מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטלינטלי16/07/2015
שלום רב,
לפני עשור הייתי בדיכאון- מצב נפשי רעוע, ולקחו אותי לשלוותה, רופא שאל אותי שאלות ואמרתי לו שלקחתי סמים וזה לא נכון (בגלל שהייתי במצב נפשי רעוע).
כמו כן יש לי גם "נסיון" התאבדות ע"י בליעת כדורים.
התיעוד/הרישום בתיק הרפואי יכול להוות מכשול עבורי להיכנס למקומות עבודה ממשלתיים כגון: משטרה וכו'. האם אפשר לשנות את הרישום/למחוק/להסיר?
או לקבל מאותו אדם חוות דעת שהכל תקין מאחר ועבר הרבה זמן מאז המקרה?
תודה רבה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015מחיקת רישום רפואי - לפעמים בעייתי.
ניתן להיבדק שוב, הערכת רופא מומחה על מצב של הפוגה, החלמה, תגובתי וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת ציפרלקס כבר 3 וחצי שניםהידד לגראס16/07/2015
היי . אני בת 21
בעבר התלוננתי פה על הפרעות שינה שנמשכות כבר מלא חודשים ולא עוברות שאני בטוחה שהן בגלל הציפרלקס .
ההפרעות מתבטאות בעיקר בסיוטים נוראיים ובחלומות מוזרים בחתי פוסקים כל הלילה. הדבר כנראה גורם לשינה מאוד שטחית ובמהלך היום אני כמו זומבי ואינני מצליחה לתפקד בעיקר בעבודה.
אני סובלת מזה מלא. אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים שוכבת במיטה כמו מתה במקום לעשות את מה שבנות גילי עושות. הכל נעצר כבר מזמן אצלי ואני לא מתקדמת לאף מקום.
הייתי שמחה להפסיק את הציפרלקס אבל תמיד שנסתע להפסיק ) גם אם בהדרגה ) המצב הנפשי שלי הדרדר הציעו לי להוסיף אדרונקס או וולבוטרין לביטול או הפחתת תופעות הלוואי של הציפרלקס . הפסיכיאטרית שלי בחרה בוולבוטרין מכיוון שהיא טוענת שהאדרונקס לא מטפל בחרדה אלא הוא יותר למצבי רוח.
רציתי לשאול האם הציפרלקס בשילוב וולבוטרין בהכרח יעזור להפסיק את הרצף חלומות מוזרים שהרס לי את השינה וכרגע גם את החיים או שאצל כל אדם זה אינדיבידואלי? האם יש כדור אחר מה ssri במקום ציפרלקס שידוע בוודאות שאינו פוגע בשינה?האם אפשר לוותר על הציפרלקס ולעבור עם הזמן בהדרגה לוולבוטרין בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה למענה....
הידד לגראס20/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו יכול לענות?
הידד לגראס20/07/2015בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוקחת ציפרלקס כבר 3 וחצי שנים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015פחות סביר שהוולבוטרין יפסיק את סיוטי הלילה..
לפעמים יש מקום לשנות ל SSRI אחר או SNRI
כמו כן ניתן לישקול להוסיף קלונידין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך אפשר לעבור רק לוולבוטרין?
הידד לגראס20/07/2015הציפרלקס לא יעיל לי כבר וכידוע לוולבוטרין יש פחות תופעות לוואי...אפשר להפסיק עם הציפרלקס בהדרגה ולעבור לוולבוטרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך אפשר לעבור רק לוולבוטרין? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015וולבוטרין לא יעיל בהפרעות חרדה ואף יכול להחמיר, לכן יש לישקול זאת מול רופא מטפל אשר מכיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות - למיקטל + פרוזקשמשכחולה16/07/2015
שלום רב,
בן 40, לוקח 200 מ"ג למיקטל לייצוב מצב רוח כ 5 שנים לאחר דכאון מג'ורי.
עקב הדרדרות (חרדה+דכאון) הרופאה המליצה להתחיל טיפול נוסף עם פרוזק.
לפני כשנה לקחתי 200 מ"ג למיקטל + 60 סימבלטה אך הפסקתי.
מבקש דעתכם בנושא.
תודה,
שמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - למיקטל + פרוזק - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015בהחלט אופציה טיפולית, מניח שרופאה מכירה ועשתה שיקול קליני מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרחפת, לא קשובה ולא שמה לב לסובב סביביסטודנטית16/07/2015
היי, לאחר כישלונות שחורצים את גורלי, כנראה עקב קוצים בתחת וחוסר יכולת להתרכז, נטייה לעשות הכלל רק לא ללמוד, פיזור, שכחה ופגיעה בזיכרון החליט הרופא שעלי להתחיל ליטול ריטלין. אמרתי לו שאני מעדיפה להתחיל ממינון נמוך של 10 מ"ג LA. יש לציין כי מעולם לא אובחנתי עם בעיות קשב וריכוז ובתיכון הצלחתי בבגרויות אולם עם השנים שמתי לב שמאוד קשה לי להתרכז, אני מרחפת, לא קשובה ולא שמה לב לסובב סביבי, הכי חמור-לא מסוגלת להיות ממוקדת מטרה ולגמוע כמויות אדירות של חומר. לאחר שחקרתי קצת את הנושא, ראיתי כי הפרעות קשה וריכוז יכולים לצוץ גם בגיל מאוחר יותר עקב התפרצות של גנים שהיו חבויים וזאת בניגוד לסתירה שאומרת שקשב וריכוז מאובחן אך ורק בגילאים צעירים רציתי לשאול האם יש אמת בדבר? שאלה נוספת-ישנה תופעת לוואי של טיקים בעיניים-רציתי לשאול האם היא נוצרת יש מאין או שפשוט היא מוחמרת בעקבות טיקים שהיו בעבר (תסמונת טורט וכו') ועוד שאלה-הרוקח אמר לי ש-10 מ"ג יותר מתאים לילדים, האם זה נכון? כי אני בחורה מאוד רזה אשמח למענה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015הפרעת קשב וריכוז- הפרעה ניורו התפתחותית, ואכן מתחילה בגיל ילדות מוקדם.
יש טריאדה ( משולש ) של קשב וריכוז, טיקים ואובססיו - OCD , שמאפיין מעורבות של גרעין קאודט במוח.
ריטלין מעלה דופמין ויכול להחמיר טיקים, במצב זה יש לישקול הוספת נוגד פסיכוזה, ( חוסם דופאמין D2 ) במינון קטן, כגון ריספונד 0.5 מ'ג.
בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שענוי קיצוני בהתנהגותאבנר15/07/2015
במשפחה הקרובה נוצר מצב של שינוי קיצוני (ב-180 מעלות) בהתנהגותו של בעל נשוי עם ילדים לאחר 13 שנות נישואין. מדובר על אדם שהיה באופיו עד לפני שנה נינוח, אדיש, שקט, מציית לאשתו, ומתפקד. בעקבות אירוע חד פעמי לפני שנה- התהפך יחסו אליה. גילה שאשתו נפגשה בפארק עם ידיד (לחוג) בערב לשיחה (כדי לשפוך את ליבה על ירידה בטיב היחסים עם בעלה שחל לאחרונה- ללא כוונת בגידה). כל מאפייני האישיות החיוביים שלו נעלמו כלא היו וההתנהגותו "חולנית" באופן רצוף (לדעת כל בני המשפחה המורחבת) עד כדי שאשתו אינה יכולה כמעט להיות בקרבתו (בגלל התעללות נפשית) כבר שנה ואינו מראה שמעונין להיפרד. הילדים נסגרו בתוך עצמם. בשיחות איתו לא ניתן להבין פשר התנהגותו המתמשכת ומטרותיו. השאלה: האם אדם יכול להשתנות בצורה כזו קיצונית לאחר אירוע שכזה וזה "נורמלי" או שיש פה מחלה (טראומה?)ושהוא זקוק לסיוע חיצוני (אינו מוכן לקבל כל סיוע)? כאמור, בעבר לא היו כלל ולא נראו סימנים באישיותו שיכול בכלל להגיע למצב כזה או קרוב לזה.
בתודה. אלי - קרוב משפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק15/07/2015שלום אבנר.
אינני רופא.
יכול להיות שלפני כן המצב היה קצת מעורער, אבל הדברים לא היו ניכרים כלפי חוץ.
על כל פנים, ברור שמדובר בהפרעה פסיכולוגית, שכן הדבר מביא סבל לאשתו ולילדיו באופן שנראה לא מוצדק.
הסיפור של אנשים שאינם מוכנים לקבל טיפול הוא כאוב ביותר, אבל אין יותר מדיי מה לעשות; הבסיס לטיפול הוא אמון בין המטפל למטופל.
