מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיידק אוראופלזמה אצל נשיםמיכל12/01/2018
לפני כחצי שנה נבדקתי וגיליתי שיש לי את חיידק האוראופלזמה אוראליטיקום. קיימתי יחסי מין עם האקס שבאותה תקופה היה בן זוגי, ללא אמצעי מניעה ולא הרגשתי שום דבר שונה חוץ מצריבה בשתן. כעבור חודש מהרגע שנבדקתי ונטלתי אנטיביוטיקה (דוקסילין) התגייסתי, ולא נבדקתי כמעט 5 חודשים כי בצבא דברים קורים לאט יותר. לאחר כמעט חצי שנה נבדקתי, וגיליתי שאכן האוראופלזמה עדיין נמצא . נטלתי אנטיביוטיקה שוב במשך שבוע, ואני מחכה לתשובה . בהנחה שזה לא עובר, רציתי לדעת מה עליי לעשות . ואיך לפעול להעלמת החיידק , תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן אחרי האנטיביוטיקה עשית PCR חוזר ? צריך לחכות חודש
ד``ר רונן הולנד15/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תשובת בדיקות מעבדהחן11/01/2018
אשמח לתשובות בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילי לסיפיליס והפטיטיס. האם קיבלת חיסון להפטיטיס B ? אתה לא מחוסן לפי בדיקות הדם
ד``ר רונן הולנד15/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אישה ואין
המשך15/01/2018לי מושג אם חוסנתי. איפה מתחסנים ואיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפה כביכול לכיוון קדימהסופי09/01/2018
הבנתי שיש חיידקים אי קולי שמגיעים מפי הטבעת לפות עקב המבנה של האישה.
בשעה שהתקלחתי שרחצתי למטה היה קטע שנגעתי כזה מאחורה עם האצבעות והכל בזמן שטיפה כביכול לכיוון קדימה חיצוני כזה מעין התבלבלות כזו. ואז כזה נלחצתי. יש לי ממה להילחץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החידקים נמצאים בכל איזור פי הטבעת ופתח הנרתיק בכל מקרה. אין סיבה להילחץ ממה שאת מתארת
ד``ר רונן הולנד09/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת קומבועידן09/01/2018
שלום ד"ר, עשיתי בדיקת דם בכללית ויום לאחר מכן קיבלתי תשובה בתוצאה רשום נגטיב אבל את ההערה לא הבנתי. האם עליי לחזור על הבדיקה? מצרף תצלום שלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לא הבנת בהערה? תשאל שאלה ממוקדת יותר
ד``ר רונן הולנד15/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לקונדילומה על השפתייםקובי08/01/2018
היי רונן, שמתי לב לפצע שיש לי מהשבוע שעבר על השפתיים/ חלק תחתון קדמי של הפה/ממש מאחורי השפתיים (לא יודע איך כל כך להסביר לך את המיקום)
ביום שבת החלטתי להסתכל על הפצע כי אני מרגיש אותו. חשוב לי לציין שהוא לא כואב כלל אני פשוט מרגיש אותו.
הוא בצבע לבן ועגול, מזכיר לי קונדילומה כי היה לי לפני שנה וחצי קונדילומה ואף עברתי אצלך טיפול הסרת יבלת קונדילומה באזור איבר המין.
האם תוכל או האם יש לך קישור לתמונות של יבלת קונדילומה באזור הפה/שפתיים? (אני יודע שהשאלה הזויה)
בכל מקרה אם הפצע יישאר עוד שבוע אני כנראה אקבע תור למרפאה שלך.
אם תרצה אני אצלם ואעלה תמונה של הפצע לכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום. האבחנה היא כמובן רק בהסתכלות ישירה במרפאה
ד``ר רונן הולנד09/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כן וגם לקבל הנחייה מה למרוחיואב07/01/2018
כתם בפין על העטרה
לא כואב אדום כבר חודש זה נראה תוצאה של שישפוף אולי מאוננות אבל השתדלתי לא לשפשף באיזור
עדין נשאר
מרחתי קרם זה התקלף קצת ונראה שמחלים אבל נשאר אדום וממש לא משתפר
תתתתתתתתתתתתתתתתתתתת בהכעעככככ עככככגגגגגגגיייעככככ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה כמו מחלה דלקתית של העור למשל פסוריאזיס. ממליץ על בדיקת רופא . אם צריך טיפול הוא בדר"כ יהיה משחה של סטירואידים
ד``ר רונן הולנד09/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גרדסיל בגבר בן 28יוסי07/01/2018
שלום ד"ר, אני גבר בן 28 עם היסטוריה של פעילות מינית של 12 שנה. בעבר הופיעה לי פפילומה על הענבל (בגרון) שהוסרה בניתוח ולא חזרה (ללא ממאירות בפתלוגיה).
על איבר המין מעולם לא הופיעו לי יבלות קונדילומה אלא רק יבלות מסוג מולסקום שטופלו בחנקן. רציתי לדעת האם זה אפשרי מבחינתי לעשות את החיסון שנותנים לגברים נגד HPV והאם הוא יגן עליי מפני הזנים שהוא מתיימר להגן עליהם גם במידה ונניח נחפשתי אליהם בעבר. בנוסף האם אוכל לקבל אותו למרות שאני בן 28 וכתוב שהוא ניתן עד גיל 26?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט אפשרי לעשות את החיסון. אני לא בטוח שהוא יהיה יעיל במיוחד, כיוון שיש סיכוי גבוה שכבר נחשפת HPV מסוגים שונים
ד``ר רונן הולנד09/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס חיובי ללא התפרצותליאת06/01/2018
הכרתי מישהו שעשה בשבילי בדיקת איידס ועוד בדיקות.וגילו לו הרפס חיובי בפה .אם אין לו כרגע את ההתפרצות המחלה שאמר לי שנתקף כל ארבע שנים בערך.האם יכולה להתנשק איתו והאם יכול לרדת לי .כי אני לא סובלת מהרפס מפחדת להידבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקיים יחסים כרגיל
ד``ר רונן הולנד06/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע הפין סימן לעגבתתום05/01/2018
שלום, קראתי שפצע בפין יכול להיות סימן לעגבת. האם הפצע או השפשוף (בתמונה המצורפת) נראה חשוד? יש לו מאפיינים יחודיים?
לציין שנפצע היה שורף בהתחלה ועכדיו נראה כאילו מתרפא.
תודה רבה על המענה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ לבצע בדיקת דם לעגבת
ד``ר רונן הולנד06/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בפין יש לי כאבים בפיןשאול04/01/2018
יש לי כאבים בפין מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונים לאורולוג
ד``ר רונן הולנד05/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת hiv ויצא שליליחכחכ03/01/2018
לפני למעלה מחצי שנה קיימתי יחסי מין ולפני כמה ימים הלכתי לבצע בקופת חולים בדיקת hiv ויצא שלילי במובן הטוב ורציתי לדעת עם כדאי להיבדק עוד פעם או שזה ודאי במאה אחוז כי הבנתי שיש תקופת חלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה היא באמינית של 100% אם ביצעת שנה אחרי המגע
ד``ר רונן הולנד05/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת hiv יום רביעי הקרובמיטל01/01/2018
קבעתי תור לבדיקת hiv אני מאוד מפחדת
במידה וחלילנ הבדיקה לא תקינה מה אתה עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מהירה בוועד
רוני01/01/2018אם עברו שלושה חודשים מהמגע ממליצה ללכת לוועד למלחמה באיידס, יש שם בדיקה מהירה גם שנותנים תשובה תוך חצי שעה ועושים גם את הבדיקת קומבו רגילה שמתקבל תשובה תוך 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר יש תשובת קומבו חיובית, שולחים דגימה לבדיקה בתל-השומר עבור איבחון סופי.
ד``ר רונן הולנד06/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהידבקות בזיבה בגרוןדניאלה29/12/2017
היי, ביצעתי מין אוראלי למישהו ב15 בדצמבר ומספר ימים לאחר מכן התחיל לכאוב לי הגרון אך כלל לא חשבתי שיש קשר למין האוראלי לכן גם לא הזכרתי זאת אצל הרופאה. הלכתי לרופאה והיא הביאה לי אנטיביוטיקה אמוקסי קאר פורטה בגלל הכאבי גרון שגם התווספו אליהם כאבי ואוזניים ואני נוטלת את האנטיביוטיקה כבר 3 ימים ואין שיפור. קראתי באינטרנט שאני יכולה להידבק בזיבה בגרון ומאז אני מאוד חוששת משום שמאוד כואב לי הגרון והאוזניים וגם יש לי תחושה כללית לא טובה וצמרמורת ללא חום, אחרי כמה זמן משתיית האנטיביוטיקה אני יכולה לגשת לרופאה ולבקש משטח גרון במיוחד עבור זיבה? האם נטילת האנטיביוטיקה תפגע בתוצאות המשטח? אני גם מתגייסת בקרוב ואני נורא מפחדת שיש לי זיבה ולא יגלו לי את זה ואצטרך להתגייס כשאני סובלת ממחלת מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לזיבה בגרון
דניאלה31/12/2017בנוסף, מה הם סיכויי ההדבקה באיידס דרך מין אוראלי? אם שמו לי יומיים אחרי שביצעתי מין אוראלי גשר בשיניים ונהיו לי חתכים בתוך הפה אם יש סיכוי שאם יש לי זיבה בגרון זה עבר לגוף דרך החתכים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו באמת בעיה כי קשה לאבחן זיבה בגרון ואנטיביוטיקה רגילה לדלקת גרון לא מכסה את החיידק. אם ימשיכו תסמינים של כאבי גרון ואוזנייים אחרי שתסיימי את האמוקסי ותרבית גרון רגילה (לסטרפטוקוק) עדיין תהיה שלילית, אזי צריך טיפול לזיבה בגרון וכדאי לקחת רוצפין + אזיטרומיצין
ד``ר רונן הולנד31/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי
דניאלה02/01/2018האם יש סיכוי להדבקה באיידס דרך מין אוראלי? יומיים אחרי המין אוראלי שמו לי גשר בשיניים ונהיו לי חתכים בפה אבל כששמו לי את הגשר וגם לאחר מכן לא ביצעתי מין אוראלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי
דניאלה02/01/2018בנוסף תוך כמה זמן מסיום האנטיביוטיקה אני יכולה לעשות משטח גרון למחלות מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת פגישת יעוץ במערכת הממוחשבתחסוי29/12/2017
היי קבעתי תור ל1/1בשעה 6 בערב
ניסתי לשנות את התור במערכת אבל בסוף כן מסתדר לי להגיע ביום שני בשעה 6
אם לא לחצתי על אף אפשרות אחרת התור שלי נשאר במועד זה נכון ?
איך ניתן לברר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אתה יכול לראות במחשב תכתוב לי
חסוי29/12/2017אם אתה יכול לראות במחשב שיש תור עבור אליאור
בשעה 6 בתאריך ה1/1תכתוב לי בבקשה חשוב לי להגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן כללית כולל מיקרוסקופיהירון28/12/2017
שלום ד"ר,
מזה תקופה ארוכה של 4 חודשים קיים תחושה של צריבה בסוף השתן וגירוד בקצה האיבר המלווה במעין דקירות, כל הדבר קרה לאחר קיום יחסי מין מוגנים עם נערת ליווי.
שמתי לב שבזמן האחרון ישנה הפרשה שקופה בבוקר אבל מדובר בממש משהו מזערי שצריך ללחוץ על האיבר על מנת לראות.
יש גם כאבים באיזור עטרת הפין מעין הרגשה של גירוי כל הזמן.
רופא העור אמר שאין כלום על העור וגם האורולוג לא יודע במה מדובר.
ביצעתי בדיקת pcr std לכל 7 הפתוגנים יצא שלילי, גם תרביות שתן ובדיקת שתן כללית לא העלו דבר.
אני מצרף את בדיקת השתן שביצעתי אתמול הכולל מיקרוסקופיה - האם הבדיקה תקינה?
האם אתה ממליץ בנוסף לבצע דגימה מהפרשה או תרבית זרע בנוסף? או בדיקה אחרת?
תודה מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר אשמח לתשובתך
ירון31/12/2017ד"ר אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות שביצעת שוללות אפשרות למחלת מין. לדעתי בדיקות נוספות בכיוון יהיו מיותרות.
ד``ר רונן הולנד01/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)

.jpg)

.jpg)