מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובל שנתייםרועי16/09/2008
שלום לחברי הפורום. זאת הולכת להיות הפעם הראשונה שאני מספר את הסיפור האמיתי שלי לאנשי מקצוע והחלטתי לעשות זאת בפורום בשביל לברר אם יש בסיס לחששות שלי. לפני שנתיים וחצי טסתי לדרום אמריקה. במהלך הטיול עישנתי מריחואנה לעיתים די רחוקות. התחלתי את הטיול בארגנטינה. חשוב לציין שכחודשיים מתחילת הטיול גם צנחתי צניחה חופשית והתעלפתי אחרי שהמצנח נפתח וחזרתי לעצמי רק בנחיתה. חודש לאחר מכן הגעתי לברזיל ובנסיעה לילית שערכה 20 שעות בערך עישנו ג'וינט באחת ההפסקות. חזרתי לאוטובוס ונרדמתי. כשקמתי בעיר שאליה הגענו הרגשתי מסוחרר קלות אבל שתיתי מים ונחתי קצת וזה עבר. החברים שהיו איתי החליטו לחפש דירה לכולנו שבה נוכל לישון ואני בגלל התשישות החלטתי להישאר ולשמור על הדברים עד שכולם חוזרים. אחרי שמצאנו דירה כולנו עלינו לחדרים ושוב עישנו. ירדנו ביחד לאכול באחת המסעדות הקרובות והרגשתי שאני מתחיל לאבד את ההכרה. ביקשתי מחבר שייקח אותי לחדר ונשכבתי על המיטה ונרדמתי למשהו כמו 16 שעות. כשקמתי בבוקר כל עולמי השתנה. סחרחורות, שלשולים, חוסר תחושה במקומות שונים בגוף (בעיקר במצח ובאוזניים), כבדות, עייפות וטשטוש בראייה. ניגשתי לבית חולים והחליטו לאשפז אותי. אישפזו אותי 5 ימים במחלקה הנוירולוגית תוך כדי שהם עושים לי בדיקות דם MRI CT בדיקות לאוזניים ועוד כמה בדיקות שאני לא זוכר. עם הזמן המצב השתפר קצת והחלטתי להישאר בטיול אבל זה לא היה אותו דבר. כל הזמן הרגשתי מסוחרר וכבד ושאני ממש קם בכח מהמיטה. חשוב לציין שכשאני ישן הרבה אני מרגיש רע יותר וכשאני פעיל יחסית אני מרגיש קצת טוב יותר. חזרתי לארץ אחרי חודשיים והתחלתי בבירור הרפואי. היתי אצל גסטרולוג שעשה לי קונוסקופיה וגסטרוסקופיה. היתי אצל נוירולוג ששלח אותי ל BERA EMG MRI EEG. היתי אצל א.א.ג. ששלחה אותי לבדיקת שמיעה. ואפילו ניסיתי טיפולים אלטרנטיביים. אני חייב לציין שלא לקחתי סמים קשים ושעישנתי בעבר מהמריחואנה שעישנתי ביום לפני שהכל התחיל. האם עישון מריחואנה יכול לגרום לתופעות האלה? האם זה יעבור אי פעם? האם יש לזה טיפול? אולי אני בכלל סובל מחרדות שגורמות לי להרגיש את כל התחושות האלה? אשמח אם תעזרו לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל שנתיים
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2008רועי שלום,
כל הכבוד על כך שעזרת אומץ לספר. קיימת סבירות גבוהה שתופעות שאתה מתאר נובעות כתוצאה משימוש בסמים. לעיתים קרובות מאוד חומרים "קלים" גורמות לבעיות רציניות מאוד. שנתיים הינה תקופה מאוד ארוכה של סבל . עשית בדיקות ופנית לרופאים, אבל אתה סובל. לא כתבת מה אתה עושה בחיים (לימודים, עבודה, חברים וכו'). כמובן שיש לזה טיפול, נדרשת בדיקה מעמיקה ואבחון של מצבך על מנת לבדוק כיצד ניתן לעזור לך. ייתכן וטיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית – קוגניטיבית יכולה לעזור. הייתי מציעה לך לפנות להתייעצות אצל פסיכיאטר.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצות זעם מצד דייר
נטלי17/09/2008שלום הינני מדריכה חברתית בדיור מוגן ונקלעתי לבעיה מסויימת:אחד הדיירים הינו חולה סכיזופרניה שהבעיה המרכזית היא התפרצויות זעם בלתי נשלטות שיש לו כאשר דברים שנאמרים מצידי או מצד העו"ס אינם מקובלים עליו.הדבר מתבטא בצעקות רמות של קללות לעברנו שתוכנן אינו משמעותי כרגע אך מדובר בניבולי פה מאוד קיצוניים. ההתפרצות חלה אחת לשלושה שבועות בערך. ברצוני לדעת מה עלי, כמדריכה חברתית לעשות על מנת להעניק את הטיפול הראוי לפיתרון הבעיה הזו. האם פשוט להניח לו עד ההתפרצות הבאה?האם ליצור סוג של התנתקות ממנו ולידע אותו שההתנתקות באה כתגובה ישירה להתפרצויותיו?הוא נוטה לאחר ההתפרצות לבקש סליחה בכל פעם מחדש.הבעיה היא שהדיירים האחרים מושפעים בצורה מאוד לא טובה ונכנסים לחרדה למשמע צעקותיו ואחד הדיירים אף דואג שהוא יפגע בו פיזית.מה עלי לעשות ובאיזו גישה עלי לנקוט? בתודה מראש נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה לנסות לעזור לך
טומי פישר19/09/2008קראתי את מכתבך שוב ושוב ולא הצלחתי להבין את מהות הבעיה שלך - אני עוסק מזה כ-17 שנה ברפואה סינית קלאסית TCM ומכח עיסוקי זה אני יודע שבד"כ לא חשוב למתג את הבעיה אלא לפתור אותה - ברוח הדברים האלה, אני מוכן לנסות לעזור לך, כשהנושא הכספי הוא משני לחלוטין. אם נראה לך, שלח מייל ואצור אתך קשר טומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה.רוז15/09/2008
לפני כ6 שנים עברתי דיכאון לאחר מלחמה קשה בכדי לבחור את הכדור המתאים קיבלתי את האפקסור 75 מ"ג הרגשתי דיי טוב וכך המשכתי את הכדור כ 5שנים והפסקתי מפני שכדור זה כבר יצא מסל תרופות של קופת חולים מכבי. לפני כחודשיים חזר אלי הדיכאון (הסבל הנוראי הזה) הלכתי לפסכיאטר וקיבלתי את הוויפקס 75מ"ג כבר חודש וחצי שאני לוקחת את הכדור יחד אם לוריון ועדיין מצב הנפשי שלי לא יציב ,יש עדיין בכי ועצבות . שאלתי היא כמה זמן לוקח לכדור לפעול עד שהוא ניקלט לגוף, אני כבר חסרת עונים ורוצה לצאת מהדבר הנוראי הזה שאני לא מאחלת לאף אחד. אשמח לקבל תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2008רוז שלום,
לוקח מספר שבועות עד חודש (במינון הטיפולי) עד שהשפעת הכדור מורגשת במלואה. לדעתי עליך לדווח לרופא המטפל על מצבך ולבחון שוב את הטיפול. בנוסף, חשוב לציין שטיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעיל בהתמודדות עם דיכאון.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
רוז20/09/2008היי אירנה. הרופא המליץ לי לעלות את מינון הכדור מי 75 מ"ג לעוד כדור ,יחד אם כדור קסאנס,אך אני חוששת מתופעות לואי .איזו מן תרפיה את ממליצה לי לעשות? אשמח לקבל קצת יותר הסבר. ואם אני מעלה את המינון תוך כמה זמן יש שיפור? אני כבר מיואשת מהסבל הנורא הזה. אני כל הזמן בוחנת את עצמי איך שאני קמה איך יעבור עלי היום בקיצור כל הזמן מפוקסת אך ורק בעצמי,אין לי חשק לכלום. אשמח אם תתני לי המלצות בכדי לצאת כבר מהסיוט הזה . תודה מקרב לב על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל20/09/2008רוז שלום,
הסבר על התרפיה שהמלצתי לך מפורט בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477&s
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אירנה
רוז20/09/2008ראשית אני מודה לך שוב על התייחסותך. קראתי את הכתבה ואני יודעת שהכל אצלי בראש ,המחשבות השליליות,העצב,הבכי, אך תאמיני לי שזה הכל כפייתי אני מתה כבר להיות שמחה ושהמרץ יחזור אלי ,אין יום במהלך החודשיים האחרונים שעברו אלי ללא בכי וחוסר מצב רוח ירוד לגמרי. כמובן שאני מטופלת ע"י פסכיאטר ועדיין אין הטבה לכן שקלנו לעלות את המינון של הוויפאקס נכון לעכשיו אני סובלת ,ואין לי את הכוחות הנפשיים לסבל הזה. אני אשמח מאוד אם יש לך איזה המלצות או כל דבר אחר שאוכל לצאת מהסיוט הנורא הזה. ושוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב תרופות ו CBT
ד''ר אירנה נתנאל21/09/2008היי רוז,
אני ממליצה על שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית. CBT הינו טיפול ממוקד ויעיל. שילוב זה יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם מצבך.
.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCBT
רוז21/09/2008ושוב שלום לך מה הכוונה CBT ? האם פסיכולוג קליני או פסיכותורפיה יכולים לעזור? איך אוכל לברר על הטיפול שהמלצת לי עליו,יש לציין שאני חברת קופת חולים מכבי האם ידוע לך על טיפול כזה דרך הקופה או שזה פרטי. תודה לך מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCBT
ד''ר אירנה נתנאל22/09/2008CBT הינו קיצור של טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (Cognitive Behavioral Therapy). לא כול פסיכולוג קליני מומחה ל CBT. יש מטפלים שהם הוכשרו ל CBT. אין בקופות חולים CBT אך ישנן מרפאות פסיכיאטריות ציבוריות בהם עובדים מומחים לCBT. זהו טיפול קצר, יעיל ויחסית לטיפולים אחרים לא יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלקטרולטעליזה15/09/2008
אמא שלי בת 83 וסובלת מדכאון. קיבלה מהרופאה שלה כדורי אלקטרולט. למה משמשים כדורים אלו? האם הם מיועדים לפתרון בעיית דכאון? האם הם כדורים חזקים, מכיוון שהם גרמו לתחושה לא טובה, דפיקות לב והרגשת חנק? אודה על תשובתכם. עליזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2008עליזה שלום,
אלקטרולט משמש לטיפול בדיכאון. הוא שייך לקבוצת תרופות נוגדות דיכאון הנקראות תרופות טריציקליות. מטרתו לשפר את יכולת התפקוד, הוא ממריץ פעילות גופנית, משפר את התיאבון ומחזיר את העניין בפעילויות יומיות. דפיקות לב והרגשת חנק הן תופעות לוואי ידועות של הכדור,ולעיתים הוא יכול לגרום להפרעות מסוכנות בקצב פעימות הלב. יש לדווח על כך לרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחרדה שלא הצליחגלית14/09/2008
מיציתי את השימוש באפקסור 300XR . השינה לא טופלה כלל,סיפטומים גופניים של חרדה נשארו וישנו שיפור מועט. משעה 16:00 אני עייפה תשושה ורוצה רק להיות במיטה אין לי כח בידיים כאילו השרירים רפויים. תופעות הלוואי מורגשות יותר מההשפעה. אני עובדת ולאחר העבודה אני לא מתפקדת. אני אמורה להחליף טיפול ורוצה הכוונה. כבר טופלתי בSSRI וברמרון...ולא יודעת מה עכשיו... הדיכאון טופל. מה עכשיו יכול לעזור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחרדה שלא הצליח
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2008גלית שלום,
נראה שאת נמצאת במעקב תרופתי ואף יש מעט שיפור, דיכאון טופל וכו'. עדיין את סובלת מהפרעות בשינה וישנם סימפטומים גופניים של חרדה. אני מקווה שתמצאי את הטיפול התרופתי שיעזור לך להתמודד עם מצבך. חשוב לציין שמאוד יעיל לשלב תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).
בין היתר שילוב זה יאפשר לך לעזור לעצמך עד שימצא את הטיפול שיתאים לך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נידודי שינהקובי14/09/2008
ביומיים האחרונים אני סובל מנידודי שינה אני לוקח הלופר 5 מ"ג חצי כדור בבוקר וכדור שלם בערב וקלונקס 0.5 מדוע אינני יכול לישון מה קורה ? ולא הייתה לי תופעה כזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נידודי שינה
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2008קובי שלום,
לנדודי שינה יכולות להיות מספר סיבות (שינים במצב רוח, לחצים סביבתיים, גורמים ביולוגיים בגוף). ישנם תרופות שיכולות לעזור (פנה לרופא משפחה). בנוסף, ישנם מספר כלים וכללים שחשוב לדעת ולתרגל.קודם כול שחוב לציין מה לא כדאי לעשות: למשל, אם אתה מנסה להילחם בחוסר שינה ואף מתאמץ חזק כדי להירדם - אתה לא תוכל להירדם ותרגיש ערני ועצבני עוד יותר. כדי לעזור לעצמך יש להרפות, להשתמש בתרגילי הרפיה (הרפיית נשימות, הפריית שרירים, דמיון מודרך), להניח למלחמה בחוסר שינה ולהעסיק את עצמך בקריאה, האזנה למוזיקה, צפייה בסרטים. כשמרפים מהצורך להירדם - נרדמים יותר מהר.
תרגיש טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין רסיטל לציפרלקס 10 מ"ג?שירה14/09/2008
מה ההבדל בין רסיטל לציפרלקס 10 מ"ג? האם מותר לעבור מסיטל לציפרלקס ללא התיעצות פסיכיאטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין רסיטל לציפרלקס 10 מ"ג?
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2008שירה שלום,
לא עוברים מתרופה לתרופה ללא התיעצות עם הרופא המטפל. למרות ששתי התרופות שייכות לאותה הקבוצה (SSRI) בכול זאת יש הבדל בינהן. התאמת הכדור לאדם הינו תהליך מורכב, לא פשוט ומאוד אישי. יש להניח את ההחלטות למומחים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופה עם סםשושנה13/09/2008
שלום כיצד משפיע לקיחת כדור אינטומין 40 מ"ג אחד ללילה ולקיחת יום למחרת כדור חגיגת(סם) ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופה עם סם
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2008שלום לך,
שילוב תרופות עם סמים אסור בהחלט!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות וסחרחורותערן12/09/2008
שלוםרב אני סובל מחרדות מגיל 24 כיום אני בן 44 .במשך שנים רבות הצלחתי לתפקד ולעבוד כמעט כרגיל. מזה 4.5 שנים ישנה רגרסיה המלווה בסחרחורות חוסר שיווי משקל ועוד.למען הסר כל ספק עשיתי שוב בדיקות כולל ct בדיקות שמיעה ועוד.ניסיתי רופאים רבים פסיכיאטרים אבל ללא הצלחה יתרה בסוף הגעתי לפרופסור לפסיכיאטריה שבמשך שנה ניסה עלי כל מיני שילובים של תרופות במינונים גבוהים אבל לצערי ללא הצלחה.כרגע הוא רוצה לתת לי את התרופה נרדיל ממעכבי מונו אבל תרופה זו צריכה דיאטה מיוחדת ובנוסף ניקוי כללי של תרופות מסוג ssri שאותם לקחתי כבר שנים רבות במינונים שונים.עכשיו מה הבעיה הפסקתי את התרופות ואחרי בערך 7 ימים אני מרגיש זוועה, סחרחורות איומות תחושה כללית רעה זרמים בפנים ועוד. עכשיו מה אני שואל האם תחושות אלה נגרמו לי עקב הפסקת התרופות כלומר פתאום לאחר שנים רבות אין כרגע כלום שיאזן אותי או שזה תסמיני גמילה מהכדורים שהיו פאקסט 20 מג כפול 5 פעמים ביום ביחד 100 מג בתוספת ליתיום גם אותו מינון.או שזה בכלל המצב הכללי שלי שלא קשור לכדור זה או אחר.אשמח לחוות דעתך, ערן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות וסחרחורות
ד''ר אירנה נתנאל16/09/2008שלום לך,
צר לי על הרגשתך. סחרחורת וחוסר שיווי משקל, זרמים בפנים הם תופעות של חרדה. סביר להניח שזה קורה לך משום אינך מאוזן מבחינה תרופתית (זה לא התמכרות לכדורים). לעיתים נדרש זמן כדי למצוא תרופה מתאימה. עד עז טיפול התנהגותית - קוגניטיבי יכול לעזור לך להתמודד עם מצבך. אני מכווה שאתה נוטל תרופות בהתאם להנחיית הרופא ולא מפסיק תרופה על דעת עצמך.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למר גרינהאאס אנא התייחסותך!!!אלמוני07/09/2008
לפני כחודש בערך הייתי בוועדת נכות כללית לגבי מספר מחלות שיש לי הוועדה קבעה לי 49 אחוזים לצמיתות מבין המחלות הנני סובל מבעיה נפשית שנים רבות הייתי גם מאושפז בבית חולים פסיכאטרי וכיום הנני מטופל באופן רציף בבריאות הנפש בקהילה שליד ביתי אינני מתפרנס כבר מספר שנים הכנסתי הממוצעת בחודש היא כ-200 שקלים לפי דו"ח רואה חשבון הוועדה גרמה לי עוול לדעתי וגם לדעת הרופאה המטפלת בי בבריאות הנפש ניגשתי לרופא בכיר פרופסור-פסיכיאטר בעל שם המוכר ע"י בתי המשפט ובעל אישור לתת חוות דעת רפואיות משפטיות הוא קיבל ממני את כל המסמכים שבידי ובדק אותי מספר פעמים הוא גם הזמין את אישתי וחקר אותה לגבי בסוף החליט לתת לי 50 אחוז לצמיתות ורשם שאינני בר שיקום לפי סעיף 34 ה אני כיום כמעט בן 50 נשוי ואב ל-3 בנות רציתי להסביר שבוועדת נכות כללית קיבלתי רק 20 אחוז מתוך ה-49 אחוז על בעיה זו הגשתי ערעור לביטוח לאומי ואני ממתין מה דעתך אדוני הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר למר גרינהאווס מחר יש לי
אלמוני08/09/2008אם תוכל לענות לשאלתי מר גרינהאאוס מחר יש לי וועדת עררים בביטוח הלאומי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקט פסיכומוטורימישהי06/09/2008
מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי שקט פסיכומוטורי
06/09/2008כאשר אדם לא רגוע נפשית ופיזית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרונקסליאור06/09/2008שלום לאחרונה התחלתי ליטול אדרונקס 2 כדורים ביום ובסמוך להתחלת התרופה התחילה לי תופעת לוואי בקושי להגיע לזקפה האם ידוע על תופעת לוואי זו של אדרונקס? והאם היא חולפת? אני ניסתי כמעט את כל התרופות הנוגדות דכאון היה קושי בתפקוד מיני אבל לא של אימפוטנציה אני בחור בן 23 לא היו לי מעולם בעיות כאלה אני התחלתי לקחת אותה לפני שבוע בערך תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראדרונקס
06/09/2008ליאר שלופ
אדרונקס לא עושה כ"כ קשיים בתיפקוד המיני. זה נראה לי כתופעה חולפת. במידה והיא תימשך מעל 3 שבועות יש לשקול החלפת תרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה לפרופ' לאוןיבגני04/09/2008אני מטופל אצל נוירולוג באזור ירושלים אבל בעיקרון אני גר באזור השרון לא משנה אך אני כרגע הגעתי למצב הזה עכשיו בעיה היא לא מובנת לי! אצל רופא בירושלים אני בערך כבר 4 חודשיים והוא לא יכול לראות את כל עידכונים של רופא מישפחה שלי הוא כותב במערכת אלי אותה דבר רופא מישפחה שלי באזור השרון הוא לא יכול לראות מה כותב נוירולוג באזור ירושלים ולפעמיים הם חושבים שאני מישקרה עכשיו רופא מישפחה קבועה שלי הוא בחופשה והוא אמור לחזור עוד כמה ימים אבל אני נישאר עד אזה בלי ריטלין כמו אני מקבל אצל ניורולוג 20XR מי שום מה כתוב אצל רופא מישפחה שאני מקבל כבר חצי שנה בערך 20LA והוא לא רואה גם שאני נימצא בטיפול אצל רופא בירושלים כדורים אמורים להגמר לי מחר רופא מחליף את רופא מישפחה קבועה שלי הוא לא מוכן לירושם מה מקבל אלא מה הוא רואה במערכת ולא מעבר לזה אך אתם הייתם פוטרים את המצב שלי? ועוד שאלה אם אני לוקח כבר כמה חודשיים פעמיים ביום 20SR ופתיאום אני יחזור לקחת 10 מ"ג רגיל האם זה יכול לעשות עוד בעיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהודעה לפרופ' לאון
06/09/2008ליבגני שלום
אתה צריך למצוא דרך ששני הרופאים יבינו זה את זה. חובה.
ריטלים LA XR או רגיל הם אותם החומרים שהוכנו בשיטות שונות. הריטלין הרגיל פועל רק 4-6 שעות כאשר האחרים פועלים עד 18-20 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלמה מהתקף פסיכוטיעכשיואני03/09/2008מהו בעצם תהליך ההחלמה ממצב פסיכוטי?, תוך כמה זמן אמורים להיעלם הסימפטומים אם בכלל? אובחנתי כסובל מדיכאון פסיכוטי האם המצב הזה קבוע או ניתן לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהתקף פסיכוטי
ד''ר אירנה נתנאל04/09/2008שלום לך,
תהליך ההחלמה כולל הכחדה של תסמינים פסיכותיים, חזרה לשגרת החיים ולתפקוד ומניעה של התקפים נוספים. זמן ההחלמה שונה מאדם לאדם. טיפול תרופתי מקל מאוד ותוך מספר שבועות ניתן לראות שהסימפטומים הולכים ופוחתים. הטיפול המשולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעילה בהתמודדות בזמן ההתקף ובמניעה של התקפים נוספים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערבוב תרופותיהודה ע03/09/2008שלום רב, אני סובל מocd קשה מאוד אני משלב בטיפול שלי 2 כדרי קלונקס 4 כדורי פלוטין 2 כדורי קסאנגיס וכדור ריספרדל אחד וכל זה ביום אחד! אני סובל מלחצים אדירים מידי פעם ביום יום עקב מחשבות לא ברורות והזויות שאני לא מצליח להסביר ועקב מחשבות שהם אמורות להיות לא הגיוניות, אם היו שואלים אותי לפני שקרה לי מקרה שהוביל לחרדה וההתקפים, פתאום הפכו להגיוניות, אני לא שולט במצב כלל ואולי הן נראות לי הגיוניות בגלל שהן נחפרו לי בראש או בגלל שיש לי חוסר איזון כימי רציני במוח השאלה שנשאלת היא: 1. האם יש מצב שאני מאמין במחשבות ונדפקתי אולם אני יכול לבצע את הדברים בצורה יחסית רגילה בחיים למרות שהמוח שלי שטוף כל היום במחשבות אובססיביות לא ברורות בocd ואם כן אז מה עושים נגד זה...העניין משבש לי את כל החיים אני לא מצליח להסתדר ואני חושש מהכל ...והדבר הגרוע מכל שאני לא מצליח להתמודד עם זה 2. האם שילוב תרופות זה הוא תקין?! חשוב לציין שאני נוטל פלוטין כבר 4 שנים ואני חושש שמה התרופה לא משפיעה ולכן אני במצב כזה ירוד.... אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרערבוב תרופות
06/09/2008עניתי לך בפורום של חרדה ודיכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגשת מתח בפהיעל02/09/2008אני מרגישה מדי פעם מתח בפה, אני לוקחת פעמים מירו 30 מ"ג, האם יתכן שהמתח בפה בא כתוצאה מהכדורים שאני לוקחת או שיש לזה סיבות נפשיות, אני רוצה לציין שחוץ מהמתח אין לי עכשיו בעיות פסיכולוגיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרגשת מתח בפה
06/09/2008ליעל שלום
מתח בפה מאוד קשה להעריך. קיימת תופעה שנקראת bruxism. תופעה זו מגדירה מצב של תנועות לא שרירי הפה במיוחד בזמן השינה. האם זו התופעה עליה את מדברת. אנשים מתייחסים לזה כ אל חריקת שיניים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)