מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש מהדבקה בעגבת בחדירת אצבעותאמיר27/12/2017
שלום רב
לפני כחודש וחצי ביצעתי יחסי מין עם אישה בתשלום ומאז אני בחששות.
החדירה היתה מוגנת אך לפני כן היו נשיקות וכן ביצעה בי מין אוראלי לא מוגן וכן החדרתי לה אצבעות.
לאחר חמישה שבועות ביצעתי בדיקת vdrl שיצאה שלילית אבל עכשיו התחיל לי גרד בגוף.
האם עדיין קיים חשש להדבקה בעגבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
יובל27/12/2017היי אני לא רופא, אבל מברור לאחר מקרה דומה אמליץ לך לבצע בדיקת tpha או elisa של treponema דרך הקופת חולים, ניתן לזהות את החיידק לרוב כבר אחרי ארבעה שבועות.
תקופת החלון הארוכה ביותר היא שלושה חודשים כך שאחרי שלושה חודשים תוכל לדעת בוודאות גמורה.
Vdrl היא איננה בדיקה ספציפית לעגבת כמו הבדיקות שהמלצתי למעלה.
דרך אגב בוועד למלחמה באיידס ניתן לבצע בדיקת עגבת אנונימית בעלות של 50 ש"ח אם אינני טועה.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה ומתי ניתן לבצע הבדיקות?
אמיר28/12/2017ממה שאני מבין בדיקת ה VDRL (שיצאה שלילית) היא בדיקה כללית
1. האם בדיקת VDRL מיהמנה לאחר 5 שבועות?
2. האם בדיקת FTA או TPHA אמינות לאחר 5 שבועות? והאם יש טעם לבצע אותן כרגע?
3. איפה אפשר לבצע אותן?
4. במידה וכן הדבקתי, איזה סכנה אני מהווה לסביבה? האם אני עלול להדביק במגע (לא מיני) עם אחרים? האם נשיקה על הלחי ממני בשלב זה מדבקת? אני חושש לילדי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו בדיקות עלי לבצע ומתי?
אמיר28/12/2017בהמשך לעצות של יובל פניתי לוועד למלחמה באיידס והם אומרים שהם עושים בדיקת VDRL כמו במרפאות לוינסקי (שיצאה שלילית) ושהיא אמינה לאחר תקופה זו.
האם נכון?
האם עלי לבצע בדיקות נוספות? ומתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הוועד
יובל28/12/2017בוועד למלחמה באיידס בת"א מבצעים למיטב ידיעתי בדיקת נוגדנים לחיידקי העגבת elise ולא כמו שאמרת vdrl. אני די בטוח בזה כיוון שביצעתי שם בדיקה. ממליץ לך ללכת לשם בכל זאת. לגבי הvdrl הבדיקה יותר בודקת האם המחלה אקטיבית או לא כך שאם יצא שלילי זה כבר מרגיע, תעשה בינתיים את הבדיקה בוועד, ותחזור עליה לאחר שלושה חודשים מהחשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי להדבק בהרפס?ארז26/12/2017
שלום
עישנתי נרגילה עם בחור שאין לי היכרות איתו ואני חושש מהסיכוי להדבק בהרפס.
1.האם קיים כזה סיכוי מהעברת פיית הנרגילה?
2.האם יש בדיקה כדי לאשר או לשלול וכמה זמן צריך להמתין לביצוע הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
ארז26/12/2017נ.ב
לא ידוע לי מצבו ולא ראיתי כל פצע על השפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש פצע פעיל של הרפס, יש חשש להדבקה בעישון משותף של נרגילה
ד``ר רונן הולנד27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי של persistent urethritisאיציק26/12/2017
שלום ד״ר הולנד,
אני סובל כבר 10 שבועות מכאב, צריבה וגירוי בקצה הפין ללא הפרשה שנמשכים לאורך היום (לעיתים מעט טפטוף של שתן לאחר השתנה, אבל ללא שום נוזל מוגלתי).
כשבוע לפני התחלת הסימפטומים קיבלתי מין אוראלי וידני לא מוגן מבחורה שפגשתי באקראי וכששאלתי אותה לאחר הופעת הסימפטומים היא אומרת שאין לה כל סימפטומים ושהיא לא חושבת שיש לה מחלת מין.
בבבדיקות שלי יש עקבות דם מיקרוסקופי בשתן ללא לויקוציטים, ובדיקות ה pcr לשתן לזיהוי מחלות מין כולן חזרו שליליות - chlamydia/nyseria/mycoplasma/ureaplasma/trichomonas
למרות כל זאת אני סובל מכאב נמשך שלא עובר כבר חודשיים והאורולוג בקופת חולים הציע פשוט לחכות עד שזה יחלוף.
במהלך החודשיים האלו קיבלתי טיפול בזיטו לברונכיטיס ובמהלך הטיפול נראה היה כאילו משתפרים גם הסמפטומים של איבר במין, אך לאחר סיום הטיפול הם חזרו כשהיו.
האם יכול להיות שמדובר במחלת מין אחרת בעקבות יחסי המין האוראליים? או באי זיהוי בבדיקות הpcr?
האם יש משהו אחר שהיית ממליץ לעשות כאורולוג - טיפול אנטיביוטי אחר? הצריבה מאוד מציקה לי ונמשכת כבר 10 שבועות...
תודה רבה ! איציק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר persistent urethritis (המשך)
איציק26/12/2017רציתי לציין שבמסגרת הבירור עברתי גם אולטראסאונד שלא הראה אבנים בכליות ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הבדיקות יצאו שליליות, ככל הנראה אין לך מחלת מין. יתכן שיש לך כאב כרוני או תהליך דלקתי אחר (לא זיהום במחלת מין). ממליץ להמשיך בירור דרך רופא אורולוג
ד``ר רונן הולנד01/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אורלי בטוח כן או לאשפן25/12/2017
אני נשוי לאשה זמן רב, שניינו לא קיימנו יחסים עם שום בני זוג אחרים
האם מומלץ להמנע מלקוק פי הטבעת והגדגן
מבחינת מחלות מין פפילומה ושאר דברים
האם רחיצה יסודית פותרת בעיות
האם צחצוח שיניים אחרי זה ולקיחת אנטיביוטיקה משנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אתם לא מקיימים יחסים מחוץ לקשר בניכם, למה אתה חושש ממחלות מין ?
ד``ר רונן הולנד27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין שום חשש מכלום?
שפן28/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה שלילית לבדיקת hivרונן24/12/2017
שלום רב
קיבלתי תשובה לבדיקת hiv לשמחתי יצא שלילי אך רציתי לדעת מה זה אומר שרשום 0.15 בערכי נורמה ולמה זה מופיע ולא רשום רק שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיתים יש צורך גם בתשובה המספרית, בעיקר במקרים גבוליים או שיש צורך בבדיקה חוזרת.
ד``ר רונן הולנד25/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה מהירה אני לחוץ
רונן25/12/2017אז מה זה אומר שזה לא שלילי בודאות וזה בהתפתחות
כי ראיתי תשובות שלך לאנשים שקיבלו 0.2
ו0.4 ורשמת שזה שלילי בודאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מסוכן עבורי ואני חייב ללכת בהקדם לבדיקותליאור24/12/2017
שכבתי לפניי יומיים עם משהי שאני לא מכיר עם קונדום והרגשתי שמשהו לא בסדר איתה לאחר דקה שתיים הפסקתי וישר הסתכלתי ראיתי את זה ולא האמנתי אמרתי לה או שאני מצלם את זה או שיהיו לזה השלכות בקיצור צילמתי . מה זה ומה לדעתך אני אמור לעשות בנידון תודה רבה דוקטור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לאבחן לפי התמונה, יתכן קונדילומה
ד``ר רונן הולנד25/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר רונן היקר שלום רב אשמח למענהחסוי 2123/12/2017
היי דר בקרוב אני צריך להגיע אלייך לייעוץ לגבי דלקת כרונית בערמונית שהבנתי שיש לך את הניסיון והעזרה לריפוי
רציתי לדעת התופעה הזואת גורם גם לבעיית צורת השפיכה כלומר אני לא משפריץ כמו שצריך
ורציתי לדעת עם זואת תופעה הפיכה
ואם יש סיכוי להחלים מהצצב של דלקת כרונית בערמונית
זרם שתן חלש
דקירות בריצפת האגן .
צריבה לאחר שתן / שפיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת כרונית של הערמונית או כאב כרוני של האגן יכולים לגרום לתופעות שתיארת. יש טיפולים יעילים.
ד``ר רונן הולנד25/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן בעקבות אי קולידחוףףףףףף23/12/2017
הי לפני כחודש וחצי בערך הייתה לי דלקת בשתן בעיקבות אי קולי. אחרי תק קצרה שעברה הדלקת ב"ה נהיה לי לחץ כזה למטה ממש למטה בבטן ודחיפות רבה לפיפי. אורולוג נתן לי spasmex30מג.אני לוקחת כבר שבועיים כמעט ואין ככ השפעה. ברשותך 2 שאלות ממה זה יכול לנבוע התופעה הזו?ומתי אמורה להרגיש הטבה עם הכדור?וכמה זמן אצטרך לקחת?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי מה הדלקת עברה ? יש תרבית שלילית ? בדיקת שתן ללא כדוריות לבנות ?
ד``ר רונן הולנד25/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרבית שלילית כלומר אין חיידק
כן26/12/2017ואין גם כדוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספסמקס אמור להשפיע כבר אחרי שבועיים
ד``ר רונן הולנד27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואים עברתי לטוביאז(כי לא עזר והרופא
ואין27/12/2017והרופא נתן מרשם. ראשית המעבר הזה בסדר וכמה זמן עכשיו תהיה השפעה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה קונדילומה או שסתם דואג?דור23/12/2017
זה קונדילומה או שסתם אני מחפש לעצמי צרות ושטויות ודואג לשווא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר מתאים לבלוטת חלב, אבחנה סופית בבדיקת רופא
ד``ר רונן הולנד23/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה יעבור לבד?
דור23/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יודע מה האבחנה, אז אני גם לא יודע אם זה יעבור לבד
ד``ר רונן הולנד25/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מהרפס בעקבות פצע בשפהרונן23/12/2017
שלום רב
יצא לי פצע על השפה שנראה כמו חצקון מוגלתי(צירפתי תמונה)
האם כך נראה הרפס?
האם יכול לצאת שם סתם ככה פצעון כי מעולם לא יצא לי?
האם זה יכול להיות קשור למחלות מין אחרות?
אשמח לתשובה ותודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא מקום אופייני ל "חצ'קון". ממליץ על בדיקת רופא עור
ד``ר רונן הולנד23/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה עם סימנים לבנים באיבר מיןעדן22/12/2017
יש לי 2 סימנים לבנים עם בליטה כמו של עקיצה כזה
לא יודע מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לאבחן לפי התמונה
ד``ר רונן הולנד23/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במה מדובר לפי התמונהליאור22/12/2017
אין לי איך לבדוק את זה שכבתי עם משהי שאני לא מכיר והרגשתי שמשהו לא בסדר איתה לאחר דקה שתיים הפסקתי וישר הסתכלתי ראיתי את זה הייתי קרוב לרצוח אותה אמרתי לה או שאני מצלם את זה או שיהיו לזה השלכות בקיצור צילמתי . מה זה ומה לדעתך אני אמור לעשות בנידון בבקשה בבקשה תעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין זה קרה לפניי כמה שעות
ליאור22/12/2017והיה עם קונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כן אני צריך את העזרה שלכם להבין מה זהפאוזי21/12/2017
בצעים בצבע שחוא באיבר מיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתאים לקונדילומה
ד``ר רונן הולנד21/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום עשיתי u.s וגינליסיון21/12/2017
היי
היום עשיתיu.s וגינלי. ולפני שהטכנאית הכניסה את המוט לנרתיק הרגשתי שנגע קצת בפי הטבעת. יש מצה שנכנסו חיידקים חלילה??וזה יגרום לדלקת שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש
ד``ר רונן הולנד21/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שהמוט נגע בפי הטבעת ואז חדר לנרתיק?!
למרטת22/12/2017תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס יבש עם תחתון ומכנסדחוףףףףףף21/12/2017
ידוע שצריך להטיל שתן לאחר קיום יחסים.אני ובן זוגי עשינו סקס יבש שנינו עם תחתון ומכנס והתחככנו הייתי עליו. גם במצב כזה הייתי צריכה להטיל שתן? עשיתי פיפי רק אחרי שעה אולי . והתקלחתי גם יותר מאוחר.לא חשבתי על זה ועכשיו אני פוחדת מדלקת בשתן. כי באותו ערב שזה קרה עשיתי צרכים בבוקר ולא שטפתי תמקום. אלא רק עם מגבונים ניקיתי.מזה אני לחוצה גם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא. במקרה שאת מתארת אין חשש לכניסת חידקים לשופכה ולשלפוחית
ד``ר רונן הולנד21/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)