פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופסור לאון גרינהאוס
    אני
    29/09/2008

שלום פרופ' גרינהאוס אני סובל מדיכאון, חרדות הפרעות קשה וריכוז ועוד הרבה דברים שקשורים אני מנסה למצוא תרופה שתעורר אותי ולא תרדים. אני לוקח אדרונקס כרגע 3 שבועות פעם ביום כי בכל מקום ראיתי רק שהיא מעוררת. הבעיה שהיא רק מרדימה אותי מאוד. גם אין הטבה בינתיים בדיכאון. עוד יומיים יש לי תור לפסיכיאטר ורציתי לבקש את דעתך שאלותי הם: 1. האם אתה חושב שאם אני יעבור לתרופה אחרת כמו דפרקסן היא תעורר אותי? 2. האם יכול להיות שאם אני ימשיך עם האדרונקס היא תעורר אותי? תודה רבה ושתהיה לך שנה טובה ונפלאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני מוסיף משהו

אני
    29/09/2008

קראתי באינטרנט לגבי ריטלין שאם לוקחים במינון נמוך אז הוא מרדים אבל אם לוקחים במינון גבוהה הוא מעורר. האם יכול להיות שזה גם עבור אדרונקס למי שסובל מADHD?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופסור לאון גרינהאוס

05/10/2008

לאני שלום
    סליחה על האיחור בתשובה, היתי בחו"ל. תרופה מעוררת זו שאלה מורכבת. בדרך כלל ritalin או provigil נחשבים לתרופות מעוררות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף! אדרונאקס והשפעה מגבירת דיכאון
    מצוקה עצומה
    28/09/2008

שלום רב, אני בת 25, לוקחת ציפראלקס מזה 3 שנים, עבור דיכאון דיסטימי. לפני 6 ימים עברתי לאדרונאקס, עקב עייפות חמורה מאוד שנגרמה מהציפראלקס. עברתי לאדרונאקס לפי המלצת הפסיכיאטר באופן הדרגתי, אחרי שהורדתי בהדרגה את מינון הציפראלקס. כך התחלתי: החל מיום רביעי- 1/2 כדור בבוקר. ביום שבת (אתמול) הוספתי גם 1/2 כדור בערב. בימים האחרונים אני מרגישה החמרה במצבי הרגשי. אני נוטה מאוד להתפרצויות ולבכי. נעלבת מכל דבר ובוכה מכל דבר בלי יכולת שליטה. אני מרגישה שאני משגעת! מלבד זאת אני חווה את תופעות הלוואי הידועות: יובש בפה, יקיצה מוקדמת, עצירות, ולעיתים כאבי ראש ובחילות. הגרוע מכל זה כמובן מצב הרוח שמחמיר. לא מצאתי בשום מקום שכתוב על השפעת לוואי כזו, גם לא בעלון התרופה. השאלות שלי: 1- האם ההחמרה במצב הרוח קשורה להפסקת הציפראלקס ולכך שהאדרונקס עוד לא התחיל להשפיע? 2- האם תופעה זו של החמרה במצב הנפשי הנה תופעת לוואי שצפויה לחלוף בימים הקרובים או שמא זה מעיד כי עלי להחליף תרופה? תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    29/09/2008

יכול להיות שההחמרה במצב הרוח קשורה להפסקת הציפרלקס ולכך שההשפעה של האדרונקס עדיין אינה מספקת. לגוף לוקח זמן להתרגל לתרופה החדשה ועל כן תופעות כמו עצירות, סחרחורת, כאבי ראש יכולות להשתפר תוך מספר ימים אם כי אלו תופעות לואי מוכרות של אדרונקס. לעיתים כשמתחילים תרופה חדשה יש תחושה של החמרה במתח ובמחשבות הדיכאוניות מפני שההשפעה של התרופה מורגשת רק כעבור כשלושה שבועות מהתחלתה. אם את חשה שמצבך הולך ומחמיר מיום ליום והינו בלתי נסבל פני לרופא המטפל ותיוועצי עמו. קחי בחשבון בכל אופן שתקופה של החלפה תרופתית היא תמיד נחווית כקשה.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנפרניל
    דן
    27/09/2008

שלום אני לוקח ריטלין והבנתי שאי אפשר לקחת עם זה אנפרניל מרגה שאני מפסיק את הריטלין אחרי כמה זמן אני יכול להתחיל באנפרניל

לקביעת תור
    סגירה
    אנפרניל

הוספת תגובה

• תשובה לדן

ד''ר ערן ואדים הראל
    28/09/2008

ראשית אין התוויה מוחלטת לא ליטול ריטלין עם אנאפרניל. בגלל העובדה שריטלין יכול להשפיע על הרמה בדם של האנאפרניל יש לנקוט בזהירות (ועל פי הנחייה ומעקב של הרופא המטפל). בכל מקרה מספיקה הפסקה של 24 שעות על מנת להתחיל אנאפראניל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב קטלני או אפשרי?
    אור
    26/09/2008

אודה לכם על אף שהשאלה קצת גורמת להסתייגות. אנסה - אני לוקחת פרוזק תקופה וכארוע חריג מן השגרה שלי אני חושבת בחג במסיבה לקחת כדור של אקסטזי (פעם בעברי הרחוק התנסתי בו מס' פעמים), ואינני יודעת אם הדבר עלול להיות מסוכן או לא בעל השפעה או איזה תופעות לוואי עלולות להיות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב קטלני או אפשרי?

הוספת תגובה

• תרופות וסמים

ד''ר אירנה נתנאל
    26/09/2008

שלום לך,
    שילוב של תרופות וסמים קטלני ואסור בהחלט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובה , ניתן לקבל

אור
    28/09/2008

מעט יותר פירוט לתשובה, אם מדובר בסיכון קטלני היש אפשרות לשמוע כיצד עלול להיות הדבר קטלני מה בדיוק עלול לקרות בגוף במח? בבקשה זה חשוב לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת סרוטונין

אני
    30/09/2008

את יכולה לקבל תסמונת סרוטונין. שמשלבים 2 תרופות שונות שפועלות על הסרוטונין זה עלול מאוד לגרום לעליה מוגברת מדי ברמת הסרוטונין בדם ואפשר למות מזה. שלא לדבר שאחת מה"תרופות" זה אקסטזי שגורמת לעליה מופרזת ברמת הסרוטונין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמ.. ולמות אנחנו כנראה

אור
    30/09/2008

לא ממש רוצים...אז לא כדאי לי לשלב .. אל א אם ... לא .. תודה עבור ההסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס וחלומות מוזרים בלילה
    קובי
    26/09/2008

אני לוקח קלונקס קבוע 3 פעמים ביום 0.5 מ"ג אחד בבוקר אחד בצהרים ואחד בערב לפני השינה וגם לוקח סרוקוול 100 מ"ג בערב בסביבות השעה 21:30 ל 21:45 האם הקלונקס גורם לחלומות מוזרים ? ואת הקלונקס אני לוקח בסביבות 22:30

הוספת תגובה

• קלונקס וחלומות מוזרים בלילה

26/09/2008

לקובי שלום
    תרופות יכולות לגרום להפחתת חלומות או להגברתם. אתה צריך לשוחח עם המטפל שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלמנרווין והפרעת חרדה
    אפי
    26/09/2008

שלום. 1.האם שימוש בתרופה קלמנרווין המכילה ריכוז רפואי צמחי של פסיפלורה וולריאן יעילה נגד הפרעת חרדה? (בדומה לרמוטיב הצמחית היעילה נגד הפרעת דיכאון). 2. איזה עוד תרופות יש להפרעת חרדה ללא דיכאון? 3. רבות מדובר גם בקרב פסיכיאטרים על תרומתה של תוספת חומצת שומן אומגה 3 לטיפול התרופתי כנגד דיכאון.האם תוספת כזו יעילה גם לטיפול תרופתי נוגד חרדה? ובכלל מה עושה האומגה 3?משפיע על העברה של יותר סרטונין?

לקביעת תור
    סגירה
    קלמנרווין והפרעת חרדה

הוספת תגובה

• קלמנרווין והפרעת חרדה

26/09/2008

לאפי שלום
    למצבים קלים קלמנרווים יכול מאוד לעזור. למצבים מורכבים יותר תרופה זו לא מספיקה. אומגה 3 מאוד באופנה אבל הוא טיפולי במצדים מאוד מסוימים. בכל המצבים האחרים הוא רק מסייע לברואות הכללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה ודחופה
    דורית
    25/09/2008

אם אני חולה במאניה דיפרסיה ואני מטופלת והכל יציב ואני לא נראית חולה האם הצבא יקבל אותי לשירות למרות שבתיק רשום על הליתיום ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה ודחופה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה ודחופה

26/09/2008

לדורית שלום. לגבי מדיניות הצבא עלי לומר שהמצד משתנה עם התקופות ובמיוחד עם המועמד לשרות. עליך לברר ישירות עם הגורמים הרלוונטיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לגבי "שלפוחית ביישנית"
    יוני
    25/09/2008

שלום... קשה לי לעשות פיפי כשיש מסביבי אנשים או כשמישהו מחכה לי,או במצב לחץ כלשהו, גיליתי באינטרנט שלתופעה הזאת יש שם "שלפוחית ביישנית" ושיש טיפולים אצל פסיכולוגים ופסיכאטרים...ממה אני מתחיל?אם סתם לדוגמא צריך טיפול אצל פסיכיאטר איך אני ידע לאיזה לפנות?בקשה תענו לי ותפרטו קצת... תודה מראש

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לגבי "שלפוחית ביישנית"

26/09/2008

ליוני שלום
    אין זו מחלה! את פשוט נכנסת ללחץ ואז השלפוחית מגיבה. את יכולה ללכת לטיפול אבל אולי עדיף קודם לפתח דרכים להרגיע את המערכת שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך "שלפוחית ביישנית"

יוני
    28/09/2008

שלום שוב... אני יודע ששלפוחית ביישנית זאת לא מחלה ושיש דרך לטפל בה...!השאלה שלי היא למי אני פונה כדי לקבל טיפול??? ואם נגיד וזה פסיכולוג איך אני ידע לאיזה לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מוועדת ערר
    עופר
    24/09/2008

היום קיבלתי את החלטת וועדת ערר על 55 אחוזי נכות משוקללים אחד המחלות הנפשיות שלי רשמו 30 אחוז ה55 אחוזים הם לצמיתות לפני מספר ימים הייתי אצל עובדת שיקום לפי הזמנתה היא שוחחה איתי זמן רב כשעה וחצי ואחר כל אמרה שאני לא מסוגל לעבוד היתה לי חוות דעת מפסיכיאטר על 50 אחוז ורופא המל"ל נתן רק 30 אחוז גם בחוות הדעת היה רשום שאינני בר שיקום מה יחליטו אנשי המוסד על אבדן כושר העבודה ?אפשר לקבל 55 אחוז נכות רפואית ו 75 אחוזי אבדן כושר עבודהלצמיתות במי זה תלוי עכשו??יש מצב כזה? האחוזים נקבעו לצמיתות .האם יכולים להפעיל את תקנה 15 א?

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה מוועדת ערר

הוספת תגובה

• תשובה מוועדת ערר

26/09/2008

לעופר שלום
    אינני מומחה בעניינים של הביטוח הלאומי. עליך להתייעץ עם הגורמים המוסמכים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה
    אביאל
    24/09/2008

שלום רב שמי אביאל ויש לי שאלה חמתי התאשפזה בבית חולים במחלקה פסיכיאטרית לפני בערך שנה במצב של פסיכוטי פעיל כמו כן זאת לאחר שמונה שנים שהיא הייתה מטופלת בכדור זיפרקסיה אם כי לפני על פי דעת הרופא הפסיכיאטרית בקופת חולים הייתה שחמותי לא לקחה את הזיפרקסייה כנדרש ועקב כך הגיע למצב פסיכוטי פעיל כמו כן השפזנו אותה למשך מספר חודשים בכדי לתת לה כדור חדש בשם ליפונקס עם הזמן חמותי פחות או יותר חזרה לעצמה לא ממש אך יותר טוב ממה שהיא הוכנסה לאשפוז ועקב כך שוחררה לבית למעקב של הפסיכיאטרית בעיר שלה כמו כן היא שוחררה עם טיפול של 200 מ"ג ליפונקס ביום אם כי היא החלה לדבר שטויות והרופא אמרה לעלות את המינון ל250 מ"ג ובכל זאת היא החלה להתלונן שהיא לא רואה עם טיפה התנגדות לקבל את הכדורים כמו כן פנינו שוב לרופאה והיא אמרה לעלות ל300 כיום היא מקבלת בלילה בשעה שמונהבערב 250 מ"ג ובבוקר 50 מ"ג אך כמובן שכיום היא פשוט מתנגדת בכל תוקף לכדורים ורק לאחר שכנועים רבים למרות שהיא מתנגדת נחרצות היא לוקחת את הכדורים וזאת לאחר שהיא מוציאה ומכניסה לפה בחזרה כלומר משחקת איתם לציין שהיא הפכה להיות מאוד תלותית בבעלה וכאשר הוא יוצא מהבית היא אומרת שהוא בוגד בה כמו כן לציין שחמותי הינה בת 40 לערך . ברצוני לדעת האם הליפונקס כבר לא משפיע עליה אודה לכם מאוד אם תחזירו לי תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

26/09/2008

לאביאל שלום
    לפנקס הינה התרופה הכי יעילה נגד סכיזופרניה. המינון נע בין 350-800 מיליגרם ליום כמובן בהתחשב בתופעות הלוואי. לכן יש עדין מרחב תמרון עם המינון שחמתך מקבלת. בעיית היענות לטיפול הינה קשה ופעמים גורמת למצבים מאוד מורכבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושש מסכיזרופניה
    שאלה
    24/09/2008

כול חיי היו לי התקפי חרדה בגיל 21 עברתי לגור לבד לא היו לי כול כך חיי חברה אבל ההייתי די עסוק כך שלא יצא לי להיות הרבה לבד אבל שהייתי לבד המחשבות הרגו אותי לאחר שעישנתי פעמיים אחדות במינון מאוד מאוד קטן חשיש החלו לי התקפי חרדה כאליו אני מאבד את המציאות אני זה לא אני וכאבי ראש תמידיים עיפות מוגברת ופחדים לא ברורים לי מדברים פשוטים כמו אני חושש ללכת עם חבררי בערב וחושש שיצא איזה עימות או משהו ואני ישר יברח אני לאחר צבא ושרק מדברים על לימודים אני מתחיל להיות חרד ואני אפילו לא יודע ממה חשוב לציין שאני לא חושב שמישהו מתנקל לי אני מסתדר עם כולם שאני עסוק המחשבות עוברות באות כמה פעמי ביום אני לא חושב שאני איזו דמות חשובה בן אדם רגיל פרופיל נמוך אין לי חשד של רדיפה או משהו אני מחובר מאוד חזק למציאות אך יש רגעים שאני אפילו פוחד לצאת לרחוב ולא ידוע לי הסיבה אני מפחד מזוגיות וכול הקשור לאהבה ללימודים לעבודה חדשה למקומות חדשים יש לי סדר יום רגיל ומשעמם אין לי שום מטרה האם חשוב חשוב לציין שהפחדים לאחר כמה דקות נראים לי שטותיים ומצחיקים האם זאת חרדה או התחלת סכיזרופניה אנא ענו לי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    חושש מסכיזרופניה

הוספת תגובה

• שחכתי לציין

שאלה
    24/09/2008

ביום שישענתי את החשיש(בגוינט) במינון מאוד קטן ישבתי על המיטה ובמשך עשר דקות רצו לי מלא קולות של אנשים מהעבודה מהחיים הקולות לא היו פיזים אלא בתוך המוח הם לא פקדו עליי כלום סתם קולות ללא משמעות זה עבר אחרי שיצאתי מהבית וחזר אחרי חודש חולפני השינה למשך כמה דקות עד שנרדמתי אין לנו מחלות במשפחה ואחי טען שגם חווה וזה קורה להרבה אנשים ממצב של עייפות זה בחיים לא קרא לי בבוקר או במהלך העבודה או נהיגה גם לי זה נראה מעייפות או מסתם לחץ נפשי ועד היום זה לא חזר יש לציין שהייתי בדיכאון הדיכאון חלף אך נשאר החרדה דברים לפעמים לא ניראים לי מציאותיים כגון"אני לא באמת פה ומי זה ומה זה יש לציין שאין לי מחשבות שווא של גדלות יחס אהבה קנאה רדיפה או מסוג כלשהוא להפך אני מאוד מציאותי ומחובר , לא חושד באף אחד מדבר לעניין אף אחד לא אמר לי שהשתנתי חוץ ממשפחתי השאלה האם זאת סכיזופרניה או סתם תקופת חרדה שתעבור על ידי טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינני מומחה בעיניינים של הביטוח הלא

26/09/2008

לילין שלום
    לילין שלום
    אתה פשוט צריך לשפסיק לעשן! יש הרבה אנשים שחשים חרדות הכל מיני סוגים אחרי עישון אפילו עם זה מעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת.
    טלי .ב.
    24/09/2008

שמי טלי, בת 21. לפני מעלה משנה וחצי החלתי טיפול תרופתי עם נוגד דיכאון: רסיטל. הרסיטל מאוד סייע לי הוא עזר לי להתרוממם מתקופה מאוד מאוד קשה שעברה עליי- עם דיכאון מאוד קשה. תחילה הייתי נטלת 40 מ"ג, עם קסנקס(לש/ינה), לאחר שחל שיפור רב במצבי הפסקתי גם עם הקסנקס, וירדתי ל20 מ"ג של רסיטל. הבעייה היא כזאת: א. עם הפסקת הקסנקס, שמתי לבלב לקשיי שינה-בעיקר כשאינני נטלתי אותו בשעות הבוקר. ההרגשה שלי שמתאפשרת לי שינה אפילו מאוד חלקה וטובה אחרי 17 שעות מלקיחת הכדור.. עד אז אני מרגישה מאוד מלאת אנרגיה. בתחילה עוד התמודדתי עם הבעייה כי הייתי בלימודים חופשיים כביכול- פסיכומטרי, . כרגע,הבעייה היא ששעות העבודה שלי והיקיצה שלי הן לא סדירות, לפעמיים אני נאלצת להשלים למשל מעט שינה בצהריים והדבר כמובן לא יוצא לפועל.. בעקבות העניין הזה, החלתי לקחת את הכדור באופן לא סדיר כלל או כלל- אלא בהתאם לסדר היומי שלי..וזאת, בגלל תופעת לוואי זאת, ותופעות לוואי שהיו פחות קונקרטיות בשביל (עצבנות, כאבי ראש חוסר שקט, ירידה בחשק המיני..). אני חייבת לציין שללא הכדור אניני מרגישה בקשיי שינה,וטאין לי בעיית הירדמות..! אך המצב ררוח בהתאם- יורד. התייעצתי כמובן עם הפסיכאטרית שלי בעניין,- ולא פעם אחת. , אך יותרתי ללא מענה..והיא התעקשה שנשאר על הכדור הנ"ל.. ולא אחליף כי לטענתה הכדור הזה הוא הכי "קל" ושכבר תקופה ארוכה אני נוטלת אותו, ואין טעם כרגע לשנות... היא הציעה לי להוריד את המינון ל10 מ"ג.. ופעם היא אחת היא הציעה לעבור לצ'יפראלקס (בגלל שתופעות הלוואי הן פחותות). מה דעתכם? זה יועיל? תקופה של חודשיים, אני לא עובדת(והדבר הזה בעצמו מדכא..), כל פעם שהחלתי בעבודה חדשה- וכולן במשמרות- כי אין מה לעשות - ככה זה בגילאים הללו, נתקלתי בבעיה של שינה בעייתית, הייתי נרדמת בשעות מאוחרת, והייה לי קשה לקום. ובכל זאת תפקדתי ועבדתי, אבל לא במלוא היכולת שלי. אני בחורה מאוד אחראית עם דיכאון ובלי , וזה לא אופייני לי.. 2. השאלה השנייה שלי שהיא פחות קונקרטית היא בהקשר להמשך הטיפול בכדורים נוגדי דיכאון, תמיד הייה לי נטייה לדיכדוך, (אולם לא כמו ברמה שהייה לי לפני כשנתיים- שאז לדעתי הוצדק השימוש בכדורים). ואכן, הכדור מאוד שיפר את איכות חיי והעלה את הביטחון שלי ואת החשק שלי, אולם ,לא מפסיקה להדהד בי המחשבה של - מה יהייה ללא הכדור, ושככה לא פותרים בעיות- אלא מתעלמים ואף מדחיקים.. והפחד שבעקבות זאת, יהייה לי מאוד קשה בעתיד,. אני חייבת לציין שהרסיטל אכן עשה לי מאוד טוב בחיי, שיפר את הביטחון את המצב רוח ברמות שאין יתוארו.. אבל החסרונות שלו- והנני מדברת על הקשיי שינה, מאוד מעיקים!! מה דעתכם בעניין, אשמח לקבל תגובתתכם בהקדם האפשרי.. , טלי.

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת.

הוספת תגובה

• מיואשת

26/09/2008

לטלי שלום
    על תקראי לעצמך מיואשת, התקדמת הרבה. תפיסה עצמית מאוד חשובה. אכן רסיטל יכול לגרום למצב של ערנות יתר. כל הקבוצה שנקראת SSRI מסוגלת לעשות את זה אבל שווה להחליף את התרופה לאחרת כדי לבדוק האם היא קלה יותר על השינה. לגבי משך הזמן שכדי לקחת את התרופה זו שאלה שכל אדם צריך ללבן עם הרופא שלו. השילוב של טיפול תרופתי שמוריד את המועקה וטיפול פסיכולוגי שמפתח את השישיות יכול להוביל לשינויים מאוד טובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה נגד פסיכוזה שאינה משמינה
    נטע
    24/09/2008

שלום רב רציתי לדעת האם ישנה תרופה נגד פסיכוזה שאינה משמינה ואפילו מרזה? תודה ויום טוב נטע.

הוספת תגובה

• תשובה לנטע

ד''ר ערן ואדים הראל
    24/09/2008

גאודון geodon נחשבת לתרופה עם פוטנציאל השמנה הנמוך ביותר מבין התרופות החדשות. גם סוליאן עם פחות פוטנציאל השמנה.
    בברכה,[
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כרגע לקוח לוסטרל 100מ"ג ויש לי
    דני
    23/09/2008

שאלה בקשר להשפעה על החשק המיני בחלק מאתרים עם תופעות לוואי של התרופות כתוב על זה שהוא יכול להוריד את החשק המיני ובחלק לא כתוב לפי מה שמצאתי כל תרופות ממשפחה שלו יכולים לגרום להורדת החשק מה שלא הבנתי הוא מה התדירות של זה מכיון שחלק כתוב שזה תופעה נדירה של התרופה וחלק כתוב שזה תופעה מאוד נפוצה (מחקר שמצאתי אומר 20-30%) וגם בהנחה שיש השפעה על החשק המיני אם הוא מבטל את החשק המיני כך שבכלל לא אהיה או רק מוריד אותו כאשר דברתי על זה עם הרופא המטפל הוא שאל אם יש זקפה ועניתי לו שיש זקפה במצב של גירוי מיני אבל אם פועל זה אומר שתרופה לא פוגעת עניין הוא וזה אולי פסכילוגי ולא מתרופות הוא שלא כמו החברים שלי אני לא מתסכל על על אחת ברחוב לא שם לב לדברים וגם זה שזה לא הדבר הכי חושב לי בקשר זוגי

הוספת תגובה

• תשובה לניר

ד''ר ערן ואדים הראל
    24/09/2008

אתה צודק שחשק מיני אינו בהכרח תפקוד מיני, שזיקפה היא אחד ממאפייניו. כל התרופות ממשפחה זו יכולים לגרום לירידה בחשק המיני והתופעה די שכיחה ו- 20-30 אחוז זה פחות או יותר היקף התופעה. בדרך כלל מדובר על ירידה בחשק המיני ולא העלמו המוחלט. ישנם תכשירים שיכולים לעזור בכך. לעיתים דיכאון וחרדה יכולים לפגוע בחשק המיני ובהרבה מקרים קשה להבחין. בשל כך דרוש יעוץ מקיף יותר.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בדיקת דם או הרומנים שיכולה לאתר

דני
    27/09/2008

יש בדיקת דם או הרומנים שיכולה לאתר את מקור הבעיה או לשער? מבחניתי זה יכול להיות בכלל לא קשור לתרופות כי גם לפני שלקחתי את התרופות לא הייתי בדיוק מסתכל או משהו כזה ולא הייתי כמו כל הנערים בתיכוןו שמדברים על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות פסיכאטריות
    אלמוני
    21/09/2008

שלום רב, אמי שותה את התרופות ללן מס' שנים: קלונקס 0.5 מ"ג 3 כדורים ביום, סרוקאל 200 מ"ג 2 כדורים, ומקבלת זריקה 1 לחודש- קלופקוסול דפו 200 מ"ג . לפני כשבועיים החלה לקחת לימוזיל 250 מ"ג כדור 1 ביום. מאז היא מתלוננת על חולשה וירידה בכושר שמיעה. האם יתכן שאלו תופעות לוואי של התרופות? האם כדאי שתמשיך לקחת את הלימוזיל?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות פסיכאטריות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    22/09/2008

אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל שנתן את הלמוזיל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה