פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניסוח מקוצר של השאלה
    מיכל
    27/06/2015

אני מנסה להיגמל מקסנקס. כרגע אני לוקחת 3 מ״ג ביום. האם יש כדור אחר, שיכול להרגיע אותי ושאינו ממכר, אשר לקחת אותו במקום הקסנקס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניסוח מקוצר של השאלה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

מיכל
    27/06/2015

פרנגן ורדזין לא עוזרים לי, אז זה צריך להיות כדור אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסוח מקוצר של השאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

לא ניתן לנחש, בדר'כ יש צורך בשילוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקסור
    רונית
    27/06/2015

אני לוקחת אפקסור 225 מל.אני נוטלת אותו 12 שנה.לפני חודש העליתי את המינון ל 300 מל אך זה עדיין לא משפיע.הרופאה אמרה שהכדור כנראה עשה את שלו.היא הציעה כדור תחליפי פבוקסיל.האם כדאי להחליף?אני מאוד חוששת כי הגמילה מאפקסור היא מאוד קשה.ואם להחליף איזה כדור מומלץ לדיכאון וחרדות??

לקביעת תור
    סגירה
    אפקסור

הוספת תגובה

• רונית ואפקסור

רונן
    28/06/2015

היי רונית. אני גם לוקח אפקסור באותו מינון כבר שנה. אכן יש קושי בגמילה מהכדור הזה. אם אני שוכח אפילו יום אחד לקחת אני כבר מרגיש זרמים בראש והרגשה לא טובה. הבעיה שאין בכדור הזה ,עד כמה שידוע לי מינונים נמוכים שאפר לרדת בהדרגה. האם גם את חולמת חלומות מוזרים מאז שהתחלת עם האפקסור? לי יש חלמות ממש מוזרים ואמרו לי שזה ידוע שלוקחים את הכדור הזה. אשמח לתגובתך ובכלל לשוחח למה בעצם את לוקחת את הטיפול הזה. לצערי יש לי המון ניסיון וידע בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקסור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

ייתכן וצודקת.
    אישית לא בעד פבוקסיל ( הרבה אינטרקציות עם תרופות אחרות )
    סביר להניח , לאחר טיפול ב SNRI , יהיה צורך ב SNRI אחר ,
    מומלץ לישקול IXEL
    אם מרכיב דיכאוני , חוסר מוטיבציה וריכוז ללא מרכיב חרדתי בולט,
    אז : וולבוטרין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף זמני לקסנקס, שאינו ממכר
    מיכל
    27/06/2015

שלום.

אני סובלת מחרדה, דכאון ו-OCD כבר שנים רבות, אולם בשנתיים האחרונות, החרדה ממנה אני סובלת התגברה משמעותית והיא מלווה אותי כמעט בכל יום ולאורך היום כולו. במילים אחרות, החרדה שאני חווה היא מתמשכת ואינה מתבטאת בצורת התקפים האורכים כמה דקות בלבד. מה שהופך את המצב לגרוע יותר, הוא שהחרדה משתקת אותי ומונעת ממני לעשות ולו את הדברים הפשוטים ביותר (כמו לשטוף כלים, למשל), כך שאני מעבירה את כל ימיי במיטתי ולכן, אני מרגישה שחיי הולכים ומתבזבזים ואינם מתקדמים לשום מקום (אני בת 36 ואין לי קריירה, זוגיות או ילדים).
    בעבר ניסיתי סוגים שונים של תרופות, ללא הצלחה (חלקן לא סייעו לי ולחלקן היו תופעות לוואי בלתי נסבלות). לפני מספר ימים התחלתי בנטילת לוסטרל, אלא שאצטרך לחכות כחודשיים כדי לדעת אם יש באפשרותו לעזור לי ובינתיים, החרדה שאני חווה על בסיס יומיומי מסבה לי סבל רב. בכל מקרה, בגלל הסבל הרב שאני חווה, התמכרתי לקסנקס ולעיתים אני לוקחת אפילו 8 כדורים של קסנקס (0.5 מ״ג) ביום. ולשאלתי: אני מעוניינת להיגמל מהקסנקס. האם ישנו כדור אחר שאני יכולה לקחת במקומו, שאינו ממכר, עד שהלוסטרל יתחיל את פעולתו, אם בכלל? פרנגן לא מסייע לי כ״כ, אגב.

הוספת תגובה

• תחליף זמני לקסנקס, שאינו ממכר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

טבעי : קלמנרבין, וואלריאן וכו...
    פרוטיאזין 25 מ'ג רופא משפחה
    אטומין , מודאל - פסיכיאטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עדי
    27/06/2015

האם אנשים בעלי "עירנות רגשית" גבוהה יותר בעלי סיכוים גדולים לפתח סכיזופרניה?. אני מדבר על אנשים בעלי הבנה רגשית גבוהה שאוהבים לתהות ברחבי התודעה עם ראיה פילוסופית עמוקה ואולי גוון של רוחניות.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    27/06/2015

אני לא רופא רק סכיזופרן
    סכיזופרניה מתפתחת אצל אחוז אחד מהאוכלוסייה בדרך כלל יש מרכיב גנטי מעורב בעניין.
    שימוש בסמים יכול לגרום להתפרצות המחלה.
    לא ניתן להעריך מראש מי יפתח סכיזופרניה ומי לא .
    במידה ובמשפחה אין בעיות פסיכיאטריות הסיכויים שתתפרץ סכיזופרניה נמוכים סך הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אנונימי
    27/06/2015

לא מחייב שימוש בסמים. לפי מה שהבנתי ממך התופעה גנטית וכימית במוח ללא קשר להיבט פסיכולוגי כמו ילדות קשה וכו'...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    27/06/2015

ילדות קשה טראומה לחץ נפשי ואירועים סביביתיים עלולים לגרום לפריצת המחלה אבל לא אצל כל אחד רק אצל המועדים לכך אותו אחוז אחד של אנשים.
    כלומר המרכיב הגנטי הביולוגי משחק תפקיד חשוב.
    לחץ טראומה ילדות קשה לא תגרום כל אחד סכיזופרניה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והכי חשוב - להתמודד

שמוליק
    27/06/2015

שלום עדי.

אינני רופא.

צריך לראות באלי דמות מופת. הוא התמודד עם הסכיזופרניה ומנהל אורח חיים טוב. צריך לקבל השראה ולהאמין ביכולת להתמודד.

גם אני התמודדתי עם משהו דומה. אצלי האיבחון היה קצת שונה; סכיזו-אפקטיב; זה איזה שילוב של סכיזפורניה עם מאניה-דיפרסיה.

יש בינינו הבדל שבעייני הוא משני בחשיבותו; אני הפסקתי את הטיפול התרופתי. לדעתי הפרט הזה הוא משני בחשיבותו, לעצם העניין שמי שמתמודד יכול להאמין ביכולת שלו להתמודד גם מהסיפור של אלי וגם מהסיפור שלי - וזה בעיניי המסר הכי חשוב.

שאלת הטיפול התרופתי היא שאלה פחות חשובה, ולכל מטופל מתאים טיפול אחר, כך שאין זה מן הנמנע שמטופל אחד נזקק לטיפול תרופתי ומטופל אחר לא. בכל מקרה, צריך להתייעץ עם הרופא המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

אם זה מופיע פתאום בחיים, ולא היה לפני, ייתכן ומדובר בהתחלת מצב פרודרומלי של סכיזופרניה , במיוחד עם מלווה בנסיגה חברתית , אקדמית ותעסוקתית. באם יש ספק , מומלץ בדיקה, לפעמים התחלת טיפול נוגד פסיכוזה בשלב מוקדם יכול לתרום לשמירה תפקודית וקוגנטיבית טובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת השימוש בסוליאן
    צורך סוליאן
    26/06/2015

שלום ד"ר
    יש לי היסטוריה של כ5 שנים בתחום נטילת תרופות פסיכאטריות. בשנתיים האחרונות ואולי מעט יותר אני נוטל את התרופה סוליאן. כיום המינון עומד על 650 מ"ג ליום.עם השימוש בתרופה (כשהיתה על 600 מ"ג) חלה התייצבות משמעותית בתפקודי (נדמה לי שאין לי כבר יותר ביטויים של סכיזופרניה) ואני יוצא בין השאר לעבוד וללמוד. מכאן נפתחה השאלה כיצד להפסיק? בחודשים האחרונים ניגשתי לפסיכיאטרית שלי עם תלונות על עייפות והיא יעצה לי להתחיל להוריד את המינון. עשיתי זאת במהלך ארבעת החודשים האחרונים כשאני מוריד בצורה מתונה ביותר את המינון:
    תחילה הורדתי כל יום 20 מ"ג עד שהתחלתי לחוש לא טוב. הורדתי אח"כ פעמיים בשבוע והתחלתי לחוש הלם ומיתנתי שוב את ההורדה. כתבתי הרבה במחברת ותופעה זו חלפה. בשלב זה הורדתי 20 מ"ג פעם בשבוע (כשכל יום אני לוקח 600 מ"ג) הרגשתי שהכוחות חוזרים אליי יחד עם אי שקט, כך במשך כ3 חודשים (עם ירידה מתונה מאוד במינון כאמור) וזה היה נסבל. לאחרונה הרגשתי ממש באי שקט יבעייפות מנטלית. בת זוג עזבה אותי כשהרגישה שהקשר לוקח ממנה הרבה כוחות (ויש בסיס לחשוב שאולי זה בגלל ההתנהלות חסרת השקט שלי). בשבוע האחרון אני ממש מרגיש שהפסיכוטיות חוזרת אליי. אני לא עקבי לא שקט חסר חשיבה רחבה נוטה להרים את הקול ברמה כזו או אחרת על הקרובים אלי כמו בניסיון לשחרר מתוכי שדים (הרגשות לא שקטות). היום אני מפסיק להוריד את המינון (אפילו שזו היתה הורדה נמוכה מאוד) ואני נתקפתי ביאוש והרגשתי שהדרך היחידה לשמור על האיפוס היא להעלות את המינון בחזרה- אז לקחתי הרגע עוד 50 מ"ג לפחות אד שאראה את הדברים אחרת.

ד"ר! רציתי לשאול האם ישנה דרך בדוקה להוריד את המינון של סוליאן והאם נכון בכלל לשאוף להיות במצב ללא תרופה כשהדופמין לא 'חוגג' במח ועושה בעיות.
    ובמקביל האם ניתן לטפל בעומס פסיכוטי על מערכת העצבים בלי תרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפחתת השימוש בסוליאן

הוספת תגובה

• אפשר!!!

שמוליק
    27/06/2015

שלום רב.

ראשית, אני מכבד את דעתו של אלי. הוא פעיל בפורום הרבה מאוד זמן, והוא באמת משתדל לעזור לאנשים הפונים לפורום, ויש הרבה אמת בדבריו.

אני רואה בו דמות ראויה לחיקוי והערצה בעצם זה שהוא התמודד עם התפרצויות פסיכוטיות שנבעו בגלל שימוש בסמים. מי שמתמודד עם התפרצויות פסיכוטיות, צריך לשאוב ממנו עידוד ולהאמין שגם הוא יכול להתמודד.

עם זאת, ד"ר דוידאור כתב כבר הרבה פעמים, שההתייעצות בפורום - גם אם מדובר בתשובה של אחד מהרופאים המנהלים את הפורום - איננה הווה תחליף לייעוץ של הרופא המטפל המכיר טוב יותר את מצבו של המטופל.

לאחר ההקדמה הזו, אני אציין, שגם אני סבלתי מתופעות של עייפות וקשיים תיפקודיים שהיו תופעות לוואי של תרופות אנטי-פסיכוטיות, ומהסיבה הזו החלטתי להפיק אותן. השאלה האם להוריד את המינונים או להפסיק לאחר הטבה במצב היא שאלה שתלויה בכל מטופל באופן אינדבידואלי.

אפשר לנסות להיטיב את המצב ע"י טיפולים פסיכולוגיים, ותוך כדי שיפור במצב - כמובן תוך התייעצות עם הרופא המטפל - ניתן להוריד מינונים ולבסוף גם להפסיק.

ישנם מקרים שבהם הרופאים קובעים באופן נחרץ שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה. אמנם ישנם חולים שסובלים מעייפות וקשיים תיפקודיים ואינם נוטלים תרופות, כך שלא ניתן להאשים את התרופות, אך אין וודאות מוחלטת, ולכן צריך לומר את כל האמת שיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של התרופות. כשלא אומרים את כל האמת - זה פוגע באמון של המטופל, וכאשר האמון נפגע - לא ניתן לטפל כראוי.

לדעתי, אסור לייאש מטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות שאין להם תקנה והם יצטרכו כל החיים לקחת תרופות (או להיות בסיכון גבוה של התפרצויות פסיכוטיות).

יש לרופאה שלי מטופל שהיה במשך 15 שנים באישפוזים חוזרים ונשנים, וכעת הוא כבר שנה בלי אישפוזים, ומבחינתה, אע"פ שכרגע היא איננה רואה לנכון להוריד מינונים אע"פ שהוא סובל מתופעות הלוואי - יכול להיות שבעתיד המצב ישתפר ויהיה אפשר להוריד מינונים ואף להפסיק את הטיפול התרופתי לגמרי. סתם כך לייאש מטופלים, זה עלול להחמיר את המצב שלהם.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות

צורך סוליאן
    29/06/2015

תודה רבה אגב מה אלו תסמינים שליליים? אתה הפסקת את השימוש בתרופה האנטי פסיכוטית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחתת השימוש בסוליאן - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

סוליאן עובד במנגנון מיוחד
    עד מינון 200- 300 מ'ג , יכול לעורר ולשפר מוטיבציה.
    מעבר ל 400- 600 מתחיל לעבוד כנוגד פסיכוזה לכל דבר, כולל תופעות לוואי ככל שעולים .
    השאלה מורכבת, ראשית למה להפסיק ? האם טיפול יעיל ? מה המצב הקליני תוך כדי ירידה במינון ?
    רופא מטפל שמכיר, היחיד שיכול לתת תשובה מדויקת ומקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר

צורך סוליאן
    29/06/2015

סוליאן אכן עזר לי. אך נורא רציתי להוריד אותו בגלל העייפות ואף הרופאה יעצה לי לנסות. ניסיתי להוריד אותו בצורה מאוד מתונה ובסוף קיבלתי הרבה אי שקט. האם הגיוני הדבר שבהמשך יהיה ניתן להוריד אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

שמוליק
    29/06/2015

שלום רב.

תסמינים שליליים, הם בהגדרה דברים שבדרך כלל אדם רגיל מסוגל לעשות ואילו חולה מתקשה בהם, בכלל זה נכנסים תסמינים כגון עייפות, חולשה, קשיים תיפקודיים וכיו"ב. בניגוד לתסמינים חיוביים שבהם החולה מדמיין דברים שאינם קיימים, ובכלל זה קליטה בחושים של גירויים שאינם קיימים ומחשבות שווא.

אני הפסקתי את הטיפול בתרופות האנטי-פסיכוטיות לגמרי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק תודה על העידוד

צורך סוליאן
    30/06/2015

מותר לי לשאול אותך:
    -איזו תרופה לקחת
    -במשך כמה זמן לקחת
    -והאם היא ניתנת במקרים חריפים יותר או פחות -מהתחלה של סכיזופרניה (כמו שהיה אצלי) , בעצם אם המשבר שאתה חווית נחשב קל יותר משלי בסקירה שטחית אם מותר לשאול

בברכה ובהודאה משתמש בסוליאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

שמוליק
    01/07/2015

שלום רב.

התרופות האנטי-פסיכוטיות שלקחתי היו טרוקטיל, ואח"כ היו הרבה החלפות: פרפנאן, זיפקרסה, סמאפ, ובסוף ריספרדאל.

את הטרוקטיל לקחתי למשך כחצי שנה אחרי האישפוז שהיה בגיל 18, ובסוף הפסקתי.

את שאר התרופות שהיו אחרי האישפוז השני לקחתי במשך כ3 שנים.

ההבדל בין מקרין חריפים יותר לחריפים פחות אמור להתבטא במינון של התרופה, ולא בסוג התרופה.

נראה לי שהמקרה שלי שייך למקרים החמורים, שכן היה מדובר במצב פסיכוטי חריף.

מקווה שעזרתי.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאניה דפרסיה וכסף
    אורי
    26/06/2015

בזמן מופע מאניה אמי לא שולטת בהוצאות כספיות ו"מתפרעת" עם כרטיס האשראי בצורה שעלולה לסכן את יכולתה לעמוד בתשלומים וכו. האם את יכולה ליעץ או להפנות כיצד ניתן להתמודד עם אספקט זה של המחלה? למשל האם ניתן לאלץ חולה או לחילופין איך להביא אותו להסכמה להכניס אדם נוסף לבקרה על חשבונו?

לקביעת תור
    סגירה
    מאניה דפרסיה וכסף

הוספת תגובה

• מאניה דפרסיה וכסף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

יש אופציה משפטית, אפוטרופוס לרכוש במקרי של התקף מאני, " כשרות משפטית פגומה לסירוגין" .
    ניתן לחייה מורשה חתימה נוסף ועוד.
    יש להיוועץ עם עו'ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנחת מוצא מוטעית בחוות דעת
    שרון
    26/06/2015

פרופסור לפסיכיאטריה מונה עי בית המשפט לתת חוות דעת רטרוספקטיבית אבי היה כשיר או לא בזמן שערך את הצוואה.
    הפרופסור קבע שאבי כשיר. לא בגלל שהוא כשיר אלא בגלל שהוא לא רואה סימן שהוא לא כשיר.
    בחקירה הנגדית הפרופסור אמר שאבי בן 92 היה מסתובב וקונה דברים.
    ולעומת זאת כל העדים הקרובים(תובעים ונתבעים) מודים שאבא לא ערך קניות בכלל ושאבא לא יצא מהבית. ויותר מזה כולם מודים שמי שהתעסק עם הקניות ועם זאת אחותי .
    כשהעו"ד אמרה לו שההבחנה שלו מוטעית. אז הוא ענה שהוא מתיחס רק לחומר הרפואי שמונח לפניו.
    ולא לעדויות כאלו ואחרות.
    האם טעות כזאת משפיעה על המסקנה אצל השופט

הוספת תגובה

• הנחת מוצא מוטעית בחוות דעת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

זה מורכב ולא פשוט, בהחלט שיש משקל, ניתן להביא חוו'ד נגדית..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ פניג הודה שאחרי שהוא

שרון
    30/06/2015

שומע בעדויות ולפי שהעו"ד הקשה עליו ופרופ פניג נתן תשובות שדי מסכימות עם העו"ד שאבי היה במצב מאוד בעייתי ושחוות דעתו נשענת על תלי תילים והשערות ולפי מה שעולה בעדויות בתיק הוא מודה שאבי היה תלותי ופחות משפיע.

מה הבעיה לפרופסור לאמר אני חוזר בי מחוות הדעת?
    העו"ד אמר לנו שהסיכוי שפרופסור יחזור בו מדעתו שואף ל 0 גם אם תוכיח לו שהוא טעה.
    מדוע זה כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שזה עניין של כבוד

שמוליק
    30/06/2015

שלום חומי.

אינני רופא.

תחושת הבטן שלי, שזה עניין של כבוד, ולכן הרופא לא יחזור בו מחוות הדעת שלו.

עם זאת, השופטים אינם טיפשים, וסביר להניח שהשופט יבחין בכך.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכוזה או התעוררות רוחנית?
    אני
    24/06/2015

הייתי מוצפת רגשית מהרבה בחינות.
    ניסיתי להבין למה לעזאזל קשה לי עם המציאות הזאת? למה אני לא מאושרת?
    שאלתי את עצמי שאלות ואז היה לי ”A-HA! Moment” בודד בו הבנתי משהו מהותי לגבי עצמי.
    ראיתי אור בקצה המנהרה.
    אור שנתן לי מוטיבציה לעשות סדר.
    הרגשתי כמו בסצנה מתוך הסרט "מטריקס" .
    סצנה בה מורפיוס בירך את ניאו באומרו:
    "נראה שאתה מרגיש כמו אליס מתגלגל במחילות הארנב. אתה נראה כמו אדם שמקבל את מה שהוא רואה אבל מצפה להתעורר. אתה יודע שמשהו לא בסדר בחייך אך לא יכול להסביר את זה אבל אתה מרגיש את זה. זה כמו קיסם שתקוע בראש שלך"
    - "מטריקס?" שאל ניאו.
    - "למרבה הצער" ענה מורפיוס "אף אחד לא יכול להגיד לך מה זה מטריקס. אתה צריך לראות את זה בעצמך"
    מורפיוס הראה לו שני כדורים.
    "קח את הגלולה הכחולה" הוא אמר "ואתה מתעורר במיטה שלך וממשיך להאמין במה שאתה רוצה להאמין. קח את הגלולה האדומה ותישאר בארץ הפלאים ואני אראה לך עד כמה עמוק הוא חור הארנב."
    לקחתי את הכדור האדום.
    שמתי על השולחן את כל האמונות, המניעים והפטרנים שלי. בחנתי אותם אחד אחד. התבוננתי על הרגעים בהם הם נוצרו.
    הבנתי ממה אני מורכבת. הבנתי מי אני.
    הרגשתי שאני מטיילת בתת מודע של עצמי.
    השינה שלי התהפכה. הייתי נשכבת לישון עם הזריחה.

הוספת תגובה

• המשך..

אני
    24/06/2015

התהליך הלך והתעצם.
    כשסיפרתי עליו לאחותי היא עמדה על כך שנלך לפסכיאטר.
    כשסיפרתי עליו לפסכיאטר הוא רשם לי כדורים אנטי- פסיכוטיים למניעת פסיכוזה.
    הסכמתי לשתות שליש מהכדורים במהלך שבועיים רק כדי שאחותי תהיה רגועה.
    חוץ מעייפות, האטה בקצב המחשבות (תכלס, באה לי טוב) וטיפטוף של חלב מהפטמות הם לא עשו לי כלום. הפסקתי איתם. המשכתי לקלף שכבות.
    מצד אחד הרגשתי בדידות נוראית כי אף אחד לא הבין את מה שאני עוברת חוץ מגוגל ויוטוב. מצד שני, ידעתי שאני עוברת תהליך מאוד מהותי.
    לא רציתי לעצור אותו. עם כל הקשיים שבו.
    ככל שהבנתי יותר על עצמי ככה הבנתי יותר על האנושות כולה ולהיפך.
    הבנתי שיש לי השפעה על האנושות ולה יש השפעה עלי.
    אנחנו מערכת אחת.
    חיפשתי להבין את המערכת הזאת בפסיכולוגיה פסכיאטריה, מדע, מוסיקה, ספרות, פילוסופיה, קולנוע, דת, בודיהזם, קבלה, מודעות, התעוררות רוחנית, חלומות צלולים.
    הייתי צמאה לתשובות. חיפשתי אותן מבפנים ומבחוץ.
    "צירופי מקרים" לא פסקו להגיע.
    הרגשתי שיש סינכרון בין המחשבות שלי למה שקורה במציאות.
    הרגשתי שאני בהצגה. כמו בסרט "המופע של טרומן".
    תהיתי אם אני משוגעת.

עברה שנה מאז שזה התחיל.
    זה עדיין נמשך.
    איכשהו, כל הזמן הזה, הצלחתי להישאר עם הרגליים (לפעמים עם קצות האצבעות) על הקרקע ולא לאבד את הקשר עם המציאות האובייקטיבית.
    אני מותשת מצד אחד, מתרגשת ממה עוד נשאר לי לגלות מצד שני.
    הרי, תוך שנה הזאת, גיליתי כל כך הרבה. ניסיון לנסח את זה במילים נידון לכישלון.
    אני רק יכולה להעיד שמאז שזה התחיל, אני מרגישה הרבה יותר חזקה, מודעת, מאוזנת ושלווה עם עצמי ועם סביבה שלי.

אודה להתייחסותכם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישישת

שמוליק
    25/06/2015

שלום רב.

אינני רופא.

התמודדות עם קשיים נפשים, אמורה להביא לתחושה של סיפוק ושל משמעות בחיים.

על מנת להגיד את מה שעובר עלייך כהפרעה פסיכולוגית - חלק התנאים לכך הם חוסר התסגלות וסבל, ויש להטיל ספק האם המקרה שלך עונה על הקריטריונים האלה.

גם אם כן, אז עדיין לא בטוח שטיפול תרופתי הוא הפיתרון האידאלי; יש הרבה מטופלים שסבלו ממה שתיארת, ועבורם ייתכן שעדיף להתמקד יותר בפתרונות המבוססים על טיפולים פסיכולוגיים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת פאקסט והתקף קללות
    ד``ר יונתן דוידאור
    24/06/2015

היי
    לפני כשבוע וחצי התחלתי ליטול פאקסט .
    היום קרתה תופעה מוזרה נכנסתי למין התקף כזה התחלתי לקלל לשרוט ולהרביץ לעצמי האם זה קשור לתרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת פאקסט והתקף קללות

הוספת תגובה

• פאקסט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

בהחלט ייתכן, בתחילת הטיפול, יש עליה בסרוטונין, תופעות לוואי יכולות להיות אי שקט, רגזנות, פגיעה בשינה ועוד..
    בכל מקרה , חובה בדיקה בהקדם, יש צורך לישלול אקטיבציה, החמרה על רקע הפרעה דו קוטבית "רדומה" , במיוחד עם יש סיפור משפחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה דו-קוטבית
    אלון
    24/06/2015

שלום וברכה
    האם אירוע מאני-פסיכוטי בעקבות נטילה של 60 מ"ג פאקסט (סרוקסט), מעיד על הפרעה דו קוטבית?

הפסיכיאטר דאז אמר שלאנשים שאין להם נטייה להפרעה דו קוטבית, גם אם ייטלו 60 מ"ג פאקסט זה לא ישפיע עליהם ויכניס אותם למאני-פסיכוטי כמו שהשפיע עליי..

הוא היה פסיכיאטר פרטי, אבחן לי הפרעה דו קוטבית...

לאחר שנתיים הייתי באשפוז, שם לא אובחנה מחלה נפשית, אובחן רק הפרעת אישיות מעורבת - mixed personality disorder
    אובחנה הפרעת אישיות מקלסטר B וC

כרגע מטופל בלמיקטל 200 מ"ג לוסטרל 50 מ"ג ואיטומין 10 מ"ג (לשינה)
    יש עדיין מרכיבים דיכאוניים, אם כי אני מתפקד כלפיי חוץ, אך בפנים בלב אני בדיכאון ופסימי...
    נמצא במעקב בבית חולים לנפגעי נפש אך מרגיש שאין אינטרקציה כ"כ טובה עם הפסיכיאטר ושהוא לא קשוב אליי כ"כ (לא נותן לי הסברים על תהליך טיפולי ועל התרופות). בגלל שזו מרפאה ציבורית נראה כאילו "אין לו זמן"..
    האם כדאי לעבור לרופא פרטי..?
    רוצה לעבור לסימבלטה אבל הפסיכיאטר כרגע מביע התנגדות...למרות שעדיין יש מרכיבים דיכאוניים..

בעיקר נמצא אצלי תמיד אפיזודה מעורבת..(כלפיי חוץ מתפקד והכול תקין, נמצא עם בת זוג עם חברים יוצא מבלה צוחק..) כלפיי פנים פסימיות חוסר תקווה מרגיש רע.. :\
    מה מומלץ לעשות במקרה כזה..?

באשפוז לפניי שנה תמיד עלתה השאלה האם זו רק הפרעת אישיות או שזה תהליך של התפתחות זחלנית של מחלה...

תודה מראש על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה דו-קוטבית

הוספת תגובה

• הפרעה דו-קוטבית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

בהחלט מצב מאני תחת טיפול נוגד דיכאון, מכוון לכיוון אבחנתי של הפרעה ד קוטבית.
    לגבי מעבר לרופא פרטי, זה מאוד אינדיבידואלי, תלוי בקשר עם הרופא המטפל, זמינות ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין
    יניב
    24/06/2015

שלום!
    פסיכיאטר רשם לי 150 מ"ג וולבוטרין XR בעכבות דיכאון ומתח. הוא אמר לי שבימים הראשונים לטיפול לחצות את הכדור לשניים וליטול חצי. אתמול כשלקחתי את התרופה מבית המרקחת אמרה לי הרוקחת שאסור לחצות כיוון שהכדור הוא עם אפקט מושהה.
    אשמח לשמוע את דעתכם. האם מותר לחצות או לא?
    תודה רבה.
    יניב

לקביעת תור
    סגירה
    וולבוטרין

הוספת תגובה

• אסור לחצות

בסטיאן
    24/06/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

תיאורתית : נכון , לא מומלץ לחצות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו המינון המקסימלי של קסנקס?
    דניאלה
    24/06/2015

כרגע נותלת כגובר וערב אבח רגישה שזה חא מפסיק לי
    מהו המינון המקסימלי? האם ידש צורך לפנות לרופא בעיין?

תודה

הוספת תגובה

• מישהו?

דניאלה
    24/06/2015

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסנקס

שים
    24/06/2015

קסנקס יכול להגיע למינונים מאוד גבוה ..
    הוא כדור חזק ביותר שמקהה את הרגשות.

ממליץ על הפסקתו לחלוטין ומעבר למשהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו המינון המקסימלי של קסנקס? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

בדר'כ עד 2 -3 מ'ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף זמני לקסנקס שאינו ממכר
    מיכל
    23/06/2015

שלום.

אני סובלת מחרדה, דכאון ו-OCD כבר שנים רבות, אולם בשנתיים האחרונות, החרדה ממנה אני סובלת התגברה משמעותית והיא מלווה אותי כמעט בכל יום ולאורך היום כולו. במילים אחרות, החרדה שאני חווה היא מתמשכת ואינה מתבטאת בצורת התקפים האורכים כמה דקות בלבד. מה שהופך את המצב לגרוע יותר, הוא שהחרדה משתקת אותי ומונעת ממני לעשות ולו את הדברים הפשוטים ביותר (כמו לשטוף כלים, למשל), כך שאני מעבירה את כל ימיי במיטתי ולכן, אני מרגישה שחיי הולכים ומתבזבזים ואינם מתקדמים לשום מקום (אני בת 36 ואין לי קריירה, זוגיות או ילדים).
    בעבר ניסיתי סוגים שונים של תרופות, ללא הצלחה (חלקן לא סייעו לי ולחלקן היו תופעות לוואי בלתי נסבלות). לפני מספר ימים התחלתי בנטילת לוסטרל, אלא שאצטרך לחכות כחודשיים כדי לדעת אם יש באפשרותו לעזור לי ובינתיים, החרדה שאני חווה על בסיס יומיומי מסבה לי סבל רב. בכל מקרה, בגלל הסבל הרב שאני חווה, התמכרתי לקסנקס ולעיתים אני לוקחת אפילו 8 כדורים של קסנקס (0.5 מ״ג) ביום. ולשאלתי: אני מעוניינת להיגמל מהקסנקס. האם ישנו כדור אחר שאני יכולה לקחת במקומו, שאינו ממכר, עד שהלוסטרל יתחיל את פעולתו, אם בכלל? פרנגן לא מסייע לי כ״כ, אגב.

הוספת תגובה

• תחליף זמני לקסנקס שאינו ממכר - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

כדור טבעי : קלמנרבין, וואלריאו וכו..
    כדור שינה ללא מרשם: טוננייט
    כדור הרגעה לא ממכר מרופא המשפחה : פרוטיאזין 25 מ'ג..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטו , דחוף.
    אוראל
    22/06/2015

היי רשמתי שאלה לפני כמה ימים ולא ענו לי ...
    הבנתי מכמה אנשים שאין בעיה לשלב קנאביס ( ירוק) עם אסטו ( תרופה )
    אלכוהול אסור..
    האם הדבר נכון ?
    אני פשוט באמסטרדם לתקופה של כמה חודשים וחשוב לי לדעת כי אני נוטל את התרופה.
    ( חשוב לציין שאני גם לוקח נוקטורונו לבעיות שינה)
    קצת דחוף לי , תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    אסטו , דחוף.

הוספת תגובה

• אסטו , דחוף. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

אסור לשלב גראס !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברה למעקב בהסכמה
    מוזס בן
    22/06/2015

שלום.
    לפני חודש השתחררתי מאשפוז בצו. עכשיו אני במעקב כפוי. אבל הבעיה ש שללו לי גם את רישיון הנהיגה.
    לפי נוהלים כדי לקבל אותו בחזרה אני צריך להיות במעקב בהסכמה.
    השאלה הי - איך בדחיפות אני יכול להפוך מעקב כפוי למעקב בהסכמה??
    ואני מתכוון לשתף פעולה ולקחת טיפול..

לקביעת תור
    סגירה
    העברה למעקב בהסכמה

הוספת תגובה

• העברה למעקב בהסכמה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

לדבר עם רופא המטפל ולהציע לו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה