מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריוןלימור23/06/2010
ד"ר שלום
אני בהריון שבוע 7 מדידת לחץ דם 108/78 הרופאה אמרה מצוין אך כבר עכשיו ביקשה מימני לגשת להריון בסיכון וזה כי.... לפני ההריון במהלך כל השנה האחרונה הייתה לי אובססיה למדידות לחץ דם ביתיות שהראו קפיצות של 150/100 או 160/105 אך מיד גם ירדו עשיתי 3 הולטרים בשנה שהיו תקינים גם עם קפיצות מדי פעם וייעוץ נורפולוגי באופן פרטי שהמלצתו לא למדוד לחץ דם כי זה מה שמעלה לי אותו פשוט לא להתעסק בזה אם אני רוצה הולטר פעמים בשנה שאלתי אותו אם אני צריכה לציין משהו בפני רופאת הנשים או שאני צריכה מעקב מסוים אמר שלא אלא אם יהיו רעלות למינהין בהמשך ההריון אציין ש 2 הריונות קודמים לא הייתה בעיית לחץ דם והוא היה אפילו נמוך.
אני ממש מפחדת להיכנס להליך ההריון בסיכון שלא יעלה לי באמת את לחץ הדם וסתם .
שאלתי האם לדעתך יש צורך באמת להיכנס למעקב עכשיו על סמך כל הנתונים הללו??
תודה לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' יריב יוגב24/06/2010נראה כי ערכי הל"ד שלך תקינים. המנעי מבדיקות מרובות ומיותרות אין מניעה מכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר צוואריאמה22/06/2010
האם יש מניעה להכנס לבריכת שחייה עם תפר צווארי מחשש לזיהום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפר צווארי
פרופ' יריב יוגב23/06/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מתחת לבטןעדי22/06/2010
שבוע 18, לפני שבוע עברתי הפחתה של עובר אחד בגלל מום, אתמול היה לי מעין לחץ מתחת לבטן כאילו משהו כבד לוחץ לי למטה, ממה זה יכול לנבוע?
האם להתקצרות של צוואר הרחם ישנם סימנים שניתן להרגיש? יש לי מידי פעם דקירות בנרתיק ממש בפנים שחולפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ מתחת לבטן
פרופ' יריב יוגב22/06/2010לא ניתן לדעת ללא בדיקה במידה ומחמיר פני להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון?ליליאן22/06/2010
בת 43.5 הריון ראשון לאחר 7 IVF
שבוע 11
לפני 3 שבועות היה דימום חזק ובמיון נאמר לי שיש היפרדות קרומים.
כמו כן ישנה המטומה בגודל 3X4
מאז המצב התייצב ולא החמיר, אין דימום פעיל והעובר בגודל הרצוי.
האם ההריון שלי נחשב בסיכון?
האם עליי לשקול שמירת הריון?
תודה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון?
פרופ' יריב יוגב22/06/2010כן וכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון עם תאומים וסכרת הריונידפנה22/06/2010
שלום רב,
אשמח לקבל המלצות למרפאות שקרובות למודיעין , מרפאות להריון בסיכון גבוהה.
מדובר בתאומים וסכרת הריונית שנבדקה קודם מסיבות הסטוריות ובנוסף לכל בת 40 .
צריכה טיפול לסכרת ומעקב צמוד
אשמח לקבל הפניות למרפאות טובות באזור שציינתי
תודה,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון עם תאומים וסכרת הריוני
פרופ' יריב יוגב22/06/2010התייעצי עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 21 הריון תאומיםטל22/06/2010
שלום לרופאים הנכבדים,
בקצרה הסטורית ההריון שלי: המטומה בשבוע 7 עם דימומים עד שבוע 14-הייתי במנוחה מוחלטת
בשבוע 15 חזרתי לעבודה כשאחרי שבועיים הרגשתי לחצים בכל האזור של הבטן וכאבים בגב התחתון חייבת לציין שאחרי יום עבודה כולל נהיגה בלתי אפשרית, הייתי מושבתת בבית
ולבסוף בשבו שעבר הגעתי למיון עקב צירים מוקדמים שצפו במוניטור, ואושפזתי 3 ימים,
ומאז אני במנוחה מוחלטת ומרגישה הרבה יותר טוב.
האם במצב כזה יכול הרופא לסרב לאשר לי שמירת הריון? אני יודעת שברגע שאתחיל לעשות מאמץ
הכאבים פשוט יחזרו ואני לא רוצה לחכות לאשפוז הבא או להסתבכות חדשה
כיצד בדרכ נוהגים הרופאים להריון בסיכון במצב זה?
מודה מראש על תשובתך בעניין !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 21 הריון תאומים
פרופ' יריב יוגב22/06/2010שמירת הריון מומלצת במקרים בהם סבור הרופא כי המשך פעילות ועבודה מסכנים את ההרה או ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר בשבוע 22 עקב CMVאנה22/06/2010
שלום רב.
נמצאת כרגע בשבוע 19 להריון אחרי IVF.
לפני כשבועיים התגלה נגיף CMV חיובי והומלץ לעבור בדיקת מי שפיר.
לצערי אין בית חולים קרוב באזור מגוריי ולכן הבדיקה תבוצע במרחק של כשעת נסיעה לפחות.
האם נסיעה ארוכה באוטו לאחר בדיקת מי שפיר יכולה להיות מסוכנת להריון?
כמו כן, האם לאחר בדיקת CMV חיובית יש צורך במעקב של הריון בסיכון גבוה גם במידה והעובר לא נדבק בנגיף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר בשבוע 22 עקב CMV
פרופ' יריב יוגב22/06/2010לא
לגבי השאלה השניה כעיקרון לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגמנטין אחרי תפר צוואריויק22/06/2010
בוקר טוב,
ביום ראשון 20.06 עברתי תפר צווארי (שבוע 13) ואחרי הפעולה אני לוקחת אגמנטין 875 מ''ג פעמיים ביום,
היום בבוקר היה לי שילשול , האם להמשיך אוגמנטין למרות השילשול על מנת למנוע זיום או שיש אופציה אחרת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין אחרי תפר צווארי
פרופ' יריב יוגב22/06/2010לא ממליץ להפסיק טיפול לאחר שלשול בודד
התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת מי שפיריעל22/06/2010
שלום,
תוצאות הבדיקה הן:
1. בדיקת כרומוזומים 46XY קריוטיפ זכרי תקין
2. רמת חלבון עוברי: 7.33 מקג\מל = MOM 0.9
סיכום (רמה תקינה עד MOM 3.0)
רק רציתי לוודא שמדובר בתוצאות תקינות.
האמנם כן?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות בדיקת מי שפיר
פרופ' יריב יוגב22/06/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות להבשלת הריאותלירון21/06/2010
האם ישנו הבדל בין זריקה אחת שמקבלים זריקה ולאחר מכן עוד אחת לבין לקבל את הזריקה פעם בשבוע עד שבוע 36 בשל היסטוריה קודמת של לידות פגים ו iugr?מבחינת העובר יש סיכוי שככל שמקבלים יותר הריאות יותר בשלות כי זאת ההמלצה שקיבלתי הפעם ומהי ההשפעה עלי? תודה לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות להבשלת הריאות
פרופ' יריב יוגב22/06/2010לא הוכח יתרון במתן קורסים שבועיים חוזרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשהשלום21/06/2010
שלום לרופאים ברשותכם יש לי שאלה מאוד חשובה. בת 26 בשבוע 15 להיריון תאומים לאחר טיפול IVF יש לציין שהבעיה היתה אצל בעלי בזרע, לפני שבועיים התחילו לי דימומים גם חזקים יש לציין ניגשתי למיון ושם אמרו לי שיש לעובר אחד שליה נמוכה וכתוצאה מזה יש דימומים ושאני ישכב לנוח וישתה הרבה וימנע מקיום יחסי מין. בכל אופן ניגשתי לפרופסור (לא חשוב השם) והוא נתן לי 3 כדורי אנדומטרין ביום. אני לוקחת את הכדורים כבר שבוע הדימומים החזקים באמת פסקו כל היום אין לי כלום אבל כשאני הולכת לישון אני קמה בלילה עם ממש מעט דם בניגוב חוזרת לישון ובבוקר כבר נהיה לי הפרשות חומות יש לומר מין קרישים חומים כאלה (סליחה על התיאורים) ואני מתקלחת שוטפת ועובר לי ושוב כל היום אין כלום. כל השבועיים "ביליתי" במיון בשביל לבדוק שהכל בסדר שהדופק של שניהם בסדר ברוך השם. שאלתי היא מה ההפרשות החומות האלה מאוד מטריד אותי ואם אני צריכה שוב ללכת כל פעם למיון לבדיקת אולטרסאונד אני ישנה עם רגליים ישרות מנסה לחשוב האם אני ישנה באיזו תנוחה שהיא לא בסדר אבל בסלון במשך היום אני שוכבת באותן התנוחות כך שמשהו מוזר פה. תודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בבקשה
פרופ' יריב יוגב21/06/2010אין קשר בין תנוחת הישיבה והדמום
במידה ומתגבר פני להערכת הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים וטיפול בפטרייה-בבקשהיעל21/06/2010
שלום,
יש לי שאלה היפוטתית שמטרידה אותי, אני כרגע בהריון ראשון עם צירים מוקדמים: האם אחרי הריון ראשון שלווה בצירים מוקדמים החל מהשבוע ה-24 והסתיים בניתוח קיסרי, האם הריון שני שבו גם יופיעו צירים מוקדמים מסוכן עקב ניתוח הקיסרי כלומר הצירים יכולים לפגוע בצלקת של הניתוח הקיסרי ולסכן את ההריון השני?
שאלה נוספת, כעת אני שבוע 36+5(כאמור הריון ראשון צירים מוקדמים). בביקור אצל הרופאה נאמר שיש לי פטרייה וגינאלית ואמרה שניתן לקחת טבליות אגיסטן, שאלתי היא האם ניתן לקחת מוצר בשם פלורגין בזמן שיש לי צירים מוקדמים? שלשום העובר התהפך למצב עכוז כך שאנו לא רוצים לפתח צירים עד שיתהפך חזרה למצג ראש.
אני מאוד בלחץ אודה לתשובתכם!!
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים וטיפול בפטרייה-בבקשה
פרופ' יריב יוגב21/06/2010צירים מוקדמים בהריון עם צלקת רחמית בד"כ אינם משפיעים אך לעיתים נדירות יתכן קרע של הרחם
אין קשר בין פלורגין אגיסטן וצירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV חיוביBN20/06/2010
שלום רב
אני חולה בקרוהן נמצאת בשבוע 7.4 להריון (שני) הגיניקולוג שלי התקשר לומר שב"ד CMV לא טובה , ויש לחזור רק עוד 3 שבועות על הבדיקה + לקבל ייעוץ . להל"ן תוצאות הבדיקה שנתקבלה:
cmv IgM POSITIVE
CMV IgG > 22
99 99%CMV AVIDITY
TOXOPLASMA IgG 43.6 IU/ml
TOXOPLASMA IgM NEGATIVE
TREPONEMA SCR./TPHA NEGATIVE
יש לציין, כי לפני שנתיים חליתי בCMV (נתגלה בבדיקת קולונסקופיה+בבדיקת השתן)-טופלתי בוואלציט 1800 מג ביום.
לפי תוצאות הבדיקות מעלה :האם אני עם הCMV כעת? , האם נדבקתי בתקופה זו של ההריון ,שוב?, האם עליי לעשות הפלה?
האם העובדה שזו הדבקה חוזרת , אומר כי יש לי נוגדנים והעובר שלי לא ייפגע
למה רק עוד 3 שבועות בדיקה חוזרת ?
האם הסיכויים לטובתי אם נדבקתי בעבר בCMV?
סליחה על ריבוי השאלות , אבל אני לחוצה "פחד" מאז הטלפון מגיניקולוג שלי
אודה על תשובתכם המפורטת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV חיובי
פרופ' יריב יוגב21/06/2010הידבקות ב CMV לפני שנתיים אינה משנה כמעט דבר להריון הנוכחי
קרוב לוודאי שבדיקת ה IGM החיובית מקורה או בטעות נעבדה (נפוץ עקב רגישות גבוהה של הבדיקה) או כתוצאה נוכחות IGM מאז ההידבקות (תופעה ידועה לאחר זהום ב CMV)
מציע כי תפני לייעוץ לרופא המתמחה בתחום
במידה ומעוניינת התקשרי לקביעת פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ןיטמין Dליליאן20/06/2010
בת 43 בשבוע 11 הריון ראשון.
הערך של הויטמין D הינו 16 כשהנורמה 20-100
מה החשיבות של ויטמין D בהריון
האם אני יכולה כבר היום להתחיל עם תוספת של 1000 IU עד התור לרופא ביום רביעי?
תודה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ןיטמין D
פרופ' יריב יוגב21/06/2010ישנם מספר עבודות הקושרות חסר בויטמין D ללידות מוקדמות רעלת הריון והפעה בגדילה העוברית
אין מניעה מהתחלת טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליש ראשון והמטומהשרון20/06/2010
שלום,
אני בהריון IVF שבוע 12 - בשבוע 7 עקב דימום הודגמה המטומה.
בשבוע 11 ועוד 2 עשיתי שקיפות וסקר ביוכימי. אני בת 28
להלן התוצאות:
לפי גיל האישה: 1100
אחרי שקיפות עורפית: 6847 (הודגמה עצם האף שקיפות 0.9 מ"מ)
גיל הריון לפי אולטראסאונד: 12.3
NT-Nuchal Translucency 0.82 MoM
NT-Nuchal Translucency 0.90 mm
=============================
PAPP-A 0.63 MoM
PAPP-A 1539 mIU/L
Free beta HCG 2.10 MoM
Free beta HCG 86.1 ng/mi
Down's syndrome risk 1/3500
Trisomy 18 Risk 1/10000
1. האם הבדיקה מושפעת מקיומה של ההמטומה?
2. באולטראסאונד שלפני 3 שבועות עדיין היה שק נוסף ריק מתוכן - האם ייתכן ום זה משפיע?
3.מה הסיבה בעצם שהסיכוי לתסמונת דאון עלה עקב הסקר (רק עם השקיפות, הסיכון "טוב" יותר)
4. האם ניתן לדעת מהם ערכים תקינים של הבדיקה (טווח הנורמה) ?
תודה ,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליש ראשון והמטומה
פרופ' יריב יוגב21/06/20101. מדידת השקיפות העורפית ועתם האף אינם מושפעים מנוכחות ההמטומה
2. יכול להשפיע על תוצאות בדיקת הדם
3. 2 שיטות חישוב שונות
4. אין נורמה אלא מדרגות שונות של סיכון מחושב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)