פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך טיפול-התלבטות
    דניאל
    21/09/2008

שמי דניאל,חיילת משוחררת,רוב שירותי הצבאי טופלתי ע"י פסיכיאטרית בocd,חרדות הפרעות שינה ודיכאון,הפסקתי את הטיפול על דעת עצמי-גם התרופתי (אני יודעת שזו הייתה החלטה שגויה) וכרגע אני זקוקה לעזרה שוב. שאלתי היא, במידה ואני פונה לפסיכיאטר מטעם קופת החולים האם זה נרשם בתיק הרפואי שלי? איך זה יכול להשפיע על קבלת עבודה בעתיד,לימודים וכד' (אני מעוניינת לעבוד בתחום הפסיכולוגיה ואוליאפילו להתגייס למשטרה) האם זה יכול לפגוע בסיכויי להתקבל? אל מי אני יכולה לפנות כדי לקבל תשובה,אם אפשר בצורה אנונימית.... תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך טיפול-התלבטות

הוספת תגובה

• תשובה לדניאל

ד''ר ערן ואדים הראל
    22/09/2008

א. חשוב שתקבלי טיפול טוב ב- OCD כי זה ישפר מאוד את איכות החיים שלך.
    ב. בקופות החולים סודיות רפואית נשמרת אלא אם כן את חותמת על ויתור סודיות עבור גוף מסויים במידה והוא דורש זאת ממך לשם קבלתך לעבודה.
    ג. זה שאת סובלת מ- OCD לא משפיע על קבלתך לאוניברסיטה או ללימודי פסיכולוגיה. לגבי המשטרה אינני יודע מה הדרישות שלהם.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בהליכה
    ירון
    20/09/2008

שלום, שמי ירון ,בן 25 , חולה בסכיזופרניה . אני מקבל טיפול משולב של ריספרדל 4 מ"ג וזריקת קלופיקסול דפו 200 מ"ג , החל מדצמבר 2007 . בתחילת הטיפול הגבתי ברעד קל האופייני לפרקינסוניזם והוסיפו לי זריקת פלקסין . עכשיו , לאחר תשעה חודשים של טיפול , אני גם הולך עם צעדים קטנים ביותר . אני פשוט לא יכול ללכת כמו שצריך . ניסיתי פרטאן בהמלצת נוירולוג ליום אחד וזה עשה לי שלשולים כבדים . מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בהליכה

הוספת תגובה

• הפרעות בהליכה

20/09/2008

לירון שלום
    גם ריספרדל וגם קלופיקסול יכולים לגרום לפרקינסוניזם. עליך לבדוק עם רופא החלפת טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז על איזו תרופה אתה ממליץ ?

ירון
    20/09/2008

לקחתי זיפרקסה 15 מ"ג בעברי וזה השמין אותי ב17 קילו . סרוקוול אני פוחד לקחת מפאת כאבי בטן עזים ורגישויות בעיכול שזה עלול לגרום לי . וגאודון , שמעתי שזה מגביר הזיות לכמה אנשים שלקחו את התרופה . (גם כאבי לב , יש לי צניחת מסתם מיטרלי ,MVPׂ ) .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול משולב
    שלומית
    19/09/2008

שלום, אני בת 37, היום הייתי אצל פסיכיאטר משום שכבר למעלה משנה אני מקבלת ציפרלקס ועדיין יש לי חרדות. החרדות שלי עוסקות בעיקר בפחד שלי ממות , אני כל הזמן חושבת שיש לי התקף לב (מרגישה סימפטומים פיזיים) ואני עומדת למות וחושבת מה יהיה על ילדיי... אני אם לשנים בני 7 ו 9 . הפסיכיאטר ביקש שאתחיל בנוסף להכפלת הציפרלקס (20 מ"ג במקום 10) לקחת גם קלונקס. אני חוששת מכדורים ממכרים ורוצה לקבל חוו"ד נוספת . הסביבה הקרובה שלי טוענת כי אני חייבת להתגבר ללא תוספת הכדורים ושאני "יעבוד על עצמי" בכוחותי בלבד ואתחיל לעסוק קצת בפעילות גופנית שתשפר את המצב?. אודה לחוו"ד נוספת.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול משולב

הוספת תגובה

• טיפול משולב

20/09/2008

לשלומית שלום
    התוספת עליה המליץ הפסיכיאטר מאוד מקובלת. אני לא מכיר אותך לכן לא יכול להביא דעה בנושא של "תתגברי על עצמך". הרבה פעמים טיפול פסיכולוגי עוזר לחזק את הדימוי העצמי ואת הדרך אנו מתמודדים עם החיים. זה מאוד יכול לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפר גרינאהוס
    אתי
    19/09/2008

השבוע הבחנת את אחותי כחולת סכיזופרנית יש לי כמה שאלות שלא שאלתי היא החלה לקבל התרופות שלושה ימים וברצוני לדעת איך עלינו לנהוג כאשר ברצונה לצאת מהבית בפתאומיות ובשעות לא שגרתיות. . שאלה שניה האם עליה להיות מטופלת גם עם פסיכולוג בתודה מראש אתי 0528329692 היות ויש לנו בלגן עם היציאות המוזרות והמסתוריות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפר גרינאהוס

הוספת תגובה

• שאלה לפר גרינאהוס

20/09/2008

לאתי שלום
    פורום לא ממש מקום לשאלות אישיות אבל אגיד לך שעל חולה לא מרוסן צריך לשמור. להסתובב בלילות לא מוביל לדברים טובים. התרופה תפעל מוך 1-2 שבועות. טיפול פסיכולודי יכול לעזור לה ולמשפחה. אפשר דרך הקליניקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס
    אמיגו
    19/09/2008

אם בולעים 5 כדורי קלונקס יכולה להתעורר בעיה? (0.5 מיליגרם)

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס

הוספת תגובה

• קלונקס

20/09/2008

לאמיגו שלום
    לא בריא לשתות כמות כזו של תרופה. בדרך כלל לא קורא דבר אלה עם נרדמים ועושים תאונה. השאלה היא מה מוביל את האדם לבלוע כמות גדולה יותר של תרופות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופים תעזרו בבקשה
    ל
    18/09/2008

לאח שלי יש שמועות- הוא שומע כאילו אומרים לא דברים מוזרים ו "רואה" אפילו אנשים שמרגיזים אותו. הוא כל היום יושב בבית כי פוחד לצת החוצה. מקבל ציקלודול נגד שמועות ושרואה אנשים לא אמיתיים. הוא כבר 10 שנים במצב הזה האם יש איזהו טיפול שיעזור לו

לקביעת תור
    סגירה
    רופים תעזרו בבקשה

הוספת תגובה

• רופים תעזרו בבקשה

20/09/2008

למ שלום
    לפי התיאור אחיך סובל מסכיזופרניה. לא ברור איזה טיפול הוא מקבל. מהלך הסכיזופרניה יכול להיות מאוד קשה ואז אין תגובה לטיפול או הרבה יותר טוב עד כדי לאפשר שיקום וחיים כמעט רגילים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אדמיניסטרטיבית
    עופר
    18/09/2008

היום צלצלתי למוקד ביטוח לאומי ומסרו לי שהתיק שלי הועבר לאחר וועדת ערר נכות כללית למחלקת שיקום מה יקרה לאחר שיסימו לטפל בתיק במחלקת שיקום?הם אמרו שהתיק אמור לחזור למחלקת נכות כללית אולי אפשר להסביר לי בקצור את התהליך ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אדמיניסטרטיבית

הוספת תגובה

• שאלה אדמיניסטרטיבית

20/09/2008

מתנצל אך לא מכיר את התהליך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי התחלת טיפול
    אילן
    18/09/2008

שלום לכם,אני גבר בן 32 ,התקף חרדה לפני 4 חודשים( הסתבר שהיו כמה קטנים כ3 ,בשנים שלפני אך קטנים וללא בעיות שינה חמורות כמו עכשיו,)הומלץ ציפרלקס 10 מ"ג ע"י פסיכיאטר . לא לקחתי מחשש מהתופעות לוואי והסתפקתי באלפראליד מדי פעם שעזר לשינה ורמוטיב לפני כחודש. בימיםהאחרונים הקושי להירדם גבר והאלפרליד נלקח לפני השינה על בסיס יומי (4 ימים), פסיכיאטר אחר שעימו נפגשתי אתמול, המליץ להמשיך עוד כחודש עם הרמוטיב וליהעזר " בקסנגיס" כדור אחד לשבועיים כדי להקל עליי קצת ואז לרדת ל"אלפרליד " במינון הדרגתי כפי שרשם. קראתי על הקסנגיס ו - רציתי לשאול האם הוא ממש מסוכן לתקופה כזו והאם הגמילה ממנו קשה מאד או סבירה? והאם הדרך נראית לכם נכונה? עברתי טיפול התנהגותי קוגניטיבי וללא ספק קל לי יותר במשך היום אך זה לא קרוב להיות אני מבחינת ,חדות מחשבה, כח וחשק לצאת עם אנשים

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי התחלת טיפול

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי התחלת טיפול

20/09/2008

לאילן שלום
    קסנגיס ואלפרליד הן אותם תרופות עם שמות אחרים. רמוטית יכול לעזור לשינה ולדיכאון קל אך לא מומלץ נגד התקפי חרדה. ההפסקה מקסנגיס יכולה להיות קשה מאחר ומתרגלים לתרופה. אבל בירידה מאוד הדרגתית בדרך כלל אין קושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף לשאלתי מאתמול הייתי רוצה לדעת
    אמיגו
    18/09/2008

האם קלוקנקס משמין?

הוספת תגובה

• בנוסף לשאלתי מאתמול הייתי רוצה לדעת

20/09/2008

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרוקטיל וראיה
    אורן
    17/09/2008

התחלתי ליטול תרוקטיל כנגד חרדה. לאחר כמה ימים התחלתי לראות מטושטוש בעין ימין, האם יתכן קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    תרוקטיל וראיה

הוספת תגובה

• תרוקטיל וראיה

20/09/2008

לאורן שלום
    טרוקטיל יכול לגרום לקשיים בראיה. תתייעץ עם הרופא מיידית אם לא חייבת להיות תופעה מסוכנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלקס
    טלי
    17/09/2008

שלום אני אם חד הורית בת 38 במשך כמעט שנה לקחתי ציפרלקס בעזרתה של רופאת המשפחה שלי שעברה השתלמות בנושא. אין ספק שהתרופה עזרה לי, בעיקר עזרה לי לישון הרבה יותר טוב, וכן שיפרה את מצב הרוח שלי. ביום שבת האחרון הפסקתי על דעת עצמי לקחת את התרופה, הרגשתי שמצב הרוח אמנם יציב אבל אני חסרת אנרגיות ומצב רוחי ירוד לעתים קרובות. אני ממש לא רוצה להגדיל מינון או לחילופין להחליף לתרופה אחרת וביומיים האחרונים אני שוב ישנה לא טוב ואף סובלת מסיוטים. מה לעשות? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת ציפרלקס

הוספת תגובה

• הפסקת ציפרלקס

20/09/2008

לטלי שלום
    על תעשי התחלות או הפסקות של תרופות על דעת עצמך! צ'פרלקס צריך להפסיק לעת תוך 2-3 שבועות וגם יותר מזה. לפעמים המצב שהוביל למתן התרופה חוזר וצריך להחליט האם לחדש או לא את הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריזמה וקלונקס
    אמיגו
    17/09/2008

שלום, רציתי לדעת אם ניתן לשלב פריזמה 20MG אני לוקח 2 ביום = 40MG רציתי לדעת אם ניתן לשלב את זה ביחד עם קלונקס 0.5 בכמות של 1 או 2 ליום.. והאם תופעות כגון כאבי שרירים הרן רגליות וכמוני האם זה גורם להתמכרות, או לחלופין יכול ליצור ביעות גופניות?

לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה וקלונקס

הוספת תגובה

• פריזמה וקלונקס

20/09/2008

לאמיגו שלום
    התשובה לכל השאלות שלך היא "כן", אבל צדיך להרחיב. אני ממליץ לך לשוחח עם הרופא שלך על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי בעיות שונות
    יולי
    17/09/2008

שלום אני בת 24 ואני מטופלת במרפאת מתדון קצת יותר מ 5 שנים לא נגעתי בסמים יותר מ4 שנים ומאז שהפסקתי עם הסמים והתייצבתי על מינון המתדון התחלתי לשבת הרבה בבית איבדתי חשק לעשות דברים ולתפקד ביום יום, התחלתי לאכול הרבה מתוק ועליתי במשקל, ניתקתי קשר עם הסביבה עד שבסוף הפסקתי לצאת מהבית מרצון. לפני 4 שנים המצב השתפר הכרתי את החבר שלי והתחלתי לתפקד מצאתי עבודב ולפני שנתיים וחצי עברנו לגור ביחד. בהתחלה היה בסדר אבל כעבור זמן מה שמתי לב ששוב אין לי חשק לצאת מהבית הפסקתי ללמוד נהיתי חלשה ותשושה ואיבדתי כל רצון לטפל בעצמי אפילו דברים כמו לצאת לקנייות או ללכת לרופא נראים לי קשים מדיי ואני תמיד דוחה את זה כמה שאפשר, כאילו אין לי מוטיבצייה לשום דבר. בשנה האחרונה המצב התדרדר נכנסתי לשיגרה של עבודה\בית חוסר רצון לפגוש אנשים (אפילו לטלפון אני כמעט לא עונה) ,נהייתי עייפה כל הזמן ואפילו התחלתי להמנע מלהביט במראה פשוט אין לי כח להתמודד עם דברים. בנוסף לזה בשנה האחרונה התחיל לי מצב מוזר שקורה לי במרווחי זמן לא קצובים (זה יכול לקרות כל יום יומיים במשך שבוע שבועיים ואז להעלם או סתם כך מדי פעם) זה קורה בדרך כלל כשאני מתעסקת בדברים שלא דורשים חשיבה כמו שטיפת כלים, מקלחת או כשאני מתארגנת לאן שהו, התחושה באה בבום מבלי שאני שמה לב ונורא קשה לי לתאר את זה השמיעה שלי כמו משתנה ונראה שכל רעש נשמע שונה ומוזר אפילו הקול שלי נשמע שונה, יש תחושה של רעש וניתוק בראש ושל בילבול וחלום וגם נדמה לי שכל צליל שאני שומעת (למשל מוזיקה או אפילו הקול שלי) נשמע מצד אחד רגיל אבל התחושה של הצלילים היא תחושה של בהילות ממש כאילו כל צליל שאני שומעת צועק ויש גם תחושה של פאניקה. אני מצליחה להתנהג רגיל ואני מודעת שמשהו לא בסדר ואני שולטת בעצמי בדרך כלל אני פונה לחבר שלי ומנסה לדבר איתו הוא אומר שהוא לא מבחין בשום שינויי חיצוני חוץ מזה שאני נראית קצת מבולבלת ומבוהלת התחושה היא כאילו הכל מתעוות ובו בזמן אני לא יכולה להבחין מה לא בסדר כי הכל כאילו רגיל אבל מרגיש אחרת ויש תחושה של דחיפות לעשות משהו או פשוט לרוץ. המצב הזה נמשך בין כמה דקות לרבע שעה לא יותר וכמה שלא אתאר את זה אני פשוט לא מצליחה להסביר את התחושות האלה במדוייק. אני לא יודעת אם זה קשור לדכאונות הרופא במרפאת המתדון רשמה לי רמוטיב זה קצת עזר לדכאון ולא יותר היתי רוצה לדעת מה הבעיה אצלי והאם אני צריכה לפנות לעזרה מקצועית מחוץ למרפאה שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שתי בעיות שונות

הוספת תגובה

• שתי בעיות שונות

20/09/2008

ליולי שלום
    נשמע שבנוסף להתמכרות את גם סובלת מדיכאון ו התקפי חרדה. רמוטיב יכול לעזור לדיכאון קל אבל אין לו השפעה על ההתקפי חרדה. נגדם את זקוקה לתרופות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זועקת לעזרה
    אורנה
    16/09/2008

אחי בן 37 שנים. מזה כ-3 שנים הוא הפסיק לתקשר איתנו. הוא כל הזמן שם את ידיו על אוזניו. אני מניחה שהוא שומע קולות ורעשים ופעם אחת כששאלתי אותו מה הוא עושה הוא ענה שהוא מדבר עם חבר בטלפון. הוא מתעוות ועושה תנועות לא רצוניות בגופו ובידיו. הוא לא מסוגל לפגוש את הורי פנים מול פנים. כשהם בבית הוא נמצא למטה ברחוב עד שהם נכנסים לישון אןו יוצאים מהבית כדי לאפשר לו להיות בבית לאכול לנוח ולהתקלח.באחת מהפעמים הוא חיכה שהורי יצאו מהבית כדי שיוכל לצאת מחדרו מבלי להתקל בהם וכשהם בוששו לצאת הוא השתין בשקיות וקשר אותם והשאיר אותם בחדרו. כמובן שלמרות שיש לו תואר שני הוא לא עושה כלום. הוא מצליח לתקשר רק בטלפון ומשוחח עם הורי באמצעי זה. הוא טוען שהוא לא יכול לראות את אמא שלי כי היא חונקת אותו.הוא תקיף מאד ונוטה להתרגז במהירות ולצעוק.וחושב שכולנו חייזרים שרוצים להזיק לו. הוא טוען שהוא מסתובב עם טלאי צהוב וכל העולם החיצוני נאצים שרוצים להרע לו. תקופה מאד ארוכה לפני כן הוא לא מצא עבודה במה שרצה לעבוד וטען שכולם מתנקלים לו. ובעבודה אחרת הוא לא מוכן לעבוד כי הוא שווה יותר ולא ישפיל את עצמו.הוא ממשיך לשלוח קורות חיים כדי להתקבל לעבודה. כמובן שפנינו לפסיכיאטרים ולבתי חולים בבקשת עזרה אך התשובה שנעננו שכל עוד הוא לא מסוכן לציבור ולא לעצמו לא ניתן לעשות דבר. אנחנו מיואשים. הורי אנשים מבוגרים וחולים שמוצאים עצמם מטיילים ברחובות כל היום.כרגע הוא מטופל ע"י הורי אך בעוד מס' שנים כשהורי לא יהיו בחיים אין לי מושג מה יקרה איתו. הוא חושב שכולנו השתגענו וכמובן שלא מסכים לראות רופא.כואב לי מאד שאנשים כמוהו פשוט נזרקים בלי שום טיפול. חברה יעצה לי לתת לו תרופה שנקראת רספרידל באוכל או בשתיה ללא ידיעתו ואני נוטה לחשוב שאולי זה יחזיר אותו למציאות ואז אפשר יהיה לתקשר איתו ולשכנע אותו לקבל עזרה. האם אפשר להשיג את התרופה? והאם זו דרך שאפשר לנסות להציל אותו? אף רופא לא מוכן להגיע אלינו כדי לנסות לאבחן אותו. אולי אפשר לצלם אותו בתגובות שלו וכך לקבל איבחון ללא ידיעתו.הוא הצליח לסבך את הורי עם הוצאה לפועל בגלל חוב שלו לבנק .סירב לשלם כי טען שהפקידה בבנק החליטה לפגוע בו ובאמצעות מכתבים שונים שכתב לרשויות ולמשטרה הוא יצליח לסלק אותה. מחכה לתשובה ועזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    זועקת לעזרה

הוספת תגובה

• זועקת לעזרה

20/09/2008

לאורנה שלום
    את מתארת אחד מהמצבים הכי קשים ומורכבים בפסיכיאטריה: מצב של אדם שהוא חולה ביותר אבל לא מכיר בזה וחושב שהבעיות הן חיצוניות ולא שלו. האבחנה נשמעת מתאימה לסכיזופרניה. ריספרדל הינה אחת מהתרופות שיכולה לעזור במצב כזה. הקושי הוא לתת אותה. בישראל אסור לתת לאדם תרופות נגד רצונו אלה עם קיימת הוראה של הפסיכיאטר המחוזי. התיאור שלך יכול להוביל להוראת בדיקה כפויה. אפשר להתקשר לפסיכיאטר המחוזי האזורי ולבדוק אים אפשר להזמין דרכי ביקור בית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנקות ההלופר מהגוף דחוף !!!!!!!!!!
    קובי
    16/09/2008

תוך כמה זמן הלופר 5 מ"ג מתנקה מהגוף ? לקחתי רק 4 ימים חצי כדור בבוקר ובערב כדור שלם

הוספת תגובה

• הלופרידול

עודד
    06/10/2008

מינון של 5 מ"ג יצא לך מהגוף בתוך 24 שעות התופעות לוואי ירדו בצורה משמעותית, אם אתה מאוד סובל גש מיד לקבל אינפוזיה זה יקל על הבעיה, תופעות הלוואי שימשכו לעיתים גם כמה ימים עד שבוע יהיו יותר חלשות וכמעט לא מורגשות, אחרי שבוע שלם לא יהיו יותר תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה