מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לרופאים שלום!לירן09/06/2010
לרופאים שלום!
אני בהריון שבוע 16+עם תאומים (לא זהים),בימים האחרונים הייתי שרויה במתח רב כי בני עבר ניתוח וב"ה הכל בסדר והוא בבית-האם המתח הרב עלול לגרום לנזק?
האם עליי לגשת לבדוק משהו באופן מידי או שאפשר לחכות לתור המעקב בשבוע הבא?
תודה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ' יריב יוגב09/06/2010לא
המתיני לתור עם הרופא המטפל
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רמיטל09/06/2010
שלום
אני בת 30 בשבוע 17+5
ביצעתי סקירה מוקדמת עם ממצא של הרחבת אגן הכליה של 4 מ"מ.
קיבלתי תוצאות של תבחין כולל דרך מעבדת זר.
PAPP-A:0.69 MOM
AFP:2.23 MOM
HCG:1.49 MOM
UE3:1.25 MOM
INHIBIN-a:1.03 MOM
NT :0.89 MOM
סיכון לפי גיל:1:850
סיכון לפי גיל ו-6 בדיקות 1:20000 (אחד לעשרים אלף)
1.האם AFP נחשב גבוה והאם יש לכך משמעות מסוימת?
2.האם שאר הבדיקות תקינות?בנורמה?
2.האם לאור תוצאות הנ"ל אני יכולה להרגע או שיש לשקול מי שפיר יחד עם ממצא הרחבת אגן הכליה
תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ' יריב יוגב09/06/2010ה AFP מעט גבוה ויש להשלים סקירת מערכות מכוונת
לגבי דיקור מי שפיר הדבר תלוי בך פני לייעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על דלקת בדרכי השתןיעל08/06/2010
שלום,
ב 03.06 עשיתי בדיקת תרבית שתן, וזאת התוצאה:
Escherichia coli
40,000 CFU/ML APP
ב 07.06, לפני שהתחלתי ליטול אנטיביוטיקה, חזרתי על הבדיקה, והתרבית היתה שלילית.
היתכן שהגוף התגבר לבד על החיידק?
האם עלי ליטול אנטיביוטיקה עד גמר הטיפול בכל זאת?
(בינתיים עד שהתקבלו התוצאות, התחלתי בטיפול האנטיביוטי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על דלקת בדרכי השתן
פרופ' יריב יוגב08/06/2010במידה ותרבית חוזרת שלילית אין צורך באנטיביוטיקה
חזרי על תרבית שתן שבוע מתום הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה בהריוןמי@@07/06/2010
שלום,
אני בשבוע 6+ 4 ימים. ביום שישי הגעתי לבדיקת אולטרסאונד לאחר שהיו לי דימומים קלים מאוד - כתמים אדומים קטנים בניגוב+ הפרשה אחת חומה על תחתונית. בבדיקה התגלה ב"ה דופק עם עובר המתאים לשבוע 6.0, אבל התגלתה המטומה בגודל 0.5-0.8 ס"מ. מאז הדימומים לעיתים מתגברים- צבעם הפך לאדום, ממש דם טרי. (אתמול בצהריים ממש שטף לא קטן של דמם אדום ומאז קצת פחתו הדימומים אבל ממש לא פסקו).הומצה מנוחה בבית וביקורת עוד שבוע. שאלותי:
1. האם צבע הדם האדום אמור להפחיד?
2 באיזה שלב עליי לגשת בכל זאת לבדיקה? איך אני אמורה להבחין בין דימום שהוא "תקין" לכאורה, לבין דימום מסוכן שחייב התייחסות?
תודה רבה רבה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה בהריון
פרופ' יריב יוגב07/06/2010בהתגברות הדמון או הופעת כאבי בטן גשי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מי@@07/06/2010תודה על תשובתך, אך אשמח מאוד אם תוכל להתייחס באופן יותר ספציפי - האם צבע של דם אדום, כמו דם טרי מסוכן יותר מאשר דמם חום? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם אדום
פרופ' יריב יוגב07/06/2010דם אדום מבטא בד"כ דמום יותר טרי ויכול להוות סימן להפלה. לא ניתן לדעת ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חם דידלפירון06/06/2010
האם יש אפשרות או לחילופין האם נהוג לקבל שמירת הריון כתוצאה מרחם דידלפי הריון שבוע 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם דידלפי
פרופ' יריב יוגב06/06/2010אין חוקיות בענין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PPH לאחר לידהליאת06/06/2010
שלום רב
אני ילדתי את ביתי בבי"ח איכילוב ב 21 בספטמבר 09, לידה בקיסרי עקב מצוקה עוברית אך הניתוח עבר בסדר ושוחררתי לביתי כעבור 4 ימים.
בזמן הוצאת התפרים 9 ימים אחרי נאמר לי כי ישנו זיהום ובבית החולים פתחו לי את מירב התפרים ושלחו אותי לביתי עם הנחיה של שטיפות תכופות ואוגמנטין.
\יום מאוחר יותר כ 10 ימים לאחר לידה הגעתי למיון נשים עקב דימום מאסיבי, בבית החולים נכנסתי להלם עקב איבוד דם והועברתי להתאושוות נשים של קיבלתי מכווצי רחב, נווזלים ו כ 4 מנות דם המוגלובין של 5.8. למחרת היות לאחר שהרופאים הצליחו לעצור את הדימום שוב התחיל הדימום ושום קיבלתי מכווצים ו כ 2 מונות דם, היה אירוע דמם נוסף כ 3 ימים לאחר מכן ושוב 2 מנות דם וטיפול של מכווצים. הרופאים טענו שזה אינו אירוע דמם סטנדרטי והם אינם יודעים את הסיבה.
אני רוצה להכנס להריון שוב בחודשים הקרובים אך מפחדת מכך שישנו איזה סיכון בהריון וכן סיכון בדימום מאסיבי לאחר לידה, האם כדאי לי ללכת לרופא המתמחה בהריון בסיכון?? הרופא נשים שלי אינו חושב שדבר כזה יכול לחזור שוב אבל אני אנני רוצה לקחת סיכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PPH לאחר לידה
פרופ' יריב יוגב06/06/2010הסיכוי לחזרה קטן
קשה על סמך סיפור המקרה בלבד לגבש המלצות
יש צורך לעבור על התיק הרפואי
התייעצי עם הרופא המטפל. יש מקום להערכה טרם הלידה עי צוות הרופאים באיכילוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון- שאלות נוספותאווה06/06/2010
שלום רב,
אני בהריון בסיכון בשל דימומים עד השבוע ה13והפרדות קרומי, כרגע בשבוע 23+4 וללא דימומים כבר 10 שבועות (המטומה קטנה ויציבה).
בשבוע שעבר פניתי בשאלה האם מותר לי לחזור לקיום יחסי מין מלאים ,אורגזמה והליכות ונעניתי שכרגע אין מניעה ואכן חזרתי לכך באופן הדרגתי.
שאלתי היא:
1.לאחר קיום יחסי מין (עם/ללא אורגזמה) יש לי כאבים בבטן התחתונה בצד שמאל שנעלמים
בהדרגה לאחר כחצי שעה, האם זה נורמאלי? ומה יכולה להיות הסיבה לכך?
2. האם במהלך קיום יחסי מין יש להזהר יותר?
2. האם ניתן לטוס לחו"ל (אירופה) או שיש בזה סיכון?
בתודה על תמיכה ועזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון- שאלות נוספות
פרופ' יריב יוגב06/06/20101. לא ניתן לדעת ללא בדיקה
2. להזהר ממה?
המידה ומעוניינת אנא תאמי פגישה אישית לצורך ייעוץ פרטני במידה ומעוניינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי מעט גבוהקרן06/06/2010
תוצאת חלבון עוברי התקבלה : 2.01 , עשיתי סקירה ראשונה בה נראה הכל תקין אך אני מאוד מודאגת וחסרת סבלנות לחכות לסקירה השנייה , האם אפשר כבר עכשיו לבדוק האם ישנה בעיה חס ושלום? אשמח לקבל דעתך על התוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי מעט גבוה
פרופ' יריב יוגב06/06/2010יעוץ גנטי ושקילת דיקור מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריוןאיריס05/06/2010
שלום רב,
אני בשבוע 11 לאחר הזרעה+איקוקלומין. יש דופק תודה לאל ועד כה מתפתח תקין.
ההריון לאחר 4 טיפולים.(נוטלת קרינון) עברתי מס' ניתוחים מורכבים עד לפני שנה בשל מחלה כרונית במעי הגס.
הרופא המטפל בי ממליץ כי בהריון מסוג זה לא כדאי לקיים יחסי מין לפחות עד שבוע 16. מהי המלצתכם בנושא?אני מאוד סומכת עליו ואני לא בודקת אותו חלילה דרככם אבל כיוון שהדעות חלוקות בנושא אשמח לשמוע מהי דעתכם.מדוע ממליצים שלא לקיים יחסים?
שבוע טוב ומבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין
ד''ר אלי רימון06/06/2010מדובר בהריון מורכב ואין לי כל המידע שאסף הרופ שלך ולכן אינני יכול להתיחס
יחד עם זאת לא מדובר בגזירה כמ קשה ונשארו עוד 5 שבועות של המנעות לפי ההמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת משקל העוברמיכל05/06/2010
שלום,
אני בשמירת הריון עקב התקצרות צוואר הרחם משבוע 29.
כרגע בשבוע 33.
בשבועות אלו, כל כמה זמן עושים הארכת משקל עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
ד''ר אלי רימון06/06/20104-5 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות עובררפי כהן05/06/2010
שלום
קרובת משפחה שלי נכנסה להריון לאחר טיפולי פוריות ממושכים. כיום היא נמצאת בסוף החודש השני
להריונה, כאשר הרופאים מצביעים על כך על התפתחות איטית של העובר (כשבוע).
מאחר וכאמור קרובת משפחתי נכנסה להריון מבוקר לא יתכן שיש טעות בתאריך. בנוסף בבדיקת האולטראסאונד האחרונה נאמר לה כי יש לעובר דופק "בספק".
כל זאת מביא את קרובת משפחתי למצב נפשי קשה מאד. האם בשלב זה לא ניתן להחליט על הפלה
או המשך הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההריון
ד''ר אלי רימון06/06/2010כל עוד ההריון מתקדם אין מקום להפלה , אם אין התקדמות אזי ההריון לא תקין ונית לבצע הפסקת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לו היית במקומי !?ש.04/06/2010
רווקה, בת 50, עד כה ללא ילדים.
רוצה מאוד, מאוד - להיות אמא, זקוקה לתרומה כפולה {בצית+זרע}.
מחלות רקע: פיברומיאלגיה, בעיית קרישיות, 40 ק"ג משקל עודף, סכרת גבולית ...
מה דעתך ?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעלי
ד''ר אלי רימון05/06/2010יעוץ רפואי עם כל הסיכונים כדאי לקבל אצל רופא הריון בסיכון כי הסיכונים רבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון וחשש לדלקת תוספתןג04/06/2010
שלום,
אני בתחילת ההריון, לפני 4 ימים התחילו לי כאבים בצד ימין של הבטן ועד היום לא הופסקו, חלק מהרופאים שבדקו חושבים שלא מדובר בדלקת תוספתן, הבנתי שאי אפשר לדעת בוודעות אני מאד מודאגת
האם בתחילת ההריון יכולים להופיע כאבים בבטן התחתונה והעליונה בצד ימין?
במקרה וזה באמת דלקת תוספתן, מה יקרה לעובר? הפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת תוספתן
ד''ר אלי רימון05/06/2010קרוב לודאי שאם היה מדובר בלקת חריפה במהלך 4 ימים התמונה היתה מחמירה
עקרונית ניתן לנתח עם סיבוכים מועטים לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוףדנה04/06/2010
אני בשבוע 27 בשמירת הריון נוטלת זריקות פרוגסטרון. האם יש סכנה לעובר\למי שפיר בשיזוף מבוקר בים\בריכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אלי רימון05/06/2010לדעתי לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הפחת עוברעדי04/06/2010
אני בשבוע 15 וחצי מIVF, ההריון החל כשלישיה כשלאחד העוברים פסק הדופק בשבוע 9 בערך, שקיפות עורפית תקינה אצל 2 העוברים ובסקירה מוקדמת אצל אחד מהם נתגלה הידרוצפלוס חדרי מוח ואמורה לעבור הפחתה בשבוע שבועיים הקרובים.
האם ההריון למרות היותר אחרי ההפחתה של עובר אחד ולא של 2 יחשב כהריון בסיכון גבוה בגלל ההפחתה והאם יצריך משלב מסוים שמירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתה
ד''ר אלי רימון05/06/2010זהו הריון בסיכון ודורש מעקב כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)