מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"רדן07/08/2015
אני מטופל באיקסל בגלל הפרעה פוסט טראומתית , תאונת דרכים... אני סובל מדיכאון התקפי זעם בעיות ריכוז זיכרון חרדות וכו. האיקסל עזר בהתחלה אבל כבר לא עוזר לי . מה שהכי מציק לי זה שאני לא מרגיש כלום שום הנאה שום שמחה שום דבר . קהות נפשית שאפילו את משב הרוח על הפנים אני לא מרגיש! אני מתכוון לפנות לפסיכיאטר שלי בשביל שיתן לי תרופה אחרת . מה ההמלצות שלכם לתרופה הבאה? ואיך צריך לעשות את המעבר בין nsri ל nsri או nsri ל ssri ? האם צריך להיגמל קצת מין התרופה הישנה ואז להתחיל את החדשה במינון נמוך או ש..? אני לא רוצה תופעות לוואי קשות בשביל שאני לא אשלול איזה תרופה מלכתכילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/08/2015מאוד קשה להמליץ ללא בדיקה.
בדר'כ , במצבים דומים , ניתן לשיקול להוסיף מייצב מצב רוח ואו , נוגד פסיכוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את התשובה שלך!
דן09/08/2015להוסיף מייצב מצב רוח בשביל מה ? בשביל התופעות לוואי או בשביל המעבר בין תרופה לתרופה? פסיכוזה מה קשור ? מה אתה מלחיץ אותי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאישתי יש הפרעה קשהעור-פיל07/08/2015
שלום לאנשי המקצוע המכובדים בפורום,
אישתי ואני נשואים כ-9 שנים, ביחד כ-3 שנים לפני כן, יש לנו 3 ילדים בגיל 7,4,1. לאישתי יש התפרצויות של זעם קיצוני ואימפולסיביות. לעיתים קרובות תוך כדי ויכוח היא מקללת ומגדפת אותי, אומרת דברים איומים גם בפני הילדים. צועקת דברים מחרידים לא איכפת לה שכל השכנים שומעים. אם היא חווה איזשהו רגש שלילי (למשל חם לה, היא רעבה, או אם אני אומר לה משהו תמים שהיא מפרשת כפוגע, ) היא פשוט מתחרפנת, נכנסת להתקף חולני אגרסיבי ולעיתים אלים (יכול להגיע לשריטות, יריקות וכו'). לא לוקחת אחריות על מצבה, טוענת שאני הוא זה שגורם לה לנהוג כך. לעיתים קרובות היא "מפוצצת" תוכניות משותפות כצעד "ענישה" נגדי כביכול. הדבר הפך לכל כך שכיח שאי אפשר לתכנן כמעט שום דבר, שום נסיעה טיול, בילוי, גם לא עם הילדים. (דוגמה אחת מיני רבות קבענו תאריכים לנסוע לחו"ל אני משקיע זמן ומאמץ מחפש יעד טיסה מלון ואז יש לנו איזה ויכוח מטופש על משהו קטן אז היא מחליטה באימפולסיביות לוחמנית שהיא לא טסה, אחרי שכבר סיכמנו וסגרנו הכל.)
כמוכן גילויי פרנויה, בטוחה שאני בוגד בה, בטוחה שאני מעלים כספים משותפים, מאשימה אותי לשווא שאני מרביץ לילדים, ויוצרת דרמה חולנית סביב עניין זה (נוצרה דינמיקה כזאת שאם ילד לא רוצה למשל לצחצח שיניים ואני לידו הוא מתחיל לבכות חזק ואז היא מייד ניגשת ובטוחה שהרבצתי לו מתעמתת איתי בפני הילד...)
הייתי אומר שהיא בתיפקוד גבוה, למדה, עובדת, מטפלת בילדים בד"כ בתבונה ובאחריות (חוץ מההתקפים, בדרך כלל ההתקפים מכוונים עליי אבל בנוכחות הילדים). כשהיא נורמלית זה בסדר ואז אני נזכר לרגע קט למה התחתנתי איתה, אבל כשהיא בהתקף זה בלתי נסבל וגורם גם לנזק לילדים. את גילויי הטירוף שלה היא בדרך כלל מסתירה מחברים ועמיתים שלה, שומרת את זה לבית ומול ההורים שלי.
התקף בד"כ נמשך כמה שעות ובמקרים קיצוניים עד יום-יומיים, ואז פתאום נעלם כלא היה (היא יכולה לקלל אותי קללות איומות בשפה מחרידה, ואחרי שעתיים הכל כביכול חוזר להיות בסדר והיא מדברת איתי כאילו לא רק הבוקר איחלה לי שאפגע בתאונת דרכים ושהיא מצטערת על היום שבו פגשה אותי וכד'.)
בעקבות הנזקים הקשים שגרמו ההתקפים האלה במהלך השנים, היחסים בינינו לא טובים וגם כשאין התקף המצב בבית לעיתים קרובות מתוח ולא נעים, אנחנו כל הזמן רבים על מטלות הבית ואני לא מצליח לנהל איתה שיחה בוגרת ליישוב המחלוקות. הילדים מתעצבנים בקלות, עקשנים, רבים ביניהם, מחקים אותה בדבריה ובטון שלה ובאגרסיביות שלה.
...המשך יבוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
עור-פיל07/08/2015גילויי האימפולסיביות והזעם הולכים ומחריפים אצלה עם השנים. לפני מחזור מצבה נוטה להיות חמור יותר, מרגע שמקבלת מחזור בד"כ נרגעת אך התופעות לא מוגבלות ללפני-מחזור. היא בת להורים גרושים, גירושין קשים, והיו שם שלל טראומות שקצרה היריעה וגם לא את הכל אני יודע. ניתקה קשר עם אביה, לא ידוע לי עליו הרבה. אימה היא אדם נורמטיבי להערכתי, מהווה עבורה גורם מייצב.
אני משוכנע שיש לה הפרעה נפשית, רק לא בטוח איזו. שני מטפלים (מטפלת זוגית ומטפל שאני נפגשתי איתו) אישרו שיש לה הפרעת אישיות גבולית, האם זה נשמע לכם מדויק? היא עונה רק על מספר קטן של קריטריונים, אם כי ב"עוצמה" מאוד גבוהה. (לא אובדנית, לא פוגעת בעצמה, ללא התמכרויות קשות, דימויה העצמי היה נמוך אך השתפר עם השנים).
מה אני\אנחנו עושים בעניין? הלכנו למספר מטפלים זוגיים, ושנינו היינו בטיפולים 1 על 1. אני מנסה להציב גבולות, לא לקבל את זה שהיא מקללת מגדפת, לא לאפשר לה להשיג את מה שהיא רוצה בדרך של סחטנות רגשית ומניפולציות (לפעמים זה אומר מלחמת עולם בבית, אבל אני לא בטוח מה יותר גרוע בטווח הארוך). אם האוירה מתחממת יתר על המידה יוצא מהבית לזמו מה בתקווה שהיא תירגע. כשרגועה מנסה לדבר איתה אבל לרוב כשנוגעים בנושא קשה היא מהר מאוד מתחרפנת, מתחילה להתגונן, לדבר בציניות, לשנות נושא ולהאשים\להשליך עליי ועוד. נעדרת כל יכולת לנהל שיחה בוגרת בענייני מחלוקת, איתה הכל הופך לויכוח. מהר מאוד זה מגיע לכך שהיא צועקת, מתלהמת, קוטעת את דבריי לא נותנת להשלים משפט. כשאני מנסה ליישם שיטות שיח שלמדנו אצל המטפל\ים היא מאשימה אותי שאני מתנשא וש"אפסיק להיות הפסיכולוג שלה". לאחרונה גמרתי אומר שבפעם הבאה שתהיה התפרצות קשה אני אצא מהבית ללילה או יותר, כאקט מחאה והצבת גבול. ארזתי אפילו תיק-יום שיהיה כבר מוכן.
לא רוצה להיפרד ממנה בעיקר בגלל הילדים, מפחד שהיא תסיט אותם נגדי אם אעזוב, מהיכרות עימה ועם דרך ההתנהלות שלה בפתרון של חילוקי-דעות אני מעריך שהגירושין יהיו קשים ומכוערים והרסניים. כמוכן לא רוצה להשאיר את הילדים איתה לבד לפחות שיהיה להם הורה אחד יציב. התוצאה הרצויה מבחינתי זה שהיא תלך לטיפול פסיכותרפי אינטנסיבי, בליווי של טיפול תרופתי לאיזון התקפי הזעם והאימפולסיביות. היא לא מודה בבעיה שיש לה, מסכימה לכל היותר ללכת לטיפול זוגי, וגם כששני מטפלים אומרים לה לבוא לטיפול אישי היא עדיין לא לוקחת אחריות למצבה.
מה אני יכול לעשות על מנת להביא אותה להכיר בבעיתה ולטפל בזה? איך עליי לנהוג במציאות כזאת? בינתיים, מה אני יכול לעשות כדי למתן את ההשפעות השליליות של מצבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה גורם נזק בלתי הפיך לילדים
מניסיון אישי07/08/2015בעובדה שאתה לא עושה אקט קיצוני אתה גורם נזק בלתי הפיך לילדים שעוד יהיו בעתיד מתוסבכים עם בעיות נפשיות בגלל אמא אלימה ובית חולה ולא רגוע...
חכה זה עינין של זמן עד שהם יגדלו...יעברו את גיל ההתבגרות ואז צצות כל הבעיות כי גדלו בבית עם אמא חולה ולא מספיק מטופלת! יעוץ זוגי? פחחח ממש יעזור, מה קשור? הבחורה נוראית! התקפי זעם מול הילדים???? זה פשע לא יסולח! אין כמו לגדול בבית בריא, יציב, תומך, אוהב שההורים שניהם טובים, נורמטיבים, לא רבים ליד הילדים אבל לא כולם זוכים לכך וההשפעה באה לפעמים בגיל מאוחר.
בקיצור אם לא תערב את הרשויות, רווחה, פסיכיאטר או מישהוא תזכור שגם אתה שותף לכך שהילדים גדלים בבית מחריב את הנשמה! תתיעץ עם כל מי שרק תוכל ואל תיתן לה להתעלל בך! אתה גבר! תציב גבולות בחכמה ותעשה מה שצריך לפני שיהיה מאוחר.
זה מניסיון אישי אותו סיפור בדיוק רק האבא היה בדיוק אותו דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגדול - מסכים מאוד
שמוליק09/08/2015שלום רב.
אינני רופא.
אני ממש מסכים עם דבריך.
רק ישנה נקודה שמאוד חשוב לתת עליה את הדעת: במקרה של גירושין - בדרך כלל הילידים נשארים אצל האם למשמורת. במקרה דנן, מצב כזה עלול להיות מסוכן.
אפשר לומר שבתור ילד עברתי סרט כזה של אימא חולת נפש, ואני ממש לא מאחל את זה לאף אחד.
אני חושב שגירושים היו צעד הכרחי שבאמת נעשה, אבל אימא שלי סחטה את אבא שלי; ובנוסף המשמורת של הילידים הייתה אצלה. תחשוב מזה לגדול אצל אימא חולת נפש, כשהאבא הנורמטיבי נמצא רחוק...
בסופו של דבר אבא שלי נפטר מהתקף לב. קרוב לוודאי שהבעיות עם האימא שרק החריפו ואחרי הגירושים היא הייתה בעמדה חזקה יותר כי היה מגיע לה מזונות, אז כנראה שהקשיים גרמו לעקה וכנראה שהיא בסופו של דבר גרמה להתקף לב ולמוות.
כדאי לבדוק טוב טוב שישנה סבירות גבוהה לכך שהילדים יהיו במשמורת אצל האב. אחרת זה עלול להיות קטלני.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרט איילנד לפסיכיאטרים בלבדאבי07/08/2015
יש סרט שקוראים לו איילנד שבו הרופאים והמדינה לקחו אנשים וסגרו באי וביצעו בהם ניסויים ושיבוטי אדם ובו הם מבטיחים שאחרי כמה זמן הם ישחררו אותם לחופשי רק שתדעו זה מה שאתם הפסיכיאטרים עושים לנו אם כל השבבים האלה שאתם משתילים לנו בגוף במיוחד במוח אלו ניסויים אכזריים שהיו בתקופת הנאצים ועוד אתם טוענים שיש לנו דמיונות ואנחנו פסיכוטים קושרים אותנו למיטה משקרים אותנו ואת משפחתנו הורסים את ביתנו גוזלים את נעורינו אתם מבצעים פשעים נגד האנושות זה לא חוקי זה לא אנושי וזה לא מוסרי וזה פלילי צריך לעמיד אותכם לדין.
,תראו בבקשה את הסרט אולי יכניס לכם קצת היגיון למוח הפסיכוטי והמעוות שלכם לליבכם זה בטוח לא יכנס כי אין לכם לב אתם אנשים רעים בלי רגשות
שחררו אותנו לחופשי מי שביצע פשע יש משטרה יש בית סוהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראית את הסרט עד הסוף?
עור-פיל07/08/2015בסוף הסרט מסתבר שהדמות הראשית אשר די-קפריו גילם הייתה של אדם שחווה טראומה איומה כאשר אישתו חולת-הנפש רצחה את ילדיו ללא סיבה. מציאות זו הייתה קשה עבורו מנשוא ובעקבות זאת התחיל להדחיק את המציאות וליצור הזיות ועולם דמיוני שלם בכלל זה הוא יצר במוחו מציאות דמיונית שבה המוסד שאליו נשלח לטיפול הוא מוסד לניסויים אכזריים באנשים, ושהוא בעצם איש חוק שנשלח לחקור ולגלות את המזימה ועוד כהנה וכהנה הזיות.
תודות לדבקותם של מטפליו המסורים הוא בסופו של דבר התחבר למציאות והבין את האמת ואיך הגיע למצבו. תראה את הסרט עד הסוף! אולי זו תהיה בשבילך חוויה פוקחת עיניים...
כל טוב לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל למה לעשות ספויילר למי שלא ראה?!
שים09/08/2015למה אתה עושה ספטיילר למי שלא ראה עוד את הסרט ?! סעמאק איזה אנשים יש כאן באמה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאטר איילנד
בסטיאן11/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לבנזודיאזפיניםלירן07/08/2015
שלום רב. אני נוטל כל שבוע כדור סטילנוקס והוא הפסיק להשפיע. שאלתי רופא והוא אמר שכנראה הייתה הסתגלות של הגוף.
שאלתי היא: אם אני אקח פעם בשבוע את הסטילנוקס, ובשבוע לאחריו קלונקס (שגם יעיל במקרים אלו) וחוזר חלילה, זה יעזור? כי לכאורה גם קלונקס הוא בנזודיאזפין אז אולי זה לא יועיל? ואם אני אקח אמביאן במקומו? האם כל משפחת הבנזו נחשבת לאותו כדור מבחינת התמכרות?
מקווה שהייתי ברור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לבנזודיאזפינים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/08/2015יש צורך בתהליך גמילה / הפסקה מסודר.
מומלץ לפנות לרופא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור שינה
לירן09/08/2015סליחה אבל לא הבנתי בדיוק מדבריך האם קלונקס גם נחשב לעניין התמכרות כמו כדור השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת נטילת איקסלבסטיאן06/08/2015
אני לוקח איקסל 100 מ"ג כבר חודשיים.
זה לא עוזר ולכן אני רוצה להפסיק.
אפשר להפסיק בבת אחת או שצריך בהדרגה?
אם בהדרגה, איך בדיוק?
יש לי כדורים של 50 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת איקסל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/08/2015חובה בהדרגה ולאט , תחת מעקב רופא .. בלבד !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור שחוזר על עצמוא05/08/2015
אחי נכה צה״ל ומזה שנה יש לו דיבור שחוזר על עצמו ללא הרף.אותה מילה תוך 5 דקות מאה פעם למשל.מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקה מסודרת
שמוליק05/08/2015שלום רב.
אינני רופא.
אני מניח שהרופאים יסכימו איתי שלא ניתן לקבוע מה זה בלי בדיקה מסודרת, ובוודאי כאשר מתואר סימפטום יחיד.
אם הדבר גורם לו לסבל, הוא יכול לפנות לטיפול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור שחוזר על עצמו ללא הרף
א06/08/2015אפשר לקבל תגובה מרופא מוסמך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי! הרופאים בדרך כלל מגיבים.
שמוליק06/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיבור שחוזר על עצמו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/08/2015כפייתיות ( באם שמני למחשבה טורדנית בדר'כ ), מומלץ בדיקה לשם אבחון מדויק..
זאת לשם שלילת מצבים אחרים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקט ברגליים בלילהממי05/08/2015
מטופלת בזיפרקסה 15 מ"ג וליתיום 900 מ"ג סובלת מאי שקט ברגליים בלילה רופאה פסיכיאטרית המליצה על סלואו דרלין 80 מ"ג ניסיתי חודש אך לא עזר לרגלים.אחר כך המחיצה לקחת קלונקס וזה מעייף מאד למחרת למרות שלוקחת מוקדם.רופאה כללית המליצה לקחת כדור נוסף של דרלין סך הכול 160 מ"ג השאלה אם זה יעזור אני סובלת מלחץ דם ודרלין מאזן את הלחץ דם טוב אך לרגליים לא עוזר השאלה אם תוספת מינון דרלין יכולה לעזור לאי שקט ברגליים??אשמח לתשובה בהקדם אני מאד סובלת.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי
שמוליק05/08/2015שלום רב.
אינני רופא.
יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי של הזיפרקסה. יכול להיות שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה, אך לא ניתן לדעת בוודאות. הרבה פעמים מעדיפים לומר שבוודאות מדובר בתסמינים שליליים כדי לשכנע את מטופלים ליטול תרופות.
אם אכן מדובר בתופעת לוואי, אז ניתן לשקול את האפשרות של התמודדות המבוססת בעיקר על טיפולים פסיכולוגיים. גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.
אם הטיפולים הפסיכולוגיים משפרים את המצב - ניתן להוריד מינונים עד להפסקה מוחלטת של הטיפול התרופתי (כמובן על פי המלצת הרופא המטפל).
ניתן לבדוק עם הרופא המטפל את האפשרות הזו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי שקט ברגליים בלילה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/08/2015מאוד חשוב לברר האם מדובר באקטיזיה ( תופעת לוואי שמשני לנוגדי פסיכוזה ) או בעיה אחרת..
באם מדובר באקטיזיה , יש לישקול להוריד טיפול.
מאוד חשוב לשלול רמה גבוהה של ליתיום, אשר יכול להוביל לרעד בנוסף..
מומלץ בדיקת דם לרמת ליתיום בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד ד"ר!!
שמוליק09/08/2015שלום ד"ר דוידאור.
אני ממש מעריך את הכנות שלך בכך שלא שללת את האפשרות שמדובר בתופעת לוואי של הטיפול התרופתי.
זה נכון שאין שום וודאות, ויכול להיות שבאמת מדובר בתסמינים שליליים של המחלה, וגם אם בוודאות זה בגלל התרופה - לא בטוח שמה שנכון לעשות זה להפסיק (כפי שהייתי כותב בעבר וחטפתי על כך ובצדק ביקורת נוקבת), אבל צריך לומר את כל האמת; אחרת, זה מערער את האמון של המטופל במטפל, ואמון הוא הבסיס לטיפול.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל את זה ביותר חנפנות? חחח..
מומנטו11/08/2015גבר יש לך את זה ביותר חנפנות ולקקנות ? כי בהודעה הזו אתה נשמע כמו לא פחות מיחצן של פסיכיאטרים. איפה הכבוד העצמי? לא חבל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשצריך אני יודע להעביר ביקורת
שמוליק11/08/2015שלום רב.
אני יכול להבין מתוך ההודעה שלך על הסרט איילנד, שאתה ממש לא מסמפת פסיכיאטרים, ואני מכבד את דעתך.
כשצריך להעביר ביקורת, אני יודע להעביר; אם ינסו להשתמש במונח "תסמינים שליליים" כדי לנפנף מטופלים שסובלים מ"זומביות", אני אדע להעביר על כך ביקורת, והרבה פעמים כשזה קרה - לא חסכתי בשבט.
אני מניח שיש לך סיפור כאוב, ויכול להיות שישנה דרך יעילה יותר להתמודד מאשר להכפיש פסיכיאטרים באופן סוחף וגורף.
אם תרצה, תוכל לחשוף את הסיפור שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה חשובה ביותר שעליי להוסיף
שמוליק11/08/2015אינני רופא.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כתבתי את ההודעה הזו, לא שמוליק.
יהודית12/08/2015שלום שמוליק.
אני מתוודה על כך שאני כתבתי את ההודעה הזו, ואני מבקשת את סליחתך.
אני מבטיחה שיותר לא אכתוב הודעות בשם שלך.
יהודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסולח.
שמוליק12/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסט לס לג, אי שקט בשינה, רגליים קופ
נועה13/08/2015מציעה בדיקה במעבדת שינה, לאיתור מקור הבעייה באי אי ג'י ליילי,בדכ' חצי מינון או רבע קלונקס עד להסתגלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה נוגדת תופעות לוואיאלון04/08/2015
שלום
ברצוני לשאול
האם יש תרופה שנוגדת את החוסר שקט
שנובעת מנטילת כדור מודאל 50 מ"ג ?
והאם קלונקס יכול להיות פתרון
לתופעת לוואי הזאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה נוגדת תופעות לוואי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/08/2015באם יש תופעת לוואי ממודאל, מומלץ להפסיק ולשנות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס והופעה שבועית...משכית04/08/2015
שלום דוקטור
מזה כשנה פעם בשבוע אני נוטלת קלונקס 0.5 לפני הרצאה שאני נותנת לפני קהל.
שאלתי
האם המינון השבועי עלול לגרום לי התמכרות?
האם אצטרך לעלות מינונים להשפעה מירבית עם הזמן?
תודה רבה
משכית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס והופעה שבועית... - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/08/2015באופן תיארתי: לא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובאופן מעשי?..
משכית08/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהמשכית04/08/2015
שלום רב
אני בהליך גמילה מלוסטרל שצרכתי כדור ליום במשך חמש שנים
התהליך היה הדרגתי שבועיים חצי כדור ושבועיים רבע עד הפסקה.
האם לכאבי השרירים שלי והמיחושים השונים יש קשר לגמילה?
האם הליך הגמילה היה נכון?
תודה
נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/08/2015לפעמים יש צורך ליותר זמן...
בהחלט יכול להיות קשר להפסקת טיפול, במיוחד אם התופעות התחילו סמוך להפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה בשם ''לטודה''יעקב04/08/2015
האם התרופה לטודה שד''ר יונתן דודאור הזכיר באחד התוכניות ברדיו לטיפול בסכיזופרניה היא מטפלת גם במניה וגם ב OCD ומתי יש סיכוי שהיא ותרופות דומות לה יכנסו בקרוב לארץ אם אפשר תגובה של ד''ר יונתן דודאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה בשם ''לטודה'' - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/08/2015לא ידוע, מקווה שבסל הקרוב, 2016..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן שהפנטתי את עצמי לזה?בני03/08/2015
אני לא מרגיש תאבון וליבידו 22 שנה.
אני חושב שהפנטתי את עצמי בלי להיות מודע לתוצאות.
ושכדי שאני אסיים את ההפנוט צריך שמשהו מסוים יקרה.
האם יתכן שהפנטתי את עצמי לזה?
אם כן האם אני יכול להפנט את עצמי חזרה ?
תרופות נגד דכאון לא עוזרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יתכן שהפנטתי את עצמי לזה? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/08/2015מומלץ שתפנה לרופא לבדיקה מסודרת , בדיקות דם , בירור פרופיל הורמונלי ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופההידד לגראס03/08/2015
נמאס לי ללכת לפסיכיאטר שמוסיפה לי תרופות כל הזמן .
התקשרתי אליה כדי לחסוך פגישה ואמרתי לה שאני מעוניינת להפסיק לקחת ציפרלקס(לוקחת 3 וחצי שנים). היא התעצבנה ואמרה שלא מפסיקים תרופה דרך הטלפון ושאני מריכה להגיע. לא מקובל עלי להמשיך לבזבז זמן אצל פסיכיאטרים שאני יודעת שאין לי מה להמשיך לקחת תרופה שמזיקה לי ואני לא רוצה גם תחליף כי אני יודעת שלתרופה אחרת יכולות להיות תופעות לוואי אחרות שיפריעו לי. אין תרופת קסמים ..
השאלה שלי היא איך מפסיקים עם הציפרלקס באופן הדרגתי?
מה י התדירות שלוקחים עד הפסקה מוחלטת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליף רופא
שמוליק03/08/2015שלום גל.
אינני רופא.
ראשית, אני מסכים עם הרופאה שאין להפסיק טיפול תרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל, אך מאידך, רופא צריך לכבד החלטה של מטופל להפסיק את הטיפול התרופתי, ובמיוחד כשמדובר בתרופות פסיכיאטריות שתופעות הלוואי שלהן הן גם שכיחות וגם קשות.
לפי דברייך, נראה שאינך מרוצה מהרופאה, ולדעתי, פשוט צריך להחליף רופא שמסוגל לכבד את החלטתך, ולהפסיק את הטיפול התרופתי על פי המלצותיו.
בנוסף לכך, על מנת למזער את הסיכון, אני מציע להמשיך את הטיפולים הפסיכולוגיים וליידע את המטפל על ההחלטה, וכדאי שתהיי מוכנה לקחת שוב תרופות - ולו באופן זמני - אם חלילה המצב יתדרדר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמשיך לקחת....
יהודית03/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהודית להמשיך לקחת תרופה שפוגעת בי?
הידד לגראס03/08/2015אנשים עונים כאן תשובוצ כאילו השטן שיחד אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לי לדעת
אסתר13/08/2015מה עשית בסוף הפסקת לבד ואיך ? כי אני באותו המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלי17/08/2015לפחות לדעתי אל תפסיק לקחת לבד להפסיק תרופה צריך בצורה נכונה ואיך עושים יסביר לך רופא.
אתה יכול ללכת לרופא משפחה שלך ולבקש ממנו שיגיד לך איך מפסיקים.
קח בחשבון שייתכן שהמצב שלך יחמיר ללא התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעת מה עשית ?
אסתר13/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם גורלנו נחרץ ?
אסתר13/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אסתר כרגע אני ממשיכה לקחת
הידד לגראס14/08/2015התרופה גורמת לי לעייפות נוראית ולים סיוטים בלילה.
כל היום אני פשוט עייפה עייפה ועייפה.
ומצד שני התרופה פחות או יותר שומרת שאהיה רגועה כי בפעם האחרונה שנסתי להפסיק לשבועיים. התחלתי להיכנס למשברים ודיכאון וכל דבר קטן לקחתי קשה..
אבל..
אני לא מוותרת...שאני ארגיש שוב שאני מוכנה להפסיק אני אלך על זה בכל הכוח. לא מוכנה לקבל את זה שגורלי נחרץ עם התרופה הארורה הזאת
מוזמנת לגבר איתי בפרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזמנת לגבר איתי בפרטי חחח...WTF
שים16/08/2015גל, את מזמינה את אסתר איתך לבילוי פרטי עם גבר ? חחח...נראה לי את באמת מעופפת נשמה, עדיף תלכי לישון במקום לכתוב שטויות בפורום חחח...OMG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מעופפת? בחייאת תחפפי מפה יהודית
הידד לגראס17/08/2015יא חולה בראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכלל לא מעופפת ...ממש לא...חחח...
שים17/08/2015ומה יש לך עם היהודית הזו נשמה ? יאללה תמשיכי לישון בעמידה וקחי גם איזה כדור לאובססיה...עלאק "יהודית" חחח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסמור02/08/2015
שלום,
מהו הטיפול המינמלי בציפרלקס? לאיזו תקופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור08/08/2015בדר'כ 10 מ'ג לחצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקה של OCD.מאיה31/07/2015
שלום, אני סובלת למעלה מעשור מהפרעת OCD. לאחרונה אני חושבת להביא ילד לעולם אבל יש לי פחד נוראי מהעובדה שהילד עלול לעבור את אותו מסלול נוראי שאני עברתי. ועל כן ברצוני לשאול, מה ידוע על הגנטיקה של OCD? האם ילדים להורים עם ההפרעה יש סיכוי גדול יותר לסבול גם כן מההפרעה? אני יודעת שהסיפור האישי שלי לא מייצג, אבל במשפחתי יש עוד מספר סיפורים של OCD והפחד משתק אותי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק01/08/2015שלום מאיה.
אינני רופא.
O.C.D. היא מחלה שיש לה מרכיבים גנטיים, אבל גם סביבתיים.
לא מזמן מישהי שאלה שאלה כזו בפורום של ילדים ונוער, וזו הייתה תגובתו של ד"ר אליהו סמואל (7.6.15):
"1. אין בדיקה גנטית לOCD בתקופתנו.
"2. אף רופא גניקולוג סביר לא יבצע הפלה בשל מרכיב גנטי של OCD , להפרעה יש גם צד סביבתי. החדירה הגנטית אינה מלאה, להפרעה אופי לא קבוע ( תקופות טובות ופחות) , יש כיום טיפולים מצוינים להפרעה- ובטח יתפתחו טובות יותר. בכך שאת מכירה את התופעה יש יתרון בהתמודדות עם ההפרעה".
והייתה עוד מישהי שסובלת מבעייה נפשית, שהביאה ילידים לעולם ובדיון שהיה פה על כך היא כתבה ב 9.12.14 את הדברים הבאים:
"אולם גם אותי הטרידה השאלה בדיעבד, האם הורשתי לילדי את הרכיב הגנטי לפגיעה הנפשית ממנה אני סובלת. במקרה שלי מדובר בהפרעות באישיות ולא במחלת נפש, אך גם בה יש רכיב גנטי של אגו פגיע (=רגישות יתר). גם אם כן, הורשתי להם עוד דבר חשוב: שבבעיות מטפלים וטיפול נכון מאפשר תפקוד מיטבי ואיכות חיים. בעצם היות בעלך מטופל הוא מעניק לילדיו דגם להורה הדואג לבריאותו ואבא יציב ומתפקד, במילים אחרות, סביבה בריאה להתפתחותם.
"רק טוב
"נאוה".
עם זאת, לא כל כך ברור מהשאלה שלך האם כעת את סובלת או שמדובר בסבל מהעבר.
בכל אופן, כדאי להתייעץ עם הרופא (או הפסיכולוג) המטפל, כיוון שהעברת המרכיב התורשתי היא איננה הבעייה היחידה; ישנם דברים נוספים שצריך לשקול אותם, ולכן כדאי לבחון את כל השיקולים בעד ובנגד ולקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבורך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)