מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בוקר טוב לך שני ולכולם.לאלין06/04/2010
שני ..אני רוצה להודיע לך שהלכתי לתזונאית..וסיפרתי לה את הכול..
והיא אמרה לי שאין לי מה לעשות חוץ מלשנות את הארוחות ..כי אני מחוייבת לאכול בשר ביצים עוף ,,בקיצור כול מה שאני לא אוכלת..לא בכמויות ..כי זה מאוד לא חיוני לגוף שלי!!
אני אמרתי לה שאני מעוניינת לרזות וזה..היא המליצה לי להיכנס למכון לשלושה או לארבעה ימים בשבוע על מנת לבצע פעילות גופנית שבוודאי מאוד חיונית ויעילה לירידה במשקל!!
והיא המליצה לי עוד על הרזייה מתונה..ז''א בחודש-רק קילו,,מקסימום קילו וחצי..
משום שזה יותר טוב לי קדימה..שלא אעלה אותם אחר-כך כפליים!!
מה את אומרת?..
אני מחכה לתשובה ממך..כי את זו שתתני לי את התשובה הסופית..
אני חושבת שזה הכי טוב-לרדת באיזי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב
שני תשובה08/04/2010יקירה.
אני מאוד שמח שפנית לתזונאית ואני מסכימה בהחלט לגבי הירידה המתונה.
האם היא בנתה לך תוכנית תזונתית?.
בהצלחה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
לאלין08/04/2010את האמת אני לא רציתי שתכין ותעשה לי תפריט משום ש..
אני ביקשתיי ממנה,,כי אני אוכלת את הכול!!רק שחוץ ממה שפירטתי לה שאני לא!
ואני אמרתי לה שאני פניתי אליה אך ורק כדי לקבל ייעוץ לגבי זה!
עכשיו מה שרציתי לשאול אותך,,
כמה ימים אני צריכה ללכת למכון כדי לעשות פעילות גופנית במידה שארזה אך ורק קילו וחצי לא יותר מזה,בחודש?..
כי אני ממש לא רוצה אחריי הירידה במשקל -לעלות אותם בחזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבק תמידי במשקל ושינוי הרגלי אכילהאני05/04/2010
שלום
אני אישה בת 32 ,שעוסקת בספורט כמה שעות כל יום -אני מדריכה ומתאמנת בנוסף .
הרגלי האכילה שלי לא סדירים ,זאת אומרת או שאני אוכלת מעט מידי או הרבה מידי ,ולא יודעת להתאים את המזון לאורח החיים שלי .אני מוציאה המון אנרגיה .
בנוסף ,מגיל קטן אני מכורה לסוכרים ואוכל לא מזין כמו :שוקולד ,עוגיות ,עוגות,לחם עם חמאה ,הרבה בננות, וכל מה שמכיל סוכר או ממתקים .
אז אני נעה בין מצב בו אני מנסה לשמור על המשקל ,כי זה דבר שאני אובססיבית לגביו ומצד שני
כשאני לא מצליחה לרסן את מידת הסוכר אצלי אני נכנסת לבולמוס אכילת סוכרים .
השאלות העיקריות שלי הן : האם סוכר ממכר פיזית ?
האם צריך להפסיק לגמרי לאכול סוכר כדי להגמל ? אילו סוגי חלבון טובים למי שמוציא הרבה אנרגיה ואימונים ורוצה לשמור על משקל ? אילו סוגי פחמימות כדאי לאנשים שרוצים לשמור על משקלם ויש להם נטייה לעייפות ובטן נפוחה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לשכנה
מירב אלטמן06/04/2010שלום לך,
בתור מי שמאמנת אנשים ונתאמנת בעצמה את אכן מוציאה כמויות אדירות של אנרגיה ואת מנסה לספק אותן ללא הצלחה ע"י סוכרים פשוטים ומזיקים כמו ממתקים. אכן יש כזה דבר התמכרות למתוק לסוכר. אך הבשורה הטובה היא שאכן יש מה לעשות. כדי לספר לך את כמות האנרגיה שאת בלי להרגיש אח"כ שאת חייבת למלא אותה עם שוקולד יש להתחיל להתרגל לסדר יום וארוחות קבועות שבהן תיהיה נוכחות גבוהה לדגנים מלאים מסוגים שונים כמו חיטה מלאה, אורז מלא, שיבולת שועל, שיפון, כוסמין. ניתן לאכול אותם במגוון צורות שהכי טוב מבושלים או בתור דיסה ואח"כ בתור פסטה או נודלס ובתור לחם. ארוחה ששלבת דגנים וירקות וקטניות מדי פעם ובשר או דגים כמה פעמים בשבוע ייתנו לך את האנרגיה והחלבון שאת צריכה.
בכל מקרה המלצות הנ"ל לא מחליפות ייעוץ אישי שיוכל להיות מותאם במיוחד בשבילך הייתי ממליצה לך להפגש עם תזונאי/ת
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגונן25/03/2010
שלום!
אני בן 18 והעור שלי נראה לי קצת יבש,
רציתי לשאול איזה מאכלים אפשר לאכול כיד להיטיב עם העור
ושיראו קצת יותר אור בפנים..
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גונן
מירב אלטמן26/03/2010שלום
האם אתה שותה מספיק?
האם אתה צורך מזונות חמים ומייבשים כמו קרקרים, לחם, פריכיות או אוכל אפוי, מנגל, גריל וכו'?
מזונות שעוזרים למצבי יובש: לאכול אוכל יותר רטוב כלומר מבושל ביותר מים, מרקים, דייסות, יותר ירקות מבושלים, פירות, אגוזים, חמאה הודית גהי.
בכל מקרה שווה להתייעץ עם מטפל/ת לראות ממה נגרפ היובש ומה עוד ניתן להתאים עבורך
חג שמח
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על לחםדניאל22/03/2010
אני שוקל 80 אני גבוה
רציתי לדעת אם אני הולך נכון בלי שומן בלי טיעונים המון ירקות ובשר רזה ודגים
האם מותר לי לאכול עשר פרוסות לחם אחיד ביום
האם זה לא משמין?
או עשר זה יותר מידי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאל
מירב אלטמן26/03/2010קמת קשה לענות על השאלות האלה בלי לראותך
אני לא יודעת עלייך הרבה מאוד פרטים חשובים כמו בן כמה אתה במה אתה עוסק כמה ספורט אתה עושה או לא וכו'...
בכל מקרה שומן הוא גם מרכיב חשוב לבניית המוח , הורמונים ועוד דברים בגוף
חשוב שיהיה שמן בתזונה אבל שיהיה איכותי כלומר שמן בכבישה קרה כמו זמן זית
טחינה היא גם שומן וכן גם אגוזים למינהם ואבוקדו
לגבי הלחם אני מאמינה שיש לאכול דגנים בעוד צורות לדוגמא מבושלים ולא רק בלחם מה גם שיש כ"כ הרבה סוגי לחם מכ"כ הרבה סוגי דגנים עם שמרים או בלי.....
בהצלחה וחג שמח
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ..לאלין17/03/2010
תודה רבה לך..
אבל להגיד לך את האמת-לא שכנעת אותי..!!
אז מה יש משהו שעוזר או לי לטשטוש הצלוליט?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלין
מירב אלטמן26/03/2010שלום לך
ממליצה לך בחום להפגש עם איש מקצוע שיעזור עך עם תזונה ופעילות גופנית מותאמת לך
בהצלחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכם..!!שאלה שמאוד דחופה לי..!!לאלין16/03/2010
אני צריכה לדעת משהו בקשר לשיזוף..
לקראת הקיץ עכשיו כמו כול עם ישראל ..אני נשארת בחוף חח.
ואני משתזפת,השאלה היא:האם השיזוף עוזר לטשטוש הצלוליט-סימני המתיחה שנמצאים במקומים שנראים לעין ,אני מתכוונת כשאני לובשת קצר וזה..
האם השיזוף עוזר לטשטושם או שדווקא מבליט?!!
ואם יש איזשהיא עיצה אני מוכנה לקבל..כי זה נורא חשוב לי...
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממליצה על שיזוף
שני תשובה17/03/2010לאלין,
שיזוף הוא לא בריא. נקודה.
צריך להחשף לשמש מידי יום, אבל במתינות ולא במטרה להשתזף ולכן השאלה על הצלוליטיס לא קשורה בכלל.
כל טוב,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יום בארוחותאושרת10/03/2010
בוקר טוב.
בני בן 11 חודשים,אלרגי לחלב.
בתחילה היה אוכל את ארוחת הפירות ב-10 בבוקר, במלואה, ואת ארוחת הירקות ב-14:00, גם כן במלואה,
לאט לאט חלה ירידה בכמויות, וכיום אינו מוכן לאכול כלל את הארוחות.
הנקתי את בני עד גיל 10 חודשים, וכיום אני נותנת לו נוטרמיגן + דייסת קורנפלור, על מנת להגדיל את כמות הקלוריות הנכנסת לגופו.
שאלותיי:
שמעתי רופאים, תזונאים, דיאטניות וכו', שאומרים לי כי אין להכריח את התינוק לאכול, וזה נכון, כי ברגע שאני מתעקשת אז הוא מתחזק בעמדתו לא לאכול, ולכן יוצא מצב ששנינו מפסידים.
מה לעשות על מנת לגרום לו לאכול? ניסיתי פירות מכל הסוגים (ככל שאפשר, בחורף), ירקות, אורז מלא, כוסמת, בורגול, עדשים, בשר, הודו, מה לעשות?
האם יכולה להיות אפשרות של אלרגיה לגלוטן שמשפיעה רק על תיאבונו או אי תיאבונו של בני?
תודה ויום טוב,
אושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אושרת
שני תשובה11/03/2010בוקר טוב אושרת,
הגישות והמחלוקות לגבי תזונת תינוקות מאוד שונות - אני יכולה להציע לך את הגישה שלי:
לפני כן שאלה - כמה רחבה היתה החשיפה לחיטה? האם ראית תופעות כלשהן אחרי אכילת חיטה ודגנים? כמו כן - האם הוא אוכל מוצרי חלב?
והאם הוא בריא? יש/אין נזלת כל הזמן, דלקות אוזניים וכו...?
לגבי האכלות עכשיו: תנסי להגיש מנות קטנות של מזונות בודדים (או מקסימום 2 בכל הגשה) כדי לבודד מזונות יותר בעיתיים וגם כדי לאתר מה הוא מעדיף.
את יכולה להכין מראש מחיות ירקות (כל ירק בנפרד), ולהקפיא במגשי קרח. כך תוכלי להוציא כל פעם רק קוביה אחת או 2 ולהציע מנות קטנות.
*תנסי להציע גם ירקות חמימים בבוקר - לדוגמה בטטה.
*אם את רואה הצלחה בירק/פרי מסוים בפעם הבאה הציעי אותו יחד עם מעט בשר/עדשים....
*פירות - מוקדם מידי לתת את כל סוגי הפירות - המלצתי לא לתת פירות הדר ופירות טרופיים עד גיל שנה וחצי לפחות.
*תנסי להציע את המזון בשעות שונות - אולי כרגע זה מתנגש עם העייפות/השינה שלו.
והכי חשוב - תחזיקי מעמד, אל תתיאשי ותאזרי בהרבה סבלנות. יש עוד הרבה אמהות כמוך, לא כולן מבקשות עזרה. צריך הרבה מאוד סבלנות.
בהצלחה! (-:
אשמח לענות על עוד שאלות אם יש.
בברכה,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול לסוכרתמיכאל10/03/2010
שלום,
אני בן 71 עם סכרת מבוגרים, עד כה לא הקפדתי על תזונה ולאחרונה עברתי מכדורים לאינסולין לנטוס , כעת אני מבין שעלי להשקיע בתזונה אני לא בדיוק מבין איך אני מתחיל ומאיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרת
שושנה שרשבסקי10/03/2010שלום מכאל,
יש חשיבות מירבית להקפיד על תזונה מתאימה על מנת למנוע החמרת המחלה.
אני ממליצה לך לגשת לדאטנית (אפשר בקופת חולים) או לתזונאית על מנת לקבל הדרכה. אני לא יכולה במסגרת הזו לתת הדרכה בלי להכיר את מצבך הבריאותי הכללי, מה אתה אוכל, מה אורח החיים שלך וכו'
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דבר כזה שוקולד לסוכרתיים?ח09/03/2010
שלא מעלה את הסוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקולד
שני תשובה11/03/2010שלום רב,
עד כה מוצרי השוקולד שאושרו לסכרתיים הם עם ממתיקים מלאכותיים כמו אספרטיים - אותם בשום פנים ואופן לא אמליץ לסכרתיים.
ניתן לאכול מעט מאוד שוקולד מריר עם אחוז מוצקי קקאו גבוה (מעל 75%) וזאת בשילוב של חופן אגוזים/שקדים לא קלויים (בשביל הסיבים למתן את רמות הסוכר).
לבריאות,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פעוטותאושרת09/03/2010
בוקר טוב.
בני בן 11 חודשים,אלרגי לחלב.
בתחילה היה אוכל את ארוחת הפירות ב-10 בבוקר, במלואה, ואת ארוחת הירקות ב-14:00, גם כן במלואה,
לאט לאט חלה ירידה בכמויות, וכיום אינו מוכן לאכול כלל את הארוחות.
הנקתי את בני עד גיל 10 חודשים, וכיום אני נותנת לו נוטרמיגן + דייסת קורנפלור, על מנת להגדיל את כמות הקלוריות הנכנסת לגופו.
שאלותיי:
שמעתי רופאים, תזונאים, דיאטניות וכו', שאומרים לי כי אין להכריח את התינוק לאכול, וזה נכון, כי ברגע שאני מתעקשת אז הוא מתחזק בעמדתו לא לאכול, ולכן יוצא מצב ששנינו מפסידים.
מה לעשות על מנת לגרום לו לאכול? ניסיתי פירות מכל הסוגים (ככל שאפשר, בחורף), ירקות, אורז מלא, כוסמת, בורגול, עדשים, בשר, הודו, מה לעשות?
האם יכולה להיות אפשרות של אלרגיה לגלוטן שמשפיעה רק על תיאבונו או אי תיאבונו של בני?
תודה ויום טוב,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאושרת
מירב אלטמן26/03/2010שלום לך
אצל תינוקות מערכת העיכול רק נבנית הם זקוקים לדברים מאוד מאוד פשוטים
נסי להתחיל מהבסיס פשוט לתת רק ירק מסוג אחד כמו גזר או דלעת במשך כמה ימים וראי אים הוא מגיב לאחר מכן תוכלי לעבור לירק הבא ואח"כ גם לשיבולת שועל וכו'. נסי צעד צעד לאט לאט כל פעם משהו אחד בלבדכך תוכלי גם ללמוד מה עושה לו טוב ומה לא...
בהצלחה
חג שמח
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקיון הגוף לפני הדיאטה..עזרה דחוףסיוון07/03/2010
הייי.
אני רוצה להתחיל לאכול נכון ולרדת במשקל
אני מבינה שצריך לנקות את הקיבה בצורה טבעית לפני שמתחילים דיאטה.
אז רציתי לדעת איך עושים את זה בצורה טבעית
ולא חוקן.....
עזרתכם דחוף
יום טוב,
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון שלום
שני תשובה07/03/2010שלום,
ניקוי הגוף הוא שלב מקדים מעולה לתהליך ירידה במשקל. אני לא לא יודעת מה מצב בריאותך כיום, מה את כן אוכלת ומה ה"תוכנית התזונתית" על פיה את מתכוונת לעשות דיאטה. המלצתי המאוד חמה אליך היא לעשות את התהליך הזה בשיתוף עם תזונאית/נטורופתית. ניקוי צריך להעשות בזהירות ובצורה נכונה. כמו כן אם התהליך נכון - הדיאטה היא לא ארוע חולף אלא אורח חיים.
אני מתנצלת שלא נתתי לך כאן תפריט לפעול לפיו אבל זה מכיוון שבאמת חשוב לעשות את זה בליווי ולא לבד.
אשמח לענות על עוד שאלות אם יש,
שיהיה שבוע טוב,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ז''א ניקוי קיבה?
לאלין11/03/2010מה זה תהליך כלשהוא שהיא צריכה לעבור או מה?
לא הבנתי..אשמח לדעת עליו יותר?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי הגוף
שני תשובה11/03/2010ניקוי הגוף (לא הקיבה).
תהליך שמומלץ לעשות בליווי תזונאי/נטורופת בלבד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קואקריהודה06/03/2010
שלום,
שמעתי באחת מתוכניות הבוקר בטלוויזיה שקואקר מוריד את הכולסטרול הרע. רכשתי שקית קואקר פתיתי שיבולת שועל בסופר ורציתי לדעת: א. האם זה נכון ולמה עוד מועיל הקואקר? ב. כיצד אוכלים את זה, האם יש צורך לבשל או שאפשר להוסיף את הפתיתים למאכל כל שהוא ללא צורך בבישול?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קווקר
שושנה שרשבסקי06/03/2010שלום יהודה,
הקווקר (שיבולת שועל) עשיר בסיבים תזונתיים, בחלבון, בסידן, בברזל , אשלגן ובויטמיני B,(. לאור זאת הוא מזון בריא מאד.
סיבים מסיסים במים כמו הסיבים בשיבולת שועל עשויים להוריד את רמת הכולסטרול "הרע". עד 15% בהסבר פשוט ניתן להגיד שהסיבים "לוכדים" את חומצות השומן ובכך מגבירים את סילוקן מהגוף.
יש פתיתים עבים, אלו כדאי לבשל אותם, אבל אין צורך בבישול לפתיתים הדקים יותר ואפשר להוסיף אותם לכל מאכל. אפשר גם להוסיף למרק כדי לעבות אותו (בישול קצר).הבישול מפחית את ערכו התזונתי של שיבולת שועל
אכילה מדי יום של שיבולת שועל בכל צורה מועילה לעיכול טוב, מסדיר היציאות, מוריד רמת הסוכר , שומנים וכולסטרול בדם.
אפשר להוסיף שיבולת שועל לסלטים, לתבשילים, לדברי מעפה. (ניתן לדוגמה להחליף רבע כמות של קמח חיטה לקמח שיבולת שועל, מעשיר את המתכון)
יש השפעות בריאותיות נוספות של השיבולת שועל: מנקה העור, מרגיע, מחזק)
והנה מתכון שוויצרי טעים מאד ובריא מאד
שיבולת שועל (קווקר)
חלב (אפשר להחליף בחלב סויה)
תפוחי עץ (לגרד על פומפיה גסה)
לימון (טעים עם הרבה)
קצת סוכר (חום)
זה הבסיס, לכך אפשר להוסיף בננה/ תותים/ צימוקים/ ועוד
בתאבון!
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוואקר
שני תשובה07/03/2010שלום יהודה,
רציתי להוסיף כמה נקודות למה ששושנה רשמה:
1- חשוב להשתמש בשיבולת שועל שלא עברה גריסה לפתיתים. בתהליך הגריסה מאבדים סיבים וערכים תזונתיים (החמצון מהיר יותר). האינסטנט = פתיתים. לך על הרגיל.
2- הורדת כולסטרול - חשוב להורית רמות לחץ! תזונה טובה לא תספיק אם יש מתח ולחץ באופן קבוע. לתשומת לבך.....
3- שיבולת שועל (קוואקר זה שם של אחת החברות אגב...) מצוינת ליציאות, שיפור עיכול, ויטמינים מקבוצת B....
שיהיה בהצלחה,
שני תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל --שאלת המשך
יהודה07/03/2010שלום,
מה הכמות המומלצת ביום על מנת להנות מהיתרון התזונתי של שיבולת שועל?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי בשאר התזונה.
שני תשובה07/03/2010שלום יהודה,
לגבי שאלתך - הכמות המומלצת קשורה בשאר מרכיבי התזונה שלך - מה אתה אוכל בד"כ, אם אתה כן מקבל מספיק סיבים או לא וכודומה.
באופן כללי כוס שיבולת שועל ביום זו כמות יפה. אל תשכח כמובן לשתות גם מים להעברת הסיבים כראוי במערכת העיכול...
כל טוב,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשימת דגניםג06/03/2010
היכן אוכל למצוא רשימה מפורטת של כל משפחת הדגנים המלאים?
כל רשימה שמצאתי לא הייתה מלאה ולא כללה פרטים כמו: שבורגול זה בעצם חיטה, שגריסי פנינה הם בעצם שעורה שהוסרה ממנה הקליפה וכדומה.
אני רוצה מידע מאוד מפורט בנושא,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגנים
שושנה שרשבסקי10/03/2010שלום,
את מוזמנת להתקשר אלי ואמליץ לך על מקורות לגבי הדגנים
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת משקל ועצירותדניאל04/03/2010
שלום לכן,
שמי דניאל, אני בת 31 , גובה 1.64 משקל 47. ברצוני לעלות במשקל אך אני בפלונטר של עצירות כרונית ותחושת שובע מהירה.
אני צמחונית למחצה (משלבת ביצים, מוצרי חלב ומעט דגים) ו משתדלת לאכול ארוחות בריאות (לחם שיפון 100% ללא שמרים, טחינה מלאה, ירקות, פירות, גבינות עיזים). אני מאוד שבעה ממזון הבריאות הנ"ל וממש לא מצליחה לעלות. מה גם שמאז המעבר למזון הבריאות יש לי תחושה שהעצירות רק החריפה וממש אין לי תיאבון.
האם תוכלו לבנות לי תפריט לדוגמא אותו אנסה 1:1 במשך מס' שבועות ואדווח בסופם?
המון תודה מראש
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
מירב אלטמן04/03/2010שלום לך
אוכל לתת לך מספר עצות איך לשפר את העיכול והעצירות ולהעלות במשקל
אך על מנת להתאים לך תפריט במיוחד בשבילך יש צורך שתפני לתזונאי/ת משום
אז לעצירות- הוסיפי סלק מבושל לתזונה שלך רצוי כל יום כמו כן הוסיפי כפית זרעי פישתן לאוכל כל יום.
השתדלי לאכול ארוחות יותר קטנות אבל מספר רב יותר של ארוחות ביום
השתדלי לאכול יותר אטריות מבושלות או במרק גם פחות יבש ותוקע מלחם וגם עוזר להעלות במשקל
את יכולה לאכול חמאה רצוי באיכות טובה או חמאת גהי, חמאה הודית.
השתדלי לאכול אגוזים-מלך, שקדים,מקדמיה, קשיו
אכלי כל יום או ביצה או דג
נסי את הנ"ל בנתיים ותראי איך הולך לך
אשמח אם תספרי לנו אם יש שיפור
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות ותת משקל
שושנה שרשבסקי05/03/2010שלום דניאל,
אני רוצה להוסיף עוד כמה הערות לדברים שכתבה מירב.
במעבר למזון בריאות, יש יותר סיבים (דגנים מלאים, קטניות), יש חשיבות מירבית לשתות הרבה.
המים מנפחים את הסיבים ומאפשרים יציאות קלות ורכות.
יש חשיבות מירבית לפעילות גופנית על מנת להפעיל את המערכת. תצאי יום יום להליכה של כ40 דקות ( או פעילות אחרת אהובה עליך,מתיחות מאד יעילות)
את מרגישה שבעה מהר, אכלי ארוחות קטנות ,אבל תכופות (כ6 ארוחות קטנות ליום)
בארוחות, כדאי לשלב דגן מלא עם חלבון (מן החי או מן הצומח)
כמה דוגמאות:
בבוקר :לחם שיפון/ כוסמין/ דגנים / עם ביצה,/טחינה/ חומוס/ טונה/ גבינת עזים/חמאה
או קוקר/ גרנולה/ עם חלב סויה/ יוגורט
צהריים: דגן מלא (אורז מלא, כוסמת, פתיתים מכוסמין ועוד) עם דג/ עדשים/ מאש/ תופו וירקות מבושלים
ביניים: סלט עלים ירוקים עם שמן זית ואגוזים/זרעי דלעת/ זרעי חמניות
תמרים עם אגוזים
פירות טריים
ירקות
יוגורט
עוד כמה עיצות: עיסוי הבטן בכוון היציאות( מימין למעלה , פונים לשמאל וירידה בצד שמאל ) יכול לעזור.
תנסי לחמם את הבטן, זה מגביר את זרימת הדם למעיים
מקלחת חמה וקרה לסירוגין גם עשויה להמריץ את המעיים
אני מצטרפת לדעה של מירב, פני לתזונאית על מנת שתרכיב לך תפריט מותאם לך ובמידת הצורך תמליץ לך גם על תוספי תזונה)
עוד דבר :מבחינה הוליסטית, עצירות פיזית עלולה להיות תוצאה של קושי לשחרר דברים, "תקיעות" נפשית, טיפול בפרחי באך (לדוגמה) גם יכול לעזור
בריאות טובה
בהצלחה ( יש עוד שאלות ,אשמח לעזור)
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דניאל07/03/2010תודה מקרב לב לשתיכן
אנסה את המלצותיכן ואדווח
שבוע נפלא
:-)
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבראנפלקס
דניאל07/03/2010שאלה נוספת: האם דגני בוקר מסוג בראנפלקס עם יוגורט מחלב עיזים או חלב אחר מומלצים לטיפול בעצירות או שיש בעייתיות עם סובין החיטה במצב של רצון לעלות במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מרגרינה בשמןימית04/03/2010
שלום,
ידוע שמרגרינה אינה בריאה כלל, לכן רציתי לברר האם כשמחליפים מרגרינה בשמן קנולה (למשל בעוגה או בכדורי שוקולד) האם מבחינה תזונתית זה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מרגרינה בשמן
שושנה שרשבסקי04/03/2010שלום ימית,
עדיף מאד מאד!!
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה =)
ימית04/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)