד עזרה להם ויש כאלה שממש לא יכלו לסבול אותה. אותו דבר גם לגבי ריספרדל.
    אין להשוות כמויות בין שתי התרופות כי שתיהן שונות לחלוטין. ניתן להשוות מינון של ריספרדן למינון של ריספונד אבל לא לאינווגה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת טיסה
    יעלי
    12/07/2009

שלום,
    שמי יעל בת 40 . אני אמורה לטוס בעוד שבועיים . יש לי חרדת טיסה וחרדה ממקומות סגורים ופתוחים. הרופא המליץ לי ליטול לפני הטיסה אלפרליד 0.25 מג'. אני נוטלת כל בוקר כדור נורמיטן ללחץ דם. האם ניתן לקחת את 2 הכדורים ללא כל נזק? האם התרופה אלפרליד ממכרת או יש לה תופעות לוואי? על מה אתה ממליץ ?

בברכה ותודה מראש

יעלי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת טיסה

הוספת תגובה

• חרדת טיסה

ד''ר אירנה נתנאל
    12/07/2009

יעל שלום,

אין שום בעיה לקחת 2 כדורים של אלפרליד. כדאי לקחת קודם כל אחד ואם תוך כחצי שעה לא תורגש הקלה ניתן ליטול עוד כדור. בשימוש נקודתי אין סכנה של התמכרות. הסכנה קיימת בשימוש לא מבוקר ובטיפול ממושך. כי לאורך הזמן השפעת התרופה פוחתת. בנוסף, אני מאוד ממליצה ללמוד טכניקות הרפיה (שרירים, נשימות), גם ביופידבק יכול לעזור מאוד.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    טיסה נעימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה

יעל
    12/07/2009

אם אני נוטלת נורמיטן זה לא יגרע אם אטול את האלפרליד? אין בזה סכנה?

שוב תודה על התשובה המקצועית

יעלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליעל

ד''ר אירנה נתנאל
    13/07/2009

לצערי אני לא יודעת. אני לא רופאה. כדאי שתתיעצי עם הרופא המטפל או רופא משפחה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מסרוקסט ללוסטרל
    ויקי
    12/07/2009

שלום.
    אני נטלתי מזה 3 שנים סרוקסט כאשר בשנה האחרונה המינון היה 10 מ"ג (חצי כדור בלבד) וזאת עקב מקרה שהתלווה בהתקפי חרדה ודכאון.
    עליתי ב 3 שנים אלו 15 קילו וזה מאד דיכא אותי.
    כרגע אני בהריוני הראשון (אני בת 28.5 ונמצאת בשבוע ה7). וביקשתי מהפסיכיאטר לשנות כדור כדי שלא אגיע למשקל גבוה בסוף ההריון.
    הוא ביקש שאקח 2 כדורים של לוסטרל שבוע (50 מ"ג) ואחרי זה להעלות ל3 כדורים (150 מ"ג)?????????? זה לא המון יחסית לחצי כדור סרוקסט שלקחתי????

אז ב 5 ימים האחרונים נטלתי 2 כדורים כל בוקר של לוסטרל 50 מ"ג האחד ומאז התחלתי להרגיש בחילות, חוסר תיאבון (אני ממש מכריחה את עצמי לאכול), חוסר אנרגיה וחיוניות בתפקוד בבית, בעבודה ובכלל. מצאתי את עצמי נכנסת ללחץ ורמת החרדה עלתה אז הפסיכיאטר אישר לי לקחת עד 3 קסנקס ביום. ממש דכדוך שלא אופייני לי ב3 שנים האחרונות.

אני משתדלת שלא לקחת בכלל בגלל ההריון, למרות שאנחי יודעת שמותר אם יש צורך) אך כשבא לי להקיא אני נכנסת ללחץ ולחרדה וקסנקס היחיד שמרגיע אותי.
    רציתי לדעת-

האם כל התחושות נובעות כי הגוף הפסיק עם הסרוקסט?
    או שהגוף מנסה להרגיל עצמו לחומר של כדור חדש, אחר.
    האם זה טבעי תחושות הבחילה?
    חוסר התיאבון המוחלט?
    כמה זמן לוקח לגוף להפסיק עם כל התחושות הללו? להסתגל למצב החדש?
    איך יודעים שהכדור אינו מתאים?
    האם מה שעובר עליי זה בעצם תופעות לוואי רצויות?
    האם מינון של חצי כדור סרוקסט שווה ערך בכמות הכימית ל2 כדורי לוסטרל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מסרוקסט ללוסטרל

הוספת תגובה

• מעבר מסרוקסט ללוסטרל

ד''ר אירנה נתנאל
    12/07/2009

ויקי שלום,

בחילות והקאות יכולות להופיע בזמן ההריון ללא שום קשר לתרופות. גם נשים שלא נוטלות תרופות לעיתים קרובות מאוד חשות בחילות וסובלות מהקאות. כמו כן, בחילות והקאות הינן תופעות לוואי ידועות ושכיחות למדי גם של לוסטראל וגם של סרוקסאט. במצב של בחילות טבעי להרגיש חוסר תיאבון וגם זו תופעה מוכרת של התרופות (גם של לוסטראל וגם של סרוקסאט). אין דרך להשוות כמות בין שתי התרופות כי הן שונות זו מזו במבנה המלקולרי שלהן (זה כמו להשוות אגסים לתפוחים). אפשר להשוות לוסטראל לסרנדה למשל או סרוקסאט לפקסט. המינון האפקטיבי הוא המינון הנכון.
    לגבי הבחילות וההקאות כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נוןרמלי? כמה זןמ לוקח לגוף להסתג

ויקי
    12/07/2009

תודה
    כמה זמן צפוי לכל התחושות הללו של הבחילות?
    מתחילת ההריון לא היו בחילות
    אני יודעת שכל זה התחיל רק עם שינוי הכדור.
    זה ממש סיוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן לוקח לגוף להסתגל

ד''ר אירנה נתנאל
    13/07/2009

כחודש-חודשיים על המינון הטיפולי לוקח לגוף להסתגל לתרופה. בחילות והקאות הינן תופעות שכיחות. במקרים של בחילות והקאות חמורות כדאי להחליף את התרופה. בכל מקרה יש לדווח לרופא המטפל.

תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טופמקס ופריזמה פורטה
    אפרת
    12/07/2009

אני לוקחת פריזמה פורטה כבר קרוב לחודשיים, עליתי במשקל והרופאה נתנה לי בגלל שאני אישה מלאה היא נתנה לי לקחת טופמקס 50 מ"ג בבוקר ו50 מ"ג בערב.
    ברצוני לשאול, אם לוקחים טופמקס תקופה מסוימת, ומחליטים להפסיק, וממשיכים לקחת אחרי תקופה מסוימת, האם זה משפיע אותו דבר על ההרזיה?
    הרופאה שלי נמצאת כרגע בחו"ל וזה למה אני שואלת פה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טופמקס ופריזמה פורטה

הוספת תגובה

• טופמקס ופריזמה פורטה

ד''ר אירנה נתנאל
    12/07/2009

אפרת שלום,

אל תקחי שום תרופה על דעת עצמך. תתיעצי עם רופא אחר שנמצא או שתמתיני עד שהרופאה שלך תחזור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין הדת למחלות נפש
    חן
    12/07/2009

שלום
    בשני הפעמים בהם הייתי מאושפז בביח במחלקה הסגורה,שמתי לב שאחוז מאוד גבוה
    מהחולים מחזיקים ספר תהילים ומרבים לקרוא בו.
    כמו כן לא פעם כתוב בתורה על אדם שעובר עברות חמורות ,"ותיכרת נפש ההיא מתוך עמך ישראל".
    שאלתי היא, האם קיים קשר בין הדת להתפרצות מחלות הנפש ?

