מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתך T וצירים מוקדמיםטיניל14/06/2010
הריון ראשון הייתי בשמירה החל משבוע 25 ( בגלל מחיקה של צואר הרחם ) - ילדתי בשבוע 39
הריון שני הייתי בשמירה החל משבוע 26 ( שוב מחיקה , שבגיע עד ל 9 מ"מ עם פתיחה ) . בכל תקופת השמירה היו התקשויות ולפעמים גם כאבי מחזור שעברו לאחר כשעתיים . ילדתי בניתוח חירום בשבוע 39 ( מצג עכוז - הגעתי לבית החולים עם צירים בשלב לידה 1 , פתיחה של 8 ) .
בגלל מצוקה עוברית ביצעו חתך T והנחו אותי כי בלידה הבאה , עליי ללדת בקיסרי בלבד .
שאלתי :
במידה ושוב תהיה מחיקה של הצואר , האם אפשר לוותר על השמירה ולהתייחס להריון כהריון רגיל ולא בסיכון ( הרי ילדתי פעמיים בשבוע 39 ) או שבגלל הניתוח הקיסרי שבוצע עם חתך T צריך לשמור יותר ולהמנע מצירים בכלל ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים
ד''ר אלי רימון14/06/2010כדאי להיות במעקב אורך צואר , לא חייבים שמירת הריון
לגבי הניתוח את חייבת לעבור ניתוח ולהיות במעקב צירים בשבועות מתקדמים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאום נעלם והריון יקרדני14/06/2010
לרופאים בפורום שלום רב,
בת 38, בהריון שהושג בטיפולים. בעלת רזרבה שחלתית נמוכה, לאחר לידה אחת תקינה לפני 5 שנים, הפלות חוזרות. ההריון הנוכחי החל כהריון תאומים, אולם בשבוע 9 נצפה אחד מהעוברים ללא דופק ומתאים בגודלו לשבוע 8.5. שאלותיי:
1. בהיותי בעלת RH- במידה ויהיה דימום עליי לקבל Anti-D. במידה ולא יהיה דימום חיצוני כיצד מתייחסים לנושא זה - הלא יכול להיות ערבוב של דם אימהי ועוברי גם כך, לא?
2. מובן לי שבדיקת חלבון עוברי עשויה לתת תוצאות כוזבות עקב התאום הנעלם. אולם עקב ההסטוריה שלי והעובדה שההריון יקר עד מאד הייתי רוצה להמנע מבדיקת מי שפיר. טרם ביצעתי שקיפות עורפית. אם תוצאות הבדיקה יהיו מעודדות - האם אתם ממליצים לי לעבור בדיקת חלבון עוברי בכל-זאת? האם אכן כדאי להמנע ממי-שפיר או שכדאי ליטול את הסיכון להפלה בגלל חוסר נתונים מספקים לניבוי?
אודה על תשובותיכם,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון14/06/20101. בהיותי בעלת RH- במידה ויהיה דימום עליי לקבל Anti-D. במידה ולא יהיה דימום חיצוני כיצד מתייחסים לנושא זה - הלא יכול להיות ערבוב של דם אימהי ועוברי גם כך, לא? אם יהיה דימום משמעותי תקבלי
2. מובן לי שבדיקת חלבון עוברי עשויה לתת תוצאות כוזבות עקב התאום הנעלם. אולם עקב ההסטוריה שלי והעובדה שההריון יקר עד מאד הייתי רוצה להמנע מבדיקת מי שפיר. טרם ביצעתי שקיפות עורפית. אם תוצאות הבדיקה יהיו מעודדות - האם אתם ממליצים לי לעבור בדיקת חלבון עוברי בכל-זאת? האם אכן כדאי להמנע ממי-שפיר או שכדאי ליטול את הסיכון להפלה בגלל חוסר נתונים מספקים לניבוי?
הנושא אינו חד משמעי, אם לא תראה שארית עובר לקראת חלבון עוברי ניתן לשקול.
בנסיבות אלה הייתי ממליץ על מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתח קיסריגליה14/06/2010
אני בת 38 הריון שני ספונטני שבוע 32 מיועדת לקיסרי. במידה ומתרחשת ירידת מים לפני מועד הנתוח האם ניתן "למשוך" את ההריון עד למועד הניתוח או שהניתוח יוקדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת מים
ד''ר אלי רימון14/06/2010קיימות 2 דרכי ניהול
הקדמת הניתוחל-34 שב מחשש לזיהום ( כך אנו נוהגים באיכילוב)
השניה המתנה מעבר שב 34 ומעקב אחר סמני זיהום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןליאור13/06/2010
אני 4חודשים לאחר לידת עובר מת בשבוע 40 .לפני שבוע גיליתי שאני שוב בהריון ובמקום לשמוח פרצתי בבכי נורא קשה לי עים האובדן מה הסיכוי שזה יקרה שוב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ליאור13/06/2010שכחתי לרשום שאני בת 36 ללא מחלות בדיקות דם שנעשו לאחר הלידה האחרונה לקרשיות יתר יצאו תקינות.יש לי 4 ילדים בבית לידות ספונטניות רגילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבוך מיילדותי
ד''ר אלי רימון13/06/2010עלייך להתיעץ עם רופא הריון בסיכון לצורך ניתוח מהלך ההריון הקודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאור ליבי איתך,מקרה דומה
טלי16/06/2010ליאור, אני כ"כ מבינה לליבך, ילדתי לפני 3 חודשים עובר מת בשבוע ה- 39 להריון, זה היה הריון ראשון וזה כ"כ קשה, אני שמחה בשמחתך לנוכח ההריון החדש, ואני מאחלת לך רק טוב. אני מניחה שהבכי הוא חלק מהחשש וזה נראה לי טבעי לחלוטין, כי כך אני מדמיינת עצי ביום שאדע שאני בהריון שוב.
בהצלחה, לבי איתך,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאי מייל שלי
טלי16/06/2010רציתי לומר שגם לי מאוד קשה עם האובדן ואם את רוצה לדבר כתבי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
ליאור16/06/2010טללתי י תודה רבה לך על התמיכה .אני מאחלת לך שתיקלטי להריון נוסף כמה שיותר מהר .אבל תדעי לך ששום הריון גם אים יהיו לך 10 ילדים שום הריון לא יבוא במקום או כפיצוי .למרות שיש לי ילדים בבית אני תמיד חושבת ובוכה את האובדן.וזה עולה כל פעם שאני שומעת שהשכנה ילדה או הבת דודה ילדה .אני מרגישה מין רטט בלב .למה זה מגיע דווקא לי.אני לא מאחלת את זה לאף אחת.אבל ישנן נשים שלא יודעות להעריך את ילדיהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים בשתןחגית11/06/2010
שלום,
אני בהריון תאומים שבוע 31. ביום חמישי עשיתי בדיקת שתן שתוצאותיה 500 לויקוציטים ובתרבית צמיחה מעורבת של חיידקים.
יש לציין שאינני סובלת מכאבים.
מה המשמעות?
תודה מראש,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים בשתן
פרופ' יריב יוגב11/06/2010חזרי על תרבית השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא.מורן11/06/2010
1.האם יש קשר בין חלבון עוברי גבוה ובעיות שליה?
2.אצלי יצא AFP 2.2 MOM והרופא נשים חושב שיש קשר לבעיות גדילה וכו'.האם חובה לבצע מעקב כמו הריון בסיכון גבוה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
פרופ' יריב יוגב11/06/2010קיים קשר
קשה על סמך הנתונים שציינת לכמתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יוגב.המשך בבקשה.
מורן12/06/2010הוספתי עוד נתונים על מנת שאפשר יהי לכמת סיכוי לקשר בין AFP גבוה לבין בעיות שליה
AFP:2.23 MOM
HCG:1.49 MOM
UE3:1.25 MOM
האם יש לדרוש מעקב הריון בסיכון גבוה?
תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן
פרופ' יריב יוגב13/06/2010התיעצי עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה בדרגת בשלות 3ענת10/06/2010
שלום,
אני כרגע בשבוע 35, צירים מוקדמים משבוע 24.
בבדיקת אולטרסאונד מהשבוע הטכנאית רשמה שדרגת השלייה 2:3
מה המשמעות של שליה בדרגת בשלות 3? האם אפשר להמשיך עם ההריון עד שבוע 40?
האם זה אומר שהלידה תהיה לפני שבוע 40?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה בדרגת בשלות 3
פרופ' יריב יוגב11/06/2010חשיבות נמוכה ללא השפעה פרקטית על המשך ניהול ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV חיובי בשבוע 17מיכל10/06/2010
שלום.
אני בהריון בשבוע 17, לאחר IVF איקסי.
היום קיבלתי תשובות חיוביות ל-CMV.
התוצאות הן:
CMV-IGG 3.80 IU/ML (0.00-0.39)(.........) *POSITIVE
CMV-IGM *POSITIVE
CMV-AVIDITY >30 High AV %
מיותר לציין שאני בלחץ. אשמח לדעת קצת על משמעות הנתונים. אציין שבבדיקה שעברתי ב-2008 - CMV היה שלילי.
מה עומד לפני כרגע? אני נדבקתי. מה ההסתברות לפגיעה בי? מה ההסתברות להידבקות העובר? מה ההסתברות לפגיעה בעובר ומה האופציות שעומדות לפני בשלב זה של ההריון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV חיובי בשבוע 17
פרופ' יריב יוגב11/06/2010הייעוץ חורג ממה שניתן לענות בפורום אינטרנט
יש חשד סביר כי נדבקת
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעות פרטית מקיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגד אנטי C קטןמירב10/06/2010
בשבוע 13 להריון.בשבוע10 התגלה נוגדן אנטי C קטן 1:32 .היום שלושה שבועות אחרי בבדיקת דם נוספת 1:64.מ עלי לעשות הלאה?האם משתמע שגם לעובר אנטי C קטן ,מצב שיכול להביא לתגובה המוליטית?תא קיבלתי תרונת דם.יתכן שכתוצאה מאחד ההריונות או ההפלות(אחת יזומה ואחת עקב אי דופק לעובר בשבוע 12)יש לי 3 ילדים בריאים.וזהו ההריון השישי .תןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגד אנטי C קטן
פרופ' יריב יוגב10/06/2010יש להתחיל בברור בכך שיש לבדוק את בעלך לנוכחות האנטיגן במידה ושלילי אין צורך בברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדן אנטי C קטן
מירב13/06/2010הי שוב.מדוע לא ביקשו שבעלי יעשה בדיקה שתבדוק נוכחות הנוגדן אנטי C קטן כפי שציינת .בינתיים כל 4 שבועות בדיקת דם וביקור אצל המטולוג, מעקב הריון בסיכון גבוה והרבה דאגות ...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטי C קטן
מירב13/06/2010שאלה נוספת(כן הרבה לחץ) יתכן מצב שבו כמות הנוגדנים אצלי עולה (כרגע 1:64) ועדיין לבעלי אין את האנטיגן ולכן אין לזה משמעות? בשיחה עם ההמטולוג הוא הניח כי לתינוק יש את האנטי C הקטן ולכן כמות הנוגדנים עולה ובעוד 3 שבועות זומנתי לעוד בדיקת דם לסקר נוגדנים וטיטר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אנטי C קטן
מירב20/06/2010בהמשך להצעתך לבדוק את בעלי האם נושא את האנטיגן.אכן בדקנו והתוצאה שלילית!האם אין צורך יותר לעקוב ?האם אין צורך להיות במעקב המטולוג וכן סיכון גבוה?מבולבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אנטי C קטן
פרופ' יריב יוגב20/06/2010קשה לתת הצעות אופרטיביות מעל האינטרנט.
התיעצי עם הרופא המטפל או קבעי פגישת ייעוץ אישית פרטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית להריון עם CMVגילת10/06/2010
שלום,
אני בשבוע 8, בהריון עם CMV.
האם יש חשיבות לרופא בעל התמחות מסויימת שיבצע את בדיקת השקיפות העורפית?
האם יש רופאים שהינם בעלי התמחות להריונות בסיכון או להריון עם CMV שכדאי לי לפנות אליהם לביצוע בדיקת השקיפות העורפית או בכלל לכל מעקב ההריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית להריון עם CMV
פרופ' יריב יוגב10/06/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני זקוקה לטיפול באלטרוקסין?יעל09/06/2010
בבדיקות דם בשבוע 20 להריון התוצאות היו:
(0.35-5.5) 2.07 TSH
(10.3-19.7) 10.3 FT4 (גבולי)
(3.5-6.5) FT3 3.84
בבדיקת דם בשבוע 18:
(0.35-5.5) 2.66 TSH
(10.3-19.7) 10.2 FT4 (נמוך)
בתחילת ההריון ה TSH היה פחות מ 2.0.
רופא הנשים טוען ש TSH הוא הערך הקובע בהריון ויש לעתים ירידה ב FT4, ולדעתו אינני זקוקה לטיפול. רופא המשפחה לא בטוח בכך.
רציתי לדעת את דעתכם האם אני זקוקה לטיפול באלטרוקסין.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין
פרופ' יריב יוגב10/06/2010בשלב זה לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת עובר תחתוןהילה09/06/2010
בעוד כמה ימים אעבור הפחתה של עובר תחתון מתוך 2 בגלל מום שהתגלה בסקירה.
קראתי רבות על הפחתה וכתוב ככלל שעדיף לבצע בשבוע 14 גם כי אז נמצאים אחרי שקיפות וסקירה למקרה שעד אז תתגלה בעיה באחד מהם ובמידה וזה התחתון אז ההפחתה מוסכנת יותר ולכן מחכים לשבוע 14 שיצא מהאגן.
ההפחתה שלי מתבצעת בשבוע 17 האם זה מוריד את הסיכון שיש בגלל שזה עובר תחתון או שתמיד יהיה יותר סיכון כי הוא למטה. אמרו לי שמתוך אלו שעברו הפלה בעקבות הפחתה לרובן ההפחתה היתה לעובר התחתון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת עובר תחתון
פרופ' יריב יוגב10/06/2010במקרה שלך אין זה רלבנטי כי מבצעים הפחתה לעובר עם המום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל לא זו השאלה
הילה10/06/2010ברור לי שמפחיתים את התחתון כי הוא עם המום אבל שאלתי היתה אם גם בשבוע 17 שהוא אמור כבר לצאת מהאגן זה יותר מסוכן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה
פרופ' יריב יוגב10/06/2010סכוי להפלה גבוה יותר בשבוע 17 יחסית לשבוע מוקדם יותר אך בסה"כ סיכון נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל ההמטומהשרון09/06/2010
שלום,
אני בהריון IVF בשבוע 11 ועוד 1.
בשבוע 7 גילו אצלי המטומה (לא מדדו אז את הגודל) עקב דימום קל וכאבים חזקים.
היום ב"ה אני בשבוע 11+ ובנתיים הכל נראה תקין.
גודל ההמטומה שנמדד השבוע היה 1.5 ס"מ על 0.7ס"מ (7מ"מ)
בנתיים השבוע לא היו דימומים או הפרשות חומות אך עליי לציין שעם מאמץ, יש מעט כאבים (אולי זה טבעי....אני גם 4 חוד' אחרי כריתת חצוצרה)
הייתי רוצה לדעת האם גודל ההמטומה הוא משמעותי ועדיין מסכן את ההריון?
ודבר נוסף - האם עליי לבקש הפנייה למרפאה בסיכון גבוה עקב הממצא שטרם נעלם?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל ההמטומה
פרופ' יריב יוגב09/06/2010גודל ההמטומה האבסלוטי פחות חשוב. העובדה כח לא גדלה ואינה מדממת מעודדת
התייעצי עם הרופא המטפל בקשר להפניה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם דו קרני ותאומיםאילנה09/06/2010
שלום
אני בשבוע 8 + 4 ימים היום באולטרסאונד נצפו שני עוברים עם דופק בגודל 14 מ"מ ו 17 מ"מ.
יש לי רחם דו קרני. היום הרופא ראה ששני העוברים השתרשו בקרן הימנית ו"נראה כאילו יש שני רחמים"
הוא כתב בממצאים "רחם דו קרני מזכיר רחם דידלפי (קיים צוואר רחם אחד) כאשר שני השקים בקרן ימין"
אני מודאגת. מה ההשלכות? האם יש סיכוי להריון תקין? האם יש תקדימים ללידת עוברים בריאים?
הרופא דיבר על תפר צוואר הרחם כדי למנוע הפלה. האם זה עוזר בוודאות?
האם יש אפשרויות נוספות?
מבקשת תשובה מפורטת ככול האפשר עד שאפגש עם הרופא המטפל
תודה, מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם דו קרני ותאומים
פרופ' יריב יוגב09/06/2010סיכוי מוגבר ללידה מוקדמת
אין הוכחה כי תפר צווארי יעיל במקרים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- שאלה נוספת
אילנה09/06/2010תודה על התשובה
"שאתה אומר סיכוי מוגבר ללידה מוקדמת"- הכוונה להפלה או ללידה בחודש שביעי?
במידה ונופל עובר אחד? האם בהכרח גם השני יפול?
מה זה מצריך ממני? אני גננת בגן ילדים (עבודה פיזית...)- האם שמירת הריון מוקדמת ומנוחה ימנעו לידה מוקדמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמור
פרופ' יריב יוגב10/06/2010סכוי מוגבר בעיקר ללידה מוקדמת וכן להפלה מאוחרת
בד"כ אובדן של שק הריון אחד מביא לאובדן ההריון כולו
אין הוכחה ברורה לגבי מנוחה והקשר ללידה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OFD לא תקין ושליה נמוכהדד09/06/2010
שלום רב, אני סובלת מקרישיות יתר ונמצאת במעקב הריון בסיכון גבוה. מםאת קושי, איני מזרקיה קלקסן כל יו, על אף הידע בחשיובות והמאמץ.
באולטראסאונד היום נמצא OFD גבוה (מתאים לשבוע 28+1 בעודי בשבוע 25+6) ולדברי טכנאית האולטרסאונד גם שליה נמוכה.
מה זה אומר ואילו בדחקות עוד עליי לעבור כדי לוודא שהכל תקין.
נא תשובתכם המהירה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OFD לא תקין ושליה נמוכה
פרופ' יריב יוגב09/06/2010אני מניח כי הכוונה ל BPD
לא ניתן על סמך בדיקה בודדת לחוות דעה
לא ברור למה הכוונה בשליה נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, הכוונה היא OFD..
דד10/06/2010שליה נמוכה היא שלית פתח, לא?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלית פתח
פרופ' יריב יוגב10/06/2010לא בהכרח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)