מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטרלין ואומגה 3אריק12/07/2015
שלום רב,
אני גבר בריא בן 28 .
אני נוטל 50 מ"ג סרטרלין ביום לטיפול בדיכאון וחרדה .
אני מעוניין לשלב אומגה 3 כחלק מן הטיפול וברצוני לדעת אילו מינונים מינימלים של EPA ו DHA עשויים להועיל ?
המון תודה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטרלין ואומגה 3 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015שילוב אומגה 3, אפשר.
בכל מקרה תמיד מומלץ לידע את רופא המשפחה.
עודף אומגה 3 , או שימוש ייתר בתוספי מזון בכלל ווויטאמינים מסיסים בשומן בפרט ( כגון A D E ..) עלולים להיות מסוכנים.
לדוגמה : תוסף אבץ ( ZINC ) משפר את בריאות השיער, עודף וכמות מופרזת עלולה להוביל לפירכוסים ולסכן חיים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטרלין בהיריוןרונית12/07/2015
שלום
למה בעצם אסור לקחת סרטרלין בהיריון? האם בכלל אסור או שעד מינון מסוים מותר?
ואם נכנסים להיריון ולא יודעים וכן לוקחים את התרופה הזו (עד שמגלים?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטרלין בהיריון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2015SSRI יחסית בטוח בהריון.
בטרימסטר הראשון עדיף ללא תרופות המשפיעות על המוח, התקופה
הרגישה של התפתחות המוח אצל העובר.
תמיד ניתן להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות.
יונתן דוידאור
פסיכיאטר מומחה, פסיכותרפיסט
טיפול רפואי ופסיכולוגי בהיפנוזה
http://davidor.co.il
הוד השרון כפר סבא רעננה הרצליה
כפר שמריהו נתניה כפר יונה פתח תקווה יהוד
http://davidor.co.il
טיפול בהיפנוזה היפנוטראפיה טראנס רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מותר
א.א08/10/2015מותר
התייעצתי עם המכון וגם....
יש לי הוכחה אחת בבית (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאורלי12/07/2015
שלום רב,
לפני מספר חודשים התחלתי שימוש בכדור הציפרלקס, אני מקבלת מינון של 15 מג ליום. המצב הנפשי השתפר לחלוטין, אבל יחד עם זאת יש בעיה אחת והיא מצב של שלשולים, האם זאת תופעה ידועה של הכדור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015ייתכן בשלב התחלתי, התחלה, שינוי מינון..ייתכן, אמור להיות זמני , באם ממושך.. יש להתיעץ עם רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסרותי12/07/2015
שלום בעלי נוטל ציפרלקס מזה כמה חודשים. האם יש סיכון כלשהו בכניסה להיריון כשהוא נוטל את התרופה? האם התרופה עוברת לזרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי להאמין...
שמוליק12/07/2015שלום רותי.
אינני רופא, אני רק התחלתי השנה ללמוד פסיכולוגיה...
על פי מה שידוע לי מהקורס מבוא לפסיכולוגיה פיסיולוגית, ציפרלקס היא תרופה אנטי-דיכאונית והיא מגבירה סרוטונין במוח. היא אמורה להשפיע רק על המוח, ולא אמורה להיות לה שום השפעה (לפחות לא ישירה) על התהליך של יצירת תאי זרע. קשה לי להאמין שישנה השפעה.
בכל אופן, אני בטוח שתהיה גם תשובה של הרופאים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..רופאים בבקשה???
רותי12/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים? בבקשה תשובתכם?
רותי14/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015אין סכנה ..
תופעת לוואי בדר'כ - שפיכה מאוחרת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגיש כמו מתפליקס11/07/2015
אם בפסיכוזה הכל חי יותר,אז עם כדורח אנטי פסיכוזה הכל מת יותר,מרגיש שהכל עמום,רדום,ובכללי אני רואה תחיים חסרי חיות ורגש ונפש. באסה לחיות ככה זה לא כמו שהייתי בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי
שמוליק12/07/2015שלום רב.
