מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחלי13/01/2009
בעוד כשבוע עלי לעבור בדיקת גסטרוסקופיה. מה שמאוד מדאיג אותי זה שאסור לאכול ולשתות 8 שעות לפני הבדיקה. אין לי סכרת, אבל הקיבה שלי מאוד רגישה ואני חייבת לאכול כל 3 שעות, במיוחד בבוקר, כדי למנוע חולשה ותחושת עילפון כתוצאה מהרעב. ביום הבדיקה ארוחת הבוקר שלי תהיה במקרה הטוב בשעה :11:00...!!! אני חוששת מאוד להתעלף מרוב חולשה.( ועוד אחרי זריקת טישטוש...). האם יש משהו שיכול להקל עלי בביצוע הבדיקה??? כיצד מבצעים את הבדיקה אצל אנשים חולי סכרת, שאסור להם להמנע מהאוכל הרבה שעות??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר ענת גרינשטיין14/01/2009היי חלי
כדאי שתתיעצי עם המכון שבו את אמורה לעבור את הבדיקה . אין לי תשובות בנושא
ביי ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליהי04/01/2009
שלום רב, אולי אתם יודעים על שניים שלושה המאכלים שמכילים הכי הרבה ויטמין D שידוע כמונע אוסטיאופורוזיס? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
ד''ר ענת גרינשטיין05/01/2009היי ליהי
ויטמין D הוא ויטמין המשופעל במעי בעקבות חשיפה לשמש. כך שאם את נמצאת מחוץ לבית בשעות היום לפחות כשעה אין שום בעיה עם ויטמין זה. בכל מקרה ויטמין זה מצוי במזונות מן החי ביצים, בשר ומוצרי חלב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני01/01/2009
י בחורה מלאה, אני מנסה לרזות כבר הרבה זמן אבל לא מצליחה. במשך כל היום אני לא אוכלת הרבה ולא אוכלת משמין. הבעיה מתחילה כשאני חוזרת הביתה. תוקף אותי רעב בלתי מוסבר ואני אוכלת בצורה אובססיבית האם ניתן להסיר את זה? מה ניתן לעשות כדיי להמנע מכך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
ד''ר ענת גרינשטיין05/01/2009היי חני
לדעתי את צריכה לקבל ייעוץ מקצועי בנושא התזונה שלך כדי שתוכלי להיות מאוזנת במהלך היום ולא תהיי זקוקה לזלילות בערב. החשיבה שעומדת מנגד היא ארוחות מסודרות בשעות קבועות המכילות אינדקס גליקמי נמוך, מה שמשאיר אותך שבעה לאורך זמן .
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנועה29/12/2008
אני בת 30 גובה 1.54 כמה אני אמורה לשקול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
ד''ר ענת גרינשטיין05/01/2009היי יעל
האם את רווקה? עברת לידות? את סובלת מבעיה בריאותית כלשהיא? בעיקרו בחורה כמוך אמורה לשקול בין 47-50 ק"ג .
ביי ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לוקח להרזותענבל22/12/2008
שאלתי היא, מה הזמן המשוער הריאלי שייקח לי להוריד 5 ק"ג? ריאלי לשאוף שתוך חודש אצליח? אם לא, חודשיים יותר ריאלי? תודה (אני בת 29, גובה 1.68. מרבית חיי שקלתי כ54 קילו, לאחרונה עליתי למשקל 60. התחלתי להקפיד על ארוחות מסודרות ופעילות גופנית כל יום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל
ד''ר ענת גרינשטיין05/01/2009יי ענבל
קצת קשה לענות על שאלה מסוג זה. זה מאוד תלוי בכמויות ובסוג המזון שאת אוכלת, כמה פעילות גופנית את מבצעת . האידיאלי הוא לרדת כחצי ק"ג בשבוע מה שאומר 2 ק"ג בחודש כך שזה משהו בסביבות 3 חודשים. יש כאלו שיורדים מהר יותר ואחרים לאט יותר אך זוהי ירידה סבירה
ביי ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעוני/ת לתוכנית טלוויזיהיפעת16/12/2008
מחפשת טבעוני/ית מעל גיל 50 לתוכנית טלוויזיה חדשה בנושא בריאות. חוויה למי שירצה לשתף את הצופים בחיים הטבעוניים שלו. תודה 03.6466675
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
ד''ר ירון לב אור16/12/2008אני אמנם טבעוני אך לא בן 50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי10/12/2008
פעמים רבות אני סובלת מקור בקצות האצבעות, בייחוד בידיים, כיון שאיני יכולה לעבוד עם כפפות, אשמח לדעת האם יש תה או תמצית כלשהי הידועים כמחממים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים קרות
ד''ר ענת גרינשטיין11/12/2008היי שירלי
כדאי שתבצעי בדיקות דם כמו ברזל, חומצה פולית וויטמין B 12
מאוד יתכן שבשל חסרים אלו זרימת הדם אינה טובה לידיים
באופן כללי תזונה שתחממת כוללת מזון מבושל תבלינים חמים וממריצים כמו: גינגאר, פלפל ,קינמון וצמח הגינסנג.
בי ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני07/12/2008
כל חיי הייתי בחורה רזה (גנים טובים) וחטובה בלי מאמץ של ספורט הייתי אוכלת הכל בלי חשבון הגובה שלי 173 ושקלתי עד לפני חצי שנה 50 לא זזתי שנים מהמשקל הזה. ועכשיו...כנראה הגיל עושה את שלו (עוד חודש 30:( ) וגם החוסר מעש (ספורט ) גרמו לי לעלות 10!!! 10 קילו!! כרגע אני שוקלת 60 ולא נוח לי עם המצב הזה אני מרגישה שהגוף השתנה לי הבטן קצת צמחה לה ואני לא יודעת מאיפה להתחיל ומה לעשות...איזו דיאטה מתאימה לי ואיזה ספורט יכול לעזור לי לחזור לגוף שהיה לי...אני אמנם לא שמנה אבל מרגישה שינוי בגוף התעגל קצת ולא נראה כמו פעם...הבגדים קטנים עליי וזה מתסכל... אשמח לקבל תשובה לגבי הדיאטה והספורט המומלצים...תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
ד''ר ענת גרינשטיין05/01/2009היי חני
אני רוצה לבשר לך שעדיין זה לא הגיל כדי לעלות במשקל. אני חושבת שאת זקוקה להכוונה ולייעוץ תזונתי שאיני יכולה לתת לך דרך פורום זה. לא ברור לי מדוע עלית במשקל? כדאי גם לעשות בדיקות דם כלליות כולל בדיקה של בלוטת התריס.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההדס03/12/2008
שמי הדס אני בת 33 +4 ילדים גובה 1.70 שוקלת 64 ק"ג לפי הנתונים אני יודעת שמשקלי תקין אבל משום מה אני לא מצליחהל להוריד את הבטן מה לעשות ? להמשיך לרדת במשקל ? האם יעזור? בבקשה עזרה / עצה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדס
ד''ר ענת גרינשטיין04/12/2008היי הדס
כדי להוריד או לעצב את הבטן הטוב ביותר הוא לבצע פעילות גופנית כמו פילטיס או עיצוב הגוף. משום שירידה במשקל לא תסייע ,על פי נתונייך את לא סובלת מעודף משקל. משקלך תואם לגובהך .
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לעצירותיעל26/11/2008
שלום לכן, שמי יעל, אני בת 32 וסובלת מעצירות כרונית מזה שנתיים. ללא טיפות יובסלקס או דומיהן אני פשוט לא נכנסת לשירותים. גובהי 1.66 ומשקלי 50 ק"ג. אינני עושה פעילות גופנית (אך מתכוונת להתחיל) ועבודתי משרדית (רוב היום מול המחשב). והייתי רוצה את חוות דעתך על התפריט שלהלן, אותו אני מנסה ליישם אך העצירות איננה נפטרת: קימה: מים פושרים עם מיץ מחצי לימון בוקר: דייסה מ 3 כפות קוואקר על בסיס מים + 2 תאנים מיובשות + 2 כוסות מים / תה צמחים נס קפה עם חלב וסוכר צהרים: סלט מ 2 כוסות עלים ירוקים (בד"כ חסה) + ירק נוסף + 50 גרם טונה + כף שמן זית ולימון + 2 פרוסות לחם מלא + 2 ספלי תה צמחים אחה"צ: 2 תפוחי עץ ירוקים או תפוח + 5 שקדים + נס קפה ערב: ביצה / 50 גרם טונה + 2 ספלים של אפונה וגזר (סנפרוסט) + 2 כפות טחינה מוכנה מטחינה גולמית מלאה + 2 פרוסות לחם מלא תודה מראש יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות ממקור רגשי
ד''ר ירון לב אור30/11/2008יעל שלום
אין ספק שהמקור לעצירות הנו רגשי ולא תזונתי
שתייה מרובה פעילות גופנית וחיים מאוזנים הם מתכון לבריאות
במידה ואת רגשית שומרת הכל בפנים הדבר יבוא לביטוי גם ביציאות
נסי לשתות הרבה - כי התפריט שלך תקין ומאוזן
לבצע פעילות גופנית ושמרגיזים אותך התרגזי והתגיבי בתקיפות
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעיניםאסף24/11/2008
שלום רב, 1. האם זה בסדר לאכול גרעיני חמנייה ודלעת כשהם אינם עברו תהליך של קלייה? 2. אני כבן 22, אם אני אוכל כל יום נגיד פחות או יותר חופן של גרעיני חמנייה וחופן גרעיני דלעת שאינם קלויים לחלוטין , האם זה בסדר ותקין? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעינים
ד''ר ירון לב אור30/11/2008אסף שלום
אני מעדיף וזה בריא יותר לאכול גרעינים ושקדים חיים
תהליך הקלייה גוזל מהזרע את החלק החיוני המזין שלו
נסי להקפיד על אכילה של גרעינים שאינם קלויים
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהטל23/11/2008
שלום, יש לי קנדידה בציפורניים (בבדיקה) וגם במע' העיכול (אבחון עצמי - אובחנתי כבר מספר פעמים ע"י מטפלים בעבר ואני מכירה היטב את הסימנים). 1. אני מנסה להיכנס להיריון אז אני לא יודעת לגבי טיפול תומך בקולורקס - אם לנסות . 2. לגבי שום , ביו פמינה, וקומפלקס B - אני מבינה שאני יכולה להמשיך ליטול. 3. ושאלה נוספת, אין לי מה לאכול... אני כל הזמן רעבה. האם יש אתר עם מתכונים מסודרים, הצעות לארוחות, לחלוקת האוכל לאורך היום... כי אחרי כל ההגבלות אני מוצאת את עצמי עם ירקות + ביצה/טונה ואורז. את מעט הדגנים המלאים המותרים אני לא אוהבת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה
ד''ר ענת גרינשטיין24/11/2008היי
אין לי אפשרות להמליץ לך לגבי מתכונים מסודרים דרך אתר זה,אך בהחלט יש והתזונה במקרה זה מאוד משמעותית. לגבי טיפול נוסף של צמחים ותוספים צריכים לבדוק מה מתאים לך יש דברים שאת יכולה לקחת גם כעת וגם כשתיכנסי להריון. אני ממליצה לך להתייעץ עם נטורופת כיוון שקנדידה היא בעיה מורכבת והטיפול בה ממושך.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מקופסאות שימוריםשירה19/11/2008
שלום אולי אני קצת בפיגור מבחינת ידע בתחום... בעבר, דובר על כך שיש חומרים מסרטנים בקופסאות השימורים, שזולגים לאוכל שבתוכן האם זה נכון גם היום? מה לגבי פתיחת קופסאת שימורים ושמירתה במקרר לאחר הפתיחה? האם זה בסדר או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופסאות
ד''ר ענת גרינשטיין24/11/2008היי שירה
תמיד הייתה ותמיד תהייה עדיפות למזון טרי שאינו נמצא בקופסאות שימורים.אם כן בחרת בקופסאות שימורים מומלץ להעביר את מה שנשאר מהקופסא לתוך כלי אכסון ולעולם לא להשאיר לאחר הפתיחה בתוך קופסאת שימורים.
ביי ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני19/11/2008
קראתי כתבות שטוענות שאסור לערבב לדוגמא מזונות עמילניים עם בשר או דגנים לדוגמא שאסור לאכול אורז עם שעועית טוענים שזה מזיק למערכת העיכול ויכול לגרום להרעלת דם. אני מתאמן במכון כושר ומחלק את החלבונים שלי על פני כמה ארוחות ביום אז אם אי אפשר לערבב מזונות אלה עם אלה איך בדיוק אני אוכל לצרוך את כמות החלבונים היומית שלי? לדוגמא בארוחה שאני אוכל בה אורז שזה פחמימות אני לא יכול לשלב קטניות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערבוב מזונות
ד''ר ענת גרינשטיין24/11/2008היי דני
אין שום מניעה לאכול פחמימה,חלבון ושומן בכל ארוחה זה אפילו מומלץ. גופנו זקוק לכל אבות המזון בכל ארוחה ועל כן אין טעם להפריד מזונות. אורז שהוא פחמימה יכול ללכת נהדר עם קטניה כמו שעועית או עדשים שהם חלבון . כך שיש אפשרות ורצוי לאכול מגוון רב של אבות המזון באותה ארוחה.
בי יענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור16/11/2008
שלום אשמח לדעת אם יש דרך ל"חסוך" את האכילה המרובה בשעות הערב. אני שומר על תזונה מאוזנת כל היום אבל בשעות הערב, במיוחד אחרי ארוחת הערב הרעב אצלי עולה. אני אוכל סלט ומספר פרוסות לחם קל אבל מייד אחרי זה אני מרגיש צורך עז לאכול. אשמח לשמוע דעתכם בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
ד''ר ענת גרינשטיין18/11/2008היי אור
אין לי אינפורמציה לגבי התזונה שלך ושעות הארוחות במהלך היום. אשמח לקבל פרטים כדי שאוכל אולי לדעת מדוע אתה רעב בשעות הערב. מעבר לזה חשוב לשלב בכל ארוחה פחמימיה,חלבון ושומן .לדוגמא בארוחת הערב שלך להוסיף לסלט טונה/ביצה/גבינה שהיא מנת חלבון ומנת שומן שמן זית או גרעינים לא קלויים.
ביי ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)