פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרעה בעיקבות הפחתת מינון - ריספרדל
    בן 27
    14/08/2008

שלום, אני אזכיר לכם שאני לוקח ריספרדל כבר שנתיים. עד לפני כמה זמן היו קורים מקרים שבעקבותיהם לא הייתי עצמי, אני אתן דוגמא : אם אני חשבתי שהשיער לא מסודר או שיש איזה שהוא פגם ( שבשביל אחרים זה בכלל לא פגם ובעצם גם בשבילי לא אבל לך תספר את זה לראש שלי ) בחולצה שאני לובש אז פתאום אני נהייתי לא עצמי וכאילו משהו מפריע לי ואז אני נהפך לאדם שקט ופשוט לא בעיניינים. קראתי באינטרנט שצריך להתמודד עם הפחד והחרדה וזה אכן עזר לי ופתאום נהייתי עצמי לא משנה מה. כל זה היה שאני לקחתי אחד וחצי מיליגרם או אחד מיליגרם של ריספרדל. לאחרונה הפחתתי את המינון לחצי מיליגרם... ואל תשאל שוב חזרה לי הבעיה הזאת, אמנם זה לא אותו דבר אני לא כל כך לא עצמי אבל לדוגמא היום הייתי עם מישהי ואז נגעתי בשיער ואז חשבתי שאולי בילגנתי אותו והוא כעת לא מסודר טוב ואז לצערי הרב זה השפיע עלי והייתי קצת לא עצמי והייתי שקט והייתי קצת לא בעיניינים. זה היה כל כך כואב, זאת היתה פגישה ראשונה שלנו ואני האמיתי בן נחמד ולא שקט, אני מדבר וצוחק אבל קרה המקרה ולא הייתי כל כך עצמי, כל החיים שלי אני סובל מהנפש שלי, לעזעזל למה זה מגיע לי ? אני לא עושה רע לאף אחד, אז למה ? למה ? נולדתי כדי לסבול ? השאלה שלי היא האם אני שוב מדי פעם לא עצמי בגלל זה שהפחתתי את המינון לחצי מיליגרם. אם זה בגלל זה אז אני מייד מעלה שוב למיליגרם אחד. תודה רבה לך ד"ר ואני מחכה לתשובה זה ממש חשוב לי אתה לא יודע כמה זה כואב לחוות את המקרים שבהם אני לא עצמי, זה כאילו כלא נפשי או משהו כזה, זה כאילו שהראש מוקפא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 27,

ענת
    16/08/2008

כאב לי לקרוא את אשר כתבת. כיום שאני חשה את הסבל של בני שעובר התקפף פסיכוטי, אני דיי רגישה לתופעות כגון שלך. בתחום הפסכיאטרי אני לא יכולה לייעץ לך מאחר והידע שלי דל כנראה אף משלך. אולם, נסה לפתור את הבעייה עם הבחורה איתה יצאת ולהסביר לה שהיה לך יום קשה, שהאדם שמולה הוא לא מי שאתה לרוב - ופשוט לבקש עוד צ'אנס. לאיש לא מגיע לסבול, אין טעם להתעסק בשאלות " מדוע אני?" . חיינו לא ורודים, של איש מאיתנו. האחד חולה בסכרת, השני במחלה סופנית והאחר במחלה נפשית. החיים הם לא "פיירים" -ההתמודדות הנכונה היא לקבל את אשר אין לנו שליטה עליו ולהוציא את המקסימום ממה שיש. אתה צעיר, ויום יבוא ותמצא את האחת שתקבל אותך כפי שאתה, שקט, רעשן או וואטאבר.. מאחלת לך המון המצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלוהים יברך אותך

בן 27
    16/08/2008

זה בדיוק מה שחשבתי לעשות, להסביר לה שזה לא היה " היום שלי " ושננסה עוד פעם. שמחתי מאוד לקרוא את שכתבת, במיוחד את הסוף לגביי בקטע שאני אמצא מישהי שתקבל אותי כמו שאני, הקטע הוא שאני האמיתי ואני לא רוצה להשתחצן או משהו כזה אבל אני האמיתי כל כך מצליח עם בנות ואני מדבר איתן שיחות כל כך זורמות ומשעשעות ופשוט יש לי את זה. לכן זה כל כך כואב לי שאני פתאום מוצא את עצמי בתוך כלא נפשי, את יודעת יש אנשים שהולכים לכלא פיזי כי הם עשו משהו רע, אבל אני הולך לכלא נפשי בלי לעשות שום רע, ולהיפך, אני עוזר לאנשים, אבל אני מבין שאני צריך להתמודד ובאמת להפיק את המירב ותמיד לעשות את הכל שיהיה לי הכי טוב. אני מאחל לבנך החלמה מהירה ואני לא יודע מה יש לו בדיוק אבל שתדעי שלא תמיד כדורים בלבד עוזרים וזהו, לי למשל עזר טיפול התנהגותי קוגנטיבי שעשיתי לעצמי... התמודדתי עם הפחדים שלי והחרדות ונחשי מה, הם נעלמו... יהיה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אגב חשוב לציין שרוב הזמן

בן 27
    16/08/2008

אני עצמי, אבל סבלתי רבות נפשית עם בעיות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שוב..

ענת
    16/08/2008

לו היית יודע עד כמה אתה נראה נחמד על פי הכתיבה אולי היית מתעודד ומבין שבסופו של דבר יהיה לך טוב. החשוב הוא שתבין שלא היית צריך לעשות דבר רע על מנת לקבל את "העונש" הנפשי הזה. אני מניחה שישנם סיבות שונות למחלות נפש ובעיות פסיכולגיות, אבל שוב- הנקודה היא להתמודד עם מה שיש. אתה צודק לגביי הכדורים. בני עובר התקף פסיכוטי (אתה יכול לקרוא בהודעה שלי מתחת לזו). מצבו לא קל ואני תומכת בו נפשית ללא סוף מהסיבה שברור לי עד כמה זה חשוב (לא פחות מהכדורים). אני מקווה שגם לך יש תמיכה דומה לזו. תחזיק מעמד ותשתדל לחשוב חיובי. מחזיקה לך אצבעות עם ההיא :))).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המחמאה, כיף לי לדבר איתך

בן 27
    17/08/2008

היום אני מתכוון לדבר עם הבחורה ולהסביר לה שזה לא היה היום שלי, אם היא תבין ותסכים לתת לנו צאנס אז סבבה, ואם לא אז אנחנו לא אמורים להיות ביחד ( כניראה ) ואז אני עושה סוויץ כזה ענק בראש ושוכח ממנה. ( כן, יש בי גם דברים טובים.. ) החיים נפלאים, וחשבתי על זה פעם ואני לא יודע אם הם היו נפלאים כאלה בלי הקשיים שבהם, מי אנחנו, אנחנו קטנים מאוד, יש אחד שרואה את התמונה השלמה ואנחנו צריכים לקבל הכל בהבנה ובאהבה למרות שזה לפעמים קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בהתקף ראשון.

ענת
    16/08/2008

תודה לתגובתך. שאלתי היא מדוע קיימת חשיבות ייתר בטיפול בהתקף הפסיכוטי הראשון. ציינת כי בבתי חולים קיים צוות המתמחה בעניין וללא ספק הידע רב משלי. אולם, האם לדעתך אני יכולה למנוע התקדמות ושפור במצבו מעצם השארתו בבית? (הוא במעקב של פסכיאטר+פגישות של פסיכולוג+ מקבל את החום והאהבה מהמשפחה, דבר שלא יקבל במקום בו אנו לא מורשים לשהות לצידו). אשמח לתגובה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שייך ל "התקף פסיכוטי" - דר' ואדים.

ענת
    16/08/2008

ההודעה התפרסמה פה בטעות- שייך לפרסום "התקף פסיכוטי " שפתחתי למטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל נגד חרדות
    דני
    12/08/2008

שלום, בעבר לקחתי רסיטל עקב חרדה חברתית, עפ"י המלצת הפסיכיאטר אני שוקל לחזור לקחת את הכדור באופן קבוע. שאלתי היא: האם הכדור יכול לעזור גם נגד חרדת בחינות?

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל נגד חרדות

הוספת תגובה

• שאלה

יוסי
    12/08/2008

כשלקחת את הרסיטל הרגשת שאתה משמין?ואיזה מינון היית לוקח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדני

ד''ר ערן ואדים הראל
    13/08/2008

רסיטל היא תרופה שיכולה להועיל בכל סוגי החרדה. יש טיפולים ספציפיים שמכוונים לחרדת בחינות. הייתי מנסה קודם לראות אם הרסיטל עוזר גם לכך. אם לא הייתי פונה לפסיכיאטר לנסות להתאים גם תרופה לחרדת בחינות. טיפול קוגניטיבי התנהגותי גם יכול לעזור.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל
    יוסי
    12/08/2008

בעבר לקחתי ציפרלקס והרגשתי מצוין וזה קצת השמין אותי ורציתי לשנות כדור ונתנו לי רסיטל השאלה אם ידוע משהו על רסיטל שמשמין יותר מהציפרלקס ואם כן איך אני חוזר שוב לציפרלקס? איך מחליפים?

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל

הוספת תגובה

• תשובה ליוסי

ד''ר ערן ואדים הראל
    13/08/2008

פוטנציאל ההשמנה מציפרלקס ומרסיטל פחות או יותר דומה. יש חשיבות להרגלים הנרכשים בתחילת נטילת התרופה. לגבי ההחלפה חזרה היוועץ ברופא המטפל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנפרניל
    פוצי
    12/08/2008

שלום אני מטופל באנפרניל 100 מ"ג ביום ! בקופת חולים יש קושי בהשגת ה 25 מ"ג . האם אני יכול לקחת אחד של 75 sr ועוד חצי של 75 (יש בו חריץ) ואז אני מקבל (37.5 מ"ג) המינון יעלה ל- 112.5 מ"ג האם זה משמעותי ? ואולי גם יהיה יותר יעיל ששניהם sr ??? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אנפרניל

הוספת תגובה

• תשובה לפוצי

ד''ר ערן ואדים הראל
    13/08/2008

יש צורך להיוועץ לגבי העלייה במינון עם הרופא המטפל אך באופן עקרוני זה אפשרי.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מאפקסור לאדרונקס
    מעיין
    11/08/2008

אני מטופלת מזה כשמונה חודשים באפקסור כדור פעמיים ביום. הטיפול השפיע באופן חלקי על מצב הדיכאון אולם אני עדיין חסרת אנרגייה, לאחר פגישה עם פסיכיאטר הוא החליף לי את הכדור לאדרונקס (עלייה בהדרגה ל- 8 מ"ג) השאלה: האם מספיק לקחת את הכדור הזה לבד כדי לטפל בדיכאון חריף? האם הכדור יכול לסייע לטיפול בחרדת בחינות? אם לא האם יש כדור שכן יכול לסייע לטיפול בחרדה זו?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מאפקסור לאדרונקס

הוספת תגובה

• תשובה למעיין

ד''ר ערן ואדים הראל
    13/08/2008

את שואלת פה שתי שאלות נפרדות. אדרונקס יכול להיות טיפול יחיד בדיכאון אם כי נהוג לשלבו עם תכשיר שעובד על מערכת הסרוטונין. אדרונקס אינו טיפול בחרדת בחינות ואת הצורך בטיפול שכזה יש להעריך לאחר שהטיפול בדיכאון יצליח.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה?
    שולי
    11/08/2008

בת אחותי נמצאת במצב רגשי קשה, נפגשה עם רופא המשפחה ועם פסיכיאטר שאומרים כי זו הפרעת חרדה. היא מתקשה בתפקוד היומיומי וכמעט ואינה מסוגלת לטפל בילדיה הקטנים. היא ממעטת לאכול וסובלת ממעי רגיז, שלשולים וחוסר תיאבון. מטופלת וקלונקס וסרוקסט כחודש. מצבה אינו משתפר ואנו מאוד מתקשים למצוא את הדרך הנכונה להתמודדות עם המצב. מה עושים? למי לפנות? איך עוזרים לה להיחלץ ממצב זה? וכמה זמן היא עלולה להיות במצב כזה? אודה מאוד לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות חרדה?

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    11/08/2008

שולי שלום,

הפרעת חרדה הינו מצב מורכב שדורש תהליך טיפולי שיטתי ומעמיק. טיפול משולב של תרופות נוגדות חרדה ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT מאוד יעילה בהתמודדות עם הפרעות חרדה. כשהמצ לא מטופל הוא הולך ומחמיר ומצמצם את תפקודו של האדם הסובל.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לשלב זיבן עם רמוטיב?
    מישהו
    09/08/2008

האם מותר? תודה מראש

הוספת תגובה

• עוד שילוב

מישהו
    10/08/2008

האם ניתן רמוטיב יחד עם אדרונקס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    11/08/2008

שילוב כזה הוא אפשרי אך כמובן בייעוץ ומעקב של פסיכיאטר.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד בגוף, לוקח ריספרדל
    בן 27
    09/08/2008

מדי פעם מגרד לי כל הגוף אבל בדרך כלל זה באיזור הרגליים ( מגרד לי שם בטירוף ) האם זה קשור בריספרדל שאני לוקח ואם כן אני צריך לעשות עם זה משהו ? * אני לוקח כבר שנתיים ריספרדל, כעת אני לוקח חצי כדור של 1 מיליגרם.

לקביעת תור
    סגירה
    גירוד בגוף, לוקח ריספרדל

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    11/08/2008

כדאי לפנות לרופא המשפחה לברור.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנות לפי ה DSM 4
    אנה
    09/08/2008

שלום איפה אני יכולה למצוא את הקריטריונים לאבחנה מסויימת לפי ה DSM 4 ? אשמח אם תואילו ותענו לי בהקדם האפשרי תודה מראש אנה

לקביעת תור
    סגירה
    אבחנות לפי ה DSM 4

הוספת תגובה

• תשובה לאנה

ד''ר ערן ואדים הראל
    11/08/2008

חיפוש פשוט באינטרנט.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקסור
    אורן
    07/08/2008

התחלתי לקחת אפקסור בעקבות כפיתיות.והתחיל לי תופעות לוואי של יובש בפה וגירודים בגוף כל פעם במקום אחרץ האם זה צריך לעבור עם הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    אפקסור

הוספת תגובה

• אפקסור

ד''ר אירנה נתנאל
    08/08/2008

אורן שלום,

יובש בפה היא תופעת לוואי מוכרת ושכיחה של אפקסור, לגבי הגירוד חשוב ללא דיחוי לפנות לרופא. ייתכן והתרופה לא מתאימה לך ויש להחליף אותה לתרופה אחרת.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קוגניטיביות
    asaf
    06/08/2008

שלום רב, אני גבר בן 31. אני סובל מבעיות חשיבה וריכוז קשות. אני מרגיש שיש שני מצבים בסיסים בתוכי: 1. ריכוז ומיקוד גבוהים 2. חוסר יכולת להתרכז ולחשוב לעומק בשנים האחרונות היכולת שלי לשהות במצב 1 הולכת ומתמעטת. אני מרגיש מעין ענן או ערפל במוח ואני מתקשה "לתרגם" רעיונות או מחשבות מופשטות לכדי מחשבות או משפטים. אני "מרגיש" שיש לי עמדה או דעה או תפיסה בקשר לנושא מסוים אבל אין לי שום יכולת לנסח את זה במילים או אפילו לחשוב על זה בצורה ברורה. יש לציין שיש הבדל כאשר אני צריך להתנסח מילולית - כשאז המצב גרוע ובשיא לבין כשאני מתנסח בכתב - כשאז אני עוד יכול איכשהו להגיע לכדי ניסוח (כפי שאפשר להבחין מפנייתי זו...). דבר נוסף, אני סובל מבעיות זיכרון לטווח קצר-בינוני. אני שוכח דברים (לא פעולות שעשיתי) שלמדתי, קראתי, ראיתי. זה דומיננטי בעיקר בעבודה, כשהתחלתי עבודה חדשה ואני לא זוכר דברים שלימדו אותי לפני מס' שבועות או ימים או אפילו שעות! זיכרון לטווח ארוך הוא יותר טוב. בעבר הייתי מצוין בטריוויה, תשבצי היגיון ועכשיו אני מתקשה בזה מאוד. בנוסף, אני לא יכול לחשוב לעומק גם אם חיי יהיו תלויים בכך! יש לי גם מחשבות שונות שרצות כל הזמן וחוסר שקט בראש. רוב הזמן כשאני לבד, כל מה שאני רוצה זה לברוח מהמחשבות ולכן אני שומע מוסיקה או קורא. . אני סובל גם מבעיות נפשיות שונות כגון חרדות ובעיות אחרות ואני מטופל כשנה אצל פסיכולוגית, אבל אני מרגיש שהבעיות במחשבות ובמיקוד הן מעל הבעיות הנפשיות וקודמות להן. לאן כדאי לי לפנות בשביל לטפל בנושא: פסיכיאטר? נוירולוג? תודה מראש, אסף

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קוגניטיביות

הוספת תגובה

• תשובה לאסף

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/08/2008

ליקויים בתפקודים קוגניטיביים כגון קשב וזיכרון לסוגיו יכולים לנבוע ממצבים נפשיים מגוונים או ממצבים אורגניים. על מנת לאבחן ולטפל בבעייה יש לבצע איבחון פסיכיאטרי ולראות מה עומד מאחורי הליקויים (חרדה לסוגיה, דיכאון וכו'). אתה מוזמן לפנות למיינד קליניק לקביעת תור אלי או לאחד המומחים האחרים לשם אבחון והמלצה לטיפול.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש ותחוש של ריחוף
    ענת
    06/08/2008

לפני כחודש וחצי בני בן ה 17 שב הביתה מבילוי עם חבריו כשהוא חש ברע. הוא חש בחילות, כאב ראש ותחוש של ריחוף : " לא יודע איפה אני, מרגיש כאילו אני זה לא אני".
    (יש לציין כי את תחושת הריחוף הוא חש מס' פעמים לזמן קצר בעבר- אך התחושה עברה במהירות ומעולם לא היתה כה חזקה).ֿ
    מאותו רגע השתנה בני מילד מצטיין בכל תחום (לימודים, ספורט , ) , מילד מאושר לילד החש מכאובים , מדוכא וביקש רק למות.
    לקחתי אותו לפסכיאטר שאבחן דכאון + חרדה ונתן לו פריזמה. בכל יום מצבו השתנה, הוא החל להזות שהוא רואה דברים בחדרֿ , פחד שאנו רוצים להרעילו, חשש ממני אם כי ידע שזו אני ושעליי הוא יכול לסמוך יותר מכולם (ואומר שהוא ידע מי אני אולם לא יכל לבטוח בי). השיא הגיע כאשר הוא לפתע לא זיהה את בעלי ואותי- טען שיש ילד אחר בגופו ושעליו לצאת לחפש את משפחתו. נאבקנו בו פיזית על מנת לעצרו מלצאת מהבית. למזלנו הוא היה תחת כדורי הרגעה והצלחנו.
    עברנו לפסכיאטר אחר שאבחן התקף פסיכוטי , הוריד לו את הפריזמה והורה לתת לו רספרידל במינון הדרגתי עד למתן של 3 מ"ג. מזה 4 מים הוא מקבל 3 מ"ג. כיום, הוא נמצא בחרדה נוראית. הוא חושש מדברים לא הגיוניים.. מפרור שנפל על המיטה, מדמות של תרנגולת בקליפ של מוסיקה - הכל מפחיד אותו.הוא עדיין אומר מידי פעם :" מי זו האישה הזו? מה היא רוצה ממני? " וכוונתו אליי. אנחנו פונים אליו ומסבירים לו שאני אימו והוא מתאושש ונרגע.
    כמו כן יש לו תופעות של : כאבים באיזור הלב - און אנד אוף, הרגשת 'באסה' לדבריו, טישטוש ראייה, סחרחורות, הרדמות פתאומית למס' שניות והתעוררות, חש כאילו הוא עומד לבלוע את לשונו (כשהוא ער), פעמיים הוא לא יכל לדבר, לפעמים אינו יכול לפתוח את עינו ומסמן לי לפתוח אותם עבורו ואז הן נשארות פתוחות, ואמש הוא לא יכל להזיז את איבריו ורק לחץ על ידי עם אצבעותיו- זה לקח כ 2 ד' ואז הוא נרדם לשנייה והתעורר כשהוא מזיז את איבריו.
    אני מבולבלת, מודאגת, לא מקבלת תשובות מהפסכיאטר. תוהה מה יהיה עם גיוסו -דבר אשר הוא מאוד רוצה בו, מה יהיה על רישיון הניהגה שבדיוק עמד להוציא?
    אישפוז לא בא בחשבון. אני רוצה לתת לו את כל החום והאהבה שאני יכולה מאחר ואני מאמינה שזוהדרך הנכונה במקביל לטיפול פסכיאטרי+פסיכולוגי.
    אשמח לשמוע האם מישהו חווה תופעות אלו ומה אתם חושבים שהוא עובר?
    אשמח לשמוע מאנשים שהיו מאושפזים במחלקת הנוער הסגורה - פסכיאטרית, על יחס המטפלים שם והאם השמועות על מכות, התעללויות וקשירות נכונות.
    למעשה, אשמח לכל תגובה...

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש ותחוש של ריחוף

הוספת תגובה

• תשובה לענת

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/08/2008

מה שאת מתארת מאפיין מצבים פסיכוטים. באופן כללי ההתמודדות עם פסיכוזה ראשונה היא התמודדות מורכבת מאוד. חשוב שהמשפחה תקבל את כל ההסברים והאינפורמציה כי למי שאינו מהתחום קשה מאוד להתמודד עם מצבים כגון אלו. הטיפול במצב הפסיכוטי הראשון הינו בעל משמעות גדולה לגבי ההמשך. מחלקות נוער הינן מחלקות עם צוות גדול ומגוון של אנשי מקצוע מתחום הפסיכיאטרייה, הפסיכולוגיה, עו"ס, ריפוי בעיסוק, חינוך ומטפלים בשיטות שונות של יצירה. היחס הוא חם ואנושי וזו אופצייה טובה לקבלת טיפול כוללני ומקיף.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת

יעל
    11/08/2008

רצית לשמוע מפי אנשים שהיו או עברו דברים דומים.. אני עברתי לפני כשנה דבר דומה. לא בדיוק אותו דבר אבל הרופאים קבעו שזה היה התקף פסיכוטי. לא שמעתי קולות, אבל הייתי בטוחה שכולם מסביבי רוצים לרצוח אותי ולכן אני חייבת לרצוח מישהו קודם כדי שלא ירצח אותי. וחשדתי שכולם רוצים לעשות לי כל מיני דברים. הייתי בטוחה שרצחו אותי בעבר וקמתי לתחיה ואני צריכה לנקום.. הייתי בת 18, וההורים שלי לקחו אותי לפסיכיאטרית, אבל שום דבר לא עזר, ולא התלחתי לישון בלילות. הייתי בחרדות נוראיות והיו לי מחשבות מאד מוזרות ומבולבלות, אז בסופו של דבר ביקשתי אני מההורים ללכת להתאשפז בשלוותה. בהתחלה ממש פחדתי מכל הסטיגמות שיש על מקומות כאלה, אבל ישר כשנכנסתי ראיתי שזה לא ככה. היחס היה אנושי מאד ומתחשב, והאווירה בין החברה היתה פשוט מדהימה. יכול להיות שבקומות אחרים זה לא ככה, ובאמת שמעתי מבנות אחרות שהיו במקומות אחרים שזה לא אותו דבר בכלל, והרבה יותר גרוע. מאד תלוי איפה נמצאים. בכל אופן, בכי חשוב שתהיי מאחוריו, ותתמכי בו ואל תראי לו שאת מפחדת ממנו (זה מה שלי הכי עזר עם ההורים שלי). בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    13/08/2008

תודה יעל ששיתפת את ענת ואותנו בחוויה טיפולית חיובית במחלקת אשפוז. על פי רוב מטופלים שעוברים מצבים פסיכוטים ויוצאים מהם לא רוצים להיזכר בכך ולכן לא משתפים אנשים אחרים. בשל כך בציבור קיים חשש ממשהו שהוא לא נודע. על כן לשיתוף של חוויות חיוביות כמו שעשית פה בפורום יש חשיבות עצומה.
    תודה ובברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל יקרה...

ענת
    14/08/2008

ראשית אודה על התיחסותך. נתת לי סוג של כדור הרגעה מעצם הידיעה שקיימת עבור בני אופציה נוספת והיא אשפוז.(משהו שהייתי מאוד אנטי כלפיו). מצבו השתפר אם כי מעט. הוא עדיין מקבל רספרידל 3 מ"ג זה כשבועיים ואני מקווה שזו התרופה הנכונה עבורו. לא ברור לי עדיין ממה נובע ההתקפף הפסיכוטי שלו. ככל שידוע לי ואני די בטוחה בכל- הוא מעולם לא נגע בסם מסויים וגם לא חווה טראומה נוראית. ברור לי שהזמן פה פועל לרעתו וככל שהזמן עובר הוא הולך לכיוון של סכיזופרניה. אשמח אם תשתפי אותי ותספרי לי ממה נבע ההתקף הפסיכוטי שלך, האם את עדיין לוקחת כדורים, האם את מתפקדת בצורה שתפקדת לפניי, כמה שבועות לקח ההתקף שלך? מאחלת לך שתרגישי טוב ותצליחי לשמור על הבן אדם המקסים שהינך היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת,