אינני רופא.
אני מכיר את התופעה הזו מחוויה אישית. אחרי ותוך כדי אישפוז בשל התקפים פסיכוטיים, הרגשתי כמו מת כמוך.
יכול להיות שההסבר לכך הוא תופעות לוואי של התרופות ובמיוחד של תרופות אנטי-פסיכוטיות. לעיתים, אומרים שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה, אע"פ שאין בכך שום וודאות ושוללים את האפשרות של תופעות לוואי של התרופות. זה חמור מאוד אם לא אומרים את כל האמת.
יכול להיות שטיפולים פסיכולוגיים ייטיבו את המצב, ובעתיד יהיה אפשר להוריד מינונים ואף להפסיק את הטיפול התרופתי לגמרי. לרופאה המטפלת שלי יש מטופל שבמשך 15 שנים היה באחישפוזים חוזרים ונישנים, וכרגע הוא כבר שנה בלי אישפוזים. אמנם היא לא רואה לנכון להוריד מינונים, אבל בעיקרון, המצב יכול להשתפר, ומבחינתה, קיימת אופציה כזו שבעתיד הוא לא יצטרך טיפול תרופתי כלל. גם במקרים קשים, לא צריך לייאש את המטופל מהאפשרות של הפסקת הטיפול התרופתי ומהסבל מתופעות הלוואי שלו.
כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולבדוק את העניין.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ללא טיפול תרופתי.
פליקס12/07/2015אינני לוקח תרופות,לא מבין בדיוק מה עובר עלי,קשיים בלהפעיל תחשיבה,בקיצור נכה. יש לי נכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי...
שמוליק12/07/2015שלום רב.
יכול להיות שההפסקה הייתה לא מזמן, וצריך לתת לגוף להתנקות.
יכול להיות שיש עליך לחץ מהסביבה (משפחה חברים וכיו"ב) שמנסים ללחוץ עליך לקחת תרופות על פי ההמלצה של הרופאים, והלחץ הזה לכשעצמו יכול לגרום להרגשות רעות.
יכול להיות שהבעייה עצמה עדיין לא טופלה כראוי.
יכול להיות שגם אף אחת מההשערות איננה נכונה...
בכל אופן, אני מאחל לך בהצלחה. מגיע לך לחיות חיים טובים ומאושרים.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שנתיים כבר לא לוקח כדורים
פליקס13/07/2015כן זה כנראה מכל הטיפולים,נשארתי דפוק מזה בקיצור,אין דרך חזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי היה סרווקוול 600 בין היתר
פליקס13/07/2015וביכלל לא היה לי פסיכוזה. לפני כל הטיפולים הייתי בסדר,היה לי המון רגשות,וזיכרונות,ונפש הרבה יותר עשירה,והיום 80 אחוז מזה נמחק נשארתי כמו איזה צמח שמנותק מעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך לשבור את השתיקה!!!
שמוליק13/07/2015שלום רב.
זו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בחברים בפורום שמתלוננים על כך שהם סובלים מ"זומביות" זמן רב אחרי שהם הפסיקו את הטיפול התרופתי.
אצלי משום מה זה לא קרה, וכחצי שנה אחרי הפסקת הטיפול התרופתי, חזרתי לעצמי.
אני מניח שלחברות התרופות יש אינטרס ברור שמקרים כאלה לטאטא מקרים כאלה אל מתחת לשטיח, ולנסות לטעון שאין דברים כאלה.
כדאי לציין, שבדרך כלל, מי שכבר נכנס לטיפול תרופתי, במיוחד אם זה קרה אחרי אישפוז, אז כמעט ואין סיכויי להגיע למצב כזה של הפסקת הטיפול התרופתי. מעבירים אותם שטיפת מוח אינטנסיבית שאי אפשר בלי, ואם לא מצליחים לשכנע את המטופלים, אז הרבה פעמים מצליחים לשכנע את המשפחה.
ליבי איתך ועם כל אלה שנמצאים במצב דומה, אבל באמת שאינני יודע מה לעשות, ואין בנסיון האישי שלי שום פיסת מידע שתוכל לעזור.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגיש כמו מת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2015ייתכן ומדובר בתופעות שליליות..
יש פתרונות כיום, שינוי טיפול ואו להוסיף אדרונקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו אדרונקס? יש לציין שאיני מטופל
פליקס16/07/2015כלל,נקי לגמרי. מה שאני מרגיש זה מצב מתמשך של נכות בחשיבה,אי יכולת לייצר וליצור,כמו נכות שכלית מסויימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלוהים הוא רשע
שמוליק18/07/2015זה שאני יכול להגיד לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהנתנאלה11/07/2015
שלום,
נוטלת רמרון 30 מ"ג קרוב ל-10 שנים עקב דכאון קשה וחרדה שפגעו בשינה. בסה"כ עושה את העבודה במידת האפשר. מה שכן נוצרה מעין השמנה בטנית כרונית בלי כל יכולת להורידה שבולטת דווקא בגלל מבנה גוף רזה. אין כולסטרול, שומנים או סוכרים, בדיקות מצוינות, תזונה טובה עם פעילות גופנית.
מכיוון שניסיתי כל תרופה אחרת בשוק- אני יכולה לומר בודאות שאין מנוס מלהשאר איתה.
אבל,
אם אוריד את המינון ל-15 מ"ג- האם יש סיכוי שזה גם יוריד את ההשמנה הבטנית?
ומה לגבי הדכאון,החרדה והשינה? האם יש סיכוי שזה יפגום באפקטיביות של התרופה ביחס אליהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2015אכן שאלה קלינית חשובה..
לפעמים במצבים של איזון קליני
ניתן לשיקול הוספת טופאמקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנודי שינה קיצוניים לאחר הלידהליאת11/07/2015
אני 10 ימים לאחר הלידה. ב8 לילות לא ישנתי כלל ובלילה אחת ישנתי כשעתיים. התינוק ישן והבעיה לא בו.. אני פשוט לא מצליחה להירדם. אני לא בדיכאון ואני מתפקדת היטב אל כמובן בקושי ובעייפות ומתחילה להיכנס לחרדות מתי זה יעבור. בלידה הקודמת חוויתי חוויה זהה אך היא נגמרה תוך 5 ימים. הפעם זה לא נגמר.. אני ניסיתי כדורים טבעיים של שורש הולריאן אך זה לא עוזר.. האם אני זרוקה לפסיכיאטר? חבל לי להתחיל בכדורים ממכרים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר. פסיכיאטר זה לא רק תרופות.
שמוליק12/07/2015שלום ליאת.
אינני רופא.
אפשר לפנות לפסיכיאטר, והוא אמור לעשות בדיקה מקיפה ובכלל זה גם כורמים פסיכולוגיים וסביבתיים, ויכול להיות שהוא בכלל ימליץ על טיפולים פסיכולוגיים. התקופה של אחרי לידה יכולה להוציא את האם מאיזון נפשי, שיכול להצריך טיפולים פסיכולוגיים ולא צריך להרגיש בכך בושה או אשמה.
גם אם הוא ימליץ על טיפול תרופתי, יכול להיות שזה יהיה לזמן קצר, ובלי שום קשר - מותר לך לסרב.
איך שלא יהיה - אני מאחל לך שתרגישי טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדנודי שינה קיצוניים לאחר הלידה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2015ראשית מומלץ בדיקה עם רופא משפחה.
ניתן לשיקול טונייט - כדור שינה ללא מרשם
רק לאחר התייעצות עם רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מוונלפקסין לסימבלטהמיקי11/07/2015
שלום רב.
במשך שנים לקחתי 300 מ"ג ביום ונלפאקסין.
כפי הנראה פיתחתי סוג של סבילות, או שההשפעה החיובית של הונלאפקסין פחתה.
לפני שלושה שבועות לערך התחלתי בעצת הרופא המטפל לעבור לסימבלטה.
ביומיים הראשונים הפחתתי את מינון הנןנלאפקסין ל150 מ"ג". אחרי היומיים הנ"ל התחלתי לקחת 60 מ"ג סימבלטה ביום במקביל ל150 מ"ג ונלפאקסין. לאחר 10 ימים הפסקתי עם הוונלפקסין ועברתי ל120 מ"ג סימבלטה.
אני כבר מספר ימים על סימבלטה בלבד, ובשבוע/שבועיים האחרונים שם לב להתדרדרות הדרגתית וקבועה במצב הרוח שלי.
אני לא יודע אם זה שלב בהתבססות של הסימבלטה במערכת או שהתרופה לא משפיעה, ומה שאני חווה הוא גמילה מהוונלפאקסין.
אני נדרש לרחת מספר מ"ג של קלונקס ביום כדי לא לאבד שליטה.
האם יש מקום להקדים את פגשית המערב עם הרופא?
תודה מראש
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מוונלפקסין לסימבלטה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015מומלץ להקדים.
השינוי היה אמור להיות יותר הדרגתי , מינונים קטנים יותר,
עדיף להתחיל סימבאלטה 30 ..
חובה : מעקב ל'ד , דופק אקג, להפחית ממריצים..
ייתכנו תופעות לוואי בשלב ראשוני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התמכרות ופנרגןאלה11/07/2015
אני לא יודעת איפה בדיוק לרשום את זה מכיוון שזה קשור גם לפסיכיאטריה והתמכרות, אז ברשותכם אעתיק את זה גם לפורום התמכרויות.
אני מאוד נוטה להתמכרויות. כלומר, אני יכולה להתנסות במשהו בקושי פעם אחת ולהיתקע עם מחשבות לחזור לזה במשך חודשים. יש גם התמכרויות שסבלתי מהם שהם דברים שבמקור לא אמורים למכר, כמו - סקס, דיאטות אובססיביות (אומנם קשור להפרעות אכילה, אבל היו לזה מאפיינים ממכרים).
ביום חמישי עבר עליי לילה מאוד מאוד קשה, חוויתי טראומה, מן הסתם ההתמכרות נובעת מסיבות נפשיות, ואתמול קיבלתי אישור מהפסיכיאטר לקחת 2 כדורים של פנרגן - כל אחד 25 מ"ג, כלומר לקחתי 50 מ"ג. ישנתי במשך כל הלילה והיום, והמחשבה הראשונה שעברה לי בראש כשקמתי הייתה לקחת עוד שתיים, אפילו עוד לפני שנזכרתי בכלל בטראומה ובסיבה שאני רוצה לקחת. בינתיים המחשבות עדיין ממשיכות. הסימנים האלה מאוד מוכרים לי לצערי. הגיע הזמן להתחיל לדאוג? להעיף את הכדורים? אני בדילמה קשה, מצד אחד יש בעיות נפשיות ומצד שני יש התמכרויות שיש להן פוטנציאל להכפיל אותן. אני בן-אדם מתפקד ואני לא צריכה את זה. תודה רבה לעוזרים\ות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע לבדוק את העניין יותר לעומק
שמוליק12/07/2015שלום אלה.
קודם כל, לא צריך להרגיש שום רגשות של אשמה או נחיתות בגלל צורך להתמודד עם קשיים נפשיים. הרבה פעמים, דווקא מי שמתמודד מוצא יותר משמעות לחיים.
כדאי להתמודד עם הבעייה. חשוב לי להדגיש שפסיכיאטריה זה לא רק תרופות, ופסיכיאטר טוב יבדוק את כל המרכיבים של הבעייה, וייתן המלצה שיכול להיות שתכלול טיפול תרופתי ויכול להיות שלא, ויכול להיות שהוא ימליץ רק לזמן מוגבל. בכל אופן, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שכדאי וצריך לטפל גם במרכיבים הפסיכולוגיים.
הייתי ממליץ לחזור לרופא הפסיכיאטר שנתן לך את הכדורים ולערוך בדיקה מקיפה יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התמכרות ופנרגן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015הפיתרון צריך להיות משולב, תרופות ושיחות...
שינוי תרופה , לפי שיקול דעת רפואית.
\פאנרגן , אנטי היסטמין , אשר לא מאופיין בגרימת התמכרות, לכן סביר שמדובר בהתמכרות פסיכולוגית.. והטיפול המרכזי שיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונוסיוון10/07/2015
שלום יש לי הפרעה סכיזואפקטיבית ואני לוקחת דפלפט כרונו 500מ"ג. רציתי לשאול האם דפלפט כרונו הוא מייצב מצב רוח ולא רק נגד מאניה אלא גם נגד דיכאון? כי בעלון של התרופה רשום שהתרופה מיועדת לטיפול או מניעה של ארועי מאניה. תודה סיוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/07/2015יעיל גם במניעת מצב דיכאוני.. תרופה יעילה במצב מעורב .. מאניה ודיכאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה שחוסמת סרוטונין מסוים.ליאור10/07/2015
מחפש תרופה שמסוגלת להוריד קצת את הרמות של הסרוטונין 5-HT2A, הרצפרטור הזה גבוה אצלי ברמות מטורפות עקב הציפרלקס שהייתי נוטל במשך חצי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה שחוסמת סרוטונין מסוים. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/07/2015נוגד פסיכוזה דור 2. לדוגמה ריספונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחאלס להמליץ על הסמים האלה
פליקס14/07/2015זה פשע,הסמים האלה זה פשע,לי נהרסה האישיות מזה לגמרי,מרגיש כמו אוסף.של תרכובת חומרים ולא יותר מזה,בלי נפש בלי רגש בלי כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעולם אח תיגע בריספונד
הידד לגראס16/07/2015זה באמת פשעלהמליץ על זה
454 אני לגמרי איתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף !! זקוקה לעזרהצ'יפופו09/07/2015
חברה שלי , אישה בת 69 , אחות בפנסיה , שכל חייה תפקדה נמצאת כרגע באישפוז כפוי . היא אישה שלא נישאה ואין לה ילדים . יש לה חברים אחרים טובים , אבל לדעתי מדובר בטעות חמורה , שרק תחמיר את מצבה .
היא עברה הליך רפואי , ניתוח , ולאחר מכן באו חברים להשגיח עליה . משהו השתבש והיא נמצאת במצב של פסיכוזה קלה . עקב כך התאשפזה באישפוז כפוי במוסד לחולי נפש . התוצאה היא שהטראומה של הניתוח והאנשים הרבים שנכנסו לעולמה - רק מתעצמת במקום כמו מוסד לחולי נפש. היא מודעת למצבה והתביישה שאגיע לבקר אותה . בכל זאת הגעתי -אני לא אשת מקצוע , רק מורה במקצועי. משיחה שערכתי עמה התרשמתי שהיא אכן במצב פסיכוטי קל -קל מאד , ומה שיכול לעזור כרגע היא תמיכה נפשית בבית , שאני מוכנה לספק לה ,ואני בטוחה שיש רבים אחרים שיהיו מוכנים לכך . יש הרבה אנשים שהיא חברה איתם וקרובה להם . הבעיה היא שלא מוכנים לשחרר אותה , גם לא לאשפוז יום , וגם לא לשבת ואני חוששת שבמצבה העדין זה יכול להיות הרסני . אנא תגובתכם בדחיפות , מה ניתן לעשות .
