מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרזיהאבי25/03/2009
שלום
אני בן 30 שוקל 78 גובהי 1.75
אני יודע שיש לי עודף משקל אני לא עושה ספורט
משתדל לאכול ארוחות מסודרות שאלתי היא מה אני אמור לעשות על מנת לרדת במשקל ומה המשקל התקין בשבילי
וגם בבדיקת לחץ דם שעשיתי אמרו לי שיש לי 120/95 שזה גבוה מידי והשאלה אם יש קשר בין הדברים
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה
ד''ר ענת גרינשטיין07/04/2009היי אבי
אתה לא נמצא בעודף משקל רציני אולי משהו כמו 5-6 ק"ג מעבר למה שצריך. רצוי שתקבל ייעוץ תזונתי ותשלב פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע גם הליכה מהירה יכולה להספיק כדי לרדת במשקל ולאזן את לחץ הדם . רצוי שתעשה גם בדיקות כדי לבדוק את רמת הכולסטרול והטריגליצרידים שלך.
בהצלחה וחג שמח ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאורח23/03/2009
אני בת 27,משקלי נע בין 53-55, מבצעת פעילות אירובית ופלאטיס..גובהי 163. רציתי לדעת בקשר למצות מחיטה מלאה,כמה מצות לאכול ביום?אני אוכלת 5 ארוחות קטנות ומסודרות,3 עיקריות עם מעט פחימיה,ו2 שזה בינים בלי פחמימות. דבר שני הייתי שותה מיץ לימון בבוקר שמנקה את הגוף מרעלים..אחרי זה הפסקתי..אז להמשיך לשתות או שאין צורך בכך? בעבר שקלתי 65 קג..היתי מלאה..כיום אני רזה יחסית,אך רוצה להגיע למשקל 50 קג. אינני מצליחה להמשיך לרדת,מה עליי לעשות בכך?מדי פעם אני חורגת במתוקים וזה מעלה את משקליי,איך להפסיק לשלוט באוכל,ושאני מפסיקה ,אני מתגעגת לפינוקים,משהו מתוק וכו.. אשמח מאוד אם תעזרו לי.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורח
ד''ר ענת גרינשטיין07/04/2009היי
לגבי מיץ לימון את יכולה להמשיך לשתות חצי לימון סחוט במים פושרים בבוקר. לגבי פעילות גופנית לא ברור לי כמה פעמים את מתעמלת וכמה זמן בכל פעם. לגבי מצות מצה שווה לשתי פרוסות לחם (לא קל כמובן). מקווה שעניתי על שאלותייך.
חג שמח ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהמעין21/03/2009
אני בת 47, 1.63, חולת צליאק 5 שנים. משקלי נע בסביבות 80-82 כאשר אני מגיעה ל79.5 שוב אני עולה. זו כנראה נקודת השבירה בין השאר אני לומדת ועובדת פעמיים בשבוע. איך לפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין
ד''ר ענת גרינשטיין07/04/2009היי מעיין
אין ספק שאת צריכה לרדת במשקל. אולי כדאי שתקבלי ייעוץ מקצועי וכמובן תשלבי פעילות גופנית לפחות 3 פעמים בשבוע כדי לרדת במשקל. מאוד יתכן שאת לא מצליחה להרכיב תזונה נכונה ועל כן את לא יורדת במשקל. בנוסף צריך לגייס כוחות נפש והרבה מוטיבציה כדי לרדת במשקל וזה לא פשוט. אולי כשתהיי תחת פיקוח מקצועי יהיה לך קל יותר לרדת.
חג שמח ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון ללחם קלאני20/03/2009
שלום, אני רוצה להכין בבית לחם קל \ שחור שכל פרוסה שלו תהיה שווה ל 40-50 קלוריות כמו לחם קל שקונים בסופר. האם יש מתכון ללחם כזה , מהו ? תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם קל
ד''ר ענת גרינשטיין07/04/2009היי
אולי כדאי שתחפש בספרי בישול או באינטרנט שם תוכל למצוא הרבה מתכונים בנושא
ביי ענת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע אני זקוקה להרבה מתוקעינת19/03/2009
אני בחורה בת 33 גובה 1.68 משקל 68 ואני במגמת ירידה כיוון שילדתי לפני כ-6 חודשיים. העניין הוא שאני זקוקה בכל יום לכמויות של מתוק ואני מרגישה ממש בקריז אם אני לא אוכלת את הכמות הנדרשת . כשאני מדברת על כמויות אני מתכוונת לדןגמא לחפיסת שוקולד שלמה אני לא מצליחה להסתפק בשתי קוביות . האם זה הרגל או מחסור של מרכיב בתזונה? איך מתמודדים עם הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת
ד''ר ענת גרינשטיין07/04/2009הי עינת
הי עינת את זקוקה לכל כך הרבה מתוק משום שהתזונה שלך אינה מאוזנת ומכילה הרבה מאוד פחמימות., בעיקר פשוטות שנספגות מהר מאוד ומשאירות אותך בכל פעם עם רמת סוכר נמוכה בדם ועם כמיהה למתוק. אני מציעה לך לאכול בכל ארוחה פחמימה בשילוב שומן וחלבון כדי לאזן את רמות הסוכר. בנוסף כרומיום הוא מינרל שיכול לסייע באיזון רמות הסוכר והכמיהה למתוק.
בהצלחה וחג שמח ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינת
ד''ר ענת גרינשטיין07/04/2009הי עינת
הי עינת את זקוקה לכל כך הרבה מתוק משום שהתזונה שלך אינה מאוזנת ומכילה הרבה מאוד פחמימות., בעיקר פשוטות שנספגות מהר מאוד ומשאירות אותך בכל פעם עם רמת סוכר נמוכה בדם ועם כמיהה למתוק. אני מציעה לך לאכול בכל ארוחה פחמימה בשילוב שומן וחלבון כדי לאזן את רמות הסוכר. בנוסף כרומיום הוא מינרל שיכול לסייע באיזון רמות הסוכר והכמיהה למתוק.
בהצלחה וחג שמח ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי גוףרחל19/03/2009
עשיתי ניקוי גוף בהמשך לסדנה שהשתתפתי בה, לא משהו דרסטי, בעיקר מיצי ירקות ופירות, הרבה אוכל חי, קטניות מונבטות, דגנים מושרים, אוכל מרענן, טרי ואורגני. היציאות שלי השתפרו מאד, רמות האנרגיה עלו, אבל הכי מפתיע, שאחרי הניקוי המשכתי בתזונה מאוזנת (שנבנתה לי לצורך ירידה במשקל) ועכשיו אני מרגישה כאילו הירידה במשקל מהירה וקלה יותר, גם קל לי יותר לעסוק בספורט. כל זה קשור לניקוי הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי גוף
ד''ר ענת גרינשטיין07/04/2009היי רחל
כמובן שאת צודקת מאוד בתהליך ניקוי גוף כפי שביצעת אכן הגוף משחרר מתוכו הרבה מאוד רעלים וחסימות. על כן היציאות והירידה במשקל הם פועל יוצא של הניקוי שעשית.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל שעשתה ניקוי
הללויה21/05/2009הי רחל, האם תוכלי לומר לי היכן עושים את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עשיתי ניקוי הגוף מרעלים בעפולה
נגה25/05/2009בעפולה ישנה קליניקה לניקוי רעלים,בנוסף לניקוי עצמו
קיבלתי תוכנית תזונה מתאימה.
התחושה היא מדהימה
הם נקראים "מרכז אלומה" 050-4405999* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמעיין11/03/2009
אני בת 31 ויש לי הפרעות אכילה. לאחרונה אני נתקפת בבולמוסים ופוחדת להגיע למצב של בולמיה. התחלתי להשתמש בכדורי הרזייה של אלטמן. רציתי לדעת האם זה יכול להזיק למרות שזה טבעי? תודה מעיין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין
ד''ר ענת גרינשטיין13/03/2009היי מעיין
לטעמי זה לא הפתרון הנכון להפרעות אכילה משום שאת לא נוגעת ומתייחסת לשורש הבעייה אלא נותנת תשובה לא נכונה ואמיתית לבעיה עמוקה. את מסתייעת בטיפול סימפטומטי . הרי הבעייה היא לא השמנה אלא התקפות בילתי נשלטות שבהם את בולסת .לדעתי את זקוקה לתמיכה רחבה ועמוקה כדי לעזור לך להפסיק את הבולמוסים שאת עוברת.
ביי ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרדתרחל09/03/2009
אני בת 32, גובה 1.60 ואני שוקלת 70. המשקל שלי גבוה מאוד, נכון? איך אפשר לרדת? התחלתי לעשות כל יום הליכה מהירה של שעה, התפריט שלי: בוקר- מעדן טבעגורט. בערך ב 10:00 כריך עם קוטג וירק. ארוחת צהריים. בערב לחם עם גבינה או ממרח חרובים. בין הארוחות אני אוכלת לפעמים גלידה(לא דיאטטית). חשוב לי לציין שיש לי סוכר נמוך (58) אז קורה הרבה שאני מרגישה צורך למתוק, ואז אני אוכלת סוכריות טופי או שוקולד. אני חייבת משהו מתוק, אחרת אני מרגישה חוסר ריכוז ובלבול. המשקל לא זז. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל
ד''ר ענת גרינשטיין13/03/2009היי רחל
אכן המשקל גבוה ביחס לגובה. לא ברור ממתי התחלת לאכול את מה שכתבת וממתי התחלת לבצע הליכה? לגבי ההליכה זה נראה לי טוב ומספיק במידה וזה מתבצע בכל יום. לגבי התזונה אני רואה שיש הרבה בין הארוחות שבגלל ירידה ברמת הסוכר את נאלצת לאכול מתוק. אני חושבת שבמידה שתאכלי תזונה מאוזנת המבוססת על שמירה על אינדקס גליקמי מאוזן יהיו לך פחות נפילות ברמת הסוכר וזה יקל עליך לרדת. חשוב שתתיעצי עם איש מקצוע כיצד לבנות תזונה המסייעת לך לרדת ובד בבד שומרת על רמת הסוכר בצורה מאוזנת.
בברכה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסשרה08/03/2009
שלום האם יש קשר ישיר בין עלייה במשקל לבין בעיה בבלוטת התריס? כי עליתי בחודשיים כמעט7 קילו ויש לי נשירת שיער חזקה ואני לא מפסיקה לאכול ואנילא יכולה למנוע עצמי מאכילת יתר ותמיד יש לי הרגשה בלאכול משהו מתוק אני רוצה לדעת אם יש לי בעייה רפואית. משקלי 72 וגובה שלי 154 אני בבעיה מאוד גדולה שחושבת עלייה כל הזמן. תודה ומחקה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה
ד''ר ענת גרינשטיין13/03/2009היי שרה
אם את סובלת מהיפותירואיד ואינך מטופלת וודאי שתעלי במשקל אלו חלק מתופעות המחלה. במידה והינך מאוזנת צריך לבדוק מדוע את זקוקה לאכילת יתר ומדוע בחרת באוכל כפיצוי. לטעמי כדאי שתגיעי לייעוץ נטורופתי המתייחס לבעייתך באם היא בהיבט הפיזי ,הנפשי והרגשי כאחד. הטיפול חייב להיות משולב.
בברכה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניהיעל פ06/03/2009
לפני שלוש שנים חליתי במיאסטניה גראביס מאז עליתי 10 קג בגלל חולשה וחוסר יכולת לפעילות גופנית. דיאטה גורמת לחולשה. האם יש תפריט שיכול לעזור לרדת במשקל גם ללא פעילות גופנית? יש לי גם לופוס. משקל היום 66 ק"ג גובה 162 גיל57
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר ענת גרינשטיין08/03/2009היי יעל
אני חושבת שבמצבך ההמלצה הטובה והמיקצועית שאוכל לתת לך היא להפגש עם איש מקצוע. זה יהיה מאוד לא אחראי מצידי לייעץ לך על תפריט לירידה במשקל . ההמלצה חייבת להיות לא רק תזונתית אלא יותר הוליסטית ותתייחס בין היתר לצמחי מרפא, תוספים והמלצות נוספות שיוכלו להיות משמעותיות עבורך.
הרבה בריאות ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה דחופהנרבקה04/03/2009
בס"ד אני בת 53. לא מצליחה בכלל לרזות אני מבקשת מאד תפריט לדיאטה מאוזנת אני נוטלת כדור אחד ליום אלקטרוקסין מה עלי לאכול אבקש עזרה דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזייה
ד''ר ענת גרינשטיין08/03/2009היי רבקה
אין לי פרטים לגבי משקלך,גובהך,מצבך הבריאותי . האם את מבצעת פעילות גופנית? מה את אוכלת? אין ספק שיש בעיה של היפותירואיד יתכן ותהייה בעיה לרדת במשקל אך אם את מאוזנת את יכולה לרדת ,לא אמורה להיות בעיה. אנא עדכני אותי בפרטים או שתתיעצי עם איש מקצוע ולאחר שיקבל אינפורמציה רחבה יותר יוכל לייעץ לך נה לעשות.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב סויהשירן03/03/2009
שלום לכם, האם תוכלו לתת לי הסבר קצר על חלב סויה-יתרונות וחסרונות? אני צמחונית וסובלת מאקנה (אמרו לי שחלב פרה יכול להחמיר את המצב) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה
ד''ר ענת גרינשטיין03/03/2009היי שירן
ראשית בכל המזונות מן החי יש אנטיביוטיקה והורמונים היכולים להחמיר את מצבך. חלב סוייה מופק מפולי סויה הנחשבים כתחליף לחלב פרה, עשירים בחומצות שומן רב בילתי רוייות המסייעים בבעיות עור וכמו כן מאגר של ויטמינים ומינרלים. חסרונות לא מצאתי חלב סויה מומלץ בכל הגילאים והמצבים.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסחלי28/02/2009
שלום רב, הייתי מבקשת לדעת התוצאות מעבדה לבלוטת ההתריס לאחרונה מראה על תוצאה של 4.7 , להבנתי - זה גבולי, האם יתכן שבגלל זה אני לא יורדת במשקל. אני בת 52 גובה 154 משקלי היום 60 ק"ג לכל מאמצי אין תוצאות אני הולכת 2-3 פעמים בשבוע ומשתדלת להיצמד לתפריט שנתן לי דייאטן תודה לכל תשובה שתכוון אותי אני מיואשת חלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד''ר ענת גרינשטיין03/03/2009היי חלי
מאוד יתכן שאת לא יורדת במשקל משום שחילוף החומרים איטי יותר. מומלץ לתגבר את הפעילות גופנית ל-4 פעמים בשבוע מעבר לכך לאכול פירות ים, דגים ואצות המכילים יוד ומשפרים את חילוף החומרים או לקיחת קפסולות המכילות אצות ים.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוקולי שיצא בהיר מאוד לאחר הבישולסיגל28/02/2009
היי. בישלתי ברוקולי בסיר כמעט ללא מים. רק מעט בתחתית. זו פעם ראשונה שלי שאני מבשלת (בד"כ קונה קפוא). ומוזר לי שהצבע שלהם הפך להיות בהיר מאוד, קרוב ללבן במקום ירוק (הקפואים הם ממש ירוקים). האם יתכן שהם לא ראויים למאכל? האמת היא שלפני הבישול, וכשהם עדיין לא חתוכים לחתיכות קטנות, השריתי אותם במי סבון אבל אחכ שטפתי אותם היטב וגם השריתי אותם במים נקיים לאחר השטיפה היסודית. אין לי מושג אם הסבון השפיע פה או שמשהו אחר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוקולי
ד''ר ענת גרינשטיין03/03/2009היי סיגל
ברוקולי לא אמור לשנות את צבעו לאחר בישול אם הוא טרי או קפוא. סביר להניח שהסבון שהשתמשת לשטיפתו טרם בישולו גרם לכך. אין צורך לשטוף עם סבון רק עם מים.
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות בחלב שקדים עשוי בביתעינב28/02/2009
שלום רב, אני בת 38 וכחלק משינוי תזונתי (למטרת ירידה במשקל, הורדת כולסטרול ולחץ דם גבוה) החלטתי להתחיל להכין חלב שקדים ביתי מכוס אחת של שקדים מושרים ו 3 כוסות מים + 3 תמרים. אחרי הערבול אני מסננת באמצעות שקית מחוררת את המשקה כך שכל החתיכות של השקדים והתמרים אינן נשארות. אני משתמשת במשקה זה כתחליף לחלב עם הגרנולה (ביתית נטול שומן) או דייסת קוואקר או שייקים בריאותים. אני צמחונית אך רוצה לנסות להמנע ממוצרי חלב פרה. שאלותי הן: 1) מהו הערך הקלורי של כוס משקה חלב שקדים אחרי הסינון ? כמה שומן יש בו ? 2) האם למרות הסינון של החתיכות שקדים אני עדיין מקבלת את היתרונות של אכילת שקדים להפחתת כולסטרול ? 3) האם הקליפה שעל השקדים נחשבת רעילה ? האם ההשריה מספיקה לנטרל רעילות זו או שיש לקלף ? המון תודה מראש, עינב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינב-חלב שקדים עשוי בבית
מירב אלטמן03/11/2009שלום עינב,
ב100 גרם של שקדים לא קלויים יש כ-550-600 קלוריות. לכן על פי זה פחות או יותר תעשי את החישוב הקלורי של חלב השקדים שאת מכינה. לגבי אחוז השומן אין לי נתונים.
אכילת שקדים אינה הדבר העיקר והחשוב להורדת כולסטרול
מה שחשוב הוא דווקא לא להגזים בצריכתם ובצריכת אגוזים בכלל משום שעודף בצריכתם יכול לגרום לתופעות כמו עודף כולסטרול ,השמנה ועוד.
הייתי ממליצה לך להכין את החלב מהשקדים ללא התמרים, משום שהתמרים מוסיפים עוד סוכר וקלוריות
חשוב באמת להשרות את השקדים ולפי דעתי זה מספיק לנטרול הרעלים בקליפה. כל עוד את לא צורכת הרבה מאוד מהחלב הזה. (עדיף כ-חצי כוס קטנה מהולה במים)
שינוי תזונתי הוא מבורך באם את עושה אותו על דעת עצמך ללא ליווי מקצועי הייתי ממליצה לך כן להתייעץ עם מטפל/ת בתזונה על מנת לדייק עבורך את התפריט בייחוד אם יש ברקע ל"ד גבוה וכולסטרול
אשמח לייעץ לך בנושא
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)