פורום תזונה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה צריך לאכול מכול "אב מזון"?
    רבקה
    27/09/2007

הי לכם,
    יש לי חשש שאני לא אוכלת באופן מאוזן.
    אני אוכלת בבוקר- סנדויץ מחיטה מלאה עם גבנת עיזים ופרוסת עגבניה.
    בצהריים - סלט ירקות עם ביצה קשה
    אחה"צ מנשנשת עוגיות מחיטה מלאה או 4-5 אגוזי מלך
    בערב- מרק ירקות או סלט נוסף או צלחת פסטה
    במהלך היום- תחליף טבעי לקפה עם כוס חלב סויה.
    גיל- 43. משקל - 57 ק"ג, גובה - 160 ס"מ.
    אינני צורכת מוצרי חלב למעט גבינת עיזים.
    אשמח לדעת כמה מנות עוף עלי לאכול בשבוע? כמה מנות בשר? דגים?
    כמה גבינה?
    בברכה, רבקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבות מזון

עדנה מינץ
    28/09/2007

לרבקה שלום
    לפי התזונה שלך נראה לי שאת נוטה יותר לצמחונות. אם כך, הוסיפי עוד קטניות לתפריט כמו: חומוס, טחינה, עדשים, מנות כמו מג'דרה (אורז מלא עם עדשים = חלבון מלא), טופו.
    אם את מחליטה להוסיף בשר מן החי, השתדלי לאכול מנה חלבונית בגודל חפיסת קלפים, לא יותר.
    הוסיפי לך גם 2-3 פירות ביום והשתדלי לאכול שני סלטים ביום.

בברכת בריאות טובה
    עדנה מינץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכנסו בבקשה
    מלאק
    27/09/2007

קודם כל תודה לעדנה
    אני מודה לך על הייעוץ ועל הכל
    אני החלטתי ללכת על תזונה מאוזנת ולא להרוס את הגוף שלי
    רק רציתי לדעת ממך
    האם זה טבעי לרדת בכל שבוע 1 קילו או 2?
    כלומר זה בריא???
    ומה ערך הקילוגרמים הטבעיים שבן אדם בדיאטה יכול להוריד בלי לעשות נזק לגוף שלו

גם כן רציתי לשאול אותך שאלה.....
    אומרים שתה טיבטי מרזה
    האם זה נכון??
    וכמה אפשר לרדת בשבוע אם משתמשים בתה טיבטי??
    האם זה מסוכן לגוף ???
    את יכולה להסביר בפירוט גם כן את יכולה להשתמש במוסגים לועזיים אני מבינה את זה
    פשוט מאוד אני אחות !!! את יכולה להסביר לי הכל

לקביעת תור
    סגירה
    תכנסו בבקשה

הוספת תגובה

• לסוכר החיים

עדנה מינץ
    27/09/2007

איזה שם נחמד בחרת לך!
    ראשית כשאומרים להוריד 1 ק"ג בשבוע חשוב לדעת כמה עודף יש לנוץ 1 ק"ג בשבוע נשמע סביר ולא דרסטי מידי.
    לגבי התה הטיבטי, אין לי נסיון איתו, ואני משערת שהוא עובד על זירוז המתבוליזם בגוף.
    אני אישית מעדיפה לעשות זאת בעזרת שינוי באורח החיים (תזונה מאוזנת, פעילות גופנית והורדת מתחים).
    אני בטוחה שאם תגלשי באינטרנט תוכלי למצוא חומר על דרך הפעולה של התה הטיבטי.

בהצלחה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון אורגני
    שירה
    25/09/2007

האם מזון אורגני יעיל יותר לדיאטה ממזון רגיל? איזה מוצרי יסוד של מזון אורגני נראים לדיאטה שתימשך לאורך כמה חודשים (ובמטרה להרויד 10 ק"ג)?

תודה, שירה

לקביעת תור
    סגירה
    מזון אורגני

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

עדנה מינץ
    26/09/2007

מזון אורגני הוא בעל אותו ערך קלורי כמו מזון לא אורגני. הבעיה במזון לא אורגני הוא הריסוסים וחומרי ההדברה. אלה מתאספים בד"כ בשומני הגוף ובכבד. ככל שהכבד עמוס יותר ברעלים, קשה יותר להשיל משקל. בעית הורדת קילוגרמים מיותרים הרבה יותר מורכבת ומחייבת שינויים תזונתיים מקיפים ופעילות גופנית יומיומית.

בברכת חג שמח
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות בקשר לתזונה
    בן
    24/09/2007

שאלה 1:
    אחרי אימון נידרש חלבון וסוכר קל..
    האם פירות הם מקור טוב לסוכר קל?

שאלה 2:
    מה מקור טוב לפחמימות לארוחת ערב?, משהו קל.

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות בקשר לתזונה

הוספת תגובה

• תשובות לבן

עדנה מינץ
    25/09/2007

בן שלום

פירות הינם מקור מצוין לסוכר, במיוחד עם הקליפה, כך שמכניסים גם סיבים וחומרים מזינים הקיימים בקליפה ושומרים גם על בריאות העור ועל סדירות היציאות במעי הגס. הכוונה לפירות טריים ולא לפירות יבשים העשירים במיוחד בסוכר.

לשאלה 2:
    מקור טוב לפחמימות: אורז מלא, בשילוב קטניות (מג'דרה, למשל), פסטה מקמח מלא, קנואה עם בטטות, בטטה מאודה בלווית עוד ירקות מאודים כמו ברוקולי, גזר, אפונה וכו', מרק מירקות שורש (גזר, בטטה, תפ"א, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, בצל), 2 פרוסות מלחם חיטה מלאה/שיפון מלא עם טחינה וסלט גדול.

בברכת בריאות טובה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי עוד שאלה

בן
    26/09/2007

תפוח אדמה זה מקור טוב לפחמימות ?
    נגיד 2 תפוחי אדמה הם כמות שלמה לפחמימות לארוחת ערב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקור לפחמימות

עדנה מינץ
    26/09/2007

אין ספק שתפוח אדמה הוא מקור טוב לפחמימות (רצוי עם הקליפה בגלל הסיבים

בברכת חג שמח
    עדנה מינץ). אני מעדיפה בטטות על תפוח אדמה כי יש בבטטה ערך תזונתי גבוה יותר ויותר סיבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הגוף בוגד בי
    שרה
    23/09/2007

לפני כ-6 שנים פרצה אצלי אנורקסיה. מאז אני עולה ויורדת עולה ויורדת במשקל. כיום אני במשקל 52 גובה 1.68. ואני מאוד אוהבת את הגוף שלי אך אני צורכת כמות מעטה של קלוריות וכדי לשבור את הרעב אני אוכלת המון המון המון מלפפונים וכרוב. (אני מגיעה ל- 7 קילו מלפפונים ביום). התפריט שלי הוא:
    בוקר-
    ביצה + גביע קוטג1/2%
    נס בלי סוכר

צהריים-
    3 כפות אורז מלא
    שניצל חזה הודו צלוי ולא מטוגן
    עגבניה

ערב-
    גביע קוטג 1/2%
    עגבניה

ובארוחות עצמם ובין הארוחות אני לא מפסיקה לטחון מלפפונים.וזה כדי למלאת את הבטן במשהוא לא משמין. לפעמים אני מוסיפה כך חומוס ו2 כפות \גבינה 1/2%.

ההורים שלי מתחננים שאני אוכל יותר מזון ויותר פחמימות. אף פעם לא היה לי נטייה להשמין אך אני מרגישה שמאז האנורקסיה הגוף שלי לא כמו שהיה פעם- כלומר בגלל שהעשיתי דיאטת כסאח אז הגוף מעלה יותר במשקל. מחזור אין לי כבר שנה (וזה אפילו לא מדאיג אותי).
    שאלותי:
    האם אני טועה בכך שאשמין אם אוכל יותר , האם הגוף מעלה יותר לאחר אנורקסיה?
    האם אני אוכלת מספיק?- כמה קלוריות אני צורכת?- אני מבצעת 5 פעמים ביום ספורט על מכשיר האליפטיקל הביתי כ- 45 דק' כל פעם.
    כמה קלוריות ילדה בגילי (24) עם מימדי גוף כשלי צריכה לאכול ביום?
    האם יש בדיקה שתוכל לומר לי כמה קלוריות אני יכולה לצרוך ביום בלי להשמין ? בהנחה שאני לא מבצעת פעילות ארובית.?

לקביעת תור
    סגירה
    האם הגוף בוגד בי

הוספת תגובה

• תשובה לכרמית

עדנה מינץ
    25/09/2007

אני לא יודעת אם פנית לעזרה מקצועית, אך נראה לי שתפיסת "הבריאות" שלך מעוותת. אי אפשר לאכול 6 ק"ג מלפפונים ביום ולעשות 4 שעות של פעילות גופנית. זה כבר אובססיבי.
    בשלב זה ייתכן שיש לך חוסר בויטמינים ומינרלים בגלל התזונה הדלה שלך.
    הפחמימה היחידה שלך היא 3 כפות אורז בצהריים ?
    לידיעתך - הדעה הרווחת והשפויה היום בעולם התזונה היא שהתפריט צריך לכלול 70% פחמימות (דגנים, קטניות, פירות, ירקות), 15% שומן ו-15% חלבון. איכות השומן ואיכות החלבון ג"כ קובעים מה וכמה נספג בגוף ובאיזו מהירות. ברור שאם המקור היחיד לשומן הוא מבעלי חיים (עוף, בשר, מוצרי חלב), ניצול השומנים האלה איטי יותר לעומת שומן מדגנים, אגוזים, גרעינים וכו'. כנ"ל לגבי חלבון.
    כדאי לפנות לתזונאית שתבנה לך תכנית תזונתית וכן ליועצת להפרעות אכילה.
    אני מכירה באופן אישי מישהי שמומחית בהפרעות אכילה ואולי שווה ל נסות אותה:

נעמי אופיר , טלפון 054-4967739
    לגבי תזונאית, אני ממליצה על אילנה רוגל 03-5348027

בהצלחה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקששששששששה תעזרו לי
    מלאק
    22/09/2007

שלום לכולם
    אני בחורה בת 19 ,הגובה שלי:169,ובמשקל של 64
    לפני כחצי שנה שקלתי 47
    אני עליתי במשקל וזאת הבעיה שלי
    אני בדיכאון ולא יכולה לעמוד בפני המראה ולהסתכל על עצמי למרות שבסביבתי אומרים שאני לא רזה ולא שמנה
    אבל זה מפריע לי
    אני עכשיו בדיאטה
    כל היום צום משעה 10 בלילה עד למחרת לשעה 7 ואחרי כך אוכלת צלחת קטנה של סלט
    אני רוצה להגיע למשקל 53
    אפילו פחות
    בכל יום לפחות אני רצה כשעתיים
    מים ? מקפידה פחות ויותר
    אבל בעייתי שהמשקל שלי הורג אותי
    ולא יכולה לצאת מהדיכאון שלי
    בימים האלה אני חושבת ללכת על תה טיבטי אומרים שמרזה
    לא יודעת
    רוצה עזרה
    כמה קלוריות מאבדים בצום
    ואיך אפשר לרדת במשקל
    ממממ מחכה לכם ואני באמת מדוכאת עד השמיים
    לא יכולה לחיות עם משקל כזההההההההה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקששששששששה תעזרו לי

הוספת תגובה

• אנסה לעזור

יעל
    22/09/2007

את הורסת את הגוף שלך ואני אומרת את זה מנסיון - עשכיו שיש לך מטרה את מוכנה לעשות הכל אבל לא יודעת מה יהיו התוצאות עוד כמה שנים..ואת זה אני יודעת
    ראשית...אסור להיות בצום למעט פעם בשבוע- זה גם לא יעיל לדיאטה - לא יורדים מצום- רק מתעלפים והגוף נכנס לטראומה

איך עלית ? את אכלנית רגשית ? משתמשת בתרופות ? בולמית?

אני מציעה לך , לעשות דיאטת אתקינס לייט - שזה אומר לאכול כמה שאת רוצה ירקות, גבינות ,דגים ,עופות,בשר ופירות בהגבלה , אסור לחם בכלל או תחליף וכל מה שעשוי מקמח , גם לא אורז ,ספגטי תפוח אדמה...
    יורדים מלא בדיאטה הזאת!!! ואם תדאגי גם לא לאכול גבינות שמנות מידי- היא אפילו גם בריאה
    תבלעי כל יום כדור מולטיויטמין ותעשי שעה ספורט , זהו ..זה מספיק
    בהצלחה..ואל תגזימי 55 ק"ג זה מספיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל .....

מלאק
    22/09/2007

תודה על התגובה והעזרה,השמנתי?? בגלל שכל זמני ישבתי רק מול המחשב והקדשתי כל הזמן ללימודים
    אני לא נוטלת תרופות ולא כדורים
    אני מקפידה על הליכה כל יום שעתיים
    אבל מה עם תה טיבטי? אפשר להשתמש בו כי אני דיי מדוכאת עד השמיים
    אני גם צמחונית לא אוכלת בשר ולא דגים
    עם הסלט לפעמים אני שמה כף קוטג'
    אומרים שמוצרי חלב עוזרים בשריפת שומנים
    אבל הנה אנחנו מחכים לתוצאות
    תודה לעזרהההההההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה למלאק

עדנה מינץ
    25/09/2007

התשובה לא פשוטה.
    כל קילוגרם משקל שווה ערך ל-7000 קלוריות, אולם אין דין קלוריה משוקולד כדין קלוריה מפירות וירקות.
    הגוף מפרק ביתר יעילות חלבונים ושומנים מהצומח ולא נוטה לאגור אותם כרזרבות שומנים. שומנים רוויים מבשר, עוף, דגים, ביצים ומוצרי חלב מקשים יותר על שריפת שומני הגוף כי צורת הבעירה שלהם איטית יותר, מלווה בתוצרי לוואי חנקניים המכבידים על הכבד והכליות, ולכן מקשים יותר על ירידה במשקל.
    תזונה מאוזנת צריכה להכיל 70% פחמימות מורכבות מדגנים מלאים, ירקות ופירות, 15% חלבון ו-15% שומן.
    יחד עם התזונה חייבים לעסוק בפעילות גופנית יומיומית של לפחות 30-40 דקות ביום, שתיית נוזלים (בעיקר מים) 8-10 כוסות וארוחות סדירות.

נראה לי שאת מתעסקת יותר מידי עם משקל הגוף שלך ולא נותנת מספיק זמן לגוף להתאזן. קיראי את התשובה שכתבתי לכרמית, ותוכלי להיעזר גם בייעוץ מקצועי שכתוב שם.

בהצלחה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כ"כ מבינה אותך

חמודה בת 18
    28/09/2007

האמת..שגם אני ניסיתי את התה טיבתי,
    שמעי לומר לך את האמת?
    אם תיקחי אותו אומנם תחושי פסיכולוגית וכמובן שגם פיזית את הירידה במשקל לא יודעת באיזה עוצמה כל אחד זה אחרת אבל תרגישי
    אבל מה שכן גם תרגישי כאבי בטן נוראיים ותבלי בשירותים יותר מכל חדר אחר בבית אם את מבינה למה אני מתכוונת..
    מה גם שאומרים שהוא ממכר ולכן לא כדי לקחת אותו לתקופה ארוכה כי הגוף מסתגל להוציא יציאות רקעם התה ואזז...תלך לך הקיבה..וחבל.

אני כ"ב מבינה אותך כי גם אני במצב שלך ללא דיכאון אומנם אבל גם באותה סיטואציה..

חמודה בת 18.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחמודה בת 18

מלאק
    28/09/2007

אני מודה לייעוץ שלך ,אבל אני לא בדיכאון אלא כזה הרגשה חונקת ,אוליי את מבינה אותי ,אני עכשיו במשקל 62,3 השבוע הזה ירדתי אני רוצה להגיע למשקל 55 או 53 ולשמור
    לא רוצה לרדת באופן מידי אלא בתקופת חודשיים משהו כזה
    התעניינתי בתה טיבטי מהפרסומות מהחברות
    אבל רציתי לנסות אותו לחודש או חודש וחצי
    אני לא יודעת למה התכוונת תקופה ארוכה??
    כלומר כמה ימים
    אבל את האמת אני מוווווווווווודה לך מכל הלב על הייעוץ שלך
    מכיוון שאת ניסית את זה
    אלוהים יתן לך הרבה בריאות ואושר
    תודה לך
    סוכר החיים (מלאק)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לירון
    21/09/2007

שלום רב,
    התרשמתי לטובה מהתגובות ומהשאלות שמתפרסמות ולכן החלטתי להציג את בעייתי מתוך תקווה שגם שלי תענה פה ותביא לפתרונה.

אני משרתת בצה"ל וכמנהג כל החיילות גם אני עליתי כמה קילוגרמים מיותרים שנבעו מאי אכילה מסודרת ואו מאוכל שמן ולא בריא (חלקו נאכל מלית ברירה).

רציתי לשאול אם ישנה דרך או דיאטה שאפשר להשתמש בה במהלך הצבא שתקל את ההשמנה ואפילו תפחיתאותה ותעזור להוריד את הקילוגרמים העודפים.

תודה רבה לעונים וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דיאטה בצבא

עדנה מינץ
    22/09/2007

לירון שלום

איננ יודעת היכן את משרתת, אך ברור שככל שאת תלויה יותר באוכל שמחוץ לבית, יותר קשה לשמור על תזונה מאוזנת.
    ראשית, אם ניתן, קחי איתך פירות,שקדים, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, אגוזי מלך. במקום לנשנש על פחמימות ריקות, נשנשי על אלו.
    דבר שני, ובעצם החשוב יותר - קחי איתך סלט גדול, או קחי עגבניה, מלפפון, פלפל, גזר, חסה, בצל וחתכי לך לסלט או אכלי אותם אפילו מבלי לחתוך. זרי על הסלט גרעיני חמניה או אגוזי מלך או גרעיני דלעת, והרי לך ארוחה מאוזנת ומזינה.
    בשלי לך בלילה ושימי במקרר אורז מלא או קינואה, עדשים, ואכלי לארוחת צהריים
    דוגמה נוספת לארוחת צהריים - קופסת טונה עם סלט גדול, או אבוקדו עם סלט גדול, או חומוס וטחינה עם סלט גדול.
    צ'יפס הוא אחד הדברים הגרועים ביותר הקיימים בתזונה המערבית.
    השתדלי להגביל את כמויות הלחם שאת אוכלת ל2-3 פרוסות ליום.
    בערב אכלי ארוחת דג עם ירקות מאודים וסלט או מג'דרה עם סלט ומרק ירקות, או אורז מלא עם טופו וירקות מוקפצים, אורז עם מאש ורוטב טחינה וכו'.
    משקאות מוגזים הם מקור אדיר לאנרגיה. במקומם שתי מים.

מקווה שקיבלת קצת מושג לגבי כיוון התזונה.

כמובן, דבר חשוב לא פחות מהתזונה - פעילות גופנית. לא תשיגי תוצאות טובות ללא זאת.
    ארגני לך בערב הליכה של 30 דקות, או נירשמי לחוג להתעמלות אירובית או יוגה או פילאטיס

בברכת בריאות טובה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לתה דיתאטי
    יעל
    20/09/2007

שלום אני שותה כבר תקופה של חודשיים כל יומיים תה טיבתי (משלשל) לדייטא רציתי לדעת אם אפשר להמכר לזה? ואיך אפשר לא לאכול בשעות הערב המאוחרות- בסביבות שעה 9 בלילה אני מתחילה להיות רעבה.

אשמח לקבל תשובות ועצות...-תודה יעל

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לתה דיתאטי

הוספת תגובה

• תה טיבטי

עדנה מינץ
    20/09/2007

ליעל שלום
    אין זה רצוי להרגיל את המעי לעשות את העבודה בעזרת תה משלשל, כי את מפתחת תלות והמעי פשוט יפסיק לעבוד בצורה עצמאית. היתה אצלנו פעם בחורה בת 40 שמגיל 16 נטלה צמחים משלשלים כדי לרזות, ובשבוע שהיתה אצלנו זו היתה הפעם הראשונה שלה שלא השתמשה בהם. כמובן שזה עזר לה להיכנס למסלול חדש.
    לגבי השאלה השניה שלך, פשוט תארגני לך את היום בצורה כזו שהארוחה האחרונה שלך בסביבות 6 או 7 בערב, צחצחי שיניים ותעשי סוויטש בראש שהבסטה סגורה. השתדלי לא לאכול פחמימות פשוטות (סוכרים, קמח לבן וכו'). אני לא יודעת ממה מורכבת התזונה שלך, אך אם את אוכלת ביצים, סלט גדול או קינואה וסלט גדול או סלט יווני, או דג אפוי בתנור עם ירקות או מג'דרה עם חומוס, טחינה וירקות. פשוט איכלי ארוחה מגוונת שתשביע אותך לכמה שעות ומצד שני לא תהיה כבדה מדי.

בברכת גמר חתימה טובה
    עדנה מינ.ץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך על אופנת החוקנים?
    דנית
    20/09/2007

אשמח לשמוע. תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    מה דעתך על אופנת החוקנים?

הוספת תגובה

• חוקנים

עדנה מינץ
    20/09/2007

לדנית שלום
    "אופנת החוקנים" כפי שכינית אותה היתה קיימת עוד לפני 3500 שנה במצרים העתיקה וכן בהודו העתיקה. ככל שיש מודעות לשיטות שונות ברפואה הטבעית, כן גם יש מודעות לחוקנים. האמת היא שבשיטת ההידרוקולוניק (שטיפת מעי עמוקה) ניתן לנקות את המעי הגס מפסולת שהצטברה בו שנים. בעצם בתוך המעי הגס יש נקודות רפלקסולוגיה לפי האיברים השונים בגוף, וחסימה באחת הנקודות הללו עלולה להשפיע גם על אותו איבר.

בברכת גמר חתימה טובה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה לפני ואחרי אימון
    בנימין
    18/09/2007

כמה מזן לפני האימון ואחרי אימון צריך לאכול?
    (אימון משקולות+אירובי)

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה לפני ואחרי אימון

הוספת תגובה

• אכילה לפני ואחרי אימון

נאוה
    18/09/2007

תלוי מה אוכלים. אם אוכלים פחמימות, אפשר שעה - שעה וחצי לפני האימון. אחרי אימון אפשר גם להמתין כשעה.

עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטי אוקסידנטים, רדיקלים חופשיים
    נאווה
    18/09/2007

שמעתי את המושגים האלה הרבה פעמים בקשר לתזונה אבל לא הבנתי מה המשמעות שלהם?
    תוכלי בבקשה לתת הסבר קצר או להפנות אותי למקום שמסביר בצורה קלה ופשוטה?
    תודה ושנה טובה

הוספת תגובה

• רדיקלים חופשיים ואנטיאוקסידנטים

נאוה
    19/09/2007

כל מולקולה או אטום של חומר בנויה מגרעין המוקף באלקטרונים הנעים בזוגות, ואז המולקולה או האטום הזה יציבים. אם חסר אלקטרון באחת המולקולות, האטום הזה בלתי יציב, והוא הופך ל"פעיל" ורדיקל חופשי. כלומר, הוא שואף למצוא לו את בן הזוג שחסר לו, ואת זאת הוא עושה ע"י "גניבת" אלקטרון ממולקולה אחרת, וכן הלאה וכן הלאה. הדבר גורם לתגובת שרשרת של רדיקלים חופשיים. אחת הדרכים לעצור את תגובת השרשרת היא לקבל מהמזון או מתוספים אנטיאוקסידנטים אשר מתחברים אל האלקטרונים הבודדים ועוצרים את התגובה המזיקה שלהם. הרדיקלים החופשיים יכולים להיכנס דרך האויר, המזון, עישון סיגריות, זיהומים שונים, אלכוהול, שומנים רוויים, חשיפה לא מבוקרת לשמש ועוד. בין האנטיאוקסידנטים המוכרים לנו ויטמיני E,C,סלניום, ביתא קרואן (ההופך בגוף לויטמין A) ועוד. בירקות ופירות בעלי צבעים עזים של ירוק, כתום, אדום, צהוב וסגול ניתן למצוא כמות רבה של אנטי אוקסידנטים. ברור שבבשר מבעלי חיים ובמוצרי חלב אין מה לחפש אנטי אוקסידנטים.

בברכת בריאות טובה וגמר חתימה טובה
    עדנה מינץ
    מנחת סדנאות ב"מצפה אלומות".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה וספורט
    אוריאל
    16/09/2007

עדנה שלום,
    בעקבות ארוע לב שעברתי אני מנסה לשנות את החיים שלי ולהקפיד על תזונה והתעמלות.
    נרשמתי למכון כושר והציעו לי בו לקחת כל מיני שייקים עתירי פרוטאינים וזה לא מוצא חן בעיני, אני רוצה להשיג את התזונה המתאימה לגוף שלי באופן טבעי.
    תוכלי להציע לי מה לאכול לפני ואחרי אימון (רוב הזמן אני הולך על הליכון)?
    אני מודה לך מראש,
    אוריאל

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה וספורט

הוספת תגובה

• תזונה וספורט

עדנה מינץ
    16/09/2007

אוריאל שלום
    אם רוב הפעילות שלך מסתכמת בהליכה, אין לך צורך בחלבון משייקים. לא הבנתי גם מה התזונה שלך. בכל אופן, כדי להימנע מבעיות בכלי הדם והלב, עדיף לכלול בתזונה דגים, ביצים (2-3 בשבוע), הרבה ירקות (בעיקר ירוקים כמו ברוקולי, עלים לסלט, חסה, כרוב, מלפפון, ) אך גם כתומים, צהובים ואדומים (בגלל כמות האנטי אוקסידנטים).
    גבינת עיזים ויוגורט עיזים באחוז שומן נמוך. כמו כן רצוי לשמור על צירופי מזון: לאכול ארוחה של חלבונים עם סלט גדול וירקות מאודים, ןומאידך, ארוחה של פחמימות (מג'דרה/אורז/בטטות וכו') גם עם סלטים וירקות מבושלים או מאודים או אפויים.
    ארוחת דגנים (אורז מלא, קינואה, דוחן, כןסמת, בורגול וכו') כדאי לכלול פעם ביום או פעם ביומיים. כמו כן טוב לאכול נבטים ונבטוטים מסוגים שונים. ההנבטה מעלה את הערך התזונתי שלהם פי 20.
    אם אוכלים ארוחה כמו מג'דרה (דגן ועדשים), מתקבל חלבון מלא.
    לכלול בתפריט אגוזי מלך, שקדים, גרעיני אבץ וגרעיני חמניה. רצוי להשרות במים לפני האכילה.

בברכת גמר חתימה טובה
    עדנה מינץ
    מנחת סדנאות ב"מצפה אלומות"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפותירואידיזם
    נומה
    14/09/2007

עדנה שלום
    האם יש בתזונה הטבעית מאכלים היכולים לרפא את תת-פעילות בלוטת התריס ממנה אני סובלת? (אני מטופלת באלטרוקסין)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היפותירואידיזם

הוספת תגובה

• היפותירואידיזם

עדנה מינץ
    15/09/2007

לנומה שלום
    בעיות בבלוטת התריס יכולות לנבוע מאלרגיה למזון. הגוף מייצר נוגדנים מסויימים וייתכן שבמהלך ייצור הנוגדנים, הם תוקפים גם את בלוטת התריס. בידקי אם יש לך אלרגיות מזון (אצל נטורופט). כדאי להימנע מחיטה, שעורה, שיפון, וכל דגן שיש בו גלוטן. במקום זה להשתמש באורז, דוחן, קינואה, כוסמת. להימנע מדברי חלב לחלוטין. המינרל סלניום חשוב מאד לפעילות של בלוטה זו. כמו כן כדאי להימנע מסויה ומוצריה שהיא גויטרוגנית. הייתי ממליצה לבקר אצל נטורופאט

בברכת בריאות טובה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעדנה

נומה
    17/09/2007

תודה על תשובתך. כשאת אומרת להימנע ממוצרי חלב את מתכוונת לכל ה- DAIRY או שמותר מוצרים מבפאלו, עזים וכבשים , רק לא חלב פרה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברי חלב

נאוה
    18/09/2007

רצוי להימנע ממוצרי חלב בכלל, אך מוצרי חלב עיזים ו חלב כבשים כמו יוגורט וגבינות יכולים להוות תחליף במידה וההתמודדות קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה פתאומית
    ליאת
    14/09/2007

שלום רב.
    לפני 3 שנים עברתי תאונת דרכים ונפגעתי בגבי. לפני התאונה נהגתי לצעוד הרבה והייתי מאד פעילה מבחינה גופנית. אחרי התאונה בשל חשש מכאב וכדומה, הפחתתי בפעילות עד לאפס. שנה לאחר התאונה (יישמע מוזר) ביום אחד התנפחתי כולי ומידתי עלתה (כן... בתוך לילה.. ). מאז אני מנסה לרדת במשקל ולצערי, אני רק עולה ועולה.
    לאחרונה חזרתי לפעילות הגופנית (אופניי כושר). אני אוכלת יחסית מאוזן ומשתדלת מאד לא לאכול מתוקים (למעט סוכר בקפה) - פירות, ירקות, דגים, מדי פעם בשר, אורז מלא (וגם איטריות אורז). אני משתדלת מה שפחות לחם לאכול ופחממות פשוטות. הגעתי למסקנה שחיטה לא טובה לי. אני כן אוכלת גבינות שונות (בעיקר עזים / צאן) ויוגורט ביו אחד ביום (1.5 אחוז שומן) וחלב 1% שומן. למרות זאת, אינני מצליחה לרדת במשקל.
    בבדיקות דם שעשיתי הכל תקין (B12 היה בגדר הנורמה אך נמוך ולכן לקחתי תקופה מסוימת כדורי B12).
    אני מניחה שהצלחתי לרדת מס' גרמים בודדים... אבל לאחר תקופה ארוכה.
    אשמח לקבל ממך הדרכה או טיפים על מנת לרדת במשקל.
    גילי 33.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה פתאומית

הוספת תגובה

• השמנה פתאומית

עדנה מינץ
    15/09/2007

לליאת שלום
    אין ספק שגופך עבר טראומה, וייתכן אף שהסיבה לעליה במשקל היא חולשה של בלוטת התריס. מידי שבוע מגיעים אלינו אנשים (בעיקר נשים) עם בעיות בבלוטת התריס עקב סטרס ואורח חיים לא בריא. למרות המזונה שמנית, לדעתי ניתן לשפר את התזונה שלך. הייתי מורידה לגמרי דברי חלב וחיטה. שימי דגש על דגי ים מאיכות גבוהה (סלמון, סול, בקלה, הליבוט) ואצות ים עשירות ביוד. כמו כן בידקי את בלוטת התריס שלך במיוחד T3. הייתי מציעה לך לבוא ל"מצפה אלומות" ולהתנסות בתכנית הניקוי שם. חוויה של ניקוי גוף ומנוחה לנםש יכולה להיטיב עימך.
    כמו כן, הרשי לי להפנות אותך למאמרו של ד"ר שאול טל, מנכ"ל הוצאת ספרים "פוקוס", אשר מתאר כיצד נרפא מכולסטרול גבוה, בעיות בבלוטת תריס, אוסתיאוארטריטיס ועוד כל מיני מרעין בישין באתר של מצפה אלומות תחת "מאמרי בריאות." www.almmot.co.il

בברכת בריאות טובה ושנה טובה

עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עדנה על תשובתך, בבדיקת הדם...

ליאת
    15/09/2007

שעשיתי, נבדקה גם בלוטת התריס והתוצאות יצאו תקינות.
    כן אציין כי חשבתי שבלוטת התריס שלי אולי לא פעילה מספיק ולכן לקחתי אצות ים (בכדורים) ולא ראיתי כל שינוי.
    אני אנסה להוריד את כמות החלב (חיטה אני לא אוכלת, אם אני אוכלת לחם, אני אוכלת רק לחם שיפון). דגים אני אוכלת בשפע: סלמון, טונה, סול.
    אברר לגבי הסדנא שלך. ואעדכן בהמשך.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לשמן
    בנימין
    10/09/2007

כמה מ"ל שמן יש בכפית\כף?

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לשמן

הוספת תגובה

• ומה ההבדל בין שמן מחומם ללא

בנימין
    10/09/2007

זתורמת מה ההשלכות ראיתי שתמיד מומלץ שמן לא מחומם ,למה זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן מחומם

עדנה מינץ
    10/09/2007

שמן מחומם הינו רדיקל חופשי. הוא גורם נזק לחומצות הגרעין של תאי הגוף. מאותה סיבה לא רצוי לאכול אגוזים וגרעינים שחוממו ע"י קליה. עדיף לאכלם טריים.

בברכת שנה טובה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפית שמן

עדנה מינץ
    10/09/2007

בכל כפית שמן יש 5 מ"ל. כל כף מכילה 3 כפיות. בכף שמן יש כ-110 קלוריות.

בברכה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וכמה שומן יש בכל כף?

בנימין
    11/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שומן בכף

נאוה
    11/09/2007

בנימין
    לא הבנתי את שאלתך, או ייתכן שלא ראית את תגובתי לשאלתך הקודמת. בכל כף יש 15 מ"ל שומן.

בברכה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המאמר, התכוונתי בשאלה:

בנימין
    15/09/2007

כמה גרם שומן יש בכפית ובכף שמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שמן בכף

עדנה מינץ
    19/09/2007

בנימין שלום
    בכף שמן יש כ-12 גרם שמן. בכל כף יש 3 כפיות.

בברכה
    עדנה מינץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה על כל התשובות

בנימין
    19/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה