פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות שגרמו להזיות
    אנונימי
    30/06/2015

שלום רב.
    בת משפחתי בת 35 עם ילדים מאושפזת כעת בבית חולים בגלל שהיא בדיכאון ובגלל שהיא חושבת שהיא בסכנה ושעוקבים אחריה.
    אני יודע שהיא לקחה כדורים כלשהם בגלל לחץ מבעלה ואולי אפילו הכריחו אותה. בדיקות הדם הראו חולשה והיו לא טובות
    השאלה שלי אם מישהו יודע אם יש כדורים או חומר שהיו יכולים לתת לה שיגרום למצב הזה(בין אם בגלל שלקחה או בגלל שהפסיקה לקחת אותם) או איזשהו כדור עם תופעות לוואי . לפני 3 ימים היא הייתה בסדר גמור. אשמח לענות לשאלות שיעזרו לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות שגרמו להזיות

הוספת תגובה

• בהצלחה

שמוליק
    30/06/2015

שלום רב.

אינני רופא.

אי אפשר לדעת מהו הטיפול התרופתי הנכון מבלי לבדוק את העניין בצורה יותר מעמיקה.

בכל אופן, חשוב לי לומר שאפשר להתמודד ולא צריך לחשוש מסטיגמות ודברים כיו"ב. אני אומר את הדברים כמי שעבר ארבעה אישפוזים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הגורם

אנונימי
    30/06/2015

שאלתי בעיקר היא אם ישנה תרופה שיכלה לגרום למצב הזה בשימוש או בהפסקת שימוש בה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    30/06/2015

לעיתים תרופות עלולות לגרום לתופעות מסוג זה אצל אנשים מסויימים
    כלומר שמעתי על אנשים שפיתחו פסיכוזה כתוצאה מנטילת תרופה לדיכאון.
    אני לא רופא אבל שימוש בסמים עלול גם כן לגרום לתופעות כאלה
    מצב של איבוד בוחן מציאות ופרנויות יכול להיווצר גם ללא קשר וללא טריגר ברור.
    השאלה כמה זמן זה נמשך וכמה רחוק מהמציאות היא נמצאת.
    יתנו לה תרופות אנטיפסיכוטיות ויאזנו אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיוני

שמוליק
    01/07/2015

שלום רב.

מה שאלי כתב הגיוני.

התרופות האנטי-דיכאוניות מגבירות נוראפניפרין וסרטונין. ידוע שהסם L.S.D. הוא מגביר סרטונין, כך שייתכן שתרופות אנטי-דיכאוניות יגרמו לאותו אפקט כאשר שינה רגישות מיוחדת לכך, או כשמדובר במינונים גבוהים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ידע מוביל לבורות!!!

רונן
    01/07/2015

אדון שמוליק היקר ..תרופות נוגדות דיכאון אינן מגבירות סרטונין !!! הן חוסמות את הסרטונין שכבר קיים בתא העצבי זה הכל!!! כל הניסיונות לתאר כאילו תרופות נוגדות דיכאון גורמות להחמרה של מצב או משהו מהסוג הזה זה סתם תרוץ עלוב של כל אותם אנשים שלא לוקחים אחריות ומנסים להאשים גורם אחר בבעיה שלהם! אני מזכיר שוב..מי שמחליט לקחת טיפול תרופתי עושה זאת לאחר שכבר יש לו בעיה והוא מנסה לפתור אותה ולא ההפך! אז שמוליק שאתה כותב משהו תשתדל להבין מה אתה כותב ולא סתם להטעות את הקורא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמח שאתה מבין יותר לעומק

שמוליק
    01/07/2015

שלום רונן.

תודה על ההערה; היא אכן במקומה. אני שמח שאתה מבין את הדברים יותר לעומק ומדייק יותר.

אכן תרופות אנטי-דיכאוניות הן מכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין, וע"י העיכוב הסרוטונין נשאר יותר זמן בסינפסה וזה מגדיל את הסיכוי שהסרוטונין ייקשר לקולטן בתר סינפטי ויגרום לפוטנציאל פעולה, ולכן הן אגוניסטיות לסרוטונין.

אבל תעשה לי טובה, מי שאינו מכיר את המושגים האלה, לא יבין כלום, ולכן העדפתי להשתמש במושגים שיותר קלים להבנה מאשר לרדת לרזולציות גבוהות יותר.

חוץ מזה, מי שצריך טיפול תרופותי וזה מביא לו יותר תועלת מאשר נזק - צריך לקחת, אבל צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה שמוליק

רונן
    01/07/2015

אני שמח שיש בינינו הבנה...לצערי גם אני למוד ניסיון ועדיין לצערי ולא לשמחתי לי הטיפול התרופתי עזר ולצערי אני ממש חושש להפסיק להשתמש בו מחשש שאחזור לאיך שהייתי לפני הטיפול. עד היום אף רופא לא הצליח לפתור לי את שורש הבעיה וגם לא שיחות! אם הייתי יודע היום שאני יכול ללכת לישון בלילה להרדם לישון 7 שעות ולהתעורר בטבעיות עוד היום הייתי מפסיק לצרוך את הכדורים. הסיפור שלי דומה לעוד הרבה מקרים של בעיית שינה,בדיקות דם תקינות ,בדיקות נוירולוגיות תקינות ,עיסוק בספורט ,עבודה מסודרת ועדיין לא נרדמים בלילה ולאף אחד אין תשובות ,לא מעבדת שינה ולא רופא משפחה .פשוט המוח מסרב לתת פקודה לגוף להרדם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה.

שמוליק
    01/07/2015

שלום רונן.

אני באמת מאחל לך הצלחה רבה בהתמודדות עם בעיות השינה. אני התמודדתי עם משהו אחר, כך שהנסיון האישי שלי לגמרי לא רלוונטי עבורך.

אתה אדם יקר, ובכל פעם שהנושא של בעיות שינה עולה לדיון, אתה מנסה לתרום מנסיונך האישי.

אני מאחל לך שתהיה חזק עד שתמצא פיתרון לבעיות השינה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בהפרעה סכיזואפקטיבית שומעים קולות או רק בסכיזופרניה?
    סיוון
    30/06/2015

שלום רב השאלה שלי היא האם בהפרעה סכיזואפקטיבית שומעים קולות או רק בסכיזופרניה? תודה סיוון

הוספת תגובה

• גם בסכיזו-אפקטיב

שמוליק
    30/06/2015

שלום סיון.

סכיזו-אפקטיב הוא איזה שילוב של סכיזופרניה ומאניה-דיפרסיה.

אצלי האיבחון היה מאניה-דיפרסיה ושונה מאוחר יותר לסכיזו-אפקטיב, והיו לי תסמינים של שמיעת קולות.

בכל אופן, ניתן להתמודד עם המחלות האלו, וצריך לאזור כוחות ולהתמודד. אני הצלחתי להתמודד עם המחלה, וצריך לראות בכך מסר מעודד לשאר המתמודדים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק

סיוון
    01/07/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזואפקטיב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/07/2015

בהחלט יכול להיות מצב פסיכוטי ( כולל שמיעת קולות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאל
    אלון
    30/06/2015

שלום רב

ברצוני לשאול האם התרופה מודאל 50 מ"ג היא תרופה אנטי פסיכוטית
    נגד סכיזופרניה

או שהתרופה הזאת היא נגד מתחים וחרדות ?

לקביעת תור
    סגירה
    מודאל

הוספת תגובה

• שני הדברים נכונים

שמוליק
    30/06/2015

שלום אלון.

אינני רופא.

מבדיקה באינופמד, עולה שזו תרופה אנטי-פסיכוטית מהדור הראשון, וכנראה שבגלל הסיבה הזו מעדיפים שלא להשתמש בה לסכיזופרניה, אלא מעדיפים תרופות של הדור השני ומעלה.

בכל אופן (והאמת היא שממש לא ברור לי עדיין למה) תרופות אנטי-פסיכוטיות יעילות גם נגד דיכאון וחרדות, וכנראה שבפועל זה השימוש העיקרי בתרופה הזו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/07/2015

תרופה נוגדת פסיכוזה.
    במינונים מאוד נמוכים, כגון : 50 מ'ג, מהווה פיתרון יעיל למצב חרדה ודחק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם פסיכיאטרים אבדו את הדרך ???
    כועסת ונואשת
    29/06/2015

היי, סבתא שלי נמצאת במצב נפשי לא טוב למעלה משבוע. סובלת ככל הנראה מהתקפות חרדה המתבטאות בהיפר ונטילציה עד כדי כמעט איבוד הכרה. היינו איתה פעמיים במיון רמבם ונשלחנו עם 3 כדורי אסיבל ליום. העניין הוא שאנחנו מנסים כבר 3 ימים להשיג פסיכיאטר שיסכים להגיע לטיפול בביתה (היא לא מוכנה לצאת מהבית) כדי לקבל חו"ד בנושא. אנחנו נתקלים באטימות וסינון טלפוני של רופאים שמבטיחים שיחזרו עם תשובה ומתחמקים שלא יהיה צל של ספק, לא מדובר בהתנדבות! מוכנים לשלם פרטי כמה כסף שיידרש!!! האם הפיסיכיאטרים מרוב עבודה וכסף המגיעים עד פתח ביתם איבדו את אחת המטרות המרכזיות בתפקידם??? לעזור לאנשים במצוקה!!! אשמח לקבל המלצות על פסיכיאטר אשר עדיין נאנמן לערכי הרפואה ויסכים לבוא לביקור בית בחיפה. תודה מראש

הוספת תגובה

• מקפיץ

שמוליק
    02/07/2015

שלום רב.

אינני רופא.

מדובר בהאשמה חמורה מאוד.

עצם זה שלא הייתה תגובה מהרופאים - זה רק מעצים את ההאשמה.

ניתן אולי לומר שמשום מה הרופאים של הפורום דילגו על השאלה מבלי משים לב. אם זה נכון - אז אני מקפיץ את השאלה ומקווה שהרופאים יענו.

הדבר היחידי שאני יכול להעלות על דעתי הוא שאולי צריך פסיכו-גריאטר, אבל זה נראה לי תמוה ביותר שאף אחד מהרופאים שפנית אליו לא הפנה לפסיכו-גריאטר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה כבר יש לצפות מהם?

נתנאל לוריא
    02/07/2015

אבל אני לא יבע את דעתי הלא טובה בלשון מעטה. אבל זה סך הכל מניסיוני .
    ושהיה רק טוב אך לצערי אין לי עצות איך לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חייל במשבר נפשי
    יוכי
    29/06/2015

שלום רב,
    בננו הבכור חייל טרי תושב הקריות.הוא עבר ארוע של פציעה בקורס ואנו חוששים שניסה לפגוע בעצמו.אנו מעוניינים שיעבור בדיקה להערכת סיכון אובדני.אנו חוששים שהמערכת הצבאית תשחרר אותו מלשרת בצבא.
    שאלתי היא למי עלינו לפנות האם לפסיכיאטר או פסיכולוג או פסיכותרפיסט כדי להעריך את נושא האובדנות והאם ניתן להמליץ לנו על אנשי מקצוע באזור הצפון.
    בתודה,יוכי

לקביעת תור
    סגירה
    בן חייל במשבר נפשי

הוספת תגובה

• כדאי להקשיב לרצונותיו של הבן

שמוליק
    29/06/2015

שלום יוכי.

אינני רופא.

לדעתי, בלי שום קשר לשאלה מה צריך וכדאי לעשות, צריכים להיות קשובים לרצונותיו ושאיפותיו של הבן, וצריך להיות לכך משקל רציני.

צריך לבחון האם הוא מעוניין להמשיך לשרת בצבא; אם כן, אז האם הוא מעדיף להמשיך כחייל קרבי או שהוא היה מעדיף להיות ג'ובניק.

אם הוא מעוניין שלא להמשיך לשרת, אז החשש מסטיגמה הוא מאוד קטן ושולי. אותי שיחררו שלא בצדק על סעיף נפשי, והחשש המוגזם מהסטיגמה דרדר אותי, ולו היה לי את הידע שיש לי היום, סביר להניח שההתדרדרות הזו לא הייתה קורית.

בכל אופן, פסיכותרפיסט הוא אדם המוכשר להעביר טיפול בשיחות, ופסיכיאטר, פסיכולוג קליני ועובד סוציאלי קליני נכנסים תחת הכותרת הזו וכל אחד מהם יכול לתת חוות דעת לצבא. אבל כפי שציינתי, חשוב מאוד להקשיב לבן ולשמוע מה רצונותיו ושאיפותיו; אי הקשבה עלולה לערער את היחסים עם הבן.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    30/06/2015

במקרה הכי קיצוני והיה וכבר ישוחרר מסיבות נפשיות תמיד הוא יכול להתנדב ויש מסגרות בצבא בהן הוא יוכל לסיים את השירות שלו וגם יבואו לקראתו
    צבא זה מאוד חשוב לעשות אבל הבריאות הנפשית קודמת לזה .
    אם בנאדם לא מסוגל אפשר לבקש דחייה מהצבא של השירות מאוד חשוב להיות מאוד בקשר עם הצבא ולבדוק מהן האופציות שהצבא יכול לעזור.
    אני השתחררתי מהצבא בשל סיבות נפשיות לא התנדבתי לא כלום עד היום אני הולך לראיונות חושבים שאני משתמט ולא רציתי לעשות צבא ולא מקבלים בשל כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לכך פתרונות

שמוליק
    01/07/2015

שלום אלי.

באופן די מעניין גם לי הייתה בעייה להתקבל לעבודה. גם לי זה לקח הרבה מאוד זמן, וגם אני הרגשתי באיזה מקום שהפטור מהצבא זה מה שמפריע.

אולי כדאי שאנסה לעזור על סמך הנסיון שלי:

לפני שנתיים רציתי לחפש עבודה אחרת כי בעבודה הנוכחית עבדתי כקבלן (כלומר דרך חברת כוח אדם, והתנאים בהתאם), אבל לפני שנה קיבלתי קידום לעובד חברה מן המניין, ולכן נשארתי.

אני כתבתי שקר גס ביותר שהייתי ביחידה טכנולוגית מסווגת. מבחינה מוסרית, אין שום בעייה עם לשקר, אבל עם זאת, זה לא מתאים לכל אחד; צריך למצוא נקודת איזון בין מה ש"פוליטיקלי קורקט" לבין גבול המצפוניות; להגיע לראיון עבודה עם שקר שלא מרגישים איתו בנוח - זה הדבר הכי גרוע.

ישנם שקרים פחות גסים שאפשר לשקר, כגון פטור בגלל תנאי שירות, מצב משפחתי, השתייכות לחברה חרדית בעבר שבה הדבר אינו מקובל, ועוד הרבה.

אגב, אם אני לא טועה אז זכור לי שכתבת פעם שאתה עובד כנהג משאית. אני זוכר טוב?

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שמוליק היקר

אלי
    01/07/2015

אני עובד 3 שנים כנהג על רכב מסחרי מחלק סחורה אני גם מלגזן ואחראי על מחסן של סחורה.( רכב רישיון ב' לא משאית פיאט דוקאטו רכב גדול כזה )
    את העבודה הזאת סידר לי הבוס הקודם שלי העבודה אצלו ירדה הוא אמר לי אתה אחלה בחור אם אתה רוצה אני אכניס אותך לחברה של אחי תעבוד אצלו בתור נהג.
    לא היה לי שום ראיון עבודה ולא שאלו אותי הרבה שאלות פשוט אמרו לי יאללה תתחיל
    אני הנדסאי קירור וחשמלאי מוסמך וכשהלכתי לראיונות עבודה בתחום הזה לא התקבלתי ספציפית בגלל הצבא .
    מה שאתה מציע זה רעיון מעולה לא צריך לפחד ולחשוש הייתי אמור להיות חשמלאי רכב בצבא ויצאתי בטירונות בפעם הבאה שאלך לראיון עבודה אכתוב שירות צבאי כחשמלאי רכב 3 שנים.
    אני רק צריך למצוא מישהו ששירת כחשמלאי רכב וללמוד על שירותו הצבאי קצת בשביל שאם ישאלו שאלות איפה בדיוק ומה עשיתי.
    אופציה נוספת היא לספר את האמת בראיון אני סובל מבעיות נפשיות ובשל כך שוחררתי משירות צבאי מאז עברתי טיפולים פסיכולוגיים ומצבי השתפר מאוד ואני מתפקד כמו אדם רגיל בזמן השירות עברתי משבר נפשי ולא הייתי מסוגל לשרת וביקשתי להשתחרר דרך קבן.
    אולי האמת תעבוד.
    עד עכשיו אני בהתלבטות מה לומר בראיון עבודה לגבי צבא.
    אני עובד בעבודה שלפי דעתי לא הולמת את כישוריי ואני לא ממצה את הפוטנציאל שלי
    העבודה נחמדה והשכר סביר אז אני עובד אבל בעתיד אהיה חייב למצוא משהו טוב יותר ולהתקדם
    תודה רבה לך שמוליק על העצה הטובה שלך בקשר לראיון עבודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה. מאחל לך כל טוב

שמוליק
    01/07/2015

שלום אלי.

השאלה מה להגיד תלוייה גם בהרגשה שלך. מי שלא מרגיש בנוח לשקר - עדיף לומר את האמת מאשר שלא להרגיש בנוח, אבל מבחינה מוסרית בהחלט אפשר לשקר, ובלבד שהשקר יהיה הגיוני כך שיהיה קשה לעלות על כך שזה שקר.

אופציות נוספת שאפשר לשקול אותן:

מצב משפחתי. אתה יכול להגיד שהיית יתום ובן יחיד, והשתחררת על בשל כך.

אפשר להגיד שגדלת במשפחה חרדית ולכן השתחררת. בקיצור, ישנן עוד הרבה אופציות, אבל מה שחשוב זה לומר משהו שאתה מרגיש איתו בנוח.

אני מאמין שעם כל העזרה שאתה נותן כאן לחברים בפורום - באמת מגיע לך למצוא עבודה שהולמת את כישוריך, ואני מאחל לך הצלחה רבה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חוסר ניהול משק הבית
    שרון
    29/06/2015

אבי בן ה90 כבר לא יוצא מן הבית כ4 שנים.
    הוא חדל מלנהל את משק הבית.
    חדל להתעסק עם כספים.
    אחותי מנהלת את משק הבית וכל ההוצאות הכספיות.
    וכמו כן אבי נעזר בפיליפינית 24/7

כמו כן נערך לו מבחן fim בבית החולים
    שבו הוא הוציא
    זיכרון:2
    אינטרקציה חברתית:2
    ניהול:2

האם ממה שכתבתי ניתן ללמד על אי כשירות?
    האם ממה שהוא סובל זה חלק מתהליך הדמנציה שהוא מתדרדר אט אט?
    האם זאת עדות לבעיה קוגנטיבית?
    האם מבחן הפים נותן אינדקציה כלשהיא?

לקביעת תור
    סגירה
    האם חוסר ניהול משק הבית

הוספת תגובה

• חחחח חומי

רונן
    29/06/2015

עזוב תבן דם הוא בן 90 תן לו לעשות מה שבא לו גם אני בגיל 90 ארצא שקט וסתם לשכב לי בכיףחחח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם חוסר ניהול משק הבית - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    29/06/2015

שלום רב,
    התסמינים שתוארת אכן יכולים להיות חלק ממחלה או הפרעה שפוגעת בתפקוד קוגניטיבי כגון דמנציה. אמנם, כדי לאבחן את המצב ולקבוע כשירות משפטית, יש צורך בבדיקה של מומחה (פסיכיאטר או גריאטר) ולא ניתן לעשות זאת במסגרת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לחלק 90 מג סימבלטה לפעמיים
    מאיה
    29/06/2015

ניסיתי לקחת בבת אחת והרגשתי כמו זומבי.מה ההמלצה?

הוספת תגובה

• האם ניתן לחלק 90 מג סימבלטה לפעמיים - תגובה

29/06/2015

שלום רב,
    באופן כללי ניתן ליטול סימבלטה פעמיים ביום (למשל בוקר 60 מ"ג וצהריים/ערב 30 מ"ג). יחד עם זאת, יש לציין כי ההרגשה המתוארת לא בהכרח תוצאה של נטילת התרופה וכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגעה אליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה בזומבי היא עייפות נוראית

מאיה
    29/06/2015

ובחילה האם זה לא תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לבדוק אופציות נוספות

שמוליק
    29/06/2015

שלום מאיה.

אינני רופא.

סימבלטה היא תרופה אנטי-דיכאונית, וזומביות איננה אמורה להיות תופעת לוואי שלה, אדרבא היא אמורה לעורר. זומביות היא תופעת לוואי ידועה של תרופות אנטי-פסיכוטיות. על כל פנים, יודע לב מרת נפשו, ואם את מרגישה שהתרופה הזו היא הגורם לזומביות, אז כדאי לבדוק אופציות נוספות.

יכול להיות שעדיף להתמקד יותר בטיפולים הפסיכולוגיים, שיכולים לעזור ולשפר את המצב עד שלא יהיה צורך הטיפול תרופתי.

אפשר וכדאי לברר את האופציה מול הרופא המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקוואל במינון מזערי
    עמיחי
    28/06/2015

שלום רב,
    אני למוד נסיון שנים לא טוב עם תרופות ממשפחות שונות לחרדה ודיכאון.
    בשנה האחרונה משתמש בלוריוון בלבד והעבר השתמשתי בו יחד עם תרופות נוספות, נוצרה אצלי תלות / התמכרות למינון 1/2 מ״ג עד 1 מ״ג ליממה וכאשר הכדור חסר במחזור הדם אני חווה כאבי שרירים והתכווצויות שרירים , כאב ראש ובחילות .
    פסיכיאטר המליץ על סרקוואל בלילה כאשר מינון מומלץ הוא פירור מתוך כדור 25 מ״ג, כלומר לחצות מינון קטן מ 1/8 כדור. לטענתו תוך 3 -4 שבועות ירד התלות בלוריוון . על אף המינון המזערי הכדור מרדים מאוד אבל לא נותן פתרון ללוריוואן ואף מחריף התקפים וצורך בלוריוואן . כמו כן הגוף ׳דרוך׳ משך רוב שעות הבוקר.האם המינוןהנ״ל משפיע? מה דעתכם לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    סרקוואל במינון מזערי

הוספת תגובה

• למה לא עונים????

עמיחי
    01/07/2015

למה לא עונים????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    01/07/2015

אני לא רופא אבל חשבתי שלהתמכרות לכדורי הרגעה מומלץ לתת אסיבל לצורך גמילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרקוואל במינון מזערי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/07/2015

פירורים לא משפיעים.
    אם מדובר בסרווקאל שיחרור רגיל, 25 מ'ג , נסות לחצות לחצי או 1/4 ..
    מרכיב הגמילה מורכב..
    מומלץ חוו'ד נוספת בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פונטיוס
    28/06/2015

אני לא סכיזופרן ואין לי הפרעות פסיכוטיות (למיטב ידיעתי). אך יוצא לי הרבה פעמים "לדבר" בתוכי עם עצמי. (לא מדובר בקולות שאיני שולט בהם ואיני יודע מה מקורם). אני מצליח להגיע להחלטות לאחר "דיון עם עצמי". קשה לי להסביר את זה אבל האם אדם יכול לשמוע את המחשבות של עצמו או דיון מחשבתי של אדם עם עצמו נחשב "נורמטיבי"?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    29/06/2015

שלום רב.

אינני רופא.

מה שאתה מתאר זה בהחלט חריג ולא נורמלי. אבל לא די בכך כדי שהדבר ייחשב להפרעה פסיכולוגית.

כדי שהדבר ייחשב להפרעה פסיכולוגית זה צריך לגרום לסבל (לעצמך או לסביבה) וצריכה גם להיות חוסר הסתגלות; כלומר ירידה ברמה התיפקודית באופן משמעותי.

אם שאר הקריטריונים אינם קיימים - לא מדובר בהפרעה פסיכולוגית, אבל אם אתה חש בסבל - כדאי לטפל ולא לסבול.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אנונימי
    29/06/2015

אני לא רואה את זה בתור סבל. אלא דיון עם עצמי והמחשבות שלי כמובן שכל התהליך אילם לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשביל מה?

שמוליק
    29/06/2015

שלום רב.

אינני רוצה לומר חלילה שהדיון אינו לגיטימי, אבל לצורך מה שאלת את השאלה?

אם אתה לא סובל - אז הכל בסדר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטודנט שנה שישית מתעניין בהתמחות
    עידן
    28/06/2015

שלום אני עומד לסיים לימודי רפואה ומאוד בכיוון של פסיכיאטריה. מאוד קשה למצוא נתונים אודות משכורות ממוצעות של מומחה צעיר, הייתי שמח לשמוע כל שביב מידע בנושא.
    מעבר לזה כל מידע על ההתמחות עצמה, על העבודה, ועל תנאים ושכר בכל שלב בדרך מאוד יעזרו לי.
    מודה מראש לכל עזרה.

הוספת תגובה

• מאחל לך הצלחה

שמוליק
    29/06/2015

שלום עידן.

אני מאחל לך בהצלחה :-)

כמי שעבר ארבעה אישפוזים, חשוב לי להגיד שהמטפלים צריכים להאמין בעצמם, שהם מסוגלים להיטיב למטופלים. יש על הענף הזה ברפואה סטיגמות מרושעות שהרבה פעמים מונעות שלא בצדק לאפשר למטופלים לקבל טיפול טוב.

אני משתדל לעודד כאן בפורום אנשים להתמודד, ואם אני יכול גם לתרום מנסיוני האישי - מה טוב.

עם זאת, נראה לי שגם מטפלים צריכים להאמין בעצמם, וביכולת שלהם לעזור.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטודנט שנה שישית מתעניין בהתמחות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/07/2015

לצערי זה לא המקום, רוב המנהלים כאן , בעבודה פרטית או קופ'ח.
    בדר'כ משכורת מקבילה ליתר המתמחים במוסד ממשלתי.

( אני אישית חושב שבהתמחות כל כך משקיעים בנו כרופאים לא מנוסים, מדריכים , מלמדים ותומכים , שכל משכורת זה אקסטרה, לדעתי מתמחים היו צריכים לשלם .. אבל כנראה אני חריג וכן מזל שלא משפיע :-)) )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות להפרעה דו קוטבית
    י.ב
    28/06/2015

אשתי חולה בהפרעה דו קוטבית,היא לקחה 10 שנים זיפרקסה, לאחר שתרופה פגעה בבלוטת הלימפה, הוחלפה התרופה לאבילפיי, אחרי חצי שנה היא הפסיקה לקחת את התרופה, מצבה הדרדר, והיא הגיעה לאישפוזים, במשך חצי שנה שהיא לקחה את תרופת האבילפיי היא הרגישה מצוין, הרופא הנוכחי טוען כי זה בגלל שהשפעת הזיפרקסה שהופסקה היא איטית, ולוקח מספר חודשים עד להפסקת השפעת התרופה. האם הרופא צודק?
    כלומר לדעתו היא לא הרגישה טוב בגלל האבילפיי.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות להפרעה דו קוטבית

הוספת תגובה

• נשמע הגיוני

שמוליק
    29/06/2015

שלום רב.

אינני רופא.

על פי מה שידוע לי, דבריו של הרופא נראים הגיוניים, אבל לדעתי, ישנו עניין נוסף שצריך לברר אותו;

הטיפול התרופתי הבסיסי למאניה-דיפרסיה הוא מייצב מצב רוח. תרופה אנטי-פסיכוטית ניתנת כנגד הפאזות המאניות, כאשר המייצב אינו מספיק יעיל.

זה לא נראה הגיוני שאשתך איננה מקבלת מייצב מצב רוח, ואת העניין הזה צריך לבדוק.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות להפרעה דו קוטבית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/07/2015

קשה לענות חד משמעי.
    השפעת זיפרקסה , בהחלט ההשפעה דו שלבית, ראשונה - המרכיב ההרגעתי והשני, ההשפעה ברמה מולקולרית.. שלוקחת חודשים.

אביליפי , יעיל בדיכאון עמיד, לפעמים מינון נמוך עדיף, תחילת הטיפול מלווה בהחמרה קשה באי שקט ומחיב טיפול הרגעתי...

בכל מקרה, לא הייתי מאשים שום תרופה במצב, יש ליזכור שגורמי רבים יכולים להוציא מאיזון, לדוגמה:
    אני יכול לתת את הטיפול הכי טוב בעולם, ברגע שיהיה גורם סטרס קשה, מצד המשפחה או קרובים , HEE , ( ביקורתיות, מעורבות יתר ועויינות) , המצב יכול להוביל ליציאה מאיזון ולפעמים אפילו לאישפוז.
    ליזכור התרופות לבד לא מהוות טיפול מספק !! ולפעמים פחות חשוב לעומת התערבות סביבתית, טיפול פסיכולוגי , הרגלי חיים ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ניתן לעזור לי?
    אמא
    28/06/2015

שלום רב,

אני סובלת מזה שנים ולדעתי עם החרפה מסוימת בשנים האחרונות מחרדת בריאות, החרדה משתלטת עלי ולא נותנת לי לתפקד בצורה נורמטיבית. המחשבות ש מציפות במהלך היום הם ברמה של מחשבות טרדניות ואפילו מעט אובססיסיביות ברמת האינטנסיביות שלהן.
    לדעתי, איכות חיי ירודה מאוד ואני נעדרת שמחת חיים בסיסית בשל חרדה זו.

איזה טיפול יהיה היעיל ביותר עבורי? רופאת המשפחה הציעה טיפול ב CBT.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    איך ניתן לעזור לי?

הוספת תגובה

• אולי גם תרופות

שמוליק
    29/06/2015

שלום רב.

אינני רופא; עברתי ארבעה אישפוזים, ואני רואה חשיבות רבה לעודד אנשים להתמודד עם הקשיים ולהאמין בעצמם.

עצם הפנייה שלך לפורום מעידה על נכונות להתמודד, ואין שום סיבה שלא תצליחי.

מה שנחשב לטיפול העיקרי ב O.C.D. הוא אכן טיפול קוגניטיבי התנהגותי (C.B.T.), אבל לעיתים נותנים טיפול תרופתי כדי להקל על התסמינים, ולו רק בתחילת הטיפול.

בכל אופן, הטיפול הוא אינדבידואלי, וכדאי לסמוך בעניין על שיקול הדעת של איש המקצוע (פסיכולוג קליני או פסיכיאטר) ועל הגישה האישית של המטופל, שאם יש למטופל נטייה להעדיף טיפול תרופתי או טיפולים פסיכולוגיים - הדבר ישפיע.

בין כך ובין כך - תאמיני בעצמך שאת יכולה להתמודד, והשאלה איך להתמודד היא שנייה בחשיבותה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ניתן לעזור לי? - תגובה

29/06/2015

שלום רב,
    היום , הטיפול המקובל בהפרעות חרדה למיניהן הוא טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון וחרדה מקבוצת SSRI. הטיפול בדרך כלל מביא לשיפור יחסית מהיר, עם מיעט תופעות לוואי כאשר התרופות בטוחות גם לאורך זמן.
    טיפול התנהגותי קוגניטיבי CBT - יכול לתת גם הוא מענה טוב להפרעות חרדה רבות, אך הטיפול דורש שיתוף פעולה והשתתפותו הפעילה של המטופל כגון ביצוע שיעורי בית, חשיפות וכד'. בחלק מהמקרים ניתן להעזר בשני סוגי הטיפול, זאת בהתאם למאפיינים הספציפיים של הפרעת החרדה אצל אותו המטופל.
    כדי לקבוע מהו הסוג המועדף של הטיפול מבחינת הסיכויים שלך להגיע לשיפור מהיר ויציב לאורך זמן, מומלץ לפנות ליעוץ של המומחה בתחום - פסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקסל!
    גל
    28/06/2015

אני מטופל באיקסל 50×2 מ"ג בגלל פוסט טראומה. הכדורים עוזרים 70 אחוז , מצליחים לרסן לי את התחושות ואני בסדר עם זה . לפעמים בא לי םהיות כמו כולם אז יוצא לי לשתות אלכוהול פעם פעמיים בשבוע , ושאני שותה אז אני שותה הרבה! אני לא מרגיש שום התנקשות עם האיקסל וזה לא עושה לי שום בעיות. אם אני יודע שאני מתכוון לשתות אז אני לא שותה את הכדור( מפספס כדור) ויום למחרת ממשיך כרגיל והכל בסדר לא עושה לי בעיות לא כלום. השאלה שלי האם זה מזיק לטיפול או שזה לא קשור ? ואם זה כן למה זה מזיק ?

לקביעת תור
    סגירה
    איקסל!

הוספת תגובה

• איקסל! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/07/2015

חד משמעי : כן
    מזיק , פעולה מזיקה למוח, דיכוי הפעילות, פגיעה במחסום BBB , המסננת ששומרת על המוח, פגיעה בקיבה, כבד ועוד.. שיכולים לפגוע בתפקוד התרופות ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אתה ממליץ

גל
    07/07/2015

לא לשתות בכלל? אני לא יכול לשתות בירה לפעמים בירה אחת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתייעץ עם הרופא המטפל

שמוליק
    07/07/2015

שלום גל.

אינני רופא, אבל אנסה לעזור.

ד"ר דוידאור פרט לך מהם הנזקים שצריכת אלכוהול עושה (או לפחות עלולה לעשות), ולכן, באופן כללי ההדרכה היא להימנע מצריכת אלכוהול.

עם זאת, לכל כלל יש יוצא מן הכלל. אני מניח שצריכת האלכוהול גורמת לך תחושה של תענוג , כך שההימנעות עלולה לגרום לדכדוך, ולדכדוך יש גם השפעות פיסיולוגיות מעבר להשפעות הפסיכולוגיות.

צריך למצוא נקודת איזון שמותאמת אליך באופן אינדבידואלי, ולכן כדאי לבדוק את העניין מול הרופא המטפל, על מנת למצוא את נקודת האיזון, וגם לחשוב על העניין בצורה יותר מקיפה לגבי העתיד, כגון, האם ניתן למצוא תחליף פחות מסוכן לבילוי עם החברים הכולל צריכת אלכוהול.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למומחה הנחמד דוידאור.
    רונן
    28/06/2015

ידוע שמשתמשים בכדור מסוג אפקסור ובמינון 225 מ"ג יש חלומות מוזרים. אני לוקח כבר שנה את הכדור והחלומות ממש קשים ומוזרים ומעלים לי את הילדות בעיקר ואת הקושי והסבל שהיה לי בתקופה ההיא. השאלה הראשונה מדוע בעצם זה קורה ,החלומות האלה בזמן השימוש בכדור ואיך אפשר לשנות את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    למומחה הנחמד דוידאור.

הוספת תגובה

• למומחה הנחמד דוידאור. - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

הקשר לסרוטונין, איכות השינה, שלבי השינה ובמיוחד שלב REM.
    לפעמים ניתן להחליף תרופה.
    אפקסור במינון 225 , השפעה הסרוטונרגית מאוד חזקה..

באם מדובר בסיוטי לילה,
    ניתן לישקול קלונידין ( נורמופרסן)
    באם הפרעות שינה , מלטונין.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה טובה עם טעם של עוד!

רונן
    28/06/2015

שורש הבעיה אצלי הייתה השינה . בגלל חוסר בשינה מצבי הדרדר והיום עם האפקסור וחצי כדור מירו אני ישן סביר. האם צלטונין יכול לפתור לי את בעיית השינה ואז בעצם לא יהיה צורך באפקסור? איך אפשר לבדוק את זה? בעבר לקחתי מספר ימים סרקדין ולא השפיע עלי בכלל. האם גם בסרקדין צריך להמתין כמה שבועות עד להשפעת הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות צשישות ולעיתים אף מועקה בחזה
    שרון
    27/06/2015

שלום לכולם,
    בת 40 סובלת בחצי שנה האחרונה מחולשה קיצונית עייפות קשה וחוסר אנרגיה ולעיתים אף מרגישה שעומדת להתעלף ... בדיקות דם לא העלו דבר האם מישהו חווה את שאני מתארת וזה יסתדר עם טיפול תרופתי .. האם מצב כזה של תשישות נוראית יכול להיות כתוצאה מחרדות דיכאון (אני חוששת שיש לי משהו שלא מגלים) ולכן נמצאת בחרדה

אשמח הן לתגובות מצד נפונים לסיוע והן מהרופאים כמובן
    תודה!

הוספת תגובה

• עייפות צשישות ולעיתים אף מועקה בחזה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

ראשית יש לשלול עיה גופנית
    CFS
    לישלול סרולוגיה לזיהומים כגון:
    EBV CMV

תיפקוד הורמונלי.. פרופיל מלא, מלחים בגוף, ריכוז השתן ועוד..

באם התופעות מופיעות לאחר מתח ומצוקה נפשית, ייתכן קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה