מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לפי סוג דםחנה13/11/2008
שלום .אני בת 55 ושוקלת 52 וחצי האים ברנפלקס ( פתיתי סובין וחיטה מלאה) מותר לאכול כי לו הבנתי למה הם מתכבנים שמזיק לאכול לחם חיטה.האים צימוקים .שוקולד.זה מזיק. אני אוכלת בבוקר ברנפלקס עים חופן צימוקים ותה מצמח טרי ( לאויזה) זה בריא? למה אבוקדו מזיק. לסוג הדם שלי הוא o + . ולמה מזיק קטשופ ועגבניה = ? תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג דם ודיאטה
ד''ר ירון לב אור19/11/2008חנה שלום
אין ספק שאת אוכלת יחסית טוב מאוד
אני לא מכיר לעומק את הנושא של דיאטה לפי סוג דם
נראה לי שאין שום בעייה שתאכלי אבוקדו טרי
במידה ויש לך כאבי מפרקים אני ממליץ לא לאכול עגבניות
קטשופ מלא סוכר לכן יש המלצה להמנע כמה שאפשר מקטשופ
בהצלחה
ותמשיכי לאכול בריא
ירון ל אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דבר כזה עוגה בריאה?יונית10/11/2008
או לפחות שהיא מותרת למי שאוכל בריא ובעל משקל תקין? שלום, אני משתדלת לאכול בריא, לא מטוגן, ללא קמח לבן, להגביל אחוזי השומן במאכלים, לאכול ירקות טריים דגים ועוף.ללא ג'אנק פוד. משקלי הוא תקין, ואני מאוד אוהבת עוגות בחושות ללא קרמים קצפות ושוקולד אלא יחסית יבשות,אבל נמנעת מהן כי זה לא בריא. האם יש מצב לעוגה המותרת אם איני סובלת ממחלות כל שהן?אני בת 29, אם ל3, מניקה מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוגה מקמח מלא
ד''ר ירון לב אור10/11/2008יונית שלום
אכן אין בעייה להכין עוגות מקמח מלא
סוכר חום אגוזים ושקדים
שילוב זה יכול להיות טעים ובריא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לא נכונה.גיא05/11/2008
שלום רב. ערב טוב למומחי החדר. יש לי מס' שאלות שאני מתעניין ואני אשמח לתשובתכם. תודה. א.) אוקיי אני גבר בן - 23 , הסובל מתת - משקל. משקלי כיום עומד בין - ( 52 ל - 56. ) מעולם לא הגעתי למשקל של 60 קילו. התייעצתי עם מומחים רבים בתחום התזונה , הייתי אצל הדיאטנית. והשתמשתי לפי התוכן שהיא סיפקה לי. וזה לא תרם לעלייה במשקלי. מגיל 10 שנים אני הייתי כזה רזה וזה מאוד פוגע בי. אני ואימי , סובלים פעולות יתר של בלוטת התריס - ולחץ דם גבוה. אולם אימי איננה רזה כמוני. שאלתי היא האם ישנו פיתרון למצבי. ? הייתי בפיקוח אצל מומחים רבים כ - שנתיים ואין מענה לדבר הספציפי הזה. האם ישנו תרופה שמפחיתה באופן הדרגתי , את פעולת העיכול. ? תודה רבה למומחים. המשך יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר בלטות תריס
ד''ר ירון לב אור10/11/2008שלום גיא
אין טיפול תרופתי שיכול להפחית פעילת מערכת עיכול
נסה להתייעץ עם יועץ תזונתי על מנת להעלות במשקל
זה אפשרי
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת05/11/2008
שלום לכל מי שמבין ויכול לעזור לי . אני בת 30 גובה 1.70 ומשקל 66 אחרי שהורדתי 3 קילו. אני בדיאטה של מעט מאד אוכל, כך זה מרגיש לי, כ 1700 קלוריות ליום וגם מקפידה להתאמן 2-3 בשבוע. קצב הירידה שלי איטי מאד מאד, כ חצי קילו בחודש גם מההתחלה. ואני קצת מיואשת. האם יש משהו שאני עושה לא נכון? האם יכול להיות שמשהו לא בסדר במטבוליזם שלי מה עושים??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאכול בשביל לרדת במשקל
ד''ר ירון לב אור10/11/2008עינת שלום
על מנת לרדת מבקשל צריך לאכול
נראה שאת אוכלת מעט מידי
צריך להוסיף מעט פחממות מורכבות
על מנת לעורר את תהליך הירידה במשקל
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרלי02/11/2008
שלום, השאלה שלי היא "טכנית" לחלוטין. אני מנסה במשך חודשים ארוכים לרזות ואינני מצליחה. חשבתי להכין שקיות עם ירקות חתוכים במקרר בכדי שיהיה לי קל לשלוף אותן כשאני נתקפת דחף לאכול. האם זה נכון שירקות חתוכים מאבדים את ערכיהם התזונתיים? ואם כן, האם יש לכם המלצה אחרת בשבילי אשר תפתור לי את בעיית העצלנות ועדיין אוכל להמשיך לאכול משהו מהיר ומזין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות
ד''ר ענת גרינשטיין04/11/2008היי רלי
חיתוך של ירקות מתבצע במשך מספר דקות בעיקר לאור העובדה שאינך מכינה סלט. כך שכמובן תהיה עדיפות לחיתוך ואכילה מיד לאחר מכן. . אך אם את חותכת מראש ומשאירה כשעתיים לא קרה כלום ולא תאבדי מערכם התזונתי השתדלי רק לא להוסיף תבלינים. ירקות מאבדים מערכם התזונתי בתהליכי בישול,אפייה וטיגון וככל שמשך החימום קצר כלהאיבוד קטן יותר. זכרי עיבוד של מזון גורם לאיבוד .
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי28/10/2008
אני בת 52. תמיד הייתי רזה ועדיין. גובה 168, משקל 56 ק"ג. אבל....בשנים האחרונות "צמחה" לי ביטנונת, דהיינו מין בטן קטנה. לי זה מוזר, כי תמיד הייתי שטוחה (גם אחרי לידות). האם? 1. זה בגלל הגיל? 2. עודף "שומנים"? 3. חוסר פעילות גופנית . (יש לציין שאני כן פעילה גופנית ומרבה ללכת ברגל) 4. האם אפשר להיפטר מזה ולחזור לאותה בטן שטוחה שהיתה לי? יש לציין שהתזונה שלי בריאה, אני לא אוכלת שטויות ולא מנשנשת. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי
ד''ר ענת גרינשטיין28/10/2008היי תמי
לטעמי המשקל שלך ביחס לגובה ולגיל הוא נהדר. לגבי הבטן שאינה שטוחה יש בהחלט קשר לגיל אך יחד עם זאת ניתן לשלב פעילות לחיזוק הבטן כמו עיצוב הגוף, פילטיס ועוד. הליכה לא מעצבת את הגוף .
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי פשתן טחוניםענבל25/10/2008
שלום , קצת התבלבלתי מהאינפורמציה בנושא. הואיל ונמצאת בגמילה מעישון מעוניינת במשהו טבעי להקלה על עצירות - הבנתי שזרעי פשתן עשויים לעזור. קניתי פשתן טחון שאכן עוזר - אך ממה שאני קוראת יכול להחזיר רק שבוע במקרר? האם אומר שהטחונים לא יעילים ויש לקנות לא טחונים ולטחון לבד? בנוסף , קראתי שמכיל אסטרוגן שעשוי להיות מסוכן?? האם יש חסרונות לזרעי פשתן ? תודה, ענבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן כמקור לעידוד יציאות
ד''ר ירון לב אור26/10/2008היי ענבל
זרעי פשתן הן מקור סביר לאומגה 3
ומקור מעולה לסיבים תזונתייים לשיפור היציאות
אני ממליץ תמיד לרכוש זרעי פשתן שלמים ולטחון בבית
טחני פעם בשבוע זרעי פשתן בכמות של ספל ושמרי בפריזר
השמירה בפריזר תעזור לשמור על פרופיל חומצות שומן חיובי ולמנוע חמצון
אין קשר לחלוטין ליכולת הפשתן לעורר עיכול כי גם פשתן לא טרי יעזור בשרותים
בהצלחה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן לשיער
אהובה06/05/2010שלום , חברה אמרה לי שלשיער פגום לערבב זרעי פשתן טחונית אם שמן זית וצהוב של ביצה ולמרוח על השיער ל4 שעות . האם זה נכון ??? בבקשה את תגובתכם על העניין .תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשתן- תשובה לשואלת
רות31/10/2008פשתן חייב להיות טחון-כי אחרת לא נספג ויוצא כפסולת המסייעת להרחקת צואה. פשיתן גם מטהר רעלים מהגוף, ועל ידי כך מקל תחושות אי נעימות בעיכול ובדם-כאבי ראש נפיחויות בצקות , פשתן מפחית גרד עורי על ידי הרחקת רעלים מהדם- כל דבר הנכנס לעיכול משפיע על הדם ועל העור. לכן חשוב ביותר להימנע ממזון משומר מרוסס וכו'... הגברת מזון בעל מירקם "רירי" כמו שיבולת שועל בדייסה, מרקים לא סמיכים טבעיים, שתייה רבה במשך היום במים טבעיים חמימים, ירקות מסייעים לניקוי הדם והרחקת רעלים, וגם לירידה במשקל-
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
ד''ר ענת גרינשטיין04/11/2008היי ענבל
הטוב ביותר לעצירות הוא להשרות זרעי פשתן שלמים ולא טחונים למשך הלילה יחד עם תמר הינדי בתוך חצי כוס מים פושרים ובבוקר לשתות את המים ולאכול את הזרעים והתמר. לגבי הטחינה עדיפות לזרעי פשתן שלמים שיש לטחון אותם סמוך לשימוש, כך תשמרי על מירב האפקטיביות ומניעת החימצון. לגבי האסטרוגן אין חשש כלל את יכולה לצרוך עד 2 כפות ביום .
בהצלחה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי השריה של זרעי פשתן
דפנה12/05/2009שלום,
האם לאחר ההשריה של זרעי הפשתן יש לאכול גם את הזרעים? ניסיתי להשרות והצטבר מעין ג'ל סביב הזרעים. קשה לאכול את הג'ל בלי הזרעים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפנה
ד''ר ענת גרינשטיין20/05/2009היי דפנה
אכן צריך לאכול גם את הזרעים .
ביי ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי בשימוש בזרעי פשתן
קרין כהן31/05/2011שלום רב,
הנני צורכת כף זרעי פשתן טחונים מדי יום במשך כשבועיים,
לפני כשבוע הופיע אצלי ריח זיעה חריף יותר ו"מלוח" יותר.
לפני כ3 ימים עשיתי הפסקה ואכן הריח נעלם
האם יש קשר? אם כן, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי בשימוש בזרעי פשתן - תגובה
שושנה שרשבסקי01/06/2011שלום לך,
לא שמעתי על תגובה כזאת, אבל לכל מזון יש פוטנציאל אלרגני לאדם זה או אחר.
יכול להיות שאת אלרגית לפשתן.
על מנת לוודא זאת, אני מציעה לחכות עוד שבועיים בלי לאכל פשתן, בעוד שבועיים, תנסי שוב לקחת כף משך כמה ימים. אם התופעה חוזרת על עצמה אל תאכלי פשתן, זה לא בשבילך!
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן טחונים
חני22/12/2013שלום רב,
האם כף זרעי פשתן טחונים יכולה לעזור לגודש וליחה , ומהם סגולותיו של הפשתן למה הוא טוב.
אני בגילך 52.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן טחונים - תגובה
חנה הרשקוביץ22/12/2013בניגוד לשמועות, זרעי פשתן הינם זרעים לא אכילים (תנסו!) עם סיבים גסים מאוד, לא מתעכלים ועלולים אף לגרות את רירית מערכת העיכול.
הפתרון לעצירות הוא להימנע ממאכלים מייבשים וחסרי סיבים כמו לחמים, פסטות, אורז לבן, ומוצרים מהחי ולבסס את התזונה על פירות וירקות.
הפתרון לחוסר האיזון באומגה 3 בתזונה המערבית הוא אותו פתרון - לא לצרוך עודף אומגה 6 ממוצרים מהחי ודגנים ובמקום זה לאכול שפע פירות ועלים שעשירים באומגה 3.
הפתרון לבעיית הליחה הוא להימנע ממה שגורם לה - ליחה היא הדרך של הגוף להיפטר ממשהו לא טוב.
בד"כ זה מוצרי חלב ו/או דגנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לפי סוג דם Bרנה23/10/2008
שלום, אני מנסה לרדת במשקל על פי התאוריה הזו. קראתי שאסורה העגבניה. איך אפשר בלעדיה ? ומה התחליף לליקופן שבתוכה ? תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקופן בעגבניות
ד''ר ירון לב אור26/10/2008שלום רב
אני לא ממש בקיא בסוג דיאטה זה
בנוגע שלאלה שלך על ליקופון אפשר לרכוש ליקופן בכמסוות
כככלל לחולי מרפקים אני ממליץ לא לאכול עגבניות בכללל
במידה ואתה לא בן 50 עם תחילה של בע ערמונית זה לא נחוץ או חיוני
בהצלחה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקופן - והקשר לפרקים
רות31/10/2008מדוע עגבניה לא טובה לחולי פרקים? האם יש קשר בין פרקים ומחלות לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכונים לברוקלישני23/10/2008
מלבד פשטידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכונים אפשר למצוא דרך האינטנרט
ד''ר ירון לב אור26/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תונת ילדיםמיטל20/10/2008
שלום, יש לי ילדה בת 3 שגדלה על טהרת מזונות אורגניים , טבעיים ובעיקר דגנים מלאים..כגון אורז מלא, קינואה, כוסמת, עדשים וקיטניות מונבטות לחם ופסטה מקמח מלא טחינה מלאה וכד'..העניין הוא שכעת היא נמצאת בגן ילדים ואוכלת אוכל רגיל..אני משתדלת בבית להמשיך עם האוכל הבריא כבעבר ולא להרגילה לאוכל לא בריא. אשמח לקבל ממכם הבהרה בנושא דגנים מלאים לילדים שכן הגננת של ביתי טוענת שרופאה אחת אמרה לה שלילדים לא טוב לאכול מזונות מלאים כמו אורז מלא וקמח מלא אלא רק מקמח רגיל ולא דגנים מלאים..שזה לא טוב לילדים ושזה לא מתעכל אצלהם טוב .אשמח לקבל תשובה מפורטת מה רצוי ומומלץ לילדים בעניין ומדוע זה עדיף. תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון מלא איכותי ומזין הוא תמיד בריא
ד''ר ירון לב אור22/10/2008שלום מיטל
מזון מלא בריא ועשיר ברכיבים תזונתיים הוא המזון הבסיסי של האדם
האדם הקדמון אכל מזון מלא בריא ועשיר
מזון מעובד כקמח וסוכר לבן לא מומלצים כלל בגלל שהם יכולים לגרום לרגישות
ובעיות בריאות שונות
נסי לשלוח עם ביתך שני כיריכים על בסיס קמח מלא וחחטה מלאה עם מעט שמן זית
אבוקדו או טחינה גולמית וירקות חיים
אני מניח שזה ישפר את תחושתך ומן הסתם את בריאות בתך
בהצלחה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכאל19/10/2008
אני כותבת את זה (אך בשמו של אבי -הוא כתב בפורום אחר).. הייתי רוצה לשאול כמה שאלות: 1. הגובה שלי הוא מטר חמישים פלוס מינוס, ומשקלי הוא 41, האם זה טוב לילדה בגיל 13.5? 2. האם יום בו אכלתי יחסית הרבה ממתקים ישמין אותי למרות שאני מקפידה על פעילות גופנית יומית? 3. האם זה בריא לגוף לעשות עד כ-50 כפיפות בטן ביום? האם זה עוצר את המחזור או שאין קשר? בתודה, אנונימית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתקים זה לא בריא
ד''ר ירון לב אור22/10/2008שלום רב
משקלך ביחס לגילך והגובה שלך הוא תקין לחלוטין
ממתקים זה לא בריא ולא מומלץ גם לא לפי רופאי שיניים
פעילות גופנית יומית זה טוב ומומלץ תמיד
50 כפיפות בטן ביום זה מצויין - אני לא מגיע לזה
זה לא אמור להשפיע על המחזור שלך
בהצלחה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכאל22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה//17/10/2008
היי, רציתי לדעת כמה קלוריות יומיות יש לאכול בגיל 16? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההמלצה לצריכה קלורית ליום היא
ד''ר ירון לב אור19/10/2008ההמלצה היא בין 2800 ל 3000 קלוריות ביום
עדיף ממקור של פחממה מלאה כאורז מלא לחם מלא וירקות מבושלים
פחות לאכול שומנים רווים וסוכרים מזוקקים
חשוב לשתות מיים לבצע פעילות גופנית סבירה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי15/10/2008
1 אכילה כל יום של שניצל תירס לייט בריאה??? 2 כמה קלוריות יש בפיתה גדולה רגילה מקמח לבן?... וכמה קלוריות יש בלחמניה רגילה ארוכה גדולה כמו בגט??..... 3 יש ימים שאני לא רעב כל היום ואז אוכל ארוחה אחת שהיא מלא קלוריות זה טוב??.... תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה לא מסודרת
ד''ר ירון לב אור17/10/2008אבי שלום
מהמייל שלך עולה תמונה של חוסר סדר באוכל
שניצל תירס עשיר בקלוריות וחומרים משמרים
בנוגע ללחמניות תמיד עדיף מקמח מלא
חשוב לאכול שלוש ארוחות ביום ולא ארוחה אחת ביום
ארוחת בוקר חשובה מאוד רוצוי לשלב בה מעט מכל דבר
כלומר לחם חלבון ירקות ומעט שומן לא רווי שכמן זיית
בהצלחה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס וכולסטרוללילך מרק11/10/2008
שלום לצוות, אני בת 49 עם הבעיות שצינתי וברצוני לשאול האם זה נכון שקשה להוריד במשקל עם תת פעילות של ב.התריס גם כשהיא מאוזנת ? שאלה שניה מהי התזונה המומלצת לבעיות אלה וכמה ארוחות ביום עלי לאכול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות
ד''ר ענת גרינשטיין11/10/2008היי לילך
אכן אנשים הסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס מתקשים יותר מהאחרים להוריד במשקל. גם אם את נוטלת אלטרוקסין לא בטוח שהבלוטה מאוזנת לגמרי ואל לנו לשכוח שאת מסתייעת בכדור שעושה את העבודה ולא הגוף באופן טבעי.
את אמורה לאכול תזונה בריאה ומאוזנת אין שוני בינך לבין אדם אחר. למעט הורדת משפחת המצליבים בצורתם הטריה דהיינו: כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים, צנון ,צנונית. הורדת מוצרי סויה משום שהם גורמים לספיחת יוד מן הגוף. במקביל רצוי להוסיף מזונות המכילים יוד כמו:דגים ופירות ים.
בברכה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכון טעים ובריא לעוגת שוקולד חרובימיטל07/10/2008
שמחה להביא לכם מתכון של עוגת שוקולד חרובים שהכנתי היום...יצאה לי עוגה טעימה אוורירית ולא מתוקה מידיי..מומלץ לילדי הבית ולכל המשפחה :) עוגה בחושה ופשוטה.. המתכון המצאה שלי החומרים- 1כוס סוכר חום אורגני 4 כפות אבקת חרובים אורגנית 2 כוסות קמח מלא אורגני ( אני מערבבת קמח שעורה עם קמח מלא) 1 כפית סודה לשתיה 3/4 כוס שמן קנולה אורגני 1 ביצה גדולה אורגנית (XL ) 2 כוסות חלב שקדים/חלב אורז/חלב סויה/מים או כל מיץ אחר 1/4 כוס דבש תמרים (סילאן) מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה..מעבירים לתבנית עם נייר אפיה מכניסים לתנור שחומם מראש..בחום בינוני עד שהעוגה מוכנה ( כ-40 דק') עוגה נימוכה וטעימה להפליא... בתאבון :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מיטל נראה מעולה וטעים בהצלחה
ד''ר ירון לב אור08/10/2008פ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)