לקביעת תור
    סגירה
    הקשר בין הדת למחלות נפש

הוספת תגובה

• איך יכול להיות קשר?

אלישבע
    12/07/2009

המטופלים שקוראים תהילים - אולי זה כמו כל אדם שבעת צרה הוא מקווה למצוא נחמה בדת. גם חולים במחלות פיסיות או אנשים שצריכים לעבור ניתוח מסוכן, או אנשים שעומדים למשפט על עבירה כזאת או אחרת.
    איך יכול להיות קשר בין דת לבין קיום של מחלת נפש? מחלת נפש זה דבר פיסי, זה משהו בגוף, משהו במוח, שלא עובד כראוי, כאשר הדת של האדם נמצאת ברוחניות שלו.המחלה היא במצב הכימי במוח והדת היא ברמה הרוחנית של האדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות נפש ודת

חן
    12/07/2009

לדעתי יש קשר בין כל המחלות ,בין אם מחלות נפש ובין אם הם מחלות גוף, את כולם מתיל עלינו הקדוש ברוך הוא ,והוא גם מרפאינו מכל המחלות.
    ואני לא חוזר בתשובה ,לא דתי ולא חרדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין הדת למחלות נפש

ד''ר אירנה נתנאל
    12/07/2009

חן שלום,

אין שום קשר. לקרוא תהילים יכול להרגיע, לחזק, להשיח דעת וכו'. במצבים קשים אנשים רבים נוטים לפנות לה' ולקרוא תהילים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם עבדתי בהוסטל שיקומי לחולי נפש..

ירון
    22/07/2009

ואחד המטופלים מאוד התקרב לדת והיה לו חונך דתי שהכניס אותו יותר ויותר עמוק לעניין ומנהלת ההוסטל התנגדה ואני התווכחתי איתה שהוא אדם בוגר וזה עושה לו טוב אבל מסתבדר שטעיתי, התעסקות אובססיבית בדת עלולה להגביר מחשבות שווא, מחשבות גדלות, הלוסינציות. אגב - אותו מטופל כמעט הגיע לאשפוז, בצער רב הרחקנו את החונך ממנו והוא מאוד כעס עלי אבל מצבו הלך והשתפר .
    כשביררתי את העניין עם פסיכיאטרים נאמר לי בפירוש שזה נכון שמצבו של מי שלוקה בחוסר יציבות נפשית עלול להידרדר בעקבות התעסקות אובססיבית בדת (אחד מהפסיכיאטרים היה חובש כיפה סרוגה)
    אשמח לשמוע דעתך בנושא, אמנם עבר די הרבה זמן מאז אבל כאב לי מאוד שנעשתה הפרדה בין המטופל(דייר בהוסטל) לחונך.
    תודה ויום נעים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה
    יניב
    12/07/2009

שלום
    רציתי לשאול
    האם אחרי 8 חודשים של נטילת סרוקסט עד כמעט 2 כדורים ביום
    והפסקתם בפתאומיות יכולה לגרום לנשירת שיער?
    תודה
    יניב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מטרידה

הוספת תגובה

• שאלה מטרידה

ד''ר אירנה נתנאל
    12/07/2009

יניב שלום,

לא סביר. הפסקה פתאומית יכולה לגרום לתופעות אחרות כמו בחילות, כאבי ראש, חזרתיות של סימפטומים של חרדה/דיכאון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

יניב
    13/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב כדורים
    שרון
    11/07/2009

שלום .
    אני הלום קרב PTSD ובעבר נטלתי לוסטרל אנפרניל קסנקס סרוקסט,וכיום סמבלתה רספירדל ואליטרול.
    בשנים האחרונות המצב המיני שואף לאפס והאם יש קשר לכדורים ?
    מתסכל.

שרון.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב כדורים

הוספת תגובה

• שילוב כדורים

ד''ר אירנה נתנאל
    11/07/2009

שרון שלום,

כן, בהחלט.
    אחת תופעות הלוואי האופיינית ביותר לתרופות שלך היא הפרעה בתפקוד המיני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת יעוץ דחוף
    שובל
    11/07/2009

שלום רב,
    שמי שובל,בת 34,מקבלת מזה 8 חודשים 60 מ"ג פרוזאק,4 מ"ג פרפנאן ו0.5 קלונקס,(לפני כן קיבלתי ציפרלקס) אני ישנה המון ( לא עובדת כרגע לצערי) ומרגישה אפטיות גדולה כלפי הכול כמעט.אין לי חשק לשום דבר וגם לא חשק מיני . לפני הטיפול הזה זה לא היה כזה בולט.(המשפחה שמה לב)האם התרופות יכולות לגרום לכך? הרופאה אומרת שזה שאין לי סדר יום, אבל נראה לי שזה מוגזם
    אשמח לתשובה בהקדם
    שובל

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת יעוץ דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לשובל

ד''ר אירנה נתנאל
    11/07/2009

שובל שלום,

תופעות שאת מתארת מתאימות להשפעה של פרפנן.

תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

שובל
    12/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית
    יובל
    11/07/2009

אירנה שלום
    רציתי לדעת האם חולים בהפרעת אישיות גבולית יכולים להחלים לגמרי?(עם טיפול נכון כמובן)והאם הטיפול חייב להיות מלווה בתרופות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות גבולית

ד''ר אירנה נתנאל
    11/07/2009

נוגה שלום,

בני אדם הלוקים בהפרעת אישיות גבולית מהווים אתגר עבור עצמם, עבור המערכת המשפחתית שלהם וגם עבור המערכת שאמורה לטפל בהם. החיים של אנשים אלו מורכבים ביותר לפעמים מרגע היוולדם. לעתים קרובות הילדות ונעוריהם מלאים בהיסטוריה של טראומות נפשיות ופיזיות, של פגיעות אמוציונאלית, של מצוקה ושכול, של סמים ומיניות מגילאים מוקדמים ועוד. המרכיבים המרכזיים ב הפרעת אישיות גבולית, מובילים לקשיים בן אישיים מרובים והם חלק מרכזי של ההפרעה. הכול תלוי במורכבות ההפרעה: ישנם מצבים שבהם לא נדרש טיפול תרופתי וישנם מצבים חריפים שהטיפול התרופתי הכרחי. הפרעה גבולית הינה חלק מהאישיות ואישיות קשה מאוד לשנות. טיפול בהפרעה גבולית מורכב מאוד ובמהלכו ניתן ללמוד כלים להגמיש את ההפרעה, להתמודדות יעילה ולשליטה מירבית כדי למנוע נפילות במהלך החיים. מחקרים עדכניים מראים שטיפול נכון יכול לשמור על יציבות מצבם של הסובלים מהפרעה זו למשך 8 שנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורדורלינה פור ריאל

בורדורלינה
    17/02/2010

תיארת אותנו בצורה מדויקת מעבר למצבי רוח יש הטראומות האלה שמציפות אותי בעיקר בלילה כשאני חושבת עליהם יש מין ריגוש כזה איך אני מביאה את עצמי למצבים האלה וכל פעם מקרים שדומים אחד שני שכבתי עם כל כך הרבה גברים שניצלו את המצב שלי ושיחזרתי את זה עד שהדרדרתי לזנות למה אין מישהו שאני יכולה לדבר איתו שיבין אותי אין שום משמעות לחיים הכי עצוב שלפני חצי שנה לקחתי אקסטה ומאז אני שומעת קולות אני מטופלת בטירה יש לי גנים במשפחה אמא שלי מטורפת על דעתה וגם היא חוותה חיים לא קלים זרקה אותי להרבה פנימיות ואבא שלי נרקומן שאנס בחורה ולא הכרתי מימי כי ישב שנים בכלא והמשפחה שלי אמרה לי שאמא שלי שכבה עם כל כך הרבה גברים באותה תקופה שהיא לא בטוחה שזה אבי הם הסתירו את זה ממני ויומיים אחרי שהוא השתחרר מהכלא הוא נסע להביא כמות ענקית של חומר לקחנו אותו ביחד והוא ניסה לגעת בי נשבעתי שאני לא רוצה לפגוש אותו יותר והיום אחרי ב-6 בבוקר אחותו התקשרה להגיד שהוא הלך לעולמו ממנת יתר המגדת עתידות אמרה לי את תעברי מיד ליד והיא צדקה לא הייתי צריכה מגדת עתידות הסוף ידוע מראש אני לא מסתדרת עם המשפחה כל הזמן אני מרצה אותם ומתביישת לידם נהיית שתקנית כמו דג אני אוהבת הכיריות חדשות כי אני חושפת את כל הקלפים שלי על השבוע הראשון ואח''כ נהיית משעממת ומעדיפה לברוח כולם קוראים לי שרוטה רואים במבט שמשהו עמום כמו גוייה מהלכת מביטה בעיני עגל אני מאוד מוכשרת דרך אגב אני מציירת פורטרטים של פנים של אנשים וגם כותבת יומנים מגיל ילדות אין לי שום שאלה בנושא נראה לי שאני די בקיעה אבל היה נחמד לשפוך את הלב בפנייך המון זמן לא התמלאתי ברחמים עצמיים מקווה שאחרי שתקראי את המודעה הזו תמחקי אותה. תודה אם הקדשת את זמנך לקרוא את זה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד וניתוק מהסביבה-אולי?
    שאול
    11/07/2009

אני אנסה לתאר סימפטומים או יותר נכון דפוסי התנהגות של אדם קרוב ואשמח אם תעזרו לי להבין באיזה סוג של בעיה מדובר.אכנה את אותו אדם יוסי,לצורך העניין.
    1.יוסי מסתתר מאחורי עץ למשך פרק זמן לא קצר על מנת שלא ייראה ע"י אדם אחר.
    2.כשדופקים בדלת הבית יוסי נאלם דום ואינו עונה כלל ושומר על דממה גם אם אותו אדם עומד הרבה זמן מעבר .יוסי מציץ בעינית הדלת ופשוט לא עונה ועומד בדממה מוחלטת.
    3.יוסי מרכיב משקפי שמש כהים ולובש הרבה שכבות של בגדים ארוכים גם בקיץ.(כשהוא נאלץ לצאת החוצה)
    4.יוסי אינו מדליק כמעט אורות בבית והתריסים במרבית הזמן מוגפים.יש בבית ריח של מחנק .
    5.יוסי,בדרכו הביתה לעולם לא יעבור ליד השכנים אלא יעדיף לעשות סיבוב של 200 מטרים ולהיכנס בכניסה האחורית.
    6.יוסי אינו חוגג חגים עם משפחתו ואף מוותר על אירועים משפחתיים.
    7.כשיוסי יוצא או נכנס הביתה הוא יפתח רק "חריץ" בדלת וישחיל עצמו פנימה.
    8.יוסי חושב שכל אדם הוא אוייב ולמעשה הוא תמיד עויין כלפי הסביבה.
    9.יוסי נמצא בראץ 37 שנים ובכל זאת אינו מדבר עברית רהוטה.

אלו הם עיקרי הדברים הנראים לעין.אני יודע שהשאלה טיפה מוזרה ואני מתנצל מראש.אך אני זקוק לעזרה.אשמח לנסיון איבחון ראשוני בצירוף שמו המקצועי בפיכם,על מנת שאולי דבר זה יהיה לי לעזר בהמשך התמודדותי עם הבעייה של יוסי.
    תודה רבה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד וניתוק מהסביבה-אולי?

הוספת תגובה

• פחד וניתוק מהסביבה-אולי?

ד''ר אירנה נתנאל
    11/07/2009

שאול שלום,

לצערי, בלתי אפשרי לאבחן ברך הפורום. כדי להבין את המצב מדרש אבחון מקצועי ומעמיק כאשר האדם הסובל נוכח פיזית וניתן לשוחח ולהכיר אותו. יעוץ פסיכיאטרי יכול לעזור לך לאבחן, לכוון ולהמליץ על כלים להתמודדות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טשטוש בין דימיון למציאות
    אילנית
    11/07/2009

שלום, שמי אילנית.

רציתי לשאול אילו תופעות/מחלות בתחום הפסיכיאטריה יכולות לגרום לטשטוש בין דימיון למציאות, כלומר: כאשר אדם בטוח שעשה משהו אך בעצם זה לא קרה מעולם, או להפך.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    טשטוש בין דימיון למציאות

הוספת תגובה

• טשטוש בין דימיון למציאות

ד''ר אירנה נתנאל
    11/07/2009

אילנית שלום,

לא ברור לי למה בדיוק את מתכוונת כשאת כותבת "כאשר אדם בטוח שעשה משהו אך בעצם זה לא קרה מעולם, או להפך".
    אשמח אם תוכלי לפרט יותר: מה בדיוק האדם חושב שהוא עשה? מה זה "להפך"? האם זה מקרה חד פעמי או תופעה שנמשכת? אם כן כמה זמן? בן כמה הדם? באיזה נסיבות זה קרה? וכו'

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטין (סרוקסט, פרוקסטין)
    רועי
    10/07/2009

הי, רציתי לדעת אם יש סיכון ליטול את התרופה הנ"ל בעת עישון סמים קלים? (גראס וחשיש)
    אודה לכם על תשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    פרוטין (סרוקסט, פרוקסטין)

הוספת תגובה

• פרוטין (סרוקסט, פרוקסטין)

ד''ר אירנה נתנאל
    10/07/2009

רועי שלום,

עישון של גראס וחשיש מעודד התקפי חרדה וקשור גם בדיכאון. השילוב בין השניים אינו נכון ואינו מומלץ. ובכלל, לאנשים עם נטייה לחרדה ודיכאון לא מומלץ לעשן סמים (גם קלים). אף על פי כן, אין בכך סכנה מיידית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מוטי
    10/07/2009

שלום רב למומחים ...האם זה נכון שפעילות אירובית סדירה כמה פעמים בשבוע יכולה לרפא דיכאון וחרדות .....ואם כן האם יש קישור לאיזה כתבה והאם בכלל יש תרופה לדיכאון וחרדות האם אפשר להיפתר מהן לתמיד ושלכוך שהיו ..האם יש אנשים שנרפאו מזה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה למוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    10/07/2009

מוטי שלום,

פעילות גופנית בכלל ובפרט אירובי משחררת אדרינלין שבין היתר גורם להרגשה טובה ומצב רוח טוב. בנוסף לטיפולים אחרים פעילות גופנית (אירובית) עוזרת בהתמודדות עם דיכאון וחרדות. כמובן שיש תרופות רבות יעילות ומגוונות לטיפול בדיכאון/חרדות. הגישה היעילה ביותר שהוכיחה את עצמה מבחינה מחקרית וקלינית הינו שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). אין הבטחה שניתן ליפתר מההפרעות לצמיתות אך ניתן ללמוד כלים שעוזרים למנוע חזרתיות של ההפרעות לתקופות ארוכות מאוד (כ-5 שנים). אנשים רבים החלימו מזה בעזרת הטיפולים המשולבים.

מידע נוסף על טיפול בדיכאון ניתן למצוא בכתבה:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה