מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונדילומה חוזרתאפרת25/07/2010
ד"ר שלום רב
ראשית אציין כי אני נשואה חמש שנים. לפני כארבע שנים+ הבחנתי ביבלות מרובות (כ6)באיבר המין הלכתי לרופאת נשים שאמרה שזה כלום ושום דבר! (אני לא זוכרת מתי היבלות הופיעו ייתכן שכבר לפני כ5 שנים ויותר..) בכל מקרה, לפני שנה וחצי החלפתי רופאת נשים ובבדיקה הראשונה אצלה היא אמרה לי חד משמעית שמדובר בקונדילומות, הנגעים נצרבו בלייזר. מאז אני כל חצי שנה בממוצע במרפאת צוואר הרחם עקב בדיקות פאפ המצביעות על LSIL ואפילו פעם אחת על HSIL אך 2 בדיקות נוספות לאחר מכן שוב הראו LSIL. כמובן, שנלקחות ביופסיות תקינות והמעקב צמוד. כל זמן זה הקונדילומות לא חזרו אצלי. בבדיקה לפני חודש אף נערך לי HPV TEST שיצא שלילי.
אולם, היום כשנה וחצי מטיפול הלייזר וכחודשיים אחרי TEST HPV שלילי, הבחנתי שוב בקונדילמות בוודאות. יש לציין כי בן זוגי סובל מקונדילומות חוזרות ונשנות ומטופל אצל רופא עור בחנקן נוזלי (בקופ"ח לא מטפלים בגברים עם HPV באותו האופן כמו נשים). כבר שנה וחצי אנחנו כבר כמעט ולא מקיימים יחסי מין מחשש להדבקות חוזרות, מיואשים ומתוסכלים מאוד!!! שאלותיי הן: 1. איך ייתכן שHPV TEST יצא שלילי לפני חודשיים וקונדילומות חדשות יצאו? זאת במיוחד לאור העובדה שאינני מקיימת יחסי מין (לפחות לא בחודשיים האחרונים) מה זה אומר?
2. הבנתי שגופי היה אמור לייצר נוגדנים לזן הזה של הקונדילומה ממנו אנחנו סובלים אז איך ייתכן שנדבקתי מבן זוגי שוב? והאם ייתכן שהנגיף ישאר בגופי לנצח כיוון שלא פיתח נוגדנים במשך 5 השנים ששה בגוף (או למעשה לא עבר כלל)?????
3. איך יכול להיות הפאפ אחד מראה HSIL וזה שאחריו מראה LSIL האם התאים יכולים לרפא עצמם?
4. האם זה אומר שעלינו להתנזר ממין עוד שנה- שנתיים? איך פותרים את הסיוט הזה אחת ולתמיד? כמה זמן אנחנו מדבקים?
5. נניח אחד מאיתנו נרפא והשני לא האם אפשר להדביק שוב מבן/ בת הזוג פעם או שזה כמו אבעבועות נדבקים פעם אחת, מפתחים נוגדנים וזהו?
6. איך אפשר לטפל בגברים ביעילות (אם אפשר לדעת למי לפנות בקופ"ח שמומחה בעניין כי רופאי עור צורבים היבלות ואומרים שאין יותר מה לעשות הייתכן?
בתודה מראש
מיואשת ומתוסכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עליי???
אפרת26/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדילומה...
ד``ר שרגא וקסלר27/07/2010בבדיקה לפני חודש אף נערך לי HPV TEST שיצא שלילי.
^^אני מקווה שנבדקו כל הזנים שקיימים בעולם ולא 12 או 23 זנים בלבד מפני שאז לתוצאה שלילית אין משמעות.
1. איך ייתכן שHPV TEST יצא שלילי לפני חודשיים וקונדילומות חדשות יצאו?
^^ראי תשובתי הקודמת: האם עשו גם קולפוסקופיה לאזורים נוספים כמו מפשעות, פה, פי טבעת?
4. האם זה אומר שעלינו להתנזר ממין עוד שנה- שנתיים? איך פותרים את הסיוט הזה אחת ולתמיד? כמה זמן אנחנו מדבקים?
^^בגישה מתאימה ניתן לרפא את שניכם ולהגיע למצב של PCR שלילי לכל הזנים בעולם.
6. איך אפשר לטפל בגברים ביעילות (אם אפשר לדעת למי לפנות בקופ"ח שמומחה בעניין כי רופאי עור צורבים היבלות ואומרים שאין יותר מה לעשות הייתכן?
^^אני נטפל גם בגברים באותה הצלחה ובאותן שיטות כבנשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מהפות ויחסי מיןגיא25/07/2010
שאלה קצת מביכה
אני בן 35 אשתי בת 30. בחורה בריאה בד"כ, נקיה והכל בסדר...
היום בזמן שקיימנו מין אוראלי שמתי לב שיש לה באיזור הדגדגן הפרשה לבנה כמו גבינה לבנה. הטעם גם היה חמוץ מאוד...
לא אמרתי לה כלום כדי לא להביך אותה.
אני מניח שאם היא היתה מרגישה משהו חריג ( צריבה, שריפה וכו' ) היתה אומרת לי והיינו נמנעים מכך.
אני חושש עכשיו - האם אני עלול להדבק בזה במשהו?
אם זה נניח חיידק או פטריה האם עלול להיות לי עכשיו פטריות בלשון או זיהום? ועליי לנקוט בצעדי מנע כלשהם? מה הסיכון?
אני נוסע עוד 3 ימים לנסיעה עסקית חשובה של שבוע ביפן ולכן קצת יותר מוטרד...
אודה על דעתכם
תודה רבה!
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה...
ד``ר שרגא וקסלר27/07/2010אם לה אין תלונות אז לך אין מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףליאת24/07/2010
אני בתולה.אבל לפני כמה שבועת הייתי עם מישהו והייתה חדירה חלקית לכמה דקות והוא לא גמר. רציתי לדעת מה הסיכויים להידבק במחלות מין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לייייי בבקשהה
ליאת24/07/2010אני ממש חוששת שנדבקתי במחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את חוששת שנדבקת ?
מירית24/07/2010לא נדבקים כל כך מהר בדרך כלל, אין לך ממה לחשוש .. אלא אם כן יש תסמינים שמצביעים על מחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי סימנים
ליאת24/07/2010אני חושבת שיש לי פטרייה..וגם כאבי גרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיכוי??
ליאת24/07/2010יש סיכוי שנדבקתי במחלה כמו איידס וכו'??? אני בפחד היסטרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מה פתאום, נדיר מאוד!!!!!
מירית24/07/2010למה את חושבת שיש לך פטרייה ? מקסימום פטרייה זה לא כזה נורא.. לפחות זה עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להירגע
נועה24/07/2010אם הוא לא גמר אין סיכוי שנדבקת באיידס,
לגבי הפטריה- פטריה וגינאלית זה דבר נפוץ, את יכולה לקבל תרופה/נרות אגיסטן מרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטוח????
ליאת25/07/2010בטוח אין סיכויי?? (יש לי נטייה להיות די פרנואידית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?????
ליאת25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
נועה25/07/2010אל תהיי בפאניקה,
איידס לא עובר אם לא היה מגע של דם או הפרשות,
לפי מה שאת אומרת- לא היה, ולכן- לא, אין סיכוי שנדבקת.
בכל מקרה, נראה לי שלמדת את הלקח ותזהרי להבא :)
<יש מחלות שכן עוברות אפילו ככה, כאלה שלא דורשות שהוא יגמור או מגע של דם, למשל הרפס,
ככה שכדאי לא לקחת סיכון>
את יכולה להירגע.
לילה טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנהה
ליאת25/07/2010מצטערת שאני משגעת אותך.. אבל אם הייתה הפרשה של זרע מקדים..לפני הגמירה..עדיין אין סיכוי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לא משגעת אותי,את משגעת את עצמך:)
נועה25/07/2010תראי, נראה לי שאת סתם מכניסה לעצמך סרטים לראש,
בעיקרון- מזרע מקדים ניתן להידבק (ואפילו הריון אם את לא על גלולות),
אם את בלחץ את יכולה לעשות בדיקה שתרגיע אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףף
ד``ר שרגא וקסלר27/07/2010סכוי קיים אך קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלמוני24/07/2010
על ראש איבר מיני הופיע אתמול שלפוחית, מהזה יכול להיות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה...
ד``ר שרגא וקסלר27/07/2010מולוסקום? הרפס? ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדשלומי24/07/2010
קיימתי יחסי מין ובדיוק לכמה שניות הכנסתי את איבר מיני
האם יש סיכוי להדבקות?
ואם כן מה עלי לעשות?
הבנתי שהבדיקה מהימנה רק לאחר חודשים מרגע החשש להדבקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ..
מירית24/07/2010עם קונדום או בלי קונדום ?
תמיד יש סיכוי ממה אתה כל כך לחוץ ? זה לא הגיוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי קונדום
שלומי24/07/2010בלי קונדום לכמה שניות
מה עלי לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
מירית24/07/2010לדעתי - הסר דאגה מליבך.. לרוב לא נדבקים כל כך מהר.. אם אין לך תסמינים, בכלל אתה יכול להרגע..
מקסימום- אתה יכול לעשות בדיקות כלליות למלות מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
שלומי25/07/2010השאלה אם לא הייתה גמירה
האם יש סיכוי להדבק באיידס?
ולגבי הבדיקה אמרו לי שרק לאחר 3 חודשים מרגע החשש להדבקות אפשר ללכת להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
מירית25/07/2010לרוב באמת הגבר מדביק את האישה כי הוא גומר בתוכה... אבל אפשר גם ההפך
איידס זו לא מחלה נפוצה בישראל אתה יודע...אם 1 מתוך 1000 חולה, אז הסיכוי שנדבקת הוא 1 מתוך 3000 ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו יותר
מירית25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשיעורים נמוכים בהרבה הרבה הרבה :)
נועה25/07/20101:1000 זאת בכלל לא מחלה נדירה, לפי זה היו אמורים להיות המון חולים בישראל,
ואין. סה"כ המחלה היא בשיעורים נמוכים בארץ (כנראה קצת יותר ממה שיש מעקב, בגלל שאנשים
לא נבדקים, אבל עדיין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..לנועה
מירית26/07/2010קראתי שככה כנראה טעיתי
נ.ב אני ממשיכה להכנס לפורום כדי לפתח עמידות בפני מחשבות רעות על ההרפס
אני בכלל לא חושבת שזה נורא, וממש לא מעניין אותי הפצע הדבילי הזה , בייחוד שזהלא כואב
ממש לא מזיז לי , אבל למרות זאת (סתירה עצמית) צריך לעמוד על כך שיחקרו את הנושא, כי נראה כאילו אין פעילות בעניין.. ואנשים ממשיכים לסבול (חלק גדול מהם מנטלית ) אבל זה לא מזיז לי...
לא הייתי רוצה להדביק מישהו סתם אבל אם זה בעלי (ובדרך כלל הדבקה קוראת אחרי הרבה זמן) למרות מה שאומרים פה הרופאים, אם יידבק זה לא יהיה לו נורא.. בהתחשב בזה שאני צריכה להכנס להריון ולהביא ילדים (בלי עין הרע) אני חושבת שאפילו אז כדאי לא לספר.. פשוט לא לספר זה לא נורא ולא מחלה שמסכנת חיים, כולה פצע דבילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
מירית26/07/2010את חושבת שלחברי לשעבר יש גם הרפס ? אם שכבנו במשך שנתיים עם קונדום , לא שהיה לי פצע והוא לא אמר לי אף פעם משהו על הדבקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה....
נועה27/07/2010את חושבת שלחברי לשעבר יש גם הרפס ? אם שכבנו במשך שנתיים עם קונדום , לא שהיה לי פצע והוא לא אמר לי אף פעם משהו על הדבקה ?
- זה לא אומר שיש לו, אולי הוא פשוט לא נדבק כי נזהרתם...
- וטוב שאת מתחילה להבין שזה לא נורא. מעבר לזה, זה "נראה לך" שלא עושים כלום,
אבל אני לא מבינה איך זה נראה לך, את הרי לא מכירה טוב גופים מחקריים ומעבדות וכו'...
משקיעים המון כסף במחקר, גם של תרופה להרפס, זה וירוס שמטריד הרבה אנשים..זה פשוט מאוד לא כזה פשוט למצוא תרופה..עובדה שהצליחו למצוא את האציקלוביר..
עובדים על זה. לא יודעת אם זה יקרה בזמננו, אבל מתישהו ימצאו... בינתיים תשמחי שזאת, סה"כ, לא מחלה קשה וזהו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחד...
ד``ר שרגא וקסלר27/07/2010אין לי פתרון לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בפותאלמונית23/07/2010
בוקר טוב
קיימתי יחסים מוגנים (קונדום) לאחר חמישה ימים בערך
גרד בפות ללא הפרשות
השתמשתי שלושה ימים בנרות אגיסטן ומשחה , הגרד פחת ,תוקף
אותי בעיקר לאחר שתן
אני מחליפה תחתונים פעמיים שלוש ביום ודואגת לשטוף את המקום לעיתים קרובות
כבא חלפו בערך שבעה ימים , מה עליי לעשות
האם לפנות לגיניקולוג ? האם יכול להיות תוצאה של גירוי מהקונדום
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד...
ד``ר שרגא וקסלר27/07/2010לגרוד הרבה סיבות ואם לא יעבור באמצעים רגילים כמו שטיפה או אמבט ישיבה בקורנפלור או קרם אלוברה אז כדאי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מ'ס שאלותפלונית22/07/2010
שלום, הבעיה שלי קצת מורכבת. לפני 7 חודשים, מצב הפות שלי היה אידיאלי. כמעט ולא היו לי הפרשות, גם אם היו הן היו נטולות ריח לחלוטין ושקופות ובכמות מועטה. אפשר להגיד שתמיד היה לי ריח טוב. אבל, יום אחד לפני 7 חודשים שכבתי עם איזה אידיוט בלי קונדום, וכל המצב השתנה. נהיו לי הפרשות צהובות וחומות, והיה לי גרד תמידי. אחרי חודשיים פניתי לרופאת הנשים והיא אמרה שיש לי פטריה, נתנה לי 8 כדורים לבלוע ברצף ואמרה שהפטריה לא קשורה ליחסי המין. האם זה נכון? אז איך זה לא הופיע לי בעבר?
בכל מקרה, אחרי הטיפול הייתה הקלה משמעותית, אך לא מוחלטת. מידי פעם היו לי עקצוצים וגירודים קלים באיבר המין. לעתים צריבה.אחרי עוד חודשיים נגשתי שוב אל הרופאה והיא אמרה שאין לי כלום, ושאני חרדתית שאני צריכה לקבל טיפול פסיכולוגי. אבל בינתיים הגרד הולך ומחמיר. בהתחלה חשבתי שאולי המדים הצבאיים שלי צמודים, אז החלפתי לרפויים יותר. חשבתי שאולי התחתונים שלי צמודים מידי, אז החלפתי גם אותם. חשבתי שאולי אני שוטפת עם יותר מידי סבון, הפחתתי. אבל שום דבר לא עזר. בימים האחרונים הגרד הופך להיות בלתי נסבל. גם כשאני הולכת, יושבת, עומדת, בכל מצב.
אני אובדת עצות ומתוסכלת.
מה יש לי?? האם זו פטריה כרונית? האם נדבקים בפטריה מיחסי מין?
האם הפות שלי יחזור איי פעם למצבו הראשוני??? האם פטריה זה דבר שבא והולך ולא נרפא לעולם כמו הרפס?
והאם רופאת נשים יכולה להחליט שאני צריכה טיפול פסיכולוגי?
אני חיילת..יש דרך להבדק אצלך במרפאה לא דרך הצבא כדי לבדוק מחלות מין?
אנא ענה על כל שאלותיי כי אני אכולת פחד. תבין באיזה מצב בריאותי מצויין הייתי ובאיזה שינוי קיצוני אני נמצאת כרגע..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס שאלות
ד``ר שרגא וקסלר27/07/2010נהיו לי הפרשות צהובות וחומות, והיה לי גרד תמידי.
^^האם בוצעה בדיקה של ההפרשה לוודא שזה פטריה ולא משהו אחר כי זה קובע את שאר התשובות לשאלות שלך.
אבל בינתיים הגרד הולך ומחמיר.
^^בשלב זה יש לעשות גם קולפוסקופיה לברר סיבת הגרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה בדיקות לבצע לשלילת מחלות מין ?רחל21/07/2010
שלום
אני וחברי רוצים להפסיק להשתמש בקונדום מאחר ואני בת 60 ולא פוריה. אך לפני זה נעשה בדיקות לשלילת מחלות מין. שאלתי היא איזה בדיקות צריך לבצע כל אחד מאיתנו בנוסף לבדיקת איידס כמובן .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה...
ד``ר שרגא וקסלר21/07/2010באתרים שונים כולל בשלי ניתן לחפש "בדיקות למחלות מין" ולמצוא את כל הרשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HPV בגבריםאבי21/07/2010
לד"ר שרגא וקסלר שלום,
איזה בדיקות עליי לעבור בכדי לוודא שאיני נושא את וירוס הפפילומה או HPV? הבנתי שיש מס' בדיקות ורציתי לדעת איזה בדיקות אני (גבר) צריך לעבור בכדי להיות בטוח שאיני נושא את הוירוס
האם ניתן לבצע את הבדיקות בקופ"ח? והאם ניתן לבצע אצלך במרפאה?
כמו כן, קראתי בפורומים שלא מבצעים בדיקות לגברים כי אין טעם ואין לוירוס טיפול, האם ניתן לטפל בוירוס או לא? האם יש טעם לבצע את הבדיקה?
תודה רבה,
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HPV
ד``ר שרגא וקסלר21/07/2010איזה בדיקות עליי לעבור בכדי לוודא שאיני נושא את וירוס הפפילומה או HPV?
^^בדיקת PCR לגלוי הנגיף ובדיקת קולפוסקופיה לגלוי נגעים לגברים ולנשים.
האם ניתן לבצע את הבדיקות בקופ"ח?
^^אני מניח שכן ותוכל לבדוק זאת שם
והאם ניתן לבצע אצלך במרפאה?
^^כן
כמו כן, קראתי בפורומים שלא מבצעים בדיקות לגברים כי אין טעם ואין לוירוס טיפול, האם ניתן לטפל בוירוס או לא? האם יש טעם לבצע את הבדיקה?
^^תוכל לקרוא על כך באתרים שונים וגם בשלי על טיפול בקונדילומה ויעילות הלייזר נגד נגעי הקונדילומה ונגד נגיפי HPV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת צוואר הרחםרויטל21/07/2010
שלום רב
הייתי בבדיקה אצל רופא נשים והוא איבחן אצלי דלקת חריפה בצוואר הרחם.
יש לציין שבזמן הבדיקה הייתי כבר בסוף המחזור החודשי . הרופר נתן לי לקחת דלאצין קרם
וגינלי ל-7 ימים שמחדירים אותם עם אפליקטורים לפני השינה. התחלתי להשתמש ושוב המשיך לי
הדימום האם זה נורמלי שהמשיך לי הדמום בעקבות הטיפול התרופתי , או שהדימום מסיבה אחרת?
מבקשת תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת...
ד``ר שרגא וקסלר21/07/2010תשובה לשאלתך רק אחרי בדיקה ובינתיים תוכלי לקרוא כתבות על דלקת צואר הרחם באתרים שונים כולל כאן וכולל באתר שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקותרותי21/07/2010
האם מחלת הקונדילומה מועברת רק במגע מיני?
אם לא, באיזה עוד דרכים אפשר להדבק במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות..
ד``ר שרגא וקסלר21/07/2010ניתן להדבק ממנה גם אחרי מגע בחפצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונידילומהרותי21/07/2010
אחרי שמטפלים ביבלות של הקונדילומה, האם המחלה היא לכל החיים ? נשארים מדבקים בזה לתמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
ד``ר שרגא וקסלר21/07/2010בטיפול נכון ניתן להתרפא מהמחלה ולהיות נקי ללא נגיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוק ומחלות מיןמפחד21/07/2010
שלום,
לפני כשבוע נחשפתי למגע עם רוק על שפשוף/קילוף (לא מדמם או שורף) בעור.
אין לי שום תסמינים.
רציתי לדעת אילו מחלות מין יכולות להיות מועברות בדרך כזו ומה אפשר לשלול לאחר שבוע ללא תסמינים, ואיזה בדיקות כדאי לעשות ומתי ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוק...
ד``ר שרגא וקסלר21/07/2010אין טעם לעשות בדיקות לפי מה שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מפחד23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס באיבר המיןטליה20/07/2010
לפני כיומיים הרגשתי כאב צורב מעט באזור איבר המין. לא התייחסתי לזה ברצינות, לא הלכתי לרופא חשבתי שזה יחלוף לבד. בכל מקרה אתמול הכאב נעשה נורא חזק וכשעשיתי פיפי הצריבה הייתה נוראית כמו כן גם הבחנתי במין פצע על השפתיים באיבר המין.
אתמול בערב היו לי כאבי בטן מאוד חזקים והוריי לקחו אות לבית החולים. לפי דגימת שתן שנתתי אמרו לי שיש לי דלקת בדרכי השתן וביקשתי גם להיבדק על ידי רופא נשים והוא אמר לי שיש לי הרפס ולא הסביר לי כלום על כך רק נתן לי משחה. אני הייתי רוצה לדעת בהרחבה מה משמעות הוירוס הזה שגורם להרפס שיצא לי. אני מאוד מפחדת שיש לזה קשר לאיידס או למחלות מסוכנות אחרות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר
נועה20/07/2010הקשר היחיד הוא ששתי המחלות נחשבות למחלות המועברות במגע מיני,
ולאנשים החולים באיידס קל יותר להידבק (בשל מע' החיסון הכושלת),
מעבר לזה- לך אין מה לחשוש- זאת מחלה שאינה מסכנת חיים כלל.
בנוסף, יש מאמר באתר של הד"ר שמפרט על הרפס ושווה לך לקרוא.
לכל מקרה, כמה מילים על הוירוס:
הרפס זה וירוס שאינו חולף כל החיים- אלא שהוא מגיע בהתפרצויות-
בתקופה שהוא מגיע לעור הוא מדבק במיוחד ואז את רואה את השלפוחיות שהן תוצר של הילחמות מער' החיסון שלך נגד הוירוס.
יתר הזמן (רוב הזמן) הוירוס לטנטי- כלומר "רדום"- ונשאר בגוף שלך בגופי העצב ולא בא לידי ביטוי עד ההתפרצות הבאה.
לא ניתן לחזות את ההתפרצויות והן מושפעות מגורמים רבים ושונות בן אדם לאדם, לרוב הן יותר נוטות להופיע במצבים בהם מע' החיסון חלשה כמו מחלה.
הוירוס חולף מעצמו אחרי כמה ימים וטיפול במשחת באציקלוויר מזרז את ההחלמה.
הוירוס מדבק במגע- גם עם היד וגם ביחסי מין- אוראלי או רגיל... אז תצטרכי להיזהר בתקופת ההידבקות ממגע מכל סוג- גם הדבקה עצמית תיתכן מאיזור לאיזור במגע עם האצבע.
תשתדלי לא לחלוק מגבות/בגדים בתקופת ההתפרצות מחשש להדבקה.
הוירוס יכול להיות מסוג 1 או 2- כאשר 1 לרוב אוראלי ו-2 גניטלי, עם זאת ניתן להידבק גם בוירוס האוראלי באיבר המין ע"י מין אוראלי או מגע עם האצבע בפה ואח"כ באיבר המין.
את יכולה לברר איזה וירוס יש לך בבדיקת דם פשוטה. אם יש לך את אחד הסוגים זה לא מונע הידבקות עתידית בסוג השני.
סה"כ לוירוס אין ולא צריכה להיות השפעה מכריעה על חייך, אבל חשוב לנקוט באמצעי זהירות בעיתות התפרצות.
שיהיה בהצלחה והחלמה מהירה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טליה20/07/2010אני חייבת לומר שהרגעת אותי. הייתי נורא לחוצה בקשר לכל העיניין הזה והבנתי יותר על ההרפס.
אני מקווה שזה יעבור מהר ולא יהיו הרבה התפרצויות ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס
ד``ר שרגא וקסלר21/07/2010הרפס היא מחלה שכיחה ביותר ותוכלי להרחיב ידיעותייך ולהרגע אם תקראי כתבות בנושא באתר זה או באתרים אחרים כולל בשלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדילומהאורית20/07/2010
יש לי קנדילומה והמליצו לי על טיפול בלייזר האם זה מעביר אותם לגמרי לאחר הטיפול? מה אני אמורה לעשות בשביל שהם לא יחזרו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדילומה
ד``ר שרגא וקסלר21/07/2010אני מציע שתקראי כתבות בנושא כולל באתר שלי על יכולת הלייזר להביא לריפוי מהמחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)