אני יכול להגיד שאני בעצמי הייתי במצב כזה, ולא היה יותר מדיי מה לעשות עד שנוצר אמון ביני לבין הרופאה המטפלת, וזה קרה אחרי כמה אישפוזים כפויים.
אפשר לנסות ליצור אמון, אבל צריך לדעת שזה מאוד קשה, ולכן מה שהייתי מציע, זה לדאוג לרווחתם של אשתו והילדים; ניתן לשלוח אותם (וכמובן כל בן משפחה אחר) לתמיכה נפשית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנויות ותחושת רדיפה!אלעד15/07/2015
הייתי קצת בדיכאון בגלל שפיטרו אותי מהעבודה.. וזה גרם לי להיכנס למצבי לחץ שהובילו לחרדות... אז החלטתי לנסות טיפול תרופתי, הפסיכיאטר המליץ על לוסטרל ובשבועיים הראשונים הרגשתי ממש נהדר, התרופה הזאת גרמה לי בשבוע הראשון לתחושת "היי" ממש מהנה... אבל אז שמתי לב שהיא גורמת לי לעייפות כרונית ולתחושת תשישות אז החלטתי להחליף את התרופה לציפרלקס, שגם איתה בשבוע וחצי הראשון היה ממש סבבה ונעים. אבל אז התחילו תועפות פשוט מפחידות, התחלתי להרגיש רדוף ולהרגיש תחושה של עוינות מצד הסביבה... אכלתי סרטים שכל הסובבים מסביבי צוחקים עליי ומדברים עליי... גם כל הארבעה וחצי חודשים שלקחתי את התרופה הזאת היה לי כמעט כל יום סיוטים בלילה שמנעו ממני לישון בצורה נורמלית.
והכי הכי מפחיד, זה שנדמה לי שהתרופה הזאת הייתה גורמת לי להזיות שמיעה, אני עד היום לא בטוח אם באמת שמעתי קולות או שפשוט דמיינתי ואכלתי סרטים שאני שומע קולות.
חקרתי את העיניין קצת באינטרנט וגיליתי משהו מאוד מאוד מטריד לגבי אותן תרופות אנטי-דיכאוניות. התרופות האלה גורמות להגברת קולטן סרוטונין בשם 5-HT2A, אותו קולטן שאחראי על קליטת סמים פסיכודלים כמו LSD, DMT , Mescaline וגם על ההשפעות הפסיכודליות של הקנאביס.
אני חייב להודות שלפני שהייתי לוקח את התרופות האלה הייתי מעשן קנאביס מידיי פעם, ולא היה לי כל חוויה שלילית עם קנאביס, אבל בזמן שהייתי על הכדורים וניסיתי לעשן פעם אחת, חשבתי פשוט שאני עומד להשתגע ! ! הפרנויה שהייתי מרגיש עם הכדורים רק התגברה והתחזקה עד כדיי כך שלא ידעתי אם אני בהזיות או שהכול באמת מתרחש, דמיינתי שאני בתוך המוח שלי והוא משחק איתי. הסטלה מהקנאביס הרגישה כל כך חזקה ואלימה שפשוט הרגישה כמו קניבואידים סינטטיים כמו נייס גאי.
מאז הפסקתי לעשן קנאביס, זה פשוט גרם לי לטראומה חזקה שהיום אני כבר לא נהנה לעשן... אבל הפרנויות שהרגשתי מהכדורים האלה עדיין נשארה.. וכבר הפסקתי לקחת אותם עוד מעט חודש.
כמה זמן יעבור על שהמוח שלי השתקם וכל הקולטנים במוח יחזרו להיות כמו שהם היו...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלעד היקר
רונן15/07/2015אתה כותב אוסף של שטויות ...ומטעה את הקוראים ! השפעת אותם כדורים שלקחת מורגשת רק לאחר חודש לפחות ומה שהרגשת לאחר שבוע זה פשוט אפקט הפלציבו זה הכל...אתה מייחס חשיבות מאוד קטנה למקור הבעייה שלך ..היו לך חרדות ומצב שהפריע לך בתיפקוד ולכן לקחת כדורים ולא ההפך! לא לוקחים סתם כדורים זה לא סוכרייה או מסטיק. היו לך חרדות לפני וגם עכשיו יש לך חרדות. תן סיכוי לכדור לפעול וגם תן סיכוי לגוף להסתגל לתופעות הלוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחתי את הכדורים 4 וחצי חודשים
אלעד 2415/07/2015ארבע וחצי חודשים זה מספיק זמן... כדיי שהם יתחילו לפעול, והיה לי דיכאון קל עם קצת חרדות אבל ממש לא פרנויות ותחושות של רדיפה ותחושה שכל הסובבים אותי ממש עוינים. התופעות האלה התחילו מהכדורים ממש לא לפניכן! ועכשיו ראיתי בקופסה של הסרנדה שבהחלט כתוב בתופעות לווי רשום אתה מה שהרגשתי... סיוטי לילה, פרנויה, ועוינות. שלושת התופעות לוואי שנמשכו 4 וחצי חודשים... ועד עכשיו אני מרגיש אותם. יש מצב שהסרוטונין שלי במוח היה תקין ובכל זאת לקחתי כדורים שהגבירו אותו עוד יותר וכנראה זה גרם למשהו לא טוב! לדעתי עשיתי טעות שלקחתי את הכדורים האלה, לדעתי צריך לתת אותם רק לאנשים עם דיכאון קשה, כאלה שניסו להתאבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא רשם לי עוד כדור
אלעד 2415/07/2015כדור שקוראים לו לוריוון שעושה לי הרגשה פשוט מדהימה... האופוריה שאני מקבל ממנו טוב יותר מכל זן קנאביס שניסיתי. לא מבין למה הפסיכיאטר הפסיכי הזה היה חייב לדחוף לי גם את כדורים של ה SSRI... רק גרמו לי לתחושה של שיגעון!!! אתמול לקחתי כדור אחד של לוריוון לפני מסיבה והיה פשוט תענוג הרגשתי היי מטורף. אני לא לוקח אותו כל יום כמובן בגלל שהבנתי שהוא מאוד ממכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ טיפול תרופתי
שמוליק18/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק, מה קרה לך?
אלעד18/07/2015היי שמוליק.
מה קרה לך?
אתה בסדר?
כל הזמן אתה מדבר על זה שהתרופות דפקו אותך, ועכשיו פתאום אתה ממליץ ככה על תרופות?
מה נסגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מישהו אחר
שמוליק19/07/2015שלום אלעד.
אני שמח ששמת לב :-)
לפעמים זה קורה שמישהו משתמש בכינוי שלי, וכותב כל מיני דברים שאינם מתאמים להשקפותיי.
אין מה לעשות - לא ניתן למנוע מאנשים להשתמש בכינוי "שמוליק".
אבל עזוב, בוא לא ננסה להטיל דופי. יכול להיות שבאמת קוראים לו שמוליק.
בכל אופן, השאלה של הטיפול התרופתי היא בעיניי טפלה לגבי עצם ההתמודדות; אני בטוח שאנשים אחרים יכולים לשאוב מהסיפור שלי כוחות להתמודד, וזה מבחינתי העניין החשוב ביותר.
השאלה האם להתמודד עם או בלי תרופות - כאן צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו, ובמפורש לא צריך לראות בי מודל לחיכוי בעניין הזה. מי שיכול להיות שיותר מתאים לו להתמקד בטיפולים פסיכולוגיים תוך שאיפה להפסיק את הטיפול התרופתי - אני אעודד אותו לבדוק את העניין מול הרופא המטפל, אבל שוב - נדרש שיקול דעת של הרופא המטפל שמכיר את המטופל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרנויות ותחושת רדיפה! - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015ממליץ להיבדק על ידי פסיכיאטר אחר, הערכה נוספת,
התרשמות אבחנתית ושלילת מצבים אחרים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפהאורית14/07/2015
מה ניתן לעשות נגד יובש בפה שכנראה נובע מלחץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2015לטפל בלחץ.
טיפול התנהגותי קוגנטיבי, תרגול נשימות והרפייה..
וכן וישקל כדור נוגד חרדה ודיכאון מקבוצת SSRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלי18/07/2015אפשרי למשל לפני אירוע מלחיץ למצוץ סוכריה או להחזיק סוכריה או מסטיק בפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לקרובת משפחהלאה14/07/2015
קרובת משפחה שלי סובלת ממשהו שאני לא יודעת להגדיר, ואני מבקשת עזרה גם בהגדרת הבעיה וגם ייעוץ איך להתנהג איתה.
הבעיה:
יש לה קושי עצום לשמוע על עצמה מילים מסוימות מאחרים,
אם היא שומעת משהו שלא נראה לה היא נתפסת על זה ושואלת את אותו בן אדם שאלות אבסורדיות וחוזרות על עצמן (למשל: למה אתה חושב שזה ככה? איך הגעת למסקנה הזאת? היא יכולה לשאול את זה עשרות פעמים) וכל תשובה שהיא מקבל לא מספקת אותה ורק גוררת שאלות נוספות.
הפחד הכי גדול שלה הוא שאנשים יחשבו שיש לה בעיה נפשית כלשהי, שהיא לא זוכרת משהו, שהיא לא מבינה משהו, שהיא ממציאה משהו.
אם מישהו יגיד לה למשל שהיא צריכה טיפול פסיכולוגי היא תשגע אותו במשך הרבה זמן (עשרות שיחות טלפון ביום שבמהלכן היא תשאל למה אתה חושב שאני צריכה טיפול ושאלות נוספות).
היא לא תבין בכלל שמקור הבעיה הוא אצלה, היא תהיה בטוחה שמי שאשם זה הבן אדם שאמר לי את מה שהיא לא אהבה.
אני קרובת משפחה שלה ואני אוהבת אותה, ובדרך כלל אותי היא תופסת בדברים כאלה הכי הרבה.
השאלה שלי היא איך להתנהג ואיך לעזור לה? כי היא לא מוכנה לשמוע על טיפולים...
ואיך כדאי לי להתנהג כדי לשמור על הבריאות הנפשית שלי? כי לא תמיד יש לי סובלנות לשאלות שלה ולפעמים אני מתעצבנת מזה אבל מצד שני אני מבינה שאני צריכה לעזור לה רק לא יודעת איך.
אני רוצה רק לציין שמדובר בבחורה בת 48 אמא לילד בן 20, נשואה ולא מרוצה מחיי הנישואים שלה (מה שידוע לי זה שגם הבעל וגם הבן דיי סובלים מהשאלות הכפייתיות האלה...)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה שיש מה לעשות...
שמוליק14/07/2015שלום לאה.
אינני רופא.
אני יכול להגיד שאני הייתי במצב די דומה לפני שאושפזתי בכפייה.
אמנם במקרה שלי, אפשר לומר שהיו גורמים סביבתיים שהשפיעו על המצב שלי, והם הם היו הגורמים הדומיננטיים, רק שאי אפשר היה לשנות אותם. במשך הזמן הבנתי שאני צריך לשפר את ההתנהלות שלי מול הגורמים האלה שלא ניתן לשנות אותם.
אני מניח שמן הסתם, יש לכך סיבה, אך כיוון שהיא איננה מעוניינת לשמוע על טיפולים, אז כנראה שהיא תמשיך לסבול, אלא אם כן היא תמצא מישהו (וזה יכול להיות גם מישהו שאין לו כלל הכשרה מקצועית) שהיא תתן בו אמון. רק אז יש איזה סיכוי לטיפול; הבסיס לטיפול הוא יחס של אמון בין המטפל והמטופל.
מה שאני מציע, זה להניח לעניין עם כל הכאב, ולדאוג לרווחתם של שאר האנשים, קרי את הבעל והבן.
מה שכתבת שאת מרגישה צורך בתמיכה נפשית - אני מאמין שהכיוון הזה נכון; את עוברת חוייה לא קלה, וזה בסדר גמור לקבל תמיכה נפשית. ניתן לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר.
אני מצטער שהתחזית שלי היא כזו פסימית; יכול להיות שיימצא מישהו שהיא תוכל לתת בו אמון ולפתוח את הדברים, עד אז יהיה קשה מאוד לדעת מה הסיבות לכך, וממילא יהיה קשה לטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקוולמ14/07/2015
האם ניתן לשנות את זמן לקיחת סרוקוול? פסיכיאטר נתן לאבי המבוגר בעקבות חרדות סרוקוול 25 בבוקר, ו 50 בערב. יש התקפחי חרדה כל ערב עדיין. האם ניתן לשנות ל 3 פעמים ביום -כל פעם 25 מג? והאם ניתן לחצות כדור זה? נדמה לי שפעם חציתי וזה גרם לבחילה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקוול - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015סרווקאל שיחרור רגיל ( לא XR )
בהחלט ניתן 3 פעמים ביום , אפילו עדיף.
חובה מעקב לחץ דם ודופק, זהירות משינוי שכיבה לעמידה, שתיה , להיזהר מהתייבשות - סכנת עילפון בקיץ.
מומלץ אקג, מעקב לחץ דם ודפק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה וטראומה - מה עושים..דוד13/07/2015
שהייתי נער תקפו אותי פיזית כמה פעמים ויש לי חרדות מכך שזה מאוד משפיע על התפקוד שלי..
היום אני בן 24
יש לי חרדות שיתקפו אותי שוב או יפגעו בי.. ואז זה גורם לי לקשיים בתפקוד.
אני מרגיש חסר ביטחון וזה גורם לי לחרדות, לקושי בתפקוד- מתי שאני חושב על זה או מקבל את זה במהלך היום.
אני עדיין לא סיפרתי זאת לאף אחד.. זה מאוד משפיע על החיים שלי.
איך פותרים זאת..
האם טיפול פסיכולוגי הוא יעיל..
מה יעזור לי יותר בינתיים עד שאתחיל טיפול פסיכולוגי - רמוטיב או ציפראלקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין כה וכה צריך מרשם מהרופא
שמוליק14/07/2015שלום דוד.
אינני רופא.
אני שמח שהחלטת לקחת את העניינים לידיים ולהתמודד, ואני מאחל לך הצלחה רבה. באמת שאתה לא צריך להמשיך ליפול קרבן לאותה תקיפה.
בתסמינים כאלה, מקובל לטפל בטיפולים פסיכולוגיים ובעיקר ב C.B.T. שיעילותם טובה לטווח הקצר וההצלחה שלהם גבוהה יחסית לשיטות טיפול אחרות.
מקובל לתת טיפול תרופתי שמטרתו העיקרית היא לאפשר לסייע למטופל לצאת החוצה כדי להגיע לטיפולים הפסיכולוגיים.
נראה לי שדי קשה לקבוע איזו תרופה עדיפה. בין כך ובין כך צריך מרשם רופא, ולכן נראה שהכי טוב לפעול על פי דעתו של הרופא המטפל.
אני בטוח שתקבל תשובה גם מהרופאים. יכול להיות שעל פי הניסיון שלהם הם מעדיפים תרופה כזו על פני אחרת, אם כי נראה לי שהם יסכימו איתי בכך שעדיף להתייעץ עם הרופא המטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציעה טיפול תרופתי ...
אתאיסט20/07/2015כדורי פריזמה...שאל את הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשמיםת13/07/2015
לכמה זמן מראש מותר לפסיכיאטר לרשום מרשמים למטופל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשמים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2015בדר'כ לחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפר ונטילציה וחרדותאור13/07/2015
בן 23. משקל 60. נוטל תרופות פסיכיאטריות מגיל 20.
סובל מהתקפי היפר ונטליציה חריפים מלווים בהמון חרדה .
טופלתי בעבר באסטו, רסיטל וסרוקסט אך ללא הצלחה.
טיפולי ה-SSRI לא המענה שלי כך הבנתי ביחד עם הפסיכיאטר.
ולכן כיום אני 3 חודשים בלי תרופות בכלל. מרגיש בסדר יחסית
אך הבעיה לכתחילה נשארה.
אני חווה ביום יום סטרס יומ יומי שמתבטא:
כאבי ראש כרוניים
גמגמום בדיבור\דיבור לא שוטף
בעיות במערכת העיכול
חשיבה חרדתית וסגורה (נמנע מסיטואציות חברתיות, רואה כל דבר שלילי, חוסר ביטחון)
זיכרון לקוי (לא מסוגל לשחזר במוחי זיכרון אחד בשלמותו)
לא מצליח לעשות חישובים במוח
מרגיש שאני לא מנצל את המוח במלוא הפוטנציאל שלו
אין דמיון
חוסר שיווי משקל
השבוע לאחר תקופה לא קצרה, קיבלתי התקף היפר ונטליציה מלווה בחרדה חזק מאוד, שכלל:
הרגשת חשמל ונימולים חריפה מאוד בכל הגוף
מכפות הידיים, רגליים, בטן, ידיים וראש.
הרגשתי כאילו נותנים לי מכות בבטן.
אצבועות הידיים שלי פשוט ננעלו פנימה.
לא יכולתי להוזיז את האצבעות בשני הידיים לא הצלחתי להחזיק כדור הרגעה
אז פשוט הכניסו לי אותו לתוך הפה.
שריפה בחזה.
קוצר נשימה
סחרחורת.
וכל פעם שעצמתי את העיניים,
התחלתי לראות הזיות ויזואליות ממש מפחידות ומלחיצות שפחדתי לעצום את העינים.
אחרי כדור לוריבאן, נרגעתי. והכל היה בסדר
ביצעתי בעבר בדיקות רפואיות מקיפות כולל צילום חזה, CT מוח, בדיקות דם מקיפות,
ונמצאו תקינים.
נקודת האור תמיד קוראת אחרי התקף של היפר ונטילציה, כשהוא נגמר..
אני מרגיש נורא נקי וצלול, אחרי שרמות הפחמן והחמצן הופכות להיות מאוזנות בגוף,
חוזר לי כל הביטחון העצמי כל השמחת חיים, אני לא מרגיש שום שמץ של לחץ וחרדה
אם למשל לפני 30 דקות לא יכלתי לשלוף מהזיכרון מה עשיתי אתמול, אני בקלות יכול לשלוף מהזיכרון זיכרון של ילדות מלפני 14 שנה ולראות אותו בבירור במוחי כמו סרט,
אני יכול לחשוב בצורה בהירה פתאום כל המאגרי ידע פתוחים אני כבר לא מרגיש סנילי
זה בעצם איך שאני אמור לתפקד וככה אני זוכר את עצמי בעבר הרחוק, לפני שכל הדברים הללו צצו אל חיי.
רציתי לדעת למה זה קורה לי דוקא אחרי היפר ונטילציה, באיזה מצב נמצא הגוף שמאפשר את זה? ואיך אני יכול לשמר את זה ולא שיום למחרת הכל חוזר לי.
(כי זה פשוט כל פעם אחרי התקף כזה מגיע השחרור המדהים ואז חוזר חלילה)
אולי יש לי בעיה ברמות הפחמן והחמצן בגוף שגורמות לכל זה
ואני צריך אולי משאף או משהו או לעשות בירור נשימתי.
בירורים שלא בדקתי עד כה שיכולים להיות המקור לבעיה
או שזה הכל דיכאון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שצריך טיפולים פסיכולוגיים
שמוליק13/07/2015שלום אור.
אינני רופא.
קודם כל, אני שמח שאתה מתמודד עם הקשיים. שיהיה בהצלחה.
ההגיון אומר שאם הרופא הגיע למסקנה שטיפול תרופתי הוא לא הפיתרון וכל הבדיקות הרפואיות נראות תקינות - אז כנראה שצריך לנסות טיפולים פסיכולוגיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפר ונטילציה וחרדות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015יש צורך לבדוק שוב יסודית, הערכה קלינית ואבחון חוזר..
חשוב לשלב טיפול בשיחות , CBT , היפנוזה וכו..
יש ליזכור שממריצים ( קפה, קולה, משקאות אנרגטיים, סמים, עישון) - יכולים להחמיר התקפי חרדה ועדיף להפחית ככל שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה דו קוטיבית סכוזורפניה ומאניהיפעת13/07/2015
שלום, אני שנים סובל ממחלת נפש . לאחרונה היה לי התקף קשה ואושפזי כחודש במחלקת מיון והשהייה וגם כמה ימים במחלקה סגורה והיה לי נורא קשה שם לא הסתדרתי. עדיין ללא שיפור. אני מרבה לבכות, לצעוק ומלא במחשבות מוזרות ומנותקות מהמציאות. כעת נתנו לי את הטיפול הנ"ל- אני מטופל ב סוליאן 600 מג שמחולק לבוקר צוהרים וערב , דפלפט כרונו 1000 מג מחולק בוקר וערב, וולים 10 מג בערב. רציתי לדעת מה דעתך על השילוב ? מתי אחוש בהקלה, כי שוחררתי לבית ואני עדין מרגיש לא טוב. מה ניתן לעשות בנוסף? והאם ייתכן ואין טיפול ממשי למחלתי חוץ מהרגעות למינהם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול התרופתי נראה הגיוני
שמוליק13/07/2015שלום יפעת.
אינני רופא.
הטיפול התרופתי נראה הגיוני.
אכן, מטרת הטיפול התרופתי היא להקל על תסמינים ולא לרדת לשורש הבעייה. אבל עם זאת, צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו.
גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק תרופות אינו מספיק יעיל, ושכדאי ורצוי לשלב טיפולים פסיכולוגיים.
הבעייה היא שזה יותר קשה ודורש יותר מאמץ; הן מהמטפל והן מהמטופל. הרבה פעמים גם לוקח הרבה זמן עד שמוצאים מטפל מתאים. אין בכך כדי להעיד על המקצועיות של המטפלים, אלא מדובר בעניין של התאמה.
יכול להיות שעם הזמן, תוך כדי הטבה במצב, תהיה הפחתה של המינונים ואף הפסקה מוחלטת של הטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה דו קוטיבית סכוזורפניה ומאניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2015השילוב נשמע סביר.
לגבי תגובה - זה מאוד אינדיבידואלי, תלוי במספר גורמים, לא רק תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא זוכרת אם לקחתי את התרופה הבוקריעל13/07/2015
שלום, אני לוקחת כבר כשנה בבוקר כדור טופמקס 50 מ״ג ואיתו כדור וולבוטרין 300 מ״ג , לאחר מכן בצהריים כ60 מ״ג פריזמה
ובערב מאוחר, שני כדורים של טופמקס 50 מ״ג.
קמתי הבוקר והייתי מאוד עייפה ואני לא זוכרת אם לקחתי את כדור הטופמקס והוולבוטרין שלי שהייתי אמורה לקחת בבוקר! מה אני אמורה לעשות?? מצד אחד אני לא רוצה לקחת מנה שיכולה לסכן אותי אבל מצד שני אני גם לא רוצה לפספס כי זה גורם לי לדיכאון עמוק במשך חודש.. אני מאוד רגישה ואם באמת החסרתי כדור זה ישפיע עליי מאוד כי זה כבר קרה לי בעבר.
בבקשה עזרו לי
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא זוכרת אם לקחתי את התרופה הבוקר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015במקרה ששוכחים ונזכרים מאוחר מידי
עדיף לדלג וליטול למחרת בזמן הקבוע.. כרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמת טיפול פסיכיאטרילילך12/07/2015
שלום ד"ר.
שמי לילך ואני בת 31.
אני סובלת מדיכאון קל והתקפי חרדה.
היתי אצל שלושה פסיכיאטרים שונים לאחרונה ואני מרגישה שעניין התאמת טיפול הולם עבורי הוא ממש עניין של ניסוי וטעייה.
קיבלתי בהתחלה כדור ויפקאס שעשה לי תופעות לוואי קשות ביותר והגעתי למיון. החליפו לי לכדור סימבלטה שעשה לי צמרמורות ותחושה פשוט רעה.
עכשיו אני נוטלת רסיטל כבר מעל לחודשיים, אני מאוד מעודדת ומרגישה שיפור במצב הרוח אך סובלת מנדודי שינה קשים ומרגישה שאני מאוד עצבנית.
בנוסף עליתי מעט במשקל.
הציעו לי לעבור כרגע לפריזמה.
אני כבר דיי לא מבינה מה עלי לעשות האם להמשיך עם הרסיטל ולסבול מחוסר שינה ואולי זה יעבור?
האם לנסות פריזמה ולראות אם אין לי תופעות לוואי?
הרי כל כדור הוא אינדיבידואלי מבחינת ההשפעה שלו אז פשוט צריך לנסות ולנסות עד שמוצאים משהו שמתאים?
בנוסף, שאלה נוספת, הציעו לי כדורים נגד התקפי החרדה שתוקפים אותי במהלך היום גם בעבודה.
לקחתי וואבן , סטילנוקס ולבורטין.
התחושה של הרוגע מביאה אותי לתחושת פחד וחוסר אונים שבמקום להירגע אני נכנסת להתקף עוד יותר חזק מהתקף החרדה ולוקח לי שעות להירגע מהפחד.
ברור לי שזה ככל הנראה פסיכולוגי, או שלא?
אבל איזה פתרון יש למצב חרדתי מכדורי הרגעה? האם זו תופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת טיפול פסיכיאטרי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2015יש צורך באבחנה מסודרת, יש לשלול הפרעה דו קוטבית NOS , בספקטרום הדו קוטבי, יש לשיקול להוסיף מייצב מצב רוח.
כמו כן יש חשיבות ליפול בשיחות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת טיפול פסיכיאטרי
לילך חייט16/07/2015בהמשך לשאאלתי הקודמת,
כיצד ניתן לבדוק הפרעת דו קוטביות? האם זה מתבצע בבדיקות דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לילך
שמוליק18/07/2015רצוי לעשות איבחון כדי לדעת מה הבעיה ..... אם מדובר בחרדות ממליץ טיפול תרופתי כדי לטפל בבעיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת טיפול פסיכיאטרי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2015יש צורך באבחנה מסודרת, יש לשלול הפרעה דו קוטבית NOS , בספקטרום הדו קוטבי, יש לשיקול להוסיף מייצב מצב רוח.
כמו כן יש חשיבות ליפול בשיחות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריזמה....
שמוליק18/07/2015מציעה לקחת לך 2 כדורי פריזמה כל יום . יום טוב ונפלא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)