מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חילבהשרה17/10/2007
האם חילבה- מה שאוכלים התימנים עם המרק עוף- הוא מאכל שמכיל הרבה קלוריות או שהוא דל בקלוריות?
אני עושה דיאטה כדי להוריד במשקל, האם אני יכולה לאכול חילבה חופשי, כמו שאני יכולה למשל לאכול מלפפונים חופשי בלי לפחד שזה משמין. למה נדמה לי שהחילבה היא שומנית?
ושאלה אחרונה: איזה יתרונות בריאותיים יש לחילבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילבה
עדנה מינץ22/10/2007אינני חושבת שהחילבה שהתימנים מכינים משמין. אינני יודעת את המתכון המדוייק, אבל צריך לבדוק אם יש בזה שמן, תלוי מה הכמות, כמובן.
תכונות החילבה - מורידות רמות סוכר בדם. חסרון: ריח חילבה בשתן ובזיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שניצל ירקותליז16/10/2007
יצא לא מזמן שניצל של חברה מסויימת..השניצל הוא עם ירקות
האם בתור ארוחת צהריים זה בריא?
אם לא,תמליצי לי מה כן אפשר לאכול לארוחת צהריים
ואם כן,אז מה אפשר להוסיף לזה כדי להנות מארוחה משביעה עם חלבונים שומנים ופחמימות..
זה נורא חשוב לי..כי אני לא רוצה לאכול כל מיני שטויות ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה קטנה
ליז16/10/2007זה בסדר לאכול ברנפלקס עם חלב לארוחת בוקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליז
עדנה מינץ17/10/2007קציצות הירקות של החברות המסחריות בד"כ מועשרות בכל מיני משפרי טעם ומטוגנות בשמן. עשי נסיון, שימי מפית נייר על הקציצה ולחצי קלות. שימי לב כמה שמן יוצא.
את יכולה לעשות לבד קציצות מירקות בתוספת ביצה או טופו וקוואקר טחון, תבלינים לפלאפל ולאפות על נייר אפיה משומן קלות בתנור.
אפשר לעשות קציצות מעדשים עם אגוזים (אגוזי לוז, אגוזי ברזיל), להוסיף לזה פלפל אדום, או קישוא, בצל, שום, פטרוזיליה, רוטב סויה ותבלינים.
לגבי ברנפלקס - שוב, אלו מוצרים תעשייתיים שאני לא ממליצה. במקום זאת אפשר להשתמש בקוואקראפשר להוסיף סובין שבולת שועל. אפשר להשרות אותו במים חמימים שעה או קצת יותר, להוסיף לו חלק שקדים, חלב סויה, חלב שומשום וכו', להוסיף פירות יבשים, אגוזים או שקדים וכו'.
בתור חטיף אפשר להשתמש בחמאת שקדים על פרוסת לחם שיפון מלא, או לעשות ממרח מטחינה גולמית עם דבש בכמויות שוות ולמרוח על פרוסת לחם.
בתיאבון
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןשרה15/10/2007
באילו מזונות (חוץ מגבינות) יש הרבה סידן?
האם סידן מירקות (למשל כרובית) נספג פחות טוב מאשר סידן מגבינה?
האם כדי שהסידן יספג טוב בגוף עלי לאכות איתו משהוא שומני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן
עדנה מינץ16/10/2007יש סידן בכל העלים הירוקים, בברוקולי, בשומשום מלא, טחינה משומשום מלא, כרוב, שקדים, טופו, אגוזים וזרעים למיניהם, תמרים, רגלת הגינה,
נכון שקליטת הסידן טובה יותר ממוצרי חלב. אלא שיש בעיה עם היחס בין זרחן לסידן בחלב. אחוז הזרחן גבוה מידי והוא יוצר מאזן סידן שלילי. אחוז הסידן בעצם הוא פי 2.5 מאשר הזרחן, ואילו הזרחן בחלב גבוה יותר מהסידן.
כדי שסידן ייספג טוב צריכים לאכול אותו יחד או בסמוך לארוחה המכילה שומן. אבל כמות גדולה מידי של שומן בארוחה ג"כ מפריעה לקליטת סידן. כדי שסידן ייספג טוב צריכים גם מגנזיום, אבץ, נחושת ,בורון, מנגן וזרחן, וניתן להשיג את הקומפלקס הזה גם בתוסף. ישנו תוסף מצויין של חברת NSP שנקרא "קלמגדי"
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא חלב?ניבה14/10/2007
אני מתעניינת בנושא של תזונה בריאה וקוראת על זה הרבה.
נראה כאילו החלב כמעט מוקצה מחמת מיאוס. למה בעצם פוסלים את החלב אחרי ששמענו שנים כמה הוא בריא?
מכל התחליפים, מה הכי בריא: חלב סויה, חלב עיזים, חלב שקדים או אולי יש עוד חלב שלא שמעתי עליו...
אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא חלב
עדנה מינץ14/10/2007לניבה שלום
בחלב פרה יש רמה גבוה של זרחן ביחס לסידן. הדבר יוצר מאזן סידן שלילי, כי אז הגוף מוציא סידן מהעצם כדי לאזן רמות זרחן-סידן. דבר שני - החלב עשיר בהורמונים ואנטיביוטיקה. דבר שלישי - עצם תהליך פיסטור החלב (הומוגניזציה) גורם לחלב להיות בלתי חדיר לממברנת התא (ראי בהקשר זה מאמר על הנושא באתר של מצפה אלומות.
דבר רביעי - בחלב יש סוכר חלב שנקרא לקטוז. בני אדם רבים כשמגיעים לגיל בגרות מאבדים את סוג האנזים (לקטז) לפירוק סוכר החלב.
דבר חמישי - בדברי חלב יש גם חלבון חלב שנקרא קזאין, שאצל אנשים מסויימים דוקא הוא גורם לאלרגיה (יש אנשים שאלרגיים בגלל זה לגבינה צהובה ושוקולד).
ולבסוף - חלב פרה נועד לעגלה שמתפתחת ממשקל של 30 ק"ג בזמן ההמלטה למשקל של 300 ק"ג ויותר מקץ שנה. זאת בגלל הורמון הגדילה המצוי בחלב הפרה. בני האדם אינם גדלים בקצב כזה. מכאן יובן הנזק שחלב פרה גורם גם ללבלב
במקום חלב פרה ניתן לשתות חלב שקדים, חלב אורז, חלב שומשום, חלב סויה (בהסתייגות מה)
אני מציעה לך להשיג את הספר "שוטי החלב" של אבני, ובו אינפורמציה רבה.
אם לא מוכנים לוותר בשום אופן על מוצרי חלב - אני ממליצה להישאר רק עם יוגורט עיזים וגבינת עיזים.
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות לגבי תזונהבן11/10/2007
תפוח אדמה- בריא?,טוב לאכול אותו בערב בתור פחמימה?
ולגבי המים בטעם..
אפשר לשתות אותם לא בחופשיות מלאה אבל 2-3 כוסות או שזה אותו דבר כמו כל המיצים המתוקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם שאלה בקשר לפירות
בן11/10/2007כמה פירות מומלץ לאכול ביום ומתיׁ(למישהו שמתאמן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לבן
עדנה מינץ11/10/2007תפוח אדמה עם קליפתו אפוי בתנור הוא פחמימה כמו לחם.
לגבי מים - אם יש ממתיק מלאכותי, או סוכר, רצוי לא לשתות מזה יותר מדי.
לגבי שאלתך ביחס לפירות - מומלץ לאכול 2-3 פירות ביום.ולספורטאים מעט יותר. בכלל ספורטאים זקוקים ליותר פחמימות מורכבות (לחם מקמח מלא, פסטה מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, דוחן וכו')ופחות פחמימות פשוטות (ממתקים, סוכר, דבש וכו').
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה.
בן12/10/2007אם ככה אז פרוסת לחם מלא אחת ותפוח אדמה אחד בארוחת ערב מספק את הפחמימות העיקריות לארוחת ערב (אחרי אימון כח) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם לעומת תפוח אדמה
עדנה מינץ12/10/2007לחם מקמח מלא מכיל יותר סיבים תזונתיים מאשר תפוח .אדמה מדוע שלא תבחר פעם תפוח אדמה גדול אפוי עם קליפה , ופעם 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה או שיפון מלא?
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה
בן13/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Bלילי10/10/2007
עדנה שלום!!!
באילו מזונות מצוי ויטמין B? האם באמת הוא טוב לשיער?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין B
עדנה מינץ10/10/2007ליהי שלום
יש כמה סוגים של ויטמין B. לאיזה מהם התכוונת? ויטמין B נמצא בהרבה מזונות. ויטמיני B חשובים גם לשיער, לציפורניים וכו'.
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין B
שני10/10/2007
אני לא יודעת איזה סוג של ויטמין B.
זה שעוזר לשיער. באילו מזונות קיימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמיני B לשיער
עדנה מינץ10/10/2007רוב ויטמיני B מטפלים בנשירת שיער: . את כל ויטמיני B ניתן למצוא בדגנים מלאים: אורז מלא, חיטה מלאה וכו' וכן בשימרי בירה, גרגירי לציטין, במזון מלכות, בטטות וסלמון.
מצד שני, כדאי לך לדעת שצריכה מרובה של סוכר שודדת ויטמיני B מהגוף.
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה מומלץ כשבא מתוק?
לילי11/10/2007לעיתים מתחשק משהו מתוק. מה מומלץ לאכול שהוא טיבעי. האם ממתק אחד ליום מזיק בענייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדשיםלילי09/10/2007
עדנה שלום
יש לך רעיונות מה לעשות עם עדשים פרט לבישול הרגיל שלו (או מג'דרה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשים
עדנה מינץ09/10/20071. אפשר להנביט עדשים ולהוסיף אותם לסלט. (משרים אותם למשך הלילה, ואז שמים במסננת ושוטפים 2-3 פעמים ביום בתוך המסננת. אחרי 24 שעות יש נבטים.
2. אפשר לעשות כבד קצוץ מעדשים - לבשל מעט את העדשים (אחרי שהשרינו במים למשך הלילה)ביחד עם בצל, לבשל עד שיתרכך. להוסיף ביצה קשה. לקצוץ הכל במעבד מזון ולהוסיף מלח ותבלינים.
3. אפשר לעשות קציצות מעדשים ולהוסיף להם אגוזים (אגוזי לוז או שקדים), בצל, פלפל אדום, 1 כף טחינה, 1 שן שום, מלח, פלפל וליצור כדורים כמו פלאפל ולאפות על נייר פרגמנט משומן בשמן זיתבתנור. למרוח מעט שמן זית גם על הקציצות מלמעלה.
4. אפשר לעשות מרק עדשים. פשוט להוסיף למרק בטטה, בצל, קישואים, שום, עלה דפנה, מלח, פלפל אנגלי ולבשל עד שהכל מתרכך. לטחון הכל במעבד מזון.
בתיאבון
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפתוח את הבוקרלילי09/10/2007
שלום עדנה
מה עמדתך לגבי פתיחת הבוקר בכוס נס קפה ועוגיות? אין לי זמן או אפילו חשק לארוחת בוקר בריאותית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר
עדנה מינץ09/10/2007רוית שלום
ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר. היא בעצם הארוחה שמאזנת את רמות הסוכר שלנו למשך היום. קפה ועוגיה זה יכול לשמש בין ארוחות, לא כארוחה מזינה. העובדה שאת לא אוכלת ארוחה סדירה בבוקר גורמת לך לצרוך יותר מזון בארוחות הבאות. אם אין לך זמן לאכול ארוחה, עדיף לאכול פירות כמו מלון שלם, מנה יפה של אבטיח, או אשכולית, או 2-3 בננות. אפשר לעשות שייק מחלב שקדם/חלב סויה/חלב אורז עם בננה, 1 תמר וכו'. אפשר לאכול יוגורט עיזים עם פרי וגרנולה, או פרוסת לחם שיפון עם טחינה או אבוקדו ופרוסת עגבניה ומלפפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקותשני08/10/2007
עדנה שלום
האם יש נזק/פספוס באכילה יומית מרובה של ירקות? אני מתה על ירקות ומסוגלת לאכול 3 פעמים ביום קערה גדולה של סלט (לא ע"ח אבות מזון אחרים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות
עדנה מינץ09/10/2007שלי שלום
לא ידוע על נזק שעלול להיגרם מאכילה מרובה של ירקות. אצלנו בחוות הבריאות זה סוג האוכל העיקרי בתוספת קטניות, נבטים, אגוזים וגרעינים. בדיוק ההיפך, הגוף מבריא מכל מיני מכאובים ויש בזה הקלה למערכת העיכול. ריבוי הסיבים התזונתיים עושים רק טוב למיעיים ולבריאות מערכת העיכול.
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת השמנה (כן כן!)לילי07/10/2007
יש לי קרובת משפחה בת 24. גילה הכרונולוגי הינו 24 אך היא נראית כבת 16-17. רזההההה מאוד כחושה לאללה. אין ציצי, אין ירכיים. כלום. כולם מעירים לה על כך אך היא טוענת ש"זה סקסי". איך מסבירים לה שזה לא יפה ואף מכוער ובטח לא נשי? היא לא אוהבת לאכול וכל הזמן מחפשת תירוץ לא להתכבד כשהיא מתארחת אצלנו. היא לא בולימית/אנורקסית עד כמה שידוע לי. ההורים שלה גם כן רזים. יכול להיות שזה מבנה גוף שלהם? האם יש דרך שהיא תשמין? פעם היא היתה אצל דיאטנית שהתאימה לה דיאטת השמנה (3 פיתות ביום, מטוגנים וכו') אך זו התייאשה ממנה לאחר שאפילו לא העלתה קילוגרם...
מה אפשר לעשות במקרה כזה? האם נתקלת פעם? היא נראית כמו שלד מהלך....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת השמנה
עדנה מינץ07/10/2007לשירי שלום
אני מבינה את הדאגה שלך ולפעמים יש רזון בולט מידי שנראה חולני. אם כל בדיקות הדם שלה תקינות והיא אנרגטית ומתפקדת, אין מה לדאוג.
יכולות להיות סיבות רבות לרזון החל מפרזיטים, חוסר ספיגה במעי, בעיות בבלוטת תריס וכו'.
ישנו מוצר שנקרא ENSURE שהוא בעצם אבקה שמכילה חומרי הזנה בעלי ערך קלורי גבוה שנותנים לאנשים עם תת תזונה. אולי כדאי לה לנסות אותה.
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה בריאה לכל החייםיעל04/10/2007
אני בת 32 גובה 169 שוקלת 82 ( עליתי 10 קילו בשנה האחרונה בעקבות משבר)
אני רוצה להתחיל דיאטת בריאה שאוכל לרדת בה מהר ושהיא תכלול כמה שפחות פחמימות
בסגנון אטקינס אבל בריא
האם תכלי להמליץ לי על מאכלי בריאות לארוחת הבוקר שלא מכילים כמות גדולה של פחמימות??
האם קינואה נחשב פחמימה?
האם זה נכון ששתית מים פושרים עם לימון סחוט על הבוקר מנקה את הגוף ? ..מה לגבי כלורופיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה לכל החיים
עדנה מינץ05/10/2007למיכל שלום
בעצם צריך להגדיר זאת כאורח חיים ולא כדיאטה לכל החיים.
א. אינני יכולה להמליץ בפנייך על דיאטה בסגנון אטקינס לכל החיים. זה יהרוס לך את הכבד ואת הכליות.
ב. כל זמן שאת בסטרס, יקשה עלייך להוריד במשקל. כשאנו בסטרס, רמות הקורטיזול שלנו (הורמון סטרס) בגוף גבוהות. הגוף קולט אותו מצוקה ואוגר שומנים להישרדות.
ג. התזונה שאני יכולה להמליץ בפנייך היא תזונה צמחונית, 60-70% פחמימות מלאות, 15% שומן ו-15%-20% חלבון.
ד. כשאוכלים תזונה צמחונית המבוססת על ירקות( 5 מנות ירקות ביום), פירות (2-3), דגנים מלאים, אגוזים, קטניות וגרעינים, גם אם אוכלים כמויות גדולות, המזון "נשרף" מהר יותר בגוף מאשר ממזון מן החי (שהוא בעל שומן רווי).
אם קשה לך להיפרד ממוצרי חלב, הישארי רק עם יוגורט עיזים וגבינת עיזים 5% שומן.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירן30/09/2007
היי אני בת 15 וחצי אני בגובה 173 ובמשקל 60.
הגעתי למשקל הזה לאחר דיאטה קשה בה ירדתי 10 קילו.הייתי רוצה לקבל תפריט שיעזור לי להישאר במשקל הזה ואולי אפילו לרדת למשקל 55.
תודה רבה לכל מי שיענה לי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירן
עדנה מינץ01/10/2007שירן שלום
נסי להרכיב ארוחות מסודרות ולא עשירות במיוחד.
לדוגמא: ארוחת בוקר שבולת שועל עם פרי העונה, י וגורט עיזים דל שומן וכף פשתן טחון, או שייק מחלב שקדים או חלב אורז או חלב סויה. לכלול בשייק: פרי, אבקת חלבון שקונים בחנות טבע לדוגמא סיינרפרוטאין של חברת NSP,, מעט שמן פשתן מבקבוק (מסמיך את השיק (ניתן להוסיף גם אבקת חרובים כדי שיהיה טעם דומה לשוקו). או - אבוקדו עם ביצה ו-1 פרוסת לחם מחיטה מלאה או שיפון מלא וסלט. או טחינה עם פרוסת לחם, ביצה וסלט.
צהריים: חזה עוף עם סלט גדול וירקות מאודים (ללא תפוחי אדמה וללא פחמימות)
או - דג עם סלט וירקות מאודים.מרק.ירקות.
בערב: מג'דרה ןסלט גדול, או אורז עם מאש וירקות מאודים וסלט גדול או - חומוס עם טחינה וסלט גדול עם פרוסת לחם.מרק עדשים
אלה רק דוגמאות. אפשר להחליף בין ארוחת צהריים לערב.
בגדול - אל תאכלי באותה ארוחה מנה חלבונית עם מנה פחמימתית. אל תאכלי קינוחים בסוף ארוחות.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכריםבן30/09/2007
אפשר קצת מידע על סוכרים (מורכבים, פשוטים)
מה צריך לצרוך יותר, מה ההשלכות שלהם, ואיך צריך לצרוך אותם בתור פחמימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכרים
עדנה מינץ30/09/2007לבן שלום
פחמימות מורכבות ופחמימות פשוטות באות תחת אותה קטגוריה - פחמימות. הערך הקלורי של שתיהן זהה. כל גרם פחמימה נותן 4 קלוריות.
הפחמימות נוצרות בצמחים בתהליך הפוטוסינתזה, שבמהלכו מיוצר גלוקוז (שהוא חומר אורגני) מפחמן דו חמצני וממים (שהם חומרים אנאורגניים), בסיוע אנרגיית אור השמש. פחמימות מצויות בכל חלקי הצמח, אך הן נאגרות בעיקר בשורשים ובזרעים כחומר התשמורת עמילן.
סוגי הפחמימות:
חד סוכרים (גלוקוז) נוצרים בגוף כתוצר פירוק של גליקוגן והנאגר בעיקר בכבד ובשרירים (מצריך אינסולין), פרוקטוז שהינו גם חד סוכר (אינו מצריך אינסולין ונספג ישירות מהמעי הדק אל הדם) נמצא בדבש, בפירות
דו סוכרים (הסוכר המוכר לנו ביום יום), מלטוז (נמצא בדגנים מונבטים), לקטוז שהוא סוכר החלב ועוד.
רב סוכרים בונים את הפחמימות המורכבות הבנויות ממולקולות ארוכות מאוד, המורכבות מיחידות של חד סוכרים זהים או שונים הקשורים זה לזה.
עם הרב-סוכרים שיחידת הבסיס שלהם הוא גלוקוז נמנים העמילן, הגליקוגן והתאית.
עמילן מצוי כחומר תשמורת בצמחים ובעיקר בזרעי דגנים, בתפוחי אדמה, קטניות ובירקות שורשיים.
לשם פירוק העמילן לסוכרים דרושים אנזימים הנמצאים ברוק שבפה ובתריסריון. העמילן מתפרק לרב סוכרים, דו סוכרים, חד סוכר (גלוקוז), ומצריך הורמון בשם אינסולין לשם הכנסת הסוכר לתאים. בהיעדר כמות מספקת של אינסולין, רמות הסוכר בדם גבוהות, תופעה מסוכנת העלולה במשך הזמן לגרום נזק לאיברים פנימיים.
גם העמילן הנצרך באמצעות פסטה (חיטה לבנה או חיטה מלאה), אורז, תפוחי אדמה, מוצרי בצק וכו', בסופו של דבר הופך בגוף לסוכר. התהליך ארוך יותר מאשר הסוכר הפשוט, אולם התוצר הסופי זהה.
רוב האנרגיה הבאה מפחמימות רצוי שתבוא מירקות, פירות, קטניות ודגנים. האינדקס הגליקמי של אלה יהיה יותר נמוך מאשר אם נצרוך ממתקים, דבש, פירות יבשים (עשירים מאד בסוכר) וכו'. ככל שכמויות הסוכר הפשוט שאנו צורכים גבוהות יותר, יש עומס גדול יותר על הלבלב בייצור האינסולין. אם בנוסף לכך יש רמות שומן גבוהות בדם, קיימת תופעת אי סבילות סוכר, כלומר מולקולות הסוכר לא מצליחות להתחבר לקולטנים ולהתחבר לאינסולין.
מנסיוננו במצפה אלומות אנו רואים מידי שבוע כיצד אנשים חולי סוכרת מבוגרים שבאים עם רמות סוכר גבוהות, ומקבלים תזונה מהסוג שמניתי לעיל, מורידים את רמות הסוכר בדם ברמה משמעותית. בפירוש מצליחים לרדת מתרופות.
המסקנה היא שיש להרבות באכילת פחמימות מורכבות עשירות בסיבים (עם הסתייגות לגבי אנשים סוכרתיים).
מקווה שעניתי על שאלתך.
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואו ממש תודה,יש לי עוד כמה שאלות
בן30/09/2007יש איזו שהיא טבלה לכמות סוכרים במזון?
מה לגבי מיצים איזה סוכרים יש בהם?
ולגבי מיצים טבעיים?
אז בעצם הסוכר הוא פשוט הוא בעצם רוב הדברים המתוקים מאוד לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרים במזון
עדנה מינץ30/09/2007כשקונים מוצרים מוכנים בד"כ כתוב מה כמות הסוכרים.
קשה לקבוע מה כמות הסוכרים בכל פריט ופריט. אני בטוחה שאם תעמיק באינטרנט, תמצא טבלאות לכך.
לגבי מיצים, אם הם מיצים טבעיים, רוב הסוכר יהיה פרוקטוז, ואם הם ממותקים, יוסיפו לזה סוכרוז (סוכר רגיל) או פרוקטוז. במיצים מארה"ב בד"כ מוסיפים סירופ תירס בעל פרוקטוז גבוה.
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי..
בן01/10/2007ומה לגבי המיצים הטביעיים של פרגית ללא תוספת סוכר?
הם טובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריגת*
בן01/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיצי פריגת
עדנה מינץ02/10/2007המיצים המסחריים המשווקים בקרטונים הם בד"כ מפוסטרים, והיות וכך הורגים את כל הויטמינים, החברות מעשירות אותם מחדש בויטמינים סינטטיים, שלרוב לא נספגים היטב בגןף. מצד שני כששותים באופן קבוע מיצים כאלה בזמן הארוחה או במקום לשתות מים, מכניסים כמות גדולה של סוכר לגוף.
ההגיון אומר כך: אם אתה אוכל תפוזים, תאכל תפוז או שניים, אבל בכוס מיץ יש בין 4-5 תפוזים. כך שאין זה טבעי לשתות באופן קבוע מיצים כאלה בגלל כמות עוספת של סוכר (אפילו שזה סוכר פירות).
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאבוןסמיר28/09/2007
שלום, שמי אורלי ואני בת 19.5.
גובה 165 ומשקל 60-61.
אני מלאה באזור התחתון ירכיים וטוסיק.
מאז ומתמיד אני אוכלת הרבה.
הבעיה שלי היא הכמות.
כדי להתגבר על הבעיה ניסיתי לשתות הרבה לפני אכילה, אבל חברה שלי סיפרה לי על מחקר לפיו שתיית מים לפני ארוחה מרחיבה את הקיבה וגורמת לתחושה חזקה יותר של תאבון.
אני לא אוכלת מתוקים, לא לחם, אוהבת מאוד פירות, ירקות בשר(בעיקר הודו) , דגים וגבינות (מטורפת על גבינות). אני אוכלת רק אוכל בריא ולאחרונה אני מעט חוטא (אכלת 2 רוגלך עם שוקולד). אמא שלי תמיד מעירה לי שאני אוכלת ממש הרבה, אבל מה אני יכולה לעשות זה חזק ממני. בערב לפני השינה אני אומרת לעצמי שאני מפגרת לא הייתי צריכה לאכול את מה שאכלתי ושמחר אני לא אחזור על זה ושאני אעצור ת עצמי, אבל זה לא קורה.... אני ממשיכה לאכול הרבה.
כשהייתי קטנה עד כיתה ט' הייתי ממש רזה הכי רזה בכיתה אבל מכיתה ט' התחלתי להשמין.בסוף כיתה יב' שקלתי בערך 53 ועכשיו אני שוקלת 61/60. המשקל העודף מפריע לי וגם פוגע בתחושת הביטחון העצמי שלי. אין (ולא היה) לי חבר ואני מפחדת שלא אצליח להכיר מישהו....
מה עלי לעשות כדי לרדת במשקל, לפחות להגיע ל55?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאבון
עדנה מינץ28/09/2007לאורלי1 שלום
את מבינה כבר לבד מתוך דברייך שיש לך אכילה בשעות הלא נכונות - סמוך לשינה, כאשר הפירוק לא יעיל ואת לא שורפת שום דבר בפעילות ספורטיבית. במקום לאכול רוגלך ובצקים אולי תעברי לתמר מג'הול אחד, אך בבקשה, לא מאוחר בלילה. נשנשי על שקדים או אגוזי מלך(חופן בלבד).השתדלי גם לאכול ארוחות מסודרות. אל תעזבי את הבית בבוקר ללא ארוחת בוקר.....
לגבי שתיית מים, אני חושבת שדוקא חשוב לשתות גם אם זה כמה דקות לפני האוכל. פעמים רבות אנו מבלבלים בין רעב לצמא. כשהקיבה שלנו ריקה, המים עוברים בקיבה במהירות ואין חשש שהקיבה תתרחב.
הסתכלי גם בתשובה שנתתי לאחת הקוראות לגבי הרכב אבות המזון.(דיאטה להפחתת שומנים).
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ומוצר להפחתת שומנים...חמודה בת 1828/09/2007
שלום, הנני בחורה כבת 18 וחצי משקלי הוא 54 וגובהי 1.56,האומנם,משקלי תקין ביחס לגובה,אך הייתי רוצה להוריד עוד איזה 6-7 קילו ממשקלי לשם שביעות רצוני.
אני רוקדת במהלך היום במשך מספר שנים בערך כחצי שעה עד שעה.
הליכות אני עושה שעה ביום כל יום.
ובכמה חודשים האחרונים התחלתי דיאטה...
עכשיו,עד הלום החלפתי אלף פעם את מרכיבי המזון שלי כדי שאני ארד קילו כל שבוע..
האומנם,ירדתי פה קילו בשבוע פה קילו בשבוע אחר,ולפתע שבוע נוסף עליתי אותו ואני כעת מתנדנדת בין ה53 ל55...המשקל שלי לא יציב בכלל וזה גורם לי לייאוש רב.
הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות כדי לרדת קילו כל שבוע
ובנוסף הייתי רוצה שתמליצו לי בבקשה על מוצר שהוא יעיל ביותר להצרת עקפים ופירוק השומנים בגוף כך שלא יצטברו לי שומנים ואני אוכל להרזות בשקל ללא עצבים של ירידה ועליה במשקל..(אנא הוסיפו בבקשה היכן ניתן לרכוש אותו וכמה עלותו ואת יעילותו כמובן..)
בתודה רבה רבה!
חמודה בת 18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה להפחתת שומנים
עדנה מינץ28/09/2007כדי לאכול תזונה שבה 65% או 70% פחמימות והיתר חילבונים ושומנים. כאשר אנו צורכים כמות מרובה יותר של פחמימות, בתהליך השריפה בגוף משתמשים בכ-24% מהאנרגיה לפירוק הפחמימות בעוד שבפירוק שומן שורפים רק 4% מהאנרגיה
בחלבונים שורפים כ-20% מהאנרגיה לפירוקו, אולם בד"כ חלבון מן החי כולל איתו גם שומן רווי, שהוא בעייתי באגירת שומן.
הרבי בצריכת פירות, ירקות, דגן מלא (קמח מלא, אורז מלא, דוחן, קטניות, כוסמת וכו'), קטניות, אגוזים זרעים, יוגורט עיזים, חלב עיזים, והרבי בפעילות גופנית (1 שעה ביום).
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אך..
חמודה בת 1828/09/2007הייתי רוצה להוריד את ה6-7 קילו האלה עד ה13.11,יש אולי עוד המלצות פרט לזו שפירטת לי בהודעתך למעלה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחמודה
עדנה מינץ29/09/2007חמודה
אינני נוהגת להמליץ על צמחים להרזיה. מה שהמלצתי לך לעשות זה מה שהוא בריא ביותר בשבילך.
תנשנשי פחות, תורידי לחם, מוצרי פסטה ובצקים, מתוקים ומטוגנים. כל היתר יסתדר מאליו.
בהצלחה
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)