מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ לגבי שמירת הריוןלילך22/05/2011
שלום רב,
אני בשבוע 16, הריון IVF (הפריה שביעית) לאחר 2 הפלות, בעלת רחם שרירני + 3מיומות ברחם בגודל 4 ס"מ בערך, לפני שנה עברתי ניתוח בפתיחת בטן ולהסרת שרירנים על מנת שאוכל לקדם את נושא הפוריות (הפלה אחת היתה לפני הניתוח, והפלה שניה לאחר הניתוח), מתחילת ההריון היו הכתמות בניגוב של דם (הולכות וחוזרות), וכיום לאחר הפסקה שוב יש לכתמות, והתבקשתי להיות במנוחה, בעלת שליה נמוכה שאינה מכסה את הפתח, כרגע אני ישנה רק על הגב מאחר ויש לי כאבים בשני הצדדים (לפי בדיקת הרופא כנראה בעקבות המיומות).
ברצוני להדגיש כי עקב הרחם השרירני, היתה ראות קשה בבדיקת השקיפות ובסקירה המוקדמת שבצעתי (ולכן נקבע לי תור לנסיון נוסף לסקירה נוספת).
מאחר שבדיקת הPAP-A לא יצאה תקינה , ובבדיקת השקיפות מתחת לתשובה נרשם ראות קשה עקב מבנה הרחם, ובסקירה נרשם נסיון נוסף - אם יצליחו בכלל לראות משהו
ולפי הנתונים הנ"ל עלי לבצע דיקור מי שפיר, אבל מאחר והרחם שרירני והשליה נמוכה הסיכון הוא כפול ומכופל לפגיעה ברחם/ להפלה וכיוצ"ב, אבקש לדעת לאור המלצת הרופא למנוחה להמשך ההריון:
מה הם סיכויי שתאושר לי שמירת הריון ? (לפי ידיעות שקראתי באינטרנט רחם שרירני נחשב הריון בסיכון גבוה)
אודה לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי שמירת הריון - תגובה
ד''ר אלי רימון22/05/2011לדעתי תאושר לך שמירת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום שמירת הריוןkenny22/05/2011
שלום,
אני בשבוע 35+4 אחרי שמירת הריון משבוע 16 בשל צירים וצוואר דינאמי טופלתי בפרוגסטרון ופרסולאט עד שבוע 34. ומאז חזרתי לפעילות רגילה אך רגועה.
שאלתי היא האם אפשר לחזור גם לקיים יחסי מין? כמו כן האם אפשר לעשות עיסוי פרינאום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום שמירת הריון - תגובה
ד''ר אלי רימון22/05/2011יחסי מין ועיסוי פרינאום לאחר 37 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר?!...קסיה22/05/2011
4.5 בטא 95.79
8.5 278.5
12.5 614.82
16.5 785
18.5 766.84
היום ה 22.5 824.7
הרופא שלי וגם אני היינו בטוחים שהיום הבטא תמשיך לרדת והיא עלתה.
בבקשה, מה זה אומר?
חשבתי שלא אצטרך גרידה.
לא יודעת מה לחשוב והרופא ידבר איתי רק אחר הצהריים.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר?!... - תגובה
ד''ר אלי רימון22/05/2011אם לא יורד בבדיקה נוספת צריך לרוקן את הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן לקיחת אוטרוגסטן ?!?עינב20/05/2011
שלום,
אני בשבוע 20, לאחר כאבים וצוואר רחם 28 מ"מ קיבלתי אוטרוגסטן פעמיים ביום.
לא ברור לי האם לקחת את התרופה פומי או וגינלי? ניתן לקחת 2 כדורים בו זמנית?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן לקיחת אוטרוגסטן ?!? - תגובה
פרופ' יריב יוגב21/05/2011וגינלי
200 מ"ג ביום לנרתיק לפני השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירמעיין20/05/2011
הריון תאומים שבוע 23+4 סקירת מערכות מאוחרת הראתה
שהכול בסדר אך בכול זאת אני מודאגת, האם כדאי לעשות דיקור מי שפיר?
אלו בדיקות עלי לעשות באם איני עושה דיקור? מה הסיכונים אם בכלל
בדיקור תאומים.
מחכה לתשובתכם המהירה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר - תגובה
פרופ' יריב יוגב20/05/2011קשה לתת ייעוץ לנושא כה סבוך מעל גבי האינטרנט
סקירת מערכות תקינה אינה ערובה לתקינות גנטית
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ אישית פרטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים שבוע 8נתי19/05/2011
שלום רב
אני בתחילת שבוע 8 להריון תאומים (הריון ראשון). בדיקת דופק לפני שלושה ימים תקינה. במהלך השבועיים האחרונים סבלתי מבחילות קלות וחוסר תאבון. לפני יומיים נעלמו הבחילות לחלוטין והתאבון חזר. האם זה תקין שבחילות נעלמות בבת אחת?שאר הסימטומים של עייפות וכאב ראש נשארו. האם עלי לדאוג ולחזור שוב על האולטראסאונד?
תודה
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים שבוע 8 - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/05/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפר צווארי ועיסוי פירנאוםלו18/05/2011
שלום רב,
אני בשבוע 35 (הריון שני) עם תפר צווארי בשל אי ספיקה צווארית (בפעם הראשונה פתיחה בשבוע 22, תפירת חירום, שמירה קפדנית וירידת מים בשבוע 36+3 לפני הורדת התפר). עוד שבועיים אני צפויה לעבור הורדת תפר. האם מותר לי להתחיל לבצע עיסוי פירנאום כעת או שאין זה מומלץ במקרה שלי?
תודה,
לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפר צווארי ועיסוי פירנאום - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/05/2011הייתי נמנע מכך עד להוצאת התפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvשרון18/05/2011
מה ההמלצה לגבי הדבקות משנית! ב-cmv בתחילת הריון(שבוע 8)??
והם ניתן לקבוע בבודאות מועד ההדבקה המשנית?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/05/2011יש צורך בפרטים נוספים
במידה ומעוניינת תאמי פגישת ייעוץ מקיפה אישית פרטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל-ממצאים מדאיגים?לילך18/05/2011
שלום רב,
היום ביצעתי US להערכת משקל. הריון תאומים שבוע 31+1.
ממצאי הבדיקה:
2 שקי הריון, 2 עוברים.
עובר 1:
BPD 76,2 mm
AD 84,7 mm
FL 64,3 mm
הערכת משקל: 1613
עובר 2:
BPD 71,7 mm
AD 76,2 mm
FL 57,6 mm
הערכת משקל: 1214
לפי הממצאים עובר 1 גדול בהרבה מהעובר השני. הבדל של 400 גרם.
האם יש לי מקום לדאגה? אודה להתייחסותך לממצאי הבדיקה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל-ממצאים מדאיגים? - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/05/2011עובר אחד תואם אחוזון 9 והשני אחוזון 50
לצורך המשך ייעוץ אישי ופרטני קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בשתןשלומית18/05/2011
הפנו אותי מהמרפאה להריון בסיכון לבדיקות דם ושתן.
אני בשבוע 11 כנראה נדבקתי לפני ההריון.
בדם יצא שלילי ובשתן חיובי.
זה אומר שהעובר נדבק?
מה צריך לעשות?
מחכה לתשובתכם המהירה. אני בלחץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv בשתן - תגובה
פרופ' יריב יוגב19/05/2011אין לכך הוכחה
במידה ומעוניינת בייעוץ אישי פרטני מקיף קבעי פגישת ייעוץ אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןדקלה17/05/2011
שלום,
למיטב הבנתי יש למדוד ערכי סוכר בצום, אחרי שעה ואחרי שעתיים. שאלותיי:
1. אחרי כמה שעות צום לילה יש למדוד?
2. האם את הבדיקה אחרי שעה ואחרי שעתיים מודדים מתחילת הארוחה או מסופה? לא הבנתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון - תגובה
פרופ' יריב יוגב18/05/20111. 8 שעות
2. מתחילתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ולגבי יחסי מיןאילי17/05/2011
האם מותר הרופא לא אמר לי אחרת האם אפשר לקיים יחסיים או להגיע לאורגזמה
בעבר ירידת מים שבוע 28* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולגבי יחסי מין - תגובה
פרופ' יריב יוגב17/05/2011כן במידה ואין מניעה רפואית מכך ע"פ הרופא המטפל
יש להעריך את אורך צוואר הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל כבדאילי17/05/2011
שלום לידה מוקדמת בהריון קודם בשל ירידת מים כיום בהריון רציתי לדעת יש לי תינוקת ששוקלת 10קילו האם זה יכול להזיק אם אני מרימה אותה או בכלל כבד ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל כבד - תגובה
פרופ' יריב יוגב17/05/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקרח לאילחוש בזמן הזרקת קלקסןענת16/05/2011
שלום
אני בשבוע 24 ויומיים אחרי IVF עם תאומים , בת 38 . ההמטולוג המליץ לי לעבור מנטילת אספירין 100, אותו נטלתי מתחילת ההריון, להזרקת קלקסן 40 עד הלידה וגם במשכב הלידה (הטרוזיגוטית לפקטור 5 לידן עם סיפור משפחתי, לי אישית לא היו הפלות קודמות זה הריוני הראשון)
שאלתי:
1. האם ניתן להשתמש בקרח לאילחוש המקום לפני ההזרקה
2. האם הזרקה במותן היא תקינה, האם יש צורך לשנות את איזור ההזרקה עם התקדמות ההריון
בתודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בקרח לאילחוש בזמן הזרקת קלקסן - תגובה
פרופ' יריב יוגב16/05/20111. כן
2.לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון צעירגילי16/05/2011
שלום,
תאריך וסת : 21/03/11 בבדיקה לפני שבוע : שק חלמון, שק הריון בתוך הרחם מתאים לשבוע 5+6 , דופק אין. אתמול בלילה היה דימום, היום ההיתי ומצב התוצאות: מתאים לשבוע 6.1 ניצפה עובר עם דופק ברדיכארדי.
מה ההשלכות ומה ניתן לעשות?
בתודה מראש דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון צעיר - תגובה
פרופ' יריב יוגב16/05/2011יש לחזור גל הבדיקה עוד מספר ימים או בהופעת דמום חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)