פורום אורולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבר מין קטן אצל בני בן ה-11
    ערן
    25/01/2009

שלום ד"ר לבני בן ה-11 יש איבר מין קטן מאד- כ 1.5 - 2 ס"מ המשקל והגובה שלו- ממוצעים לגילו האם יש צורך בשלב זה בהתערבות רפואית ? אני מאד חושש שהדבר יגרום לו לרגשי נחיתות בעתיד ערן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום ערן

ד''ר עמוס נאמן
    26/01/2009

ממליף כי תפנה לאורולוג ילדים. צריך לדעת בדיוק איך למדוד את אורך איבר המין.
    במידה והוא אכן קטן לעיתים יש צורך בבירור אנדוקרינולוגי (הורמונים).

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבר מין קטן ערן

רפאל
    30/01/2009

בני גדול יותר מבנך ויש לו איבר כמעט שלא נראה , כאב מאד מודאג אני מרגיש חובה לומר לך תתחיל להזיז מהלכים רפואיים ונפשיים כאחד לפני שהוא יגיע למודעות עצמית ,בעוד כמה שנים לערך כל אחד לפי בגרותו, יהיה לו את הכח לסרב ללכת ליעוץ מיני או נפשי בגלל הבושה או ההרגשה שהוא פגום, אין צורך להלחץ אבל תמיד לשאול את השאלות ולהזיז ענינים .לבריאות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת יום ולילה
    ענבל
    25/01/2009

בתי בת 4 וחצי וניתן להגיד שעד היום אינה גמולה ביום ובטח שגם לא בלילה. במשך היום היא מתפנה בשירותים אך לעיתים "בורח" לה פיפי. זה תלוי באיזה מצב היא נמצאת. לפעמים יש קשר בין "הבריחה" לבין ארוע רגשי. שוחחנו עם יועצים שטענו שככל שנניח לתופעה היא תעלם, ואנו פחות מתייחסים ופחות מדבריפ על העניין. הבנו שהפיפי מפריע לנו יותר מאשר לה. היא יודעת שיש לה בגדים להחלפה והיא ניגשת גם בגן וגם בבית להחליף או שלא. לעיתים גם כשהיא רצה לשירותים, בדרך כבר בורחות הטיפות הראשונות, מה שמצביע על חוסר שליטה בסוגרים. בלילה היא ישנה עם חיתול סופג כי יש לנו ניסיון מתסכל עם גמילת לילה בעבר. בעיית הלילה לא מטרידה אותי כל כך כמו היום. ערכנו בדיקות שתן ובדיקת כיס שתן והכל בסדר. אמרו לנו שבעיית ההרטבה היא סימפטום למשהו רגשי שעובר על הילדה. אין ספק שהדבר נכון לפי מה שאנו וקרוביה הספקנו להכיר אותה, אך אני חוששת שקיים פה שילוב של בעייה פסיכולוגית ופיסיולוגית יחדיו. השאלה מה הפתרון היעיל ביותר לילדה בת גילה, פתרון שתוכל לשתף בו פעולה או שכדאי לחכות עוד קצת? אני מעדיפה לטפל כבר מעכשיו אם זה אפשרי. האם יש צורך לפנות לאורולוג ילדים? איזה אורולוג ילדים מומלץ קיים באיזור הצפון (חיפה, טבעון, נצרת עילית, עפולה) דרך קופ"ח מכבי? מה מומלץ לעשות נכון להיום? לתשובה מהירה אודה

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת יום ולילה

הוספת תגובה

• שלום ענבל

ד''ר עמוס נאמן
    26/01/2009

מדובר בבעיה נפוצה מאוד בקבוצת גיל זו.
    כ- 15% מהילדים בני 4-5 סובלים מבעיות הרטבה ביום ובלילה.
    רציתי רק לתקן דבר אחד. ציינת שהעובדה שבורח לה שתן ביום מצביעה על חוסר שליטה על הוסגרים, לא כך הדבר. לעיתים הסוגרים תקינים והבעיה הנה התכווצות בלתי רצונית של שלפוחית השתן.
    אכן יתכן ומדובר בשילוב של בעיה פיסיולוגית ופסיכולוגית
    ממליץ שתפני לאורולוג ילדים לצורך בדיקה, אבחנה וטיפול.
    כמדיניות אנו לא ממליצים על רופאים באתר זה. ישנם שני אורולוגים ילדים שעובדים באיזור הצפון ומקבלים דרך מכבי. שניהם טובים מאוד.

בהצלחה

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתנה כלפי מעלה
    לימור
    25/01/2009

כאשר בני, בן השלוש משתין, השתן עולה בקשת כלפי מעלה. האם אפשר לדעת מדוע? תודה, לימור.

לקביעת תור
    סגירה
    השתנה כלפי מעלה

הוספת תגובה

• השתנה כלפי מעלה

ד``ר דוד בן מאיר
    25/01/2009

לימור שלום,
    לפי תיאורך נראה שלבנך היצרות בפיית השופכה
    ממליץ לפנות לאורולוג ילדים
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפולוקס אורולוגי אצל תינוקת
    אורנה
    24/01/2009

שלום רב, לביתנו בת 9 חודשים יש רפלוקס במע' העיכול ולאחרונה, אחרי זיהום בכליות ובדם שנגרם E-Coli הסתבר שיש לה גם רפלוקס אורולוגי. בימין דרגה 4 בשמאל דרגה 3. אנו לפני יעוץ עם נפרולוג אך עדיין היינו מעוניינים לשמוע על אפשרויות הטיפול. עד כה שמענו מרופאת הילדים כי הטיפול במקרה זה הוא שימוש ארוך טווח באנטיביוטיקה. 1) האם יש אפשרות לטיפול באנדוסקופיה ע"י דפלוקס בגיל כזה? 2) מהן אופציות הטיפול הנוספות? 3) הוסבר לנו כי הרפלוקס במע' העיכול הוא אינדיקציה לבדיקה האם קיים רפלוקס גם במע' השתן. האם יש מערכות נוספות שיש חשש לפעילות לא תקינה? נודה לתשובתכם, אורנה

הוספת תגובה

• שלום אורנה

ד''ר עמוס נאמן
    24/01/2009

אני תמיד נוהג להדגיש שכל מקרה של רפלוקס צריך לבדוק באופן אינדיבידואלי ולא ניתן לעשות הכללות. חשוב לדעת את הגיל בזמן הופעת הרפלוקס, זיהומים בדרכי השתן, האם היום זיהומים תחת טיפול אנטיביויטי, האם יש צלקות בכליה לפי מיפוי כליות וגורמים נוספים המשפיעים על ההחלטות הטיפוליות.
    בד"כ לא נהוג בגיל כה צעיר להזריק דהפלוקס.
    לגבי האלטרנטיבות הטיפוליות השונות. גם כאן ישנם הרבה גורמים שיכולים להשפיע על ההחלטה. האם הרפלוקס יורד בדרגתו לאורך הזמן, האם יש זיהומים וכו'. אכן מקובל להתחיל בטיפול אנטיביויטי מניעתי. לעיתים אחרי תקופה מסוימת ובתנאי שחל שיפור ניכר ברפלוקס ניתן להפסיק טיפול אנטיביויטי. לעיתים יש צורך בהתערבות ניתוחית: הזרקת דהפלוקס או ניתוח פתוח.

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• : פענוח תוצאות US = נא עזרתך הדחופה
    סיגל
    22/01/2009

אבקש את עזרתך בפענוח ה- US להלן תוצאות הבדיקה: "כליות במימדים ומנח תקינים היחס בין הקליפה והסינוס שמור. כליה ימני: בקוטר אורכי 8.2. ס"מ עם גודש דיפוזי קל/בינוני עם הרחבהשל אגן הכליה עד 13 מ"מ. הדגמה של שופכן דיסטלי מימין עד 12.5. מ"מ. הודגמה עדות לאורוטרוצלה בקשר עם צד ימין עד קוטר מקסימלי 11.3. מ"מ. כליה שמאלית: בקוטר אורכי 7.3. ס"מ כיס השתן הודגם היטב וגבולותיו סדירים אין נוזל חופשי בשיפולי הבטן" לציין כי בבדיקת ציסטורפיה נמצא כי לבתי רפלוקס בדגרה 3 . אבקש את התיחחסותך בנקודות הבאות: 1. מה המשמעות לקביעה כי היחס בין הקליפה והסינוס שמור? 2. מה המשמעות של גודש דיפוזי קל / בינוני ? 3. מה המשמעות של הרחבת אגן הכליה בגודל 13 מ"מ ? האם זו הרחבה גדולה קטנה ? האם למספר יש השפעה על מידת התפקוד? 4. מה המשמעות של הקביעה של הרחבת של השופכן הדיסטלי מימין עד 12.5 מ"מ? האם זו הרחבה גדולה קטנה ? האם למספר יש השפעה על מידת התפקוד? 5. האם בבדיקה זו לאור מימצאיה ניתן לקבוע בוודאות כי קיימת אורטרוצלה ? 6. מה המשמעות כי אין נוזל חופשי בבטן? האם יש לכך קשר לרפלוקס? 7. לאור מימצאי בדיקה זו ועם מימצאים קודמים כי ישנו רפלוקס? מהי ההבחנה וכיצד ניתן לטפל בכך?

הוספת תגובה

• ד"ר למה התעלמת משאלתי ועברת להבאה

סיגל
    23/01/2009

בקשתי עזרה בפענוח תוצאות אולטרסאונד למה למה השבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סיגל

ד''ר עמוס נאמן
    24/01/2009

לפני שאני מתיחס לחלק משאלותייך עלי להדגיש כי את צריכה ללכת בהקדם לאורולוג ילדים לצורך התיעצות. פירטת כאן את התשוב של ה- US , כאשר אני נותן יעוץ במקרים כאלו אני מסתכל בעצמי על הצילומים ומוציא את המלצותי מתוך מה שאני רואה במו עיני.
    יחס שמור בין קליפה לפרנכימה שמור - זה סימן טוב
    הרחבה של 13 מ"מ מחשבת להרחבה בינונית. למידת ההרחבה אין השפעה על מידת התפקוד, את מידת התפקוד אפשר לדעת לפי בדיקת מיפוי כליות
    הרחבת שופכן דיסטלי עד 12.5 מ"מ הינה הרחבה משמעותית.
    שוב אני מדגיש שעלייך לפנות להאורולוג ילדים שאת סומכת עליו עם כל ההדמיות והבדיקות. תשובתי כאן היא חלקית בלבד ואינה מבוססת מספיק.

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי 3 היפוספאדיאס
    רפאל
    21/01/2009

בני בן 17 לפני גיוס עבר 3 תיקוני היפוספדיאס כשבאחרון בוצע גם ניתוח קוסמטי בבקורת אחרונה נאמר לנו כי יותר אפשרות לבצע שום דבר נוסף ולא מומלץ להעזר בטיפולים קוסמטיים פרטיים שכן זה רק יכול להחמיר את המצב הפין כולו חבוי והדימוי העצמי יותר האם ישנה אפשרות לתיקון פלסטי כדי להוציא אח הפין החוצה?

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי 3 היפוספאדיאס

הוספת תגובה

• שלום רפאל

ד''ר עמוס נאמן
    22/01/2009

נראה כי מדובר בניתוח היפוספדיאס מורכב מאוד.
    אני לא בדקתי ולכן לא אוכל להעריך מה חומרת המצב. ממליץ שתתיעצו עם הרופא המנתח, אולי יפנה אותכם לחוות דעת נוספת. ישנם מקרים שאפשר להתיעץ גם עם רופאים מחו"ל.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 היפוספאדיס ותקוה

רפאל
    23/01/2009

ד"ר עמוס נאמן .תשובתך המהירה והענינית מסמנת משהו מעבר לרפואה אני מרגיש זכות לומר זאת ולענין המלצותיך השניה נראית יותר מעשית כי מי שסגר את הדלת ללא נסיון לנתב אותנו לחות דעת נוספת הוא הרופא המנתח וילדי כאילו חרב עליו עולמו ואני לא אוותר ולשאלה! האם תתכן מגבלה בניתוחים כרורגיה פלסטית בעידן הרפואה המודרנית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רפאל

ד''ר עמוס נאמן
    24/01/2009

לצערי כמובן שעדיין ישנן מגבלות ולא בכל ניתוח מגיעים לתוצאות קוסמטיות או תפקודיות אופטימליות. אסור לשכוח כי בהרבה מהמקרים בהם המומים מולדים הרקמה שעומדת לראשותנו לצורך תיקון הינה מוגבלת. עור הפין הינו ייחודי בכך שאין עליו שערות ובעצם המאגר של עור חסר תשעורת מוגבל. רקמת הזקפה של הפין הינה ייחודית לפין ולא ניתן לקצור רקמה ממקום אחר.
    עם כל זאת בהחלט בעזרת שיטות כירורגיות מתקדמות ניתן להגיע לתוצאות משביעות רצון במקרים
    רבים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוספאדיאס ות תובעים קרבן

רפאל
    24/01/2009

ד"ר עמוס! קשה לי להתנצל על רצף השאלות שעולות בראשי מפני שכל פיסת מידע שתתוסף תועיל בשיקול הסופי מה כדאי לביצוע. האם רקמות של האב אם הם מתאימים גנטית יכולים לעבור לבן אפילו במחיר סיכון מירבי של האב? דרך אגב אני בריא ללא תופעות אלרגיות ללא מחלות עור לא נוטל תרופות לא סמים לא אלכוהול נטיה לאוכל בריא אך מעשן תודה רבה על הסבלנות העזרה ועוד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

ד"ר עמוס נאמן
    25/01/2009

העצה הכי טובה שאני יכול לתת בשלב זה היא כי תלכו להבדק ע"י אורולג ותשאלו את כל השאלות. לא כאן המקום לדון בדברים אלו. פעולה קיצונית כמו שאתה תיארתה אינה מקובלת ואינה מדווחת ככל שאני יודע. בברכה ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 היפוספאדיאס

רפאל
    27/01/2009

ד"ר שלום רב בגדול ברור לי שאנחנו בתחילת תהליך ארוך וכבר עשינו צעד ראשון עזרת לנו מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן ביום לאחר דלקת בשתן
    שרונה
    21/01/2009

שלום רב... ביתי בת 4 והיא לאחר דלקת בשתן + חיידק proteus mirabilis טופלה באוגמנטין ובדיקת שתן + תרבית לאחר מכן נתנו תשובה שלילית. הבעיה היא שמאז הדלקת הבת שלי עושה פיפי בתחתונים (בגן בורח לה גם פעמיים), היא פשוט עושה בתחתונים ולא אומרת לי שברח לה עד שאני מגלה. מה זה יכול להיות? אני אציין כי הרופאה שלנו שלחה אותנו לאולטרסאונד כליות שיתקיים ביום שישי ורציתי לדעת האם זו בדיקה שיגרתית לאחר דלקת בשתן? האם עליי לפנות לאורולוג? ובקשר לבריחת פיפי- ממה זה יכול לקרות? והאם זה משהו שקורה לאחר דלקת בשתן? תודה לתשובתך... שרונה

הוספת תגובה

• בריחת שתן ביום לאחר דלקת בשתן

ד``ר דוד בן מאיר
    22/01/2009

שרונה ערב טוב,
    תתכן בריחת שתן גם לאחר תרבית שתן סטרילית- הדבר נובע מגירוי של רירית כיס השתן ועלול להמשך זמן מה. באם התופעה ממשיכה מעבר לשבועיים ראוי לחזור על תרבית שתן. כן כדאי לבצע סונר דרכי שתן היות שחיידק זה קשור לעיתים לאבנים בדרכי השתן.
    אם התופעות אינן חולפות עם תרבית שתן עקרה פנו לאורולוג ילדים.
    רפואה שלמה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס
    עדנה
    20/01/2009

אנחנו לפני ניתוח לבנינו בן 4 ורצינו לדעת האם זה מספיק בטוח לנתח פרטי במדיקל סנטר ע"י פרו"פ ליבנה כשזה כולל אשפוז שם של חמישה ימים או ללכת ולנתח בשניידר ואז אנחנו לא יודעים מי ינתח

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס

הוספת תגובה

• לעדנה

לילי
    12/02/2009

גם ביתי עברה ניתוח לתיקון רפלוקס אצל פרופסור ליבנה ולדעתי אם את לא בטוחה שהוא ינתח בשניידר [ואף אחד לא יכול להבטיח לך דבר כזה] ויש לך אפשרות תעשי באופן פרטי במדיקל סנטר כי הבריאות של ילדנו חשובה מכל!!!! ופרופסור ליבנה הוא ה-מ-ו-מ-ח-ה!! המון בריאות והצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן להשיג טלפונים של הרופאים
    אורית
    18/01/2009

המייעצים כדי לקבוע תור פרטי? לא ניתן להשיגם דרך 144...

הוספת תגובה

• לצורך זה בדיוק המציאו את google

בדוק!
    18/01/2009

חיפוש קצר יעלה לך את מספרי הטלפונים של הרופאים הרצויים לך. ואם כוונתך לאחד מאלו שמייעצים בפורום הזה , שימי לב לאחד מהם לפחות יש כתובת מייל , כתבי לו אני בטוחה שישמח לענות. אם לא הסתדרת תשאירי את כתובת המייל שלך באתר הזה ואני אעזור לך. רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר עמוס נאמן
    רוני
    17/01/2009

בקשר לתשובה שלך לגבי השערות על הביצים של בני בן ה 7 חודשים- אתה אורולוג אז מה לדעתך זה יכול להיות? האם אלו שערות שאמורות לנשור? האם כבר ניתקלת בדבר כזה בגיל כה צעיר? והאם זה דבר נורמלי? אודה לך לתשובתך כי אני קצת לחוצה והתור הפנוי לאורולוג באזורי הוא רק בעוד חודש וחצי. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר עמוס נאמן

הוספת תגובה

• שלום רוני

ד''ר עמוס נאמן
    18/01/2009

מבלי לבדוק את בנך לא אוכל לענות על שאלתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתגובתך המהירה אבל...

רוני
    18/01/2009

אתה יכול רק לומר- האם זה נורמאלי? האם הן צריכות לנשור עמו השיער שנושר לתינוקות לאחר הלידה? האם זה קשור להורמונים? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא ענית לי על השאלה - אחרי דלקת
    רוני
    17/01/2009

בבקשה תענה לי על השאלה!!!

הוספת תגובה

• שלום רוני

ד''ר עמוס נאמן
    18/01/2009

1. ככל הנראה ההרטבה במשך היום קשורה לזיהום בדרכי השתן. במידה וסימפטומים אלו נמשכים מעל חודש יש לפנות לאורולוג
    2. לאחר זיהום בדרכי השתן מקובל לבצע US, לעיתים יש לבצע גם בדיקת ציסטוגרפיה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית באיבר מיני (15 וחצי)
    חסוי
    17/01/2009

שלום אני סובל כשנה וחצי או אף יותר מבעיה מוזרה ורצינית,אז הנה הבעיה: יש לי מתחת לכיפה טיפ טיפה אדום ובאותו המקום שורף,צורב ומגרד לי כל הזמן ללא הפסקה וחשוב להזכיר שאני לא מאונן ובאותו המקום אין עור מקולף או בעיה הנראית לעין בעצם בקושי אפשר להבחין בבעיה,רק כמו שהזכרתי טיפ טיפה אדום. מה הבעיה המוזרה הזאת? ואיך נפתרים ממנה?

הוספת תגובה

• שלום רב

ד"ר עמוס נאמן
    17/01/2009

באיזור שאתה מתאר קיימות בלוטות קטנות מתחת לעור. יתכן ואחת מבלוטות האלו מזוהמת. ממליץ בדיקה ע"י אורולוג ילדים. בברכה ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

חסוי
    17/01/2009

בסדר אבל במידה ויש לי את הזיהום הזה בבלוטות,מהי שיטת הטיפול בזה? צריך לעבור ניתוח? או שמטפלים בזה בעזרת משחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר עמוס נאמן
    18/01/2009

קשה לענות על שאלתך בלי לבדוק קודם.
    לעיתים יש צורך בניתוח קטן כדי להסיר את הבלוטה המזוהמת, לעיתים משחה אנטיביויטית פותרת את הבעיה ולעיתים הבלוטה מתנקזת לבד ללא כל צורך בטיפול

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

חסוי
    19/01/2009

תודה רבה על עזרתך,אני רק רוצה לשאול אותך משהו קטן יש לך מושג איזו משחה אנטיביוטית אני יוכל להשים? ויש מצב שמקלחת מרובה תוכל לפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

ד''ר עמוס נאמן
    20/01/2009

אני לא יכול להמליץ על טיפול תרופתי הדורש מרשם מבלי לבדוק
    ממליץ לך פשוט ללכת להיבדק במקום לנסות לטפל בעצמך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שערות על הביצים
    רוני
    16/01/2009

שלום יש לי תינוק בן 7 חודשים ושמתי לב שיש לו כמה שערות על הביצים. האם זהו דבר נורמאלי? האם השערות האלו ינשרו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שערות על הביצים

הוספת תגובה

• שלום רוני

ד"ר עמוס נאמן
    17/01/2009

מומלץ לפנות לאורולוג ילדים לצורך בדיקה בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס+ upj stenosis
    אורית
    16/01/2009

בני בן שנתיים. לפני שנה התאשפז עקב חום (אי קולי) ובבדיקה גילו הידרונפרוזיס והידרואורטר משמאל. במיפוי שנעשה תפקוד 24% , ללא ניקוז ברור אך אחרי הזרקת פוסיד נצפה ניקוז ברור, בציסטוגרפיה ריפלוקס דרגה 4 משמאל. בוצעה הזרקת דפלוקס ובציסטוגרפיה שנעשתה מס' חודשים לאחר ההזרקה לא נפתרה הבעיה ונחזתה אף היצרות upj stenosis. היות ולא ברור אם עליו לעבור כרגע ניתוח רפלוקס או ניתוח upj אנו נעשה לו כפי הנראה בדיקת מיפוי נוספת על מנת לוודא את עניין ההיצרות. 1. על מנת לראות במיפוי אם קיימת היצרות, האם הבדיקה צריכה להיעשות עם קטטר או שגם ללא קטטר התשובה תהא חד משמעית? 2. מיפוי אחרון נעשה בדצמבר ואולטרה סאונד אחרון נעשה לפני 3 חודשים.האם לבצע מיפוי עכשיו או להמתין מס' חודשים? 3. האם בכל מקרה של עליית חום יש לבצע בדיקת שתן כדי לשלול דלקת או שמא רק במקרים בהם מגלה אפאטיות?

לקביעת תור
    סגירה
    ריפלוקס+ upj stenosis

הוספת תגובה

• ריפלוקס+ upj stenosis

ד``ר דוד בן מאיר
    16/01/2009

אורית שלום,
    יש לבצע מיפוי דינמי חוזר עם קטטר כאשר קיים רפלוקס אך לא ברור מהכתוב אם היה ניקוז תקין מדוע צריך לחזור על המיפוי?
    אין ביכולתי לענות על שאלה מספר 2 בלא לראות את כל הצילומים ונתונים.
    מקובל שבכל עליית חום ללא מקור ברור לוקחים תרבית שתן אם כי גם שינויים כמו אדישות, חוסר תיאבון והקאות חוזרות בהחלט יכולים להצביע על זיהום גם בדרכי השתן.
    בהצלחה
    דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר בן מאיר היקר!

אורית
    16/01/2009

בתשובה לשאלתך: היה ניקוז תקין אולם ניראתה הן היצרות ב-UPJ והן רפלוקס דרגה 3 או 4 (כנראה 4). הדעות חלוקות לגבי הפתרון הרצוי: א. דיעה א': קודם לנתח על-מנת לפתור את ה-UPJ שכן הרפלוקס מינורי יחסית ל-UPJ. ברגע שתיפתר ההיצרות לפחות תהיה תנועה תקינה יותר של נוזלים. יתכן שאח"כ יהיה צורך בניתוח הרפלקס אבל לא בטוח. ב. דיעה ב': ה-UPJ מינורי לעומת הרפלקס ולכן יש לבצע ניתוח לפתרון הרפלקס. יתכן ואח"כ נראה שה-UPJ אינו גורם להרחבה. אבל אם כן, יתכן ונצטרך לנתח גם את ה-UPJ. ג. דיעה ג': לא בטוח מה הסיבה העיקרית להרחבה ולכן לא כדאי לנתח כלל בינתיים. אצל ילד זכר, ללא זיהומים חוזרים (היה רק 1 קריטי בגיל 14 חודשים) ועם אנטיביוטיקה מניעתית הסיכוי לזיהום נוסף קטן ואינו מצדיק ניתוח כל זמן שהסיבה להרחבה אינה מובהקת (UPJ או רפלקס). במילים אחרות: לעשות ניתוח שאולי לא יעזור ואז ניתוח נוסף לא כדאי במיוחד עבור כליה שגם כך הספקה נמוך. לפיכך כדאי רק לעקוב באמצעות מיפוי כל 6 חודשים. אם רואים החמרה בתפקוד הכליה (ירידה מ-24%) במיפוי עתידי (תיתכן הרעה לארוך זמן במקרה היצרות משמעותית גם ללא זיהום), רק אז יש לנתח. אחרת, יש לחכות ורק במקרה של זיהום חוזר כדאי לנתח. ד. דיעה ד': לפני ניתוח יש לנסות לקבוע מה הסיבה המובהקת להרחבה. מיפוי עם קטטר מבטל (כמעט) את השפעת הרפלקס כך שאפשר יהיה לראות אם בניטרול הרפלקס ישנה בעיה וכך לאשש או לבטל את ההנחה האפשרית שה-UPJ היא הבעיה המג'ורית. בהתאם לתוצאה יש להחליט מה הניתוח הרצוי. מאידך, רופא אחר שהסכים עם הרעיון לבצע מיפוי טוען כי אין צורך בהחדרת הקטטר מאחר ויש חשש לזיהומים ובמידה ויש חסימה בדרגה המצריכה ניתוח, יהיה ניתן להבחין בו גם ללא קטטר. אנו די אובדי עצות... נראה לנו כי כדאי לבצע את המיפוי אך כאמור, לא יודעים אם לבצע עם או בלי קטטר וכן באם לבצעו כעת או להמתין מספר חודשים. בתודה ובתקווה שתוכל להאיר את המצב... ההורים המודאגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דר' בן-מאיר
    17/01/2009

אורית שלום הצגת יפה את הבעייתיות ופתרונות אפשריים, אך לדעתי נקודת המפתח כאן היא האם ישנה היצרות במעבר כליה שופכן או לא. את כותבת שיש היצרות אך אין הפרעה בניקוז- דבר שלא מתיישב ביחד ויתכן שההיצרות אינה משמעותית. אם קיימת היצרות משמעותית כדאי לתקן קודם אותה ואח"כ לטפל ברפלוקס. בנוגע לאפשרות של מעקב בלבד- כאשר קיימת ירידה בתפקוד הכלייתי אני סבור שיש לתקן את הרפלוקס. כן רצוי לבצע מיפוי כליות סטטי על-מנת להעריך תפקוד כלייתי מדויק והימצאות צלקות או דיספלסיה כלייתית (רקמת כליה לא תקינה). בהצלחה דר' בן-מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?
    טלי
    15/01/2009

שלום. אני אמא לילד בן שמונה וחצי שמזה כחמש וחצי שנים מרטיב יום ולילה. היאוש הוא גדול משום שלא מסתמן פתרון באופק מהסיבה שהבעיה משולבת משלפוחית לא תקינה ומשום שיש גם אופי התנהגותי לענין. זה סיפור ארוך ומתיש וכרגע מצבו הנפשי לא טוב בכלל בלשון המעטה כי הוא סובל דחייה מחברים וצריך להחליף בגדים כל הזמן. מתי יש לנסות לתת תרופה כימית שתעזור לפתור את המצב כמו מינירין והאם יש לה תופעות לוואי? הייתי מעונינת לעזור לו אך אין יותר בדיקות שהוא לא עשה ופתרון חד משמעי אין. מה עושים?? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• שלום טלי

ד''ר עמוס נאמן
    15/01/2009

קראתי את שאלתך ואני יכול להבין את התסכול.
    עם כל זאת אני חייב לציין שבעזרת טיפול מסור ניתן ברוב המקרים לפתור או לפחות לשפר בצורה משמעותית את המצב.
    ישנן בדיקות נוספות שלא ציינת כאן שראוי לעשותם.
    בדיקת נוירולוג, צילום עמוד שדרה, בדיקה אורודינמית ועוד.
    מינרין אינו מתאים במקרה זה ישנם תרופות אחרות המתאימות יותר.
    במקרים כפי שאת מתארת צריך טיפול מולטידיציפלינרי (מספר גורמים), אורולוג, נוירולוג, פסיכולוג ולעיתים גורמים נוספים.
    ממליץ שתפני לקבלת טיפול רפואי מתאים

בברכה

ד"ר עמוס נאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה "מה עושים"?

טלי
    17/01/2009

שלום . ציינת בדיקות נוספות שיש לעשות ועשינו כבר את כולןץ מה שמתסכל שגם על ידי טיפול שאנו כבר מקבלים אין שיפור ולכן שאלתי האם ניתן לטפל אחרת בצורה כימית אולי? טיפולים מהסוג שהזכרת לוקחים המון זמן ועד שרואים תוצאות הילד פשוט נגמר וגם אנחנו.כמו כן לא ציינתי שמצב ההרטבה בלילה אפילו קשה יותר כי הוא מחליף פעמים רבות במהלך הלילה דבר שפוגם באיכות השינה שלו וגם שלנו.הוא מסתובב בימים עייף ומתוסכל מאוד. מה הפתרון האפשרי בטווח הקרוב כדי לעזור לכולם. תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום טלי

ד"ר עמוס נאמן
    17/01/2009

קיימת קבוצת תרופות הנקראת אנטיכולינרגיים. ישנם מספר תרופות בקבוצה זו. ממליץ שתפני לרופא המטפל כדי ליחליט על התחלת הטיפול בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה