פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרנויות
    שני
    07/07/2009

אחי בן 33 סובל מפרנויות קשות מאוד,חי עם הסבא שחולה אף הוא באלצהיימר .
    אחי סובל ,מפרנויות ממני ומאימי הוא אינו יכול להיות איתנו אפילו לא דקה אחת ,הוא יודע שהוא סובל מזה , ניסה את כל הכדורים האנטי פסיכוטיים ולא הואיל , איך אפשר לעזור לו במצבו הנפשי הקשה .הוא טוען שבזמן שהוא נמצא איתנו הוא מכוון את הבטן ואין לו יציאות ,ופניו נפוחות.
    איך אפשר לעזור לו במצבו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרנויות

הוספת תגובה

• פרנויות

ד''ר אירנה נתנאל
    09/07/2009

אלונה שלום,

האם ניסיתם נזעי חשמל? כדאי שתתיעצו עם הרופא המטפל.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסה נזעי חשמל

שני
    09/07/2009

אך גם זה לא הואיל לו , האם יש עוד דרכי טיפול עבורו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקורות מידע על תסמונת מינכהאוזן
    ל.י.
    07/07/2009

שלום רב.
    אני סטודנטית ולומדת קורס של אנ"פ. במסגרת הקורס עליי להגיש עבודה על תסמונת מינכהאוזן.
    קראתי קצת באינטרנט מספר מאמרים, אך עליי להביא מקורות מידע גם מספר 1 לפחות ומכתב עת 1 לפחות. האם יש לכפ מושג לאילו ספרים וכתבי עת אוכל לפנות??
    אני מעדיפה אם יש בשפה העיברית.
    תודה.

הוספת תגובה

• מיידע מדעי על מינכאוהזן ע"י שליח

ד"ר דני נשיא
    13/09/2009

אני מעוניין בחומר מדעי ומשפטי אודות המאבק נגד תיאורית התיסמונת מינכאוהזן ע"י שליח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות, הפרעות קשב וריכוז,
    רוני
    07/07/2009

שלום,

האמת כל הבעיות שאני סובל מהן נמצאות בכותרת,

אני אדם נורמלי, ואני מסתדר עם כל הנושאים ביום יום,

אבל יש דברים שמטרידים אותי ומורידים לי מאיכות החיים
    אני יודע שאם "יתבהרו השמיים" אהיה מסוגל ליותר ממה שאני היום,

לפעמים כשאני נתפס על משהו שאני רואה אותו כמיני, קשה לי לצאת מזה ואני צריך לספק את עצמי, למרות שאני מעדיף לשלוט על זה ולא להיות נצרך גם אם נתפסתי כבר,

אני יודע שאני עושה דברים בצורה כפיתית לפעמים, כמו אם התחלתי משהו אני מאוד מאוד עקשן וקשה לי לוותר על הרעיון,

והפרעות הקשב מתבטאות בזה שאני יודב ללמוד או להתעסק במשהו בעבודה (לא בטוח שזה ממש מעניין) ואז אני יכול לקום או לעבור לנושא אחר אחרי 5 דקות, והמעבר שלי מנושא לנושא הוא מאוד מהיר, מה שיותר מצב שאני לא ממש מסיים את הדברים והמטלות פשוט נוספות - ואז אני צובר לי ערימה של דברים 80% סגורים

- אני חושב שטיפול תרופתי יעזור לי להתגבר על הבעיות האלה או לפחות להוריד את החוזק שלהם,

- אני די מפחד מפסיכיאטריה - ואני לא ממש יודע מה לעשות,

מה יש לכם לומר על הדברים ?

תודה מראש !

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות, הפרעות קשב וריכוז,

ד''ר אירנה נתנאל
    09/07/2009

רוני שלום,

אני מאוד ממליצה לעשות אבחון מקצועי ומעמיק של מצבך. אבחון נוירוקוגניטיבי יכול לאבחן גם מחשבות טורדניות וגם הפרעות קשר וריכוז. אבחון נוירוקוגניטיבי זאת מערכת ממוחשבת המופעלת באמצעות מסך מגע ומספקת אבחון מקיף ומדויק, אובייקטיבי ומהימן של התפקודים הקוגניטיביים. הדו"חות המתקבלים, מציגים את הפרופיל הקוגניטיבי של על ידי השוואה לנורמות על פי גיל מין ושנות לימוד, תוך שמירה קפדנית על בקרת איכות ועוצמה סטטיסטית. זאת במטרה להרחיב ולהעמיק את המידע אשר בידי הקלינאי (נוירולוגים, פסיכיאטרים, פסיכולוגים).
    האבחון כולל מילוי שאלונים ואיסוף חומר על הנבדק, רקע משפחתי, לימודי וחברתי,
    בדיקה נוירוקוגניטיבית ממוחשבת המשמשת ככלי עזר לאיתור הפרעות קשב וריכוז,
    הערכה פסיכיאטרית: בדיקה קלינית המיועדת לבדיקת קיומן של הפרעות רפואיות או רגשיות. שלב זה מהווה מפגש מסכם של האבחון ולאחריו תבנה תוכנית הטיפול המתאימה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיפה עושים את הבדיקה? כמה זה עולה?

רוני
    15/07/2009

והכי חשוב - מי שומר על דיסקרטיות ? - איך אני יודע שהמידע הזה לא זולג החוצה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון נוירוקוגניטיבי

ד''ר אירנה נתנאל
    15/07/2009

רוני שלום,

אבחון נוירוקוגניטיבי עושים במכונים פרטיים או רופאים באופן פרטי. כמובן תוך שמירה על דיסקרטיות. המידע לא יעבור לשום גורם חיצוני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר

רוני
    26/07/2009

מי שמקבל את התיק הרפואי שלי ממערכת הבריאות (לדוגמה אם אני חותם טופס ויתור על סודיות רפואית - בשביל העבודה ) אז לא יופיעו שם פרטים על האבחון והתוצאות שלו ?

והאם זה שאני אקח את הפרופות לא יופיעו במחשבי המרפאה שאני קונה אותם שם ?

מי מבטיח לי שזה נשאר ביני לבין עצמי - ולא מועבר לאנשים אחרים שלא מוסמכים ?

זה הדבר היחיד שמפריע לי לגשת לטיפול פשוט ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויתור על סודיות

ד''ר אירנה נתנאל
    26/07/2009

אם חותמים על ויתור סודיות רפואית זה אומר שאתה מסכים שגורם שאתה חותם מולו יכול לעיין בתיק הרפואי שלך. בתיק כתוב כול המעקב הרפואי שלך. אתה רשאי לסרב ולא לחתום.
    אפשרות אחרת היא לפנות לטיפול פרטי ולא דרך קופ"ח ואם תדרש להצהיר על התיק הרפואי יפנו לקופת חולים ושם התיק יהיה נקי. אתה לא חייב להצהיר על פניותיך לטיפולים פרטיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    עומר
    06/07/2009

שלום רב
    אני בן 25 , מאוד קשור למשפחתי, הדבר הכי חשוב לי
    אחרי לא מעט ויכוחים בבית הורי החליטו להתגרש והדבר הוביל לחרדות אצלי
    אחרי ההחלטה שלהם הדברים החלו להתדרדר ואני נמצא כל הזמן במצב של חרדה
    כשהייתי אצל רופא משפחה לשאול אם יש פתרון כלשהו לעזור להוריד את הלחץ כדי שאוכל להכנס לתקופת מבחנים באונ' הוא נתן לי מרשם לויפאקס XR. הבנתי שזוהי תרופה נגד דיכאון ואני רוצה לדעת אם זה מקובל לקחת תרופה נגד דיכאון כטיפול בחרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    06/07/2009

עומר שלום,

כן, בהחלט! ויאפקס תרופה מצוינת שמיועדת גם לטיפול בדיכאון וגם לחרדות.

תרגיש טוב!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליטיום להפרעה בי-פולארית
    27
    05/07/2009

שלום,
    אני מאובחן בהפרעה בי-פולארית ומזה תשעה חודשים בהוראה מפסיכיאטר מטופל בליטיום.

שאלתי היא , עד איזה פרק זמן ימשיכו לתת לי את הליטיום. ואם יחליטו להחליף אותו בתרופה אחרת, איזו תרופה זו תהיה, מה יכולות להיות תופעות הלוואי, והאם כשמפסיקים לקחת את הליטיום, הגוף מגיב לכך באיזשהי צורה שאני צריך להערך ולהיות מוכן אליה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ליטיום להפרעה בי-פולארית

הוספת תגובה

• ליטיום להפרעה בי-פולארית

ד''ר אירנה נתנאל
    06/07/2009

שלום לך,

ליטיום ניתן ליטול למשך זמן ממושך רק יש לבדוק מדי כמה חודשים את רמת התרופה בדם. במידה והתרופה לא מתאימה או לא משפיעה הרופא המטפל יכול להחליף אותה לתרופה אחרת מייצבת מצב הרוח. השינוי התרופתי נעשה על סמך שיקולים של הרופא המטפל ומתוך התרשמות שלו לגבי מצבך. הטיפול התרופתי במניה-דיפרסיה מורכב. צריך להתייחס למספר שלבים בטיפול: טיפול במצב מני, טיפול במצב היפומני, טיפול מונע של גלים מנים-היפומנים ושל דיכאון, טיפול של גל דכאוני. תופעות לוואי משתנות מתרופה לתרופה ומופיעות אצל כול אחד בצורות שונות.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רספרידל בזריקה מחליף את הכדור?
    קרין
    05/07/2009

שלום רב,
    יש לנו בעייה של חוסר תיאום בין שני רופאים שמנסים לעזור בטיפול תרופתי. האחד נותן כדור רספרידל 3 מ"ג ביום (הטיפול הנוכחי) והשני נותן זריקה של רספרידל 25 מ"ג. האם הזריקה מחליפה את הכדור שניתן כיום, או שיש צורך או ניתן לקחת את שניהם במקביל? המון תודה, זה דחוף!!!!

הוספת תגובה

• רספרידל בזריקה מחליף את הכדור?

ד''ר אירנה נתנאל
    06/07/2009

קרין שלום,

כנראה, שהכוונה היתה להחליף כדורים בזריקה. הזריקה ארוכת הטווך וניתנת לשריר פעם בשבועיים.
    פשוט יותר נוח לקחת זריקה מאשר תרופות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד חרדה ודיכאון
    חיים
    05/07/2009

אני מטופל כשנתיים אצל פסיכיאטר . בשניה הראשונה בסימבלתה 120 מ"ג ליום.משלא עזרה התרופה הועברתי לאיקסל 100 מ"ג ליום + סרוקוול. גם תרופה זו הנלקחת כבר כשנה לא הותירה את רישומה והפחדים הדיכאון והחרדות נשארו כפי שהיו. היכן הטעות ומה המלצתך לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד חרדה ודיכאון

הוספת תגובה

• פחד חרדה ודיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    06/07/2009

חיים שלום,

הכי חשוב לא להתיאש. להמשיך ולנסות למצוא את התרופות המתאימות. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי טיפולים לא תרופתיים בנוסף לתרופות (גרייה מגנטית למוח TMS) או שתפנה לחוות דעת שניה אצל מומחה אחר.
    מידע נוסף על TMS ניתן לקרוא בכתבה:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיון התאבדות שהסתיים באלימות מצד
    שי
    05/07/2009

שלום רב ,

בשבוע שעבר החלטתי לסיים את תפקידי בחיי באמצעות שתיית 24 כדורי קלונקס .
    מד"א פינו אותי לרמבם ושם הותקפתי קשות ואף נעצרתי לאחר שהתנהגתי שלא לפי מיטב שיפוטי ואויפי .
    פסיכיאטר תורן שנכח אף נכח וצפה ולא הושיט לי עזרה ואף המליץ לעצור אותי וזאת ללא קבלת טיפול משום סוג שהוא .

מה עושים ? המלצות ישמיות למעוטי יכולת כלכלית .

תודה מראש
    שי

הוספת תגובה

• בעבר הייתי אובדנית

אלישבע
    05/07/2009

בן אדם אובדני צריך לא רק טיפול נקודתי, אלא שינוי מהותי באורח חייו.
    לגבי טיפול פסיכיאטרי - אני לא פסיכיאטרית. אבל אם הפסיכיאטר שם לא טיפל בך, אז תנסה פסיכיאטר אחר. גם אני טופלתי פעם על ידי פסיכיאטר שעבר בצורה מאוד שיטחית ותחת הטיפול שלו ניסיתי להתאבד כי הוא לא הגיב לסבל שלי והוא נתן לי להאמין שאין דרך לעזור לי. אחר כך טופלתי על ידי אחר, וזה שינה את כל חיי.
    לגבי שינוי מהותי בחיים, זה מתחיל בתפיסה. אם ניסית להתאבד, אז יש לך בעיה בפרופורציות. שום דבר שקורה בחיים לא שווה את החיים עצמם. בוודאי יש לך דברים בחיים שעושים אותך אומלל. אבל זה ניתן לתיקון וכדאי שתקדיש זמן לתיקון מה שצריך לתקן. החיים הם קסומים אם נותנים להם להיות כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלי
    אלי
    05/07/2009

שלום אני שותה סראקסט הרבה שנים בשבעים האחורנים יש לי שיונים בדופק( לא מהיר) דופק לא סדיר עשתי בדקות דם צתיקנות ואקג תקין זה ממשיך קצב (מחסיר פעימה) במשך כול היום מה לעשות האם זה מלחצ שהייתי בשבוע האחרון האם כדור הרגעה אחד אלפרליד יפתור את הבעיה ואם לחץ יכול לגרום לשניום בדופק
    הוסף תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    אלי

הוספת תגובה

• תשובה לאלי

ד''ר אירנה נתנאל
    06/07/2009

אלי שלום,

במצבים של חרדה, מתח ולחץ הדופק מועץ, לחץ הדם עולה. יחד עם זאת חשוב לציין שמערכות אוטונומיות בגוף כמו לב, ותפקודיהם אינם ניתנים לשליטה רצונית כגון: לחץ דם, דופק, ועוד....
    התעסקות סביב הפעימות יוצרת מצוקה נפשית. כך, שהפעימה החסרה היא לא הבעיה אלא העיסוק האובססיבי בה והמצוקה שאתה נכנס בה בגלל העניין.
    אם אתה אדם בריא באופן כללי, תמשיך לחיות ולתפקד כרגיל. במידה והסבל גורם לפגיעה תפקודית ברמה התעסוקתית, חברתית או משפחתית או לחילופין, במידה וקיים מצב דכאוני או מחלה נפשית, כדאי לפנות לקבלת עזרה על ידי אנשי מקצוע.

אלפרליד הינה תרופת הרגעה לטיפול נקודתי, היא לא תרופה שמויעדת לטיפול לטווך הארוך. טיפול בתרופות נוגדות חרדה לטווך הארוך ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית הינה הדרך היעילה ביותר להתמודדות עם מתחים, לחצים וחרדות.
    תרגיש טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל כבר שנה
    יאיר
    05/07/2009

לפני כשנה נכנסתי לפחד וחרדה כתוצאה מאיבחון שגוי בבית חולים אמרו לי שיש לי גידול בראש שהתברר כטעות ומאז החיים שלי נדפקו לגמרי מזה כשנה אני לוקח בונסרין 2כדורים ביום לפי הנחיות שקיבלתי עי פסיכייטרית בבריאות הנפש באזור מגוריי לא הייתי אומר שהכדורים ממש עזרו לי בשבוע שעבר הייתי אצל פסיכייטרית באופן פרטי והיא המליצה לי לעבור לציפרלקס ובנוסף לקחת גם סטביליום שאלתי היא האם ציפרלקס יעזור לי והאם יש סיכוי שאני יצא מכל הבלגן שאני נמצא בו כבר שנה אציין שהתחלתי לפני שבועיים טיפול קוגנטיבי עי פסיכוטרפיסטית התופעות שאני מרגיש הם רע לי חוסר שקט חוסר תאבון הורדתי כבר 7קג לא ישן בלילות

לקביעת תור
    סגירה
    סובל כבר שנה

הוספת תגובה

• פחד וחרדה כתוצאה מאיבחון שגוי

ד''ר אירנה נתנאל
    05/07/2009

יאיר שלום,

שילוב תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) הדרך היעילה ביותר להתמודדות עם מצבך. ציפרלקס מאוד עוזר בטיפול בחרדות. תתחיל לקחת את הכדור לפיההחנכיות של הרופא וכעבור כשבועיים אתה אמור להרגיש מעט שיפור. ההשפעה החיובית של ציפרלקס מורגשת במלואה תוך 6-8 שבועות.

בהצלחה ותרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ ומתח
    אלי
    04/07/2009

תוכן:
    שלום אני שותה הרבה שנים סראקסט בכמה ימים אחרונים במיוחד היום אני מרגיש כמו מועקה בחזה בלי שום סיבה וובדקת את הדופק אחר שזה בא והרגשתי ירדה בדופק לשניה כאלו הדופק נעצר וחוזר חוסר פעימה ממה זה נובע הלכתי לרופא הוא בדק לחץ דם תקין והביא אקג האם זה בא מלחףץ ואם זה מסוכן בבקשה תענה מפחד
    הוסף תגובה
    עיתוי עדיף לטיפול בנזעי חשמל, (או גרייה מגנטית?)

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ ומתח

הוספת תגובה

• לחץ ומתח

ד''ר אירנה נתנאל
    04/07/2009

אלי שלום,

אין סיבה לדאגה ולא כדאי לפחד. חרדה היא בעלת שני רכיבים מרכזיים: א) מודעות לתחושות הפיזיולוגיות (למשל דפיקות לב, יובש בפה, הזעה) ו- ב) מודעות לעובדה שהאדם עצבני, מתוח ולחוץ.
    התעסקות סביב הפחד רק מחזקים ומעצמים אותו. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) בנוסף לתרופות יכול לעזור לך לפתח כלים להתמודדות יעילה עם החרדות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "יוני" מחלת הנפש החדשה כנסו...
    אביבית
    03/07/2009

שלום לך יוני או לא משנה איך קוראים לך אתה אדיוט רציני אתה מבאס אנשים כי אתה מתוסכל כן כן מתוסכל. מה קרה לך באותו מוסד שעבדת פיטרו אותך נכון חתיכת דגנרט תפסיק לבלבל לאנשים את המוח עם השטיות שלך יש כאן אנשים רציינים שמנסים להרגיש טוב ואתה לא תורם כלום אולי בעצם אתה מסכן וחולה בעצמך באיזה מחלת נפש קשה ... אני מבקש ממך תפסיק להוציא את התסכולים שלך בפורום ותלך לטיפול.

ועכשיו אל מנהלי הפורום איך נותנים ליוני הזה במה איך נותנים לכתוב כאלה שטיות ולא מורדים אותו כבר מהפורום תתחילו להתעורר.

ועוד משהוא יוני אנשים יצאו ממצבים מאוד קשיים בעזרת התרופות ויש אלפי הוכחות לזה ואם אתה מרגיש צורך לגשת לטיפול תעשה את זה ואני מאמין שהסבל שאתה עובר יחלוף

שבת שלום והרבה בריאות לכולם כולל לך יוני.

הוספת תגובה

• אני תומכת לגמרי בהודעתך

שילה
    05/07/2009

ולמען השואלים בפורום אל תתנו לו פרסום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלס
    קרין
    03/07/2009

לום רב

אני בשלבי גמילה מציפרלקס תמול ירדתי לרבע כדור והיום אני מרגישה כאבי ראש עזים ודפיקות לב? האם יכול להיות שאלה התופעות גמילה עקב הורדת מינון?
    מהם התופעות גמילה שבד"כ מופיעות עקב הפסקת הכדור?
    כמה זמן אלי לקחת רבע כדור ואז להפסיק לגמרי?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת ציפרלס

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלס

ד''ר אירנה נתנאל
    04/07/2009

קרן שלום,

לא כדאי להפסיק טיפול תרופתי על דעת עצמך. תופעות שאת מתארת יכולים להיות סימפטומים של ההפרע בה טופלת על ידי הכדור. בדרך כלל כאשר מפסיקים תרופה הסימפטומים של ההפרעה חוזרים.

כדאי שתעדכני את הרופא המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה
    עידן
    03/07/2009

שלום .. יש לי בעיה שאני סובל ממנה הרבה זמן כול הזמן שאנשים מדברים איתי או משו אני מנסה תמד לקצר תשיחה ואני לא אוהב להיות עם אנשים אני אוהב כול הזמן להיות לבד אני עכישו בצבא ותמיד מנסים לדבר איתי חברים שם והכול ואני מתחמק מהםם עם באים לשבת איתי אני יושב איתם רבע שעה והולך לא יכול להיות עם אנשים אני מרגיש משו שחוסם אותיי מלדבר עם אנשים ואני אוהב להיות לבד תמיד למשל אבא שלי התקשר עלי מקודם לא עניתי לוו הוא התקשר עלי כמה פעמים עכישו ולא עניתי גם שבוע שעבר הוא יתקשר ואני לא עונה לו תמיד שמתקשרים עלי אני נלחץ מאוד כול הגוף שלי ניכנס לללחץ אני לחוץ מאוד שמתקשרים עלי ואבא שלי במיוחד הוא התקשר עלי ואין אני לא יכול לענות לוו אני לחוץ ..וכאוב לי שאני אל עונה לאבא שלי לפלפאון אבל אין אני לא יכול לענות לוו לא יודע מה יש לי ואני רוב הזמן גם בדכאוןן אין לי מצב רוח הפעם תמיד אני בדכאון באופן קבועע מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה

הוספת תגובה

• צריך עזרה

ד''ר אירנה נתנאל
    04/07/2009

עידן שלום,

אתה מנסה להתמודד ולבדך לא מצליך. כדאי שתפנה לעזרה מקצועית (פסיכולוג / פסיכיאטר). אבחון מקצועי ומעמיק יכול לעזור להבין את מקור הבעיה ולמצוא כלים שיעזרו לך להתמודד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    רונית
    02/07/2009

שלום רב,
    אני סובלת כבר כמה שנים מהפרעות שינה עקב חרדה, הרופא המליץ לי לקחת רסיטל.
    התחלתי לקחת רסיטל לפני 9 ימים, חצי כדור ביום ומאתמול כדור שלם.
    יש לי תופעות לוואי: כאבי ראש, בחילות, טעם מר בפה וחולשה כללית.
    ברצוני לדעת האם עלי להפסיק את הטיפול ולהתחיל טיפול אחר או שעלי להמשיך לקחת את הכדור ולחכות שהתופעות הללו יעלמו? שכן אני מרגישה שהם בלתי נסבלות.
    תודה מראש,
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• רסיטל

ד''ר אירנה נתנאל
    04/07/2009

רונית שלום,

כאבי ראש, בחילות, טעם מר בפה וחולשה כללית הן תופעות לוואי אופייניות לרסיטל. בדרך כלל הן קלות וחולפות כאשר הגוף מסתגל לכדור. לא כדאי להפסית תרופה על דעת עצמך. אם הרגשתך לא משתפרת והמצב ממש בלתי נסבל כדאי להיתיעץ עם הרופא המטפל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה