מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסיכיאטר פרטי צמוד יש דבר כזה?יאנה22/07/2015
אני סובלת מחרדה, דיכאון, והתקפי פאניקה.
עברתי הרבה רופאים פרטיים, הרבה כסף, טיפול הולם לא נמצא
בחול יש מרפאות פסיכיאטריות פרטיות שכוללות אשפוז והשגחה יומיומית עד למציאת הטיפול הנכון
אינני מעוניינת בבית חולים ציבורי
וגם לא נראה לי שיאשפזו אותי שכן אני לא מהווה סכנה לא לעצמי ולא לאחרים
האם בארץ ישנן קליניקות פסיכיאטריות פרטיות שכוללות אשפוז?
האם יש קלניקות שכוללות ניטור יומיומי עד שמוצאים טיפול שעובד?
אני טיפוס עם מליו שאלות בעיו ותופעות לוואי
אין לי בעיה לשלם אבל אני רוצה ליווי סופר צמוד
ולא ביקור של שעה פעם בשבוע
הצעות? רעיונות? המלצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי דעתי
אריק24/07/2015לא מכיר מרפאות פרטיות אבל לא קשה לברר דרך רופאים פרטיים או לשאול בקופ''ח.
לי נראה שהלחץ והאו סי די מדבר מגרונך. מקווה שתרגישי טוב. המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטר פרטי צמוד יש דבר כזה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/07/2015אין טיפול באישפוז פרטי..
אפשר להיות במעקב אינטנסיבי..
שווה לישקול בדיקה גנטית להתאמת טיפול פסיכיאטרי.
פרטים באתר שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלו תופעות שמזכירות מעי רגיזמימי21/07/2015
שלום רב ,בת 48 ,בריאה , עם גיל המעבר החלו תופעות שמזכירות מעי רגיז ,קיבלתי מודאל 50 מ"ג פעם ביום , האם זו תרופה שמתאימה גם למי שאין רקע פסיכיאטרי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/07/2015פחות מומלצת.
במינון זה אכן יש השפעה מרגיעה.
עדיף לישקול טיפול הרגעתי טבעי, כגון:
קלמנרבין, וואלריאן..
או לנסות
אנטי היסטמין, כגון פרוטיאזין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה , אחשוב על אפשרות אחרת
מימי04/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו ליבבקשה21/07/2015
מישהיו שאני מאד אוהבת נפל לדיכאון עמוק.
לא מכן לטפל בזה בשום דרך.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תמיד יש מה לעשות
שמוליק22/07/2015שלום רב.
אינני רופא.
אני מבין ומזדהה עם הכוונות הטובות שלך, אבל לא תמיד יש מה לעשות.
לא ניתן לכפות על מישהו טיפול בניגוד לרצונו אא"כ הוא נמצא במצב פסיכוטי והוא מסוכן לעצמו או לסביבתו.
התופעה של אנשים שסובלים ממצוקה נפשית ואינם מוכנים להודות בכך ואין צריך לומר שהם אינם מוכנים לטפל בבעייה.
אני אומר את הדברים משום שלפני שהיה לי אישפוז כפוי, זה היה המצב; לא היה עם מי לדבר...
אמנם, יש צדק רב בכך שהאשמתי את הסביבה. בסופו של דבר, אני נמצא עכשיו במקום שמבין שקשה לשנות את הסביבה ומה שנותר לעשות הוא להתמודד עם המצב עם הקילקולים של הסביבה במקום לחכות לאיזה קסם שיעצב את הסביבה כפי שאני רוצה.
אמון של המטופל במטפל הוא תנאי הכרחי לטיפול, וגם בטיפול כפוי - זו המשימה הקשה ביותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתדה על התגובה
בבקשה22/07/2015אבל לא כל כך הבנתי מה אתה מנסה להגיד-שהאשפז הכפוי עזר לך ?
לגביו,זה הענין הוא מאוד מודע למצבו אבל לא רוצה שןום עזרה
מה בככככל זאת ניתן לעשת?
ניסתי בכל מיני דרכים לעורר אותו אבל זה עוזר מעט מאוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שלא הבנתי נכון.
שמוליק23/07/2015שלום רב.
מה שעזר לי, זה שבסופו של דבר יכולתי לתת אמון במטפלים; יש מטופלים שמגיעים לאישפוז כפוי, ולא נותנים אמון במטפלים, ועד שהם לא נותנים אמון - לא ניתן לעשות כמעט כלום, והם נופלים לסחרור של שיפור במצב שמאפשר שחרור, ואחרי השיפור במצב הם משתחררים, המצב חוזר ומתדרדר כי הבעייה לא באמת טופלה וחוזר חלילה.
אם האדם מודע למצבו - זה כבר יותר טוב; כשאדם מאשים את כל העולם ואומר שהוא בסדר וכולם לא - אין יותר מדיי מה לעשות.
יכול להיות שהסירוב לקבל טיפול נובע מחשש מההשלכות לעתיד, או שהיה בעבר ניסיון לטפל שלא הלך טוב - ואם זה המצב, אז אולי ניתן לעמוד על הטעות.
האם ידוע לך מה הסיבה שהוא אינו מוכן ללכת לטיפול?
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזרו לי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/07/2015לגייס חברים ומשפחה ולנסות לשכנע שוב..
באם יש עדות למסוכנות, מומלץ לפנות מיידי, לרופא משפחה, רווחה וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
בבקשה08/08/2015אין עדות למסוכנות
אבל אין לי אפשרות לגייס משפחה וכו'...כי אין לו כמעט ומי שיש לו ,אז אני לא מכירה אישית .אני יכולה לקחת את המספר מהסלולרי שלו-אבל אני לא בטוחה אם זה יעזור.אבל מה שבטוח-הוא ינתק איתי כול קשר...
הוא אומר שזה בגלל התקופה הקשה שהוא עובר ושזה יעבור..
אבל אני לא רואה שזה עובר-להפך אפילו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט לשחרר אותו לנפשו...
יהודית03/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבחור לא רוצה עזרה
יהודית03/08/2015אף אחד לא יכריח אותו .כל טוב !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאותך צריך לשחרר מהפורום!
הידד לגראס03/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוף שכמותך, תתבייש לך !
שמוליק04/08/2015אם תשובותיי אינן לרוחך אתה מוזמן שלא לקרוא אותן.
איני זקוקה לאישור שלך. בחור צעיר, אתה תתן לי את הכבוד המגיע לי ! חוצפן !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהודית סתמי תפה.
שים04/08/2015העצות שלך מסריחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בחורה חמודה
הידד לגראס05/08/2015וכן העיצות שלך סופר מסריחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה שוטף כראוי את הפה שלך ?
שמוליק06/08/2015שלום רב.
אינני רופא.
מבקש מכם בכל לשון של בקשה שתעשו מאמץ לכבד אחד את השני, גם אם אינכם מסכימים אחד עם דעותיו או תשובותיו של השני. מוטב שכל אחד מאיתנו יוציא אנרגיות חיוביות לשם שיפור עצמו ובריאותו ולא לשם פגיעה חלילה באחר, שהרי ככלות הכל, חלקנו בעלי רגישות יתר לפגיעות אישיות כגון אלו שנרשמו כאן.
אז אנא מכם, חישבו שנית לפני שאתם כותבים תגובה, וזיכרו, כמאמר נשיא המדינה : בצד השני ישנו בן אדם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהודית, עליתי עלייך
שמוליק06/08/2015שלום יהודית.
את התגובה הזו את כתבת!
איך אני יודע?
פשוט מאוד, בתגובה שהכותרת שלה "חצוף שכמותך, תתבייש לך !" שאת כתבת אותה פתאום זה השתנה מ"יהודית" ל"שמוליק".
אני בהחלט בעד שחברי הפורום יכבדו זה את זה, ואת דעותיהם השונות, אבל אני לא כתבתי את ההודעה הזו.
מידי פעם, מישהו עושה שימוש בכינוי שלי, אבל כנראה שזה מעיד שאני מישהו חשוב; אחרת לא היו עושים את זה...
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה חשובה ששכחתי לציין...
שמוליק06/08/2015למרות שציינתי לעיל שנראה כי יש מי שאני חשוב בעיניהם, אף על פי כן עדיין אינני רופא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבחורה סובלת כאן מפיצול אישיות קשה
הידד לגראס08/08/2015יש לזה כדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האנטי-דיכאוניות החדשה ברינטליקסבסטיאן21/07/2015
במה שונה האנטי-דיכאונית הזאת משאר האנטי-דיכאוניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האנטי-דיכאוניות החדשה ברינטליקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/07/2015מנגנון הפעולה, מולטי מודאלי , פועל במספר ערוצי השפעה.. ולא רק סרוטונין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון והשפעת קלונקס- הפרעת חרדהיאיר21/07/2015
שלום. אני בן 33 סובל כרונית מהפרעת חרדה GAD + הפרעת פאניקה.
אני מטופל קבוע בתרופות:
VIEPAX XR 150 MG בבוקר
CLONEX 2 MG בלילה
ישנו שיפור ואני מתפקד סביר מאוד.
למרות הטיפול התרופתי "המכובד", בסיטואציות בהן אני צריך לעמוד מול קהל ולדבר יש לי סימפטומים גופניים של רעד בידיים, רעד בקול, מחנק בגרון ובלבול ומבוכה.
1. מדוע תחת טיפול תרופתי במינון לא מבוטל אני עדיין סובל מהתופעה?
2. האם הוספה נקודתית של קלונקס 0.5 מ"ג כשעה לפני האירוע תעזור משמעותית?
3. האם פיזור הקלונקס על פני היום (1 מ"ג בוקר+1 מ"ג לילה) מתאימה יותר לטיפול בחרדות או שאין שוני בלקיחת כל המינון יחד בלילה היות ומדובר בכדור שהשפעתו היא כ-24 שעות אם לא יותר.. ???
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אלי22/07/2015אני לא רופא. אם תיקח קלונקס לפני אירוע מלחיץ של דיבור לפני קהל למשל אפילו חצי מיליגרם כדור ורוד זה יועיל לך בזמן האירוע.
אם אתה לוקח קלונקס בערב והאירוע הוא בבוקר זה לא יעזור.
קלונקס מגיע לשיא ההשפעה שלו די מהר .
אני לא יודע אם אתה יכול להוסיף עוד קלונקס לפני אירוע מלחיץ אם באותו היום בערב אתה לוקח ממילא קלונקס.
קלונקס כדור ממכר ועל מנת להפסיק איתו תצטרך לעבור תופעות גמילה.
כנראה שעשו שיקול של הרע במיעוטו והחליטו לתת לך כל יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון והשפעת קלונקס- הפרעת חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/07/2015הפיתרון האמיתי - שיחות, כגון CBT.
ניתן לשיקול דרלין , מרופא משפחה ( לשלול ביות לחץ דם, אקג לב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון...
אני29/07/2015קלונקס רק מחמיר חרדה ויתרה מזו ממכר.
התרופה עובדת לזמן מוגבל ולאחר השפעתה חווים התקפ חרדה עז או אפילו פאניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב וצמרמורת מוחאולה21/07/2015
שלום רב,
הייתי מטופל כשנה באסטו ועקב תפקוד מיני שנפגע
התחלתי בהמלצת הרופא לקחת רמוטיב בהתחלה 250מג
כאשר התחלתי להרגיש זרמים קלים בראש וכאשר לקחתי 500 מג
זרמים או לפי איך שראיתי שמכונה "צמרמורת מוח" החל "לתקוף" חזק יותר כאשר תזוזת ראש או עיניים גורמים לכך לקרות ..זו אינה תחושה נעימה. האם ייתכן שזה בגלל הרמוטיב?? עלי לציין כי במקביל להתחלת הרמוטיב הורדתי את מינון האסטו (שבוע ראשון חצי כדור שבוע שני יום כן יום לא)
אודה לתגובתכם בהקדם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב וצמרמורת מוח - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/07/2015לא ברור עם עדין יש שילוב אסטו ורמוטיב.
בהחלט ייתכן תופעות לוואי, במיוחד בשילוב תרופה נוספת ואו תוספי מזון הכולל חלבונים.. טריפטופאן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בנתרןסילביה20/07/2015
קיבלתי שנים ---כ7 שנ כדור רסיטל 40מג לאחרונה עקב ירידה בנתרן בבדיקות הדם
הוחלט לרדת ל20מג או לחלופין לקחת כדור לוסטראל שאלתי אם רסיטל 20 מג יכול לשפר את מצב הנתרן
בתודה מראש -- סילביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בנתרן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/07/2015לא בהכרח שישפר.
ירידת נתרן משני ל SSRI
בעייתי , יש לשקול לשנות טיפול ואו מעקב רופא משפחה צמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחסון תרופהאביב20/07/2015
שלום רב
אני סובל מ ocd ומטופל אצל פסיכיאטר שנתן לי כדור בשם סרנדה 100 מ"ג...עכשיו רציתי לשאול איפה עדיף לאחסן את הכדור?...כי רשום בהוראות שעדיף לאחסן מתחת ל 30 מעלות...אבל מה זה אומר?...האם אצלי בחדר בארון זה בסדר?...או שעדיף במקרר?...כי בינתיים היא מונחת אצלי בארון בחדר...אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחסון תרופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015לא צריך מקרר..
מקום קריר, מוצל..
הכי חשוב לא בשמש, חשיפה לקרינה..וחום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק בשביל לחדד את זה...
אביב20/07/2015אז אצלי בחדר בארון בגדים או בארון מטבח זה בסדר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי בחדר בארון זה בסדר?
אביב03/08/2015?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות חרדהש20/07/2015
שלום!
לפני שבע שנים בהריון בני בכורי התחלתי להרגיש דופק מהיר ותחושת עילפון.
במהלך ההריון ובשנים אלו ביצעו לי בדיקות מקיפות אך מצאו רק טכיקרדיה ללא שום בעייה נוספת.
לפני שנתיים איבדתי את ההכרה וביצעתי בדיקות באישפוז יום וגילו לי מחלת אדיסון
והתחלתי לקבל 2 סוגים של סטרואידים: הידרוקורטיזון 20 מ"ג ליום וחצי כדור אסטונין.
בנוסף אני שותה אלטרוקסין 900 מ"ג שבועי בגלל תת פעילות של בלוטת התריס מזה 13 שנים.
אני נוטלת דרלין 160 מ"ג לרעידות בידיים.
בעקבות המחלה והקושי לקבלה התחלתי לקחת כדורים לחרדה בעקבות דופק מהיר,תחושת חום בפנים,רעידות,בכי.
אני כבר שנה וחודשיים מנסה כדורים: ציפרלקס 15 מ"ג,פלוטין 40 מ"ג,סרנדה אך ללא תועלת מלבד השמנה.
לאחרונה הייתי אצל פסיכיאטר שהמליץ לי לקחת 3 כדורים של פלוטין ויחד איתם קלונקס לשבוע ואחרי שבוע להישאר עם הפלוטין ולהוסיף וויפאקס.
התופעות לוואי נוראות: הזעות בצורה בלתי רגילה,בחילות.
התדירות של הדופק המהיר עלתה.
אני נואשת השאלה היא האם הטיפול שאני מקבלת הוא עבור התסמינים הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015שילוב SSRI + SNRI לא מומלץ
(פלוטין + וויפאקס)
המריב הגופני מהווה אתגר טיפול ויכול להשפיע מאוד
על האיזון הנפשי ותופעות הלוואי..
ממליץ על יעוץ נוסף, דעה נוספת ואו לישקול אישפוז יום
לשם איזון תרופתי.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות מהדור הישן?יונתן20/07/2015
האם לתרופות נוגדות דיכאון מהדור הישן (טריציקליים) יש סיכון גבוה יותר של פיתוח תלות או התמכרות בהשוואה לתרופות מדור החדש? (ssri) הרופא רשם לי נורטילין האם יש סיבה לחשוש מפיתוח תלות או התמכרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות מהדור הישן? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015להתמכרות : לא.
סיכון גדול יותר לתופעות לוואי, שינוי לחץ דם, קצב לב, מעקב רופא משפחה, אקג לביקורת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ssri Vs snriהידד לגראס20/07/2015
כידוע,אחת מתופעות הלוואי הכי נפוצות בקרב אנשים הנוטלים ssri היא עייפות כרונית ותשישות במהלך כל היום וקשיי שינה..
האם לתרופות מקבוצת ה snri יש את אותן תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ssri Vs snri - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015הרבה פחות, בגלל המרכיב NORADRENALIN , יש השפעה מעוררת וחיובית.. במקביל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ודיכאוןדנה19/07/2015
שלום,
סובלת מטרומבוציטופניה אימונית.
נטלתי בעבר ציפרלקס והפסקתי מכיוון שסוג הכדור משפיע על עיכוב פעילות טסיות או משהו בסגנון...
כרגע אני ממש מרגישה צורך לחזור לטיפול תרופתי, והשאלה שלי היא האם ידוע על כדור לחרדה שאינו משפיע על פעילות טסיות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ודיכאון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015קבוצת SSRI באופן כללי משפיעות..
יש צורך ראשית להעריך את מרכיב החרדה, אבחנה, חומרה , מאפיינים ועוד.. ואז לישקול תרופות אחרות.
ניתן לשלב טיפול נוגד חרדה טבעי ..
ניתן לישקול טיפול בשיחות, CBT
במקרים קשים, נוגדי פסיכוזה או מייצבי מצב רוח, מאוד תלוי בקליניקה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסטילטיל18/07/2015
למשהו יש חוות דעת על התרופה ציפרלקס?
איך מגיבים בשבועים הראשונים ואיך מרגישים אחרי השבועים איך זה משפיע על החרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015תרופה שעובדת יחסית מהר..
חשוב להתחיל מינון נמוך ככל שניתן , שעות קבועות, לאחר אוכל.
השפעה לאחר 3 שבועות בדר'כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלוהים הוא רשעאנונימית18/07/2015
זבל של ''אלוהים'' .אני שונאת את הרשע הזה . הדבר הזה פשוט שטן רשע שכולו רוע !!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודקת ....
שמוליק18/07/2015בדיוק כפי שכתבת זבל של 'אלוהים' ! לא מבין את אלה שמאמינים ברשע הזה .הוא הביא לי כל כך הרבה חולי שאני שונא את הרשע הזה .פשוט רשע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיפה החוצפה?
שים19/07/2015מאיפה באה חוצפתכם לחשוב שאילו אלוהים היה קיים אז הוא היה מתעסק בכם בכלל
באמת אתם חושבים שזה כל עניינו?
אם אלוהים אכן קיים ספק רב שאחרי אלפי שנים ימשיך להתעסק באנושות שרובה מורכבת מחלאות
בטח הוא כבר יצר יצורים אחרים איכותיים יותר.
העולם לא סובב סביבכם.
אכלתם חרא וגם א .. זה החיים suck it up .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשונא כל מה שקשור ליהדות .
אתאיסט20/07/2015ולדת בכלל..........בעיקר היהדות כולה רוע ושקרים 'האלוהים' הזה פשוט לא קיים !! ואם משהו קיים בעיניי היהודים המטומטמים האלה זה נבלה שטן רשע שפשוט יורק עליהם מלמעלה ! זה ה'אלוהים' שלהם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהודי מסריח תאכל אתה חרא
יהודים מסריחי26/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב, זה לא שמוליק הרגיל
שמוליק20/07/2015שלום.
אינני מעוניין להיכנס לדיון הזה, כיוון שאני מעדיף שלא להתעסק עם שאלות של דת.
אני רק מבקש שלא לייחס את התגובה הזו אליי. זה פשוט לא אותו שמוליק שבדרך כלל כותב בפורום.
אם כבר היה איזה דיון שלדעתי הוא ראוי, אז אולי זה בעניין, שהרבה פעמים היו שואלים את הרופאים בכל מיני דיונים האם הם מאמינים באלוהים, והם היו אומרים שזו שאלה שאיננה רלוונטית.
אני חושב שמה שבאמת כאב להם זו הייתה תחושה שלא נוהגים איתם ביושר ובהגינות, ובמובן מסויים המושגים של יושר והגינות ואמונה באלוהים נראים כקשורים אלה באלה, ועל כך יש לי מה להגיד.
לדיון הזה אני מעדיף שלא להיכנס ולא לומר את דעתי בנידון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטונטלי17/07/2015
בעבר לקחי אסטו 15 מ"ג במשך כשנתיים וחצי,לפני שנה הפסקתי.. שבוע שעבר הייתי אצל רופאה וסכימנו על זה שאני אתחיל טיפול חדש במינון נמוך 10 מ"ג.. היום יומיים אחרי שהתחלתי לקח אסטו שוב אני מרגישה דופק מהיר ועוד תופעות שונות. האם יכולות להיות לי תופעות לוואי מסוכנות לכדור למרות שבעבר הייתי לוקחית אותו?... או שזה בסדר וחלק מהתסמינים הראשוניים לאחר תקופה בלי?
בנתיים אני מרגישה בחילות במיוחד אחרי שאני מתעוררת,וכמה שעות אחרי נטילת הכדור יש לי דקירות בגוף ועוד תופעות שונות שלא זכור לי כלל מפעם שעברה.האם הפעם זה יכול להוות סכנה?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015חובה !
לאחר הפסקה ..
להתחיל מינון נמוך .. לאחר אוכל , ועליה הדרגתית כמקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)