פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכאטר כלחית
    חלי
    12/08/2015

רציתי לשאול עם בכללית יש אפשרות להגיע לפסיכטר והם זה בתשלום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכאטר כלחית

הוספת תגובה

• פסיכאטר כלחית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2015

בקופ"ח ניתן להגיע והתשלום סימלי כמו כל רופא מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות שכבר לא משפיעות
    שלי
    12/08/2015

היי אני בת 30 סובלת כעשר שנים מחרדות, טופלתי ברסיטל שלא עזר ואז בויפאקס שמינון 75 בהתחלה עזר אחרי שנה כבר פחות השפיעה אז העלו לי ל 150 וכך אחרי שנה שוב הייתי צריכה לעלות, ואז כבר הפסקתי את התרופה, טופלתי ב cbt שלא עזר כל כך
    נכנסתי להריון, וכיום המצב שאני סובלת רק מחרדת נהיגה, (התמודדתי עם שאר החרדות) התחלתי שוב טיפול תרופתי כי קשה לי בלי לנהוג נתנו לי סורבון שלא עזר וציפרלקס ועוד איזה תרופה שכלום לא עזר לי, כיום אני נוהגת מסלול אחד מהבית לעבודה ובחזרה שגם המסלול הזה מאוד קשה לי, וקשה לי בלי האפשרות לנהוג לאן שאני רוצה. השאלה מה אפשר לעשות, כי משום מה התרופות לא משפיעות עליי, מדוע הם לא משפיעות ומה כן אפשר לעשות, רציתי לציין שטופלתי עם פסיכולוגים וולט מצאנו סיבה להפרעות חרדה האלו.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות שכבר לא משפיעות

הוספת תגובה

• אולי שווה לנסות הצפה, flooding.

שמוליק
    12/08/2015

שלום שלי.

אינני רופא, בנתיים סטודנט שנה א' לפסיכולוגיה.

בעיקרון, הטיפולים העיקריים בחרדות הן פסיכולוגיים ומעדיפים את הטיפולים הקוגניטיביים-התנהגותיים (C.B.T.), מפני שהם יעילים, ולא צריך לחפור יותר מדיי מה הסיבה לכך.

ישנו טיפול שהוא יעיל מאוד שנקרא הצפה (flooding), אבל מרבית המטופלים מעדיפים טיפולים ויתר איטיים והדרגתיים.

בהצפה, פשוט סוגרים את המטופל בסיטואציה המפחידה, כך שאין לו ברירה וגם אין לו לאן לברוח וכך אין ברירה וצריך להתגבר. דוגמא: מי שיש לו פחד ממעליות פשוט סוגרים אותו במעלית לאיזה זמן מבלי אפשרות לברוח.

השיטה הזו נראית מפחידה ואכזרית, אבל היא עובדת מהר מאוד.

יכול להיות שטיפול שבו הפסיכולוג ייכנס איתך למכונית ולא תהיה לך ברירה אלא לנסוע בציר אחר מבית-עבודה זה פשוט יעבוד.

אם האופציה הזו נראית לך, תוכלי לדבר על כך אם המטפל ולבחון אותה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לזיפרקסה
    משתמש בסוליאן
    12/08/2015

איך מתחילים בצורה הדרגתית את המעבר מסוליאן (900 מ"ג) שלא עבד לזאפה 5? קיבלתי מרשם אך לא קיבלתי הוראות. אם לא תהיה לי תשובה מוסמכת איאלץ לחכות עם ההחלטה למחר.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לזיפרקסה

הוספת תגובה

• מעבר לזיפרקסה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2015

רק רופא מטפל יכול להנחות תוך כדי מעקב בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת טיפול ב-מירו
    אורחת
    12/08/2015

לפני שלושה ימים הייתי אצל פסיכיאטר שנתן לי התחלת טיפול במירו (אחרי שני טיפולים כושלים בעבר עם תרופות ממשפחת הSSRI והעובדה שיש לי הרבה בעיות שינה).
    אמר לי להתחיל עם שמינית כדור וזה מה שעשיתי.
    למחרת כמעט שלא יכולתי לקום, ישנתי 13 שעות ועדיין רציתי לחזור לישון ולא היה לי שיווי משקל כל היום ובקיצור - פשוט תופעות לוואי נוראיות שלא יכלתי לתפקד.
    אמרתי לו את זה והוא אמר לי באותו יום לא לקחת ולמחרת (שזה היה אתמול) לקחת ממש קמצוץ, פחות משמינית כדור.
    זה מה שעשיתי ושוב אני נורא נורא עייפה... ישנתי עשר שעות בערך וקמתי כבר לפני שעה וחצי ועדיין אין לי כוח לזוז ולעשות כלום. זה לא נוראי כמו שהיה בפעם הראשונה אבל עדיין זה ממש משפיע עליי חזק.
    הבעיה היא שיש לי עבודות לעשות למועדי ב׳ ועם איך שאני כרגע - אין מצב שאני מסוגלת לעשות אותן!
    אני יודעת שהגוף צריך להתרגל אבל בתור סטודנטית אין לי מתי...
    יש לזה פיתרון?

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת טיפול ב-מירו

הוספת תגובה

• התחלת טיפול ב-מירו - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2015

באם מדובר בתגובה חריגה למינון מאוד קטן. יש לישקול להפסיק ולשנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה ביפולרית לא ספציפית
    נפגיל
    12/08/2015

שלום רב ,
    אני בחור בן 50 אשפוז אחרון בשנת 1981 . מאז הספקתי לסיים לימודים ולעבוד במספר מקומות שחייבו רמת ארגון ואחריות גבוה.
    טני מטופל קבוע בליתיום 600 מ"ג . לעיתים יש חרדות ואובססיות לא חריפות שלא משפיעות בד"כ על התפקוד.
    ברצוני לדעת מה משמעות אבחנתי לאור תפקודי .
    אבקש תשובה של רופא בלבד.

תודה נפ

הוספת תגובה

• הפרעה ביפולרית לא ספציפית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2015

גליות במצב רוח, רגזנות ואימפולסיביו לפעמים החמרה תחת נוגדי דיכאון וחרדה .. אשר לא ממלאים קריטריונים לאבחנות אחרות של דו קוטביות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה ביפולרית לא ספציפית
    נפגיל
    11/08/2015

שלום רב ,
    הנני בחור בן 50 לפני למעלה משלושים שנה אושפזתי עקב משבר נפשי.
    מאז אני מטל בליתיום 600 מ"ג קבוע. בדיקות דם ממוצע של 0.80 קבוע.
    יש לציים שאשפוז אחרון היה בשנת 1981 ומאז ללא אשפוזים. הצלחתי לסיים
    שני תאריפ אקדמים ועבדתי במספר מקןמות עבודה שחייבו אחריות די גבוהה
    בתחומים שונים. יש מצבים של חרדה קלה ואובססיות שלא מפריעים בצורה קשה לתפקוד השוטף. למרות שיש מחשבות טורדניות , בד"כ נשלטות .
    אין לי שינויים קיצונים במצב הרוח .
    הנני מאובחן מאז כסובל מהפרעה ביפולרית בלתי ספציפית unspicified .
    ברצוני להבין את משמעות אבחנה זו לאור תיאור זה . אני לא נמצא במעקב פסיכיאטרי מסודר שנים רבות .
    בתודה מראש !

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    רוני
    11/08/2015

שלום אני לוקחת ציפרלקס במשך שנים הפסקתי לשבועים על דעת עצמי האם אפשר לחזור לקחת למרות ששבועיים לא לקחתי

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס

רוני
    12/08/2015

אפשר לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2015

חובה להתחיל ממינון נמוך ולעלות בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מודאל
    מנחם
    11/08/2015

שלום רב
    ברצוני לשאול,אני מעוניין להפסיק את הטיפול במודאל 50 מ"ג
    האם
    יש סכנה להפסיק את התרופה הזאת ?

והאם הפסקת התרופה יכולה לגרום
    לחוסר איזון,אובססיות,הזיות,מחשבות כפייתיות
    או התקף פסיכוטי ?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת מודאל

הוספת תגובה

• הפסקת מודאל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2015

מינון 50 בדרכ למטרת הרגעה ולא כנוגד פסיכוזה. תופעת לאחר הפסקה הן אינדבידואליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא יודע מה קרה לי
    פלוני
    11/08/2015

היום התחיל טוב קמתי יצאתי ובאיזה שהוא שלב ישבתי באיזה שהיא מיסעדה כן עשינו גוינט הכול היה בסדר ופיתאום הרגשתי שהמוח שלי מתחיל לדבר לעצמו ולצייר סרט איימים ממש ככה.. הכול חזר על עצמו בראש במהירות מטורפת הרגשתי שזהו ככה מתים הלב דפק כמו משוגע חשבתי שככה מישתגעים זהוא והתחלתי לחייך בראש כמובן וניתפסתי על מה שקורה בראש והתחלתי לחשוב למה השתגעתי מה עשיתי וכול זה ואני קפוא במקום אנשים מדברים איתי משקים אותי מים ופתאום משום מקום לקחתי מיספריים שהיו קרובות אליי נ.ב באותה מידה יכלתי גם לקחת סכין ..ודקרתי את הבחור בצווארו..אנשים שהיו במקום וגם הבחור מכירים אותי טוב והבינו שקרה לי משהוא ודאגו לי במשך שעתיים עד שזה יצא ממני ..במשך השעתיים האלה חשבתי לעצמי שוב ושוב שככה אני ישאר וזה העולם הבא וככה הנשמה סובלת .. זה קרה לי בעברי גם שעשנתי גוינט וגם חשבתי שאני מישתגע והייתי במיטה עים אישתי והמוח לא הפסיק עד שהערתי את אישתי בבהלה ואני מצוטט״קומי קומי בעלך הישתגע אני הולך להיפרד מהילדים הייתי בטוח שתוך דקה אני מקבל דום לב וכעבור חצי שעה נירגעתי מאז זה חזר פעמיים אבל ברגע שזה חזר ישר התחלתי לשיר ולא להיכנס לזה היום דקרתי מישהוא בצוואר .. נ.ב אני לא אדם אלים ביכלל אני ממש נימנע מעימותים בבקשה עיזרו לי מה יש לי ... אחרי כמה שעות חזרתי למסעדה רגוע ובשוק ממה שהתחולל . הגעתי לשם ושאלתי את חברי שיסבירו לי מה קרה .. הם אמרו לי שהם ראו בי גם את השטן וגם את אלוהים ושהם בחיים לא ראו דבר כזה נ.ב הם חברים שלי וסיפרתי להם מה שקרה לי בעבר.. והם אמרו לי ביגלל שסיפרתי להם פעם מה שקרה לי הם הבינו מה יש לי ותפסו אותי רק שזה היה מאוחר מידי ..הם לא כועסים עליי גם לא הבחור שנידקר הם אומרים שזה לא הייתי אני

לקביעת תור
    סגירה
    אני לא יודע מה קרה לי

הוספת תגובה

• הגיוני שזה קרה בגלל שימוש בסמים

שמוליק
    12/08/2015

שלום רב.

אינני רופא.

התנהגות כזו כפי שאתה מתאר עלולה להיגרם בגלל שימוש בסמים, ומה שצריך עכשיו לעשות זה ללמוד את הלקח ולהימנע משימוש בסמים (אלא אם כן ישנה התמכרות, ואז צריך לעשות גמילה בצורה נבונה).

מה שצריך לעשות עכשיו זה לבדוק שלא נגרם נזק למוח, ואם כן, אז לעשות מה שניתן על מנת לשקם את הנזק, להתעודד ולקוות לטוב.

יש כאן בפורום משתתף קבוע שקוראים לו אלי, והוא השתמש בסמים ובגלל זה נכנס למצב פסיכוטי, והוא התמודד עם הקשיים יפה מאוד, ואתה בהחלט יכול לשאוב ממנו עידוד. יכול להיות שהוא יראה את ההודעה שלך ויגיב.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלי, בבקשה תגיב. זה מישהו שלקח סמים

שמוליק
    12/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היה לך התקף פרנויה

אלי
    12/08/2015

אני לא אלי שנכנס למצב פסיכוטי אלה מישהו אחר.

אבל מה שאתה מתאר נשמע כמו התקף פרנויה קטלני שכלל חרדה חזקה, ופחד מאנשים שבעצם ניסו לעזור לך.

כנראה שסמים פסיכדליים כמו גראס הם לא בשבילך.
    צריך להיות בן אדם מאוד אמיתי עם עצמך כדיי להינות כמו שצריך מפסיכדליים.

תשאר עם אלכוהול!
    אם בכל זאת באלך סמים, אז הייתי מציע רק אופיאטים, שהם סמים מדכאים שלא מסריטים ואין מחשבות מירוץ, ואין שום תופעה שלילית כמו פרנויה שתכניס בך טירוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לך

אלי
    12/08/2015

אני לא רופא אבל זה תוצאה של עישון גראס אצל אנשים מסויימים זה יכול לקרות.
    אל תתקרב לזה פשוט יותר בשום אופן.
    אם לא גרמת לעצמך נזק חמור עד עכשיו זה טוב.
    אם אתה מרגיש משהו לא תקין או אחרים אומרים לך שמשהו לא תקין לך להיבדק אצל רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחטיקה עליך אלי. כל הכבוד.

שמוליק
    12/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה של תקשורת עם סביבה מלאה
    אלי
    10/08/2015

תמיד שאני נמצא בסביבה מלאה באנשים אני כמעט מאבד את עצמי לדעת.

זה כל פעם אותו סיפור.. אני שומע את כל הקולות של האנשים ביחד מתערבבים, כאילו כל הדיבורים של האנשים נשמעים מסונתזים ולא אנושיים. קשה לי לעבד כמו שצריך את כל הרעש של הסביבה ולהיות בעצם יותר ממוקד במישהו אחד מבין כל האנשים ולהבין מה הוא אומר. מאוד קשה לי לפתח שיחה ככה.. אני כל דקה עובר מנושא לנושא. גם יש תחושת ניתוק כזאת כאילו יש לי בכלל ממד לגמרה משל עצמי.

זה מתבטא בתחושות של חרדה, דיכאון, חוסר ריכוז, התכנסות עצמית, פרנויה, סחרחורות, ויש גם מעט תחושה של עילפון.

ניסיתי כמעט את כל ה SSRI ולא רק שהם לא עזרו, הם גם גרמו לפרנויה שלי להחריף עד כדיי כך שהרגשתי ממש עוינות מהסביבה. אבל מה שכן תחושת החרדה קצת ירדה, אבל עדיין לא יכולתי לתפקד כמו שצריך בגלל כל שאר התופעות.

יכול להיות שהבעיה שלי בכלל לא בעיה פסיכיאטרית?

אוליי זה ADD/ADHD בצורה ממש חריפה, אוליי זה משהו גופני בכלל..!?

אני לא יודע מה זה, אבל SSRI או קנאביס רפואי רק מחמירים לי את זה באותו רגע, למרות שנתקלתי בזני קנאביס שמידיי פעם קצת עזרו אבל גם לא ממש.

אלכוהול למשל עוזר לי להרגיש ביטחון יותר ונותן לי להרגיש טוב עם עצמי, אבל גם לא ממש עוזר לכל שאר התופעות להיעלם, למרות שהדיכאון והחרדה בזמן ההשפעה שלו מופחתים לגמרה.

ריטלין וקונצרטה הפסקתי לקחת בגיל 14, ככה שאני לא ממש זוכר אם זה עזר, אבל אני גם פוחד לקחת אותם שוב, מהמון אנשים הבנתי שאותם תרופות לקשב וריכוז מגבירים חרדה דיי בקלות. ככה שלא הייתי רוצה סתם להסתכן.

הוספת תגובה

• המשך

אלי
    10/08/2015

רציתי להוסיף שאותה בעיה ממש מקשה עליי מבחינה של למצוא עבודה.

למשל להיות מלצר במסעדה אני בחיים לא יצליח לתפקד כמו שצריך, במיוחד עם המסעדה תחת עומס של המון אנשים... אני פשוט ירגיש שאני מאבד את עצמי לדעת ונכנס לבלבלה של החיים. לדעתי יפטרו אותי על היום הראשון.

רישיון לא הצלחתי להוציא, וכבר איזה 6 טסטים, ויש לי הרגשה שזה קשור לבעיה המוזרה הזאת שאני כל כך סובל ממנה.

בכל אופן
    תרופות אנשי דיכאוניות או סמים כמו אלכוהול וגראס רק מצליחים להפחית את הדיכאון והחרדה אבל ממש לא מטפלים בכל הסיפטומים של הבעיה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסית טיפולים פסיכולוגיים?

שמוליק
    10/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר יכולת לסנן גירויים

בן
    11/08/2015

נשמע שיש לך בעיה של חוסר יכולת לסנן גירויים מסוימים מהסביבה, וזה בעצם מפריע לך להתפקס ולהתמקד במה שאתה רוצה לעשות.

זה בעיה נפוצה אצל אנשים שסובלים מבעיות של קשב וריכוז,(ADD/ADHD)

יש את זה גם לסכיזופרנים שהיכולת שלהם לסנן גירויים כל כך פגועה כבר שזה מגיע למצב של הזיות. יענו הם אוכלים סרטים שהם שומעים קולות בתוך הראש, אבל בעצם אותם קולות באים מהסביבה ומהאנשים שליידם.

אל תתקרב יותר מידיי לגראס! פעם בשבועיים אפשר קצת.... אבל ממש לא הייתי ממליץ למי שסובל מבעיות של קשב וריכוז להתחיל להתמסטל כל היום.

אני אומר מניסיון שקנאביס מגביר מאוד בעיות של קשב וריכוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מישהוא ניסה גמילה
    אסתר
    10/08/2015

האם מישהוא ניסה גמילה של חודשיים עם ציפראלקס ומירו בטיפול הומופאטי ?
    האבחנה חרדה

לקביעת תור
    סגירה
    האם מישהוא ניסה גמילה

הוספת תגובה

• למה לא עונים ? אוליי

אסתר
    13/08/2015

מנהלי הפורום יש דיעה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    13/08/2015

שלום אסתר.

אינני רופא.

אני הייתי אצל הומאופת. הוא אמר שדרך הפעולה שלו, זה שיפור המצב ע"י טיפול הומאופתי, ועם שיפור המצב, הרופא הפסיכיאטר מוריד את המינונים של התרופות עד להספקתם המלאה.

אני חושב שיש אפקטים פסיכולוגיים יותר מאשר משהו אמיתי בתמציות המדולדלות של הטיפול ההומאופתי.

זו דעתי האישית. אני מקווה שתקבלי תשובה גם מאחד הרופאים.

כלטוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עין בטיפול
    יהב
    10/08/2015

שלום,
    אני נמצא בטיפול קרוב לשנה.
    בהתחלה לא יצרתי קשר עין בכלל.
    אני לא מרבה ליצור קשר עין עם אנשים ובפרט עם המטפלים שלי, שהיו.
    כשהגיע אמצא הטיפול כן הצלחתי להרים את העיניים מהרציפה..
    ועכשיו שוב, לאחר שנה.. אני לא מסוגל להסתכל בעיניים, אני מנסה, זה פשוט לא הולך. אוטומטית הן יורדות.
    למה? מה הסיבה לזה? איך להתגבר?
    האם זה משהו שהמטפלים עושים לא בסדר? האם אני דפוק? אני כבר לא מבין

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עין בטיפול

הוספת תגובה

• בהצלחה בטיפול

שמוליק
    10/08/2015

שלום יהב.

אינני רופא.

קודם כל, נראה לי שאתה צריך לפרגן לעצמך על כך שאתה הולך לטיפול ומתמודד עם הקשיים שלך.

אני מניח שהמטפל מודע לכך, והוא מקבל אותך כפי שאתה, והוא יסייע בידך ככל יכולתו.

לא נראה לי שניתן לקבוע מה הסיבה לכך בלי בדיקה רצינית יותר; יכולות להיות לכך סיבות פיסיולוגיות ויכולות להיות גם סיבות פסיכולוגיות.

השאלה האם משהו לא בסדר אצל המטפלים - לא נראה לי שזה חשוב כל כך, השאלה העיקרית היא האם אתה מרגיש בנוח אצל המטפל.

אני לא חושב שאתה דפוק, במיוחד אם אתה מתמודד עם הקושי. תתעודד ושיהיה בהצלחה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עין בטיפול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    27/08/2015

לפעמים התופעה נפוצה בקרב הפרעות חרדה ובמיוחד חרדה חברתית. במהלך הטיפול .. המטפל צריך לעבוד איתך על הנושא ולעודד יותר מבטים ישירים והתמודדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם ocd
    לנדה יוסי
    10/08/2015

לחברי הפורום שלום רב,

אבא שלי, בן 75, סובל מ ocd (הוא חושב כל הזמן שהוא לא יכול לנשום למרות שלמעשה

אין לו בעיות נשימה). כל התרופות שניסינו לתת לו אינן עוזרות. הבדיקות , שעשינו לו , שללו

את האפשרות לדמנציה ולאלצהיימר. האים יש אפשרות לתת לו תרופות שיעזרו לו להתמודד

עם התופעה הזאת? אנא ענו לי בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם ocd

הוספת תגובה

• התמודדות עם ocd - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/08/2015

ניתן לשקול תרופות ממשפחת ssri

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא הכל....

תמר
    30/01/2016

לדוקטור יונתן דויד אור
    בתור אחת שמתמודדת עם ocd אני יכולה להגיד לך שהטיפול התרופתי הוא ממש לא הכל.היתי לוקחת כדורים נגד דכאון ועוד אנטי פסיכוטי במינון נמוך ובכל זאת האובססיה לא עברה גם אחרי שנה אז להגיד שרק טיפול תרופתי יעזור להתמודדות אני לא חושבת שזה נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב תרופתי
    מנחם
    09/08/2015

שלום רב
    ברצוני לשאול
    האם התרופה מודאל 50 מ"ג חייבים לקחת
    את התרופה הזאת כל יום באופן קבוע ?
    או
    שאפשר לקחת את זה לפי הצורך ?

האם אפשר ומותר לקחת את התרופה
    פעם ב 3 ימים ?

לקביעת תור
    סגירה
    מעקב תרופתי

הוספת תגובה

• מעקב תרופתי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    10/08/2015

מומלץ להיצמד להצלת רופא מטפל. בדר"כ נטילה יומיומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מישהו שמע על מכשיר האלפא סטים?
    הידד לגראס
    08/08/2015

מישהו ניסה את המכשיר?
    לטיפול בחרדות דיכאון ונדודי שינה?
    מומלץ או בולשיט?

הוספת תגובה

• היו כאלה שניסו

שמוליק
    08/08/2015

שלום גל.

ראיתי את הפירסום האינטרנטי על המכשיר, ובאופן אישי לא כל כך התלהבתי מהרעיון. יכול להיות שהמכשיר יותר איזון במוח ע"י פולסים חשמליים, ובכך יוצר את אותו האפקט של התרופות ואולי אם פחות תופעות לוואי, אבל כיוון שאני מאמין שברוב המקרים שורש הבעייה הוא לא בחוסר האיזון הכימי במוח - אז לא כל כך התלהבתי מהרעיון.

זכור לי שהייתה על כך שאלה, ובחיפוש שעשיתי בפורום, ישנן תגובות של אנשים שהשתמשו במכיר ושביעות הרצון נעה מאכזבה להמלצה.

ניתן לראות את התוצאות ע"י שימוש ב"חיפוש בפורום".

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורש הבעייה הוא לא בחוסר האיזון הכי

שיר
    09/08/2015

היי שמוליק

הסבר את המשפט שכתבת: "שורש הבעייה הוא לא בחוסר האיזון הכימי במוח".
    אני לא יכולה לקחת כדורים ולכן בעד טיפול פסיכולוגי ארוך ומעמיק וכו' ועוזרת לעמי במחלקה בתל השומר רק בשיחות.

אבל תמיד נדמה לי שבגלל "הבעיה" במח יש לי את כל השגעונות האילו...

bdd, חרדה לעיתים, סטרס פה ושם ומצבי רוח מתחלפים.
    חשבתי שיש בעיה עם הסרוטונין לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

שמוליק
    09/08/2015

שלום שיר.

ישנם אישושים מדעיים שקשה מאוד להפריך אותם לגבי מחסור בסרוטונין.

כל השאלה היא האם המחסור בסרוטונין היא בעייה בפני עצמה (או שאיך שהוא קשורה לפגיעה במוח), או שהמחסור בסרוטונין הוא למעשה תוצאה של המצב הנפשי.

ניתן לראות כי ישנם יחסי גומלין בין הגורמים. העלאת הסרוטונין ע"י טיפול תרופתי משפרת את מצב הרוח ומאפשרת גם להתמודד עם הדיכאון בצורה טובה יותר וגם בכיוון ההפוך, טיפולים פסיכולוגיים מעלים את רמת הסרוטונין.

השאלה היא מה הגורם המשמעותי יותר, ולדעתי, ברוב המקרים הגורמים הפסיכולוגיים הם משמעותיים יותר, ולכן בעיקרון, אני חושב שעדיף להתמודד עם דגש על טיפולים פסיכולוגיים (ואגב, זו גם גישתו של ד"ר דוידאור, אם כי, כשצריך הוא ייתן טיפול תרופתי).

וכמובן, שישנם דעות שונות בעניין, וישנם גם מטופלים שמעדיפים טיפול תרופתי, כך שצריך להפעיל שיקול דעת בכל מקרה לגופו.

מקווה שהסברתי את עצמי טוב.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה