מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון עם שאנט ועבר של קריש דם במוחדנה20/06/2010
שלום,שמי דנה ואני בת 25.לאחרונה התחתנתי ושאלתי היא כזאת. כאשר הייתי תינוקת בת 10 ימים חליתי בקריש דם במוח . נותחתי והכניסו לראשי שאנט (צינורית המנקזת נוזלים ) לאחר מכן עברתי עוד 2 ניתוחים קטנים לתיקונים ועוד 2 ניתוחים להחלפת השאנט בגיל 16. מגיל 16 ועד היום לא חוויתי בעיות עם השנט וככל שידוע לי הוא מתפקד . דיברתי עם מס' נוירולוגים,מומחים להריון בסיכון גבוה וכולם אמרו לי שאין בעיה עם הריון אצל נשים עם שאנט .הוא אמנם יוגדר כהריון בסיכון גבוה אבל אין שום בעיה.רציתי לדעת מהו נוהל הטיפול בהריון אצל נשים עם שאנט בהריון.האם יש בדיקות שונות?בדיקות נוספות מעבר לבדיקות שעושות נשים ללא בעיה רפואית או נשים ללא שאנט? ובכלל כל מידע יעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם שאנט ועבר של קריש דם במוח
פרופ' יריב יוגב20/06/2010כל עוד השנט מתפקד אין בעיה
לעיתים בשל גדילת בעובר בבטן תיתכן סתימת השנט אך מדובר בארוע נדיר יחסית
יש מקום למעקב במסגרת הריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשני18/06/2010
אני בהריון שבוע 20 ושמתי לב שבנרתיק השפה הימנית נפוחה יותר ונעט כואבת
האם זה שכיח?יש להבדק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר אלי רימון19/06/2010מהתיאור לא ניתן לאמר, פני לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר צווארי בליסויק18/06/2010
שלום לדר רימון ,
איזה סוג תפר עושים בליס מקדונלד או שירודקר
ואיזה סוג עדיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפר
ד''ר אלי רימון19/06/2010מקדולנד
לדעתינו מקדולנד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות ב USשרון18/06/2010
שלום,
אני בהריון IVF שבוע 3+12 שהיה עד לפני שבועיים עם דימומים ואובחנה המטומה.
אתמול עקב כאבים הייתי במוקד שם ראינו את העובר.
לעובר היה דופק אך הוא לא זז בכלל (אחרי שבבדיקות הקודמות הוא היה מאוד פעיל).
הרופא אמר שהעובר חי וזה מה שחשוב. כששאלתי האם יש משמעות לעובדה שהוא לא זז, הוא אמר שאינו יכול לקבוע.
שאלתי היא מה הסיכוי שבאמת הכל תקין אם העובר לא זז וראינו רק דופק?
האם ייתכן מצב בו העובר לא יזוז כלל בשבוע כזה?
מניסיוני הקודם אפילו כשהעובר ישן ישנה תנועתיות מסוימת ב US. אתמול - חוץ מדופק (תקין) לא ראיתי שום תזוזה.
אודה לתשובתכם והמלצתכם במידת הצורך.
בברכה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
ד''ר אלי רימון19/06/2010אין חשיבות לתנועות של עובר ב-12 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- protein - U stripי'17/06/2010
בוקר טוב.
הריון אחרי IVF שבוע 5.
בבדיקת שתן התגלה protein - U strip בערך של 70.
עלי לציין כי יש גם חשד לדלקת ברכי השתן (עדיין אין תשובות מהתרבית).
מה משמעות ערך כ"כ גבוה של החלבון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון
ד''ר אלי רימון17/06/2010יש לחזור על הבדיקה לאחר תקבית שתן שלילית
אם ממצא נשאר יש צורך לבדוק חלבון בשתן באיסוף 24 שעות
חלבון בשתן הוא סימן לרעלת אך זה מוקדם מדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא.שני17/06/2010
אתמול בערב ראיתי שהתחתון שלי רטוב.נלחצתי מאוד ולכן החלפתי פד ומאז הכל יבש
1.האם זה הגיוני ירידת מים?
2.האם יכולה להיות ירידת מים חד פעמית שמפסיקה?
אני בשבוע 20 ולכן זה מלחיץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת מים?
ד''ר אלי רימון17/06/2010נדיר אך תתכן ירידת מים
עלייך לפנות לרופא מטפל
את יכולה לרכוש "פד" לאבחנת ירידת מים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר רימון תודה ושאלה נוספת
שני18/06/2010התור שלי לרופא נשים רק עוד שבוע
האם לדעתך מקרה כמו שתיארתי שלאחריו התחתון היה יבש י,כול להצביע על ירידת מים ?או שירידת מים זה ארוע מתמשך ולא רטיבות רבה בתחתון חד פעמית?
האם לדעתך חובה להבדק במוקד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידת מים
ד''ר אלי רימון19/06/2010לא ניתן לאמר ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית פסאודומנס וסרטיהשלומי15/06/2010
שלום,
אשתי בשבוע ה- 25 להריון הראשון.
בבדיקות שתן מצאו תרבית פסאודומנס וסרטיה. האם הטיפול המומלץ זה אנטיביוטיקה דרך הוריד? הבנתי שהחיידקים מאוד עמידים ויש סיכוי שיחזרו אחרי הטיפול באנטיביוטיקה – האם יש דרך אחרת לטפל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית שתן
ד''ר אלי רימון16/06/2010כדאי לאמת נוכחות החיידקים בתרבית לפני מתן אנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפחתהעדי15/06/2010
אני בשבוע 17 אחרי הפחתה שבוצעה אתמול של עובר תחתון מתוך 2 בגלל מום שנתגלה בסקירה.
1. האם יש שלב כלשהו (שבוע מסוים) שאם עוברים אותו והכל בסדר אז הסיכון יורד או שלאורך כל ההריון נותר אותו סיכון להפלה/לידה מוקדמת?
2. האם זה נכון שאם בשבועיים הקרובים אין קיצור של מצוואר הרחם אז הסיכוי להמשך הריון תקין הוא גדול יותר?
3. מה אני יכולה לעשות כדי להעלות את הסיכוי שימשיך תקין ללא קשר למה שאינו תלוי בי.
אודה על תשובות לכל השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתה
ד''ר אלי רימון16/06/2010. האם יש שלב כלשהו (שבוע מסוים) שאם עוברים אותו והכל בסדר אז הסיכון יורד או שלאורך כל ההריון נותר אותו סיכון להפלה/לידה מוקדמת? הסיכון קיים כל ההריון
2. האם זה נכון שאם בשבועיים הקרובים אין קיצור של מצוואר הרחם אז הסיכוי להמשך הריון תקין הוא גדול יותר? כמובן אך לא שולל סיבוכים להמשך
3. מה אני יכולה לעשות כדי להעלות את הסיכוי שימשיך תקין ללא קשר למה שאינו תלוי בי.-אין הדבר תלוי בך
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלגליה15/06/2010
בשבוע 29 בוצעה הערכת משקל :
AC,FL 1286
AC,BPD 1209
אני עכשיו בשבוע 32 האם יש צורך בהערכת משקל נוספת או לחכות לשבוע מתקדם יותר?
מהי לדעתך הערכת המשקל לשבוע בו אני נימצאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל
ד''ר אלי רימון15/06/2010הערכת משקל נוספת מבוצעת ב 33-34
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Toxoplasmosis שליליליליאן15/06/2010
בשבוע 10, Toxoplasmosis שלילי.
על הריהוט בגינה יושבים מדי פעם חתולי רחוב ולפני כמה ימים ראיתי שהבגדים שלי התמלאו בשערות שלהם.
האם זה מסוכן?
ממה בדיוק עליי להיזהר?
תודה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולים
ד''ר אלי רימון15/06/2010הבעיה העקרית היא צואת החתולים ולא השערות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלידה מוקדמת להריון עודף?חסוי15/06/2010
לפני שנה וחודש ילדתי בשבוע 30 בניתוח קיסרי
בהריון הנוכחי קיבלתי זריקות פרוגרסטרון עד שבוע 34
אני נמצאת באמצע שבוע 40 האם יש סיכוי שאגיע לשבועות 41 42
האם זה לא מסוכן לי ? לעובר ?
האם יש משהו מיוחד שאני צריכה לעשות חוץ מלפנות למרכז לבריאות האישה לבדיקת דופק
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסויה
ד''ר אלי רימון15/06/2010אם את רוצה לידה נרתיקית בדכ ממתינים עד 41-41+3 ואחכ ידרש ניתוח
הסיבה שמעבר לכך יש יותר סיבוכים לעובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן ופרוגסטרוןאמה15/06/2010
הריון שלישי, ללא ילדים, שבוע 32 עם תפר צווארי
בעבר הפלות/לידות בשבוע 23 ו-24
הרקע - צירים מוקדמים משלב מוקדם ביותר והפרדויות שיליה
בבירור- חסר גבולי בפרוטאין S
נוטלת קלקסן 40 מ"ג פעמיים ביום ופרוגסטרון רטרד 250 מ"ג כל 5 ימים
מתי יש להפסיק את הטיפול בשתי תרופות אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמה
ד''ר אלי רימון15/06/2010קלקסאן סמוך ללידה
פרוגסטרון- לדעתי בשב 34* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בהריוןמורן15/06/2010
שלום,
אני בשבוע 6 להריון ויש לי כאבי גרון כבר 3 ימים המלווים בחום עולה ויורד שהמקסימום הגיע
ל39,6 . עשיתי משטח גרון ואין עדיין תוצאות .
אני נוטלת אקמול לפי הצורך כמעט כל 4-5 שעות ,שותה הרבה,מה עלי לעשות?
האם יש סיכון לעובר? האם עלי לעשות בדיקות מיוחדות בשביל לוודא שהכל בסדר?
תודה מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד''ר אלי רימון15/06/20101. פני לרופא בשנית , יתכן וירצה לתת לך טיפול אנטיביוטי טרם המשטח
2. כדאי לקחת בדיקות לוירוסים נקרא TORCH בשפה המקצועית
ברב המקרים מדובר בזיהום וירלי שלא מסכן את העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים ללא קיצוררחלי14/06/2010
שלום לרופאים
מראש תודה על התייחסותכם לשאלתי ולשאלות כל הפונות
שבוע 24 להריון רביעי. סובלת כל הזמן מצירים מכאיבים משבוע 16, שמתגברים מאד במאמץ (הליכה קלה, מדרגות וכו'). ביום חמישי הופניתי למיון עקב החמרה ושם ראו במוניטור "פעילות רחמית קלה" הרופאה התלבטה אם ךאשפז להשגחה אך אני התחננתי להשתחרר כי לא רציתי "לבלות" את הסופ"ש רחוק מילדי ובעלי.
הצוואר נשאר ארוך וסגור.
במעקב מרפאת הריון בסיכון עקב המטומה בשילה שנספגה בערך בשבוע 18. הרופא לא מתרגש מהצירים כיוון שאינן משפיעים על צוואר הרחם ואומר שאני יכולה לעבוד כרגיל. אני לא נגד. שהיה בבית מדכאת אותי וגורמת לי להרגיש חסרת תועלת. מצד שנ י כמעט כל יום עבודה נגמר ביציאה הביתה מוקדם או למוקד נשים הקרוב בגלל התגברות הצירים.
בעברי שלוש לידות תקינות, ההריון האחרון המטומה בשיליה וציריםן מוקדמים משבוע 32. לידה במועד.
אני קצת מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. להתעלם מהצירים? איך אדע מתי הם כן משפיעים על הצוואר? (בתקווה שרק בחודש תשיעי)
רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחלי
ד''ר אלי רימון14/06/2010מדובר בהריון בסיכון גבוה
ההמטומה יכולה לעורר צירים
ללא מעקב מתאים תתכן התקדמות ללידה מוקדמת
יש לשקול שמירת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיטל14/06/2010
האם קיים קשר בין הרחבת אגני הכליה בסקירה מוקדמת של 4מ"מ לבין חלבון עוברי גבולי גבוה?
האם כן.האם יש לכך משמעות פתלוגית מסוימת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
ד''ר אלי רימון14/06/2010אין קשר ישיר
שני הדברים יכולים להופיע במקרה של תסמונת דאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)