עוד אציין , שאני גרה רחוק , ומטופלת בילדים , אבל מוכנה להשגיח השגחה צמודה על חברתי , ואני יודעת שיש עוד רבות וטובות , אחיות בפנסיה שעבדו איתה וחברות טובות אחרות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לחכות עד שהמצב יתייצב
שמוליק09/07/2015שלום רב.
אינני רופא.
קודם כל, אני עברתי החוויה הזו של אישפוז כפוי כמה פעמים בחיים, ואני ממש לא מתרגש מאירוע כזה יותר מדיי. זה נכון שבשביל מי שעובר את החוויה הזו בפעם הראשונה, זה עלול להראות כסוף העולם, אבל כדאי להתעודד; זה ממש לא סוף העולם.
רק כאשר המצב שלה ישתפר ויהיה יציב, יהיה ניתן לשחרר אותה.
דבר נוסף שנראה לי שחשוב להתייחס אליו הוא הטיפול התרופתי.
מנסיון אישי, אני זרקתי את התרופות אחרי האישפוז הראשון וגם אחרי האישפוז השני, כיוון שהתרופות עשו אותי "זומבי". כדאי לציין שלא לכל אחד זה קורה, ומי שאינו סובל מתופעות הלוואי - לא כדאי להפסיק.
גם מי שרוצה להפסיק - כדאי לעשות זאת בתיאום עם רופא ומתוך אמון בו.
ראשית, צריך להתייעץ עם הרופא לגבי קצב ההורדה כדי למנוע תסמיני גמילה מיותרים. בנוסף לכך, צריך להודיע בצורה ברורה על ההחלטה, מפני שלא ניתן לסבול מתופעות הלוואי, תוך ידיעה לסיכון הכרוך בכך, ולבקש לחזור לטיפול במקרה של החמרה במצב.
את הטיפולים הפסיכולוגיים צריך להמשיך וליידע את המטפל על ההחלטה.
הפסקה ללא ליווי של רופא, גורמת להרגשה ש"עשיתי משהו לא בסדר", שעלולה להגביר חרדות ותחושות של "רודפים אחריי" שעלולים לאפיין את התקופה שאחרי אישפוז כפוי.
בכל אופן, זה ממש לא מומלץ להפסיק מייד אחרי שיחרור מהאישפוז, כדאי לחכות לפחות כמה חודשים עד לרגיעה.
הרופאים ייתנו תשובה בשבוע הבא; לא לפני כן.
מקווה שעזרתי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלפלרידצליל09/07/2015
שלום רב, אני נוטלת אלפלריד במשך חודש וחצי 0.25 ביום. בשבוע האחרון התחלתי להוריד במינון כי אני רוצה לסיים את הטיפול עם הכדור. מהרגע שהתחלתי להוריד מינון אני חשה חוסר תחושה בפנים, נמלולים בידיים, בחילות וסחרחורות. האם זה נורמלי ? ואם כן, זה יימשך בכל תקופת הגמילה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלפלריד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/07/2015יש לישקול מעבר לאסיבל .. זמן מחצית ארוכה ואז להפסיק בהדרגה. חש להיוועץ עם רופא מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשמיםת09/07/2015
לכמה זמן מראש מותר לפסיכיאטר לרשום מרשמים למטופל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשמים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/07/2015תלוי במטופל ותלוי בתרופה. בדר"כ לחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה ממשלתית.אנונימי08/07/2015
שלום רב .
כרגע אני עובד קבלן בחברת ממשלתית
אמור בעוד כמה חודשים להיכנס לחברה כעובד מן המניין ( עובד ארעי - לא קבוע ).
לפני כשנתיים וחצי הייתה לי התמוטטות חריפה שבשביל לצאת ממנה נזקקתי לטיפול תרופתי.
עדיין אני בטיפול תרופתי - במינון נמוך של 2 מיליגרם רספדרל מבחינת הפסיכיאטרית שלי רק כשאצא לגור לבד אעבוד ואנהל חיים עצמאיים רק אז ניתן להפחית את המינון שבמקרה שלי זה יהיה להפסיק אותו, חשוב לי לציין שלפני ההתמוטטות הייתה תקופה של הסתגרות וחרדות (שלאט לשאט התנפחו ).
כאשר הגעתי לעבודה לפני חצי שנה אמרתי בראיון העבודה למעסיק שעברתי התמוטטות - מן הסתם בהתחלה הוא לא רצה להעסיק אותי אבל לאחר שבועיים פנה אליי ושאל אם אני מסכים לעבוד.
השאלות שלי .
א. לא אמרתי בראיון עבודה לגבי הטיפול התרופתי - לא עניינו של המעסיק שלי אבל כאשר יעשו לי מבדקים עם פסיכולוג תעסוקתי האם :
1. אצטרך לומר לו על העבר הפסיכולוגי שלי (בדקתי ונאמר לי שכן אבל רציתי תשובה מוסמכת לאחר עיון במקרה הספציפי שלי )
2. אצטרך לומר לו על העבר התרופתי.
ב. האם התמוטטות מהווה סוג כלשהו של כתם ? נגיד מילואים אני לא עושה מסיבות אחרות
באמת שנוח לי בעבודה
זו עבודה קשה אבל כיף לי לבוא בבוקר - אני לא מרגיש שם מושפל כמו עבודות דוחק אחרות שעשיתי בחיי ופשוט אני רוצה עבודה יציבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק08/07/2015שלום רב.
אינני רופא.
כיוון שגם לי היו אי אילו התמודדויות דומות, אשמח לתרום מניסיוני האישי.
אז ככה, אני התחלתי לעבוד בהיי-טק אחרי ארבעה אישפוזים, והצלחתי להתקבל, אך עם זאת, ברור לי שצריך לעשות התאמה אישית לכל אחד באופן אישי.
לדעתי, השאלה האם אתה צריך ח-י-י-ב לספר בראיון העבודה על ההתמוטטות ועל הטיפול התרופתי שאתה מקבל, היא איננה שאלה רפואית אלא שאלה מוסרית, ולכל היותר מדובר בעניין משפטי. בדרך כלל, מה שקובע בעניין הוא הנורמות, ולכן, הייתי מציע לך לשאול יועץ תעסוקתי, ואולי עורך דין, אבל ממש לא מדובר בשאלה רפואית או פסיכולוגית.
אני מניח, שבהתאם לנורמות המקובלות - אין חובה לספר על כך. אני לא סיפרתי בעבודה על האישפוזים שעברתי...
עם זאת, גם אם אינך ח-י-י-ב לספר, אין זה אומר שזו העצב הנכונה עבורך. אתה צריך להרגיש בנוח. אם אתה תרגיש שלא בנוח עם עצמך אם לא תספר על כך - אז מוטב שתספר; ההרגשה הלא נוחה עלולה לגרום רושם רע הרבה יותר מאשר הדיווח על הבעייה. עם זאת, גם במקרה כזה, כדאי ורצוי להתייעץ עם יועץ תעסוקתי, כדי לבדוק כ-י-צ-ד הכי טוב להציג את הדברים.
מקווה שעזרתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי..
שים09/07/2015אם זאת עבודה ממשלתית אתה תצטרך לוותר על סודיות רפואית.
זאת אומרת אם הטיפול שקיבלת היה בקופה בה הינך שייך המעסיק ייראה זאת וגם את הכדורים שלקחת.
ככה שלא תוכל להימנע מהחשיפה.
אולם אתה יכול לנסות לרכח את הסיפור.
בהצלחה ואני מקווה שתיפול על מעסיק אמפתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה בהצלחה
אלי10/07/2015אני חושב ששים צודק בגלל שזאת עבודה ממשלתית אז הם יכולים לברר הכל.
בכל מקרה אני מקווה שהמעסיק בנאדם טוב ואם אתה גם יעיל בעבודה אז אולי זה יכול להסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)