יעל
    14/08/2008

איזה כייף היה לקבל את התשובה שלך:) אז ממה נגר ההתקף?. מגיל 14 היו לי הפרעות שינה, שזה אומר שרוב הלילות הייתי נרדמת לקראת 6 בבוקר ומתעוררת מכורח הנסיבות ב8 כדי ללכת לבית ספר. עד אותו זמן הייתי מתמודדת עם זה בצורה יחסית סבירה אם כי אף פעם לא תפקדתי לגמרי כמו שצריך. בקושי הגעתי לשיעורים, והייתי עייפה רוב הזמן. עד שבאותה שנה של ההתקף, לא היתה לי אף מסגרת וזה הפך לי עוד יותר את שעות השינה ותחושת היציבות, והיו לי ימים שלמים שבכלל לא ישנתי. במשך כשלושה ימים ישנתי איזה שעתיים (בשלושתם יחד), ואז החלו המחשבות המוזרות, הייתי עצבנית, מתוחה, מבולבלת. זה נמשך בצורה החריפה בערך שלושה ימים, ואז נלקחתי לשלוותה.. שם הביאו לי כדורים (רספרדל ודפלפט) והמחשבות האלה עברו בערך תוך כמה ימים.. הרגלי השינה שלי גם השתפרו בצורה מדהימה בעקבות כך, פתאום יכולתי להרדם אפילו ב10(!) בלילה, וסופסוף החיים היו לי הרבה יותר קלים.. האבחנה של הצוות שם היתה מאניה דיפסיה, למרות שזה לא כל כך עניין אותי, ואני מנסה לא להתייחס לזה בכלל, ופשוט לקחת את הכדורים כמו שצריך, כי זה מה שגורם לי לישון טוב בלילות. שאלת איך אני מתפקדת עכשיו? אז עכשיו ברוך ה' אני מתפקדת הרבה יותר טוב, הרבה הרבה יותר טוב, וזה כייף גדול. שנה הבאה גם אלך לעשות שירות לאומי... בעיקרון כפי שידוע לי התקף פסיכוטי לא חייב להגרם כתוצאה של סם או של חוויה טראומטית כלשהי, אבל אני לא מומחית לעניינים האלה, אז מי יודע.. הבן שלך הולך לפסיכיאטר? מה הוא אומר? במה מתבטא השיפור במצבו? אופן ההחלמה והתתמודדות מאוד משתנים מאדם לאדם בהתאם לאופי, לאישיות, ולתמיכה שאותו אדם מקבל.. אני יודעת שאני לפעמים אפילו שמחה על ההתקף שחוויתי, ועל האשפוז, כמה שזו היתה חוויה קשה, אני חושבת שהיא עיצבה אותי, ונתנה לי קצת פרופורציות לחיים. אני מקווה שהבן שלך ירגיש יותר טוב, ואם יש לך עוד שאלות אני כאן :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל :)

ענת
    15/08/2008

תודה על תשובתך המהירה ! נדהמתי לקרוא את אשר כתבת מאחר ובני כמוך סבל שנים מבעיות שינה. הוא לא הצליח להרדם בלילות, היה נרדם לפנות בוקר ובקושי מצליח ללכת לבית הספר. היו ימים שאף היה נשאר בבית.השיא היה שלקח כדור ריטלין לראשונה (סובל מבעיות קשב וריכוז) והיה ער 3 ימים- אם כי הרופאים תענו שאריטלין לא משפיע כך. מצבו כנראה חמו משלך. מצבך השתפ כעבור מס' ימים ואילו הוא כבר כמעט חודשיים בהתקף. הוא מטופל אצל פסכיאטר מעולה . הכל החל כהרגשת ריחוף, דכאון ורצון למות. הוא קיבל פריזמה שהוחלפה ברספרידל בגלל ההזיות. השוני הוא בכך שהוא הצליח לסדר את היום והלילה שהיו הפוכים. הוא נרדם בסביבות חצות ומתעורר בסביבות 11:00 בבוקר. בשארית היום אנו לא נותנים לו לשוב למיטה ומשתדלים להחזירו לשיגרה. הבעייה היא בזה שהוא חרד מאוד וחושש לצאת מהבית. תחושת הרחוף מתחזקת מחץ לביתו. הוא עדיין סובל ממחשבות לא הגיוניות, קצת הזיות, מידי פעם חושש מאיתנו.. הוא פחות חד- מרוכז, קצת בוהה.. לא ידעתי שהתקף פסיכוטי יכול לנבוע סתם כך מחוסר שינה וסטרס ללא טראומה חזקה. הפסכיאטר שלו עדיין לא אומר דבר מעבר לכך שזה התקף פסיכוטי. אני כן הבנתי ממנו, שככל שהזמן עובר - הכיוון הוא סכיזופרניה. האם את בקבוצת תמיכה כלשהי? כיצד אני יכולה להפגישו עם נוער כמהו? אשמח לשמוע ממך.. ועד אז- שיהיה לך רק טוב כפי שמגיע לבחורה מקסימה שכמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת :) :)

יעל
    15/08/2008

גם אני נדהמתי לקרוא מתגובתך שהבן שלך לא ישן טוב.. תמיד מעניין (אם זו המילה הנכונה), לראות שיש עוד אנשים שנמצאים במצב שלך, תמיד חשבתי שאני יחידה... האמת אני לא פסיכיאטרית ולכן אני לא מבינה בדברים האלה, אני לא יודעת ממה נגרם ההתקף אצל הבן שלך, אני חושבת שכדאי שתשאלי כמה שיותר שאלות את הפסיכיאטיר, למרות שמנסיוני ראיתי שגם הם לא תמיד יודעים ולא תמיד מבינים. בכל הנושא הקשור לזה, הדברים עדיין לא ברורים. לשאלתך,אני לא נמצאת בקבוצת תמיכה, המשפחה היא הקבוצת תמיכה הכי מעודדת שלי :). נכון לעכשיו אני יציבה ומרגישה בסדר גמור, לכן אני לא מרגישה צורך בקבוצה כזו. אבל בימים הקריטיים של ההתקף היה חשוב מאוד עבורי להיות מוקפת באנשים שחווים דברים דומים, לכן החלטתי להתאשפז, ואני עדיין רואה את זה כדבר הכי טוב שיכולתי לעשות. לפי דעתי חשוב מאוד שהבן שלך לא יהיה לבד בתקופה הקרובה. נסי להיות איתו כמה שיותר. הוא הולך גם לטיפול פסיכולוגי? מה הוא עושה כשהוא בבית? אני יכולה לשאול איפה אתם גרה? יש לך עוד ילדים? איך הם מגיבים למה שעובר עליו? את לא חייבת לענות על כל השאלות, רק אם את רוצה.. בכל אופן, אשמח לשמוע על מה שקורה איתו, ולענות על עוד שאלות :) יום מצויין שיהיה, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל המקסימה.

ענת
    16/08/2008

אני קוראת אותך וחשה שאת כותבת מהלב- ממש מזדהה איתו, לכן חשוב לי לשמוע אותך על מנת שאדע לעזור לו בדרך הנכונה. כרגע, הוא אינו זקוק לאשפוז במחלקה סגורה. וכפי שכתבתי אני מנסה לתת לו את הצ'אנס לחיים נורמטיבים ולהחזירו לבית ספרו לכיתה י"ב בראשון לספטמבר. במידה וזה לא יצליח, אאלץ למצוא לו מסגרת בה הוא יכיר ילדים כמוהו. אולם, הייתי שמחה לו כבר עכשיו היה משוחח עם נוער שעבר וחווה דברים זהים. אנו גרים בבקעת אונו, אשמח למסור לך מייל אישי שלי ושם נוכל להתכתב, (או אם תבחרי בפון), בייתר פתיחות. לרוב הוא מתעורר בסביבות 11:00-12:00 בבוקר. אנו מנסים להוציאו מהבית כמה שיותר כל פעם לפרקי זמן קצרים- על פי יכולתו. הדבר קשה בגלל החרדות שהוא נמצא בהן- אם כי הן קצת התמעטו לאחרונה. הבעייה היא בתחושת הריחוף שהוא חש " לא יודע איפה אני נמצא" - כשהוא יוצא מהבית הן מתחזקות. בבית- אנו מנסים להפעיו עד כמה שאפשר (דבר הדורש מאיתנו אנרגיות 24/7), אם זה במשחקי שש- בש, דמקה, שח מט..וכו', משחקי מחשב עם האחים שלו (2, בני 16 ו 9 ), שללא ספק חווים טראומה בעצמם. (לקטן עשיתי תור לפסיכולוגית לשבוע הבא).לפעמים מגיע אליו חבר אך הוא עדיין חושש ללכת אל חברים שלא לדבר על יציאה משותפת. הוא בטיפול פסיכולוגי- פעם- פעמיים בשבוע ומקבל תמיכה ללא גבול מאיתנו. הדבר שהכי עזר לו- זה כשגיסי המתגורר בחו"ל בן 27, הגיע לארץ במיוחד ושהה לצידו יחד איתנו.(הן מבחינת תעסוקה, והן מבחינת תשומת לב). יעל, האם בעתיד בני יכול לשוחח איתך? האם את עדיין לוקחת רספרידל? האם זה לנצח? מה הן תופעות הלוואי שלך מהתרופה? בני שחקן כדורגל מצטיין, הוא מנסה לחזור לכושר אך טוען שחש מגבלה מוטרית כלשהי.. האם גם את חשה כך? תודה על תגובתך..אשמח לשמוע ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת,

יעל
    17/08/2008

אני אשמח לשוחח איתך דרך המייל, תוכלי להשאיר פה את המייל שלך? יום טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעלי..

ענת
    20/08/2008

היי, מוחקים את ההודעה שלי עם המייל. לא ברור לי מדוע. יש לך עוד רעיון כיצד אנו יכולות לצור קשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת,

יעל
    27/08/2008

מצטערת על האיחור בתגובה, חזרתי מטיול בשוויץ.. אני לא יודעת איך נוכל ליצור קשר, אולי אתר אחר, פייסבוק בכל אופן, מה שלומו איך הוא מרגיש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל...

ענת
    28/08/2008

היי יעלי :)

אני שמחה לשמוע שטיילת בחו"ל, רק מראה עד כמה מצבך מעולה.
    בני.. חלה הטבה מסויימת במצבו בשבוע וחצי האחרונים. היו יומיים בהם אף לא חש את הרגשת הריחוף ושאינו יודע היכן הוא - והרבה לצאת מהבית. מזה כשלושה ימים הוא חש שהוא שוב ברגרסיה. אמש ראה אותי עם נקודות שחורות- וא"כ משחירה לגמריי , עדיין חושש וחרד מדברים רבים- וכל זה לאחר חודש של לקיחת ריפרדל 3 מ"ג. היום הוא אף אמר לי שרגש ה" באסה" חזר והוא רוצה למות אם כי לא חושב שהוא יבצע זאת.
    אין לי כבר מושג מה 'טבעי' , אם נורמלי לאחר התקף פסיכוטי לחוש כך..
    ביום שני הוא אמור להתחיל בית ספר= כיתה י"ב. יתכן והוא מאוד לחוץ מהכל ולכן זה כך.

אשמח אם נהיה בקשר.

שישבת מקסימים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מרגיש טוב שאני על המחשב
    בן 27
    06/08/2008

שלום, זה אני, בן 27 מהודעותיי הקודמות, אני לוקח ריספרדל כבר שנתיים בערך. הייתי לוקח זה כמה זמן אחד וחצי ואחר כך אחד מיליגרם של הכדור. לפני כמה ימים הורדתי את המינון לחצי כדור של אחד מיליגרם, זאת אומרת שאני לוקח כעת בסך הכל חצי מיליגרם של ריספרדל. ביומיים האחרונים שמתי לב שכאשר אני יותר מ 20 דקות בערך על המחשב אני מתחיל להרגיש לא טוב, יש לי קשיים בנשימה ומשהו כמו סחרחורת. מניוני הרב עם הכדור אני בטוח שההרגשה הלא טובה נגרמת מהירידה במינון של הכדור לאחרונה. האם זה יעבור לי והגוף יתרגל לחצי כדור בלבד ואני ארגיש טוב ? מקווה שלא אצטרך לחזור לכדור שלם, לפי דעתי הכדור פוגע לי בריכוז ואני מנסה לרדת במינון כי אני רוצה ללכת ללמוד מקצוע עוד מעט.

הוספת תגובה

• תשובה לבן 27

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/08/2008

לא ציינת בפנייתך מדוע אתה מטופל בריספרדל. ההחלטה להפסיק טיפול או להוריד מינון תלוייה בסיבה להתחלת הטיפול. ירידה בריספרדל יכולה לתת תסמינם פיזיים כסחרחורת אך הם חולפים כבור יומיים שלושה. במקרה זה אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל ולהיוועץ ואם אין כזה אתה מוזמן לפנות למיינד קליניק לאחד המומחים.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

בן 27
    07/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקסט ואפתיות היתכן ?
    קובי
    05/08/2008

אני משתגע כבר לא מוצא את עצמי ????

לקביעת תור
    סגירה
    פקסט ואפתיות היתכן ?

הוספת תגובה

• שלום לקובי

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/08/2008

בפנייתך הקצרה אין הרבה פרטים. זה תלוי באיזה אינדיקציה ובאיזה מינון וכמה זמן אתה נוטל את התרופה. פאקסט יכול לגרום לישנוניות ואנשים מדווחים גם על תחושת ניתוק מסויימת, בעיקר בהתחלת הטיפול. היוועץ ברופא המטפל או פנה למומחי המיינד קליניק.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדוקטור

קובי
    09/08/2008

אני במינון של 40 מ"ג 6 ימים ומרגיש אפתיות וזומבי עם הפקסט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחי
    גל
    05/08/2008

אחי בגיל 56,נכות נפשית 70%,היות ולא טופל מעולם גם לא בתרופות אנו לא יודעים איך הוגדר בבעייתו. לפני חודשיים ניפצע קשה בתאונת אופניים נותח בראשו. לאחר שבועיים מהניתוח יצא לשיקום יציב,שולט בצרכים,זיכרון בסדר,מדבר לעיניין.בשיקום החלו לתת לו טגרטול ,מצבו השתנה,הפך לרדום,מבולבל,שוכח,לא שולט בצרכים.היתה בעייה נוספת שהתגלתה אוויר בראש כתוצאה מקרעים שניגרמו בתאונה ועל ידי ניתוח שני נאטמו. עדיין נותנים לו טגרטול ,הליכתו לא יציבה ועדיין לא שולט בצרכים.האם התרופה גורמת לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    אחי

הוספת תגובה

• תשובה לגילה

ד''ר ערן ואדים הראל
    07/08/2008

טגרטול במינון עודף יכול לגרום להליכה לא יציבה, בלבול וישנוניות. ניתן לבדוק את רמתו בדם ולראות אם היא מותאמת ולכן זה מה שמומלץ במקרה זה.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה