מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף בבקשה! סרוקסט והריוןחלי17/10/2008
אני בשבוע שישי להריון נוטל כשנה וחצי סרוקסט כדור 1 ליום ומרגישה מצויין. עדיין לא ניסיתי להיגמל מהתרופה מחשש שהחרדות יחזרו. שאלתי היא האם ההריון מסוכן יותר בגלל הכדורים אני ממש מודאגת ולא יודעת מה לעשות בבקה תשובה על הסיכונים לעומת יעילות התרופה האם יש בדיקות מיוחדות שעלי לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה! סרוקסט והריון
18/10/2008לחלי שלום
תתקשרי למכון ה טרטולוגי בבית החולים הדסה עין כרם-פרופ' אורנוי והם יענו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימבלטהjenny17/10/2008רציתי להתעניין האם תרופה סימבלטה ניחשבת בסל התרופות ואם לא כמה עולה חפיסה שלה ? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסימבלטה
18/10/2008ל jenny שלום
סימבלתא לצערי בסל התרופות רק לתסמונת של כאב. עלות היא 400-500 שקל עבור חפיסה של 30 כסורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדותאודליה17/10/2008שלום. נדמה לי שאני סובלת מהפרעת חרדה כלשהי. אולי תת קלינית אבל רציתי לפנות לייעוץ ותהיתי האם פסיכיאטר הוא המקום או שמא פסיכולוג יספיק. כל חיי הייתי פסימית, כשהכפתי לרעיה ואם לפני כ 4 שנים הנושא התגבר (יש לציין שגדלתי בצילו של אב ששמר עליי בצמר גפן ובכל פעילות שביצעתי ראה את הסכנות האפשריות והעביר לי את המסרים בצורה ברורה ולא קלה). כיום, אין לי שלא עוברת לי איזו שהיא מחשבה גרועה בראש כמו תאונת דרכים שבעלי משתתף בה, שהילד יפול בגן ויפתח את הראש, לא יקום משנת הלילה וכו'. אני כל הזמן מדמיינת איך אאלץ לחיות "בלי". מחשבות רעות בקיצור. אני צריכה לציין כי המחשבות לא מלוות אותי כל היום אבל בהחלט מגיעות כל יום. הן אינן מפריעות לי לתפקוד היומיומי, אינן גורמות לתופעות חיצוניות כמו הזעות וכו' אבל החלט משפיעות על מצב הרוח. אני מתפקדת כאמא במשרה מלאה + עובדת מנהלת במשרה מלאה + לומדת לתואר שני. והכל כביכול טוב בחיי. יחד עם זאת נדמה לי כי טיפול (כדורים?) יוכלו לעזור לי לשפר את איכות חיי. המלצתך? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות
18/10/2008למיכל שלום.
קודם תירגעי. לא נראה לי שאת סובלת מאיזה תסמונת קשה. יש לך כנראה נטייה טבעית לדאגנות יתר. תפני למטפל קוגניטיבי להערכה. באזור תל אביב את יכולה להתקשר ל 03-6962733 לקבל הכוונה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל בין ocdלבין סכיזורפניהאורי16/10/2008משהו מציק ובלתי נסבל עובר עליי מאז עישון חשיש חד פעמי מלפני ששה חודשים תחושות ריחוף וניתוק בלתי נסבלות אובחנתי כבר אצל פסיכיאטר בכיר ופסיכולוג קליני כחרוק מאוד מסכיזורפניה הבעיה היא שאני עבד למחשבות שלי זאת אומרתאני יכול לחשוב שמישהו מחכה לי למטה ורוצה לפגוע בי כמובן שאני לא מאמין בזה ואם יגידו לי את זה אני אצחק אך בכול זאת זה מלחיץ מאיים פוגע מדכא אותי או מחשבה שאנשים יכולים לעוף או שהבנינים מקבלים חיות נסגרים עליי או שהכול זה חולם והכול פה אשליה ואני לא באמת נמצא פה וזה מתבטא גם שאני יכול לשבת אם בן אדם וההרגשה כאליו אני במקום אחר מי זה הבן אדם הזה שמדבר איתי עכשיו נזכר בכול מיני אנשים שאני פוגש כמעט בכול יום והם נראים לי כחלום ויש לי גם תחושות געוגועים לאנשים ולדברים לא ברוררים אולי לילדות מצאתי את עצמי אתמול רואה בוב ספוג ונהנה מכול דקת צפייה המצב נהיה הזוי עזררווו נ.ב מטופל בציפרלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרההבדל בין ocdלבין סכיזורפניה
18/10/2008לסתם אחד.
תגובות שליליות לעישון סמים מאוד נפוצות. אתה צריך לדבר עם המטפל שלך ולדון על האבחנה שהוא נותן למצב. לא נראה שמדובר בסכיזופרניה אבל יש לך תופעות של חרדה ודבר שנקרא דריאליזציה. תתייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות אנטי פסיכוטיות - השפעה???מיכל16/10/2008בני בן ה-15 אובחן עם הפרעת אישיות גבולית מלווה בסכיזוטיפאליות, הוא קיבל ריספרדל 2 מ"ג ליום, הוא הגיב מאוד טוב לתרופה, לאחר שתקופה ארוכה הוא נמנע מלצאת מחדרו וללכת לבית הספר, ולהימצא בחברה. הבעייה שהוא העלה המון במשקל, החל לאכול כמויות גדולות. הפסיכיאטר החליף לו את התרופה בסוליאן 400 מ"ג כשהוא כרגע מתחיל בחצי כדור. מזה כשבוע שהוא נוטל את הסוליאן, יש נסיגה במצבו, זה מתבטא בהתנהגויות חריגות, כגון התקפי צחוק, התקפי זעם, ניבול פה(ניבול הפה היה לפני הריספרדל) , איום להכות אותנו, השלכת חפצים, ואפילו הרים יד על אדם הקרוב אליו. מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות אנטי פסיכוטיות - השפעה???
18/10/2008למיכל שלום
את צריכת להתיעץ בדחיפות עם המטפל של הבן שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהדן15/10/2008שלום אני לוקח זיפרקסה וסרוקסט ורציתי לדעת אם אני יכול להשתמש באלכוהול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופות ואלכוהול
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2008דן שלום,
שימוש באלכוהול ונטילת תרופות אסור בהחלט!!!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה.דינה15/10/2008פסיכיאטר אבחן את בעייתי כ- OCD לא "נקי" (ללא טקסים), לוקחת כיום 2 כדורים רסיטל במינון 40 מ"ג יחד. במקביל עקב נפילות במצב הרוח המליץ להוסיף 2 כדורים 25 מ"ג של סרוקוול. (לדעתי מקריאה על מאניה דיפרסיה באינטרנט הייתי במצב מאני) . כיום לאחר חודשיים וחצי בערך של שימוש בסרוקוול ולאחר החלפת תרופה של ציפרלקס 40 מ"ג ברסיטל 40 מ"ג שוב סובלת מימים רבים של דיכאון, חוסר תיאבון, שינה לא רגועה, בכי ללא הפסקה ופחד מתמיד מה יהיה הלאה הסוף איתי , מיואשת , חסרת כוחות ובא לי לי רק להיעלם לישון ולא לקום יותר. מה עושים? אני חסרת אונים ומיואשת מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני חרד למה שעושים לך
עודד15/10/2008OCD, מוטב שתמצאי פתרונות להתמודד עם הבעיה של הכפייתיות, בנתיים לפי מה שאת מתארת את כבר על 3 תרופות שונות חלקן מסוכנות ביותר ויובילו לסימפטומים נוספים ולהחמרה במצבך לטווח הארוך ויקשה יהיה לפתור את הבעיה שעומדת במקור, בדרכים פשוטות ויעילות וללא כימיקלים. בתודה עודד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפני לעזרה אצל
עודד15/10/2008מגן לזכויות אנוש, הם יתנו לך אלטרנטיבות, עושה רושם שהורסים לך את החיים עם תרופות על גבי תרופות ומידע שגוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעודד שאיני יודעת מיהו?
דינה16/10/2008אתה כותב לי שהורסים אותי עם תרופות, תאמין לי שגם אני נגד תרופות אך לפעמים יש מצבים וסימפטומים שמחייבים טיפול תרופתי, המצב הנפשי משפיע על הגוף ויש תופעות לוואי לא מעטות ובלתי נסבלות. אשמח לקבל ממך תגובה כיצד בכל זאת ניתן לשקם את המצב ודפוסי החשיבה השליליים שמשבשים לי את החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאפשרויות העומדות בפנייך
עודד16/10/2008הן בלתי מוגבלות, אחד האלמנטים החשובים לשמוע דעות שונות, אך אין אף אדם שיודע טוב יותר מה טוב בשבילך חוץ ממך, את צריכה להחליט בעצמך כיצד לשנות ולשפר את מצבך, התרופות הן לא פיתרון נכון לדעתי, לצערי אין מערכת שלמה שמבוססת על המדע שאני מאמין בו ולכן לא תמצאי בתי חולים או מוסדות מבוססי עודד בתחום הנפשי, אם זאת יש לא מעט אפשרויות, התחילי להשקיע בעצמך, למדי שיטות מדיטציה, פעילות ספורטיבית נכונה, למדי את נושא התזונה ולמדי את עצמך לאכול נכון ובריא ככל האפשר, אוכל טרי, מאוזן טבעי, חפשי קבוצות פעילויות והדרכה והכירי אנשים חדשים שיעזרו לך בדרך חלקם סובלים מבעיות שונות כמו שאת מתארת, למדי את עצמך אט אט להיגמל ולא להיזדקק לתרופות, אל תחששי ואל תגדירי לעצמך בראש שאת סובלת מהפרעה או מחלה כזאת או אחרת, אל תתני לרטוריקה הפסיכיאטרית להנחות את דרך המחשבה שלך למעגלים לא נכונים, פירצי אותם לימדי גם את הצד השני והשלישי והרביעי, לא רק את אותה רטוריקה פסיכיאטרית. למדי את עצמך במצבים שאת מרגישה חסרת אונים או כואבת או חרדה לצאת מהמצב אם באמצעות יציאה מהבית סיבוב הליכה נשימה של אויר, אם באמצעות אנשים ופעילויות, אם באמצעות מסא'ג אמבטיה חמה ומרגיעה, ואם באמצעות חומרים טבעיים מאיכות טובה, כגון תה ירוק מרגיע, כוס קפה, למדי את עצמך להיגמל מהרגלים רעים, חפשי את המקומות והמחשבות שמובילות אותך לבעיות שלך ונצחי אותן, ניצחון הרוח על החומר, ייעוץ ועזרה ואנשים מקצועיים יכולים לעזור, התרחקי מאלו שרוצים הרבה כסף לכי לאלו שהם צנועים ולא לאלו שיטיחו בך את הרטוריקה הפסיכיאטרית הלוך וחזור או אלו שרוצים לעזור תמורת כל מיני תנאים, נניח דתיים תמורת חזרה בתשובה, סיינטולוגים תמורת הצטרפות לכת וכו' וכו', מצאי את אלו שיכולים לעזור לך ולחזק אותך, למדי את נושא התרופות שעליו את נמצאת לעומק כולל לשמוע גם את קולות הקיצונים ביותר בצד השני כנגד הפסיכיאטריה, כשם שהפסיכיאטרים הם קיצונים, למדי עשרות דרכים והמון כלים להתמודד עם כל מחשבה שלילית או בעיה, למדי את עצמך כיצד בצורה נכונה להתנקות מהתרופות ולהתייצב, וכיצד לנצח את השד הפנימי שאומר: יש לי בעיה משהו לא בסדר איתי, אל תחששי ממה שאנשים חושבים או אומרים עלייך , זה לא צריך להשפיע על חייך ועל הבחירות שלך, תהיי שקולה ועבדי עם ההגיון ופחות עם האמוציות והרגשות לעומת זאת היי קשובה לרגשות ולאמוציות ותני להם חופש, תהני ממה שאת, יישות מורכבת אנושית ומופלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעודד
דינה16/10/2008היי עודד. קודם רציתי לומר לך שאתה גרמת לי לרגע להרגיש ממש טוב ומעודדת מכל מה שאתה כותב. איך מגיעים אליך? האם אתה שייך לגוף כלשהו ואיך אני משיגה טיפול קבוצתי/פרטני בעלות נמוכה . תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמח אם עזרתי
עודד17/10/2008בכנות זה הכל תלוי בך ורק בך, אני לא מייצג שום גוף, ואישית איני יכול לעזור לך, תפעלי בשביל עצמך וזכרי את עצותיי, מצאי את האנשים שיכולים לעזור יש כאלו הרבה, לכי להרצאות פתוחות בנושאים שהמלצתי תזונה, ספורט איזון טבעי, טיפולים אלטרנטיביים בחרי את מה שמתאים לך העשירי את ידיעותייך, אני אישית יודע כיצד לעזור לעצמי, טופלתי בחומרים אנטי פסיכוטיים אובחנתי כסכיזופרן בעל כורחי, נפגעתי מהטיפול העלתי במשקל, אני אישית התגברתי כבר כמה פעמים על הבעיות האלו, חזרתי למשקל המקורי של הגוף, עשיתי ספורט, הפסקתי עם תרופות, נגמלתי מהן, למדתי להיגמל מכל הרגל רע כולל סיגריות, למרות שחזרתי לאחרונה לעשן אני יודע כיצד להפסיק, אני עובד 7 ימים בשבוע כמעט מרבית היום על מנת להגיב ולכתוב באינטרנט ללא הכנסה נגד שחיתות, שקרים של חברות הסלולר, נגד פסיכיאטריה ונגד גופים נצלנים שונים ובמטרה להעלות מודעות לכיוונים נכונים של ספורט תזונה ואורך חיים נכון, אני ספורטאי בעברי, האמת שאני עובד יותר קשה מרוב הפסיכיאטרים האלו. אני מקווה שתצליחי לשנות את מצבך, בנוגע לגמילה מהתרופות לא למהר, לעשות באחריות ולהתייעץ גם עם רופא וגם עם אנשים שהצליחו לעשות את זה, זה צריך לבוא עם מעטפת של פתרונות אלטרנטיביים כמו שציינתי, אנרגיות חיוביות ואושר ניתן להשיג דרך התחברות לאנשים הנכונים שינויים באורח החיים לאורח חיים שגורם לך להרגיש טוב עם עצמך, יותר ידידותי לסביבה, ופחות מושפע מדברים שליליים, יחד עם פעילויות חברתיות כגון ריקוד תנועה ופעילות אירובית. שני דברים שאת כבר יכולה להתענין בהם ולעשות אלו תרגילים מתיחות שיחרור העצמות הגפיים והשרירים וגם מדיטציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כל רע להתייעץ עם רופאים רגילים
עודד17/10/2008שאינם פסיכיאטרים, על כל צעד ושעל, יש רופאים כאלו שעוזרים לאנשים להיגמל מהתרופות. יש לעשות את זה עם מעקב רפואי כלשהוא, מאחר שזה לא תמיד קל ופשוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרטאזפיןמיכל15/10/2008שלום רב, שמי מיכל בת 24 שותה מרטאזפין 4 שנים בעקבות דכאון וחרדות התחלתי עם 30 מ"ג ובמהלך השנים הרופא שהייתי אצלו העלה את המינון בעקבות תקופה לחוצה ולא חיובית . ל38 מ"ג ולפניי חודש בערך המינון עלה שוב ל 45 מ"ג בעקבות חזרתו של הדכאון והחרדות במינון נמוך יחסית ממה שחוויתי לפניי ששתיתי את הכדורים. בנוסף, יש לי מחשבות טורדניות שהתגלו בתקופת הבגרות שלי (17) שבאות וחולפות ע"י חשיבה חיובית אני מצליחה להפסיק את ההפרעה. לפניי חודשים חוויתי שוב דכאון וחרדות באופן שוטף (לא באותה רמה שהייתה לי לפניי 4 שנים) והעלו לי את המינון במיון נפש בבי"ח לכדור וחצי לאחר העלת המינון הרגשתי טוב וכעבור 3 שבועות של איזון מוחלט (עברתי גם דירה למקום יותר טוב מאיפה שגרתי קודם) הופיעו שוב מחשבות טורדניות/כפייתיות שגורמות ללחץ רב ולחוסר איזון שאלתי היא האם זה בגלל שהעלתי מינון? או שאני צריכה להלחליף כדור כי שמהלך השנה חוויתי מספר פעמים תקופות של חוסר איזון. תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמרטאזפין
18/10/2008למיכל שלום
כאשר תרופה טובה מפסיקה להיות יעילה מספיק מעלים את המינון אבל גם מחזקים אותה עם תרופה מקוצה אחרת. תבדקי עם המטפל שלך על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי לפני חודש וחצי כתבה על חקר המדני15/10/2008וח ורשום שם שתיהיה ב10 שנים הקרובות תרופה לסכיזופרניה ?האם זה נכון והאם יש מחקרים בקשר לתרופה כזאת? כי אני לא רואה את עצמי ממשיך ככה בחיים עם המחלה הקשה הזאת? ואם לא ב10 שנים הבאות אז מתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני עדיין מחכה לתשובה . מישהו??
דני16/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי לפני חודש וחצי כתבה על חקר המ
18/10/2008לדני שלום
כל הזמן המדע מתקדם. סכיזופרניה קרוב לודאי לא מחלה אחידה ויהיו עבורה יותר מפתרון אחד. מאוד מקווה שזה אהיה פחות מ 10 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אכילהנעמה15/10/2008בולימיה- איזה עוד כדור חוץ מפרוזק ונגזרותיו הרבות, יכול לעזור להפחית דחפים לבלוס ודיכאון נלווה? אציין שאני בולימית 6 שנים, טופלתי בפלוטין- עד 3 ביום- וניסיתי פריזמה..הפסקתי לקחת כי זה כבר לא השפיע בכלל והכל החריף למרות שעדיין לקחתי אותם..אני תוהה אם קיים כדור "TAILOR MADE" לטיפול בבעיות כמו דיכאון+בולימיה+אפילו קצת OCD... ציפרלקס? סרוקסט? רדוקטיל? טופמקס? מה הכי מוצלח ע"פ מחקרים? אני יודעת שאני חייבת אבחון, וגם אעשה זאת, אבל עד אז אשמח לשמוע כיוון כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפרעת אכילה
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2008שלום לך,
כדאי לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך הטיפול תרכשי כלים ומיומנויות של שליטה בהפרעת האכילה בהווה וגם לטווח הארוך. שילוב זה הוכיח את עצמו מבחינה מחקרית כגישה הכי יעילה בהתמודדות עם הפרעות אכילה.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי ב CBT
נעמה16/10/2008וזה לא הצליח עבורי..היינו גם עם אנורקסיות מה שלא נראה לי, ותמיד הרגשתי שונה מבין כולן, גם הבולימיות, כאילו שמצבי יותר חשוב וחמור משל כולן שם...לא גמרתי את הטיפול בהצלחה. לא ענית לי על השאלה בקשר לסוג כדור..מה מומלץ ע"פ מחקרים- אני לא מבקשת מרשם- רק חוות דעת מקצועית מעולם הפסיכיאטריה, לא כולל CBT תודה אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות אכילה
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2008חשוב להבהיר שאני לא רופא ותשובתי מבוססת על ניסיון עבודתי וידע מקצועי ומחקרי. נהוג לטפל בהפרעות אכילה בטיפול תרופתי הדומה לטיפול אנטי דיכאוני / אנטי חרדתי. כלומר SSRI / SNRI
כאשר מטופלות שסובלות מאנורקסיה כמעט ולא מגיבות לטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאטלתיסמי14/10/2008האם מצב של דיכאון וחרדה שמתמשכים לתקופה של ארבע חודשיםם דכאון חולף וחוזר וחרדה מתמדת כול היום כוללים פחד מלצאת החוצה מחוץ לבית בלי מחשבות רדיפה ושאאני יוצא מהבית אני מרגיש שהכול זר לי הכל משונה לי כמובן שאני מציאותי מאיין תחושה של ריחוף וניתוק מהעולם כאילו העולם הזה לא קיים וכאילו אני לא באמת שם תחושות אימה ופחדים חזקים מדבר לא ידוע למשל אני יכול לשוחח עם אמי ולא להקשיב לה בכלל ואני מרגיש כאילו הקול שלה נכנס לי לאוזן בצורה אחרת כאילו הוא לא נקלט לי טוב במוח אני יכול להסתכל על תמונה ולפ]חד בלי שום סיבה חשוב לציין כי אני מדבר לעניין עונה לעניין לא מדבר אפילו פת שטות לא מאמין לשום מחשבה מקסימום לכפייתי שרק מעצבן אותיע ולא מפחיד אותי למשל מחשבות רדיפה אני יודע שזה לא קיים אבל המחשבה מעצבנת אותי ולא נותנת מנוחה יש לי מעיין תחושוטת דה זה וו וגעגועים לדברים לא ברורים תחושה של כמה שניות ונעלם לחוץ רוב הזמן מחייך לאנשים אבל נשרף מבפנים חוסר תקווה יאוש לא הייתי אומר הסתגרות אני מדבר בעבודה עם אנשים מועם המשפחה אבל עם החברים ניתקתי כול קשר עקב החרדות ולא הדכאון זה לא שלךא בא לי זה פשוט מהחרדה הקשה מרגיש לפעמים שאני משתגע כאליו אני הולך כול שניהה להזות או לשמוע קולות והאוזן שלי מוכנה לכל דבר גם סוג של חרדה אני יכול לראות את אימי מתאפרת או שסתם הדלת פתוחה אני מתחיל להלחץ בלי שום סיבה השאלה בגדול האם זו יכולה להיות סכיזורפניה ואין לי שום סימינים פסיכוטיים להיפך אני מאוד שפוי ומציאותי דיבור מאורגן או שזה יכול לנובע מהחרדות אמשח לקבל תשובה עם טיפתצ ההערכה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל14/10/2008סמי שלום,
כדי לענות על שאלתך נדרש אבחון מעמיק. אך בכול זאת אנסה להתייחס למכתבך. זה לא נראה סכיזופרניה. תופעות שאתה מתאר דומות לדהריאליזציה שאופיינית למצבי חרדה. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם מצבך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ק ערןסמי14/10/2008האם שיש לי מחשבות כאילו עוקבים אחריי אבל אני לא מאמין בזה כאילו אם תגיד לי שזה לא נכון אני יגיד לך נכון זסה שטויות אך זה מטריד אותי בכול זאת האם זה מחשבה טורדנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל14/10/2008זה יכול להיות מחשבה טורדנית אך זה דורש בירור מעמיק יותר.
חג שמח,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני חולה נפשאיציק13/10/2008לשיפוטכם" 1:הכל מוזר לי מרגיש שאני זה לא אני הרגשה מנתוקת מכולם 2:התקפות חרדה קשות מאוד מסתגר בבית 3דכאון בלתי נסבל מלווה בסחרחרורות אי שקט נפשי כולצ היום בתנועה עם הידים 4 מחשבות מפגרות כמו למה יש בני אדם למה מיצירים אוכל איך הבן אדם הזה חי דברים דפוקים 5מחשבות רדיפה שאני לא מאמין להם זאת אומרת רק המחשבה על המחשבה מפחידה אותי לדוגמא מחכה לי אדם למטה כדי לפגוע בי אני לא מאמין בזה אך זה מפחיד אותי לא יודע למה יש לציין שהמצב הזה קיים גכבר שלושה חודשים עם הפרעות בשינה באכילה בעבודה ביציאה חברים הכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשתדל להתגבר על הפחד
עודד13/10/2008פשוט אל תפחד אל תיתן למחשבות להטריד אותך, פנה לעזרה, לא אצל האנשים האלו שיסכנו את החיים שלך , הפסיכיאטרים, פנה לקבוצות מדיטציה ספורט ודאג לתזונה יותר טובה ולבריאות תתחזק, קרא באינטרנט על אנשים שמרגישים ומתארים את מה שעובר עליהם ומצא עצות טובות איך הם שיפרו את המצב שלהם, השתדל להתרחק מהפסיכיאטרים, אלו העצות הכי טובות שאני יכול לתת לך בשלב הזה, אפשר להשתמש בכמה פיתרונות טבעיים כהרגעה, יש פסיפלורה, יש תה ירוק, גם קפה שחור יכול לעזור ולהרגיע. השתדל לא לעשן יותר מדי סיגריות, אם אתה מעשן סיגריות. טיפול פסיכולוגי יכול לעזור, פשוט התרחק מהכימיקלים של הפסיכיאטרים, הם מסוכנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
איציק13/10/2008ידוע לך אם אני חושב לדוגמא שמיהשהו מחכה לי מחוץ לבית איך אינני מאמין לזה כלומר אני יודע שאף אחד לא מחכה זה סכיזורפניה או מחשבה טרדנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך קפצת לסכיזופרניה?
עודד13/10/2008מחשבות כאלו מטרידות הרבה אנשים בימינו, אני לא ממש יכול לעזור לך דרך כאן, אמרתי לך מה אתה יכול לעשות שתף אנשים שאתה בוטח בהם במה שעובר אלייך, פנה לעזרה לא פסיכיאטרית, גם לעמותה לזכויות האזרח והמאבק לכפייה הפסיכיאטרית יש להם כלים לעזור לך ולהפנות אותך למקומות שיעזרו לך בלי שתתדרדר מטה במערכת הפסיכיאטרית לעבר תגובות אחרות שאתה יכול לראות בדף הזה של אנשים שנפגעו מהטיפול הפסיכיאטרי הלא נכון והלא מדעי והשקרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל14/10/2008נראה כי אתה עובר תקופה קשה וכי אתה במצוקה. זה לא המקום ואין די אינפורמציה על מנת לאבחן את מצבך אך אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר בהקדם כי הוא יוכל להקל על ההתמודדות הקשה שאתה עובר כל יום ע"פ התאור שלך.
חג שמח,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון לפסיכיאטריםעודד13/10/2008מדובר בשקרנים פתולוגיים מהמעלה הראשונה, שקרנות פתולוגית יכולה להתפתח מכמה סיבות: 1. רוע לב 2. הגנה מערכתית מפני טעויות והשלכתם על האחר. 3. לשקר לעצמך, עיוורון מטופלים יקרים אל תאמינו לכל מילה של אלו, הם שקרנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמחקרים מוכיחים
עודד13/10/2008אנשים שנפגעו יותר מפסיכיאטריה היו אנשים חלשים יותר עם פחות חברים ובעיקר מרקע סוציו אקונומי נמוך, השאלה לפסיכיאטרים: מדוע אנשים בעלי רקע סוציו אקונומי נמוך יותר הם אלו שגומרים בצורה הכי קשה יותר אצלכם במערכת. התשובה או יותר נכון התשובות לא איחרו לבוא, האמת גם לא איחרה לבוא, אנחנו נטפלים לחלש, החלש הוא העכבר הכי טוב לניסויים שלנו, בבקשה אסור שהם ידעו הם יכנסו לפסיכוזה מיד אם הם ידעו באמת מה עומד מאחורינו. גם את האור והמאניה ניקח מהם כי זה מאוד מסוכן, זה מאוד מסוכן, לא ניתן להם כלים אמיתיים להתמודד עם מה שקורה ועובר עליהם, לא ניתן לתהליכים טבעיים לקרות ולאזן נעצור את זה עם ברגים כימיקלים, ניתן להם כלים ויחד עם זה מכות פסיכיאטריות ו"תרופות", חבל שהמאניה שלהם תוציא את כל האור הזה שבא להביס אותנו, בוא ניקח את זה מהם. פסיכיאטרים - מתחבאים מאחורי המחלת נפש שלהם עם כסף ומערכת כוחנית. פסיכיאטרים - מחלת הנפש עוד תגיע אליכם, אתם לא חסינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעודד
ד''ר ערן ואדים הראל14/10/2008חבל שזו החוויה שלך מהפסיכיאטריה.
חג שמח,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD מבקש עזרהאלרן12/10/2008שלום, סליחה על הניסוח הארוך אני אדם בן 24 ,אובחנתי לפני 4שנים כסובל מOCD, ואת זאת גיליתי בזמן התמודדות עם משבר זהות מינית , ניתן לי סרוקסט במינון 1 וחצי לאחר פגישות מול פסיכולוגים שהרגשתי כי אינן מועילים לי ,החלטתי ללמוד להתגבר לבד נרשמתי למכללה לרפואה משלימה כ3 שנים שבמהלכם הפסקתי ליטול כדורים ,חוויתי חיבור עוצמתי לעצמי ואף התחלתי לטפל בתלמידי שנה א במכללה , לצערי לפני כשנה נטלתי אקסטזי במסיבה ומאז כאילו כל מה שלמדתי מופנה נגדי ,ואני משעבד עצמי ונאבק כל יום בקונפליקט אחר ברמה הרוחנית (צמחונות ,זיהום כדור הארץ וכ"ד,) עד לרמה שאני שולל את זכותי להתקיים . אני שם לב שמדובר בOCD חזרתי ליטול סרוקסט כדור וחצי אך אני מרגיש כי הוא מקהה את החושים עכשיו שיניתי לרסיטל אני מרגיש הרבה יותר קליל וטבעי אך יש החרפה במחשבות אובססיביות 1-האם אני צריך שוב ללמוד 3 שנים ע"מ להתגבר על הOCD -אם בכלל ניתן (ללא כדורים)? 2- האם רסיטל בכלל מתאים לOCD כי ע"פ תחושתי אני שמח אך מופצץ מחשבות .? הפסיכיאטר שפגש אותי אמר תבחר מה שאתה רוצה כל הכדורים אותו דבר (רסיטל פקסט סרוקסט) 3- אני מתחיל ללמוד השנה פסיכולוגייה קרימינולוגייה -האם אדם הסובל מOCD יכל להתעסק בתחומים אלו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאלרן
ד''ר ערן ואדים הראל14/10/2008רסיטל היא תרופה בשימוש ל- OCD אך דרושים מינונים גבוהים. כמו כן, טיפול פסיכולוגי ב- CBT יכול מאוד לעזור. אין מניעה לעסוק בכל תחום ברגע שה- OCD מאוזן.
חג שמח,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם עצבניים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)