פורום תזונה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמחי מרפא להרזיה
    ע.
    31/08/2008

ניסיתי כבר הכל, האם יש צמחי מרפא שיוכלים לתת לגוף תחושת שובע? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמחי מרפא להרזיה

הוספת תגובה

• תוספים להקניית תחושת שובע

ד''ר ירון לב אור
    01/09/2008

שרון שלום
    ישנם מספר תוספים שיכולים לתרום לתחושת שובע
    למשל אפשר לנסות לאכול שיבולת שועל - דייסה קוואקר
    הדייסה מתנפחת במערכת העיכול ותורמת לתחושת שובע וערכה הקלורי יחסית נמוך
    צמח יידוע נקרה פסיליום שמתנפח עד פי 4 מגודלו המקורי ומשפיע על תחושת שובע
    בכך שהקיבה מלאה - יתרון נוסף הוא שהפסיליום תורם ליציאות טובות טובות
    שמן הסתם יחזקו את אפקט הירידה המשקל
    בכל מקרה בדיאטה קיצונית שלא מומלצת על ידי רצוי להעזר בתוספת ויטמינים
    וחשוב לקחת מולטי ויטמין טוב וחזק
    בהצלחה
    ירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנהה פתאומית
    אילנה
    26/08/2008

שלום!אני מאד אוהבת לאכל בשר וכל דבר אחר ..השאלה שלי איך לרזות בלי שאצטרך להמנע ממאכלים אלו..יש לי כרס לא קטנה ושומן בירכיים.אז ניתן לקצץ במועט בכל מאכל אבל לא להמנע לגמרי?מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    השמנהה פתאומית

הוספת תגובה

• בשר לא אמור להשמין שאוכלים במידה

ירון לב אור
    29/08/2008

שלום רב אכילה של בשר במידה אמורה שלא לגרום לעליה במשקל מנה אחת של בשר ביום בצהרים עד מנה של 150 גרם לא אמורה להשמין חשוב שלא לאכול עם הבשר מזונות משמינים כתפוחי אדמה אורז לבן ופסטה מנסיוני אני יכול להעיד שגם שילוב של בשר עם ירק מבושל וסלט יכול להוביל לירידה יפה במשקל שוב חשוב לשמור על פרופורצייה נאותה ולא לשלב בן בשרים ופחממות כלומר לאכול בשר עם ירק וירקות לשתות המון מיים והכי חשוב לבצע פעילות גופנית סבירה של לפחות חצי שעה הליכה ביום למפחות 3 פעמים בשבוע בהצלחה ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קלה על מלומדי

חן פרופסורסקי
    09/09/2008

שלום אילנה,

לתשומת לבך: בשרים באים בגוונים רבים. חלקם מכילים 5% שומן וחלקם מגיעים עד לכדי 30% שומן. בחירת נתח רזה במידה סבירה תקל על ההרזיה עקב צריכת השומן הנמוכה.
    מצד שני, כל צריכת השומן צריכה פרופרציה - המינון המומלץ היומי לפי השיטה הנטורופתית נע בין 0.3 לבין 0.4 גרם שומן לכל ק"ג ממשקל גופך הנוכחי ליום. (קרי לאדם השוקל 80 ק"ג ונמצא בתהליך של ירידה במשקל יש צורך בכ 25 גרם שומן ליום). רובנו צורכים פי 2-3 מהכמות שאנו צריכים ומפתי אותנו שאנו לא מרזים ואף משמינים.

לתשומת לבך,

בהצלחה !

חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון לפני אימון
    אבי
    24/08/2008

שלום, אני נוהג לאכול קורנפלקס בבוקר, הבעיה היא שלאחרונה אני מתעורר רק כשעה וחצי לפני האימון בחדר כושר ואני רוצה לאכול משהו קליל, מה מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    מזון לפני אימון

הוספת תגובה

• מה אוכלים לפני פעילות גופנית

ירון לב אור
    29/08/2008

אבי שלום אכן שאלה חשובה מאוד אני זוכר את החצי מרתון הראשון שלי הקפדתי שלא לאכול יום לפני התחרות על מנת להיות קליל בריצה מיותר לציין שאחרי כעשרה קלימוטר כמעט נפלתי בגלל כתמים שחורים מול העניים דרך אגב את המסלול סיימתי אבל כיום אני יודע שחשוב לאכול נסה לאכול מנה פרי לפני הפעילות או כוס ברנפלקס מקמח מלא עם מעדן דיאט מנסיוני זה עוזר ומוסיף כוח ללא הכובד והעייפות של מנה גדולה וכבדה ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול
    בן
    21/08/2008

אהלן,אני מתאמן במכון כושר ולוקח אבקת חלבון כאמור באבקת חלבון יש במנה כ55 מ"ג כולסטרול ואני לוקח ביום כ3 מנות.. חוץ מהכולסטרול שמגיע מהאבקת חלבון אני כמעט ולא מקבל משום מאכל אחר כולסטרול,ורציתי לדעת אם זה יותר מידי כולסטרול?

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• תיקון

בן
    21/08/2008

טעות אני לוקח סך הכל כ300 מ"ג ביום.. האם זה בסדר? או יותר מידי,כמה מומלץ ליום לנער בן 17 משקל 69 גובה 178 תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקת חלבון = נזק

חן פרופסורסקי
    09/09/2008

שלום בן,

כל הגישה הזאת של אבקות חלבון ופטנטים שכאלה לא מותאמת לצרכים האנושיים.
    אנו בני האדם לא אמורים לבלוע אבקות שכאלה אלא לקבל את החלבון בתוך מכלול התזונה הבריאה שלנו. תכולת הכולסטרול באבקה היא בעיה קטנה לעומת צריכה מוגזמת של חלבון מעובד אשר מייצרת פסולת רבה ומעיקה על מערכות הפינוי של הגוף.

המצלה חמה: דבר עם תזונאי הוליסטי או עם נטורופת אשר יבנה איתך תפריט מסודר ומותאם לצרכייך באופן אישי ואחראי.

לבריאות,

חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון דיאטטי או רק בריא
    שגיא
    20/08/2008

שלום רב, כל הזמן מבקשים מאיתנו לאכול אורז מלא, קמח מלא, שומשום מלא, האם המלא הזה הוא גם פחות משמין? ומה יותר בריא, או פחות משמין? אורז מלא או פסטה מלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    מזון דיאטטי או רק בריא

הוספת תגובה

• זו לא שאלה אלא שלוש :)

חן פרופסורסקי
    09/09/2008

שלום שגיא,

שאלות טובות יש לך...
    ראשית, מלא = פחות משמין מטבעו (עתיר סיבים, מעודד יציאות, מאט את קצב כניסת הסוכרים לדם וכו')
    דבר שני, ככל שהמזון פחות מעובד כך הוא דורש יותר עבודה בכדי להספג. מכאן שאורז מלא יותר מוצלח מפת אורז (אשר עדיין נחשבת בריאה), בורגול מוצלח יותר מקמח מלא / פסטה מלאה וכו'.

אלה דרגות של בריאות והשפעה על המשקל (בין השאר) ולא כללתי כאן במכוון מזון לא בריא.

לבריאות,

חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת שומן ביריכיים
    הילה
    15/08/2008

שלום , קוראים לי הילה אני בת 13 ואני שוקלת 44 .. אני יודעת שזה משקל סביר אך יש לי הרבה שומן ביריכיים ובשוקיים ואני רוצה להוריד !! איך עושים את זה ?? תודה ..

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת שומן ביריכיים

הוספת תגובה

• שומן בירכיים

ד''ר ענת גרינשטיין
    21/08/2008

היי הילה

את במשקל הנכון כך שאין לך צורך בירידה במשקל. אך,אם את בכל זאת מרגישה שיש לך הרבה שומן בירכיים תבצעי פעילות גופנית בעיקר עיצוב הגוף שיכול לחטב את המקומות הרצויים.

בהצלחה ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוסף מזון האם עוזר האם לקחת?
    בדיאטה
    12/08/2008

שמעתי על תוסף מזון בשם אנימל קט כשורף שומנים. אני מעוניינת לרכוש על אף היותו יקר שמעתי שמסייע לחיטוב והרזיה אני מתעמלת שלוש פעמים ביום במשך שעה ארובי ואנרובי קשה לי להתעמל משום שמעולם לא הייתי בכושר מה דעתכם על המוצר<?

הוספת תגובה

• חסר מידע

חן פרופסורסקי
    12/08/2008

בקשה ממך ומבאי הפורום הבאים שמעונינים במידע על מוצרים:
    נא לפרט את רשימת המרכיבים לקבלת התיחסות (מפורט ככל שאפשר)

חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת אחוזי שומן גבוהים
    שלומית
    12/08/2008

שלום, מה עלי לעשות כדי להוריד אחוזי שומן גם פנימית וגם חיצונית?

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת אחוזי שומן גבוהים

הוספת תגובה

• להוריד אחוזי שומן בתפריט

חן פרופסורסקי
    09/09/2008

שלום שלומית,

ראשית, הגיע הזמן לאכול איכותי ובמידה. שומן מהחי / מרגרינה וכו' להוריד,
    ולהפחית לרמה תקינה גם את מקורות השמן הבריאים. 0.3-0.4 גרם שמן לכל ק"ג ממשקל גופך הנוכחי ליום נדרשים לבריאותך - לא יותר ולא פחות.

דבר שני - לא לאכול פלסטיק... 0% שומן במזון שאמור להחיל שומנים מזיק יותר ממועיל.

ופרט לזה מומלץ לחיות יותר בריא (פעילות וגפנית סדירה - רצוי 5 ימים בשבוע כשעה ביום)
    מנוחה מספקת חיונית מאוד להרזייה בריאה (כ 8 שעות בלילה)

בהצלחה !

חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשתן טחון
    ענת
    09/08/2008

שלום, אני נוהגת לצרוך כף או שתיים של פשתן טחון יחד עם דייסת הקוואקר בכל בוקר. שאלותי הן: 1) עד כה קניתי פשתן טחון אורגני ואחסנתי במקרר. היום קיבלתי מתנה מטחנת קפה לצורך של טחינת הפשתן. האם יש אפשרות לטחון מראש כמות מסוימת ולאחסן אותה בקרור או שעלי לטחון כל יום כמות קטנה ? 2) האם פשתן טחון נכלל בקבוצת השומנים ? האם הוא נחשב למנת שומן ? כמה שומן הוא מכיל ? 3) מהן המגבלות בצריכת פשתן טחון ? כמות ליום ? האם יש בעיה לצרוך ברמה יומית ? (אני אוכלת תזונה כמעט טבעונית). כמה עלי לצרוך כדי לקבל אומגה 3 ו 6 בכמות נאותה ? 4) האם יש בעיה עם הוספת פשתן למאכלים חמים ? או לבשל אותו ? המון תודה, ענת

לקביעת תור
    סגירה
    פשתן טחון

הוספת תגובה

• זרעי פשתן

ד''ר ענת גרינשטיין
    09/08/2008

היי ענת

הכמות המומלצת של זרעי פשתן הוא עד 2-3 כפות וניתן לצרוך ממנו מדי יום. פשתן הוא שומן המגיע כמובן מהצומח ומכיל אומגה 3. האפקטיביות הגדולה ביותר של זרעי פשתן הוא כשהוא נטחן מיד לפני השימוש. הסיבה לכך היא שלחומצות השומן המצויות בזרעי הפשתן יש נטייה להתחמצן בקלות. על כן לא רצוי לחממו או לבשלו משום שהחימום פוגע באיכותו.

הרבה בהצלחה ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - רק הבהרה...

ענת
    11/08/2008

מהי המנה הנחשבת כמנת תחליף לשומן (ע"פ קבוצת השומן) ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים

ענת גרינשטיין
    21/03/2009

היי המנה המומלצת היא 30% שומן מכלל אבות המזון.כאשר הממלצה היא כמה שיותר שומן מן הצומח המכיל שומנים חד ורב בילתי רווים. אני מקווה שזו הייתה כוונת שאלתך. ביי ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בהכרח מן הצומח ורב בלתי רווי

אהרון
    23/03/2009

המוצר הכי עשיר בחומצת שומן רוויה היא דווקא שמן קוקוס ושמן דקלים. לעומת זאת בדגים, השמן הרווי במיעוט ואחוז הרב בלתי רווי גדול, לשמן הרב בלתי רווי יש יתרונות מסוימים ולחד בילתי רווי, יתרונות בריאותיים אחרים לא פחות חשובים וחיוניים (כמו הורדת LDL והעלאת HDL) מומלץ לפחות שליש של כל אחד מחומצות השומן הנ"ל מסה"כ השומן בתזונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "הכמות הוא"? "האפקטיביות הוא"?

חיים
    20/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זוהי באמת תזונה טבעית ?
    ענת
    09/08/2008

שלום למומחים, רציתי להביע דעתי לגבי התאמת שם הפורום למהותו. אני בת 38 ומאמינה גדולה בתזונה טבעית ובדרך הנטורופתיה. כאשר הגעתי לפורום זה, חשבתי שהפורום אכן ישים דגש על תזונה טבעית (דגנים, קטניות, ירקות, פירות) אך אני נוכחת שיש כאן עידוד לדיאטות (מה שהנטורופתיה נגד) ועידוד לאכילת מוצרים מעובדים או מוצרים מהחי. האמנם שניצל טבעול נכלל בתזונה טבעית ? האם ביצים וטונה משימורים נכללים בתזונה טבעית ? איך יתכן שדוקטור לנטורופתיה ממליצה על תזונה עם מוצרים מעובדים ? אני ציפיתי שכשמישהו שואל שאלה על דיאטה הכוללת שניצל, חומוס מעובד, קופסאות שימורים, המומחים לתזונה טבעית יתריעו ויתנו עיצות התואמות את שם הפורום. נראה לי שצריך לשנות את שם הפורום לתזונה והרזיה בלבד. לפי העיצות כאן אין מדובר בתזונה טבעית. מדובר סתם בדיאטה. בברכה, מירב.

הוספת תגובה

• תודה על ההארה וההערה

ירון לב אור
    09/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה טבעית

ד''ר ענת גרינשטיין
    09/08/2008

היי מירב

פורום זה אכן מתמקד בתזונה והרזייה. לעניות דעתי, פורום זה אמור לתת מענה באמצעות תזונה טבעית שאינה בהכרח טבעונית או צמחונית.

יתר על כן, כפי שניתן להבחין, חלק גדול מהשאלות המופנות הינן בנושא הרזייה ופחות מתייחסות להיבטים בריאותיים. כך למשל, פונות בנות בגילאים 15-18 העוסקות באופן אינטנסיבי במשקלן. לדעתי, המלצות כמו אכילת ביצים וטונה מקופסת שימורים הינן בהחלט אופציות לגיטימיות לגביהן. אמנם, יש חשיבות לאכילת מזונות טבעיים עד כמה שאפשר, כמו : ירקות, פירות, דגנים מלאים, אגוזים, גרעינים לא קלויים וקטניות ואני שמה דגש על כך במהלך מתן התשובות. אבל, כשמדובר רק בירידה במשקל ובבנות צעירות קשה להציע להן תזונה צמחונית נטו .

ישנם מטפלים שאכן יהיו רדיקליים יותר וימליצו באופן גורף לכל המטופלים לעבור לתזונה טבעונית נטולת מזונות מן החי חומרים משמרים, צבעי מאכל ועוד. אני לא דוגלת בכך ולטעמי התזונה צריכה להיות אינדבדואלית לאדם שעומד מולי. צריך לדעת מהו שביל הזהב כדי שמטופלים יעברו דרך כדי לעשות שינוי שמובן שלא קורה מהיום למחר.

בברכה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גישות שונות - אסכולות שונות

חן פרופסורסקי
    12/08/2008

שלום מירב,

הארותייך מראות כי את באה ממקום של ידיעה ונסיון. ראשית כל את מוזמנת לתרום כאן מדעותייך (רק להדגיש בבקשה את השכלתך בכדי לא להטעות).
    לגבי אמירותייך - אם תקראי היטב תגלי כי לכל מנהל פורום כאן יש גישה שונה משהו לגבי המושג "תזונה בריאה" וגבולותיו. אין בכך להראות כי מישהו מבין יותר או צודק יותר אלא מייצג פלח הן מבחינת המטפלים והן מבחינת צרכי מטופלים.

היות ושלושתנו מרצים בתחום את יכולה להבין מכך שיש מטפלים בשטח שלומדים אסוכולות שונות אלה כדרך.

אישית, אני מאמין שיש לחשוף את המטופל לתפישת ה 100% שלנו כפתיח. לא כל מטופל ארוך לעשות את כל השינוי בהכרח או באותו קצב כמו המטופל הבא ולכן כל אחד יבחר בדרכו את מידת ההיענות להנחיותינו. מנסיוני ב 15 שנה האחרונות, המלצה של 100% איכות תגרור ממוצע של היענות לכ 80% מההמלצות. המלצה של 80% איכות (קרי 20% פשרה מכל סוג שהוא) תוביל להיענות ברמה של כ 60%... משמעות הדבר שבחירת המלצת פשרה תוביל בד"כ לפשרה גדולה אף יותר.

לגבי אופי הפורום אישית אינני חושב שהוא נועד במקור למה שהוא בהדרגה הופך וזה יותר ויותר חשיבה נטורופתית למרות שהפונים ובעיקר פונות) מכוונים לראש הדיאטתי הקונוונציונלי.

זה בהחלט אתגר מפני שהביקוש בשטח נראה שאיננו תואם את הצוות. יש בכך אתגר מעניין
    ולכן אני כאן לתת את זוית הראיה שלי וללמוד :)

יום נפלא,

חן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה שלא עוזרת
    נערה בבעיה
    06/08/2008

אני בת 17 1.65 ושוקלת 57. כבר חודש שאני עושה דיאטה בה אני אוכלת בבוקר - 30 גרם ברנפלקס+כוס חלב , צהריים- 2 פרוסות לחם קל + חצי קופסא טונה בשמן , בערב - סלט ירקות קטן + כף קרוטונים או 3 כפות אורז. פעם ביום בין הארוחות אנ אוכלת מרק 10 או פרי. בנוסף אני הולכת כל יום לחדר כושר ועושה 45 דקות הליכה מהירה בהליכון ותרגילי אירובי וחיטוב. הבעיה היא שמאז תחילת הדיאטה לא ירדתי אפילו ק"ג אחד! אני מעוניינת לרדת 10 קילו ובנתיים המשקל לא זז. התפריט אינו נכון? אני אוכלת הרבה מידי? עושה קצת מידי ספורט? אני לגמרי מיואשת ! אני לא יודעת אם יש קשר, אבל יש לי יציאה אחת בשבוע, יכול להיות שזו הבעיה..?

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה שלא עוזרת

הוספת תגובה

• עוד דבר..

נערה בבעיה
    06/08/2008

שכחתי לציין שהתפריט לא קבוע ולפעמים בצהריים אני אוכלת חזה עוף במקום ובערב חביתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה בבעיה

ד''ר ענת גרינשטיין
    08/08/2008

היי
    הבנתי את תכולת התזונה שלך. תשתדלי להקפיד יותר על מה שכתבתי לך. לא ענית על שאלותי ולכן קשה לי להתייחס יותר ממה שכתבתי.
    ביי ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה

ד''ר ענת גרינשטיין
    06/08/2008

היי לנערה שבבעיה

לא ברור לי ממתי התחלת בדיאטה המתייחסת לתזונה שתיארת כולל פעילות הגופנית האינטנסיבית שאת מבצעת ? לטעמי את אוכלת מעט מאוד ומאוד לא מאוזן. האם עשית בדיקות רפואיות משום שנראה עפ"י היציאות שלך שיש לך בעיה עם חילוף החומרים בגוף. תעשי בבקשה בדיקות דם הכוללות גם את תפקוד בלוטת התריס. את זקוקה לייעוץ תזונתי והכי בעייתי בעיני הוא נושא היציאות שלך, וכמובן המרכיבים שאת בוחרת . זיכרי מעבר לזה שירידה צריכה להיות מתונה ובריאה

בהצלחה ענת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת..

נערה בבעיה
    06/08/2008

לא עברתי בדיקה רפואית. שנה שעברה עשיתי דיאטת קיצונית בה ירדתי 6 ק"ג בשבועיים וחודש אח"כ העלתי 12 ק"ג , מאז אני לא מצליחה להרזות, יש לזה קשר? ובקשר לעניין של היציאות, אנ חושבת שזה תורשתי כי גם לאמי וסבתי יש את הבעיה הזו. יש דרך טבעית להאיץ את קצב חילוף החומרים? מאכל מסויים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה

פנינה
    06/08/2008

את באמת בבעיה רצינית,וזה לא המשקל שלך,הגוף שלך מקבל כל כך מעט מזון שהוא נמצא במצב של שמירה ואגירה.אין לך שומנים שהגוף יוותר עליהם ,הגוף שלך לא מוכן אפילו על הפסולתׁ- יציאות לוותר.חמודה תטפלי בבריאות שלך מיד יציאה פעם בשבוע זה מצב של חולי . בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה..

נערה בבעיה
    07/08/2008

אם אני יעלה את צריכת הקלוריות ביום ל800-1000 אני ירזה? ואם יתגלה שאני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס, יש דרך להוריד במשקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה בבעיה

ד''ר ענת גרינשטיין
    09/08/2008

היי
    אני ממליצה לך בכל זאת לעבור בדיקות רפואיות. כיוון שיש תנודות מאוד קיצוניות וחוסר איזון בתזונתך ובמשקלך המלצתי היא להתייעץ עם איש מקצוע. .

ביי ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינדקס גלוקמי
    פנינה
    05/08/2008

האם ניתן להשיג טבלה של האינדקס הגלוקמי בעברית.

לקביעת תור
    סגירה
    אינדקס גלוקמי

הוספת תגובה

• אינדקס גליקמי

ד''ר ענת גרינשטיין
    05/08/2008

היי פנינה

כן ניתן להשיג נסי דרך האינטרנט להקיש. יש ספר נהדר "מסע אל שיא הכושר" של ד"ר בארי סירס, מעבר לזה שיש שם טבלאות של אינדקס גליקמי ספר זה מתייחס לשמירה על המשקל והבריאות באמצעות איזון האינדקס הגליקמי ושילוב אבות המזון בכל ארוחה .

הרבה בריאות ובהצלחה ענת גרינשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה לרזות
    קרן
    03/08/2008

שלום! אני בת 25, גובהי 1.73 ואני שוקלת 63. הייתי רוצה להוריד 3 קילו (לרדת מידה) אבל אני לא בעלת עודף מישקל במיוחד (הכל מתרכז בירכיים) אז זה קשה לי. התחלתי לפני כחודשיים לעשות ספינינג + עיצוב בין שלוש לארבע פעמים בשבוע. הבעיה היא שכל יום אחהצ מתחשק לי משהו מתוק אז אני אוכלת עוגייה שתיים (אני מכורה לעוגיות מכל הצורות וכל הצבעים). אני מתכננת תפריט קצת יותר קפדני ע"מ לרזות 3 קילו ורציתי לדעת אם הוא סביר או שאני צריכה לצמצם אותו: בוקר - 2 כוסות קורנפלס + כוס וחצי חלב 3 אחוז (לפעמים אני לוקחת עוד קורנפלקס כי אני ממש רעבה בבוקר אבל זה נראה לי יותר מידי) ביינים - תפוח גדול צהריים- סלט שמורכב מחסה, עגבניה, חצי מלפפון, קצת גזר, נבטים, קולורבי, קישואים, בטטה וקצת פסטה + 2 כפות גבינה בולגרית 5 אחוז + שליש כוס טחינה (לא גולמית ודי מדוללת). הסלט בערך בגודל של 3-4 כוסות. את הסלט אני מחלקת - שלושת רבעי בצהריים ורבע בערב אחרי הספיניג + ביצה קשה או חצי קופסאת טונה בשמן. תודה רבה, מצטערת על האורך....

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה לרזות

הוספת תגובה

• דיאטה

ד''ר ענת גרינשטיין
    03/08/2008

היי קרן

האם את יורדת במשקל בעקבות הפעילות גופנית שאת מבצעת? במידה וירדת אז זה נהדר .
    בהקשר לתזונה הייתי מחליפה את הקורנפלקס בברנפלקס + חצי כוס חלב או 2 פרוסות לחם מלא + גבינה עד 5% + זיתים או 2 כפות אבוקדו במקום הגבינה. בהקשר לטחינה את צורכת הרבה מאוד את צריכה לאכול כפית טחינה גולמית . את הטונה בשמן המירי לטונה במים. בהקשר למתוקים קחי לך שקית של 10 צימוקים ו5- אגוזי מלך ואכלי במשך היום כשאת רעבה במקום ממתקים .

בהצלחה ענת גרינשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי הדיאטה האידיאלית
    גילי
    03/08/2008

אני מעוניינת לרדת במשקל, כמובן שכמה שיותר, אך ללא פגיעה בבריאותי, האם יש דיאטה מומלצת או שכל דיאטה מסודרת היא טובה?

לקביעת תור
    סגירה
    מהי הדיאטה האידיאלית

הוספת תגובה

• דיאטה

ד''ר ענת גרינשטיין
    03/08/2008

היי גילי
    קצת קשה לי לתת לך תפריט דרך פורום זה. אין לי מספיק נתונים לגבי משקלך ומצב בריאותך. בעקרון דיאטה מסודרת בהחלט יכולה לסייע . ארוחה בזמנים קבועים, הפחתה בפחמימות פשוטות, אכילה של הרבה ירקות, דגנים וקטניות, שתיית מים במקום מיצים ממותקים ומוגזים וכמובן הרבה ספורט 3-4 פעמים בשבוע 45 דקות . זוהי ההמלצה באופן כללי במידה ותרצי התאמה אישית תצטרכי להתייעץ עם איש מקצוע.

הרבה בהצלחה ענת גרינשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי רגיז
    שולי
    31/07/2008

בתי סובלת מספר שנים ממעי רגיז היא לא אוכלת מוצרי חלב כלל בדרך כלל המצב רגוע אך עתה על רקע מתח נפשי היא סובלת מהתקף קשה, מה ניתן לעשות מבחינת התזונה כדאי להרגיע את המעי קשה לה לאכול היא סובלת מעויתות ומשלשולים וקשה לה לאכול כבר זמן רב והיא ירדה במשקל מה דעתך איזה אוכל משהו קל יעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיז

הוספת תגובה

• מעי רגיז

ד''ר ענת גרינשטיין
    31/07/2008

היי שולי

אין ספק שיש קשר ישיר בין מצבה הנפשי של בתך לבין התפרצות המעי. כידוע בנוסף למצב הנפשי המחמיר את התופעה ישנם סיבות נוספות כמו: אלרגיות למזונות /אי סבילות למזונות, חוסר באנזמים המסייעים בפירוק המזונות ופלורת מעיים החסרה בחיידקים טובים.לדעתי יש להתאים לבתך כמובן לאחר תשאול מקיף פורמולת צמחים, תרגילי הרפייה ותזונה היפואלרגנית כדי לסייע למצבה.טיפ שאני יכולה לתת לך בינתיים הוא לאכול מזונות המסייעים במצבי שלשול ונפיחות כמו גזר, בטטה, דלעת המחזקים את הטחול עפ"י הרפואה הסינית. כידוע הרפואה הטבעית יכולה לספק מענה ראוי לתופעת המעי הרגיז השכיח כל כך בקרב האוכלוסייה. יש לשקול אף תוספי תזונה במידה והיא משלשלת יחד עם פרוביוטיקה.

הרבה בריאות ד"ר ענת גרינשטיין נטורופתית ND

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה